Angelius Provita- Katowice
-
WIADOMOŚĆ
-
Poziomka25 wrote:Jak jest zmienny?! no niemożliwe... my w tamtym roku jak wyszło że mąż ma kiepskie hba ( wszystkie inne wyniki były w normie) to dr nam powiedziała że to się nie zmienia, jest stałe, może różnic sie o kilka procent wynik i ten wynik przede wszystkim kwalfikuje nas do in vitro. nawet potem myślałam o sprawdzeniu tego wyniku w innym labie ( Szapiro zapewne dokładnie pamieta tą historie, bo zastanwiałam się w ogóle nad dokładnością badań bo z tego co wiem to jest pod mikroskopem oglądane po prostu:) ). Stwierdziliśmy że nie ma senesu i tak trzeba działać, bo miałam niedrożny jajowód...
Tak czy siak stwierdzono że przy takim hba to szanse na ciąze wynosza 1-2%. Byliśmy na prawdę wtedy załamani, ale dziwiło nas że mamy takiego 'fuksa' ze udało mi sie w sumie zajsc naturalnie po można powiedzieć roku starań... poroniłam wtedy ale sam fakt że jest to możliwe...
Na prawdę, cuda na kiju.
Ponoc przy ogólnych b. dobrych wynikach nasienia HBA nie ma klinicznego znaczenia.
Była tu dziewczyna, której mąż/partner poprawil hba do tego stopnia, ze zaszla w kolejnym cyklu naturalnie.
My HBA robiliśmy w Parensie Krk, tam koszt 230 zl, cena ok. 80 zl może dotyczyc testu MAR.08.01.2020 r. na Ziemi pojawi(ł) się Cud! 😊 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Pierwsze emocje opadły
Pierwsza wizyta za nami
Ruszyło ...
Klinika wrażenie bardzo dobre
Pan Doktor wrażenia bardzo dobre
Zlecenie badań dla męża
Zlecenie badań dla mnie
Skierowanie na laparoskopię czekam na termin ok
połowa maja miedzy czasie z wynikami badań na usg w połowie cyklu jak tam wyglada owulacja i co dalej zobaczymy po laparoskopi ale jestem dobrej myśli 😊Poziomka25, bz10, monik123, didik34, karolcia35, bbeczka91 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBaba1 wrote:Pierwsze emocje opadły
Pierwsza wizyta za nami
Ruszyło ...
Zlecenie badań dla męża
Zlecenie badań dla mnie
połowa maja miedzy czasie z wynikami badań na usg w połowie cyklu jak tam wyglada owulacja i co dalej zobaczymy po laparoskopi ale jestem dobrej myśli 😊
Jakie badania macie zlecone? 🙂 -
Baba1 wrote:Pierwsze emocje opadły
Pierwsza wizyta za nami
Ruszyło ...
Zlecenie badań dla męża
Zlecenie badań dla mnie
połowa maja miedzy czasie z wynikami badań na usg w połowie cyklu jak tam wyglada owulacja i co dalej zobaczymy po laparoskopi ale jestem dobrej myśli 😊a wy już jesteście nastawieni na ivf czy jeszcze chcecie coś próbować innego?
5 lat starań, niedoczynność tarczycy, hashimoto, wysoka prolaktyna, endometrioza IIst.13.XI transfer 2BB, 04.II crio 2AB
, crio 04.04, 5dpt-23,2; 7dpt-70; 9dpt-209; 19dpt- 6194; 26dpt ❤️
-
Franiczka wrote:Jakie badania macie zlecone? 🙂
A ja cytologia i wymaz na bakterie ale nie napisze bo nie potrafię tego przeczytać 😉mój lekarz pewnie odczyta jak bedzie mi robił wymaz☺️😌
AMH bo robiłam 2 lata temu a lata lecą 😢
No i laparoskopię mi zrobi bo niepokoi go mięśniak blisko jajnika i jak coś to go usunie 😟
-
nick nieaktualnyBaba1 wrote:Badanie nasienia kompleks i DFI
A ja cytologia i wymaz na bakterie ale nie napisze bo nie potrafię tego przeczytać 😉mój lekarz pewnie odczyta jak bedzie mi robił wymaz☺️😌
AMH bo robiłam 2 lata temu a lata lecą 😢
No i laparoskopię mi zrobi bo niepokoi go mięśniak blisko jajnika i jak coś to go usunie 😟
Może chlamydia/ureaplasma/mycoplasma? Nie mógł pobrać od razu? -
sAnsa_28 wrote:My poprawiliśmy w 3 miesiące z 51% na 35% wiec można.
-
Franiczka wrote:Może chlamydia/ureaplasma/mycoplasma? Nie mógł pobrać od razu?5 lat starań, niedoczynność tarczycy, hashimoto, wysoka prolaktyna, endometrioza IIst.13.XI transfer 2BB
, 04.II crio 2AB
-
nick nieaktualny
-
Franiczka wrote:Są ważne rok5 lat starań, niedoczynność tarczycy, hashimoto, wysoka prolaktyna, endometrioza IIst.13.XI transfer 2BB
, 04.II crio 2AB
-
A tak wogole to Ktoś się teraz szykuje na jakieś transferowanko?5 lat starań, niedoczynność tarczycy, hashimoto, wysoka prolaktyna, endometrioza IIst.13.XI transfer 2BB
, 04.II crio 2AB
-
Baba1 wrote:Tak to te No mógł ale odrazu zrobię z cytologia na NFZ trzeba ciąć koszty😏😉bo czekają nas dużeee5 lat starań, niedoczynność tarczycy, hashimoto, wysoka prolaktyna, endometrioza IIst.13.XI transfer 2BB
, 04.II crio 2AB
-
bz10 wrote:Przy tym wszystkim rok to naprawdę szybko leci, ja tez miałam pobrana tylko tyle wcześniej ze jak by wynik to odrazu startowałam z procedura. Baba na chlamydie się czeka do dwóch tygodni:-)
-
Baba1 wrote:Lekarz mówił żeby robic to na bierząco zaraz po laparo w ciągu trzech miesięcy będziemy działać tak zrozumiałam ale moze coś pomieszałem ze stresu😉
dobry czas bo taki mocno urlopowy
my mamy jeszcze jednego mrozaka, ale jakby się z nim nie powiodło (oczywiście oby się powiodło) to jedziemy odrazu z druga procedura.
5 lat starań, niedoczynność tarczycy, hashimoto, wysoka prolaktyna, endometrioza IIst.13.XI transfer 2BB, 04.II crio 2AB