adopcja zarodków
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMagra3 wrote:Dziewczyny zrobilam te dwa zastrzyki Ovitrelle, lekarka potwierdziła że mam zrobić dwa po dwóch stronach brzucha. No trochę się tym stresuje. Jeśli wszystko będzie dobrze transfer przeniesienie z wtorku na poniedziałek. Tylko zastanawiam się teraz jak progesteron mam zrobić dzień wcześniej? Da się gdzieś zrobić na weekendzie?
W Synevo wynik mam zawsze w sobotę , ale w niedzielę nie wiem czy się uda . Najprędzej szpital 🤔Magra3 lubi tę wiadomość
-
Nobi wrote:A Ty bierzesz już jakiś progesteron teraz przed transferem i masz sprawdzić, czy jest odpowiedni poziom? Czy to chodzi o progesteron w dniu punkcji, żeby sprawdzić, czy nie jest za wysoki, aby mieć swiezy transfer?
Jeśli pierwsza opcja to zrob w sobotę, a jeśli druga, to bym zrobiła w dniu punkcji. Ale najlepiej jest zapytac w klinice -
Lilenka wrote:Masz blisko Synevo lub diagnostyke?
W Synevo wynik mam zawsze w sobotę , ale w niedzielę nie wiem czy się uda . Najprędzej szpital 🤔 -
Lulame wrote:Dziękuję dziewczyny rozjaśniacie mi drogę.
Mam jeszcze pytanie:
czy to musi być lekarz z kliniki leczenia niepłodności czy leki przed transferem może wypisywać zwykły ginekolog?Lulame lubi tę wiadomość
Córka z zespołem wad genetycznych , 6 strat, mthfr, pai1 plus amh 0.27, decyzja o AZ.
05.10.2022 transfer AZ 🥰
Bhcg 7dpt - 33.2, 9dpt -79, 12dpt - 202, 16dpt - 1073.
09.11.2022 - jest ❤
12.12.2022 - usg prenatalne, 6 .5cm szczęścia ❤
27.02.2023 - usg połówkowe , 590g synka
28.04 - usg 3 trymestr, 2kg chłopaka ❤
26.05 - 2600g synka
07.06.2023 - synuś jest z nami, 3380g i 54cm do kochania
-
Zuzka83 wrote:Dziękuję bardzo za odpowiedź.
Doskonale rozumiem, też się stresuje pomimo tego, że zarodek jest przebadany. Z tym, że nifty wykrywa 94 możliwe choroby. Czyli więcej informacji niż podczas badania zarodka.
Juz nie chcialam sie rozpisywac, ale dokladnie tak myslalam. Poza tym na etapie zarodka, wycinek, ktory sie bierze do badania jest tak maly, ze potem slyszy sie, ze czasem testy sa z bledami. Pewnie jest to bardzo bardzo maly procent, ale mnie tam glowa "pracowala" LOL
Minus taki, ze nifty z tego co rozumiem nie sa refundowane.ona 42 lat.
3 IVF 😥
AZ - 01.09.20, 13dpt - beta 1815, 15dpt -beta 3873, 23dpt - mamy ❤️, 8.10.20 - 8 tyg ❤️, BOBO- Maj 2021
Starania o BOBO nr 2
FET - 21.07.23 😢
II FET - 19.10.23, 6dpt- II kreski, 11dpt -beta 726, 13dpt -beta 2137, 27dpt - mamy ❤️, 27.11.23 - 8 tyg ❤️ Nifty i usg polowkowe ok
BOBO 2 jest juz z nami - lipiec 2024 ❤️ -
Virginia wrote:Juz nie chcialam sie rozpisywac, ale dokladnie tak myslalam. Poza tym na etapie zarodka, wycinek, ktory sie bierze do badania jest tak maly, ze potem slyszy sie, ze czasem testy sa z bledami. Pewnie jest to bardzo bardzo maly procent, ale mnie tam glowa "pracowala" LOL
Minus taki, ze nifty z tego co rozumiem nie sa refundowane.Córka z zespołem wad genetycznych , 6 strat, mthfr, pai1 plus amh 0.27, decyzja o AZ.
05.10.2022 transfer AZ 🥰
09.11.2022 - jest ❤
26.05 - 2600g synka
-
Magra3 wrote:Dziewczyny zrobilam te dwa zastrzyki Ovitrelle, lekarka potwierdziła że mam zrobić dwa po dwóch stronach brzucha. No trochę się tym stresuje. Jeśli wszystko będzie dobrze transfer przeniesienie z wtorku na poniedziałek. Tylko zastanawiam się teraz jak progesteron mam zrobić dzień wcześniej? Da się gdzieś zrobić na weekendzie?
Jeśli nie uda ci się znaleźć laboratorium czynnego w niedzielę to zrób w sobotę ale żeby wynik był tego samego dnia.
Ja chyba bym właśnie zrobiła wcześniej żeby ewentualnie jeszcze coś dołożyć w razie czegoStarania 10 lat
36+5 nasze szczęście jest już z nami 🥰❤️
[/url]
-
Lulame wrote:Dziękuję dziewczyny rozjaśniacie mi drogę.
Mam jeszcze pytanie:
czy to musi być lekarz z kliniki leczenia niepłodności czy leki przed transferem może wypisywać zwykły ginekolog?Lulame lubi tę wiadomość
Starania 10 lat
[/url]
-
Zuzka83 wrote:Dziewczyny
Pytanie do tych z Was, które są w ciazy dzięki adopcji zarodka przebadanego genetycznie.
Czy decydujecie się na dodatkowe testy genetyczne typu nifty pro, sanco?Zenula lubi tę wiadomość
Starania 10 lat
[/url]
-
mała wrote:Pytałaś może dlaczego transfer ma być w poniedziałek a nie we wtorek? O której godzinie brałaś ovitrelle? Będziesz jeszcze sprawdzać czy pęcherzyki pękły czy zakładają, że po podwójnym Ovitrelle pękły na pewno?
Jeśli nie uda ci się znaleźć laboratorium czynnego w niedzielę to zrób w sobotę ale żeby wynik był tego samego dnia.
Ja chyba bym właśnie zrobiła wcześniej żeby ewentualnie jeszcze coś dołożyć w razie czegomała, Virginia lubią tę wiadomość
-
Magra3 wrote:Transfer przeniesiono dzień wcześniej ponieważ LH wyszło podwyższone i lekarka kazała zrobić zastrzyk Ovitrelle ok 6 godzin wcześniej niż normalnie przewidywane było. Mam jeszcze USG sprawdzające we czwartek i jeśli wszystko będzie ok to transfer w poniedziałek.
Powodzenia ✊🍀Magra3 lubi tę wiadomość
Starania 10 lat
[/url]
-
mała wrote:Co prawda nie jestem w ciąży ale gdybym była to ja mimo wszystko bym zrobiła dodatkowe badania dla świętego spokoju. Żeby nie dokładać sobie stresu. Podczas badania genetycznego pobierają mały wycinek bodajże tylko z trofoblastu. Poza tym wady mogą powstać już po transferze. Ale z drugiej strony jeśli badania prenatalne i pappa wyszły dobrze to nie ma takiej konieczności. Niestety jeśli 83 to twój rocznik to ze względu na wiek będziesz miała wyższe ryzyka z automatu
-
Magra3 wrote:Progesteron mam zacząć brać od czwartku. Podchodzę do AZ.
mi diagnostyka dosyła wyniki w sobotę. Ja mieszkam zaraz obok dużego miasta. Sprawa może wyglądać gorzej, jeśli Ty mieszkasz gdzieś dalej. Wynik wtedy może być w poniedziałek. Zadzwoń do swojego punktu pobrań i się dowiedz
Magra3 lubi tę wiadomość
-
mała wrote:Co prawda nie jestem w ciąży ale gdybym była to ja mimo wszystko bym zrobiła dodatkowe badania dla świętego spokoju. Żeby nie dokładać sobie stresu. Podczas badania genetycznego pobierają mały wycinek bodajże tylko z trofoblastu. Poza tym wady mogą powstać już po transferze. Ale z drugiej strony jeśli badania prenatalne i pappa wyszły dobrze to nie ma takiej konieczności. Niestety jeśli 83 to twój rocznik to ze względu na wiek będziesz miała wyższe ryzyka z automatu
Ewuszek lubi tę wiadomość
26.10.2022 r. Reprofit Ostrava ❄️ 4AA
➡️7 dpt beta 72,18 ➡️9 dpt beta 147,70
➡️12 dpt beta 644,72➡️14 dpt beta 1507,05
➡️26 dpt ❤
➡️30.12.22 USG prenatalne 5.66 cm❤
➡️21+0 tcUSG połówkowe 483g. Córeczka❤
➡️32+3 tc III USG prenatalne 1968 g. ➡️36+4 tc 2623 g.
➡️40+0 tc córeczka na świecie SN 3430g.
10.09.2024 r. Reprofit Ostrawa ❄️4AA
➡️6 dpt beta 59,52
➡️8 dpt beta 209,7
➡️10 dpt beta 508,1
➡️14 dpt beta 1927,0
➡️21 dpt pęcherzyk ciążowy i żółtkowy
➡️28 dpt CRL 7,23mm, jest ❤️
➡️USG prenatalne CRL 6.66 mm, ryzyka niskie
➡️USG połówkowe 480 g. dziewczynka ❤️
-
Jeżóweczka wrote:Przy badaniach prenatalnych podaje się, że to była AZ i podaje się wiek dawczyni komórki, więc te ryzyka z racji wieku nie będą podwyższone, bo wyliczane są, jak np w przypadku mojej dawczyni, dla kobiety 25 letniej. 😘
Czyli podała Pani Wiek dawczyni, nie swój? Właśnie się nad tym zastanawiam jaki podac. Czy będzie Pani robić nifty lub sanco?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2023, 09:21
-
Ja też do pappa podałam wiek dawczyni.Córka z zespołem wad genetycznych , 6 strat, mthfr, pai1 plus amh 0.27, decyzja o AZ.
05.10.2022 transfer AZ 🥰
09.11.2022 - jest ❤
26.05 - 2600g synka
-
-
Zenula wrote:Zgadzam się. Ja mimo iż miałam przebadany zarodek robiłam nifty. Wyszły mi niskie ryzyka,ale w usg genetycznym miałam podwyższone nt. Cały czas mam to z tyłu głowy. I dopóki nie urodze to się nie uspokoje mimo iż mój lekarz prowadzący to lekarz z wszelkimi certyfikatami do prenatalnych i za każdym razem jak robi mi usg to sprawdza np kość nosową,profil dziecka,oczy czy inne parametry. Wszystkie badania od prenatalnych są w 100 % prawidlowe ale to i tak spokoju nie daje ☹️
Rozumiem. Pięknie dziekuje za odpowiedź.
Zdecyduje się na nifty. Rzeczywiście wolę sprać spokojnie. -
Zenula wrote:Zgadzam się. Ja mimo iż miałam przebadany zarodek robiłam nifty. Wyszły mi niskie ryzyka,ale w usg genetycznym miałam podwyższone nt. Cały czas mam to z tyłu głowy. I dopóki nie urodze to się nie uspokoje mimo iż mój lekarz prowadzący to lekarz z wszelkimi certyfikatami do prenatalnych i za każdym razem jak robi mi usg to sprawdza np kość nosową,profil dziecka,oczy czy inne parametry. Wszystkie badania od prenatalnych są w 100 % prawidlowe ale to i tak spokoju nie daje ☹️
Do badań prenatalnych podawała Pani swój Wiek czy dawczyni?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2023, 09:35