Angelius Provita- Katowice
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnymonik123 wrote:Niestety jest to kiepski wynik
ale przy in vitro problem ten jest całkowicie ominięty, jeśli się zastosuje Picsi. Także głowa do góry, u nas też wynik był kiepski a na 4 prawidłowe komórki powstały 4 zarodki
My po odebraniu pierwszego wyniku dostaliśmy suplementy, mąż brał je przez 3 miesiące a potem ponowne badanie, podskoczył trochę ale chyba o 11% co i tak było dużo poniżej normy
Dzięki Monik 😘 Pocieszyło mnie to, może coś z tych plemniorów będzie. Ale pewnie nie ma się co łudzić, że fragmentacja wyjdzie ok? -
Franiczka wrote:Dzięki Monik 😘 Pocieszyło mnie to, może coś z tych plemniorów będzie. Ale pewnie nie ma się co łudzić, że fragmentacja wyjdzie ok?Starania od 02.2016
Nk 24->10% HBA 52% morfologia 2%-4%
2xIUI
02.2019 pICSI - 4 zarodki - 1xcb
06.2020 pICSI - 8 zarodków
08.2020 - crio 1x 2BB ;(
11.2020 - crio 2x 3AA ;(
01.2021 - crio 1 x 3AA ;(
Zostały 4❄ -
nick nieaktualny
-
didik34 wrote:Bz strach ma wielkie oczy🤪 Teraz odpoczywacie 😘5 lat starań, niedoczynność tarczycy, hashimoto, wysoka prolaktyna, endometrioza IIst.13.XI transfer 2BB
, 04.II crio 2AB
, crio 04.04, 5dpt-23,2; 7dpt-70; 9dpt-209; 19dpt- 6194; 26dpt ❤️
-
nick nieaktualnymonik123 wrote:Fragmentacja może wyjść dobra, dla pocieszenia znowu odniosę się do przykładu mojego M - u niego wynik był bardzo dobry bo wyszło 6%...Także postaraj się nie stresować za bardzo, chociaż wiem, że to wcale nie jest takie proste
Staram się nie stresować, ale miło by było, gdyby cokolwiek w tych badaniach wyszło ok 😥 -
nick nieaktualny
-
Franiczka wrote:Dziewczyny wynik HBA z dzisiaj mojego męża to 27%, co myślicie? Tragedia totalna prawda? 😥 Czy HBA ma duży wpływ na powodzenie in vitro? Da się coś z tym zrobic? Wynik fragmentacji za dwa tygodnie...
Bz10 biedaku! Dobrze, że fasol jest taki silny 💪Starania od 2014 roku,
od 2018 Provita
1 procedura krótki protokół 2 komórki, transfer 2 dniowca 😟 brak ❄️
2 procedura krótki protokół 6 komórek, 3 blastki, transfer 2BB😟 2❄️❄️, criotransfer 3BB😢 criotransfer 2BC😢 XI/2020 start 3 i ostatnia procedura
Ja: niedoczynność tarczycy, niskie AMH, endometrioza 2 stopnia, Kir bx brak 4 kirow implantacyjnych, rozjechane cytokiny, komórki nk30%, mutacje PAI i MTHFR w homo
Mąż: słabe nasienie ilość i morfologia 2%, HBA 1% -
nick nieaktualnyLuna wrote:Teraz tak czytam jakie badania robicie to jestem zła że nam lekarz też takich nie zlecił zwłaszcza tej fragmentacji plemników, biorąc pod uwagę jakie mąż ma słabe nasienie to powinno to być jedno z podstawowych badań😞
Może nie były aż takie złe i lekarz uznał, że nie są konieczne?
Mój mąż robił dziś jeszcze POX, też wyszedł poniżej normy. Ale nawet nie wiem, co to za badanie. Nie chce mi się o tym czytać brrrr. -
Franiczka wrote:Może nie były aż takie złe i lekarz uznał, że nie są konieczne?
Mój mąż robił dziś jeszcze POX, też wyszedł poniżej normy. Ale nawet nie wiem, co to za badanie. Nie chce mi się o tym czytać brrrr.
O matko też pierwsze słyszę 😕 miał tylko 2% prawidłowych form to już chyba coś znaczy że coś jest nie tak 😟 no ale lekarzem nie jestem i to tylko moje gdybanieStarania od 2014 roku,
od 2018 Provita
2 procedura krótki protokół 6 komórek, 3 blastki, transfer 2BB😟 2❄️❄️, criotransfer 3BB😢 criotransfer 2BC😢 XI/2020 start 3 i ostatnia procedura
Ja: niedoczynność tarczycy, niskie AMH, endometrioza 2 stopnia, Kir bx brak 4 kirow implantacyjnych, rozjechane cytokiny, komórki nk30%, mutacje PAI i MTHFR w homo
Luna wrote:Teraz tak czytam jakie badania robicie to jestem zła że nam lekarz też takich nie zlecił zwłaszcza tej fragmentacji plemników, biorąc pod uwagę jakie mąż ma słabe nasienie to powinno to być jedno z podstawowych badań😞
nie miał Twoj m tej fragmentacji ? bo mój dop teraz zrobił i wyszła fatalna, dr P pow ze ciąża to w kategorii cudua my myśleliśmy, ze problemy leżą tylko po mojej stronie.
👶 -
Megii_81 wrote:nie miał Twoj m tej fragmentacji ? bo mój dop teraz zrobił i wyszła fatalna, dr P pow ze ciąża to w kategorii cudu
a my myśleliśmy, ze problemy leżą tylko po mojej stronie.
No właśnie nie miał i dlatego się dziwię, jeśli nasienie jest kiepskie to czemu nikt tego nie zlecił, mąż był jeszcze u urologa w angeliusie, nawet nie chce teraz o tym myśleć co mogło wyjść😡 aż się boję, z tym nasienie bujamay się praktycznie od samego początku w sumie od tego się zaczęłoStarania od 2014 roku,
od 2018 Provita
Luna wrote:No właśnie nie miał i dlatego się dziwię, jeśli nasienie jest kiepskie to czemu nikt tego nie zlecił, mąż był jeszcze u urologa w angeliusie, nawet nie chce teraz o tym myśleć co mogło wyjść😡 aż się boję, z tym nasienie bujamay się praktycznie od samego początku w sumie od tego się zaczęło
może akurat u WAs wyjdzie dobrze, dla nas to mega zaskoczenie, bo nigdzie indziej nikt nie kazał tego badać, a nasza fragmentacja to aż 66 %więc kumulacja ja wadliwa i jeszcze to... plus pesel swoje robi
👶 -
nick nieaktualnyLuna wrote:O matko też pierwsze słyszę 😕 miał tylko 2% prawidłowych form to już chyba coś znaczy że coś jest nie tak 😟 no ale lekarzem nie jestem i to tylko moje gdybanie
Kurcze mojemu mężowi dr na pierwszej wizycie zlecił HBA, fragmentacje i właśnie POX. Do tego kariotym, CFTR i delecje AZF. Wcześniej miał robione tylko podstawowe + morfologie i test MAR. Mój też ma 2%, ale i ilość poniżej normy. -
Luna wrote:O matko też pierwsze słyszę 😕 miał tylko 2% prawidłowych form to już chyba coś znaczy że coś jest nie tak 😟 no ale lekarzem nie jestem i to tylko moje gdybanie
31l
starania od 3 lat
3 xIUI
endometrioza IIst.
niedoczynność tarczycy Letrox 75
IVF długi protokół - start V 2019
transfer 8A
beta 284, beta 683
Mamy ❤ -
nick nieaktualnyMegii_81 wrote:nie miał Twoj m tej fragmentacji ? bo mój dop teraz zrobił i wyszła fatalna, dr P pow ze ciąża to w kategorii cudu
a my myśleliśmy, ze problemy leżą tylko po mojej stronie.
A jak ma sie fragmentacja do in vitro? Co mówiła Pani dr na to? -
piegusek wrote:Mój też ma słaba morfologie, też tylko 2%. Nie wiem czy jest sens robic milion badań skoro męskiego czynnika raczej nie da się poprawić 😐
Teraz normalnie się i wkurzyłam to jeszcze zdolowałam, a potem się dziwic że słabe zarodki albo że się nie udaje, ja piernicze 😡Starania od 2014 roku,
od 2018 Provita
Franiczka wrote:Może nie były aż takie złe i lekarz uznał, że nie są konieczne?
Mój mąż robił dziś jeszcze POX, też wyszedł poniżej normy. Ale nawet nie wiem, co to za badanie. Nie chce mi się o tym czytać brrrr. -
Luna wrote:Teraz normalnie się i wkurzyłam to jeszcze zdolowałam, a potem się dziwic że słabe zarodki albo że się nie udaje, ja piernicze 😡
31l
starania od 3 lat
3 xIUI
endometrioza IIst.
transfer 8A
beta 284, beta 683
Mamy ❤ -
piegusek wrote:Mój też ma słaba morfologie, też tylko 2%. Nie wiem czy jest sens robic milion badań skoro męskiego czynnika raczej nie da się poprawić 😐
mężowi jednej dziewczyny stąd wynik hba bardzo się poprawił w 3 miesiące, nie pamiętam dokładnie ale to było coś z chyba ok 30 do ok 65
I fragmentacje też się da podobno bo też tutaj dziewczyny pisały ,więc głowa do góry ! Wiadomo że może nie u wszystkich będzie to spektakularna poprawa ale można probowac
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2019, 20:18
piegusek, Luna lubią tę wiadomość
Misia7 -
Misia7 wrote:Da się poprawić
mężowi jednej dziewczyny stąd wynik hba bardzo się poprawił w 3 miesiące, nie pamiętam dokładnie ale to było coś z chyba ok 30 do ok 65
I fragmentacje też się da podobno bo też tutaj dziewczyny pisały ,więc głowa do góry ! Wiadomo że może nie u wszystkich będzie to spektakularna poprawa ale można probowac
31l
starania od 3 lat
3 xIUI
endometrioza IIst.
transfer 8A
beta 284, beta 683
Mamy ❤