AID inseminacja nasieniem dawcy
-
WIADOMOŚĆ
-
Pauuulaa wrote:Stresowałam się ,bo nie sądziłam ,że tak to będzie wyglądać. Synka mamy z pierwszego iui, więc myślałam ,że i z ivf pójdzie gładko. No niestety....
Zostało nam jeszcze 5 zarodków. I mam nadzieję,że z tej procedury będzie ciąża, bo do kolejnej już nie podchodzę. Także mamy jeszcze 5 szans na rodzeństwo.
Za nami jedna iui i 4 transfery.
A nie myślałaś iść na wizytę ,wiem że dziewczyny karmiące podchodzą nawet do transferów. Albo krótko po odstawieniu piersi. Nie do wszystkich leków trzeba odstawiać. Warto chyba iść i się dowiedzieć jak to wygląda konkretnie w twoim przypadku.
Tak, zapisałam się na jutro
Zobaczymy co powie lekarz. Pauuulaa, a napisz dlaczego wlasciwie podchodziliscie teraz tylko raz do inseminacji, a potem juz od razu in vitro? Ze wzgledu na wieksze szanse powodzenia? 5 szans to jeszcze sporo
Wierzę, że bedziecie jeszcze mieli rodzeństwo dla synka
-
Podeszliśmy proforma do iui, mieliśmy jedna słomkę naszego dawcy. Jak się okazało ,że jednak nieudana. To musieliśmy ściągać znowu slomke- zależało nam na tym samym dawcy. Długo czekaliśmy na nią, wtedy też już zaczęło być głośno o refundacji. Ogólnie w czasie fajnie to wyszło. Przyszły słomki i zaraz mieliśmy kwalifikacje. 😊 A, że mieliśmy w samej klinice 9 lat udokumentowanych starań ,to dostaliśmy od ręki podpis. Ta iui była potraktowana jako próba,no ale się nie udało i przechodzimy dalej.Awunia wrote:Tak, zapisałam się na jutro
Zobaczymy co powie lekarz. Pauuulaa, a napisz dlaczego wlasciwie podchodziliscie teraz tylko raz do inseminacji, a potem juz od razu in vitro? Ze wzgledu na wieksze szanse powodzenia? 5 szans to jeszcze sporo
Wierzę, że bedziecie jeszcze mieli rodzeństwo dla synka 
Można powiedzieć ,że u nas czas i koszty iui aid zadecydowały. Na słomki czekaliśmy po 2-3 miesiące za każdym razem. Więc "zmarnować" ja na raz było szkoda. A dzięki ivf mamy kilka szans na ciążę. Choć ja już powoli zaczynam odpuszczać. Ta procedurę do końca doprowadzimy i się żegnamy z klinika. Mam nadzieję ,że będziemy już w czwórkę. Nooo ale jak wyjdzie ,że w trójkę to też dobrze. Patrząc na to z jakiego punktu startowaliśmy to i tak mamy plan wykonany w 100 %. 🙃08.2012 26tc💔
06.2026 10 tc💔
"Ja się wcale nie żale Panie Jezu, choć czasami trudno unieść to w sobie. Niech się stanie twoja wola Panie, tylko daj mi siłę w tej drodze..."
👩
pcos❌amh11,1❌ IO❌HbA1C❌insulina❌
lewy jajowód niedrożny❌
kariotyp✅ TSH✅ AntyTPO 10✅ cytologia✅ biopsja szyjki✅ hpv ✅
👦
azoospermia❌
kariotyp❌

1iui 04.2022-09.05⏸️
Beta hcg:10.05 90.1/12.05 -214
24.05-5t3 jest zarodek
07.06 -8t2 ❤️crl16 mm.
24.06 10t5-crl 36.7 mm tętno170
04.07 prenatalne-12t1-crl 5.16 cm
09.08 17t2 175g💙
29.08- 20t2 połówkowe🆗350g 21t3- 392g/24t6-670g/28t6-1400g/31t2- 1900g/32t3-2100g/35t3-2800g/37t3-3400g
01.2023-38t6d/3950g/56cm👶
WRACAMY
11.24 iui❌
23🥚➡️MII19➡️9❄️
1FET-cb
2FET-cb
3FET-b-hcg-0
4FET9+2poronienie zatrzymane🖤💔 -
Byłam na wizycie. Lekarz powiedział, żeby przyjść 2-3 miesiące po odstawieniu karmienia. Zobaczymy, na razie nie planuje w konkretnym czasie odstawiać małego. Naprawdę lubię go karmić. Liczę na to, że jakoś uda sie zmniejszyć może częstotliwość karmień w nocy i może płodność będzie wystarczająca. Owulacje miałam. Chciałabym pochodzic na monitoring cyklu, tylko podczas starań wcześniej miałam Medicover, a teraz nie mam, a wizyty prywatne kosztują majątek. Muszę się nad tym wszystkim zastanowić. Na razie kupiłam suple, probiotyk Omnibiotic Flora, wybiore się do stomatologa, osteopatki zajmującej się właśnie sprawami płodności i może zabiore się za jakieś ćwiczenia fizyczne.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca, 21:57
-
Czekajaca na cud... wrote:Witam.Tak u Nas mamy ta sama sytuację.Maz bierze testosteron w zastrzykach co 2 tygodnie lub co 3 aby mieć normalne libido i siłę czy chęci chodzi o zmęczenie...
Hej, wysłałam Ci zaproszenie, odezwij się jak możesz
chciałam zapytać o kilka rzeczy
-
KaroMimi wrote:Hej

Dołączam do wątku ponieważ wychodzi na to, że procedura z nasieniem dawcy może być naszą jedyną opcją na posiadanie dziecka (poza adopcją). Mąż ma delecję AZF i brak plemników.
Chciałabym zapytać was jak szybko podjęliście decyzję o dawcy ze swoimi partnerami? Czy było u was tak, że jedna strona była kategorycznie przeciwna i zmieniła zdanie z czasem? Zastanawiam się jak to po kolei poukładać, bo widzę, że ja jestem skłonna do rozważenia tej opcji, natomiast partner na ten moment jest na nie. Nie wiem czy wynika to z tego, że jeszcze ma nadzieję, czy potrzebuje czasu… Ja nie naciskam, bo wiem, że bezpłodność była dla niego ogromnym szokiem i na pewno potrzebuje czasu, żeby to sobie poukładać. No ale w końcu przyjdzie ten czas kiedy trzeba będzie powrócić do tematu i podjąć zgodną decyzję co dalej. Bardzo obawiam się tego wszystkiego, nie chciałabym, żeby nasza relacja się przez to pogorszyła.
Na pewno będę naciskać na pomoc psychologa, terapię. Będę Wdzięczna za informację jak to było u was albo jakieś wskazówki jak podejść do tematu. ❤️ -
Hejka dziewczyny, uświadomiłam sobie ja ten czas leci ja przeczytałam, że synek Anna.maria ma już dwa lata, przecież niedawno czytałam, że jesteś w ciąży 😍
Gratulacje dla wszystkich mam i tatusiów ☺️
Nasz synek niedawno skończył rok, jest najcudowniejszy na świecie 🥰 marzę o rodzeństwie dla niego i też powoli przymierzamy się do wizyty w klinice, ale właśnie na przeszkodzie stoi nam KP, a ja mam nieregularne cykle przez to.
Mój mąż zaczął od dwóch miesięcy brać tabletki na podniesie testosteronu, bo jego szurał po dnie. Inny człowiek normalnie dziewczyny! Aż chce się żyć 😅😅27.12.22 - transfer 4.1.1 - EG + AH, cykl sztuczny
6dpt - II, 7dpt - 65, 9dpt - 187, 11dpt - 432, 13dpt - 1115, 20dpt - 10135, widoczny pęcherzyk, 29dpt - 🤍🤍
7tc - 💔❤️🩹 , 9tc-💔 (7t2d) ♀️
20.07.24 - transfer 4.1.1, cykl sztuczny
6dpt - II, 7dpt - 46, 9dpt - 126, 11dpt - 266, 13dpt - 573, 19dpt - 2623, 20dpt - pęcherzyk ciążowy z zółtkowym, 24dpt - mamy 💗 7t6d - 💔(7t1d) ♂️
🍂19.11.24🍂 - transfer 4.1.1, cykl naturalny
5 i 6dpt - II , 8dpt - 204, 10dpt - 486, 22dpt - 24 293 🔥 27dpt - 💗
8t3d - 2cm, 176 bpm, 10t5d - 4cm 🍓,
11t4d - 5,5cm 🍋🟩12t - prenatalne - wszystko OK 🩵 14t4d - 110g, 17t4d - 220g, 19t6d - II pren - zdrowy chłopczyk, 380g
38tc - Jest już z nami nasz mały tęczowy cud 🌈 -