adopcja zarodków
-
WIADOMOŚĆ
-
Nobi wrote:Ewa, czekanie jest bardzo uporczywe w staraniach
a one składają się głównie z czekania
Trzeba chwycić tego byka za rogi i sprawdzić. Ja zawsze bałam się sprawdzić wynik, ale robilam betę w pierwszym sensownym terminie (czyli 9 dpt trzydniowca), żeby nie przedłużać życia z nadziejami. Te nadzieje mnie dobijały bardziej niż negatywny wynik, który i tak by nadszedl. Każdy jednak jest ulepiony z innej gliny i trudno znaleźć złoty środek. Będę z Tobą myślami w dniu testowania
Mała, głupie babsko, masz jakieś inne labo u siebie?
Bardzo nieprofesjonalne jest komentowanie między sobą medycznych spraw przy pacjencie. Przykro mi, ze Ciebie to spotkało
Labo pewnie mam inne ale nie będę zmieniać ze względu na jakąś babę. Mam nadzieję, że już więcej nie będzie komentować w mojej obecnościStarania 10 lat
36+5 nasze szczęście jest już z nami 🥰❤️
[/url]
-
Pilola wrote:Hej
Dziewczyny mam pytanko, bo mocno zastanawiam się nad AZ ze względu na słabe komórki, co prawda przy każdej z 2 procedur miałam blastocysty ale słabe, które się nie zagnieżdzały albo jedna dała ciąże biochemiczną i zastanawiam się nad kliniką Reprofit i AZ bo już mam dosyć stymulacji i tego wszystkiego i moje pytanie do Was jak to wygląda ? Czy zlecają histeroskopię przed AZ? czy na pierwsza wizytę trzeba tam jechac? Czy tylko na transfer?
Nie ukrywam,że myślę o histeroskopii przed transferem bo boje się że mam pełno zrostów w macicy i chciałabym to sprawdzić przed transferem.
Pierwsza wizyta jest darmowa, możesz jechać do Czech lub mieć konsultację on-line, podczas której koordynatorka mówiąca po polsku tłumaczy rozmowę lekarzowi.
Przygotowania do transferu można zrobić w Polsce nawet u zwykłego ginekologa z dobrym sprzętem. Wysyła się do koordynatorki opis i zdjęcia z usg, czasami wyniki hormonów jeśli poproszą. Ona to konsultuje z lekarzem i na maila przesyła kolejne zalecenia. Wszystko przebiega bardzo sprawnie.
Myślę, że histeroskopia to dobry pomysł, myślę że spokojnie możesz zrobić w PolsceMagra3 lubi tę wiadomość
Starania 10 lat
[/url]
-
mlia wrote:Masakra, jak można coś takiego powiedzieć ... Nie przejmuj się tym, dobrze, że ją wyprostowałaś.Starania 10 lat
[/url]
-
mała wrote:Super, że jest plan i opcja na przyszłość.
Na cukrze się nie znam za bardzo ale na moje oko nie jest źle. Po 2h mogłoby być odrobinę niżej.
Natomiast co do insuliny to wg mnie masz zdecydowanie za duży wyrzut po 1 godzinie, wg mojej pani diabetolog powinien być max 4-5 razy wyższy niż na czczo. I po 2h też jest źle, bo nie spada.
Warto skonsultować się z dobrym młodym diabetologiem, który zaleci metforminę i który wierzy, że insulina bardzo szkodzi w staraniach o dziecko i uszkadza komórki jajowe. Ci "starej szkoły" w ogóle tego nie łączą z trudnościami z zajściem w ciążę.
Od siebie zalecam dietę z niskim indeksem glikemicznym, więcej ruchu i mio inozytol, który uwrażliwia tkanki. Oczywiście metformina też by się przydała.
Moim zdaniem masz hiperinsulinemię ale lekarzem nie jestem 😉
Dziękuję Ci bardzo za cenne informację
tak myślałam że ta insulina jest nieciekawa..
ok udam się gdzieś, muszę poszukać na południu Polski kogoś dobrego - no chyba że masz polecanego diabetologa np. online ?
a co do mio inozytolu - wiesz co ja przyjmuje inozytol ze swansona od jakiegoś czasu - czy to jest to samo ?
-
Matko ile napisałyście 🙉
Nobi faktycznie wszystkie mamy podobne objawy, może to te Czeskie kropki tak nam dają czadu 😅 ja z córka to malam ochotę na piwo, ale wzięłam max 5 łyków i resztę musiał dopijać mąż 🤣
Mała I dobrze jej powiedziałaś, co za babsztyl, co to ja obchodzi ? To czekamy na wyniki ✊✊✊✊❤
Mila jak zrobiłaś suwaczek ???
Misia88 fajnie ze jest szansa na naturalną ciążę, trzymam mocno kciuki żeby Wam się udało 😘✊✊✊✊
Córka z zespołem wad genetycznych , 6 strat, mthfr, pai1 plus amh 0.27, decyzja o AZ.
05.10.2022 transfer AZ 🥰
Bhcg 7dpt - 33.2, 9dpt -79, 12dpt - 202, 16dpt - 1073.
09.11.2022 - jest ❤
12.12.2022 - usg prenatalne, 6 .5cm szczęścia ❤
27.02.2023 - usg połówkowe , 590g synka
28.04 - usg 3 trymestr, 2kg chłopaka ❤
26.05 - 2600g synka
07.06.2023 - synuś jest z nami, 3380g i 54cm do kochania
-
MISIA88 wrote:Dziękuję Ci bardzo za cenne informację
tak myślałam że ta insulina jest nieciekawa..
ok udam się gdzieś, muszę poszukać na południu Polski kogoś dobrego - no chyba że masz polecanego diabetologa np. online ?
a co do mio inozytolu - wiesz co ja przyjmuje inozytol ze swansona od jakiegoś czasu - czy to jest to samo ?
Ten Swansona jest ok, ja osobiście brałam taki w proszku z Ostrovit bo wychodzi fajnie cenowo lub Inofem w saszetkach z kwasem foliowym. Brałam też metforminę i ogarnęłam w końcu tą wysoką insulinę. Szkoda, że dowiedziałam się o problemie tak późno, bo może miałabym szansę na dziecko z własnych komórek.
Zawsze piszę dziewczynom że warto też sprawdzać tarczycę, bo ma ogromny wpływ przy transferze. I suplementować Wit D, E, jakieś omega 3 lub DHA, magnez i metylowane kwas foliowy i witaminy z grupy B lub regulator homocysteiny, bo wysoka homocysteina też nie jest dobra.
W razie pytań pisz, chętnie pomogę na tyle ile mogę 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2023, 10:27
MISIA88 lubi tę wiadomość
Starania 10 lat
[/url]
-
Monika29 wrote:Matko ile napisałyście 🙉
Nobi faktycznie wszystkie mamy podobne objawy, może to te Czeskie kropki tak nam dają czadu 😅 ja z córka to malam ochotę na piwo, ale wzięłam max 5 łyków i resztę musiał dopijać mąż 🤣
Mała I dobrze jej powiedziałaś, co za babsztyl, co to ja obchodzi ? To czekamy na wyniki ✊✊✊✊❤
Mila jak zrobiłaś suwaczek ???
Misia88 fajnie ze jest szansa na naturalną ciążę, trzymam mocno kciuki żeby Wam się udało 😘✊✊✊✊
Mój progesteron prawie 27ng więc cudownie.
Beta 8.7 ale to jeszcze Ovitrelle, ale mimo wszystko miło zobaczyć pozytywną betę 😂Ewa3bit lubi tę wiadomość
Starania 10 lat
[/url]
-
Magra3 na początku ciąży jest łatwiej zrobić zastrzyk, ja to teraz mam problem, bo brzuch spory i coraz bardziej napięty, a cycki są już tak duże ze ograniczają widok 🤣 ale teraz już nie robię sobie siniaków. Tylko czasem źle się wkłuję i krew leci, na szczęście zawsze wtedy mąż jest w domu i ja krzyczę do niego plaster plaster! To mój genialny mąż zostawił plastry w pokoju i tak są awaryjnie 😆
Magra3, Ewa3bit lubią tę wiadomość
Córka z zespołem wad genetycznych , 6 strat, mthfr, pai1 plus amh 0.27, decyzja o AZ.
05.10.2022 transfer AZ 🥰
09.11.2022 - jest ❤
26.05 - 2600g synka
-
mała wrote:Wyszukaj sobie na znanym lekarzu Agnieszka Strózik-Kręcichwost. Jest super, można umówić wizytę on-line.
Ten Swansona jest ok, ja osobiście brałam taki w proszku z Ostrovit bo wychodzi fajnie cenowo lub Inofem w saszetkach z kwasem foliowym. Brałam też metforminę i ogarnęłam w końcu tą wysoką insulinę. Szkoda, że dowiedziałam się o problemie tak późno, bo może miałabym szansę na dziecko z własnych komórek.
Zawsze piszę dziewczynom że warto też sprawdzać tarczycę, bo ma ogromny wpływ przy transferze. I suplementować Wit D, E, jakieś omega 3 lub DHA, magnez i metylowane kwas foliowy i witaminy z grupy B lub regulator homocysteiny, bo wysoka homocysteina też nie jest dobra.
W razie pytań pisz, chętnie pomogę na tyle ile mogę 😊
ogromne dziękibędę pisać gdybym coś jeszcze potrzebowała ale cieszę się że zrobiłam to badanie, może też późno
ale już wiem na czym stoję i będę działać.
mała lubi tę wiadomość
-
Ewa3bit wrote:Kiedy masz następną wizytę? Może znów uda nam się spotkać 😁
22.03 i 11.04 jak narazie 😉Ewa3bit lubi tę wiadomość
12 lat starań
🙋♀️90r
🙋♂️83r
Niedrozne jajowody
Hashimoto
Słaba jakość 🥚
1 IVF 2019 - 0 zarodkow
2 IVF 2022 - 1 ❄️ 4.2.2 beta 0
Decyzja o AZ - ❄️ 3.2.2 transfer 1.02.23 ☺️
7dpt - beta 42,20
9dpt - beta 86,70
12dpt - beta 204
14dpt - beta 467
16dpt - beta 962
19dpt - beta 2467
23dpt - beta 7174
26dpt - ❤
Prenatalne - 6,43 cm człowieczka 🥰
Córcia 💗👶💗
Połówkowe 339g 🥰
27.06 601 gram 👶
17.08 1594 gramy 👶
31.08 1946 gram 👶
14.09 2487 gram 👶
28.09 2864 gramy 👶
4.10 3152 gramy 👶
16.10.2023 Córcia 3240g 49cm 💗
-
Mała a skrob ile chcesz 😊 Ja w końcu wzięłam się za prasowanie 🤣
mała lubi tę wiadomość
05.10.2022 transfer AZ 🥰
09.11.2022 - jest ❤
26.05 - 2600g synka
-
Monika29 wrote:Mała a skrob ile chcesz 😊 Ja w końcu wzięłam się za prasowanie 🤣
Któraś z was mi napisała, że mam leżeć więc się grzecznie słucham. Byłam tylko rano na spacerze do labo i dalej odpoczywamMonika29 lubi tę wiadomość
Starania 10 lat
[/url]
-
Dziewczyny, zrobiłam porządek w lekach, które mi zostały i z racji, że kiedyś też otrzymałam dużo leków za friko (Dżoanniks 😘😘😘) oddam je za koszty wysyłki paczkomatem. Odbiór osobisty niestety nie wchodzi w grę.
Progesteron besins 200 mg 15 kaps całe opakowanie + 6 kaps —— niedostępne
Progesteron besins 100 mg 30 kaps całe opakowanie —— niedostępne
Niepełne opakowania:
Biosteron 25mg 50 tabl
Lametta 2,5 mg 20 tabletek
Clostilbegyt 50 mg 5 tabletek
Encorton 10 mg 5 tabletek
Wszystkie oczywiście są ważne, terminy jakoś 2024/2025.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2023, 13:32
mała, Virginia lubią tę wiadomość
-
Monika29 wrote:Magra3 na początku ciąży jest łatwiej zrobić zastrzyk, ja to teraz mam problem, bo brzuch spory i coraz bardziej napięty, a cycki są już tak duże ze ograniczają widok 🤣 ale teraz już nie robię sobie siniaków. Tylko czasem źle się wkłuję i krew leci, na szczęście zawsze wtedy mąż jest w domu i ja krzyczę do niego plaster plaster! To mój genialny mąż zostawił plastry w pokoju i tak są awaryjnie 😆
-
Tranquilo wrote:Dziewczyny, zrobiłam porządek w lekach, które mi zostały i z racji, że kiedyś też otrzymałam dużo leków za friko (Dżoanniks 😘😘😘) oddam je za koszty wysyłki paczkomatem. Odbiór osobisty niestety nie wchodzi w grę.
Progesteron besins 200 mg 15 kaps całe opakowanie + 6 kaps
Progesteron besins 100 mg 30 kaps całe opakowanie
Niepełne opakowania:
Biosteron 25mg 50 tabl
Lametta 2,5 mg 20 tabletek
Clostilbegyt 50 mg 5 tabletek
Encorton 10 mg 5 tabletek
Wszystkie oczywiście są ważne, terminy jakoś 2024/2025.
Wysyłam zaproszenieTranquilo lubi tę wiadomość
Starania 10 lat
[/url]
-
mała wrote:Chętnie przygarnę besinsy 😊
Wysyłam zaproszenie
Ok, narazie nic nie dostałam
Edit. A nie :p jednak było, patrzyłam w zle miejsce :p tak wiec zaakceptowaneWiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2023, 13:00
mała lubi tę wiadomość
-
mała wrote:Poszłam rano zbadać proga. I dorzuciłam betę, żeby zobaczyć ile Ovitrelle jest jeszcze we krwi. I zrobiło mi się przykro, bo baba w laboratorium stanowczym głosem mówi do innej: ta beta to żeby wykluczyć ciążę...
Nosz kur.wa. Mówię jej, potwierdzić a nie wykluczyć i chyba jej się głupio zrobiło.
Jak już kobieta po 40-stce to już wg niektórych nie ma opcji, żeby chciała dziecko? Przykremała, Ewa3bit lubią tę wiadomość