X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • inkaa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia

My byliśmy w lutym na 1 wizycie u Cygal. Dobre wrażenie, wszystko wyjaśniła, zaleciła badania. Jedynie co, to jest problem z kontaktem bo prosiła a do dziś mi nie odp. :P Jade do niej 12.03

01.2018r. -05.2021 histeroskopia x 15
    Zespół Ashermana, adenomioza, endo 3st
    PAI hetero
    IVF
    transfer -> negative
  • Milka.89 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    innamorata88 wrote:
    Czuję się wywołana do tablicy :) polecam Invimed całym sercem!! Zwłaszcza dr Cygal. Statystyki skuteczności mówią same za siebie, no i laboratorium embriologiczne o milion lat świetlnych do przodu w porównaniu z Angeliusem, gdzie hodowle zarodków pozostawiają wiele do życzenia.
    Ale mnie przerazilas ta twoja opinią :( masz jakieś "dowody" na to że jest tam tak tragicznie? myślałam że Angelius ma świetne laboratorium :( nie ukrywam że labo i embriolog to podstawa gdy się podchodzi do ivf..

CzterolistnaKoniczyna lubi tę wiadomość

Starania od 2015r.
    On: Słaba armia
    morfologia 2%,
    MAR Test IGG 95%,
    HBA po kuracji 64% (wcześniej 24%)
    DFI 16%
    Ja:
    Amh ok:3.8 (2017)Hsg ok.
    NK 20%,brak większości kirów implantacyjnych,
    nieprawidłowe: PAI-1, MTHFR (homozygota)

04.18rNaturalny cud 7tc[*]
    11.18r PICSI krótki protokół
    transfer 8A < beta 0.1
    (brak mrożaków)
    03.19r PICSI długi protokół
    transfer 2AB,3BB < beta 0.1
    (❄2AB)
    09.19r criotransfer <beta 0.1
    ...
  • tolerancyjna Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka.89 wrote:
    Ale mnie przerazilas ta twoja opinią :( masz jakieś "dowody" na to że jest tam tak tragicznie? myślałam że Angelius ma świetne laboratorium :( nie ukrywam że labo i embriolog to podstawa gdy się podchodzi do ivf..
    Nie ukrywam, że mnie ta wiadomość również 'zmroziła' :/

3 x IUI :(
    06.18 - I PICSI, z 14 pobranych żadnej zapłodnionej komórki :(
    08.18 - II PICSI, z 15 pobranych żadnej zapłodnionej komórki :(
    03.19 - start III procedury,
    19.06.19 - IMSI + Fertile Chip, 21 pęcherzyków/10 komórek, w pierwszej dobie zero zapłodnień... I nagle cud! Transfer w 3 dobie zarodka 8a, beta 9 dtp 1,97; 10 dpt 1,34 :(
    08.06.20 - transfer AZ :(
    07.07.20 - transfer AZ, 7dpt - beta 75.05, 9dpt - 188.06, 13dpt - 1115
    10 tc 💔
    KD - zero zapłodnień
    KD - świeże komórki - 3 blastki z czego mamy ciążę 🥰
  • Szapiro Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    innamorata88 wrote:
    Czuję się wywołana do tablicy :) polecam Invimed całym sercem!! Zwłaszcza dr Cygal. Statystyki skuteczności mówią same za siebie, no i laboratorium embriologiczne o milion lat świetlnych do przodu w porównaniu z Angeliusem, gdzie hodowle zarodków pozostawiają wiele do życzenia.
    A skąd Ty to możesz wiedzieć,jesteś biologiem?leczyłaś się tutaj?. nie siej fermentu.. jakie statystyki?? Twoje??byla tu jedna kolezanka co w invimedzie zadna.kom sie nie zaplodnila a w angeliusie ma blastki ...wiec spokojnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2019, 13:39

bz10 lubi tę wiadomość

Szs
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Innamorata, wyslalam Ci wiadomosc :)
    (Teraz nie miga ze cos przyszlo)

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷11.08.2022

preg.png
  • Misia7 Przyjaciółka

Wysłany: 27 lutego 2019, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zawsze o każdej klinice są dobre i zle opinie więc spokojnie :) my poprostu chcemy zobaczyć co nam inny lekarz powie :) A nie chce mówić że Angelius jest zły czy coś :) każdy niech próbuje gdzie chce :)

Szapiro lubi tę wiadomość

Misia7
  • Misia7 Przyjaciółka

Wysłany: 27 lutego 2019, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dariina wrote:
    Misia

My byliśmy w lutym na 1 wizycie u Cygal. Dobre wrażenie, wszystko wyjaśniła, zaleciła badania. Jedynie co, to jest problem z kontaktem bo prosiła a do dziś mi nie odp. :P Jade do niej 12.03
    Aha A to dziwnie ;) ale tam jest jeszcze jakaś osoba do kontaktowania? Zapomniałam jak się ona fachowo nazywa ;) taki pośrednik ;)

Misia7
  • Szapiro Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie a pisanie takich opinii o czyms o czym się nie ma pojęcia jest nie w porządku

Szs
  • bz10 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam endometriozę, miałam usuwane torbiele z kawałkami obu jajników a wyhodowali mi 3 blasty wiec może nie jest z tym angeliusem tak tragicznie...

tolerancyjna, Szapiro, Misia7 lubią tę wiadomość

5 lat starań, niedoczynność tarczycy, hashimoto, wysoka prolaktyna, endometrioza IIst.13.XI transfer 2BB :-(, 04.II crio 2AB :-( , crio 04.04, 5dpt-23,2; 7dpt-70; 9dpt-209; 19dpt- 6194; 26dpt ❤️ :-) l22n4z17e4pubq4y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2019, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja usłyszałam wczoraj, ze u zdrowej genetycznie pary średnio jeden zarodek na cztery zapłodnione prawidłowo się rozwija/przyjmuje.
    Otrzymałam odpowiedz na pytanie dlaczego ten trzeci się nie przyjął .
    Mieliśmy w sumie trzy zarodki , dwa zaskoczyły a ten trzeci to ponoć statystyka. Wiec uważam , ze i tak byliśmy powyżej średniej z naszym szczęściem w tym całym nieszczęściu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2019, 14:13

Poziomka25 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2019, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia7 wrote:
    Aha A to dziwnie ;) ale tam jest jeszcze jakaś osoba do kontaktowania? Zapomniałam jak się ona fachowo nazywa ;) taki pośrednik ;)

Ten pośrednik to koordynator medyczny

• bz10 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didik34 wrote:
    Ja usłyszałam wczoraj, ze u zdrowej genetycznie pary średnio jeden zarodek na cztery zapłodnione prawidłowo się rozwija/przyjmuje.
    Otrzymałam odpowiedz na pytanie dlaczego ten trzeci się nie przyjął .
    Mieliśmy w sumie trzy zarodki , dwa zaskoczyły a ten trzeci to ponoć statystyka. Wiec uważam , ze i tak byliśmy powyżej średniej z naszym szczęściem w tym całym nieszczęściu ;)
    Tak, ja mam 3 blasty, 2 już podane i z żadnej nic nie drgnęło...

5 lat starań, niedoczynność tarczycy, hashimoto, wysoka prolaktyna, endometrioza IIst.13.XI transfer 2BB :-(, 04.II crio 2AB :-( , crio 04.04, 5dpt-23,2; 7dpt-70; 9dpt-209; 19dpt- 6194; 26dpt ❤️ :-) l22n4z17e4pubq4y.png
  • srebrzysta Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki didik za wiadomości o aptece, niedostępny 75 chyba u nich bo u nas wczoraj kupiłam. Dziewczyny za dawkę na 3 dni 1000 zł !!! Załamka.... Strasznie się boje ze się nie uda mieć tej blastki a wtedy popłyniemy...

Njut tak mam jeszcze 2 refundacje ale nie mogę skorzystać bo przystępujemy do badań

hchypc0zgq8syrex.png
  • inkaa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia
    Tak koordynatorka. Ale przez nią też nie pomogło :P

01.2018r. -05.2021 histeroskopia x 15
    Zespół Ashermana, adenomioza, endo 3st
    PAI hetero
    IVF
    transfer -> negative
  • Centrum Medyczne Angelius Provita Nowa

Wysłany: 27 lutego 2019, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogie Pacjentki,
    Przypatrując się dyskusjom o pracy naszego laboratorium IVF jesteśmy zdziwieni i
    zaskoczeni półprawdami , plotkami oraz pomówieniami związanymi z naszą pracą.
    Jest nam zwyczajnie przykro.
    Nie mają one żadnego odzwierciedlenia zarówno w faktach jak i tym co najistotniejsze- współczesnej wiedzy medycznej i stosowanych przez nas procedurach.
    Dochodzą do nas sygnały od Was- Naszych Pacjentów, iż duża część tych pomówień może być inspirowana działaniami osób trzecich. Jeżeli te informacje się potwierdzą to na pewno jako Klinika podejmiemy stosowne kroki prawne po to by chronić nasze dobre imię.

Chcemy byście były przekonane o tym, że Wasze zarodki są w dobrych rękach. Jako laboratorium IVF posiadamy ponad 15 lat doświadczenia. Nasze systemy zarządzania jakością gwarantują przebieg pracy na najwyższym poziomie, czego dowodem są akredytacje i certyfikaty które otrzymujemy. Pracujemy zgodnie ze standardami Polskiego Towarzystwa Medycyny Rozrodu i Embriologii. Nasi embriolodzy stale się szkolą, zdają kolejne egzaminy w Polsce i Europie.

Jeśli cokolwiek wzbudza Wasz niepokój apelujemy: pytajcie. Jesteśmy do Waszej pełnej dyspozycji. Każdy Wasz przypadek jest indywidualny i tak też do niego podchodzimy.

Centrum Medyczne Angelius Provita

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2019, 14:51

tolerancyjna, inkaa, Milka.89, Linka2019, sAnsa_28, Szapiro, Aness, Bejzi, monik123, bz10, Baba1, Cala lubią tę wiadomość

• Szapiro Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie i uważam że jak ktoś masie kobiet pełnych nadziei mówi (na podstawie ??no właśnie zdania wlasnego niczym nie popartego)jestescie naiwne że sie tam leczycie bo są milion lat za tą moja klinika bo mnie się tam udało ..to czysta dojrzałość na poziomie przedszkola

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2019, 15:17

Aness, bz10, Milka.89, karolcia35 lubią tę wiadomość

Szs
  • Aness Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    njut wrote:
    Ja miałam tylko 9 a w naturalnych cyklach mam 11-12mm więc było gorsze.
    Miałam nadzieję na marzec ale będę musiała jeszcze poczekać. Jutro miałam mieć szczepienia a wczoraj się rozchorowałam...
    Zobaczymy jak będzie u mnie bo normalnie Endo też mam 11-12. Dużo zdrówka życzę!

Endometrioza II stopnia+ słabe nasienie.
    Luty 2015 - rozpoczęcia leczenia INVICTA Warszawa
    Lipiec 2015 - puste jajo płodowe
    Grudzień 2017- Angelius
    2 IUI nieudane
    Wrzesień 2018 - in vitro- transfer - 1 zarodek - 😢
    Grudzień 2018-II procedura ❄️❄️
    Marzec crio-😢
    Czerwiec crio- 😥
    Maj 2020- III procedura ❄️
    Październik crio-😥
    Kir BX, Kariotypy ok. Cytokiny skopane ...
    09.22 Czechy ❄️❄️❄️❄️❄️
    01.23 Crio-cb😥
    07. 23 Crio
    7dpt- beta 20
    9dpt- beta 42
    11dpt- beta 85
    15dpt-beta 526
    23dpt- beta 8042
    30dpt- ♥️

09.04.24 - ♥️ Z nami, poród Sn
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Centrum Medyczne Angelius Provita wrote:
    Drogie Pacjentki,
    Przypatrując się dyskusjom o pracy naszego laboratorium IVF jesteśmy zdziwieni i
    zaskoczeni półprawdami , plotkami oraz pomówieniami związanymi z naszą pracą.
    Jest nam zwyczajnie przykro.
    Nie mają one żadnego odzwierciedlenia zarówno w faktach jak i tym co najistotniejsze- współczesnej wiedzy medycznej i stosowanych przez nas procedurach.
    Dochodzą do nas sygnały od Was- Naszych Pacjentów, iż duża część tych pomówień może być inspirowana działaniami osób trzecich. Jeżeli te informacje się potwierdzą to na pewno jako Klinika podejmiemy stosowne kroki prawne po to by chronić nasze dobre imię.

Chcemy byście były przekonane o tym, że Wasze zarodki są w dobrych rękach. Jako laboratorium IVF posiadamy ponad 15 lat doświadczenia. Nasze systemy zarządzania jakością gwarantują przebieg pracy na najwyższym poziomie, czego dowodem są akredytacje i certyfikaty które otrzymujemy. Pracujemy zgodnie ze standardami Polskiego Towarzystwa Medycyny Rozrodu i Embriologii. Nasi embriolodzy stale się szkolą, zdają kolejne egzaminy w Polsce i Europie.

Jeśli cokolwiek wzbudza Wasz niepokój apelujemy: pytajcie. Jesteśmy do Waszej pełnej dyspozycji. Każdy Wasz przypadek jest indywidualny i tak też do niego podchodzimy.

Jak miło.
    Mogłabym poprosić o statystyki dotyczące uzyskiwania ciąż klinicznych przy transferach świeżych zarodków 3dniowych; FET 3dniowych i adekwatnie 5dniowych?

tolerancyjna, agatuss, minia61, Linka2019, inkaa lubią tę wiadomość

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷11.08.2022

preg.png
  • bz10 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka a co tam u Ciebie?

• bz10 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    Jak miło.
    Mogłabym poprosić o statystyki dotyczące uzyskiwania ciąż klinicznych przy transferach świeżych zarodków 3dniowych; FET 3dniowych i adekwatnie 5dniowych?
    Bella93 to może wrzuć nam statystyki udostępnione z Kliniki/ Klinik, w których wcześniej się leczyłaś, będziemy miały do porównania ;-) :-)

sAnsa_28 lubi tę wiadomość

‹‹ 1075 1076 1077 1078 1079 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ