Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną AID inseminacja nasieniem dawcy
Odpowiedz

AID inseminacja nasieniem dawcy

Oceń ten wątek:
  • Awunia Koleżanka

Wysłany: 2 lipca, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauuulaa wrote:
    Stresowałam się ,bo nie sądziłam ,że tak to będzie wyglądać. Synka mamy z pierwszego iui, więc myślałam ,że i z ivf pójdzie gładko. No niestety....
    Zostało nam jeszcze 5 zarodków. I mam nadzieję,że z tej procedury będzie ciąża, bo do kolejnej już nie podchodzę. Także mamy jeszcze 5 szans na rodzeństwo.
    Za nami jedna iui i 4 transfery.

A nie myślałaś iść na wizytę ,wiem że dziewczyny karmiące podchodzą nawet do transferów. Albo krótko po odstawieniu piersi. Nie do wszystkich leków trzeba odstawiać. Warto chyba iść i się dowiedzieć jak to wygląda konkretnie w twoim przypadku.

Tak, zapisałam się na jutro :) Zobaczymy co powie lekarz. Pauuulaa, a napisz dlaczego wlasciwie podchodziliscie teraz tylko raz do inseminacji, a potem juz od razu in vitro? Ze wzgledu na wieksze szanse powodzenia? 5 szans to jeszcze sporo :) Wierzę, że bedziecie jeszcze mieli rodzeństwo dla synka :)

age.png
  • Pauuulaa Autorytet

Wysłany: 2 lipca, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Awunia wrote:
    Tak, zapisałam się na jutro :) Zobaczymy co powie lekarz. Pauuulaa, a napisz dlaczego wlasciwie podchodziliscie teraz tylko raz do inseminacji, a potem juz od razu in vitro? Ze wzgledu na wieksze szanse powodzenia? 5 szans to jeszcze sporo :) Wierzę, że bedziecie jeszcze mieli rodzeństwo dla synka :)
    Podeszliśmy proforma do iui, mieliśmy jedna słomkę naszego dawcy. Jak się okazało ,że jednak nieudana. To musieliśmy ściągać znowu slomke- zależało nam na tym samym dawcy. Długo czekaliśmy na nią, wtedy też już zaczęło być głośno o refundacji. Ogólnie w czasie fajnie to wyszło. Przyszły słomki i zaraz mieliśmy kwalifikacje. 😊 A, że mieliśmy w samej klinice 9 lat udokumentowanych starań ,to dostaliśmy od ręki podpis. Ta iui była potraktowana jako próba,no ale się nie udało i przechodzimy dalej.
    Można powiedzieć ,że u nas czas i koszty iui aid zadecydowały. Na słomki czekaliśmy po 2-3 miesiące za każdym razem. Więc "zmarnować" ja na raz było szkoda. A dzięki ivf mamy kilka szans na ciążę. Choć ja już powoli zaczynam odpuszczać. Ta procedurę do końca doprowadzimy i się żegnamy z klinika. Mam nadzieję ,że będziemy już w czwórkę. Nooo ale jak wyjdzie ,że w trójkę to też dobrze. Patrząc na to z jakiego punktu startowaliśmy to i tak mamy plan wykonany w 100 %. 🙃

08.2012 26tc💔
    06.2026 10 tc💔
    "Ja się wcale nie żale Panie Jezu, choć czasami trudno unieść to w sobie. Niech się stanie twoja wola Panie, tylko daj mi siłę w tej drodze..."

👩
    pcos❌amh11,1❌ IO❌HbA1C❌insulina❌
    lewy jajowód niedrożny❌
    kariotyp✅ TSH✅ AntyTPO 10✅ cytologia✅ biopsja szyjki✅ hpv ✅

👦
    azoospermia❌
    kariotyp❌

age.png

1iui 04.2022-09.05⏸️
    Beta hcg:10.05 90.1/12.05 -214
    24.05-5t3 jest zarodek
    07.06 -8t2 ❤️crl16 mm.
    24.06 10t5-crl 36.7 mm tętno170
    04.07 prenatalne-12t1-crl 5.16 cm
    09.08 17t2 175g💙
    29.08- 20t2 połówkowe🆗350g 21t3- 392g/24t6-670g/28t6-1400g/31t2- 1900g/32t3-2100g/35t3-2800g/37t3-3400g

01.2023-38t6d/3950g/56cm👶

WRACAMY
    11.24 iui❌
    23🥚➡️MII19➡️9❄️
    1FET-cb
    2FET-cb
    3FET-b-hcg-0
    4FET9+2poronienie zatrzymane🖤💔
  • Awunia Koleżanka

Wysłany: 5 lipca, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam na wizycie. Lekarz powiedział, żeby przyjść 2-3 miesiące po odstawieniu karmienia. Zobaczymy, na razie nie planuje w konkretnym czasie odstawiać małego. Naprawdę lubię go karmić. Liczę na to, że jakoś uda sie zmniejszyć może częstotliwość karmień w nocy i może płodność będzie wystarczająca. Owulacje miałam. Chciałabym pochodzic na monitoring cyklu, tylko podczas starań wcześniej miałam Medicover, a teraz nie mam, a wizyty prywatne kosztują majątek. Muszę się nad tym wszystkim zastanowić. Na razie kupiłam suple, probiotyk Omnibiotic Flora, wybiore się do stomatologa, osteopatki zajmującej się właśnie sprawami płodności i może zabiore się za jakieś ćwiczenia fizyczne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca, 21:57

age.png
  • promyknadziei Znajoma

Wysłany: 9 lipca, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekajaca na cud... wrote:
    Witam.Tak u Nas mamy ta sama sytuację.Maz bierze testosteron w zastrzykach co 2 tygodnie lub co 3 aby mieć normalne libido i siłę czy chęci chodzi o zmęczenie...

Hej, wysłałam Ci zaproszenie, odezwij się jak możesz :) chciałam zapytać o kilka rzeczy

‹‹ 1458 1459 1460 1461 1462
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ