adopcja zarodków
-
WIADOMOŚĆ
-
Monika29 wrote:Matko ile napisałyście 🙉
Nobi faktycznie wszystkie mamy podobne objawy, może to te Czeskie kropki tak nam dają czadu 😅 ja z córka to malam ochotę na piwo, ale wzięłam max 5 łyków i resztę musiał dopijać mąż 🤣
Mała I dobrze jej powiedziałaś, co za babsztyl, co to ja obchodzi ? To czekamy na wyniki ✊✊✊✊❤
Mila jak zrobiłaś suwaczek ???
Misia88 fajnie ze jest szansa na naturalną ciążę, trzymam mocno kciuki żeby Wam się udało 😘✊✊✊✊Tranquilo, Jeżóweczka, Monika29 lubią tę wiadomość
-
Ja skorzystałam i ustawiłam! 🥰
Edit: Mlia nie zadziałało i rozjechałam forum, dlaczego?Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2023, 13:49
Nobi, mlia lubią tę wiadomość
26.10.2022 r. Reprofit Ostrava ❄️ 4AA
➡️7 dpt beta 72,18 ➡️9 dpt beta 147,70
➡️12 dpt beta 644,72➡️14 dpt beta 1507,05
➡️26 dpt ❤
➡️30.12.22 USG prenatalne 5.66 cm❤
➡️21+0 tcUSG połówkowe 483g. Córeczka❤
➡️32+3 tc III USG prenatalne 1968 g. ➡️36+4 tc 2623 g.
➡️40+0 tc córeczka na świecie SN 3430g.
10.09.2024 r. Reprofit Ostrawa ❄️4AA
➡️6 dpt beta 59,52
➡️8 dpt beta 209,7
➡️10 dpt beta 508,1
➡️14 dpt beta 1927,0
➡️21 dpt pęcherzyk ciążowy i żółtkowy
➡️28 dpt CRL 7,23mm, jest ❤️
➡️USG prenatalne CRL 6.66 mm, ryzyka niskie
➡️USG połówkowe 480 g. dziewczynka ❤️
-
Dziewczyny wczoraj zrobiłam USG w 11 dniu cyklu. Zrobiłam też progesteron na wszelki wypadek chociaż nie musiałam i wysłałam do Czech. Chyba niepotrzebnie. Endometrium: 8,6 mm. Progesteron: 2,34 ng/ml.
Dostałam odpowiedź:
"jest wyższy poziom progesteronu może odpowiadać utrzymującemu się CL (co to jest CL?)
uzupełnienie..:
- jutro kontrolne USG dotyczące echogeniczności endometrium i kontrolnego progesteronu - wysłać nam wyniki
jeśli wynik będzie zadowalający / tzn. endometrium twórwarstwowe i progesteron niższy / pacjentka rozpocznie Utrogestan zgodnie z protokołem
- następnie KET 1 zarodek 5 dni w dniu.
Uwaga: jeśli endometrium nie będzie potrójną linią a progesteron będzie wyższy, nie ma KET"
Jakie ma znaczenie wyjściowy progesteron jeśli lada dzień będę go suplementować?
Ehh myślałam jak endometrium ok że pójdzie gładko a tu zonk ... -
LateBloomer wrote:Dziewczyny wczoraj zrobiłam USG w 11 dniu cyklu. Zrobiłam też progesteron na wszelki wypadek chociaż nie musiałam i wysłałam do Czech. Chyba niepotrzebnie. Endometrium: 8,6 mm. Progesteron: 2,34 ng/ml.
Dostałam odpowiedź:
"jest wyższy poziom progesteronu może odpowiadać utrzymującemu się CL (co to jest CL?)
uzupełnienie..:
- jutro kontrolne USG dotyczące echogeniczności endometrium i kontrolnego progesteronu - wysłać nam wyniki
jeśli wynik będzie zadowalający / tzn. endometrium twórwarstwowe i progesteron niższy / pacjentka rozpocznie Utrogestan zgodnie z protokołem
Uwaga: jeśli endometrium nie będzie potrójną linią a progesteron będzie wyższy, nie ma KET"
Jakie ma znaczenie wyjściowy progesteron jeśli lada dzień będę go suplementować?
Ehh myślałam jak endometrium ok że pójdzie gładko a tu zonk ...
Progesteron przed włączeniem suplementacji wg moich informacji powinien być poniżej 1-1.5ng w zależności od kliniki. Miałam kiedyś taką sytuację, że na cyklu sztucznym progesteron zaczął się jakimś cudem wydzielać i endometrium zmieniło swoją strukturę. Było już jakby w drugiej fazie cyklu. Transfer był odwołany bo nie miałby już sensu.
Sprawdź koniecznie bo to może być błąd laboratorium. Jeśli usg pokaże odpowiednie endometrium to będzie dobrze, jeśli nie pewnie stracisz cykl 😞 Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze ✊✊Starania 10 lat
36+5 nasze szczęście jest już z nami 🥰❤️
[/url]
-
Tranquilo wrote:Jeżóweczko musisz skopiować cały ten BBCode. Łącznie z tym [url….
Tranquilo, mlia lubią tę wiadomość
➡️26 dpt ❤
➡️6 dpt beta 59,52
➡️8 dpt beta 209,7
➡️10 dpt beta 508,1
➡️14 dpt beta 1927,0
-
mała wrote:Jesteś na cyklu sztucznym?
Progesteron przed włączeniem suplementacji wg moich informacji powinien być poniżej 1-1.5ng w zależności od kliniki. Miałam kiedyś taką sytuację, że na cyklu sztucznym progesteron zaczął się jakimś cudem wydzielać i endometrium zmieniło swoją strukturę. Było już jakby w drugiej fazie cyklu. Transfer był odwołany bo nie miałby już sensu.
Sprawdź koniecznie bo to może być błąd laboratorium. Jeśli usg pokaże odpowiednie endometrium to będzie dobrze, jeśli nie pewnie stracisz cykl 😞 Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze ✊✊ -
LateBloomer wrote:Dziewczyny wczoraj zrobiłam USG w 11 dniu cyklu. Zrobiłam też progesteron na wszelki wypadek chociaż nie musiałam i wysłałam do Czech. Chyba niepotrzebnie. Endometrium: 8,6 mm. Progesteron: 2,34 ng/ml.
Dostałam odpowiedź:
uzupełnienie..:
Ehh myślałam jak endometrium ok że pójdzie gładko a tu zonk ... -
LateBloomer wrote:Dzięki za wyjaśnienie. Tak na cyklu sztucznym. Mam PCOS co może powodować podwyższony poziom progesteronu. Można to jakoś obniżyć? Do jutra to chyba nic nie poradzę ...Starania 10 lat
[/url]
-
mała wrote:Raczej nie można obniżyć. Chodzi o to, że jeśli progesteron się wydzielił to zmienił strukturę endometrium i już nie jest tak receptywne jak powinno. Zapytaj jutro lekarza. Powodzenia 🍀
-
monester wrote:Mała a jak jest niski prog a nie jest trojlinijne ?
A może miałaś trójlinijne a lekarz nie powiedział podczas USG? Albo słaby sprzęt i nie za bardzo było widać... Jeśli progesteron był nisko to miało prawidłową strukturę.
Po włączeniu progesteronu przestaje być trójlinijne nawet jeśli byłoStarania 10 lat
[/url]
-
mała wrote:Niektórzy lekarze twierdzą, że nie każda kobieta będzie miała trójlinijne i że to w niczym nie szkodzi. Taka natura. Ja osobiście straciłam pół roku na cyklach sztucznych, bo ciągle było coś nie tak z endometrium i nigdy nie było trójlinijne, a akurat ta jedna klinika tego wymagała. Po przejściu na cykl naturalny endometrium trójlinijne za każdym razem. Myślę, że czasami nie każda z nas reaguje odpowiednio na estrofem.
A może miałaś trójlinijne a lekarz nie powiedział podczas USG? Albo słaby sprzęt i nie za bardzo było widać... Jeśli progesteron był nisko to miało prawidłową strukturę.
Po włączeniu progesteronu przestaje być trójlinijne nawet jeśli było
Właśnie sprzęt dobry, progesetron blisko 0 , Endo 10, mój pierwszy sztuczny właśnie, na naturalnych miałam ok.. ale jak mówisz, że są lekarze, którzy mówią że tak może być... Próbowałam znaleźć w prasie- ale tylko info o naturalnym cyklu w okresie okoloowulacyjnym, a nie umiem znaleźć jak to powinno być w sztucznym i badania na to, ale info, że jak zaczyna się starzec to przestaje być 3 linijne. Nie wiem za długo zwlekałam na samym estrofemie? Podgląd był w 14 dniu . No nic. Tak dopuścili to już podejdę... Najwyżej kolejne razy będziemy tego pilnować. -
monester wrote:Nie, właśnie zapytałam, powiedziała że nie jest.
Właśnie sprzęt dobry, progesetron blisko 0 , Endo 10, mój pierwszy sztuczny właśnie, na naturalnych miałam ok.. ale jak mówisz, że są lekarze, którzy mówią że tak może być... Próbowałam znaleźć w prasie- ale tylko info o naturalnym cyklu w okresie okoloowulacyjnym, a nie umiem znaleźć jak to powinno być w sztucznym i badania na to, ale info, że jak zaczyna się starzec to przestaje być 3 linijne. Nie wiem za długo zwlekałam na samym estrofemie? Podgląd był w 14 dniu . No nic. Tak dopuścili to już podejdę... Najwyżej kolejne razy będziemy tego pilnować.
14dc to nie jest późno, zazwyczaj dziewczyny mają w 11dc + kilka dni żeby endometrium jeszcze podrosło. A może ono było trójlinijne chwilę wcześniej a potem już lekarz nie zauważył...
Powodzenia na transferze ✊🍀
monester lubi tę wiadomość
Starania 10 lat
[/url]
-
monester wrote:Kate Bloomer a teraz było trojlinijne Endo ? Pytam bo ja mam problem ze próg nie urósł a trojlinijne nie było , mimo to kazali mi podejść do transferu.
Ja już załączełam menopauze a wówczas może się zacząć atrofia endometrium. Jaki ma wpływ menopauza na endometrium? i na tą trójlionijność?
Mój mózg już nie ogarnia. Za bardzo zawiły temat 🤣
Dr z Gamety nie zrobił opisu usg tylko wypełnił formularz kilka informacji bardzo krótko. Powiedział że tak wystarczy. Ehh...
Nie wiem czy mam jutro znowu kawał drogi jechać spod miasta do Gamety. Wczorajsza wizyta była najkrótsza jaka miałam. Bez sensu ciągnąć faceta i tyle czasu tracić jak nic więcej nie pomagają. Czasem korzystałam z dwóch klinik zwykłych w okolicy. Mam w jednej jutro umówioną wizytę tylko czy zwykły gin wystarczy aby zrobić dobry opis?
-
monester wrote:Nie, właśnie zapytałam, powiedziała że nie jest.
Właśnie sprzęt dobry, progesetron blisko 0 , Endo 10, mój pierwszy sztuczny właśnie, na naturalnych miałam ok.. ale jak mówisz, że są lekarze, którzy mówią że tak może być... Próbowałam znaleźć w prasie- ale tylko info o naturalnym cyklu w okresie okoloowulacyjnym, a nie umiem znaleźć jak to powinno być w sztucznym i badania na to, ale info, że jak zaczyna się starzec to przestaje być 3 linijne. Nie wiem za długo zwlekałam na samym estrofemie? Podgląd był w 14 dniu . No nic. Tak dopuścili to już podejdę... Najwyżej kolejne razy będziemy tego pilnować.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2023, 16:11
➡️26 dpt ❤
➡️6 dpt beta 59,52
➡️8 dpt beta 209,7
➡️10 dpt beta 508,1
➡️14 dpt beta 1927,0
-
LateBloomer wrote:Chodzi o strukture endometrium trojwarstwową? To tak.
Ja już załączełam menopauze a wówczas może się zacząć atrofia endometrium. Jaki ma wpływ menopauza na endometrium? i na tą trójlionijność?
Mój mózg już nie ogarnia. Za bardzo zawiły temat 🤣
Dr z Gamety nie zrobił opisu usg tylko wypełnił formularz kilka informacji bardzo krótko. Powiedział że tak wystarczy. Ehh...
Nie wiem czy mam jutro znowu kawał drogi jechać spod miasta do Gamety. Wczorajsza wizyta była najkrótsza jaka miałam. Bez sensu ciągnąć faceta i tyle czasu tracić jak nic więcej nie pomagają. Czasem korzystałam z dwóch klinik zwykłych w okolicy. Mam w jednej jutro umówioną wizytę tylko czy zwykły gin wystarczy aby zrobić dobry opis?Starania 10 lat
[/url]
-
Jeżóweczka wrote:Mnie w w Reproficie na cyklu sztucznym nie pytali, czy jest trojlinijne czy nie. Miało miec odpowiednią grubość i tyle. Dodam, że usg robilam u polskiego lekarza i zdjęć endo nie wysylalam, tylko samą grubość 😊
Nobi lubi tę wiadomość
-
Mila zobacz jak zainspirowałaś dziewczyny do suwaczka 😆
Mała Ty to teraz leż i odpoczywaj 😘
Monester ✊✊✊✊❤Ona900, Tranquilo, mała, mlia lubią tę wiadomość
Córka z zespołem wad genetycznych , 6 strat, mthfr, pai1 plus amh 0.27, decyzja o AZ.
05.10.2022 transfer AZ 🥰
Bhcg 7dpt - 33.2, 9dpt -79, 12dpt - 202, 16dpt - 1073.
09.11.2022 - jest ❤
12.12.2022 - usg prenatalne, 6 .5cm szczęścia ❤
27.02.2023 - usg połówkowe , 590g synka
28.04 - usg 3 trymestr, 2kg chłopaka ❤
26.05 - 2600g synka
07.06.2023 - synuś jest z nami, 3380g i 54cm do kochania