X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • Bejzi Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka25 wrote:
    Jak jest zmienny?! no niemożliwe... my w tamtym roku jak wyszło że mąż ma kiepskie hba ( wszystkie inne wyniki były w normie) to dr nam powiedziała że to się nie zmienia, jest stałe, może różnic sie o kilka procent wynik i ten wynik przede wszystkim kwalfikuje nas do in vitro. nawet potem myślałam o sprawdzeniu tego wyniku w innym labie ( Szapiro zapewne dokładnie pamieta tą historie, bo zastanwiałam się w ogóle nad dokładnością badań bo z tego co wiem to jest pod mikroskopem oglądane po prostu:) ). Stwierdziliśmy że nie ma senesu i tak trzeba działać, bo miałam niedrożny jajowód...
    Tak czy siak stwierdzono że przy takim hba to szanse na ciąze wynosza 1-2%. Byliśmy na prawdę wtedy załamani, ale dziwiło nas że mamy takiego 'fuksa' ze udało mi sie w sumie zajsc naturalnie po można powiedzieć roku starań... poroniłam wtedy ale sam fakt że jest to możliwe...
    Na prawdę, cuda na kiju.

Ponoc przy ogólnych b. dobrych wynikach nasienia HBA nie ma klinicznego znaczenia.

Była tu dziewczyna, której mąż/partner poprawil hba do tego stopnia, ze zaszla w kolejnym cyklu naturalnie.

My HBA robiliśmy w Parensie Krk, tam koszt 230 zl, cena ok. 80 zl może dotyczyc testu MAR.

08.01.2020 r. na Ziemi pojawi(ł) się Cud! 😊
  • Linka2019 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My za hba placilisny 250 zl za fragmentacje 450 a teraz znow maz ma zrobic fragmentacje tylko medoda TUNEL za, uwaga 530zł 😯 mam p. Doktor powiedziała, a fragmentacje do pewnego stopnia da sie poprawić, o hba sie nie pytałam bo mamy dobre.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2019, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka a na jakim etapie Wy teraz jesteście?

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2019, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2020, 17:53

• Baba1 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze emocje opadły
    Pierwsza wizyta za nami
    Ruszyło ...
    Klinika wrażenie bardzo dobre
    Pan Doktor wrażenia bardzo dobre
    Zlecenie badań dla męża
    Zlecenie badań dla mnie
    Skierowanie na laparoskopię czekam na termin ok
    połowa maja miedzy czasie z wynikami badań na usg w połowie cyklu jak tam wyglada owulacja i co dalej zobaczymy po laparoskopi ale jestem dobrej myśli 😊

Poziomka25, bz10, monik123, didik34, karolcia35, bbeczka91 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2019, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baba1 wrote:
    Pierwsze emocje opadły
    Pierwsza wizyta za nami
    Ruszyło ...
    Zlecenie badań dla męża
    Zlecenie badań dla mnie
    połowa maja miedzy czasie z wynikami badań na usg w połowie cyklu jak tam wyglada owulacja i co dalej zobaczymy po laparoskopi ale jestem dobrej myśli 😊

Jakie badania macie zlecone? 🙂

• bz10 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baba1 wrote:
    Pierwsze emocje opadły
    Pierwsza wizyta za nami
    Ruszyło ...
    Zlecenie badań dla męża
    Zlecenie badań dla mnie
    No to super, dobrze ze zrobi laparo :-) a wy już jesteście nastawieni na ivf czy jeszcze chcecie coś próbować innego?

5 lat starań, niedoczynność tarczycy, hashimoto, wysoka prolaktyna, endometrioza IIst.13.XI transfer 2BB :-(, 04.II crio 2AB :-( , crio 04.04, 5dpt-23,2; 7dpt-70; 9dpt-209; 19dpt- 6194; 26dpt ❤️ :-) l22n4z17e4pubq4y.png
  • Baba1 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franiczka wrote:
    Jakie badania macie zlecone? 🙂
    Badanie nasienia kompleks i DFI
    A ja cytologia i wymaz na bakterie ale nie napisze bo nie potrafię tego przeczytać 😉mój lekarz pewnie odczyta jak bedzie mi robił wymaz☺️😌
    AMH bo robiłam 2 lata temu a lata lecą 😢
    No i laparoskopię mi zrobi bo niepokoi go mięśniak blisko jajnika i jak coś to go usunie 😟

• Baba1 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bz10 wrote:
    No to super, dobrze ze zrobi laparo :-) a wy już jesteście nastawieni na ivf czy jeszcze chcecie coś próbować innego?
    No dobrze ze zrobi laparo bo moze ten mięśniak jest przyczyna
    Jesteśmy przygotowani na in vitro

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2019, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baba1 wrote:
    Badanie nasienia kompleks i DFI
    A ja cytologia i wymaz na bakterie ale nie napisze bo nie potrafię tego przeczytać 😉mój lekarz pewnie odczyta jak bedzie mi robił wymaz☺️😌
    AMH bo robiłam 2 lata temu a lata lecą 😢
    No i laparoskopię mi zrobi bo niepokoi go mięśniak blisko jajnika i jak coś to go usunie 😟

Może chlamydia/ureaplasma/mycoplasma? Nie mógł pobrać od razu?

• Bella93 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sAnsa_28 wrote:
    My poprawiliśmy w 3 miesiące z 51% na 35% wiec można.
    To wyglada na to, że wszystko da sie poprawic ;)

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷11.08.2022

Twins are coming:
    preg.png
  • bz10 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franiczka wrote:
    Nie ma sensu teraz lepiej bliżej procedury zeby były jak najdłużej ważne

5 lat starań, niedoczynność tarczycy, hashimoto, wysoka prolaktyna, endometrioza IIst.13.XI transfer 2BB :-(, 04.II crio 2AB :-( , crio 04.04, 5dpt-23,2; 7dpt-70; 9dpt-209; 19dpt- 6194; 26dpt ❤️ :-) l22n4z17e4pubq4y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2019, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bz10 wrote:
    Nie ma sensu teraz lepiej bliżej procedury zeby były jak najdłużej ważne

Są ważne rok

• bz10 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franiczka wrote:
    Są ważne rok
    Przy tym wszystkim rok to naprawdę szybko leci, ja tez miałam pobrana tylko tyle wcześniej ze jak by wynik to odrazu startowałam z procedura. Baba na chlamydie się czeka do dwóch tygodni:-)

• bz10 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak wogole to Ktoś się teraz szykuje na jakieś transferowanko? :-)

• Baba1 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franiczka wrote:
    Tak to te No mógł ale odrazu zrobię z cytologia na NFZ trzeba ciąć koszty😏😉bo czekają nas dużeee

• bz10 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baba1 wrote:
    Tak to te No mógł ale odrazu zrobię z cytologia na NFZ trzeba ciąć koszty😏😉bo czekają nas dużeee
    Oooo to ja nawet nie wiedziałam ze takie rzeczy są na NFZ możliwe! Trzeba mieć skierowanie?

• Baba1 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bz10 wrote:
    Przy tym wszystkim rok to naprawdę szybko leci, ja tez miałam pobrana tylko tyle wcześniej ze jak by wynik to odrazu startowałam z procedura. Baba na chlamydie się czeka do dwóch tygodni:-)
    Lekarz mówił żeby robic to na bierząco zaraz po laparo w ciągu trzech miesięcy będziemy działać tak zrozumiałam ale moze coś pomieszałem ze stresu😉

• Baba1 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bz10 wrote:
    Oooo to ja nawet nie wiedziałam ze takie rzeczy są na NFZ możliwe! Trzeba mieć skierowanie?
    Jak pójdę do przychodni państwowo do mojego gin który mnie do tej pory prowadził to bedzie na NFZ

• bz10 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baba1 wrote:
    Lekarz mówił żeby robic to na bierząco zaraz po laparo w ciągu trzech miesięcy będziemy działać tak zrozumiałam ale moze coś pomieszałem ze stresu😉
    Fajnie to w wakacje pewnie będzie się działo :-) dobry czas bo taki mocno urlopowy :-) my mamy jeszcze jednego mrozaka, ale jakby się z nim nie powiodło (oczywiście oby się powiodło) to jedziemy odrazu z druga procedura.

‹‹ 1091 1092 1093 1094 1095 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ