X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną AID inseminacja nasieniem dawcy
Odpowiedz

AID inseminacja nasieniem dawcy

Oceń ten wątek:
  • justyna1719 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2021, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniczynka28, ależ Ty wyedukowana w tej sprawie 😊 no to za 10 dni nam się chwalisz 😊😊😊😘♥️

63644240ef.png

👱‍♀️33 lat, 🤵38 lat
    Starania od czerwca 2018
    ❌Problem męski azoospermia - zespół klinefeltera
    📌1 IUI - lipiec 2021 - nieudane ☹️
    📌2 IUI - październik nieudane ☹️

🧫 04.11 IN VITRO
    🧫30. 11 punkcja-pobrano 18 cumulusow ✊✊ z czego 12 prawidłowych
    🧫31.11 - mamy 5 zarodków
    ❄️ Jeden zarodek C.C.C.
    🤢Grudzień - Stop Covid ☹️
    ⛄07.02 Transfer-Blastka 3CC 🙏
    👶3dpt - prog 41
    👶7dpt beta 38,2, prog 46,82
    👶9dpt 120,7
    👶11dpt - 409,5, prog 47,82
    👶15dpt - 1592, prog 40,82
    👶21dpt - 8735 - prog39,15
    ❤️04.03 (25dpt) mamy serduszko ❤️

*AMH 2,35
    *TSH 2,97 - (Euthyrox) 1,56 (13.12)
    *FSH 6,36
    *Homocysteina 11,66 (28.10), 4,86 (13.12)
    *Insulinooporość - Glucophage 500
    Suplementy: kwas foliowy, witamina B12, ashawaganda, Magne B6, omega 3, preventic z wit D3, witamina C, koenzym Q10
  • Gioia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2021, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja rozmawiałam z lekarką o transferze 2 zarodków, ale z uwagi na wiek i dotychczasową diagnostykę nie ma wskazań 😔 tak więc czekam na mój pojedyńczy transfer w lato 🙏🙏🙏
    I tak zazdroszczę Wam Dziewczyny, że tylu z Was się udało ☺️☺️☺️

• justyna1719 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2021, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gioia wrote:
    No ja rozmawiałam z lekarką o transferze 2 zarodków, ale z uwagi na wiek i dotychczasową diagnostykę nie ma wskazań 😔 tak więc czekam na mój pojedyńczy transfer w lato 🙏🙏🙏
    I tak zazdroszczę Wam Dziewczyny, że tylu z Was się udało ☺️☺️☺️
    I nam wszystkim się uda, tylko musimy w to wierzyć 😘 ja pewnie też koło lata bym działała, bo teraz nadżerka... Więc koło czerwca liczę że cokolwiek się zacznie robić już w kierunku dziecka..

63644240ef.png

👱‍♀️33 lat, 🤵38 lat
    Starania od czerwca 2018
    ❌Problem męski azoospermia - zespół klinefeltera
    📌1 IUI - lipiec 2021 - nieudane ☹️
    📌2 IUI - październik nieudane ☹️

🧫 04.11 IN VITRO
    🧫30. 11 punkcja-pobrano 18 cumulusow ✊✊ z czego 12 prawidłowych
    🧫31.11 - mamy 5 zarodków
    ❄️ Jeden zarodek C.C.C.
    🤢Grudzień - Stop Covid ☹️
    ⛄07.02 Transfer-Blastka 3CC 🙏
    👶3dpt - prog 41
    👶7dpt beta 38,2, prog 46,82
    👶9dpt 120,7
    👶11dpt - 409,5, prog 47,82
    👶15dpt - 1592, prog 40,82
    👶21dpt - 8735 - prog39,15
    ❤️04.03 (25dpt) mamy serduszko ❤️

*AMH 2,35
    *TSH 2,97 - (Euthyrox) 1,56 (13.12)
    *FSH 6,36
    *Homocysteina 11,66 (28.10), 4,86 (13.12)
    *Insulinooporość - Glucophage 500
    Suplementy: kwas foliowy, witamina B12, ashawaganda, Magne B6, omega 3, preventic z wit D3, witamina C, koenzym Q10
  • limonkaa Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2021, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniczynka28 wrote:
    Dziekuje Kochane. Jestem jakoś spokojna od kilku dni, tak sobie obiecałam. A od dzisiaj kilka dni relanium, bo tak jest w standardzie invicty to dodatkowo pomoże.
    Transfer bardzo szybki, przebiegł w bardzo wesołej atmosferze. Panie ciagle mówiły, ze zarodki top Quality i szybko się rozwijały ❤️❤️ Chciały już do mnie chyba 🤩🤩
    Nie skuszę się na test wcześniej, nie ma sensu. 2 h po transferze przyjęłam pol ampułki ovitrelle, podobno ma jeszcze wspomóc implantację. Lekarz zalecił betę za 10 dni :) i tego się trzymamy 🍀🍀 co to jest 10 dni, już tyle razy czekalam.

Trzymam kciuki! Ja też jestem w Inviccie, narazie szykuję się do drugiej AID, a potem IVF. Nie wiem, czy coś wyjdzie z tego w tym miesiącu, bo jakoś wolno mi rosnie pęcherzyk, byłam we wtorek i niewiele się działo, idę w piątek na podgląd, zobaczymy. Przez ten stres wszystko mi się rozregulowuje, do momentu aż zaczęliśmy działac w klinice, wszystko miałam idealnie, a teraz rozjeżdza się... Poprzedni cykl krótszy niż standardowy, ten zapowiada się na dłuższy, oby nie bezowulacyjny...

• Kejtusia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniczynka28 wrote:
    Czesc Kobietki. My wracamy już z 🐥🐥 do domu.
    Powstały 4 blaski. Finalnie przetrwały tylko zarodki z nasieniem dawcy. Z nasienia partnera zdegenerowały, 1 walczył do 3 doby ale padł.
    Transferowali 2*4.1.2. I mamy jeszcze 2 ❄️❄️.
    Te dzisiaj transferowane na prawdę cudne na zdjęciu, takie rowniotkie itp ;p tak jak porównuje do poprzednich transferów.
    Mieliśmy jeszcze AH (nacięcie otoczek zarodkow w celu zwiększenia szans) i embroglue. Jak dojade do domu to mam sobie podać pol ampułki ovitrelle, tez podobno ma podniesc szanse.
    Lab zrobił tez „ukłon” w nasza strone i zamrozili pol słomki nasienia dawcy na przyszłości, bo potwierdzili ze jest bardzo dobrej jakości a wiedza, ze kosztowało duzo.

Beta 17.04🍀
    Jestesmy w ciąży i tak zostanie na 9 msc!
    Jeju.. Trzymam, trzymam mocno ✊✊🍀 będzie dobrze 😊

Koniczynka28 lubi tę wiadomość

2016 - początek starań
    2019 - czynnik męski ❌
    2021 - IVF ICSI = 7❄
    I transfer 4aa - 8tc. krwiak..💔

2022:
    12.04 - II transfer 4aa + encorton + neoparin
    22dpt - jest serdunio❤️ i krwiak...
    Połówkowe: 425 gram miłości 💕
    💙It's a boy 💙🧸
    Echo serca: zdrowe serduszko🙏🏼

💖38+5 K. 19.12.2022 | 3770 gram | 54cm💖

Mutacja mthfr, niedoczynność tarczycy, zsp. antyfosfolipidowy wykluczony, Ana3 dodatnie, histeroskopia diagn. - wszystko ok.
    - Syr 1,23 -
  • Anna.maria Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, jestem tu nową, bo też zaczynam dopiero tę przygodę i walkę o szczęście. U nas czynnik męski, azoospermia, mąż po wielu operacjach więc nie chcemy juz bawic sie w zadbe biopsje itp. Mam nadzieje, że w kwietniu uda się podejść do pierwszej inseminacji nasieniem dawcy. W którym dniu cyklu +/- mialyscie inseminację? Moje cykle są bardzo dlugie 33-34 dni, ot taka moja natura ;)

Baby@ lubi tę wiadomość

❌️Inseminacje, in vitro - nieudane
    ✔️ciąża naturalna z komplikacjami:
    hipotrofia, nieprawidłowe przepływy, stan przedrzucawkowy, poród przedwczesny
  • Kasia2602 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna.maria wrote:
    Witam, jestem tu nową, bo też zaczynam dopiero tę przygodę i walkę o szczęście. U nas czynnik męski, azoospermia, mąż po wielu operacjach więc nie chcemy juz bawic sie w zadbe biopsje itp. Mam nadzieje, że w kwietniu uda się podejść do pierwszej inseminacji nasieniem dawcy. W którym dniu cyklu +/- mialyscie inseminację? Moje cykle są bardzo dlugie 33-34 dni, ot taka moja natura ;)
    Hej.Ja miałam raz inseminacje i też mam bardzo długie cykle tak jak Ty i jak dobrze pamiętam to miałam coś chyba około 20 dc.

starania od 2016 r.
    2016 początek leczenia w klinice Genesis w Bydgoszczy
    10.2017 zmiana kliniki na Gametę w Gdyni
    On-azoospermia,niedoczynność tarczycy(przewlekła),hiperprolaktynemia(przewlekła)
    07.2018 rozpoczęcie mojego leczenia
    Niepłodność pierwotna,niedoczynność tarczycy
    03.2019 I IUI AID :(
    07.08.2019 start z IVF, krótki protokół, 19 sierpień punkcja,pobrano 19 kumulusów z czego 11 MII, 1 ❄ 3aa
    12.09 transfer zarodka 4AA, czekamy na cud ❤️
    8dpt-107,40 mIU/ml, 11 dpt-384,90 mIU/ml, 13 dpt-754,10 mIU/ml, 18dpt-5753 mIU/ml, mamy❤️
    31.05.21 transfer zarodka 4AA; 7dpt-25,35mlU/ml,8 dpt-41,09mlU/ml,10dpt-125,60mlU/ml 14 dpt-608,40 mlU/ml,17 dpt-1624 mlU/ml,31 dpt-25308mlU/ml, 35 dpt-39036mlU/ml

17159a43c0.png
    f88ccfa275.png
  • Gioia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna.maria wrote:

Na to pytanie najlepiej Ci odpowie lekarz 🙂 przed IUI jest monitoring jak pęcherzyk rośnie i w zależności od tego lekarz podejmuje decyzję kiedy zrobić inseminację.
    Masz już umówioną wizytę w klinice?

• Koniczynka28 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejtusia wrote:
    Jeju.. Trzymam, trzymam mocno ✊✊🍀 będzie dobrze 😊
    No a ja od dzisiaj przeboje...
    wczoraj transfer i pol ampułki ovitrelle.
    Normalnie pracuje z domu. I od rana najpierw ból glowy, temperatura mi zaczęła skakać do 37.2. Ból brzucha nasilający się. Po kilku godzinach już taki spuchnięty twardy brzuch i aż spodnie się nie dopinają.. przestraszyłam się, ze opóźniona hiperka.
    Miałam już swiezy transfer i nic. Punkcja 6 dni temu, a ja na 2. dzień po punkcji mogłabym już skakać i biegać a tu taki szok od dzisiaj.
    Rozmawiałam z lekarzem z kliniki. Cytuje „ jestem świnia ale nie przestanie Panią bolec i wszystko jest ok”. Ovitrelle znów uruchomiło moje jajniki po punkcji i mój organizm szaleje znów z hormonami. A jeśli się zarodki wgryzają to już w ogóle. I ze tak będzie. Mogę brać paracetamol. Nie powinno być gorzej. Ot i tyle. No ale słabo się ogólnie czuje. Nie chce na L4. Jutro dam radę jakoś z przerwami. Ale weekend chyba spędzę w łóżku. 😳😣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2021, 17:55

• Anna.maria Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gioia wrote:
    Na to pytanie najlepiej Ci odpowie lekarz 🙂 przed IUI jest monitoring jak pęcherzyk rośnie i w zależności od tego lekarz podejmuje decyzję kiedy zrobić inseminację.
    Masz już umówioną wizytę w klinice?

Oczywiście, ostatnio miałam juz monitoring w cyklu stymulowanym, ale inseminacja przełożona o miesiąc z powodu wciąż wysokiej prolaktyny. Dostałam dostinex i spadło wręcz poniżej normy. O dzien inseminacji pytam z ciekawości, wiem że to sprawa indywidualna i trudna do określenia. Teraz będę miała monitoring w 11 dc i boję się, że znów coś spowoduje opóźnienie..

• Gioia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna.maria wrote:
    Oczywiście, ostatnio miałam juz monitoring w cyklu stymulowanym, ale inseminacja przełożona o miesiąc z powodu wciąż wysokiej prolaktyny. Dostałam dostinex i spadło wręcz poniżej normy. O dzien inseminacji pytam z ciekawości, wiem że to sprawa indywidualna i trudna do określenia. Teraz będę miała monitoring w 11 dc i boję się, że znów coś spowoduje opóźnienie..

Jak jesteś pod opieką lekarza, to spoko 😉 ja mam cykle 28dniowe i inseminacje miałam 13-15 dc.

• Anna.maria Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gioia wrote:
    Jak jesteś pod opieką lekarza, to spoko 😉 ja mam cykle 28dniowe i inseminacje miałam 13-15 dc.
    U nas opóźnienia to już standard. Kiedy 5 lat temu planowaliśmy leczenie, mój mąż ciężko zachorował, po innych perturbacjach życiowych, które też zabrały nam kilka lat zapisalismy się na 1 wizytę w klinice rok temu w marcu - wybuchła epidemia, więc znów opóźnienia. Potem trafiliśmy do tragicznej kliniki, której nie polecilabym nikomu i na dodatek po którymś badaniu nabawilam się u nich infekcji, znów opóźnienie. Zmieniliśmy klinikę i na ten moment uważam, że dobrze trafiliśmy, ale już chyba przyzwyczaiłam się, że u nas zawsze jest coś nie tak. Tak, poużalałam się ;) czytając to forum widzę jednak, że nie jestem jedyna na tym świecie. Bo wokół mnie nie ma nikogo kto zmaga się z takimi problemami..

• Gioia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna.maria wrote:
    U nas opóźnienia to już standard. Kiedy 5 lat temu planowaliśmy leczenie, mój mąż ciężko zachorował, po innych perturbacjach życiowych, które też zabrały nam kilka lat zapisalismy się na 1 wizytę w klinice rok temu w marcu - wybuchła epidemia, więc znów opóźnienia. Potem trafiliśmy do tragicznej kliniki, której nie polecilabym nikomu i na dodatek po którymś badaniu nabawilam się u nich infekcji, znów opóźnienie. Zmieniliśmy klinikę i na ten moment uważam, że dobrze trafiliśmy, ale już chyba przyzwyczaiłam się, że u nas zawsze jest coś nie tak. Tak, poużalałam się ;) czytając to forum widzę jednak, że nie jestem jedyna na tym świecie. Bo wokół mnie nie ma nikogo kto zmaga się z takimi problemami..

U mnie też ciągłe opóźnienia 🙂 rok temu w marcu byliśmy na pierwszej wizycie w klinice przygotowując się do iui. Kolejna wizyta była dopiero w maju, bo pandemia 🙃 potem torbiele, więc pierwsze iui dopiero w sierpniu. Wszystkiego łącznie 3 iui. Na początku lutego punkcja - 4 zarodki, ale transfer odroczony, bo za grube endometrium. Pierwszy transfer miałam mieć w ubiegły piątek, ale dzień wcześniej stwierdzono u mnie covid 😎 tak więc najwcześniej transfer w czerwcu... teraz ja się poużalałam 😜
    A co do ludzi wokół, to pamiętajmy że nikt o problemach z niepłodnością nie mówi otwarcie. Każdy się tego wstydzi, ale wystarczy wejść na forum żeby zobaczyć ile nas jest. I super, że są takie fora i super, że się wspieramy! Bez Was nie przetrwałabym tego mojego doła ostatnio!

• Anna.maria Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gioia wrote:
    U mnie też ciągłe opóźnienia 🙂 rok temu w marcu byliśmy na pierwszej wizycie w klinice przygotowując się do iui. Kolejna wizyta była dopiero w maju, bo pandemia 🙃 potem torbiele, więc pierwsze iui dopiero w sierpniu. Wszystkiego łącznie 3 iui. Na początku lutego punkcja - 4 zarodki, ale transfer odroczony, bo za grube endometrium. Pierwszy transfer miałam mieć w ubiegły piątek, ale dzień wcześniej stwierdzono u mnie covid 😎 tak więc najwcześniej transfer w czerwcu... teraz ja się poużalałam 😜
    A co do ludzi wokół, to pamiętajmy że nikt o problemach z niepłodnością nie mówi otwarcie. Każdy się tego wstydzi, ale wystarczy wejść na forum żeby zobaczyć ile nas jest. I super, że są takie fora i super, że się wspieramy! Bez Was nie przetrwałabym tego mojego doła ostatnio!

Dokładnie tak! U mnie wokół jednak wszyscy rodzina znajomi itd mają po kilkoro dzieci, albo są w ciąży, więc my akurat naprawdę jesteśmy jedynym przypadkiem w otoczeniu 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2021, 18:57

• Kejtusia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniczynka - wiem, że ciężko, ale staraj się zachować spokój i zimna krew. Czy to możliwe aby dzień po transferze zarodek już się zagniezdzal? Jeśli tak to oby ;)

Anna.maria - ja miałam iui w 14 dc, myślałam że już jest po owulacji A się okazało że nie było jeszcze peknietego pęcherzyka podczas samej iui.

Gioia - myślę, że jeśli u mnie nic nie stanie większego na przeszkodzie to będziemy mniej więcej w tym samym czasie podchodzić do ivf. Też mi się tak wydaje że wypadnie to u mnie koło czerwca.. na razie czekam na wynik kariotypu. Nie wiem czy umawiać się do kliniki teraz czy w następnym cyklu...😒🤔

Anna.maria, Gioia lubią tę wiadomość

2016 - początek starań
    2019 - czynnik męski ❌
    2021 - IVF ICSI = 7❄
    I transfer 4aa - 8tc. krwiak..💔

2022:
    12.04 - II transfer 4aa + encorton + neoparin
    22dpt - jest serdunio❤️ i krwiak...
    Połówkowe: 425 gram miłości 💕
    💙It's a boy 💙🧸
    Echo serca: zdrowe serduszko🙏🏼

💖38+5 K. 19.12.2022 | 3770 gram | 54cm💖

Mutacja mthfr, niedoczynność tarczycy, zsp. antyfosfolipidowy wykluczony, Ana3 dodatnie, histeroskopia diagn. - wszystko ok.
    - Syr 1,23 -
  • Anna.maria Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeglądam i czytam to forum i zauważam, że wiele z Was ma również problem z podwyższoną prolaktyna. Wiem też niestety, że często, jesli oczywiscie przyczyna nie lezy po stronie samej przysadki, prolaktynę podnosi przewlekły stres, a tego żadnej z nas nie brakuje. I to takie błędne koło 😉 trzymam kciuki za wszystkich i naprawdę cieszę się, że tu wpadłam 😊😘

Kejtusia lubi tę wiadomość

• Koniczynka28 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejtusia wrote:
    Koniczynka - wiem, że ciężko, ale staraj się zachować spokój i zimna krew. Czy to możliwe aby dzień po transferze zarodek już się zagniezdzal? Jeśli tak to oby ;)

Anna.maria - ja miałam iui w 14 dc, myślałam że już jest po owulacji A się okazało że nie było jeszcze peknietego pęcherzyka podczas samej iui.

Gioia - myślę, że jeśli u mnie nic nie stanie większego na przeszkodzie to będziemy mniej więcej w tym samym czasie podchodzić do ivf. Też mi się tak wydaje że wypadnie to u mnie koło czerwca.. na razie czekam na wynik kariotypu. Nie wiem czy umawiać się do kliniki teraz czy w następnym cyklu...😒🤔
    Raczej nie. Wykluta blastocysta zagnieżdża się zwykle ok 2 dnia po transferze. Mówi się o przedziałach od 6 do 12 doby bo to kwestia indywidualna jednak. W teorii może być i w takim razie 1 dzień po transferze 🤯 Mam lekka hiperke po ovitrelle. Lekarz tylko powiedział, ze to się utrzyma najpewniej. Jeśli by się nie udało to przejdzie wraz z miesiaczka. A jak się uda to do 3 tygodni będę miała taki bolesny brzuch :/ Dam radę. Żeby tylko nie bolało bardziej. Ogólnie powiedział, ze „tak ma być... i ze się nie pogorszy”.
    Muszę zacisnąć zeby i damy radę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2021, 21:32

Baby@ lubi tę wiadomość

• Baby@ Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 01:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gioia wrote:
    Bab@, trzymam kciuki żebyście jak najszybciej wrócili do starań! Widocznie dla Ciebie i dla mnie grudniowe macierzyństwo nie było pisane 😉 oby teraz już poszło nam bardziej gładko 😉
    Hej Gioia, jestem po wynikach z krwi i mam niedobór żelaza więc je uzupełniam. Rozmawiałam ze swoim lekarzem w klinice i teraz w kwietniu możemy już przystępować go iui.

Gioia lubi tę wiadomość

AMH -2.64
    12.2021- IUI - nieudane
    03.2022 IUI - nieudane
    31.03.2022 r. - zaczynamy procedurę IVF 🍀✊🙏
    ICSI - 04.2022 r. długi protokół
    Gonapeptyl + Mensinorm + Ovaleap
    02.05 - transfer zarodka 4.1.1 (tylko jeden)
    6 dpt-jasna kreska
    10 dpt- 34.6 beta, 51.10 progesteron
    14 dpt - 12.8 beta, 56.10 progesteron
    16.05.22r. - ciąża biochemiczna
    Sierpień 2022 r - zaczynamy krótki protokół z antagonistą🍀☘🍀☘. Mamy 2 zarodki: 4.1.2 i 5.1.1
    22.08.- transfer
    7dpt - beta HCG 60.80; 9 dpt -beta HCG 306.00; 16 dpt - beta HCG 4366, progesteron - 843 ; 24 dpt - beta HCG 29625. 35 dpt (22.09) - mamy ❤.
    28.10- badania prenatalne
    01.12 - wynik Sanco - niskie ryzyko i chłopczyk! ❤❤
    25tc (25.01) - 817 g Szczęścia
    28tc (15.02)- 1.090 g Szczęścia
    31tc 5 d (13.03)- 1757 g Szczęścia
    36tc 2 d (14.04) - 2700 g Szczęścia
    Maj 2023r. - jest!!
    1b8dffdbe8.png
  • Baby@ Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 01:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniczynka ale piękna wiadomość i 3mam kciuki. Oby tylko teraz szybko przestał Ciebie brzuszek boleć i niech się dwie iskierki zagnieżdżą dobrze

Koniczynka28 lubi tę wiadomość

AMH -2.64
    12.2021- IUI - nieudane
    03.2022 IUI - nieudane
    6 dpt-jasna kreska
    Sierpień 2022 r - zaczynamy krótki protokół z antagonistą🍀☘🍀☘. Mamy 2 zarodki: 4.1.2 i 5.1.1
    22.08.- transfer
    7dpt - beta HCG 60.80; 9 dpt -beta HCG 306.00; 16 dpt - beta HCG 4366, progesteron - 843 ; 24 dpt - beta HCG 29625. 35 dpt (22.09) - mamy ❤.
    Maj 2023r. - jest!!
    1b8dffdbe8.png
  • Baby@ Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 01:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna.maria wrote:
    Hej. Mam bardzo podobnie i id 13dc mam się już wstawić w klinice. Po wynikach i monitoringu okaże się czy możemy mieć iui. Nasza historia leczenia też ma kilka lat.. także turaj nas takich jest dużo. I to nie jest zmarnowany czas, tem czas czasami jest potrzebny

AMH -2.64
    12.2021- IUI - nieudane
    03.2022 IUI - nieudane
    6 dpt-jasna kreska
    22.08.- transfer
    Maj 2023r. - jest!!
    1b8dffdbe8.png
‹‹ 328 329 330 331 332 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ