Angelius Provita- Katowice
-
WIADOMOŚĆ
-
Misia
My byliśmy w lutym na 1 wizycie u Cygal. Dobre wrażenie, wszystko wyjaśniła, zaleciła badania. Jedynie co, to jest problem z kontaktem bo prosiła a do dziś mi nie odp.Jade do niej 12.03
01.2018r. -05.2021 histeroskopia x 15
Zespół Ashermana, adenomioza, endo 3st
PAI hetero
IVF
transfer -> negative -
innamorata88 wrote:Czuję się wywołana do tablicy
polecam Invimed całym sercem!! Zwłaszcza dr Cygal. Statystyki skuteczności mówią same za siebie, no i laboratorium embriologiczne o milion lat świetlnych do przodu w porównaniu z Angeliusem, gdzie hodowle zarodków pozostawiają wiele do życzenia.
masz jakieś "dowody" na to że jest tam tak tragicznie? myślałam że Angelius ma świetne laboratorium
nie ukrywam że labo i embriolog to podstawa gdy się podchodzi do ivf..
CzterolistnaKoniczyna lubi tę wiadomość
Starania od 2015r.
On: Słaba armia
morfologia 2%,
MAR Test IGG 95%,
HBA po kuracji 64% (wcześniej 24%)
DFI 16%
Ja:
Amh ok:3.8 (2017)Hsg ok.
NK 20%,brak większości kirów implantacyjnych,
nieprawidłowe: PAI-1, MTHFR (homozygota)
04.18rNaturalny cud 7tc[*]
11.18r PICSI krótki protokół
transfer 8A < beta 0.1
(brak mrożaków)
03.19r PICSI długi protokół
transfer 2AB,3BB < beta 0.1
(❄2AB)
09.19r criotransfer <beta 0.1
... -
Milka.89 wrote:Ale mnie przerazilas ta twoja opinią
masz jakieś "dowody" na to że jest tam tak tragicznie? myślałam że Angelius ma świetne laboratorium
nie ukrywam że labo i embriolog to podstawa gdy się podchodzi do ivf..
3 x IUI
06.18 - I PICSI, z 14 pobranych żadnej zapłodnionej komórki
08.18 - II PICSI, z 15 pobranych żadnej zapłodnionej komórki
03.19 - start III procedury,
19.06.19 - IMSI + Fertile Chip, 21 pęcherzyków/10 komórek, w pierwszej dobie zero zapłodnień... I nagle cud! Transfer w 3 dobie zarodka 8a, beta 9 dtp 1,97; 10 dpt 1,34
08.06.20 - transfer AZ
07.07.20 - transfer AZ, 7dpt - beta 75.05, 9dpt - 188.06, 13dpt - 1115
10 tc 💔
KD - zero zapłodnień
KD - świeże komórki - 3 blastki z czego mamy ciążę 🥰 -
innamorata88 wrote:Czuję się wywołana do tablicy
polecam Invimed całym sercem!! Zwłaszcza dr Cygal. Statystyki skuteczności mówią same za siebie, no i laboratorium embriologiczne o milion lat świetlnych do przodu w porównaniu z Angeliusem, gdzie hodowle zarodków pozostawiają wiele do życzenia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2019, 13:39
bz10 lubi tę wiadomość
Szs -
Innamorata, wyslalam Ci wiadomosc
(Teraz nie miga ze cos przyszlo) -
dariina wrote:Misia
My byliśmy w lutym na 1 wizycie u Cygal. Dobre wrażenie, wszystko wyjaśniła, zaleciła badania. Jedynie co, to jest problem z kontaktem bo prosiła a do dziś mi nie odp.Jade do niej 12.03
ale tam jest jeszcze jakaś osoba do kontaktowania? Zapomniałam jak się ona fachowo nazywa
taki pośrednik
Misia7 -
Ja mam endometriozę, miałam usuwane torbiele z kawałkami obu jajników a wyhodowali mi 3 blasty wiec może nie jest z tym angeliusem tak tragicznie...
tolerancyjna, Szapiro, Misia7 lubią tę wiadomość
5 lat starań, niedoczynność tarczycy, hashimoto, wysoka prolaktyna, endometrioza IIst.13.XI transfer 2BB, 04.II crio 2AB
, crio 04.04, 5dpt-23,2; 7dpt-70; 9dpt-209; 19dpt- 6194; 26dpt ❤️
-
nick nieaktualnyJa usłyszałam wczoraj, ze u zdrowej genetycznie pary średnio jeden zarodek na cztery zapłodnione prawidłowo się rozwija/przyjmuje.
Otrzymałam odpowiedz na pytanie dlaczego ten trzeci się nie przyjął .
Mieliśmy w sumie trzy zarodki , dwa zaskoczyły a ten trzeci to ponoć statystyka. Wiec uważam , ze i tak byliśmy powyżej średniej z naszym szczęściem w tym całym nieszczęściuWiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2019, 14:13
Poziomka25 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
didik34 wrote:Ja usłyszałam wczoraj, ze u zdrowej genetycznie pary średnio jeden zarodek na cztery zapłodnione prawidłowo się rozwija/przyjmuje.
Otrzymałam odpowiedz na pytanie dlaczego ten trzeci się nie przyjął .
Mieliśmy w sumie trzy zarodki , dwa zaskoczyły a ten trzeci to ponoć statystyka. Wiec uważam , ze i tak byliśmy powyżej średniej z naszym szczęściem w tym całym nieszczęściu5 lat starań, niedoczynność tarczycy, hashimoto, wysoka prolaktyna, endometrioza IIst.13.XI transfer 2BB, 04.II crio 2AB
-
Dzięki didik za wiadomości o aptece, niedostępny 75 chyba u nich bo u nas wczoraj kupiłam. Dziewczyny za dawkę na 3 dni 1000 zł !!! Załamka.... Strasznie się boje ze się nie uda mieć tej blastki a wtedy popłyniemy...
Njut tak mam jeszcze 2 refundacje ale nie mogę skorzystać bo przystępujemy do badań -
Drogie Pacjentki,
Przypatrując się dyskusjom o pracy naszego laboratorium IVF jesteśmy zdziwieni i
zaskoczeni półprawdami , plotkami oraz pomówieniami związanymi z naszą pracą.
Jest nam zwyczajnie przykro.
Nie mają one żadnego odzwierciedlenia zarówno w faktach jak i tym co najistotniejsze- współczesnej wiedzy medycznej i stosowanych przez nas procedurach.
Dochodzą do nas sygnały od Was- Naszych Pacjentów, iż duża część tych pomówień może być inspirowana działaniami osób trzecich. Jeżeli te informacje się potwierdzą to na pewno jako Klinika podejmiemy stosowne kroki prawne po to by chronić nasze dobre imię.
Chcemy byście były przekonane o tym, że Wasze zarodki są w dobrych rękach. Jako laboratorium IVF posiadamy ponad 15 lat doświadczenia. Nasze systemy zarządzania jakością gwarantują przebieg pracy na najwyższym poziomie, czego dowodem są akredytacje i certyfikaty które otrzymujemy. Pracujemy zgodnie ze standardami Polskiego Towarzystwa Medycyny Rozrodu i Embriologii. Nasi embriolodzy stale się szkolą, zdają kolejne egzaminy w Polsce i Europie.
Jeśli cokolwiek wzbudza Wasz niepokój apelujemy: pytajcie. Jesteśmy do Waszej pełnej dyspozycji. Każdy Wasz przypadek jest indywidualny i tak też do niego podchodzimy.
Centrum Medyczne Angelius Provita
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2019, 14:51
tolerancyjna, inkaa, Milka.89, Linka2019, sAnsa_28, Szapiro, Aness, Bejzi, monik123, bz10, Baba1, Cala lubią tę wiadomość
Centrum Medyczne Angelius Provita -
Dokładnie i uważam że jak ktoś masie kobiet pełnych nadziei mówi (na podstawie ??no właśnie zdania wlasnego niczym nie popartego)jestescie naiwne że sie tam leczycie bo są milion lat za tą moja klinika bo mnie się tam udało ..to czysta dojrzałość na poziomie przedszkola
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2019, 15:17
Aness, bz10, Milka.89, karolcia35 lubią tę wiadomość
Szs -
njut wrote:Ja miałam tylko 9 a w naturalnych cyklach mam 11-12mm więc było gorsze.
Miałam nadzieję na marzec ale będę musiała jeszcze poczekać. Jutro miałam mieć szczepienia a wczoraj się rozchorowałam...Endometrioza II stopnia+ słabe nasienie.
Luty 2015 - rozpoczęcia leczenia INVICTA Warszawa
Lipiec 2015 - puste jajo płodowe
Grudzień 2017- Angelius
2 IUI nieudane
Wrzesień 2018 - in vitro- transfer - 1 zarodek - 😢
Grudzień 2018-II procedura ❄️❄️
Marzec crio-😢
Czerwiec crio- 😥
Maj 2020- III procedura ❄️
Październik crio-😥
Kir BX, Kariotypy ok. Cytokiny skopane ...
09.22 Czechy ❄️❄️❄️❄️❄️
01.23 Crio-cb😥
07. 23 Crio
7dpt- beta 20
9dpt- beta 42
11dpt- beta 85
15dpt-beta 526
23dpt- beta 8042
30dpt- ♥️
09.04.24 - ♥️ Z nami, poród Sn -
Centrum Medyczne Angelius Provita wrote:Drogie Pacjentki,
Przypatrując się dyskusjom o pracy naszego laboratorium IVF jesteśmy zdziwieni i
zaskoczeni półprawdami , plotkami oraz pomówieniami związanymi z naszą pracą.
Jest nam zwyczajnie przykro.
Nie mają one żadnego odzwierciedlenia zarówno w faktach jak i tym co najistotniejsze- współczesnej wiedzy medycznej i stosowanych przez nas procedurach.
Dochodzą do nas sygnały od Was- Naszych Pacjentów, iż duża część tych pomówień może być inspirowana działaniami osób trzecich. Jeżeli te informacje się potwierdzą to na pewno jako Klinika podejmiemy stosowne kroki prawne po to by chronić nasze dobre imię.
Chcemy byście były przekonane o tym, że Wasze zarodki są w dobrych rękach. Jako laboratorium IVF posiadamy ponad 15 lat doświadczenia. Nasze systemy zarządzania jakością gwarantują przebieg pracy na najwyższym poziomie, czego dowodem są akredytacje i certyfikaty które otrzymujemy. Pracujemy zgodnie ze standardami Polskiego Towarzystwa Medycyny Rozrodu i Embriologii. Nasi embriolodzy stale się szkolą, zdają kolejne egzaminy w Polsce i Europie.
Jeśli cokolwiek wzbudza Wasz niepokój apelujemy: pytajcie. Jesteśmy do Waszej pełnej dyspozycji. Każdy Wasz przypadek jest indywidualny i tak też do niego podchodzimy.
Centrum Medyczne Angelius Provita
Mogłabym poprosić o statystyki dotyczące uzyskiwania ciąż klinicznych przy transferach świeżych zarodków 3dniowych; FET 3dniowych i adekwatnie 5dniowych?tolerancyjna, agatuss, minia61, Linka2019, inkaa lubią tę wiadomość
-
Bella93 wrote:Jak miło.
Mogłabym poprosić o statystyki dotyczące uzyskiwania ciąż klinicznych przy transferach świeżych zarodków 3dniowych; FET 3dniowych i adekwatnie 5dniowych?sAnsa_28 lubi tę wiadomość
5 lat starań, niedoczynność tarczycy, hashimoto, wysoka prolaktyna, endometrioza IIst.13.XI transfer 2BB, 04.II crio 2AB