X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną adopcja zarodków
Odpowiedz

adopcja zarodków

Oceń ten wątek:
  • Nobi Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2023, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sas wrote:
    A slyszalyscie o takich tabletkach utrogestan ? W Polsce nie mozna ich kupic sporo osob lupuje je w czechach.
    Ja od dwóch miesięcy biorę utrogestan i nie ma najmniejszego problemu z dostępnością w Polsce. W Gemini i aptekach blisko kliniki czy szpitala położniczego zawsze jest od ręki.

Jeżóweczka lubi tę wiadomość

• mała Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2023, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada M wrote:
    Tak mam Kir AA i zero tych ważnych kirów.
    Ja mam podane, że jeśli endo będzie słabo rosło to 5 dni przed transferem zrobić zastrzyk cały.
    Jeśli będxie dobrze rosło to start accofil od drugiej doby w okolice pępka pół ampułki co 3 dni.
    😆drugi immunolog przepisał mi 8 dni przed transferem oraz jeden dzień przed transferem 1 ampułka a następnie od drugiego dnia po transferze 1/3 ampułki co drugi dzień.
    Accofil zawsze mam podane, aby robić go podskórnie w okolice pępka i wieczorem.
    Co tydzień kontrola leukocytów.
    Jeszcze byłam u trzeciego immunologa na samym początku a on chciał tylko szczepienie, a ja ich przy AZ nie rozumię.
    Dziękuję za te czopki, jutro myślę po wizycie do apteki wpaść.
    Dzięki wam dziewczyny wiem, że sama muszę prog. kontrolować i działać przy spadku. Przy pierwszym transferze nic nie sprawdzałam, bo nikt o tym z lekarzy nie mówił.
    Ciąża to ruletka, tyle młodych dziewczyn z taką ilością badań i leków po 6 transferów mają a ciąży brak i nie wiadomo dlaczego.
    Mi przed 15 laty taki jasnowidz powiedział że mam iść z mężem do lekarza, bo z mojej daty urodzenia ja powinnam już wychodzić za mąż, będąc w ciąży. A widzi patrząc mi w oczy, że nie mam dzieci, więc coś jest nie tak.
    Ja mu niestety nie uwierzyłam, dalej brałam tabletki i dopiero przed 40 zaczęłam się intensywnie starać o dziecko.
    Ja przy BX i braku 3 kirów mam zalecenia od docenta P żeby brać 1/4 ampułki codziennie od dnia transferu. Wlew u mnie nie jest wskazany bo endometrium mi dobrze rośnie.
    I też kazał mi się szczepić bo mam niskie Allo mlr ale ja w to nie idę, za dużo już tego wszystkiego jak dla mnie.
    Ja zaczęłam się starać już po 30, na początku lekarze mówili że wszystko super i nie będzie problemów. Po kilku zmarnowanych latach starań, ogromie wizyt u lekarzy ginekologów ( teraz wiem że to byli partacze i zmarnowali mój czas) okazało się, że mąż ma słabe nasienie. Przed 40- stka przeszłam 6 pełnych procedur bo mam wysokie AMH, zarówno z nasieniem męża jak i dawcy i nagle się okazało że to chyba moje komórki są do dupy, bo były z tego tylko 3 zarodki. Nie mogłam zrozumieć że tak może być, bo jestem zdrowa, szczupła, dobrze się odżywiam... ale po zrobieniu badań wyszło że mam ogromne problemy z wysoką insuliną która ponoć uszkadza komórki. Do tego niedrożny jajowód, niskie Allo, tarczyca zwariowała po takiej ilości hormonów.
    Teraz podchodzę do 3 AZ i mimo, że mąż mówi że w razie czego spróbujemy jeszcze raz to ja wiem, że właśnie doszłam do ściany i że to ostatni raz 😞 przez tyle lat walki o dziecko zapomniałam żyć. A teraz jestem już bardzo zmęczona i panicznie się boję takiej ogromnej rewolucji w moim życiu jaką jest dziecko 🙈

Magra3, Ada M, Virginia lubią tę wiadomość

Starania 10 lat
    36+5 nasze szczęście jest już z nami 🥰❤️

age.png[/url]
  • Ada M Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2023, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała wrote:
    Ja przy BX i braku 3 kirów mam zalecenia od docenta P żeby brać 1/4 ampułki codziennie od dnia transferu. Wlew u mnie nie jest wskazany bo endometrium mi dobrze rośnie.
    I też kazał mi się szczepić bo mam niskie Allo mlr ale ja w to nie idę, za dużo już tego wszystkiego jak dla mnie.
    Ja zaczęłam się starać już po 30, na początku lekarze mówili że wszystko super i nie będzie problemów. Po kilku zmarnowanych latach starań, ogromie wizyt u lekarzy ginekologów ( teraz wiem że to byli partacze i zmarnowali mój czas) okazało się, że mąż ma słabe nasienie. Przed 40- stka przeszłam 6 pełnych procedur bo mam wysokie AMH, zarówno z nasieniem męża jak i dawcy i nagle się okazało że to chyba moje komórki są do dupy, bo były z tego tylko 3 zarodki. Nie mogłam zrozumieć że tak może być, bo jestem zdrowa, szczupła, dobrze się odżywiam... ale po zrobieniu badań wyszło że mam ogromne problemy z wysoką insuliną która ponoć uszkadza komórki. Do tego niedrożny jajowód, niskie Allo, tarczyca zwariowała po takiej ilości hormonów.
    Teraz podchodzę do 3 AZ i mimo, że mąż mówi że w razie czego spróbujemy jeszcze raz to ja wiem, że właśnie doszłam do ściany i że to ostatni raz 😞 przez tyle lat walki o dziecko zapomniałam żyć. A teraz jestem już bardzo zmęczona i panicznie się boję takiej ogromnej rewolucji w moim życiu jaką jest dziecko 🙈
    Wiem kochana jak to boli chodzić po lekarzach a później z perspejtywy czasu widzieć, że tylko marnowali Twój czas, którego już wiele kobieta przed 40 nie ma. Liczy się kasa, zostawiona w gabinecie.
    Ja też się boję i cieszę się, że już prawie transfer.

👩‍🦰+👨>40
    Mimo leczenia brak ciąży naturalnej
    AZ
    ●Reprofit:
    ❄21.01.2022
    Transfer 5 dniowego❌
    ●Invimed Katowice+ immunologia.
    KIR AA, Allo Mlr 33%
    brak implantacyjnych
    Leki:Accofil, encorton, Acard
    20.12. Biopsja CD138+ CD56 ✅
    ❄02.02.2023
    transfer 3 dniowego 9 I-II
    Brak pulsu 8 tydzień💔👼
  • mała Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2023, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada M wrote:
    Wiem kochana jak to boli chodzić po lekarzach a później z perspejtywy czasu widzieć, że tylko marnowali Twój czas, którego już wiele kobieta przed 40 nie ma. Liczy się kasa, zostawiona w gabinecie.
    Trzymam ✊✊✊
    Dawaj znać na bieżąco jak wygląda sytuacja.
    Ja dzisiaj pierwsze USG, cykl naturalny więc pewnie jeszcze kilka dni zanim wyznaczą termin transferu.

Magra3, Ada M lubią tę wiadomość

Starania 10 lat

age.png[/url]
  • mlia Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2023, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała wrote:
    Trzymam ✊✊✊
    Dawaj znać na bieżąco jak wygląda sytuacja.
    Ja dzisiaj pierwsze USG, cykl naturalny więc pewnie jeszcze kilka dni zanim wyznaczą termin transferu.
    Też trzymamy kciuki 🤞🤞🤞

Ada M, mała lubią tę wiadomość

age.png
  • Monika29 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2023, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała ✊✊✊✊ daj znać po usg 😘

mała lubi tę wiadomość

Córka z zespołem wad genetycznych , 6 strat, mthfr, pai1 plus amh 0.27, decyzja o AZ.
    05.10.2022 transfer AZ 🥰
    Bhcg 7dpt - 33.2, 9dpt -79, 12dpt - 202, 16dpt - 1073.
    09.11.2022 - jest ❤
    12.12.2022 - usg prenatalne, 6 .5cm szczęścia ❤
    27.02.2023 - usg połówkowe , 590g synka
    28.04 - usg 3 trymestr, 2kg chłopaka ❤
    26.05 - 2600g synka
    07.06.2023 - synuś jest z nami, 3380g i 54cm do kochania
    age.png
  • Sas Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2023, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada M wrote:
    Szkoda ze na poczatku nie trafilas na lekarza z prawdziwego zdarzenia, ale czasu sie nie cofnie trzeba cisnac do przodu !! Powodzenia :)

Ada M lubi tę wiadomość

• Elka198321 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2023, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała wrote:
    A nierozważaliście adopcje komorek dawczyni? My teraz idziemy w ten deseń...co do adopcji zarodków to mi lekarz powiedział wprost że to są zarodki od osób które tak jak my się leczą i mają więcej szczęścia mają dziecko i np niedecyduja się na kolejny transfer ...Ps też wyszło że mam komórki do dupy....

• Magra3 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2023, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane moje!
    Progesteron 29,58 ng/m
    Beta 28,28 mlU/ml.
    Siedzę w pracy i płacze nigdy jeszcze nie miałam pozytywnej bety. Błagam trzymajcie kciuki dalej.

mlia, Ada M, Zenula, Virginia, mała, Nobi, Monika29, Sas, Ona900, Ewa3bit, Zocha lubią tę wiadomość

10.2023 nasza miłość 💚
    age.png
  • mlia Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2023, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magra3 wrote:
    Kochane moje!
    Progesteron 29,58 ng/m
    Beta 28,28 mlU/ml.
    Siedzę w pracy i płacze nigdy jeszcze nie miałam pozytywnej bety. Błagam trzymajcie kciuki dalej.
    Super, gratulacje 🥳🥳🥳🤞🤞🤞🍀🍀🍀
    Ja testuję jutro...

Magra3, Zenula, Jeżóweczka, Virginia, mała, Nobi lubią tę wiadomość

age.png
  • Zenula Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2023, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magra3 wrote:
    Kochane moje!
    Progesteron 29,58 ng/m
    Beta 28,28 mlU/ml.
    ✊️✊️✊️✊️✊️✊️

Magra3 lubi tę wiadomość

age.png
  • Ada M Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2023, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magra3 wrote:
    Kochane moje!
    Progesteron 29,58 ng/m
    Beta 28,28 mlU/ml.
    To gratulacje z całego serducha🍀🍾✊

Magra3 lubi tę wiadomość

👩‍🦰+👨>40
    AZ
    ●Reprofit:
    ❄21.01.2022
    Transfer 5 dniowego❌
    KIR AA, Allo Mlr 33%
    brak implantacyjnych
    ❄02.02.2023
    Brak pulsu 8 tydzień💔👼
  • Ada M Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2023, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała wrote:
    Urtogestan to progesteron dopochwowy, zresztą bardzo dobry. Można kupić w Polsce w dawce 200mg natomiast w Czechach jest tylko 100mg i trzeba go wpychać po kilka na raz. Czyli lepiej kupić w Polsce
    Jam go z Czech po 200mg.

mała lubi tę wiadomość

👩‍🦰+👨>40
    AZ
    ●Reprofit:
    ❄21.01.2022
    Transfer 5 dniowego❌
    KIR AA, Allo Mlr 33%
    brak implantacyjnych
    ❄02.02.2023
    Brak pulsu 8 tydzień💔👼
  • Jeżóweczka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2023, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magra3 wrote:
    Kochane moje!
    Progesteron 29,58 ng/m
    Beta 28,28 mlU/ml.
    Magra, Kochana, gratulacje!!! Który dziś dpt?

Magra3 lubi tę wiadomość

26.10.2022 r. Reprofit Ostrava ❄️ 4AA
    ➡️7 dpt beta 72,18 ➡️9 dpt beta 147,70
    ➡️12 dpt beta 644,72➡️14 dpt beta 1507,05
    ➡️26 dpt ❤
    ➡️30.12.22 USG prenatalne 5.66 cm❤
    ➡️21+0 tcUSG połówkowe 483g. Córeczka❤
    ➡️32+3 tc III USG prenatalne 1968 g. ➡️36+4 tc 2623 g.
    ➡️40+0 tc córeczka na świecie SN 3430g.
    10.09.2024 r. Reprofit Ostrawa ❄️4AA
    ➡️6 dpt beta 59,52
    ➡️8 dpt beta 209,7
    ➡️10 dpt beta 508,1
    ➡️14 dpt beta 1927,0
    ➡️21 dpt pęcherzyk ciążowy i żółtkowy
    ➡️28 dpt CRL 7,23mm, jest ❤️
    ➡️USG prenatalne CRL 6.66 mm, ryzyka niskie
    ➡️USG połówkowe 480 g. dziewczynka ❤️
    age.png
    age.png
  • Ada M Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2023, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilenka wrote:
    Jak dostałam @ przed 16 to liczyć jako 1 dzień dzisiaj czy Jutro 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️ taka godzina że nie wiem 🤦🏼‍♀️ a musiała bym napisać do dr C ....
    Czyli dostałaś 15-16 po południu to liczysz jako pierwszy od jutra.

Lilenka lubi tę wiadomość

👩‍🦰+👨>40
    AZ
    ●Reprofit:
    ❄21.01.2022
    Transfer 5 dniowego❌
    KIR AA, Allo Mlr 33%
    brak implantacyjnych
    ❄02.02.2023
    Brak pulsu 8 tydzień💔👼
  • Jeżóweczka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2023, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka198321 wrote:
    A nierozważaliście adopcje komorek dawczyni? My teraz idziemy w ten deseń...co do adopcji zarodków to mi lekarz powiedział wprost że to są zarodki od osób które tak jak my się leczą i mają więcej szczęścia mają dziecko i np niedecyduja się na kolejny transfer ...Ps też wyszło że mam komórki do dupy....
    W Polsce inny sposób tworzenia zarodków jest niemożliwy pod kątem prawnym, więc wszystkie pochodzą od par leczących się i trzeba mieć tego świadomość lub wybrać adopcję w Czechach, gdzie prawo jest inne i zarodki są od młodych, zdrowych, nieznających się dawców. Procedura z KD to fajna opcja jeśli nasienie jest w porządku. No i koszty są dużo wyższe niż w orzypadku AZ, nawet w Czechach.

mała lubi tę wiadomość

➡️26 dpt ❤
    ➡️6 dpt beta 59,52
    ➡️8 dpt beta 209,7
    ➡️10 dpt beta 508,1
    ➡️14 dpt beta 1927,0
    age.png
    age.png
  • Magra3 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2023, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżóweczka wrote:
    Magra, Kochana, gratulacje!!! Który dziś dpt?
    7 dzień po transferze, nawet nie cały bo badanie dziś rano robiłam, a transfery przed godziną 13 był.

Virginia, mała, Ewa3bit lubią tę wiadomość

10.2023 nasza miłość 💚
    age.png
  • Jeżóweczka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2023, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magra3 wrote:
    7 dzień po transferze, nawet nie cały bo badanie dziś rano robiłam, a transfery przed godziną 13 był.
    Super, ale się cieszę!

Magra3 lubi tę wiadomość

➡️26 dpt ❤
    ➡️6 dpt beta 59,52
    ➡️8 dpt beta 209,7
    ➡️10 dpt beta 508,1
    ➡️14 dpt beta 1927,0
    age.png
    age.png
  • Elka198321 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2023, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżóweczka wrote:
    W Polsce inny sposób tworzenia zarodków jest niemożliwy pod kątem prawnym, więc wszystkie pochodzą od par leczących się i trzeba mieć tego świadomość lub wybrać adopcję w Czechach, gdzie prawo jest inne i zarodki są od młodych, zdrowych, nieznających się dawców. Procedura z KD to fajna opcja jeśli nasienie jest w porządku. No i koszty są dużo wyższe niż w orzypadku AZ, nawet w Czechach.
    Mój mąż miał 4 lata trmu nieciekawe parametry ale wziął się za siebie i ma w normie wszystko i ostatnio jak robiliśmy procedurę nasienie było 1 klasy najlepsze ale co z tego jak po procedurze dowiedzilismy się że komórki moje były słabej jakości. Mieliśmy blastocyste ale do badań pgs padła..wcześniej 4 podejścia w innych klinikach słowem niepowiedzieli ze coś nie tak z komórkami...1 raz biochemiczna był...Generalnie dopiero po kilku nieudanych podejściach mówią prawdę.

• mała Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2023, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka198321 wrote:
    Mąż ma bardzo słabe nasienie więc komórki dawczyni nie mają sensu. To prawda, w Polsce zarodki pochodzą od par leczących się ale już w Czechach są od młodych, zdrowych dawców którzy oddają swoje gamety za kasę a zarodki są najwyższej klasy

Starania 10 lat

age.png[/url]
‹‹ 852 853 854 855 856 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ