adopcja zarodków
-
WIADOMOŚĆ
-
agatuss wrote:To jutro powinnaś mieć wynik tak? A te leki to ci przepisali w Niemczech czy w Polsce? Ze względu na biopsje je bierzesz? Jak w ogóle ta biopsja wygląda? Coś jak punkcja?
Ja miałam mieć robione to badanie 23 grudnia, ale pani doktor kazała upewnić się, czy laboratorium odbierze w tym dniu te próbki.
Jeśli chodzi o to badanie to invimed przekazuje je do diagnostyki a ona do innego małego laboratorium w Gliwicach. Invimed wysłał zapytanie do diagnostyki i nastąpiła cisza. To małe laboratorium pracuje w tym dniu, nasz invimed też a diagnostyka nie była pewna i dlatego tydzień trwała odpowiedź.
Leki mam od lekarza z invimedu, bo do tego badania masz mieć taki cykl, jakbyś podchodziła do transferu. To badanie zalecił mi immunolog a ginekolog potwierdziła, że dobrze go zrobić dla pewności.
Ja miałam to badanie z pełnej narkozie robione, a w Pl to dziewczyny pisały, że to wygląda tak jak cytologię robisz.
Lekarz zlecił Ci to badanie? Zapytaj może u Ciebie w klinice robią też to badanie.👩🦰+👨>40
Mimo leczenia brak ciąży naturalnej
AZ
●Reprofit:
❄21.01.2022
Transfer 5 dniowego❌
●Invimed Katowice+ immunologia.
KIR AA, Allo Mlr 33%
brak implantacyjnych
Leki:Accofil, encorton, Acard
20.12. Biopsja CD138+ CD56 ✅
❄02.02.2023
transfer 3 dniowego 9 I-II
Brak pulsu 8 tydzień💔👼 -
mała wrote:Ada M ja mi też docent zalecił szczepienia do AZ ale ja w to nie idę
Przepraszam, że się wtrące, ale o co chodzi w tych szczepieniach przy AZ? W czym one mają pomóc i czemu się je zleca? Nie słyszałam wcześniej o takiej praktyceStarania od 12 miesięcy
➡️ Ona: AMH 0,5, słabe komórki
➡️ On: oligospermia (objętość nasienia 0,9 ml , liczba plemników 11 mln/ml) -
Nobi wrote:Salome, masz wynik?
Ja się mniej udzielam, bo źle się czuję. Czuję się zmęczona i męczą mnie mdłości. Pomagają Wasze sposoby, ale nie w 100%. Prawie codziennie Was podczytuję
Kochana, u mnie niestety klapaTak że nawet przebadany zarodek nie pomógł, żeby choć na chwilę doszło do zagnieżdżenia.
2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż
16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa
6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
🍀30dpt - CRL 8,6mm
🍀8+2 - CRL 1,72cm
🍀9+1 - CRL 2,71cm
🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
-
Salome wrote:Kochana, u mnie niestety klapa
Tak że nawet przebadany zarodek nie pomógł, żeby choć na chwilę doszło do zagnieżdżenia.
Salome tak mi przykrobardzo wierzyłam, że teraz się uda. Przytulam mocno ❤️
Salome lubi tę wiadomość
-
MagdaWil wrote:Przepraszam, że się wtrące, ale o co chodzi w tych szczepieniach przy AZ? W czym one mają pomóc i czemu się je zleca? Nie słyszałam wcześniej o takiej praktyceStarania 10 lat
36+5 nasze szczęście jest już z nami 🥰❤️
[/url]
-
Nobi wrote:Salome, masz wynik?
Ja się mniej udzielam, bo źle się czuję. Czuję się zmęczona i męczą mnie mdłości. Pomagają Wasze sposoby, ale nie w 100%. Prawie codziennie Was podczytujęCórka z zespołem wad genetycznych , 6 strat, mthfr, pai1 plus amh 0.27, decyzja o AZ.
05.10.2022 transfer AZ 🥰
Bhcg 7dpt - 33.2, 9dpt -79, 12dpt - 202, 16dpt - 1073.
09.11.2022 - jest ❤
12.12.2022 - usg prenatalne, 6 .5cm szczęścia ❤
27.02.2023 - usg połówkowe , 590g synka
28.04 - usg 3 trymestr, 2kg chłopaka ❤
26.05 - 2600g synka
07.06.2023 - synuś jest z nami, 3380g i 54cm do kochania
-
Salome bardzo mi przykro 😥 myślałam że będą pozytywne wiesci.
Daj sobie teraz czas żeby trochę ochłonąć i odpocząć 😘🥰Salome lubi tę wiadomość
Ona :
30 lat
Endometrioza i adenomioza
Brak lewego jajowodu
Prawy jajnik nie pracuje
FSH 30 😱
On :
30 lat
Azospermia
Żylaki powrózka nasiennego
Decyzja o AZ!
25.10.2022r. AZ - invimed Katowice
Beta : 2,30 💔😭
29.11.2022r. biopsja endometrium z wycinkiem CD 138 - drobne fragmenty cewek gruczołowych i ropne nacieki zapalne. Materiał nie pozwala na oznaczenie markerów.
15.12.2022r histeroskopia operacyjna - polipowate fragmenty endometrium w fazie poliferacji.
Leczenie :
unidox 10 dni
Tarivid 14 dni
Provag / dicoflor 6
30.12.2022r. 1 zastrzyk diphlerine -
Mamy cudowną córeczkę jestem skrajnie szczęśliwa i skrajnie zmęczona ale jeden jej usmiech wynagradza bóle i zmęczenie.
No cóż każdy poleca zapewne klinikę tam gdzie się udało. My ivf próbowaliśmy w Novum a do AZ podeszliśmy we Wrocławiu, pamiętam że były to śmieszne koszty w porównaniu do całych procedur i do kosztów leczenia w Novum. Wszystko z wizytami i badaniami do AZ które były potrzebne kosztowało jakoś max 4 tys zł. Nie badaliśmy blastki przed podaniemCherry78 lubi tę wiadomość
-
mała wrote:Szczerze mówiąc to nie wiem... Kiedy zapytałam o to docenta to napisał tylko krótko, że szczepienia od kogokolwiek czyli męża, dawcy żeby podnieść Allo i to ma niby pomóc. Ja się nie zdecyduję dlatego też nie drążyłam tematu
sorka
-
mała wrote:Szczerze mówiąc to nie wiem... Kiedy zapytałam o to docenta to napisał tylko krótko, że szczepienia od kogokolwiek czyli męża, dawcy żeby podnieść Allo i to ma niby pomóc. Ja się nie zdecyduję dlatego też nie drążyłam tematu
Mozecie napisac o co chodzi z tymi szczepieniami ? Na co one sa ?
Szczepienia limfocytami męża/ partnera lub pullowane mają na celu podniesienie Allo mlr.
Poniżej cytuję wypowiedź z innego forum bo autorka świetnie to opisała:
Przeciwciała blokujące ALLO MLR
Tworzą "parasol" ochronny nad zarodkiem jeżeli jest ich odpowiednia ilość czyli co najmniej 40% hamowania.
Po zapłodnieniu połowa Dzidziusia to materiał od taty a druga połowa to materiał od mamy.
Układ immunologiczny każdego człowieka zwalcza ciała obce w organizmie i w sytuacji kiedy dochodzi do zapłodnienia ta część od taty jest obca dla organizmu matki więc zostaje atakowana przez cały układ immunologiczny. Oczywiście nie zawsze sie tak dzieje, bo z chwilą zapłodnienia allo mlr rośnie i chroni zarodek przed atakiem układu immunologicznego matki, ale nie zawsze tak jest.
Są sytuacje kiedy allo mlr nie wzrasta po zapłodnieniu i dzieje sie tak wtedy gdy małżonkowie maja w materiale genetycznym coś wspólnego/podobnego i nie chodzi tu o pokrewieństwo. Wtedy układ immunologiczny po części rozpoznaje podobną/przyjazna część do własnego organizmu i nie wytwarza przeciwciał blokujących mających na celu ochraniać zarodek ale także układ immunologiczny "widzi" że to coś obcego bo jednak innego i następuje atak na Dzidziusia nie rzadko ten atak następuje zaraz po zapłodnieniu i kobieta nie jest w stanie stwierdzić czy doszło do zapłodnienia a czasem dzieje się to na późniejszym etapie ciąży.
Sa jakby 3 grupy kobiet:
1. Nieodpowiednie ALLO MLR powoduje poronienia na poszczególnych etapach ciąży.
2. Nieodpowiednie ALLO MLR powoduje brak możliwości zajścia w ciążę tzn. dochodzi do zapłodnienia ale zarodek jest usunięty przez układ immunologiczny zanim zdąży sie zagnieździć i tym samym dana kobieta nie była nigdy w ciąży o której by zdążyła sie dowiedzieć.
3. Nie ma znaczenia poziom ALLO MLR bo nawet niski poziom hamowania nie upośledza płodności i zachodzą w ciążę bez problemu, donosząc bez problemowo i rodzą dzieci. -
Ada M wrote:Ja jestem zadowolona, ale jest grupa na forum o tej klinice to może poczytasz. Może jest tam ktoś, kto kiedyś był w Twojej klinice a teraz przeszedł i może porównać obie kliniki. Ja już straciłam nadzieję, że znajdą mi zarodek a dziewczyny na forum miały w innych klinikach szybko propozycje zarodka.
Na forum na tej stronie ? a mozesz podeslac linka ? -
Sas wrote:Wyzej w konwersacji dziewczyna wklejala o co chodzi z tymi szczepieniami tez pytalam. Ale duzo pisania i duzo czytania ja juz wiem ale nie umiem powtorzyc
sorka
Starania 10 lat
36+5 nasze szczęście jest już z nami 🥰❤️
[/url]
-
Sas wrote:Na forum na tej stronie ? a mozesz podeslac linka ?👩🦰+👨>40
Mimo leczenia brak ciąży naturalnej
AZ
●Reprofit:
❄21.01.2022
Transfer 5 dniowego❌
●Invimed Katowice+ immunologia.
KIR AA, Allo Mlr 33%
brak implantacyjnych
Leki:Accofil, encorton, Acard
20.12. Biopsja CD138+ CD56 ✅
❄02.02.2023
transfer 3 dniowego 9 I-II
Brak pulsu 8 tydzień💔👼 -
Cześć Dziewczyny!
Dawno mnie tutaj nie było więc zacznę od gratulacji dla wszystkich świeżo upieczonych przyszłych mam😁
Jeżóweczka i Monika bardzo się cieszę że Wasze bobasy rosną jak na drożdżach ☺️
Tak nas teraz tu dużo że nie jestem w stanie wymienić każdej z nicka 😂
Salome bardzo mi przykro ☹️ trzymam kciuki i mam wielką nadzieję że dojdziesz do tego co może blokować ta implantację ale być może to poprostu nie był ten zarodek.
Maxbar Ananasowa ✊✊✊
Ku pokrzepieniu serc moje bety też nie były porywające , porównywałam się tutaj na forum i płakałam po kątach ale aktualnie jestem w 11+4 tygodniu wg miesiączki bo z USG ciut dalej i dzieć rośnie 3 stycznia prenatalne i baaaardzo się boje.
Co do progesteronu to ja miałam również bardzo niskie poziomy ale widać że mój organizm na takich działa więc bywa naprawdę różnie. Jak go badałam to potrafił być nawet w okolicach 10 ng po proluteksie 17 konsultowałam z kilkoma lekarzami i każdy mówił to samo że będąc w tym 6 tygodniu mamy tylko utrzymywać stały poziom a czy to będzie 15 czy 50 no to nie ma już takiego znaczenia. Ja powiem.Wam że przestałam badać tego proga i odpuściłam od 9 tygodnia jestem na samym dowcipnym progu.
Wesołych Świąt dla wszystkich!!!
Stefania, Salome, Jeżóweczka, kid_aa, Monika29, Ada M, maxbar, Virginia, Cherry78, Ananasowa, Nobi lubią tę wiadomość