X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • Megii_81 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franiczka wrote:
    A jak ma sie fragmentacja do in vitro? Co mówiła Pani dr na to?

zdaniem Pani dr obecnie szansa przy in vitro ok 1%, a właściwie brak szans, przy naszej 1 probie nic sie nie zapłodniło, wiec faktycznie jest lipa, a choć były 3 jajeczka gotowe i chętne :) zaleciła suplementacje min 3 mce, zmiana trybu życia, chętnie posłucham jak macie jakieś porady co jeszcze mozna by pomóc.

a co to POX CFTR i delecje AZF, tego nikt nie zlecał ?

👶
  • Luna Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    piegusek wrote:
    In vitro daje możliwości znalezienia prawidłowych plemników i takie wybierane są do zapłodnienia.

Narazie postaram się nie nakręcać, za kilka dni pierwsza próba bety, boję się strasznie, jeszcze czuję się jakbym miała okresu dostać😞

Starania od 2014 roku,
    od 2018 Provita
    1 procedura krótki protokół 2 komórki, transfer 2 dniowca 😟 brak ❄️
    2 procedura krótki protokół 6 komórek, 3 blastki, transfer 2BB😟 2❄️❄️, criotransfer 3BB😢 criotransfer 2BC😢 XI/2020 start 3 i ostatnia procedura
    Ja: niedoczynność tarczycy, niskie AMH, endometrioza 2 stopnia, Kir bx brak 4 kirow implantacyjnych, rozjechane cytokiny, komórki nk30%, mutacje PAI i MTHFR w homo
    Mąż: słabe nasienie ilość i morfologia 2%, HBA 1%
  • Misia7 Przyjaciółka

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    piegusek wrote:
    Witaminkami? SUPER
    Vit e 400x3 resweratrol x3 koenzym q10 100 mg x 1 vit c 1000 vit d 2 tys a poza tym jest pełno suplementów i leków np Profertil ale wydaje mi się że może jednak brać osobno te leki sama nie wiem ,na jednych podziała na innych nie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2019, 20:26

Honorata02 lubi tę wiadomość

Misia7
  • Luna Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia7 wrote:
    Vit e 400x3 resweratrol x3 koenzym q10 100 mg x 1 vit c 1000 vit d 2 tys a poza tym jest pełno suplementów i leków np Profertil ale wydaje mi się że może jednak brać osobno te leki sama nie wiem ,na jednych podziała na innych nie

Ooo podobne witaminy dawałam mojemu tylko nawet w większych dawkach i oboje jedliśmy codziennie po 2 orzechy brazylijskie (ponoć tyle wystarczy) plus płatki dyni

Starania od 2014 roku,
    od 2018 Provita
    2 procedura krótki protokół 6 komórek, 3 blastki, transfer 2BB😟 2❄️❄️, criotransfer 3BB😢 criotransfer 2BC😢 XI/2020 start 3 i ostatnia procedura
    Ja: niedoczynność tarczycy, niskie AMH, endometrioza 2 stopnia, Kir bx brak 4 kirow implantacyjnych, rozjechane cytokiny, komórki nk30%, mutacje PAI i MTHFR w homo
  • piegusek Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia7 wrote:
    Dzięki 😄 Właśnie mój brał przez kilka m-cy Profertil i morfologia ani drgnęła😣 stąd moje teorie, że to ciężko poprawić 😥

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2019, 20:33

oar8gox1ax113ta0.png
    31l
    starania od 3 lat
    3 xIUI :(
    endometrioza IIst.
    niedoczynność tarczycy Letrox 75
    IVF długi protokół - start V 2019
    transfer 8A
    beta 284, beta 683
    Mamy ❤
  • Misia7 Przyjaciółka

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    piegusek wrote:
    Dzięki 😄 Właśnie mój brał przez kilka m-cy Profertil i morfologia ani drgnęła😣 stąd moje teorie, że to ciężko poprawić 😥
    Właśnie mój też brał profertil i też kiepsko i bierze teraz tak osobno :) ale on zazwyczaj nie bierze aż tyle co napisałam ;) aha jeszcze kwas foliowy :) mace też polecają ;) hahaha jest tego troche

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2019, 20:42

piegusek lubi tę wiadomość

Misia7
  • Megii_81 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a miał ktoś androferti ? skuteczne ?

👶
  • Honorata02 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    piegusek wrote:
    In vitro daje możliwości znalezienia prawidłowych plemników i takie wybierane są do zapłodnienia.

No tak, my przed punkcja rozmawialiśmy z panią doktor i odrazu napisała że musimy mieć magneto....coś tam nie wiem jak to się nazywało ale chodziło o to żeby wybrać tylko te najsilniejsze plemniki. I jak widać udało się bo u męża było bardzo słabo z Plemnikami.

Megii_81, piegusek lubią tę wiadomość

dxomdf9hpaauwmby.png

7.10.21 Walka o drugiego maluszka rozpoczęta.
    15.12.21 histeroskopia , wszystko ok.
    31.12.21 USG i zielone światło.
    17.01.22 transfer ostatniego ❄️ .
    22.01 beta 0,1 ;(
    24.01 beta 0,1 ;( 😭😭😭

Koniec starań ;(
    Brak mrozakow ;(
  • Megii_81 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Honorata02 wrote:
    No tak, my przed punkcja rozmawialiśmy z panią doktor i odrazu napisała że musimy mieć magneto....coś tam nie wiem jak to się nazywało ale chodziło o to żeby wybrać tylko te najsilniejsze plemniki. I jak widać udało się bo u męża było bardzo słabo z Plemnikami.

a Twój m jakie miał przeszkody ? bo nam Pani dr też mówiła o jakimś magneto :)

piegusek lubi tę wiadomość

👶
  • piegusek Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde pierwsze słyszę to magneto. Muszę poczytać..

oar8gox1ax113ta0.png
    31l
    starania od 3 lat
    endometrioza IIst.
    transfer 8A
    beta 284, beta 683
    Mamy ❤
  • Honorata02 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megii_81 wrote:
    a Twój m jakie miał przeszkody ? bo nam Pani dr też mówiła o jakimś magneto :)
    On miał bardzo dużo martwych plemników,dużo z uszkodzoną główką, i bardzo słabe były... więc brał praktycznie większość tych witamin co pisały dziewczyny i do tego jeszcze pił sok pomidorowy codziennie. I chyba to trochę pomogło.

dxomdf9hpaauwmby.png

22.01 beta 0,1 ;(
    24.01 beta 0,1 ;( 😭😭😭

Koniec starań ;(
    Brak mrozakow ;(
  • Honorata02 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    piegusek wrote:
    Kurde pierwsze słyszę to magneto. Muszę poczytać..

To kosztuje 1000zl ale chyba warto ;) poczytaj albo zapytaj pani doktor.

dxomdf9hpaauwmby.png

22.01 beta 0,1 ;(
    24.01 beta 0,1 ;( 😭😭😭

Koniec starań ;(
    Brak mrozakow ;(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aurola wrote:
    nie czytaj. Poczekaj co lekarz powie. Ja się naczytalam i mimo, że dr mnie uspokoił nadal nachodzą mnie czarne myśli a może nie potrzebnie. Sama potęguje sobie stres 😐

Właśnie dlatego nawet nie chcę o tym czytać. Już wystarczająco się w życiu naschizowałam przez internet.

aurola lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megii_81 wrote:
    zdaniem Pani dr obecnie szansa przy in vitro ok 1%, a właściwie brak szans, przy naszej 1 probie nic sie nie zapłodniło, wiec faktycznie jest lipa, a choć były 3 jajeczka gotowe i chętne :) zaleciła suplementacje min 3 mce, zmiana trybu życia, chętnie posłucham jak macie jakieś porady co jeszcze mozna by pomóc.

a co to POX CFTR i delecje AZF, tego nikt nie zlecał ?

Mój mąż bierze Fertilman. Wyniki się poprawiły dość znacznie, ale i tak są złe (mówię tu o ilości i morfologi).

POX to jakiś parametr nasienia. A CFTR i AZF to jakieś geny. Wolę o tym nie czytać. W maju mamy wizyte, to się dowiemy co i jak.

O ile dobrze zrozumiałam, to od tych wyników dr uzależni leczenie u męża.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2019, 21:31

• piegusek Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Honorata02 wrote:
    On miał bardzo dużo martwych plemników,dużo z uszkodzoną główką, i bardzo słabe były... więc brał praktycznie większość tych witamin co pisały dziewczyny i do tego jeszcze pił sok pomidorowy codziennie. I chyba to trochę pomogło.
    Powoli ogarniam te wszystkie "dodatki" do in vitro , chociaż większość ciągle jest dla mnie czarna magia 🤔😥😥

oar8gox1ax113ta0.png
    31l
    starania od 3 lat
    endometrioza IIst.
    transfer 8A
    beta 284, beta 683
    Mamy ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a przy tak słabych wynikach nasienia, nie obawiacie się chorób i wad u dzieci? Bo mnie to nie daje spokoju...

• Megii_81 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franiczka wrote:
    Dziewczyny a przy tak słabych wynikach nasienia, nie obawiacie się chorób i wad u dzieci? Bo mnie to nie daje spokoju...

nam Pani dr kazała zrobić kariotypy, w zależności od wyniku decyzja co do dalszych starań, jeśli źle wyjdą zaleca PGS, ale to trzeba min 4 blastki do badania,

obawiacie i w zależności co wybadają trzeba bedzie coś zdecydować, trzeba wiedzieć kiedy powiedzieć dość ;(

👶
  • Megii_81 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna wrote:
    Narazie postaram się nie nakręcać, za kilka dni pierwsza próba bety, boję się strasznie, jeszcze czuję się jakbym miała okresu dostać😞

Luna, Ty sie nie stresuj, czekaj na dobre wyniki i będziesz nam tu rozsiewać z resztą przyszłych mam pozytywne fluidy :)

👶
  • Luna Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franiczka wrote:

Ja też nie raz o tym myślę😕 i się martwię, jeszcze poczytałam o tej fragmentacj i masz rację nie czytaj, ja wiem jedno jak nic z tego nie będzie to to badanie będzie pierwsze jakie zrobię, kurcze jak to jest możliwe przy tych wszystkich warunkach jakieś muszą być żeby było dziecko że niektórzy raz się bzykna i już dziecko, nie umie tego pojąć, dla mnie to jakiś kosmos, wszyscy tacy zdrowi są czy co🤨

Starania od 2014 roku,
    od 2018 Provita
  • Luna Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megii_81 wrote:
    Luna, Ty sie nie stresuj, czekaj na dobre wyniki i będziesz nam tu rozsiewać z resztą przyszłych mam pozytywne fluidy :)

Oj chciałabym bardzo

Starania od 2014 roku,
    od 2018 Provita
‹‹ 1204 1205 1206 1207 1208 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak interpretować wynik testu ciążowego i co robić dalej?

Testy ciążowe są jednymi z najczęściej stosowanych narzędzi diagnostycznych w warunkach domowych. Choć ich obsługa wydaje się prosta, interpretacja wyniku może wzbudzać wiele pytań - zwłaszcza gdy rezultat jest niejednoznaczny, pojawia się wcześniej niż zaleca producent lub gdy towarzyszą mu objawy wymagające szerszej oceny medycznej. Zrozumienie działania testów wykrywających gonadotropinę kosmówkową (hCG), a także świadomość ograniczeń tych metod pozwala trafniej ocenić sytuację i podjąć odpowiednie kroki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak obliczyć dni płodne?

Czy starając się zajść w ciążę powinnaś wiedzieć kiedy występuje owulacja i kiedy są dni płodne? Czy nie wystarczy zadbać o to, żeby kochać się regularnie przez cały cykl i prędzej czy później i tak zajdziesz w ciążę? Nie zawsze. Każdego cyklu masz zaledwie 20% szans na zajście w ciążę, a pary z obniżoną płodnością mają ich dużo mniej. Warto wiedzieć jak obliczyć dni płodne i poznać wady i zalety każdej z metod.  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ