WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • bz10 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez uważam ze nie w porzadku są takie zagrania, to tak jakbym ja z nadmiaru czasu wchodziła na wątki innych klinik o których słyszałam i pisała ze są daremne...

Szapiro, Baba1 lubią tę wiadomość

5 lat starań, niedoczynność tarczycy, hashimoto, wysoka prolaktyna, endometrioza IIst.13.XI transfer 2BB :-(, 04.II crio 2AB :-( , crio 04.04, 5dpt-23,2; 7dpt-70; 9dpt-209; 19dpt- 6194; 26dpt ❤️ :-) l22n4z17e4pubq4y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2019, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2020, 17:51

bz10, inkaa, Bella93, lipcowka86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2019, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Bejzi, tolerancyjna, KateHawke, Misia7 lubią tę wiadomość

• Gruzja85 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia35 wrote:
    A winietki trzeba kupować czy to jest na tyle blisko granicy ze jeszcze bez?
    Spokojnie bez winietki można jechać, po przejeżdżasz granicę w Cieszynie i zaraz masz apteki :)

A tak w ogóle to statystyki udanych ciąż powinny być ogólnodostępne dla pacjentów , tak jak to było w programie rządowym, wtedy w miarę rzetelnie da się określić skuteczność kliniki. Po drugie dziewczyny, przeważnie na forach piszą dziewczyny którym nie udaje się i są ciężkimi przypadkami, bo tym co pyknie za pierwszym razem lub przy mrozaku z pierwszego in vitro, to cieszą się...

Bejzi, tolerancyjna, Poziomka25, Szapiro, karolcia35 lubią tę wiadomość

36 lata, starania o pierwszą ciążę od 01.2017
    1 procedura invitro - krótki protokół -1 transfer świeżych 3 dniowców 8A i 8B😢
    2 transfer 3bb - 6 dpt -34; 8dp- 104; 11dpt - 392; 14 dpt -1272; 25 dpt- ♥️ i jest już na swiecie💗💞💝
    uregulowana niedoczynność tarczycy (spalona riadoaktywnym jodem - kiedyś nadczynność), niskie AMH - 1.5, endometrioza I stopnia, IO, NK 23%, nietoleracje pokarmowe..., krótkie cykle, KIR BX (większość implementacyjnych)
    mąż średnio.
    Teraz druga ciąża z zaskoczenia ...i rośnie druga dziewczyna 🥰🤩🤩
  • njut Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    innamorata88 wrote:
    Gdzie napisałam, że ktoś jest naiwny, bo leczy się w Angeliusie? Po prostu od dłuższego czasu ślędzę wątek i widzę, że z blastkami czy mrozakami ogólnie jest tam ciężko(no chyba, że do Angeliusa już trafiają naprawdę ciężkie przypadki po wielu wcześniejszych niepowodzeniach). Same dziewczyny pisały również o słabej komunikacji na linii laboratorium-lekarz. A tak to chyba nie powinno wyglądać? Ja w trakcie całej procedury widziałam współpracę na linii embrio-lekarz i nie ukrywam, że bardzo mnie to uspokajało. :)
    innamorata88 ja nie odebrałam Twojej wypowiedzi jako negatywnej. Rozumiem co miałaś na myśli pisząc o embriologach. Na swoim przykładzie wiem ile nerwów kosztowały mnie pierwsze 3 dni po punkcji. I nie chodzi o moją histerię ale o sposób w jaki przekazywano mi informacje. Na szczęście dzięki dr Marcie i ilości uzyskanych zarodków szybko zapomniałam tamtą sytuację.
    Dla mnie kontrowersyjny jest wygląd (ilość makijażu) Pań pracujących w laboratorium ale może się czepiam... może ilość "chemii" jednak nie ma wpływu na wzrost zarodków... oby...
    Zanim doszło do mojej punkcji kilka miesięcy śledziłam forum i efekty stymulacji. Nie są spektakularne w porównaniu z innymi klinikami ale trzeba wziąć pod uwagę także to, że nie każda klinika chce się opiekować pacjentkami immunologicznymi. A my nie robimy "dobrych" statystyk :/
    Także z dwojga złego gdybym miała jeszcze raz podchodzić do stymulacji to nie zmieniłabym miejsca ze względu na Panie embriolog.

Bejzi, Szapiro, monik123 lubią tę wiadomość

STARANIA ZAKOŃCZONE BEZ SKUTKU
    3 poronienia naturalnych ciąż: 2011 5+6tc, 2013 7+1tc, 2019 8+2tc i 1CB po CT
    2 IVF > 11 zarodków > 2013 8A+8A, 8A+6B, 2015 8B, 2018 3BC, 2019 3BB, 3AB (CB, beta max 17,18), 2020 4AB, 8A... czeka 8A, ❄️
    A1298C hetero, PAI-1 4G/5G hetero, APA +, endometrioza II (zatoki), KIR AA, NK 21% > 17% > 15%, aktywność NK 58,9%, MLR 0% > szczepienia mężem > 0% mąż, 0% dawcy > 4 mc > 0% mąż, 33,6% dawcy > szczepienia pulowane > 91,2% mąż, 0% dawcy > 4cs CB, 5cs poronienie 8+2tc > 45,3% mąż, 55,5% dawcy > 7 mc > immunosupresja > cdn
    on: FDNA 22%, HLA-C C1
    moja historia leczenia
  • bz10 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka25 wrote:
    Szapiro od dawna nie pozwala niczego negatywnego powiedzieć o klinice. Tutaj można wyrazić się jedynie pozytywnie. Faktem jest że od tego jest forum żeby dyskutować na różne tematy a teraz zaczynam się czuć, że to jednak jest trochę przesada jeśli klinika w taki sposób podchodzi do sprawy ... Grożąc sądem . Tym bardziej że to są opinie na podstawie obserwacji .
    Z jednej strony można dyskutować, ale jak się nie jest pacjentem danej kliniki to chyba ciężko mieć zdanie obiektywne wyrobione... już od dłuższego czasu pojawiają się opinie o kiepskim poziomie labu w angeliusie, ja mam taki charakter ze jak mi coś nie pasuje to zmieniam... nie znam statystyk w innych klinikach, nie leczyłam się w nich to się nie wypowiadam. Wiem tez ze często na wątkach jako normalne dziewczyny piszą pracownicy klinik...

Szapiro lubi tę wiadomość

5 lat starań, niedoczynność tarczycy, hashimoto, wysoka prolaktyna, endometrioza IIst.13.XI transfer 2BB :-(, 04.II crio 2AB :-( , crio 04.04, 5dpt-23,2; 7dpt-70; 9dpt-209; 19dpt- 6194; 26dpt ❤️ :-) l22n4z17e4pubq4y.png
  • bz10 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak swoją droga ciekawe jak tam to badanie kliniczne, czy z takich badań podają później statystyki do ogólnej wiadomosci? Dobrze by było jakby się okazało ze ten lek pomaga i byłby wprowadzony na rynek :-) ja do kolejnego transferu już wezmę kroplówkę na skurcze

• Szapiro Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka25 wrote:
    Szapiro od dawna nie pozwala niczego negatywnego powiedzieć o klinice. Tutaj można wyrazić się jedynie pozytywnie. Faktem jest że od tego jest forum żeby dyskutować na różne tematy a teraz zaczynam się czuć, że to jednak jest trochę przesada jeśli klinika w taki sposób podchodzi do sprawy ... Grożąc sądem . Tym bardziej że to są opinie na podstawie obserwacji .
    Proste bo mnie sie udało a gdzie indziej nie..dlatego mam prawo wypowiadać sie w porównaniu z kimś kto w ogole się tu nie leczył..a Ciebie nie rozumiem od poczatku spekulujesz ze na pewno sfałszowali Ci Hba a potem u nich podchodzisz do ivf i znowu piszesz ze kiepsko...nie ufałaś im a sie leczysz to dopiero dziwne

Szs
  • Szapiro Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bz10 wrote:
    Z jednej strony można dyskutować, ale jak się nie jest pacjentem danej kliniki to chyba ciężko mieć zdanie obiektywne wyrobione... już od dłuższego czasu pojawiają się opinie o kiepskim poziomie labu w angeliusie, ja mam taki charakter ze jak mi coś nie pasuje to zmieniam... nie znam statystyk w innych klinikach, nie leczyłam się w nich to się nie wypowiadam. Wiem tez ze często na wątkach jako normalne dziewczyny piszą pracownicy klinik...
    Dokładnie

Szs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2019, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    C.

• minia61 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś

Centrum medyczne Angelius uważam, że to wypowiadanie się kliniki na "naszym" forum jest niestosowne, nie pozwala osobom się tu leczącym ( nawet jak nie wypowiadają się źle o klinice) czuć się swobodnie. Jeśli nasze wypowiedzi są non stop śledzone przez pracowników kliniki jest to poprostu przykre.

lipcowka86 lubi tę wiadomość

Minia61
  • karolcia35 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klinika idealna nie istnieje. To od nas zależy na ile się godzimy. Co będzie do przyjęcia a co zmusi nas do zmiany. Koleżance udał się pierwszy transfer w Gync. Chwali lekarza pielęgniarki itp itd same pozytywy. Dla niej wszystko tip top. Byłam i dziękuję. Moja noga tam więcej nie postanie. Kilka razy o tym pisałam dlaczego. Wszystko zależy od przypadków każdy ma sukcesy.
    Nie rozumiem tylko jak ktoś kto w angeliusie nie był udziela się i wypowiada swoje zdanie. Ja nie wchodzę np na wątek Novum i nie krytykuje tego czy tamtego. Nigdy tam nie byłam to po co mam się wypowiadać.

bz10, tolerancyjna lubią tę wiadomość

AMH 0,54
    10.2014 IMSI 2 zarodki :( beta <0,1
    05.2015 brak oocytów
    03.2016 brak oocytów
    08.2016 IMSI 1 zarodek, ciąża pozamaciczna :(
    02.2017 IMSI 2 zarodki :( beta <0,1
    mlr 0%, I seria szczepień mlr 38% :)
    10.2017 IMSI 3 zarodki 01.2018 crio :( 03.2018 crio :( 09.2018 crio :(
    12.2018 IMSI 2 zarodki 2-dniowe 4b i 5b w oczekiwaniu na crio...
    NK 16,5%
    07.2019 crio 4b, 12 dpt - 99,8; 13 dpt - 185,6; 15 dpt - 825,6; 17 dpt - 2509; 21 dpt - 4942 :( ciąża ektopowa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2019, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

minia61 lubi tę wiadomość

• innamorata88 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka25 wrote:
    Po pierwszym razie kiedy udzieliła się Pani z rejestracji chcąc wytłumaczyć swoją koleżankę jakoś mnie to nie zraziło. Było to rzeczowe wytłumaczenie dotyczące nowej osoby, tego że wyniki nie są czytane a tylko i wyłącznie sprawdzane dane osoby której ma być to wydane. Teraz już też czuje się trochę nieswojo. Wydaje się że to jest wypowiedź kogoś z embriologow. Inaczej by to wyglądało jeśli zamiast straszeniem sądem uzyskalibyśmy statystyki potwierdzające skuteczność .
    Dokładnie, cenzura wjechała na ovufriend. Masakra :P

Mikołaj 25.04.2011

08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
    27.02 3480g Michaś 56cm długości <3
  • Kijuki Przyjaciółka

Wysłany: 27 lutego 2019, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z doświadczenia - jedna procedura po długich staraniach, endometrioza IV stopnia - upośledza komórki, pierwsze podejście - dziecko juz grzecznie śpi, 4 zamrożone Blastki. Może szczęście, może lekarz, może laboratorium, a może zaufanie do kliniki, skoro juz sie na nią zdecydowałam.
    Powodzenia dziewczyny! Nie nakręcajcie sie, bo to Nie pomaga.

srebrzysta, Bejzi, minia61 lubią tę wiadomość

• bz10 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijuki wrote:
    Z doświadczenia - jedna procedura po długich staraniach, endometrioza IV stopnia - upośledza komórki, pierwsze podejście - dziecko juz grzecznie śpi, 4 zamrożone Blastki. Może szczęście, może lekarz, może laboratorium, a może zaufanie do kliniki, skoro juz sie na nią zdecydowałam.
    Powodzenia dziewczyny! Nie nakręcajcie sie, bo to Nie pomaga.
    Dobrze czytać takie wpisy, ja się ciagle boje ze te nasze niepowodzenia to wina mojej endometriozy...

• Kijuki Przyjaciółka

Wysłany: 27 lutego 2019, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A forum dla pracowników kliniki jest świetnym miejscem do tego zeby stałe poprawiać jakość - robiłabym identycznie na ich miejscu :) forum jest dostępne dla każdego.
    tylko Angeliusie, nie daj sie zwariować, róbcie swoją robotę bo jesteście ojcami wielu sukcesów :)

Szapiro, KateHawke lubią tę wiadomość

• Kijuki Przyjaciółka

Wysłany: 27 lutego 2019, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bz10 wrote:
    Dobrze czytać takie wpisy, ja się ciagle boje ze te nasze niepowodzenia to wina mojej endometriozy...
    Bz10, spokojnie... juz ktoś sobie Ciebie na pewno wybrał na mamę, może to jeszcze nie ten czas :)
    Endo to straszny syf, ale jak widać da sie ja przechytrzyc ;)!!!

bz10, Szapiro lubią tę wiadomość

• Bella93 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bz10 wrote:
    Bella93 to może wrzuć nam statystyki udostępnione z Kliniki/ Klinik, w których wcześniej się leczyłaś, będziemy miały do porównania ;-) :-)
    Nie posiadam ;)
    Novum skreśliłam zaraz po starcie.
    W Gamecie mam własne doświadczenie dotyczące lab. embriologicznego, poza tym oni mrożą 3dniowce tylko na wyrażne życzenie pacjentów.

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷11.08.2022

preg.png
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś pytał o badania kliniczne:
    http://www.obseva.com/pipeline/nolasiban

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷11.08.2022

preg.png
‹‹ 1077 1078 1079 1080 1081 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ