adopcja zarodków
-
WIADOMOŚĆ
-
Sas wrote:A slyszalyscie o takich tabletkach utrogestan ? W Polsce nie mozna ich kupic sporo osob lupuje je w czechach.
Jeżóweczka lubi tę wiadomość
-
Ada M wrote:Tak mam Kir AA i zero tych ważnych kirów.
Ja mam podane, że jeśli endo będzie słabo rosło to 5 dni przed transferem zrobić zastrzyk cały.
Jeśli będxie dobrze rosło to start accofil od drugiej doby w okolice pępka pół ampułki co 3 dni.
😆drugi immunolog przepisał mi 8 dni przed transferem oraz jeden dzień przed transferem 1 ampułka a następnie od drugiego dnia po transferze 1/3 ampułki co drugi dzień.
Accofil zawsze mam podane, aby robić go podskórnie w okolice pępka i wieczorem.
Co tydzień kontrola leukocytów.
Jeszcze byłam u trzeciego immunologa na samym początku a on chciał tylko szczepienie, a ja ich przy AZ nie rozumię.
Dziękuję za te czopki, jutro myślę po wizycie do apteki wpaść.
Dzięki wam dziewczyny wiem, że sama muszę prog. kontrolować i działać przy spadku. Przy pierwszym transferze nic nie sprawdzałam, bo nikt o tym z lekarzy nie mówił.
Ciąża to ruletka, tyle młodych dziewczyn z taką ilością badań i leków po 6 transferów mają a ciąży brak i nie wiadomo dlaczego.
Mi przed 15 laty taki jasnowidz powiedział że mam iść z mężem do lekarza, bo z mojej daty urodzenia ja powinnam już wychodzić za mąż, będąc w ciąży. A widzi patrząc mi w oczy, że nie mam dzieci, więc coś jest nie tak.
Ja mu niestety nie uwierzyłam, dalej brałam tabletki i dopiero przed 40 zaczęłam się intensywnie starać o dziecko.
I też kazał mi się szczepić bo mam niskie Allo mlr ale ja w to nie idę, za dużo już tego wszystkiego jak dla mnie.
Ja zaczęłam się starać już po 30, na początku lekarze mówili że wszystko super i nie będzie problemów. Po kilku zmarnowanych latach starań, ogromie wizyt u lekarzy ginekologów ( teraz wiem że to byli partacze i zmarnowali mój czas) okazało się, że mąż ma słabe nasienie. Przed 40- stka przeszłam 6 pełnych procedur bo mam wysokie AMH, zarówno z nasieniem męża jak i dawcy i nagle się okazało że to chyba moje komórki są do dupy, bo były z tego tylko 3 zarodki. Nie mogłam zrozumieć że tak może być, bo jestem zdrowa, szczupła, dobrze się odżywiam... ale po zrobieniu badań wyszło że mam ogromne problemy z wysoką insuliną która ponoć uszkadza komórki. Do tego niedrożny jajowód, niskie Allo, tarczyca zwariowała po takiej ilości hormonów.
Teraz podchodzę do 3 AZ i mimo, że mąż mówi że w razie czego spróbujemy jeszcze raz to ja wiem, że właśnie doszłam do ściany i że to ostatni raz 😞 przez tyle lat walki o dziecko zapomniałam żyć. A teraz jestem już bardzo zmęczona i panicznie się boję takiej ogromnej rewolucji w moim życiu jaką jest dziecko 🙈Magra3, Ada M, Virginia lubią tę wiadomość
Starania 10 lat
36+5 nasze szczęście jest już z nami 🥰❤️
[/url]
-
mała wrote:Ja przy BX i braku 3 kirów mam zalecenia od docenta P żeby brać 1/4 ampułki codziennie od dnia transferu. Wlew u mnie nie jest wskazany bo endometrium mi dobrze rośnie.
I też kazał mi się szczepić bo mam niskie Allo mlr ale ja w to nie idę, za dużo już tego wszystkiego jak dla mnie.
Ja zaczęłam się starać już po 30, na początku lekarze mówili że wszystko super i nie będzie problemów. Po kilku zmarnowanych latach starań, ogromie wizyt u lekarzy ginekologów ( teraz wiem że to byli partacze i zmarnowali mój czas) okazało się, że mąż ma słabe nasienie. Przed 40- stka przeszłam 6 pełnych procedur bo mam wysokie AMH, zarówno z nasieniem męża jak i dawcy i nagle się okazało że to chyba moje komórki są do dupy, bo były z tego tylko 3 zarodki. Nie mogłam zrozumieć że tak może być, bo jestem zdrowa, szczupła, dobrze się odżywiam... ale po zrobieniu badań wyszło że mam ogromne problemy z wysoką insuliną która ponoć uszkadza komórki. Do tego niedrożny jajowód, niskie Allo, tarczyca zwariowała po takiej ilości hormonów.
Teraz podchodzę do 3 AZ i mimo, że mąż mówi że w razie czego spróbujemy jeszcze raz to ja wiem, że właśnie doszłam do ściany i że to ostatni raz 😞 przez tyle lat walki o dziecko zapomniałam żyć. A teraz jestem już bardzo zmęczona i panicznie się boję takiej ogromnej rewolucji w moim życiu jaką jest dziecko 🙈
Ja też się boję i cieszę się, że już prawie transfer.
👩🦰+👨>40
Mimo leczenia brak ciąży naturalnej
AZ
●Reprofit:
❄21.01.2022
Transfer 5 dniowego❌
●Invimed Katowice+ immunologia.
KIR AA, Allo Mlr 33%
brak implantacyjnych
Leki:Accofil, encorton, Acard
20.12. Biopsja CD138+ CD56 ✅
❄02.02.2023
transfer 3 dniowego 9 I-II
Brak pulsu 8 tydzień💔👼 -
Ada M wrote:Wiem kochana jak to boli chodzić po lekarzach a później z perspejtywy czasu widzieć, że tylko marnowali Twój czas, którego już wiele kobieta przed 40 nie ma. Liczy się kasa, zostawiona w gabinecie.
Ja też się boję i cieszę się, że już prawie transfer.
Dawaj znać na bieżąco jak wygląda sytuacja.
Ja dzisiaj pierwsze USG, cykl naturalny więc pewnie jeszcze kilka dni zanim wyznaczą termin transferu.Magra3, Ada M lubią tę wiadomość
Starania 10 lat
[/url]
-
Mała ✊✊✊✊ daj znać po usg 😘
mała lubi tę wiadomość
Córka z zespołem wad genetycznych , 6 strat, mthfr, pai1 plus amh 0.27, decyzja o AZ.
05.10.2022 transfer AZ 🥰
Bhcg 7dpt - 33.2, 9dpt -79, 12dpt - 202, 16dpt - 1073.
09.11.2022 - jest ❤
12.12.2022 - usg prenatalne, 6 .5cm szczęścia ❤
27.02.2023 - usg połówkowe , 590g synka
28.04 - usg 3 trymestr, 2kg chłopaka ❤
26.05 - 2600g synka
07.06.2023 - synuś jest z nami, 3380g i 54cm do kochania
-
Ada M wrote:Wiem kochana jak to boli chodzić po lekarzach a później z perspejtywy czasu widzieć, że tylko marnowali Twój czas, którego już wiele kobieta przed 40 nie ma. Liczy się kasa, zostawiona w gabinecie.
Ja też się boję i cieszę się, że już prawie transfer.Ada M lubi tę wiadomość
-
mała wrote:Ja przy BX i braku 3 kirów mam zalecenia od docenta P żeby brać 1/4 ampułki codziennie od dnia transferu. Wlew u mnie nie jest wskazany bo endometrium mi dobrze rośnie.
Teraz podchodzę do 3 AZ i mimo, że mąż mówi że w razie czego spróbujemy jeszcze raz to ja wiem, że właśnie doszłam do ściany i że to ostatni raz 😞 przez tyle lat walki o dziecko zapomniałam żyć. A teraz jestem już bardzo zmęczona i panicznie się boję takiej ogromnej rewolucji w moim życiu jaką jest dziecko 🙈 -
Kochane moje!
Progesteron 29,58 ng/m
Beta 28,28 mlU/ml.
Siedzę w pracy i płacze nigdy jeszcze nie miałam pozytywnej bety. Błagam trzymajcie kciuki dalej.mlia, Ada M, Zenula, Virginia, mała, Nobi, Monika29, Sas, Ona900, Ewa3bit, Zocha lubią tę wiadomość
-
Magra3 wrote:Kochane moje!
Progesteron 29,58 ng/m
Beta 28,28 mlU/ml.
Siedzę w pracy i płacze nigdy jeszcze nie miałam pozytywnej bety. Błagam trzymajcie kciuki dalej.
Ja testuję jutro...Magra3, Zenula, Jeżóweczka, Virginia, mała, Nobi lubią tę wiadomość
-
Progesteron 29,58 ng/m
Beta 28,28 mlU/ml.
Siedzę w pracy i płacze nigdy jeszcze nie miałam pozytywnej bety. Błagam trzymajcie kciuki dalej.Magra3 lubi tę wiadomość
👩🦰+👨>40
AZ
●Reprofit:
❄21.01.2022
Transfer 5 dniowego❌
KIR AA, Allo Mlr 33%
brak implantacyjnych
❄02.02.2023
Brak pulsu 8 tydzień💔👼 -
mała wrote:Urtogestan to progesteron dopochwowy, zresztą bardzo dobry. Można kupić w Polsce w dawce 200mg natomiast w Czechach jest tylko 100mg i trzeba go wpychać po kilka na raz. Czyli lepiej kupić w Polsce
mała lubi tę wiadomość
👩🦰+👨>40
AZ
●Reprofit:
❄21.01.2022
Transfer 5 dniowego❌
KIR AA, Allo Mlr 33%
brak implantacyjnych
❄02.02.2023
Brak pulsu 8 tydzień💔👼 -
Progesteron 29,58 ng/m
Beta 28,28 mlU/ml.
Siedzę w pracy i płacze nigdy jeszcze nie miałam pozytywnej bety. Błagam trzymajcie kciuki dalej.Magra3 lubi tę wiadomość
26.10.2022 r. Reprofit Ostrava ❄️ 4AA
➡️7 dpt beta 72,18 ➡️9 dpt beta 147,70
➡️12 dpt beta 644,72➡️14 dpt beta 1507,05
➡️26 dpt ❤
➡️30.12.22 USG prenatalne 5.66 cm❤
➡️21+0 tcUSG połówkowe 483g. Córeczka❤
➡️32+3 tc III USG prenatalne 1968 g. ➡️36+4 tc 2623 g.
➡️40+0 tc córeczka na świecie SN 3430g.
10.09.2024 r. Reprofit Ostrawa ❄️4AA
➡️6 dpt beta 59,52
➡️8 dpt beta 209,7
➡️10 dpt beta 508,1
➡️14 dpt beta 1927,0
➡️21 dpt pęcherzyk ciążowy i żółtkowy
➡️28 dpt CRL 7,23mm, jest ❤️
➡️USG prenatalne CRL 6.66 mm, ryzyka niskie
➡️USG połówkowe 480 g. dziewczynka ❤️
-
Lilenka wrote:Jak dostałam @ przed 16 to liczyć jako 1 dzień dzisiaj czy Jutro 🤦🏼♀️🤦🏼♀️🤦🏼♀️ taka godzina że nie wiem 🤦🏼♀️ a musiała bym napisać do dr C ....
Lilenka lubi tę wiadomość
👩🦰+👨>40
AZ
●Reprofit:
❄21.01.2022
Transfer 5 dniowego❌
KIR AA, Allo Mlr 33%
brak implantacyjnych
❄02.02.2023
Brak pulsu 8 tydzień💔👼 -
Elka198321 wrote:A nierozważaliście adopcje komorek dawczyni? My teraz idziemy w ten deseń...co do adopcji zarodków to mi lekarz powiedział wprost że to są zarodki od osób które tak jak my się leczą i mają więcej szczęścia mają dziecko i np niedecyduja się na kolejny transfer ...Ps też wyszło że mam komórki do dupy....
mała lubi tę wiadomość
➡️26 dpt ❤
➡️6 dpt beta 59,52
➡️8 dpt beta 209,7
➡️10 dpt beta 508,1
➡️14 dpt beta 1927,0
-
Magra3 wrote:7 dzień po transferze, nawet nie cały bo badanie dziś rano robiłam, a transfery przed godziną 13 był.
Magra3 lubi tę wiadomość
➡️26 dpt ❤
➡️6 dpt beta 59,52
➡️8 dpt beta 209,7
➡️10 dpt beta 508,1
➡️14 dpt beta 1927,0
-
Jeżóweczka wrote:W Polsce inny sposób tworzenia zarodków jest niemożliwy pod kątem prawnym, więc wszystkie pochodzą od par leczących się i trzeba mieć tego świadomość lub wybrać adopcję w Czechach, gdzie prawo jest inne i zarodki są od młodych, zdrowych, nieznających się dawców. Procedura z KD to fajna opcja jeśli nasienie jest w porządku. No i koszty są dużo wyższe niż w orzypadku AZ, nawet w Czechach.
-
Elka198321 wrote:A nierozważaliście adopcje komorek dawczyni? My teraz idziemy w ten deseń...co do adopcji zarodków to mi lekarz powiedział wprost że to są zarodki od osób które tak jak my się leczą i mają więcej szczęścia mają dziecko i np niedecyduja się na kolejny transfer ...Ps też wyszło że mam komórki do dupy....Starania 10 lat
[/url]