AID inseminacja nasieniem dawcy
-
WIADOMOŚĆ
-
Edyta7 wrote:Jeśli dla Pani głupotami są Rekomendacje Polskiego Towarzystwa Ginekologicznego to powodzenia. Jest tam zakaz wykonywania dopplera pulsacyjnego przed 10 tygodniem ciąży w celu mierzenia tętna zarodka. A proszę sobie go robić na pewno kliniki leczenia niepłodności zarobią na 15stym i kolejnym in vitro.
Gioia, MonikaLos, Just hope! , Kejtusia, limonkaa lubią tę wiadomość
👱♀️33 lat, 🤵38 lat
Starania od czerwca 2018
❌Problem męski azoospermia - zespół klinefeltera
📌1 IUI - lipiec 2021 - nieudane ☹️
📌2 IUI - październik nieudane ☹️
🧫 04.11 IN VITRO
🧫30. 11 punkcja-pobrano 18 cumulusow ✊✊ z czego 12 prawidłowych
🧫31.11 - mamy 5 zarodków
❄️ Jeden zarodek C.C.C.
🤢Grudzień - Stop Covid ☹️
⛄07.02 Transfer-Blastka 3CC 🙏
👶3dpt - prog 41
👶7dpt beta 38,2, prog 46,82
👶9dpt 120,7
👶11dpt - 409,5, prog 47,82
👶15dpt - 1592, prog 40,82
👶21dpt - 8735 - prog39,15
❤️04.03 (25dpt) mamy serduszko ❤️
*AMH 2,35
*TSH 2,97 - (Euthyrox) 1,56 (13.12)
*FSH 6,36
*Homocysteina 11,66 (28.10), 4,86 (13.12)
*Insulinooporość - Glucophage 500
Suplementy: kwas foliowy, witamina B12, ashawaganda, Magne B6, omega 3, preventic z wit D3, witamina C, koenzym Q10 -
Każdy oczywiście może tu pisać co chce, ale wydaje mi się, że istotą tego forum jest to żebyśmy się wzajemnie wspierały. Każda z nas dużo przeszła. Każda ma swoją niełatwą historię drogi do macierzyństwa. Niejednokrotnie w codzienności musimy mierzyć się z nieprzyjemnościami w związku z naszą sytuacją. Darujmy to sobie tutaj. Wspierajmy się. Szanujmy się nawzajem.
Myślę, że każda z nas potrafi znaleźć w Internecie potwierdzenie katastroficznych wizji. Na tym forum to moim zdaniem nie jest potrzebne.Just hope! , MonikaLos, Nadzieja, Kejtusia, limonkaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGioia wrote:Każdy oczywiście może tu pisać co chce, ale wydaje mi się, że istotą tego forum jest to żebyśmy się wzajemnie wspierały. Każda z nas dużo przeszła. Każda ma swoją niełatwą historię drogi do macierzyństwa. Niejednokrotnie w codzienności musimy mierzyć się z nieprzyjemnościami w związku z naszą sytuacją. Darujmy to sobie tutaj. Wspierajmy się. Szanujmy się nawzajem.
Myślę, że każda z nas potrafi znaleźć w Internecie potwierdzenie katastroficznych wizji. Na tym forum to moim zdaniem nie jest potrzebne.Kejtusia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyjustyna1719 wrote:A chyba że tak 😀 to zrób sobie tą grupę dodatkowo 😊
U nas w klinice korzystają z cryosa, ale nie mieliśmy żadnej bazy dawców jak niektóre dziewczyny pisza.. Nam dawce wybiera klinika na podstawie grupy krwi i danych które wpisywaliśmy (kolor oczu, włosów, budowa ciała, wzrost, waga) i dla nas to wystarczy, ja przynajmniej nie potrzebuje więcej danych na temat dawcy, bo dla mnie to tylko plemnik, to forma leczenia i tyle. 😊 -
MonikaLos wrote:No jasne, że tu chodzi tylko o plemnika 😁 Dokładnie tak samo do tego podchodzę, ale jednak ten brak jakiegokolwiek wyboru żeby dawca był zbliżony do męża to mnie nie motywuje jak narazie. Nie mówię, że tak nie będzie, ale jakoś mnie to dręczy, że przygotowuje się do IUI, a nie wiem z kim 😡😒😔
Mam dokładnie to samo... przygotowywała mnie klinika do inseminacji zbywając temat dawcy a na ostatniej wizycie sie okazało, że mają tylko jednego na dodatek zero cech małża tylko moje... Jak można przygotowywać do inseminacji nie wiedząc czy będą mieli czym... Strasznie mnie to wkurzyło... -
MonikaLos wrote:No jasne, że tu chodzi tylko o plemnika 😁 Dokładnie tak samo do tego podchodzę, ale jednak ten brak jakiegokolwiek wyboru żeby dawca był zbliżony do męża to mnie nie motywuje jak narazie. Nie mówię, że tak nie będzie, ale jakoś mnie to dręczy, że przygotowuje się do IUI, a nie wiem z kim 😡😒😔
Nie wiem jak to jest w Twojej klinice, ale zazwyczaj to wybór dawcy, nawet z banku w klinice, opiera się na cechach fizycznych rodziców. -
No wiadomo, każdy chce inaczej, dla nas nie ważne są zdjęcia (bo i takie osoby są które by chciały widzieć jak dawca wyglądał na przykład jako dziecko) dla nas to zbędne, oczywiście nie podważam tych które chcą więcej informacji 😊 każda z nas jest inna i kazda ma inne zdanie, ale to dobrze bo nudny byłby świat jakby wszyscy byli tacy sami i tak samo myśleli 😊
Mi wystarcza tylko te podstawy (grupa krwi oczywiście priorytet, no i wybierają dawce na podstawie wyglądu, i tyle mi wystarcza. Więc jeśli wy dziewczyny chcecie czegos więcej to porozmawiajcie na ten temat z klinika???
A tak dziś myslamam o Koniczynka28... Ciekawe jak tam się miewa... Chyba już tu do nas nie zagląda...
👱♀️33 lat, 🤵38 lat
Starania od czerwca 2018
🧫 04.11 IN VITRO
🧫31.11 - mamy 5 zarodków
❄️ Jeden zarodek C.C.C.
👶3dpt - prog 41
👶9dpt 120,7
*AMH 2,35
*FSH 6,36
Suplementy: kwas foliowy, witamina B12, ashawaganda, Magne B6, omega 3, preventic z wit D3, witamina C, koenzym Q10 -
nick nieaktualnyBibilus87 wrote:Mam dokładnie to samo... przygotowywała mnie klinika do inseminacji zbywając temat dawcy a na ostatniej wizycie sie okazało, że mają tylko jednego na dodatek zero cech małża tylko moje... Jak można przygotowywać do inseminacji nie wiedząc czy będą mieli czym... Strasznie mnie to wkurzyło...
-
nick nieaktualnyGioia wrote:Nie wiem jak to jest w Twojej klinice, ale zazwyczaj to wybór dawcy, nawet z banku w klinice, opiera się na cechach fizycznych rodziców.
-
MonikaLos wrote:No właśnie wychodzi na to, że Ja narazie też nie wiem i gdyby nie dziewczyny, które też mają bądź miały do czynienia z tą kliniką to bym nic nie wiedziała.. Jeszcze cierpliwie czekam jak to się potoczy.
To o wszystko pytaj - ich obowiązkiem jest odpowiadanie na wszystkie Twoje pytania 😉
O ile dobrze pamiętsm, to u Kejtusi mieli problem z odpowiednim dawcą, ale w końcu klinika skądś sprowadziła dla Nich nasienie.MonikaLos lubi tę wiadomość
-
Ojeju nie bylo mnie doslownie chwile i co tu sie robi...
Po pierwsze co lekarz to inna praktyka,w stosunku do wlaczenia glowicy na wczesnym etapie ciazy... ja czytalam wiec przygotowalam sie do pierwszego i kolejnego badania. Wystarczylo ze widziałam pykajace serduszko. Edyta7 nie obraz sie ale najgorsze to wklejanie tekstu. Byla gdzies na forum gdzie po usg dziewczyna poronila... ale nie chodzi tu o to zeby kogos dolowac. Ja zapytalam sie czy miala wlaczony... bo PODOBNO nie mozna i ja slyszalam serduszko na pozniejszym etapie... ale nie kotlowalam tematu.
Lepiej zostawic to, zwlaszcza ze nie jest to spokojna i nudna ciaza... zwlaszcza na forum gdzie ladnych kilka lat dziewczyny sie staraja...
Kejtusia spokojna tylko badz. Niczym sie nie martw . Nie denerwuj sie !
Goia jak tam u Ciebie ?Kejtusia lubi tę wiadomość
Córeczka 36+5tc 2300g 52cm miłości 🥰 16.03.2021r
Synek 39+0tc 3820g 57cm miłości🥰 1.12.2022r
°1IUI 15.08.2017°2IUI 18.09.2017°3IUI 19.12.2017
♦️ #1ivf AID 21.11.18cykl rozpoczęty icsi |9.12transfer 23.01.19r [*] 8tc6d puste jajo
♦️#2ivf AID icsi 31.05.2019 (8Ax2) 3dniowycb
♦️#3 ivf AID KRIOBANK 4.05.2020 protokół dlugi¦20.06.2020r punkcja. Mam❄️❄️❄️❄️
🌺 17.07.20r FET 3AA, wlew + emryoglue
5dpt II blada kreska ¦7dpt bHCG 55/Prg 39¦11dpt bHCG 314/pgr 38¦14dpt bHCG 726/prg 26.05¦17dpt bHCG 2022¦27dpt ♥️127/min
♦️19.02.2022r transfer 2BB cb
♦️18.03.2022r transfer 1BB i morula
4dpt II kreska,5dpt bHcg 24,prog 33.20,7dpt bHcg 62,10dpt bHcg 202.90,prog 46.430 INNE LABO,12dpt bHcg 457,15dpt bHcg 1479,pog 23.60,28dpt ❤ 129/min, 12t4d 6.41cm ❤️162/min -
nick nieaktualnyGioia wrote:To o wszystko pytaj - ich obowiązkiem jest odpowiadanie na wszystkie Twoje pytania 😉
O ile dobrze pamiętsm, to u Kejtusi mieli problem z odpowiednim dawcą, ale w końcu klinika skądś sprowadziła dla Nich nasienie. -
MonikaLos wrote:Właśnie pamiętam jak mój ginekolog tłumaczył mi jak może wyglądać zapłodnienie z dawcą i mówił o tym, że wszytko jest do ogarnięcia. Że nasienie jak trzeba to sprowadzają, tylko jak to już lada moment będzie owulacyja to kiedy by chcieli zdążyć.. Powiem Wam, że muszę wziąć tego mojego doktorka w obroty 😉
Ja już zrobiłam ovitrelle... Teraz czekać do jutra do 10:00, ale dziś już nie jestem taka pelna euforii że to jutro... Dziś już jest stres.... Kurde tyle czasu czekałam, nie mogłam się doczekać, a teraz się martwię... A co jeśli cis wypadnie jutro?? Albo jeśli nie zdarzymy na czas.... 😐 Kurna ale ja panikara 🤦♀️ ja pierdziele......
👱♀️33 lat, 🤵38 lat
Starania od czerwca 2018
🧫 04.11 IN VITRO
🧫31.11 - mamy 5 zarodków
❄️ Jeden zarodek C.C.C.
👶3dpt - prog 41
👶9dpt 120,7
*AMH 2,35
*FSH 6,36
Justyna trzymam kciuki! Podjadaj sobie ananasa świeżego.
A co do podsłuchania serduszka, to moja gin na samym początku włączyła na kilka sekund bicie, nic się nie stało, także nie ma co się nakręcać.Kejtusia, justyna1719, Nadzieja lubią tę wiadomość
-
MonikaLos wrote:Nie strasz mnie, że tak robią 😔 i co odmówiłaś czy jak to się skończyło?
Nie odmówiłam, zarezerwowałam go, ale zapisałam się do innej kliniki do której jadę 28
Jak ta inna klinika mi ogarnie inseminacje w tym cyklu to do niej przechodzę a jak nie to robię z tamtym dawcą... a potem i tak sie stamtąd wynoszę bo zamiast oni zadbać o dawce dla mnie to sama bym musiała zamawiac.. -
nick nieaktualnyKORRALIKK wrote:Justyna trzymam kciuki! Podjadaj sobie ananasa świeżego.
A co do podsłuchania serduszka, to moja gin na samym początku włączyła na kilka sekund bicie, nic się nie stało, także nie ma co się nakręcać.
Korralik a co tam u Was słychać? Już przyzwyczajona do roli mamy 🙂? -
Just hope! wrote:Korralik a co tam u Was słychać? Już przyzwyczajona do roli mamy 🙂?
MonikaLos, Just hope! , justyna1719, Nadzieja lubią tę wiadomość
-
Edyta7 wrote:Jeśli dla Pani głupotami są Rekomendacje Polskiego Towarzystwa Ginekologicznego to powodzenia. Jest tam zakaz wykonywania dopplera pulsacyjnego przed 10 tygodniem ciąży w celu mierzenia tętna zarodka. A proszę sobie go robić na pewno kliniki leczenia niepłodności zarobią na 15stym i kolejnym in vitro.2016 - początek starań
2019 - czynnik męski ❌
2021 - IVF ICSI = 7❄
I transfer 4aa - 8tc. krwiak..💔
2022:
12.04 - II transfer 4aa + encorton + neoparin
22dpt - jest serdunio❤️ i krwiak...
Połówkowe: 425 gram miłości 💕
💙It's a boy 💙🧸
Echo serca: zdrowe serduszko🙏🏼
💖38+5 K. 19.12.2022 | 3770 gram | 54cm💖
Mutacja mthfr, niedoczynność tarczycy, zsp. antyfosfolipidowy wykluczony, Ana3 dodatnie, histeroskopia diagn. - wszystko ok.
- Syr 1,23 - -
nick nieaktualnyjustyna1719 wrote:U nas w klinice jest tak że pod wygląd i grupę krwi oni już wybieraja z bazy. Z tego co wiem nasieniem już na nas czeka, tylko muszę je rozmrozić i przygotować na godz 10 jutro.. Może w waszych klinikach też tak jest ze po wyglądzie i gr krwi ustalają?? Zapytaj.. Bo jednak to ważne jest. Ja się pytałam jak byłam na monitoringu w 9 dc czy te nasienie dojedzie na, czas, to mówił że spokojnie bo już jak składałam dokumenty na temat dawcy to już było zamawiane w cyrosie..
Ja już zrobiłam ovitrelle... Teraz czekać do jutra do 10:00, ale dziś już nie jestem taka pelna euforii że to jutro... Dziś już jest stres.... Kurde tyle czasu czekałam, nie mogłam się doczekać, a teraz się martwię... A co jeśli cis wypadnie jutro?? Albo jeśli nie zdarzymy na czas.... 😐 Kurna ale ja panikara 🤦♀️ ja pierdziele......