X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną adopcja zarodków
Odpowiedz

adopcja zarodków

Oceń ten wątek:
  • mała Autorytet

Wysłany: 9 marca 2023, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sas wrote:
    Dziewczyny kiedy najwczesniej po transferze mozna srobic test sikanca i powinno juz cos byc widac ?
    Ja zrobiłam dzisiaj 5dpt blastocysy wychodzącej z otoczki i wyszedł pozytywny. Nie byłam pewna, czy to nie pozostałości Ovitrelle więc poszłam szybko na betę. To nie było Ovitrelle 😁

Magra3, maxbar, Cherry78, Tranquilo, islanegra, Sas, Virginia, Nobi, Monika29, Ewa3bit lubią tę wiadomość

Starania 10 lat
    36+5 nasze szczęście jest już z nami 🥰❤️

age.png[/url]
  • mała Autorytet

Wysłany: 9 marca 2023, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada M wrote:
    No dziewczyny melduje, że moja fasolka dobrze się rozwija i serduszko mocno bije
    Z szczęścia się popłakałam.

Pani doktor powiedziała, że ma pare pacjentek po 45 roku i nawet jedną, co na dniach urodzi bliźniaki i ma 47 lat. Jest to jej już kolejna ciąża ale naturalna. W Niemczech ciąże późno po 40 to normalne przypadki a nie jakieś zjawiska.
    Cuuuuudownie, rośnij dalej fasolko 💚🥰

Ewa3bit lubi tę wiadomość

Starania 10 lat

age.png[/url]
  • Magra3 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2023, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona900 wrote:
    Oba900 jak noc ???
    U nas zima na całego 🤣

Prawie nie spałam 🥴 wyro tak niewygodne ze boli mnie każdy gnat, do tego Pani obok chrapała 😴
    Ordynator powiedział że wypuszcza mnie dopiero sobota albo niedziela.
    Krwi narazie nie ma tylko brązowe brudy 😌[/QUOTE]

Oby szybko Cię puścili i będziecie z Kropusiem dalej odpoczywać w domku. 😊💛

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2023, 12:43

Ona900 lubi tę wiadomość

10.2023 nasza miłość 💚
    age.png
  • Magra3 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2023, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała wrote:
    Ja zrobiłam dzisiaj 5dpt blastocysy wychodzącej z otoczki i wyszedł pozytywny. Nie byłam pewna, czy to nie pozostałości Ovitrelle więc poszłam szybko na betę. To nie było Ovitrelle 😁
    Ja coś czuję że i ten pierwszy wynik 8 to nie było Ovitrelle 😉 a że jestem czarownicą to coś wiem na ten temat 😂😂 Bardzo się cieszę, że się udało ❤️... no bo ile można Cię pocieszać 😉😁

mała, Monika29 lubią tę wiadomość

10.2023 nasza miłość 💚
    age.png
  • maxbar Autorytet

Wysłany: 9 marca 2023, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała wrote:
    Super gratuluję w końcu się udało 😃

mała lubi tę wiadomość

6 inseminacji, 6 in vitro i tylko 4 transfery. Decyzja AZ. Maj 2022r 1AZ😔 Październik 2022 2AZ 😔 Marzec 2023r 3AZ
    5dpt beta 2,30 prog 54,32
    7dpt beta 13,80
    8dpt beta 36,30 prog 19,55
    9dpt beta 74,20 prog 66,83
    11dpt beta 222,80
    prog 31,10
    14dpt beta 802,70
    prog 30,09
    18dpt beta 3573,50
    prog 28,50
    22dpt beta 14227,70
    prog 36,70
    26 dpt ❤️
    25.04. 18,1 mm szkraba
    22.05 I prenatalne 6,3 cm
    24.07 II prenatalne 403 gram dziewczynka
    25.09.III prenatalne 1,5 kg
    21.11.2023 urodziła się córeczka🥰
  • mała Autorytet

Wysłany: 9 marca 2023, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki kochane napiszę jeszcze tutaj. Moja beta 5dpt 35,01. Jest moc 💪🥰

Tranquilo, islanegra, monester, Virginia, maxbar, Ada M, Nobi, Ona900, Monika29, Cherry78, LateBloomer, Ewa3bit lubią tę wiadomość

Starania 10 lat

age.png[/url]
  • mała Autorytet

Wysłany: 9 marca 2023, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magra3 wrote:
    Ja coś czuję że i ten pierwszy wynik 8 to nie było Ovitrelle 😉 a że jestem czarownicą to coś wiem na ten temat 😂😂 Bardzo się cieszę, że się udało ❤️... no bo ile można Cię pocieszać 😉😁
    Przepraszam za swoje marudzenie ale same wiecie jak to jest ... Psycha siada po tylu latach.
    Myślisz że 3dpt już mogła być beta? To chyba niemożliwe 🤔

Magra3 lubi tę wiadomość

Starania 10 lat

age.png[/url]
  • islanegra Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2023, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie to już chyba koniec 😭😭😭 Na USG prawie nic już nie było widać😭 Chyba 47mm "czegoś niewyraźnego", z tego stresu nie pamiętam. Coś jakby delikatnie jeszcze biło, jakieś delikatne przepływy, ale lekarz nie potrafił powiedzieć jednoznacznie😭 Mam powtórzyć USG za tydzień, ale to już praktycznie tylko formalność 😭😭😭 Jestem zdruzgotana... Powtarza się koszmar z ostatniego razu, wykrakałam, albo nie wiem co innego spieprzyłam...

Ona900 nie daj się😘

3x IUI - 2016 👎👎👎
    2x IMSI - 2017 - ❄❄❄,❄❄
    1 ET - 2017 👎
    2,3 FET - 2018 👎👎
    3 IMSI - 2019 - 4 ET 3-dniowców 👎, brak blastocyst do mrożenia - wszystkie zarodki padły po 3 dniu 😞
    1 AZ pl - FET X 2019 - poronienie 9tc
    allo-mlr 0%, szczepienia limfocytami=>allo-mlr 70%-83%
    2 AZ pl - FET 03.02.2023 - poronienie 8tc
  • Magra3 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2023, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała wrote:
    Przepraszam za swoje marudzenie ale same wiecie jak to jest ... Psycha siada po tylu latach.
    Myślisz że 3dpt już mogła być beta? To chyba niemożliwe 🤔
    Nie musisz przepraszać, ja sobie żartuje 🙂 nie wiem czy to możliwe czy nie ja tylko tak czuję jakoś że to już Kropuś był. 🍀❤️

mała lubi tę wiadomość

10.2023 nasza miłość 💚
    age.png
  • Tranquilo Autorytet

Wysłany: 9 marca 2023, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nobi wrote:
    Kapa95, nie czytaj na tym etapie statystyk! To trudne, wiem o tym, ale spróbuj się trochę odciąć. Kropek jeszcze walczy, coś się zadziało, daj mu szansę. Przyrost jest okej, czekamy na kolejną betę!
    Ona, biedulko, ja mam nadzieje, ze to rzeczony krwiaczek. Daj znać znać. Wasze bobo jest jakby nasze, forumowe, wiec tez się martwimy! Stresu bardzo Wam współczuję, ale najwazniejsze, ze tylko na strachu się skończyło!
    Kaya, pieknie się to czyta. Bardzo gratuluję! Jeśli będziesz miała ochote, to napisz nam o swoim porodzie :)
    A u nas na wizycie elegancko, ponoć mamy kawał chłopa, ale nie zapamiętałam ani masy, ani długości kości udowej :D Matka roku ;) Kolejna wizyta dopiero za 4 tygodnie! A dzień później II prenatalne. Obie wizyty są w Wielkim Tygodniu, wiec łatwo zapamiętać.
    Chyba zaczynam być gotowa na suwaczek…

Nobi, super, że mały rośnie ! :D może lekarz Ci wpisał masę dzieciątka w kartę ciąży?? ja tez ostatnio jak wyszłam to też nie pamiętałam masy, a mówił na pewno no i później w karcie zobaczyłam, że jest wpisane ;] ja już odliczam dni do połówkowych i czuję stres..:(
    Nobi, dawaj ten suwaczek !! wielki czas !! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2023, 13:51

1️⃣ IVF ❌
    2️⃣ IVF ❌
    3️⃣ IVF AZ ❤️ Maleństwo jest z nami 🥰

❤️Naturals❤️

preg.png
  • Tranquilo Autorytet

Wysłany: 9 marca 2023, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała wrote:
    super !! niech przyrasta teraz !! 💪💪💪💪

mała lubi tę wiadomość

1️⃣ IVF ❌
    2️⃣ IVF ❌
    3️⃣ IVF AZ ❤️ Maleństwo jest z nami 🥰

❤️Naturals❤️

preg.png
  • Kaya321 Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2023, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nobi wrote:
    Kapa95, nie czytaj na tym etapie statystyk! To trudne, wiem o tym, ale spróbuj się trochę odciąć. Kropek jeszcze walczy, coś się zadziało, daj mu szansę. Przyrost jest okej, czekamy na kolejną betę!
    Ona, biedulko, ja mam nadzieje, ze to rzeczony krwiaczek. Daj znać znać. Wasze bobo jest jakby nasze, forumowe, wiec tez się martwimy! Stresu bardzo Wam współczuję, ale najwazniejsze, ze tylko na strachu się skończyło!
    Kaya, pieknie się to czyta. Bardzo gratuluję! Jeśli będziesz miała ochote, to napisz nam o swoim porodzie :)
    A u nas na wizycie elegancko, ponoć mamy kawał chłopa, ale nie zapamiętałam ani masy, ani długości kości udowej :D Matka roku ;) Kolejna wizyta dopiero za 4 tygodnie! A dzień później II prenatalne. Obie wizyty są w Wielkim Tygodniu, wiec łatwo zapamiętać.
    Chyba zaczynam być gotowa na suwaczek…

No powiem Wam ze zaczęłam rodzic siłami natury męczyłam się 8 godzin bo to był straszny ból i dzięki mojej położnej zrobili mi cesarskie cięcie. Podziwiam kobiety które rodzą naturalnie. Po cięciu rana jeszxze boli, piecze ale nie narzekam bo to pikus z bólami porodowymi.

Virginia, Nobi lubią tę wiadomość

• aurejulka Znajoma

Wysłany: 9 marca 2023, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Jestem tu świeżakiem. Po latach starań okazało się, że mąż ma wadę genetyczną i najbezpieczniejszym rozwiązaniem jest AZ. Mielismy juz mase badan w ciagu ostatniego pół roku, ponoeważ liczyliśmy na INV. Zdecydowaliśmy się i jutro idziemy do naszego lekarza pochwalić się decyzją. Powiedzcie co warto wiedzieć? Może macie jakieś rady dla raczkujących w tym temacie?

Monika29, Magra3 lubią tę wiadomość

• Sas Autorytet

Wysłany: 9 marca 2023, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała wrote:
    O super !!! Gratuluje ! :)

mała lubi tę wiadomość

• Virginia Autorytet

Wysłany: 9 marca 2023, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    islanegra wrote:
    Dziewczyny u mnie to już chyba koniec 😭😭😭 Na USG prawie nic już nie było widać😭 Chyba 47mm "czegoś niewyraźnego", z tego stresu nie pamiętam. Coś jakby delikatnie jeszcze biło, jakieś delikatne przepływy, ale lekarz nie potrafił powiedzieć jednoznacznie😭 Mam powtórzyć USG za tydzień, ale to już praktycznie tylko formalność 😭😭😭 Jestem zdruzgotana... Powtarza się koszmar z ostatniego razu, wykrakałam, albo nie wiem co innego spieprzyłam...

Ona900 nie daj się😘

Islanegra, tak mi przykro. ALE to nie jest Twoja wina! Naprawde nie obwiniaj sie, bo na takie rzeczy nie mamy wplywu. Na tym etapie to musialo byc niestety cos nie tak z zarodkiem.
    Trzymaj sie tam, bo przed Toba trudne tygodnie.

islanegra lubi tę wiadomość

ona 42 lat.
    3 IVF 😥
    AZ - 01.09.20, 13dpt - beta 1815, 15dpt -beta 3873, 23dpt - mamy ❤️, 8.10.20 - 8 tyg ❤️, BOBO- Maj 2021 :)

Starania o BOBO nr 2
    FET - 21.07.23 😢
    II FET - 19.10.23, 6dpt- II kreski, 11dpt -beta 726, 13dpt -beta 2137, 27dpt - mamy ❤️, 27.11.23 - 8 tyg ❤️ Nifty i usg polowkowe ok :)
    BOBO 2 jest juz z nami - lipiec 2024 ❤️
  • mlia Autorytet

Wysłany: 9 marca 2023, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aurejulka wrote:
    Cześć! Jestem tu świeżakiem. Po latach starań okazało się, że mąż ma wadę genetyczną i najbezpieczniejszym rozwiązaniem jest AZ. Mielismy juz mase badan w ciagu ostatniego pół roku, ponoeważ liczyliśmy na INV. Zdecydowaliśmy się i jutro idziemy do naszego lekarza pochwalić się decyzją. Powiedzcie co warto wiedzieć? Może macie jakieś rady dla raczkujących w tym temacie?
    Cześć, z mojego doświadczenia polecam AZ w Czechach. Wcześniej miałam trzy w pl i nie dały rady.

age.png
  • Ada M Autorytet

Wysłany: 9 marca 2023, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    islanegra wrote:

Ona900 nie daj się😘
    O tak Ci współczuje, takie piękne bety były, nawet bym nie przypuszczała, że coś może być nie tak. 😭

👩‍🦰+👨>40
    Mimo leczenia brak ciąży naturalnej
    AZ
    ●Reprofit:
    ❄21.01.2022
    Transfer 5 dniowego❌
    ●Invimed Katowice+ immunologia.
    KIR AA, Allo Mlr 33%
    brak implantacyjnych
    Leki:Accofil, encorton, Acard
    20.12. Biopsja CD138+ CD56 ✅
    ❄02.02.2023
    transfer 3 dniowego 9 I-II
    Brak pulsu 8 tydzień💔👼
  • Nobi Autorytet

Wysłany: 9 marca 2023, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Islanegra, bardzo, bardzo mi przykro :( tli się jeszcze nadzieja, czekamy do przyszłego tygodnia. Trzymajcie się

islanegra lubi tę wiadomość

• LateBloomer Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2023, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała wrote:
    Napiszę jak było u mnie ale moje naturalne owulacje są dopiero w 19dc dlatego miałam cykle lekko stymulowane. Pierwszy podgląd miałam w 10dc - 2 pęcherzyki 10 i 11mm, brak dominującego. Kolejne usg w 12dc - już pęcherzyk dominujący 15.8mm. Zalecono mi Ovitrelle na kolejny wieczór ale bałam się i poszłam na jeszcze jeden podgląd tak dla siebie. I w 13dc pęcherzyk 17mm i wieczorem Ovitrelle. 3 dni później wizyta potwierdzająca owulację.
    Moim zdaniem lepiej iść o raz za dużo/ wcześnie niż stracić kolejny cykl
    Napisali mi żeby pierwsze usg zrobić w 10 dniu nowego cyklu. Wydaje mi się trochę późno jeśli w tym cyklu w 11 dniu był juz podwyższony progesteron a 13ego dnia było już po ptakach.
    Nie wiem czy mój pęcherzyk jakikolwiek tam będzie urośnie tak dojrzale.

Rocznik 78
    Torbiel endometrialna na jednym jajniku.
    Mała niedoczynność tarczycy, MTHFR, PAI hetero, rozchwiane cytokiny, Ana
    Novum: 1 podejście
    Kriobank: 2 podejścia
    Unica Praga Czechy: Transfer 04.2023 🤞🤞🤞

preg.png
  • Nobi Autorytet

Wysłany: 9 marca 2023, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AdaM, pieknie! mała, rozbilas bank :D

Kaya, bardzo dziękuję, że napisałaś szczerze o porodzie. Ja biję się z myślami, w jaki sposób rodzić i każda opinia jest dla mnie niezwykle cenna.

Tranquilo, miałaś rację, te informacje są w karcie ciąży :D Junior ma 230 g! I chyba jest w 91. centylu. Dobrze rozszyfrowałam? Próbowałam zrobić suwaczek, ale chyba niewłaściwy link skopiowałam i nic z tego nie wyszło. Potem spróbuję raz jeszcze

mała, Tranquilo lubią tę wiadomość

‹‹ 919 920 921 922 923 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ