AID inseminacja nasieniem dawcy
-
WIADOMOŚĆ
-
Pauuulaa wrote:Stresowałam się ,bo nie sądziłam ,że tak to będzie wyglądać. Synka mamy z pierwszego iui, więc myślałam ,że i z ivf pójdzie gładko. No niestety....
Zostało nam jeszcze 5 zarodków. I mam nadzieję,że z tej procedury będzie ciąża, bo do kolejnej już nie podchodzę. Także mamy jeszcze 5 szans na rodzeństwo.
Za nami jedna iui i 4 transfery.
A nie myślałaś iść na wizytę ,wiem że dziewczyny karmiące podchodzą nawet do transferów. Albo krótko po odstawieniu piersi. Nie do wszystkich leków trzeba odstawiać. Warto chyba iść i się dowiedzieć jak to wygląda konkretnie w twoim przypadku.
Tak, zapisałam się na jutro
Zobaczymy co powie lekarz. Pauuulaa, a napisz dlaczego wlasciwie podchodziliscie teraz tylko raz do inseminacji, a potem juz od razu in vitro? Ze wzgledu na wieksze szanse powodzenia? 5 szans to jeszcze sporo
Wierzę, że bedziecie jeszcze mieli rodzeństwo dla synka
-
Podeszliśmy proforma do iui, mieliśmy jedna słomkę naszego dawcy. Jak się okazało ,że jednak nieudana. To musieliśmy ściągać znowu slomke- zależało nam na tym samym dawcy. Długo czekaliśmy na nią, wtedy też już zaczęło być głośno o refundacji. Ogólnie w czasie fajnie to wyszło. Przyszły słomki i zaraz mieliśmy kwalifikacje. 😊 A, że mieliśmy w samej klinice 9 lat udokumentowanych starań ,to dostaliśmy od ręki podpis. Ta iui była potraktowana jako próba,no ale się nie udało i przechodzimy dalej.Awunia wrote:Tak, zapisałam się na jutro
Zobaczymy co powie lekarz. Pauuulaa, a napisz dlaczego wlasciwie podchodziliscie teraz tylko raz do inseminacji, a potem juz od razu in vitro? Ze wzgledu na wieksze szanse powodzenia? 5 szans to jeszcze sporo
Wierzę, że bedziecie jeszcze mieli rodzeństwo dla synka 
Można powiedzieć ,że u nas czas i koszty iui aid zadecydowały. Na słomki czekaliśmy po 2-3 miesiące za każdym razem. Więc "zmarnować" ja na raz było szkoda. A dzięki ivf mamy kilka szans na ciążę. Choć ja już powoli zaczynam odpuszczać. Ta procedurę do końca doprowadzimy i się żegnamy z klinika. Mam nadzieję ,że będziemy już w czwórkę. Nooo ale jak wyjdzie ,że w trójkę to też dobrze. Patrząc na to z jakiego punktu startowaliśmy to i tak mamy plan wykonany w 100 %. 🙃08.2012 26tc💔
06.2026 10 tc💔
"Ja się wcale nie żale Panie Jezu, choć czasami trudno unieść to w sobie. Niech się stanie twoja wola Panie, tylko daj mi siłę w tej drodze..."
👩
pcos❌amh11,1❌ IO❌HbA1C❌insulina❌
lewy jajowód niedrożny❌
kariotyp✅ TSH✅ AntyTPO 10✅ cytologia✅ biopsja szyjki✅ hpv ✅
👦
azoospermia❌
kariotyp❌

1iui 04.2022-09.05⏸️
Beta hcg:10.05 90.1/12.05 -214
24.05-5t3 jest zarodek
07.06 -8t2 ❤️crl16 mm.
24.06 10t5-crl 36.7 mm tętno170
04.07 prenatalne-12t1-crl 5.16 cm
09.08 17t2 175g💙
29.08- 20t2 połówkowe🆗350g 21t3- 392g/24t6-670g/28t6-1400g/31t2- 1900g/32t3-2100g/35t3-2800g/37t3-3400g
01.2023-38t6d/3950g/56cm👶
WRACAMY
11.24 iui❌
23🥚➡️MII19➡️9❄️
1FET-cb
2FET-cb
3FET-b-hcg-0
4FET9+2poronienie zatrzymane🖤💔 -
Byłam na wizycie. Lekarz powiedział, żeby przyjść 2-3 miesiące po odstawieniu karmienia. Zobaczymy, na razie nie planuje w konkretnym czasie odstawiać małego. Naprawdę lubię go karmić. Liczę na to, że jakoś uda sie zmniejszyć może częstotliwość karmień w nocy i może płodność będzie wystarczająca. Owulacje miałam. Chciałabym pochodzic na monitoring cyklu, tylko podczas starań wcześniej miałam Medicover, a teraz nie mam, a wizyty prywatne kosztują majątek. Muszę się nad tym wszystkim zastanowić. Na razie kupiłam suple, probiotyk Omnibiotic Flora, wybiore się do stomatologa, osteopatki zajmującej się właśnie sprawami płodności i może zabiore się za jakieś ćwiczenia fizyczne.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca, 21:57
-
Czekajaca na cud... wrote:Witam.Tak u Nas mamy ta sama sytuację.Maz bierze testosteron w zastrzykach co 2 tygodnie lub co 3 aby mieć normalne libido i siłę czy chęci chodzi o zmęczenie...
Hej, wysłałam Ci zaproszenie, odezwij się jak możesz
chciałam zapytać o kilka rzeczy
-