Angelius Provita- Katowice
-
WIADOMOŚĆ
-
KarenMillen wrote:Flower, co ja czytam:) super wieści!
ja 5tego wizyta o ile moja immunologia wyjdzie ok i jedziemy z kolejnym transferem.
Trzymam kciuki za udany transfer śnieżynekKarenMillen lubi tę wiadomość
-
trzymam kciuki
ja 3.11 histeroskopia i od nast cykly stymulacja. oby sie udala ....KateHawke, Flowwer lubią tę wiadomość
............................................................
33 lata - niska rezerwa jajnikowa
III ICSI - 07.2018
- zawsze jest nadzieja dla tych ktorzy próbują! -
Pulginka wrote:trzymam kciuki
ja 3.11 histeroskopia i od nast cykly stymulacja. oby sie udala ....
Ja w tym dniu wizyta na której dowiem sie od Juraszka czy zaczynamy w tym dniu stymulację Bedę trzymać kciukiWiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2017, 14:18
Pulginka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziękuję dziewczyny za odpowiedzi
1,5 roku temu gdy zaczęłam chodzić do Angeliusa miałam rezerwę 1,92
i dlatego teraz zaczęłam panikować gdy zobaczyłam, że spadła do 1,49
W każdym razie nie ma co się poddawać i zamartwiać na zapas więc walczymy dalej tym razem kilka cykli odpuszczamy stymulację i spróbujemy naturalnie.
Dziewczyny trzymam za Was wszystkie kciuki!
Damy radę, bo jak nie my to ktoFlowwer, KateHawke lubią tę wiadomość
-
KateHawke czy mialas przed gonapeptylem antykoncepcje?Provita Katowice, Nasz cudotwórca DR Mańka!
2014 1 IMSI==> 2 zarodki(jeden jedyny transfer) , brak mrozaków==> 06.2015córka
2017 2 IMSI ==> 2zarodki(jeden jedyny transfer) ==>jedno pięknie bijące serduszko==> 09.2018 córeczka:) -
Ja mam w poniedziałek wizytę i mam nadzieje że do tego czasu będzie wynik biopsji jesli nie to odwołam wizytę.
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Flowwer wrote:Ja mam w poniedziałek wizytę i mam nadzieje że do tego czasu będzie wynik biopsji jesli nie to odwołam wizytę.
Nieee musi być już wynik. Nie ma innej opcji. Powiedz że my tu czekamy i mają już dać na pewno będzie już wszystko ok. Wiem jakie to trudne to czekanie na wyniki... -
KateHawke wrote:Nieee musi być już wynik. Nie ma innej opcji. Powiedz że my tu czekamy i mają już dać na pewno będzie już wszystko ok. Wiem jakie to trudne to czekanie na wyniki...
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Flowwer wrote:Z czego dziś mialaś ten ból ?
-
Kate całe szczescie, ze nie wyrostek, a wiadomo co teraz bedzie z tą torbielą Tylko zeby juz nie rosła;(
Kate ja jestem wlasnie na antykach przed długim protokołem, czyli jak skonczyły sie antyki to od 22 dzien cyklu juz gonapeptyl? dobrze zrozumialam? przepraszam ,że wypytuję jak dziecko, ale próbuje się doliczyc, co do dnia, bo musze mniej wiecej wiedziec kiedy bilety na samolot bukowac:)Provita Katowice, Nasz cudotwórca DR Mańka!
2014 1 IMSI==> 2 zarodki(jeden jedyny transfer) , brak mrozaków==> 06.2015córka
2017 2 IMSI ==> 2zarodki(jeden jedyny transfer) ==>jedno pięknie bijące serduszko==> 09.2018 córeczka:) -
madwitka wrote:Kate całe szczescie, ze nie wyrostek, a wiadomo co teraz bedzie z tą torbielą Tylko zeby juz nie rosła;(
Kate ja jestem wlasnie na antykach przed długim protokołem, czyli jak skonczyły sie antyki to od 22 dzien cyklu juz gonapeptyl? dobrze zrozumialam? przepraszam ,że wypytuję jak dziecko, ale próbuje się doliczyc, co do dnia, bo musze mniej wiecej wiedziec kiedy bilety na samolot bukowac:)
Dobrze że pytasz bo lepiej wiedzieć niz się potem zaskoczyć. Tak, od 22dc od razu rano Gonapeptyl brałam Nie było żadnej przerwy a jak pytałam co z miesiączką to powiedział że może byc tak, że jej w ogóle nie będzie, mam się nie przejmować.
Dowiem się co z torbielą dopiero jutro wieczorem. Jakoś muszę w niewiedzy wytrzymać -
Hej dziewczyny,
Podczytuję was i bardzo mocno trzymam za wszystkie kciuki
Jestem już po pierwszej wizycie u dr. Paligi. Lekarz faktycznie super wyniki trochę mniej super.. Mam podejrzenie wodniaka jajowodu (no chyba, że to torbiel), co ostatecznie ma się wyjaśnić podczas laparo (04.12.). Od tej pory do laparo jestem na antykach. Na wizycie byłam tak zaskoczona tym paskudztwem, że praktycznie o nic nie zapytałam Dlatego wybaczcie za być może banalne pytania, ale jeśli któraś z was przechodziła laparo w Angeliusie i chciałaby się wypowiedzieć to będę dozgonnie wdzięczna:):
1. Jakie badania miałyście zrobić przed laparo? Ja mam info z oddziału, że mam zrobić: morfologię, jonogram, układ krzepnięcia: INR, APTT, oryginał grupy krwi potwierdzony przez lab. Tydzień przed laparo mam wizytę u anestezjologa. Czy miałyście powiedziane ile przed laparo macie zrobić te badania aby były aktualne i aby nie było za późno? (czas oczekiwania na wyniki).
2. Czy miałyście zrobić posiew, test na chlamydię czy coś podobnego? Miałam to robione aż rok temu a teraz nikt nic o tym nie wspominał i zastanawiam się czy nie zrobić jakoś na własną rękę? Wizytę u Pani dr. mam równe 2 tygodnie przed laparo i boję się, że w razie czego będzie już za późno na robienie takich badań.
3. ile dni byłyście w szpitalu?
Przepraszam za elaborat z mnóstwem pytań ale panikara ze mnie -
CzterolistnaKoniczyna ja ci niestety nie pomogę bo nie miałam laparo. Ale trzymam kciuki żeby wszystko się udało. Jakby nikt tu nie wiedziała to może zapytaj u nas na wątku listopadowym: https://ovufriend.pl/forum/w-oczekiwaniu-na-testowanie/listopadowe-testowanie-czyli-przedswiateczne-prezenty,14113,64.html
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2017, 13:46
-
KateHawke, bardzo Ci dziękuję jak tu niczego się nie dowiem to spróbuję na wątku, o którym piszesz
KateHawke lubi tę wiadomość
-
CzterolistnaKoniczyna
Ja miałam wykonaną laparo, histero i hsg w provicie i uwierz bedziesz zadowolona.
Tydz przed wizytą u anestezjologa robisz te badania z tym że gr krwi możesz teraz bo ona się nie zmienia.
Rano przyjezdzasz ( zabierz srodki czystości, kapcie, koszulę) a wieczorem idziesz do domu. M moze być z tobą.
Z łóżkiem na ktorym Leżysz pielęgniarki zawożą Cię windą ns sale operacykną. Tam przesiadasz się na fitel, podpinają aparaturę. Bierzesz 3 wdechy i budzisz się po wszystkim.
Bez lewatyw i cewnika
Po wszystkim dostajesz pare kriplówek z antybiotykiem. Wymazow nie trzeba na bakterie.
Jesli ma chlamedie, ureo i myco masz starsze niż rok mozesz powtórzyć.
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
A to moje wyniki :
Prolaktyna 22.17 przy normie do 23.30
Progesteron 0.05 - czyli na 100% ovu nie było prawdopodobnie pęcherzyk się wchłonoł
TSH 0.571 - i co badanie mam niższe ostatnio 0.780 a jeszcze poprzednio 1.03
FT 4 - 1.37 przy normie do 1.70
OB o CRP tez mam nisko więc ok
Jeszcze czekam na anty-tpo i d3
Provita-Paliga
⛄⛄⛄