X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną AID inseminacja nasieniem dawcy
Odpowiedz

AID inseminacja nasieniem dawcy

Oceń ten wątek:
  • Mojanadzieja Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2021, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejtusia wrote:
    Cześć. jestem po wizycie.
    Doktor Nie do końca była zadowolona ze czesc badań zrobiłam na własną rękę.
    Dla przypomnienia Ana 3 wyszło mi dostanie silnie - steryd jak nic powinien być włączony. Ona powiedziała że mi ni da bo dla niej Ana 3 moje jest ujemne... 😳
    Wskazań do heparyny również nie mam. To wiedziałam, ale myślałam że skoro nastąpiło poronienie to włączy mi jakikolwiek inny lek który coś być może zmieni na dobre po transferze.
    Wiem, nie jestem lekarzem..nie mam takiej medycznej wiedzy, ale jakoś mam znowu mieszane uczucia. zastanawiam się jakby było u innego lekarza w klinice...
    Nie wyszłam zmotywowana.. nie wyszłam z nadzieją że będzie dobrze. Usłyszałam że muszę brać to pod uwagę że nie koniecznie transfer zakończy się powodzeniem, być może dopiero 3 lub 4 da zdrowa ciążę i dziecko.
    Oczywiście że to wiedziałam, ale czy chciałam to usłyszeć? Mówiłam że mam traumę po tym pierwszym wszystkim, że jestem po terapii z psychologiem że bardzo źle znioslam to wszystko.
    Usłyszałam że diagnostykę nawracających poronień zaczynamy dopiero po 3 poronieniu. Odpowiedziałam że nie mam zamiaru przez to Znowu przechodzić.
    Ale przecież mamy dużo zarodków i to dobrych po czym słyszę że najczęstszą przyczyną poronień są nieprawidłowości zarodka...
    Mało tego...place 200 zł za wizytę tylko po to żeby USG trwało dosłownie 8-10 sekund i dostać szybką rozpiska leków i nara.. serio tak się dziś czułam.

Mam endometrioze(3 innych ginekologów jej nie widziało..), mam stan zapalny miednicy ale nie jest to kluczowe w kwestii ciąży k transferu. Według doktor.

Finalnie czekam na miesiączkę i zaczynam brać estrofem.

Ooo no ja bym tez nie byla zmotywowana . Na prawde.
    Moj lekarz z poprzedniej kliniki delikatnie i z dokladnoscia ogladal co tam mam... i rozmawial.
    Mimo ze nie udalo sie w poprzedniej klinice... uznalam ze zmiana dla mnie dobrze zrobi ... i tak bylo...

No szkoda ze jakos ciezko z wizyta u Ciebie bylo... nie wyobrazam sobie takiej obojetnosci w stosunku do pacjenta i braku zaangazowania w ogole z jego strony.

I to jeszcze opieprzanie... no chcialas to zrobic aby nie czekac potem. Wiadomo ja tez nie kialam heparyny ani acardu wdrozonego w poprzedniej klinice.
    Wiedzialam za to ze moge byc w ciazy. Mimo tego pustego jaja... i w ogole wiedzialam ze cos nie tak jest bo niestety plamilam od punkcji.
    Nawet po cb mnie nie zniechecil lekarz...

W ogole inne postępowanie...
    No nic trzymam kciuki qby okres przyszedl i zeby tym razem bylo wszystko dobrze i dalo zdrowa ciaze ze szczesliwym zakonczeniem.

Trauma zostanie niestety. Ja pamietam date kiedy u mnie poronienie nastapilo.
    Zapadlo w pamieci i zawsze bedzie czlowiek bał sie przy kolejnej ciazy i z obawa ze moze cos byc nie tak.

Teraz w tej klinice mialam na wszelki wypadek heparyne wprowadzona do 12tc a qcard do konca 35tc.
    Takze trzymaj sie... jak cos to pisz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2021, 21:19

Kejtusia lubi tę wiadomość

Córeczka 36+5tc 2300g 52cm miłości 🥰 16.03.2021r
    Synek 39+0tc 3820g 57cm miłości🥰 1.12.2022r
    °1IUI 15.08.2017°2IUI 18.09.2017°3IUI 19.12.2017
    ♦️ #1ivf AID 21.11.18cykl rozpoczęty icsi |9.12transfer 23.01.19r [*] 8tc6d puste jajo :(
    ♦️#2ivf AID icsi 31.05.2019 (8Ax2) 3dniowy :( cb
    ♦️#3 ivf AID KRIOBANK 4.05.2020 protokół dlugi¦20.06.2020r punkcja. Mam❄️❄️❄️❄️
    🌺 17.07.20r FET 3AA, wlew + emryoglue
    5dpt II blada kreska ¦7dpt bHCG 55/Prg 39¦11dpt bHCG 314/pgr 38¦14dpt bHCG 726/prg 26.05¦17dpt bHCG 2022¦27dpt ♥️127/min
    ♦️19.02.2022r transfer 2BB cb
    ♦️18.03.2022r transfer 1BB i morula
    4dpt II kreska,5dpt bHcg 24,prog 33.20,7dpt bHcg 62,10dpt bHcg 202.90,prog 46.430 INNE LABO,12dpt bHcg 457,15dpt bHcg 1479,pog 23.60,28dpt ❤ 129/min, 12t4d 6.41cm ❤️162/min
  • Anna.maria Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2021, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejtusia wrote:
    Dla przypomnienia Ana 3 wyszło mi dostanie silnie - steryd jak nic powinien być włączony. Ona powiedziała że mi ni da bo dla niej Ana 3 moje jest ujemne... 😳
    Wskazań do heparyny również nie mam. To wiedziałam, ale myślałam że skoro nastąpiło poronienie to włączy mi jakikolwiek inny lek który coś być może zmieni na dobre po transferze.
    Wiem, nie jestem lekarzem..nie mam takiej medycznej wiedzy, ale jakoś mam znowu mieszane uczucia. zastanawiam się jakby było u innego lekarza w klinice...
    Nie wyszłam zmotywowana.. nie wyszłam z nadzieją że będzie dobrze. Usłyszałam że muszę brać to pod uwagę że nie koniecznie transfer zakończy się powodzeniem, być może dopiero 3 lub 4 da zdrowa ciążę i dziecko.
    Oczywiście że to wiedziałam, ale czy chciałam to usłyszeć? Mówiłam że mam traumę po tym pierwszym wszystkim, że jestem po terapii z psychologiem że bardzo źle znioslam to wszystko.
    Usłyszałam że diagnostykę nawracających poronień zaczynamy dopiero po 3 poronieniu. Odpowiedziałam że nie mam zamiaru przez to Znowu przechodzić.
    Ale przecież mamy dużo zarodków i to dobrych po czym słyszę że najczęstszą przyczyną poronień są nieprawidłowości zarodka...
    Mało tego...place 200 zł za wizytę tylko po to żeby USG trwało dosłownie 8-10 sekund i dostać szybką rozpiska leków i nara.. serio tak się dziś czułam.

Mam endometrioze(3 innych ginekologów jej nie widziało..), mam stan zapalny miednicy ale nie jest to kluczowe w kwestii ciąży k transferu. Według doktor.

Co to w ogóle za "bojkotowanie" diagnostyki, skoro wiadomo że wszystko robi się za własne pieniądze...

❌️Inseminacje, in vitro - nieudane
    ✔️ciąża naturalna z komplikacjami:
    hipotrofia, nieprawidłowe przepływy, stan przedrzucawkowy, poród przedwczesny
  • Katia29 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2021, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejtusia wrote:

Słabe podejście lekarza i to bardzo. Faktycznie może inny lekarz spojrzał by na to inaczej. To ze diagnostyka po 3 poronieniu tez jest głupota. Nie chcesz przechodzić tego drugi raz, zrobiłaś badania na własna rękę za własne pieniądze to serio mogliby do tego lepiej podejść. No w mojej klinice tez heparyna jest przepisywana profilaktycznie i to chyba dobre rozwiązanie . No mimo to trzymamy kciuki by było dobrze:)

Ona 30 On 31
    Starania od 2020
    Diagnoza: On -azoospermia , zespół Klinefeltera
    Ona -niby ok
    10.2020- zabieg Micro tese (brak plemników)
    01.2021- pierwsza wizyta w klinice
    03.2021-IUI🍷
    06.2021-IUI🍷
    09.2021- IUI 🍷

23.10.2021-zaczynamy stymulację przed IVF, krótki protokół z antagonistą
    3.11.2021-punkcja,
    8.11.2021 - transfer ET (4AA) i mamy jeszcze ❄️❄️ (4AA i 3AA)
    7dpt- bhcg 73,7, 10dpt- 408,5, 12dpt -bhcg 950,6,19dpt-bhcg 11 122,77 , 31 dpt bhcg 58 182,91, 33 dpt mamy ❤️ 147/min ( czekamy na synka)

4a419c701d.png
  • Kejtusia Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2021, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie. Macie rację.
    Mówię do niej, że może moje sumienie też w jakiś sposób było by spokojniejsze gdybym wiedziała że mam jakiś inny dodatkowy lek bo w badaniach jednak coś wyszło przecież.

Czuję się tak jakby ktoś chciał na mnie eksperymentować. Jakby nikt nie patrzył na to co przeszłam i jak się teraz czuję.
    Bardzo mocne w tej klinice że strony lekarki jest takie postępowanie według schematu i procedur. Usłyszałam też słowa: że nie jestem jedyną z tym wszystkim, oczywiście wszystko wpowiedziane spokojnie i z taką dyplomacja. Na co odpowiedziałam: że wiem że nie jestem jedyną kobietą która przeszła przez poronienie.

Tak jak mówię do niej: ostatnim razem miałam podawaną 5dniowa blastke, może teraz lepiej 6 dniowa ? A ona do mnie że to jest to samo. 🤨
    Chyba nie bez powodu mam zaznaczone na karcie przebiegu hodowli zarodków że mam szesciodniowca!
    Chyba że może ktoś sobie na chybił trafił zaznacza jaki ostateczny dzień jest dla zarodka, czy 5 czy 6...

2016 - początek starań
    2019 - czynnik męski ❌
    2021 - IVF ICSI = 7❄
    I transfer 4aa - 8tc. krwiak..💔

2022:
    12.04 - II transfer 4aa + encorton + neoparin
    22dpt - jest serdunio❤️ i krwiak...
    Połówkowe: 425 gram miłości 💕
    💙It's a boy 💙🧸
    Echo serca: zdrowe serduszko🙏🏼

💖38+5 K. 19.12.2022 | 3770 gram | 54cm💖

Mutacja mthfr, niedoczynność tarczycy, zsp. antyfosfolipidowy wykluczony, Ana3 dodatnie, histeroskopia diagn. - wszystko ok.
    - Syr 1,23 -
  • Koniczynka28 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2021, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejtusia wrote:
    Dokładnie. Macie rację.
    Mówię do niej, że może moje sumienie też w jakiś sposób było by spokojniejsze gdybym wiedziała że mam jakiś inny dodatkowy lek bo w badaniach jednak coś wyszło przecież.

Czuję się tak jakby ktoś chciał na mnie eksperymentować. Jakby nikt nie patrzył na to co przeszłam i jak się teraz czuję.
    Bardzo mocne w tej klinice że strony lekarki jest takie postępowanie według schematu i procedur. Usłyszałam też słowa: że nie jestem jedyną z tym wszystkim, oczywiście wszystko wpowiedziane spokojnie i z taką dyplomacja. Na co odpowiedziałam: że wiem że nie jestem jedyną kobietą która przeszła przez poronienie.

Tak jak mówię do niej: ostatnim razem miałam podawaną 5dniowa blastke, może teraz lepiej 6 dniowa ? A ona do mnie że to jest to samo. 🤨
    Chyba nie bez powodu mam zaznaczone na karcie przebiegu hodowli zarodków że mam szesciodniowca!
    Chyba że może ktoś sobie na chybił trafił zaznacza jaki ostateczny dzień jest dla zarodka, czy 5 czy 6...
    Kejtusia przykro mi, ze trafiłaś na takiego lekarza.Może zmien lekarza? Kliniki nie zmienisz, bo masz zarodki a szkoda je narażać i ponosić koszty transportu. Chociaż z tego, co wiem to można. A jak się to heparyne i steryd możesz dostać od immunologa. Tak niestety się często tez bierze te leki bez wiedzy kliniki.
    Ja nie miałam podstaw do heparyny w badaniach a po prostu dla spokoju od 2. Transferu ja miałam przeisywana od dnia transferu. Sterdyd „od niczego” miałam już przy której IUI. Jesli masz jakieś przeciwciała to nawet jest podstawa.
    Co do blastek to akurat racja w sensie blastka to blastka i nie ważne czy w 5 czy 6 dobie. A nawet to, ze osiągnęła stadium blastocysty w 5. Dobie to lepiej niż jeśli dopiero w 6. Jeśli w 6. To oznacza, ze rozwijała się zbyt wolno w stosunku do tego jak powinna statystycznie. Ale rozumiem sam fakt chęci kombinowania z Twojej strony przy braku jakiejkolwiek propozycji ze strony lekarza….
    To, co mogłabyś jeszxze zarobić jednak to duży koszt (kilka tysięcy) i jednak ryzyko, bo chyba teraz to już trzeba odmrozić i zamrozić zarodki to zbadać je genetycznie. Prawda jest taka, ze statystycznie nawet 40% z nich może być wadliwych i nie dać dziecka mimo dobrej klasyfikacji. To losowe nieprawidłowości, które spowodują, ze się nie przyjmą lub spowodują zatrzymanie rozwoju zarodka. Popytaj na forum miesięcznym. Dziewczyny, które badały zarodki nawet przy prawidłowych kariotypach itp potrafiły mieć blastki 5AA, które były nieprawidłowe. Ale zato inne zarodki niby z gorsza klasyfikacja były ok i dały im ciąże. Ale jeśli masz traumę to może warto się nad tym zastanowic, bo akurat macie dużo zarodkow. A szkoda transferować w ciemno. To jest czas i koszt psychiki dodatkowo przy takich transferach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2021, 09:35

• Mojanadzieja Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2021, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wlasnie... jak Koniczynka28 pisze...
    Ja mialam geparyne - acard plus encorton... ze wzg na wczesniejsze doswiadczenie i to wszystko przy 3 ivf... za 1 i 2 razem nic nie mialam oprocz progesteronu po transferze.
    W tej klinice wola chuchac na zimno... zwlaszcza ze pytala sie dr na 1 wizycie czy cos robilam z immunologia... oczywiscie ze nie... bo jednak bylam w ciazy ... ale pewnie bym wziela sie za nia po 3 razie .

♦️ #1ivf AID 21.11.18cykl rozpoczęty icsi |9.12transfer 23.01.19r [*] 8tc6d puste jajo :(
    5dpt II blada kreska ¦7dpt bHCG 55/Prg 39¦11dpt bHCG 314/pgr 38¦14dpt bHCG 726/prg 26.05¦17dpt bHCG 2022¦27dpt ♥️127/min
    4dpt II kreska,5dpt bHcg 24,prog 33.20,7dpt bHcg 62,10dpt bHcg 202.90,prog 46.430 INNE LABO,12dpt bHcg 457,15dpt bHcg 1479,pog 23.60,28dpt ❤ 129/min, 12t4d 6.41cm ❤️162/min
  • Kejtusia Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2021, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy teraz nawet mogłabym zmienić lekarza prowadzącego bo jakby już 2 podejście do transferu wystartowało właśnie wczoraj od tej lekarki u której byłam od początku.
    Chciałabym ewentualnie być u samego dyrektora medycznego kliniki. Ale do niego są terminy i nie wiem czy jak powinnam mieć termin jakoś w styczniu to czy udało by się mi do niego dostać skoro już lekarza swojego w klinice mam :/
    Byłam u niego raz, kiedy nie było mojej doktor. I miałam pozytywne wrażenia, jest małomówny ale on ponoć woli konkrety i działanie.

Czy ginekolog może przepisać steryd albo heparynę? Czy to już musi być odpowiedni lekarz z tym powiązany czyli immunolog?
    Hematolog też może coś w tej sprawie zaradzić czy raczej nie ? I czy Ewentualnie powinnam wtedy poinformować lekarkę w klinice że mam takie dodatkowe leki ?
    W prawdzie mam w domu jedno opwakonke sterydu encorton 5mg ale to za mało. Nawet nie wiem jak to dawkować.
    Ona powiedziała że haperyna jak i inne leki mają skutki uboczne i sama heparyna może też powodować krwawienia.
    Cały czas uważa i podtrzymuje ku*** że mam tą endometrioze. Dlaczego 3 innych gin jej nie widziało?! Nawet jak zapytałam. Masakra...
    I to podejście : u mnie wszystko w porządku, wszystko dobrze, piękne i w dużej ilości zarodki... więc co w zwiazku z tym ? Mam sobie je 'wypstrykac' bo jest ich dużo i mogę jeszcze 6x probowac?!
    Mało tego stwierdziła że jestem bardzo szeroko zdiagnozowana szczególnie teraz kiedy dostarczyłam jej inne badania !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2021, 10:28

2016 - początek starań
    2019 - czynnik męski ❌
    2021 - IVF ICSI = 7❄

2022:
    💙It's a boy 💙🧸

Mutacja mthfr, niedoczynność tarczycy, zsp. antyfosfolipidowy wykluczony, Ana3 dodatnie, histeroskopia diagn. - wszystko ok.
    - Syr 1,23 -
  • Kejtusia Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2021, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie stać mnie na badanie genetyczne zarodków... :( Zrobiłabym to. Ale nie mam zwyczajnie pieniędzy... Dopiero nie dawno zaczęłam nowa pracę znowu.. ech..

2016 - początek starań
    2019 - czynnik męski ❌
    2021 - IVF ICSI = 7❄

2022:
    💙It's a boy 💙🧸

- Syr 1,23 -
  • Mojanadzieja Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2021, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejtusia wrote:
    Nie stać mnie na badanie genetyczne zarodków... :( Zrobiłabym to. Ale nie mam zwyczajnie pieniędzy... Dopiero nie dawno zaczęłam nowa pracę znowu.. ech..

Spokojnie... sprobuj podejsc na spokojnie do tego tramsferu...
    Wdech i wydech... oddychan gleboko.
    Pamietaj ze u mnie dopiero przy 3 transferze i w ogole przy 3 procedurze dalo zdrowa ciaze...
    A ja mialam od ginekolog z kliniki na wszelki wypadek wypisane... ze wzg na ciaze z poronieniem plus ciaze biochemiczna.
    Moja dr tez lubi dzialac...
    Tak heparyna rozrzedza krew jak i acard... nawet polopiryna i aspiryna. Temu jak ktos chory jest i ma okres poloporyny nie mozna vo cieknie jak z kranum kiedys wzielam przy mocnym przrziebieniu z podwyzszona temo ok 38 wiec wzielam aby mnie nie rozlozylo... bo ja jakos szczegolnie wysokich goraczek nie mam... chyba ze 1 raz na kilka ladnych lat.
    Zza mlodu wzielam i co 30 - 1h lecialam fo wc sprawdzic czy ok... bo niestety nie chcialam przecieku...

Encorton dala mi wieksza dawke bo przed transferem 5mg od dzien lub 2 dni przed transferem zaczelambrac 10 mg... a od transferu zaczelam 10mg rano a 5mg na noc....i to zastanawiala sie czy rozpisac tak ze wzg na pandemie
    Ale to jak pisalam dr rozpisala mi zapobiegawczo...

Na pewno inne leki nez recepty tez maja skutki uboczne a bierze sie...
    Na spokojnie idz na ten transfer moze kolejny nie bedzie potrzebny przez najblizsze 9 msc...
    Albo przemysl i zadzwon do kliniki w sprawie zmiany lekarza... zapytac sie mozesz jak to wyglada. Bedziesz wiedziala na przyszlosc (?)

• Kejtusia Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2021, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojanadzieja - czyli przy tym ostatnim transferze pozytywnym miałam heparynę i encorton zapobiegawczo?

2016 - początek starań
    2019 - czynnik męski ❌
    2021 - IVF ICSI = 7❄

2022:
    💙It's a boy 💙🧸

- Syr 1,23 -
  • KORRALIKK Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2021, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejtusia może spróbuj się skonsultować z lekarzem z innej kliniki? Straszna ta znieczulica lekarki. Człowiek sam musi drążyć i dochodzić, szukać badań i jeszcze najlepiej sam diagnozować. A kasę zdzierają do cna. Wrrr. Tutaj masz zarodki, więc musisz się tu trzymać raczej, może trzeba dodatkowej konsultacji z kimś innym? Żeby potwierdził jej słowa albo powiedział coś nowego.

dqprj44j0o4bjh25.png
  • Mojanadzieja Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2021, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejtusia wrote:
    Mojanadzieja - czyli przy tym ostatnim transferze pozytywnym miałam heparynę i encorton zapobiegawczo?

Tak... aby lepsze przeplywy byly oraz zeby jeszcze bardziej odpornosc obnizyc.

Ale moze zadzwon do rejestracji moze uda sie przeniesc do tego drugiego ?
    Albo dowiedz sie czy jesli transfer nie wyjdzie - zapobiegawczo to czy mozesz przepisac sie przed rozpoczeciem cyklu aby uzyskac innej opinii ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2021, 11:13

• Bibilus87 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2021, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://prnt.sc/23un2j6 moje prawie 7cm człowieka :D badania prenatalne super i chyba będzie Jagienka jak już jej nic nie urośnie :D
    Ależ mi kamień z serca spadł. Oby jeszcze PAPP-A mnie nie zawiódł...

CharliezNadzieją, Gioia, Mojanadzieja, Adju, limonkaa, Ovarinka, Kasia2602, Nadzieja, Anna.maria lubią tę wiadomość

♂️ -36lat, azoospermia, zespół klinefeltera
    ♀️ 34lata

🩺25.02.2021 gyncentrum,
    ✅02.07sono HSG oba jajowody drożne

🤯 28.07 Invimed....

1️⃣IUI 11.08.21 (klops 👎)
    2️⃣IUI 06.09.21 (urodziny i klops 👎 )
    3️⃣ IUI 05.10.21 (🙏) pęcherzyki 21 i 16 🥳🥳🥳

28.06.2022 Jagienka ❤️
    4700 g 57cm ❤️

0697d62dde.png
  • j_ann Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2021, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bibilus87 wrote:
    https://prnt.sc/23un2j6 moje prawie 7cm człowieka :D badania prenatalne super i chyba będzie Jagienka jak już jej nic nie urośnie :D

Cudowności. I jakie piękne imię wybrane 😍 Jakaś miękka jestem, bo się wzruszyłam na widok USG 😉
    I na pewno wszystko będzie dobrze, trzymam kciuki :)

Bibilus87 lubi tę wiadomość

age.png
    niedoczynność tarczycy, zespół Sjogrena, mutacja MTHFR (heterozygotyczna), KIR AA
    starania od 2018
    1 IUI-luty 2021 👍🏻kwiecień 2021-poronienie zatrzymane-Zuzanka 13 tc👼🏻
    2 IUI-sierpień 2021👎🏻
    3 IUI-październik 2021👎🏻
    4 IUI-listopad 2021-cb😞
    lipiec 2022-start IVF
    pobrane 12🥚5 zarodków-0❄️
    Transfer świeżaczka w 3 dobie-puste jajo
    IVF nr 2-październik 2022
    pobrane 8🥚❄️❄️ 4AB i 6BB
    Transfer swieżaczka w 3 dobie-cb
    23.01.2023 transfer❄️4AB (wlew z accofilu, embryoglue, accofil, encorton, acard)
    5 dpt- ⏸️11 dpt-beta 140 14 dpt-463 17 dpt-1396 22 dpt-5329 28 dpt-21347
    23.02-mamy❤️i 0,87cm👶🏻
    03.04 (13+1)-prenatalne+pappa-wszystko ok😊
    29.05 (21+1)-połówkowe-404g zdrowej 👧🏻
    08.08 (31+2)-prenatalne-1602g Bąbelinki🩷
    14.09.2023(36+4)-cc-2660g i 55cm Szczęścia
  • Kejtusia Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2021, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet nie mam pojęcia z jakim innym lekarzem mogłabym się skontaktować z innej kliniki 😒 musiałabym ewentualnie zadzwonic do swojej kliniki i Spytać czy jest możliwość zmiany lekarza teraz. tylko właśnie nie wiem czy nagle sam ten dyrektor medyczny kliniki zgodzi się abym została jego pacjentka w ciągu 2 tygodni. Zobaczymy.
    Ale fajnie że mogłam tutaj napisać to wszystko i spotkałam się z wsparciem :)

Mojanadzieja lubi tę wiadomość

2016 - początek starań
    2019 - czynnik męski ❌
    2021 - IVF ICSI = 7❄

2022:
    💙It's a boy 💙🧸

- Syr 1,23 -
  • Mojanadzieja Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2021, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejtusia wrote:
    Nawet nie mam pojęcia z jakim innym lekarzem mogłabym się skontaktować z innej kliniki 😒 musiałabym ewentualnie zadzwonic do swojej kliniki i Spytać czy jest możliwość zmiany lekarza teraz. tylko właśnie nie wiem czy nagle sam ten dyrektor medyczny kliniki zgodzi się abym została jego pacjentka w ciągu 2 tygodni. Zobaczymy.
    Ale fajnie że mogłam tutaj napisać to wszystko i spotkałam się z wsparciem :)

Sprobuj to nic nie kosztuje oprocz kilku min czasu.

• Mojanadzieja Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2021, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bibilus87 wrote:

Piekny dzieciaczek.

Juz teraz widze ze przeziernosci karkowa 1.79... z wymiarow takze pappa jesli chodzi o ZD to niski wspolczynnik. Takze nudnej ciazy.
    A i pamietaj ze pappa to statystyki.
    A kiedy masz miec wyniki?

• Kejtusia Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2021, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojanadzieja wrote:
    Sprobuj to nic nie kosztuje oprocz kilku min czasu.
    Zamiast dać cytuj, dałam lubię to :D
    Napisałam do mojej gin spoza kliniki. Może ona coś powie lub Doradzi, może będzie mi mogła na podstawienie wywiadu medycznego przepisac mi steryd lub heparyne.

2016 - początek starań
    2019 - czynnik męski ❌
    2021 - IVF ICSI = 7❄

2022:
    💙It's a boy 💙🧸

- Syr 1,23 -
  • Mojanadzieja Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2021, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejtusia wrote:
    Zamiast dać cytuj, dałam lubię to :D
    Napisałam do mojej gin spoza kliniki. Może ona coś powie lub Doradzi, może będzie mi mogła na podstawienie wywiadu medycznego przepisac mi steryd lub heparyne.

No to dzialaj. Przynajmniej spokojne sumienie bedziesz miala i nie bedziesz zastanawiala sie czy moglas cos innego zrobic...
    Jesli to Ciebie uspokoi to sprobowac warto.

• Koniczynka28 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2021, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejtusia wrote:
    Każdy lekarz może przepisać steryd encorton i heparyne na 100% (jeśli nie ma wskazań w badaniach). Przy in vitro wiele osób ma po prostu zapobiegawczo, tak profilaktycznie. Ja tak miałam. Mimo, ze nie mam wskazań, a miałam sporo badan.
    Jednak sam steryd ginekolodzy niechętnie obecnie wypisują szczególnie w pandemie, bo obniża odporność. Heparyne powinni bez problemu na 100%. A sterdyd może Ci np przepisać immunolog. :) przy crio steryd zaczynasz brać np 3 dni przed transferem a zastrzyki z heparyny (0.4 dawka profilaktyczna) od dnia transferu. Mi nie chcieli przepisywać w klinice encortonu:p Mialam od immunologa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2021, 14:02

‹‹ 663 664 665 666 667 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ