adopcja zarodków
-
WIADOMOŚĆ
-
Kapa95 wrote:Ok, jutro zrobię progesteron( aktualnie biore 3 razy dziennie utrogestan i dwa razy dziennie progesteron 200)
I widzicie tu można się więcej dowiedzieć niż od lekarza😅
Miałam tylko zlecenie zbadać proga w dzień transferu i tyle..
A nie uważasz ze na 14dpt te 457,71 to za mało?🤔 czytając statystyki widzę ze w tym dniu maja po 800… 1000…
Nie porównuj bety do dnia transferu , ona ma rosnąć i to pięknie robi !! 💪💪 I tego się trzeba trzymać i iść do przodu 😉 . Jedni mają niskie bety ale przyrost oki inni wysokie wartości i oba wyniki są ok.
Z beta badaj progesteron tak jak dziewczyny napisały .Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2022, 11:51
Kapa95 lubi tę wiadomość
-
Kapa95 wrote:Ok, jutro zrobię progesteron( aktualnie biore 3 razy dziennie utrogestan i dwa razy dziennie progesteron 200)
I widzicie tu można się więcej dowiedzieć niż od lekarza😅
Miałam tylko zlecenie zbadać proga w dzień transferu i tyle..
A nie uważasz ze na 14dpt te 457,71 to za mało?🤔 czytając statystyki widzę ze w tym dniu maja po 800… 1000…Kapa95 lubi tę wiadomość
-
mała wrote:Dziewczyny gdzie w Polsce można w miarę szybko zaadoptować zarodka? I najlepiej przebadanego.
Jestem w Gam.ecie ale dobrali mi znowu trochę słabszej klasy i sam lekarz zaproponował żebym się jeszcze rozejrzała w innej klinice, bo nigdy nie miałam transferu takiego dobrej klasy i przebadanego więc ciężko stwierdzić, czy to wina zarodków czy immunologia
Hej a w jakiej Gamecie jesteś? W Gdyni mają sporą bazę zarodkówAruni lubi tę wiadomość
2019-2020 3xICSI 👎 tylko jedna blastocysta 👎
2021 AZ Nasz cud ❤️❤️❤️
08.02 AZ FET
11dpt - 206 mlU/ml
14dpt - 1292mlU/ml
19dpt - 7688mlU/ml
28dpt - ❤️ -
Hej dziewczyny!😘
Moje dzisiejsze wyniki
Beta hcg 843,45 ( sprawdzałam w kalkulatorze średni przyrost dwudniowy mój z tego badania i poniedziałkowego to 84.5%… na początku miałam przyrosty 126% … później 103% a teraz 84,5%… mam się martwić?)
Progesteron 11,59 ng/ml
Zuzanna., Virginia lubią tę wiadomość
-
Kapa95 wrote:Hej dziewczyny!😘
Moje dzisiejsze wyniki
Beta hcg 843,45 ( sprawdzałam w kalkulatorze średni przyrost dwudniowy mój z tego badania i poniedziałkowego to 84.5%… na początku miałam przyrosty 126% … później 103% a teraz 84,5%… mam się martwić?)
Progesteron 11,59 ng/ml
Za to ten progesteron mógłby być wyższy. Mówi się, że najlepiej co najmniej 20. Skontaktuj się z lekarzem albo sama dołóż coś jeszcze.
30.11.2012 (puste jajo), 12.02.2016 (28tc*) - naturalsy 💔
IUI 05.2017 IMSI 08.2017 IMSI 01.2018 IMSI 03.2019 IMSI 05.2019 (Mini-IVF) 08.2020 stymulacyjna klapa
AZ 02.2022 7dpt 16, 9dpt 34, 11dpt 31
AZ 03.2022 7dpt 46, 9dpt 135, 12dpt 426, 16dpt 1730, 20dpt 5035, 7t3d ❤️ 🍀🤞🍀 It's a boy 🥰
genotyp AA, V Leiden, MTHFR a1298c, nasienie kiepskie, polimorfizm Apal
2950g Syn - Nasza Miłość😍 -
kid_aa wrote:Nie ma co się martwić, norma mówi o co najmniej 66% czy nawet 60%.
Za to ten progesteron mógłby być wyższy. Mówi się, że najlepiej co najmniej 20. Skontaktuj się z lekarzem albo sama dołóż coś jeszcze.
Ok czyli te przyrosty procentowe mogą się różnić bylo by bylo więcej niż 66%?? Dziwne to takie ze mi maleją 🥵 aaa powiedz proszę dołożyć doustnie czy dopochowowo? Ile mniej więcej?
Moja lekarka nie kazała mi już tej bety sprawdzać i kazała za 2 tyg przyjść na usg 🙀🤯 -
Kapa95 wrote:Hej dziewczyny!😘
Moje dzisiejsze wyniki
Progesteron 11,59 ng/ml -
Kapa95 wrote:Ok czyli te przyrosty procentowe mogą się różnić bylo by bylo więcej niż 66%?? Dziwne to takie ze mi maleją 🥵 aaa powiedz proszę dołożyć doustnie czy dopochowowo? Ile mniej więcej?
Moja lekarka nie kazała mi już tej bety sprawdzać i kazała za 2 tyg przyjść na usg 🙀🤯Marmis -
parafina wrote:Kapa95 ja przy takim progesteronie dostałam zastrzyki i uważam ze nie ma co się bawić w półśrodki.
Kurcze 🤔😥 ale jakim cudem przy takich dawkach tabletek dopochwowych i doustnych jest taki niski progesteron…
Skonsultowałam się z p doktor, zaproponowała zwiększyć prog. Doustny do 3x200mg
(Wcześniej brałam 2x200 no i te dopochwowe 3x1…
Co lekarze mówili o Twoim progesteronie, tez brałaś duże dawki tych leków ?
W dniu transferu miałam chyba 33 progesteron.. a teraz 11.. porażka - a leki się nie zmieniły..😧 -
Kapa95 wrote:Kurcze 🤔😥 ale jakim cudem przy takich dawkach tabletek dopochwowych i doustnych jest taki niski progesteron…
W dniu transferu miałam chyba 33 progesteron.. a teraz 11.. porażka - a leki się nie zmieniły..😧
Progesteron zarówno dopochwowo jak i doustnie wchłania się w określonych dawkach nie wiem czy pamiętam dobrze ale chyba 800 na dzień doustnie i tyle dopochwowo . Kiedyś słyszałam że powyżej tych dawek już nie podaje się bo i tak się nie przyswaja stąd podaje się inną formę lepiej przyswajalna jak zastrzyki .
Tak jak dziewczyny piszą ja bym dołożyła zastrzyki i pilnuj tego proga żeby zobaczyć jak organizm je przyswaja . Musisz podnieść ten progesteron.
Co do tego ile niektóre z nas brały proga to myślę że wiele znajdzie się tu takich które miały po 2 zastrzyki i do tego maxymalne dawki doustne i dopochwowe .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2022, 22:04
-
Dolis wrote:Progesteron zarówno dopochwowo jak i doustnie wchłania się w określonych dawkach nie wiem czy pamiętam dobrze ale chyba 800 na dzień doustnie i tyle dopochwowo . Kiedyś słyszałam że powyżej tych dawek już nie podaje się bo i tak się nie przyswaja stąd podaje się inną formę lepiej przyswajalna jak zastrzyki .
Tak jak dziewczyny piszą ja bym dołożyła zastrzyki i pilnuj tego proga żeby zobaczyć jak organizm je przyswaja . Musisz podnieść ten progesteron.
Ok, po kilku dniach powtórzę badanie.
Orientujecie się Od czego to zależy, dlaczego aż tak spadł od dnia transferu mimo tych samych leków? -
Kapa95 wrote:Ok, po kilku dniach powtórzę badanie.
Orientujecie się Od czego to zależy, dlaczego aż tak spadł od dnia transferu mimo tych samych leków?
Progesteron tak już ma 🤷 może mieć to związek z niewydolnością ciałka żółtego i trzeba mu pomóc zwiększając jego dawki . Poziom proga bada się wraz z beta żeby nie przegapić momentu kiedy jest zbyt niski 🙄, bo to on jest odpowiedzialny za utrzymanie ciąży .
-
Ewuszek wrote:Hej a w jakiej Gamecie jesteś? W Gdyni mają sporą bazę zarodkówStarania 10 lat
36+5 nasze szczęście jest już z nami 🥰❤️
[/url] -
Kapa95 wrote:Kurcze 🤔😥 ale jakim cudem przy takich dawkach tabletek dopochwowych i doustnych jest taki niski progesteron…
W dniu transferu miałam chyba 33 progesteron.. a teraz 11.. porażka - a leki się nie zmieniły..😧
Miałam tak samo z progesteronem i prolutex załatwił sprawe. Tez nie wiem dlaczego tak u mnie było, miałam bardzo wysokie bety, wysokie przyrosty a progesteron spadał na łeb na szyję. Jak zaczęłam brać Cyclogest dopochwowo+prolutex trzymało się to ładnie. Do końca pierwszego trymestru. Pozniej już łożysko przejmuje produkcje progesteronu. Dzisiaj szczęśliwie 21 tydzień bez przebojów. -
Sara00 wrote:U mnie progesteron w okolicy 35 od dnia transferu a dziś mimo tego testy białe jak śnieg 😭😭
Już nie mam sił 💔💔 ani razu beta nie ruszyła 💔
😔 Nie poddawaj się 💪 . Poziom proga to jedno ,a start bety drugie ,żeby ciążę utrzymać progesteron jest niezbędny , często poziom proga jest wysoki a jak dochodzi do zagnieżdżenia spada nagle i trzeba mu pomagać.
Jakie miałaś do tej pory leki ,badania ? Napisz może coś podpowiemy ,może czegoś nie robiłaś a miałoby to wpływ na powodzenie .Sara00 lubi tę wiadomość
-
Dolis wrote:😔 Nie poddawaj się 💪 . Poziom proga to jedno ,a start bety drugie ,żeby ciążę utrzymać progesteron jest niezbędny , często poziom proga jest wysoki a jak dochodzi do zagnieżdżenia spada nagle i trzeba mu pomagać.
Jakie miałaś do tej pory leki ,badania ? Napisz może coś podpowiemy ,może czegoś nie robiłaś a miałoby to wpływ na powodzenie .
Mam zdrowe dziecko , zaszłam bez problemu.
Później tak samo w ciążę zachodziłam bez problemu ale były poronienia , i dwie CP
Nie mam więc jajowodów.
Niskie amh,moje komórki się zapładnialy ale padły od razu.
Marzec 2021 histeroskopia wynik ok.
Pierwsze az blastka 3ba wlew accofil plus encorton
przed tym immunosupresja
2 AZ blastocysta ekspandowana wlew accofil plus 1 ampułka co 3 dni. Encorton
3 az.scratching , wlew accofil, accofil 1/3 ampułki codziennie, prograf
W kwietniu scratching w narkozie, usunięcie zrostów, komórki CD i NK ok.
4 az blastka 3ba zarzio , medrol , agapurin
Pierwszy raz transfer na cyklu naturalnym ,lekko wspomagany aromkiem i estrofemem od 8dc
Do tego transferu embroglue i atosiban
Do każdego transferu acard, teraz brałam aspirin cardio i heparyna 0.4
W tym transferze zamiennie z dawką 0.6 -
Dolis wrote:😔 Nie poddawaj się 💪 . Poziom proga to jedno ,a start bety drugie ,żeby ciążę utrzymać progesteron jest niezbędny , często poziom proga jest wysoki a jak dochodzi do zagnieżdżenia spada nagle i trzeba mu pomagać.
Jakie miałaś do tej pory leki ,badania ? Napisz może coś podpowiemy ,może czegoś nie robiłaś a miałoby to wpływ na powodzenie .
Wyszedł też źle wyleczony ząb kanałowy, był poprawiony w styczniu tego roku.
Kiry bx ale brakuje implantacyjnych.
Komórki NK z krwi
In 2 290 więc za wysoko
In 10 900
Ale w tedy brałam na to immunosupresje