Angelius Provita- Katowice
-
WIADOMOŚĆ
-
Flowwer wrote:Wynik biopsji przyszedł jak byłam na wizycie ! Ciepły dostałam do ręki WYNIK BARDZO DOBRY brak zapalenia, cytologia ujemna.
Dziś już nie biorę pregynovy czekam na @ i w 2 dc mam przyjechać na hormony i ruszam z krótkim protokołem!!
Jupi tak się cieszę!!!! Skaczę z radości!!
FLowwer super!!! kiedy masz miec okres? ja kolo 14 i tez zaczynam krotki protokol wiesz juz jakie zastrzyki bedziesz miala?ania8306 lubi tę wiadomość
............................................................
33 lata - niska rezerwa jajnikowa
III ICSI - 07.2018
- zawsze jest nadzieja dla tych ktorzy próbują! -
Flowwer wrote:Wynik biopsji przyszedł jak byłam na wizycie ! Ciepły dostałam do ręki WYNIK BARDZO DOBRY brak zapalenia, cytologia ujemna.
Dziś już nie biorę pregynovy czekam na @ i w 2 dc mam przyjechać na hormony i ruszam z krótkim protokołem!!
Jupi tak się cieszę!!!! Skaczę z radości!!
Yoselyn82 wrote:ja bralam w domu juz pare razy... A dwa razy mialam w klinice, ale to na pcozatku i rok temu
p.s kolezance zakladalam wenflon z forum
Ty zakładałaś wenflon? Wow, podziw! A Tobie kto zakładał? Ja chyba jednak wybiorę się pierwszy raz do kliniki. A potem zobaczymy. -
KarenMillen no ja zakladalam kolezance z forum, bo ja jestem pielegniarka i pracuje w szpitalu a mnie zakladala kolezanka z pracy
z ta kolezanka co jej zakladalam venflon to sie kumplujemyAnna1975, Hiszpaneczka lubią tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Yoselyn82 wrote:KarenMillen no ja zakladalam kolezance z forum, bo ja jestem pielegniarka i pracuje w szpitalu a mnie zakladala kolezanka z pracy
z ta kolezanka co jej zakladalam venflon to sie kumplujemy -
Pulginka wrote:FLowwer super!!! kiedy masz miec okres? ja kolo 14 i tez zaczynam krotki protokol wiesz juz jakie zastrzyki bedziesz miala?
Na razie mam odstawić acard a encorton właczyć.
Niby z obliczeń wynika że na Mikołaja bedę testować ale pierwszy transfer jak naleśnik
Oby było co transferować ♡
Praktycznie idziemy razem!!KateHawke, Pulginka, ania8306 lubią tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Flowwer wrote:Oby było co transferować ♡
na pewno bedzieFlowwer lubi tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
KarenMillen wrote:Będziemy walczyć razem:) ja podchodzę do crio na cyklu z lamettą. Będziemy się w listopadzie mijać na korytarzu:)
Czyli cykl naturalny ? Skąd taka decyzja ?
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny strasznie sie ciesze ze sie zaczyna Wam ukladac, a z drugiej strony mi smutno bo ja znów w tyle, nie wiadomo czy da rade, w grudniu, czy w styczniu, a jak nie da rady najpóźniej przed 3 królami sie wyrbic, to przekladamy na wakacje( przepadną nam wszytskie badania, bo wiekszosc jest wazna 3 miesiace inne pół roku) no ale co zrobic, skoro czas nie dziala na nasza korzysc:(
Zdązycie juz zostać mamami zanim ja zdaze podejsc do in vitro:(Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2017, 09:40
Provita Katowice, Nasz cudotwórca DR Mańka!
2014 1 IMSI==> 2 zarodki(jeden jedyny transfer) , brak mrozaków==> 06.2015córka
2017 2 IMSI ==> 2zarodki(jeden jedyny transfer) ==>jedno pięknie bijące serduszko==> 09.2018 córeczka:) -
Flowwer wrote:Czyli cykl naturalny ? Skąd taka decyzja ?
Madwitka, pewnie nie doczytałam, ale co Ciebie wstrzymuje?Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2017, 10:40
-
madwitka lepiej przeleczyć i spokojnie podejść ja nie wierzę ze sie za 1 transferze uda u mnie.
Karen Miller naturalny jest bardziej hmm naturalny i trzymam kciuki za owocne ciałko żółte
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Flowwer wrote:madwitka lepiej przeleczyć i spokojnie podejść ja nie wierzę ze sie za 1 transferze uda u mnie.
Karen Miller naturalny jest bardziej hmm naturalny i trzymam kciuki za owocne ciałko żółte -
KarenMillen wrote:Dziękuję, informuj na bieżąco kiedy zaczynasz, krótki protokół zleci bardzo szybko:)
Czekam i na twoje relacje !!KarenMillen lubi tę wiadomość
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
KarenMillen wrote:Decyzja Pani dr, zresztą sama jestem za. Trochę eksperymentujemy. Ostatnie crio było na sztucznym i beta nawet nie drgnęła. A wcześniejszy pierwszy transfer po pickupie zakończył się kiepską ale jednak ciążą.
Tzn ile pick-up, ile transfer?
Czy jest dodatkowa możliwość aby komórki były umieszczone w jonach wapnia, to podobno zwiększa ich możliwości.
Pytam bo w provicie miałam AZ, nie rozmawiałam na inne tematy, a może warto się jeszcze zastanowić...
Miałam taki cykl w invimedzie, ale niestety wtedy pobrano 2 komórki i okazały się niedojrzale, nie zapłodniły się więc nie było czego transferowac.
W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
Ja swoją już dostałam od losu:)
"https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png" -
sylvuś wrote:Czy jest dodatkowa możliwość aby komórki były umieszczone w jonach wapnia, to podobno zwiększa ich możliwości.
.
Jest napewno taka możliwosc, włozyc komórki do tego specjalnego podłoża, ale nie wiem jaki jest koszt.Provita Katowice, Nasz cudotwórca DR Mańka!
2014 1 IMSI==> 2 zarodki(jeden jedyny transfer) , brak mrozaków==> 06.2015córka
2017 2 IMSI ==> 2zarodki(jeden jedyny transfer) ==>jedno pięknie bijące serduszko==> 09.2018 córeczka:) -
Sorki źle zrozumialam.
Życzę powodzenia!
Czy jest może tutaj Ktoś kto podszedł do in vitro ale na cyklu naturalnym, stymulacja lametta lub na innych tabletkach np clo.
Ciekawa jestem jak to wygląda w provicie?
W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
Ja swoją już dostałam od losu:)
"https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png" -
ja w provicie miałam 2 razy na clo: 2-6 dc 3x1 clo, potem czekanie i usg, kontrola e2 i prog, później 11-16 dc cetrotide, 16 dc wieczorem ovitrelle, 18 dc punkcja i transfer 2 d zarodka - niestety ciąża pozamaciczna.
za drugim razem 2-6 dc 3x1 clo, 8-10 dc cetrotide, 10 dc ovitrelle, 12 dc punkcja, 14 dc transfer 2 zarodków i klapa.
teraz po zmianie kliniki też chciałam na clo, ale dodatkowo 7-11 dc gonal F 150, 11-12 dc cetrotide, 12 dc ovitrelle, 14 dc punkcja, pobrano 4 komórki, 3 się zapłdniły, 3 zarodki 3 dniowe zamrożone; więc teraz najlepiej zareagowałam na taki zestaw.sylvuś lubi tę wiadomość
AMH 0,54
10.2014 IMSI 2 zarodki beta <0,1
05.2015 brak oocytów
03.2016 brak oocytów
08.2016 IMSI 1 zarodek, ciąża pozamaciczna
02.2017 IMSI 2 zarodki beta <0,1
mlr 0%, I seria szczepień mlr 38%
10.2017 IMSI 3 zarodki 01.2018 crio 03.2018 crio 09.2018 crio
12.2018 IMSI 2 zarodki 2-dniowe 4b i 5b w oczekiwaniu na crio...
NK 16,5%
07.2019 crio 4b, 12 dpt - 99,8; 13 dpt - 185,6; 15 dpt - 825,6; 17 dpt - 2509; 21 dpt - 4942 ciąża ektopowa -
nick nieaktualnysylvuś wrote:Sorki źle zrozumialam.
Życzę powodzenia!
Czy jest może tutaj Ktoś kto podszedł do in vitro ale na cyklu naturalnym, stymulacja lametta lub na innych tabletkach np clo.
Ciekawa jestem jak to wygląda w provicie?
Ja miał długi protokół z antagonistą na cyklu naturalnym, bo nie chciałam brać antyków. Nie pamiętam jakie leki brałam, musiałabym sprawdzić w papierach.