Angelius Provita- Katowice
-
WIADOMOŚĆ
-
Tez uważam ze nie w porzadku są takie zagrania, to tak jakbym ja z nadmiaru czasu wchodziła na wątki innych klinik o których słyszałam i pisała ze są daremne...
Szapiro, Baba1 lubią tę wiadomość
5 lat starań, niedoczynność tarczycy, hashimoto, wysoka prolaktyna, endometrioza IIst.13.XI transfer 2BB, 04.II crio 2AB
, crio 04.04, 5dpt-23,2; 7dpt-70; 9dpt-209; 19dpt- 6194; 26dpt ❤️
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
karolcia35 wrote:A winietki trzeba kupować czy to jest na tyle blisko granicy ze jeszcze bez?
A tak w ogóle to statystyki udanych ciąż powinny być ogólnodostępne dla pacjentów , tak jak to było w programie rządowym, wtedy w miarę rzetelnie da się określić skuteczność kliniki. Po drugie dziewczyny, przeważnie na forach piszą dziewczyny którym nie udaje się i są ciężkimi przypadkami, bo tym co pyknie za pierwszym razem lub przy mrozaku z pierwszego in vitro, to cieszą się...Bejzi, tolerancyjna, Poziomka25, Szapiro, karolcia35 lubią tę wiadomość
36 lata, starania o pierwszą ciążę od 01.2017
1 procedura invitro - krótki protokół -1 transfer świeżych 3 dniowców 8A i 8B😢
2 transfer 3bb - 6 dpt -34; 8dp- 104; 11dpt - 392; 14 dpt -1272; 25 dpt- ♥️ i jest już na swiecie💗💞💝
uregulowana niedoczynność tarczycy (spalona riadoaktywnym jodem - kiedyś nadczynność), niskie AMH - 1.5, endometrioza I stopnia, IO, NK 23%, nietoleracje pokarmowe..., krótkie cykle, KIR BX (większość implementacyjnych)
mąż średnio.
Teraz druga ciąża z zaskoczenia ...i rośnie druga dziewczyna 🥰🤩🤩 -
innamorata88 wrote:Gdzie napisałam, że ktoś jest naiwny, bo leczy się w Angeliusie? Po prostu od dłuższego czasu ślędzę wątek i widzę, że z blastkami czy mrozakami ogólnie jest tam ciężko(no chyba, że do Angeliusa już trafiają naprawdę ciężkie przypadki po wielu wcześniejszych niepowodzeniach). Same dziewczyny pisały również o słabej komunikacji na linii laboratorium-lekarz. A tak to chyba nie powinno wyglądać? Ja w trakcie całej procedury widziałam współpracę na linii embrio-lekarz i nie ukrywam, że bardzo mnie to uspokajało.
Dla mnie kontrowersyjny jest wygląd (ilość makijażu) Pań pracujących w laboratorium ale może się czepiam... może ilość "chemii" jednak nie ma wpływu na wzrost zarodków... oby...
Zanim doszło do mojej punkcji kilka miesięcy śledziłam forum i efekty stymulacji. Nie są spektakularne w porównaniu z innymi klinikami ale trzeba wziąć pod uwagę także to, że nie każda klinika chce się opiekować pacjentkami immunologicznymi. A my nie robimy "dobrych" statystyk
Także z dwojga złego gdybym miała jeszcze raz podchodzić do stymulacji to nie zmieniłabym miejsca ze względu na Panie embriolog.
Bejzi, Szapiro, monik123 lubią tę wiadomość
STARANIA ZAKOŃCZONE BEZ SKUTKU
3 poronienia naturalnych ciąż: 2011 5+6tc, 2013 7+1tc, 2019 8+2tc i 1CB po CT
2 IVF > 11 zarodków > 2013 8A+8A, 8A+6B, 2015 8B, 2018 3BC, 2019 3BB, 3AB (CB, beta max 17,18), 2020 4AB, 8A... czeka 8A, ❄️
A1298C hetero, PAI-1 4G/5G hetero, APA +, endometrioza II (zatoki), KIR AA, NK 21% > 17% > 15%, aktywność NK 58,9%, MLR 0% > szczepienia mężem > 0% mąż, 0% dawcy > 4 mc > 0% mąż, 33,6% dawcy > szczepienia pulowane > 91,2% mąż, 0% dawcy > 4cs CB, 5cs poronienie 8+2tc > 45,3% mąż, 55,5% dawcy > 7 mc > immunosupresja > cdn
on: FDNA 22%, HLA-C C1
moja historia leczenia -
Poziomka25 wrote:Szapiro od dawna nie pozwala niczego negatywnego powiedzieć o klinice. Tutaj można wyrazić się jedynie pozytywnie. Faktem jest że od tego jest forum żeby dyskutować na różne tematy a teraz zaczynam się czuć, że to jednak jest trochę przesada jeśli klinika w taki sposób podchodzi do sprawy ... Grożąc sądem . Tym bardziej że to są opinie na podstawie obserwacji .
Szapiro lubi tę wiadomość
5 lat starań, niedoczynność tarczycy, hashimoto, wysoka prolaktyna, endometrioza IIst.13.XI transfer 2BB, 04.II crio 2AB
-
A tak swoją droga ciekawe jak tam to badanie kliniczne, czy z takich badań podają później statystyki do ogólnej wiadomosci? Dobrze by było jakby się okazało ze ten lek pomaga i byłby wprowadzony na rynek
ja do kolejnego transferu już wezmę kroplówkę na skurcze
-
Poziomka25 wrote:Szapiro od dawna nie pozwala niczego negatywnego powiedzieć o klinice. Tutaj można wyrazić się jedynie pozytywnie. Faktem jest że od tego jest forum żeby dyskutować na różne tematy a teraz zaczynam się czuć, że to jednak jest trochę przesada jeśli klinika w taki sposób podchodzi do sprawy ... Grożąc sądem . Tym bardziej że to są opinie na podstawie obserwacji .Szs
-
bz10 wrote:Z jednej strony można dyskutować, ale jak się nie jest pacjentem danej kliniki to chyba ciężko mieć zdanie obiektywne wyrobione... już od dłuższego czasu pojawiają się opinie o kiepskim poziomie labu w angeliusie, ja mam taki charakter ze jak mi coś nie pasuje to zmieniam... nie znam statystyk w innych klinikach, nie leczyłam się w nich to się nie wypowiadam. Wiem tez ze często na wątkach jako normalne dziewczyny piszą pracownicy klinik...
Szs -
nick nieaktualny
-
Centrum medyczne Angelius uważam, że to wypowiadanie się kliniki na "naszym" forum jest niestosowne, nie pozwala osobom się tu leczącym ( nawet jak nie wypowiadają się źle o klinice) czuć się swobodnie. Jeśli nasze wypowiedzi są non stop śledzone przez pracowników kliniki jest to poprostu przykre.lipcowka86 lubi tę wiadomość
Minia61 -
Klinika idealna nie istnieje. To od nas zależy na ile się godzimy. Co będzie do przyjęcia a co zmusi nas do zmiany. Koleżance udał się pierwszy transfer w Gync. Chwali lekarza pielęgniarki itp itd same pozytywy. Dla niej wszystko tip top. Byłam i dziękuję. Moja noga tam więcej nie postanie. Kilka razy o tym pisałam dlaczego. Wszystko zależy od przypadków każdy ma sukcesy.
Nie rozumiem tylko jak ktoś kto w angeliusie nie był udziela się i wypowiada swoje zdanie. Ja nie wchodzę np na wątek Novum i nie krytykuje tego czy tamtego. Nigdy tam nie byłam to po co mam się wypowiadać.bz10, tolerancyjna lubią tę wiadomość
AMH 0,54
10.2014 IMSI 2 zarodkibeta <0,1
05.2015 brak oocytów
03.2016 brak oocytów
08.2016 IMSI 1 zarodek, ciąża pozamaciczna
02.2017 IMSI 2 zarodkibeta <0,1
mlr 0%, I seria szczepień mlr 38%
10.2017 IMSI 3 zarodki 01.2018 crio03.2018 crio
09.2018 crio
12.2018 IMSI 2 zarodki 2-dniowe 4b i 5b w oczekiwaniu na crio...
NK 16,5%
07.2019 crio 4b, 12 dpt - 99,8; 13 dpt - 185,6; 15 dpt - 825,6; 17 dpt - 2509; 21 dpt - 4942ciąża ektopowa
-
nick nieaktualny
-
Poziomka25 wrote:Po pierwszym razie kiedy udzieliła się Pani z rejestracji chcąc wytłumaczyć swoją koleżankę jakoś mnie to nie zraziło. Było to rzeczowe wytłumaczenie dotyczące nowej osoby, tego że wyniki nie są czytane a tylko i wyłącznie sprawdzane dane osoby której ma być to wydane. Teraz już też czuje się trochę nieswojo. Wydaje się że to jest wypowiedź kogoś z embriologow. Inaczej by to wyglądało jeśli zamiast straszeniem sądem uzyskalibyśmy statystyki potwierdzające skuteczność .
Mikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
Z doświadczenia - jedna procedura po długich staraniach, endometrioza IV stopnia - upośledza komórki, pierwsze podejście - dziecko juz grzecznie śpi, 4 zamrożone Blastki. Może szczęście, może lekarz, może laboratorium, a może zaufanie do kliniki, skoro juz sie na nią zdecydowałam.
Powodzenia dziewczyny! Nie nakręcajcie sie, bo to Nie pomaga.srebrzysta, Bejzi, minia61 lubią tę wiadomość
-
Kijuki wrote:Z doświadczenia - jedna procedura po długich staraniach, endometrioza IV stopnia - upośledza komórki, pierwsze podejście - dziecko juz grzecznie śpi, 4 zamrożone Blastki. Może szczęście, może lekarz, może laboratorium, a może zaufanie do kliniki, skoro juz sie na nią zdecydowałam.
Powodzenia dziewczyny! Nie nakręcajcie sie, bo to Nie pomaga.5 lat starań, niedoczynność tarczycy, hashimoto, wysoka prolaktyna, endometrioza IIst.13.XI transfer 2BB, 04.II crio 2AB
-
A forum dla pracowników kliniki jest świetnym miejscem do tego zeby stałe poprawiać jakość - robiłabym identycznie na ich miejscu
forum jest dostępne dla każdego.
tylko Angeliusie, nie daj sie zwariować, róbcie swoją robotę bo jesteście ojcami wielu sukcesów
Szapiro, KateHawke lubią tę wiadomość
-
bz10 wrote:Dobrze czytać takie wpisy, ja się ciagle boje ze te nasze niepowodzenia to wina mojej endometriozy...
Endo to straszny syf, ale jak widać da sie ja przechytrzyc!!!
bz10, Szapiro lubią tę wiadomość
-
bz10 wrote:Bella93 to może wrzuć nam statystyki udostępnione z Kliniki/ Klinik, w których wcześniej się leczyłaś, będziemy miały do porównania
Novum skreśliłam zaraz po starcie.
W Gamecie mam własne doświadczenie dotyczące lab. embriologicznego, poza tym oni mrożą 3dniowce tylko na wyrażne życzenie pacjentów. -
Ktoś pytał o badania kliniczne:
http://www.obseva.com/pipeline/nolasiban