X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • Megii_81 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franiczka wrote:
    A jak ma sie fragmentacja do in vitro? Co mówiła Pani dr na to?

zdaniem Pani dr obecnie szansa przy in vitro ok 1%, a właściwie brak szans, przy naszej 1 probie nic sie nie zapłodniło, wiec faktycznie jest lipa, a choć były 3 jajeczka gotowe i chętne :) zaleciła suplementacje min 3 mce, zmiana trybu życia, chętnie posłucham jak macie jakieś porady co jeszcze mozna by pomóc.

a co to POX CFTR i delecje AZF, tego nikt nie zlecał ?

👶
  • Luna Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    piegusek wrote:
    In vitro daje możliwości znalezienia prawidłowych plemników i takie wybierane są do zapłodnienia.

Narazie postaram się nie nakręcać, za kilka dni pierwsza próba bety, boję się strasznie, jeszcze czuję się jakbym miała okresu dostać😞

Starania od 2014 roku,
    od 2018 Provita
    1 procedura krótki protokół 2 komórki, transfer 2 dniowca 😟 brak ❄️
    2 procedura krótki protokół 6 komórek, 3 blastki, transfer 2BB😟 2❄️❄️, criotransfer 3BB😢 criotransfer 2BC😢 XI/2020 start 3 i ostatnia procedura
    Ja: niedoczynność tarczycy, niskie AMH, endometrioza 2 stopnia, Kir bx brak 4 kirow implantacyjnych, rozjechane cytokiny, komórki nk30%, mutacje PAI i MTHFR w homo
    Mąż: słabe nasienie ilość i morfologia 2%, HBA 1%
  • Misia7 Przyjaciółka

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    piegusek wrote:
    Witaminkami? SUPER
    Vit e 400x3 resweratrol x3 koenzym q10 100 mg x 1 vit c 1000 vit d 2 tys a poza tym jest pełno suplementów i leków np Profertil ale wydaje mi się że może jednak brać osobno te leki sama nie wiem ,na jednych podziała na innych nie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2019, 20:26

Honorata02 lubi tę wiadomość

Misia7
  • Luna Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia7 wrote:
    Vit e 400x3 resweratrol x3 koenzym q10 100 mg x 1 vit c 1000 vit d 2 tys a poza tym jest pełno suplementów i leków np Profertil ale wydaje mi się że może jednak brać osobno te leki sama nie wiem ,na jednych podziała na innych nie

Ooo podobne witaminy dawałam mojemu tylko nawet w większych dawkach i oboje jedliśmy codziennie po 2 orzechy brazylijskie (ponoć tyle wystarczy) plus płatki dyni

Starania od 2014 roku,
    od 2018 Provita
    2 procedura krótki protokół 6 komórek, 3 blastki, transfer 2BB😟 2❄️❄️, criotransfer 3BB😢 criotransfer 2BC😢 XI/2020 start 3 i ostatnia procedura
    Ja: niedoczynność tarczycy, niskie AMH, endometrioza 2 stopnia, Kir bx brak 4 kirow implantacyjnych, rozjechane cytokiny, komórki nk30%, mutacje PAI i MTHFR w homo
  • piegusek Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia7 wrote:
    Dzięki 😄 Właśnie mój brał przez kilka m-cy Profertil i morfologia ani drgnęła😣 stąd moje teorie, że to ciężko poprawić 😥

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2019, 20:33

oar8gox1ax113ta0.png
    31l
    starania od 3 lat
    3 xIUI :(
    endometrioza IIst.
    niedoczynność tarczycy Letrox 75
    IVF długi protokół - start V 2019
    transfer 8A
    beta 284, beta 683
    Mamy ❤
  • Misia7 Przyjaciółka

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    piegusek wrote:
    Dzięki 😄 Właśnie mój brał przez kilka m-cy Profertil i morfologia ani drgnęła😣 stąd moje teorie, że to ciężko poprawić 😥
    Właśnie mój też brał profertil i też kiepsko i bierze teraz tak osobno :) ale on zazwyczaj nie bierze aż tyle co napisałam ;) aha jeszcze kwas foliowy :) mace też polecają ;) hahaha jest tego troche

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2019, 20:42

piegusek lubi tę wiadomość

Misia7
  • Megii_81 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a miał ktoś androferti ? skuteczne ?

👶
  • Honorata02 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    piegusek wrote:
    In vitro daje możliwości znalezienia prawidłowych plemników i takie wybierane są do zapłodnienia.

No tak, my przed punkcja rozmawialiśmy z panią doktor i odrazu napisała że musimy mieć magneto....coś tam nie wiem jak to się nazywało ale chodziło o to żeby wybrać tylko te najsilniejsze plemniki. I jak widać udało się bo u męża było bardzo słabo z Plemnikami.

Megii_81, piegusek lubią tę wiadomość

dxomdf9hpaauwmby.png

7.10.21 Walka o drugiego maluszka rozpoczęta.
    15.12.21 histeroskopia , wszystko ok.
    31.12.21 USG i zielone światło.
    17.01.22 transfer ostatniego ❄️ .
    22.01 beta 0,1 ;(
    24.01 beta 0,1 ;( 😭😭😭

Koniec starań ;(
    Brak mrozakow ;(
  • Megii_81 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Honorata02 wrote:
    No tak, my przed punkcja rozmawialiśmy z panią doktor i odrazu napisała że musimy mieć magneto....coś tam nie wiem jak to się nazywało ale chodziło o to żeby wybrać tylko te najsilniejsze plemniki. I jak widać udało się bo u męża było bardzo słabo z Plemnikami.

a Twój m jakie miał przeszkody ? bo nam Pani dr też mówiła o jakimś magneto :)

piegusek lubi tę wiadomość

👶
  • piegusek Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde pierwsze słyszę to magneto. Muszę poczytać..

oar8gox1ax113ta0.png
    31l
    starania od 3 lat
    endometrioza IIst.
    transfer 8A
    beta 284, beta 683
    Mamy ❤
  • Honorata02 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megii_81 wrote:
    a Twój m jakie miał przeszkody ? bo nam Pani dr też mówiła o jakimś magneto :)
    On miał bardzo dużo martwych plemników,dużo z uszkodzoną główką, i bardzo słabe były... więc brał praktycznie większość tych witamin co pisały dziewczyny i do tego jeszcze pił sok pomidorowy codziennie. I chyba to trochę pomogło.

dxomdf9hpaauwmby.png

22.01 beta 0,1 ;(
    24.01 beta 0,1 ;( 😭😭😭

Koniec starań ;(
    Brak mrozakow ;(
  • Honorata02 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    piegusek wrote:
    Kurde pierwsze słyszę to magneto. Muszę poczytać..

To kosztuje 1000zl ale chyba warto ;) poczytaj albo zapytaj pani doktor.

dxomdf9hpaauwmby.png

22.01 beta 0,1 ;(
    24.01 beta 0,1 ;( 😭😭😭

Koniec starań ;(
    Brak mrozakow ;(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aurola wrote:
    nie czytaj. Poczekaj co lekarz powie. Ja się naczytalam i mimo, że dr mnie uspokoił nadal nachodzą mnie czarne myśli a może nie potrzebnie. Sama potęguje sobie stres 😐

Właśnie dlatego nawet nie chcę o tym czytać. Już wystarczająco się w życiu naschizowałam przez internet.

aurola lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megii_81 wrote:
    zdaniem Pani dr obecnie szansa przy in vitro ok 1%, a właściwie brak szans, przy naszej 1 probie nic sie nie zapłodniło, wiec faktycznie jest lipa, a choć były 3 jajeczka gotowe i chętne :) zaleciła suplementacje min 3 mce, zmiana trybu życia, chętnie posłucham jak macie jakieś porady co jeszcze mozna by pomóc.

a co to POX CFTR i delecje AZF, tego nikt nie zlecał ?

Mój mąż bierze Fertilman. Wyniki się poprawiły dość znacznie, ale i tak są złe (mówię tu o ilości i morfologi).

POX to jakiś parametr nasienia. A CFTR i AZF to jakieś geny. Wolę o tym nie czytać. W maju mamy wizyte, to się dowiemy co i jak.

O ile dobrze zrozumiałam, to od tych wyników dr uzależni leczenie u męża.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2019, 21:31

• piegusek Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Honorata02 wrote:
    On miał bardzo dużo martwych plemników,dużo z uszkodzoną główką, i bardzo słabe były... więc brał praktycznie większość tych witamin co pisały dziewczyny i do tego jeszcze pił sok pomidorowy codziennie. I chyba to trochę pomogło.
    Powoli ogarniam te wszystkie "dodatki" do in vitro , chociaż większość ciągle jest dla mnie czarna magia 🤔😥😥

oar8gox1ax113ta0.png
    31l
    starania od 3 lat
    endometrioza IIst.
    transfer 8A
    beta 284, beta 683
    Mamy ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a przy tak słabych wynikach nasienia, nie obawiacie się chorób i wad u dzieci? Bo mnie to nie daje spokoju...

• Megii_81 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franiczka wrote:
    Dziewczyny a przy tak słabych wynikach nasienia, nie obawiacie się chorób i wad u dzieci? Bo mnie to nie daje spokoju...

nam Pani dr kazała zrobić kariotypy, w zależności od wyniku decyzja co do dalszych starań, jeśli źle wyjdą zaleca PGS, ale to trzeba min 4 blastki do badania,

obawiacie i w zależności co wybadają trzeba bedzie coś zdecydować, trzeba wiedzieć kiedy powiedzieć dość ;(

👶
  • Megii_81 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna wrote:
    Narazie postaram się nie nakręcać, za kilka dni pierwsza próba bety, boję się strasznie, jeszcze czuję się jakbym miała okresu dostać😞

Luna, Ty sie nie stresuj, czekaj na dobre wyniki i będziesz nam tu rozsiewać z resztą przyszłych mam pozytywne fluidy :)

👶
  • Luna Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franiczka wrote:

Ja też nie raz o tym myślę😕 i się martwię, jeszcze poczytałam o tej fragmentacj i masz rację nie czytaj, ja wiem jedno jak nic z tego nie będzie to to badanie będzie pierwsze jakie zrobię, kurcze jak to jest możliwe przy tych wszystkich warunkach jakieś muszą być żeby było dziecko że niektórzy raz się bzykna i już dziecko, nie umie tego pojąć, dla mnie to jakiś kosmos, wszyscy tacy zdrowi są czy co🤨

Starania od 2014 roku,
    od 2018 Provita
  • Luna Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megii_81 wrote:
    Luna, Ty sie nie stresuj, czekaj na dobre wyniki i będziesz nam tu rozsiewać z resztą przyszłych mam pozytywne fluidy :)

Oj chciałabym bardzo

Starania od 2014 roku,
    od 2018 Provita
‹‹ 1204 1205 1206 1207 1208 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ