Angelius Provita- Katowice
-
WIADOMOŚĆ
-
Franiczka wrote:A jak ma sie fragmentacja do in vitro? Co mówiła Pani dr na to?
zdaniem Pani dr obecnie szansa przy in vitro ok 1%, a właściwie brak szans, przy naszej 1 probie nic sie nie zapłodniło, wiec faktycznie jest lipa, a choć były 3 jajeczka gotowe i chętnezaleciła suplementacje min 3 mce, zmiana trybu życia, chętnie posłucham jak macie jakieś porady co jeszcze mozna by pomóc.
a co to POX CFTR i delecje AZF, tego nikt nie zlecał ?👶 -
piegusek wrote:In vitro daje możliwości znalezienia prawidłowych plemników i takie wybierane są do zapłodnienia.
Narazie postaram się nie nakręcać, za kilka dni pierwsza próba bety, boję się strasznie, jeszcze czuję się jakbym miała okresu dostać😞Starania od 2014 roku,
od 2018 Provita
1 procedura krótki protokół 2 komórki, transfer 2 dniowca 😟 brak ❄️
2 procedura krótki protokół 6 komórek, 3 blastki, transfer 2BB😟 2❄️❄️, criotransfer 3BB😢 criotransfer 2BC😢 XI/2020 start 3 i ostatnia procedura
Ja: niedoczynność tarczycy, niskie AMH, endometrioza 2 stopnia, Kir bx brak 4 kirow implantacyjnych, rozjechane cytokiny, komórki nk30%, mutacje PAI i MTHFR w homo
Mąż: słabe nasienie ilość i morfologia 2%, HBA 1% -
piegusek wrote:Witaminkami? SUPER
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2019, 20:26
Honorata02 lubi tę wiadomość
Misia7 -
Misia7 wrote:Vit e 400x3 resweratrol x3 koenzym q10 100 mg x 1 vit c 1000 vit d 2 tys a poza tym jest pełno suplementów i leków np Profertil ale wydaje mi się że może jednak brać osobno te leki sama nie wiem ,na jednych podziała na innych nie
Ooo podobne witaminy dawałam mojemu tylko nawet w większych dawkach i oboje jedliśmy codziennie po 2 orzechy brazylijskie (ponoć tyle wystarczy) plus płatki dyniStarania od 2014 roku,
od 2018 Provita
2 procedura krótki protokół 6 komórek, 3 blastki, transfer 2BB😟 2❄️❄️, criotransfer 3BB😢 criotransfer 2BC😢 XI/2020 start 3 i ostatnia procedura
Ja: niedoczynność tarczycy, niskie AMH, endometrioza 2 stopnia, Kir bx brak 4 kirow implantacyjnych, rozjechane cytokiny, komórki nk30%, mutacje PAI i MTHFR w homo
Misia7 wrote:Vit e 400x3 resweratrol x3 koenzym q10 100 mg x 1 vit c 1000 vit d 2 tys a poza tym jest pełno suplementów i leków np Profertil ale wydaje mi się że może jednak brać osobno te leki sama nie wiem ,na jednych podziała na innych nie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2019, 20:33
31l
starania od 3 lat
3 xIUI
endometrioza IIst.
niedoczynność tarczycy Letrox 75
IVF długi protokół - start V 2019
transfer 8A
beta 284, beta 683
Mamy ❤ -
piegusek wrote:Dzięki 😄 Właśnie mój brał przez kilka m-cy Profertil i morfologia ani drgnęła😣 stąd moje teorie, że to ciężko poprawić 😥
ale on zazwyczaj nie bierze aż tyle co napisałam
aha jeszcze kwas foliowy
mace też polecają
hahaha jest tego troche
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2019, 20:42
piegusek lubi tę wiadomość
Misia7 -
piegusek wrote:In vitro daje możliwości znalezienia prawidłowych plemników i takie wybierane są do zapłodnienia.
No tak, my przed punkcja rozmawialiśmy z panią doktor i odrazu napisała że musimy mieć magneto....coś tam nie wiem jak to się nazywało ale chodziło o to żeby wybrać tylko te najsilniejsze plemniki. I jak widać udało się bo u męża było bardzo słabo z Plemnikami.Megii_81, piegusek lubią tę wiadomość
7.10.21 Walka o drugiego maluszka rozpoczęta.
15.12.21 histeroskopia , wszystko ok.
31.12.21 USG i zielone światło.
17.01.22 transfer ostatniego ❄️ .
22.01 beta 0,1 ;(
24.01 beta 0,1 ;( 😭😭😭
Koniec starań ;(
Brak mrozakow ;( -
Honorata02 wrote:No tak, my przed punkcja rozmawialiśmy z panią doktor i odrazu napisała że musimy mieć magneto....coś tam nie wiem jak to się nazywało ale chodziło o to żeby wybrać tylko te najsilniejsze plemniki. I jak widać udało się bo u męża było bardzo słabo z Plemnikami.
a Twój m jakie miał przeszkody ? bo nam Pani dr też mówiła o jakimś magnetopiegusek lubi tę wiadomość
👶 -
Megii_81 wrote:a Twój m jakie miał przeszkody ? bo nam Pani dr też mówiła o jakimś magneto
22.01 beta 0,1 ;(
24.01 beta 0,1 ;( 😭😭😭
Koniec starań ;(
Brak mrozakow ;( -
piegusek wrote:Kurde pierwsze słyszę to magneto. Muszę poczytać..
To kosztuje 1000zl ale chyba wartopoczytaj albo zapytaj pani doktor.
22.01 beta 0,1 ;(
24.01 beta 0,1 ;( 😭😭😭
Koniec starań ;(
Brak mrozakow ;( -
nick nieaktualnyaurola wrote:nie czytaj. Poczekaj co lekarz powie. Ja się naczytalam i mimo, że dr mnie uspokoił nadal nachodzą mnie czarne myśli a może nie potrzebnie. Sama potęguje sobie stres 😐
Właśnie dlatego nawet nie chcę o tym czytać. Już wystarczająco się w życiu naschizowałam przez internet.aurola lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMegii_81 wrote:zdaniem Pani dr obecnie szansa przy in vitro ok 1%, a właściwie brak szans, przy naszej 1 probie nic sie nie zapłodniło, wiec faktycznie jest lipa, a choć były 3 jajeczka gotowe i chętne
zaleciła suplementacje min 3 mce, zmiana trybu życia, chętnie posłucham jak macie jakieś porady co jeszcze mozna by pomóc.
a co to POX CFTR i delecje AZF, tego nikt nie zlecał ?
Mój mąż bierze Fertilman. Wyniki się poprawiły dość znacznie, ale i tak są złe (mówię tu o ilości i morfologi).
POX to jakiś parametr nasienia. A CFTR i AZF to jakieś geny. Wolę o tym nie czytać. W maju mamy wizyte, to się dowiemy co i jak.
O ile dobrze zrozumiałam, to od tych wyników dr uzależni leczenie u męża.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2019, 21:31
-
Honorata02 wrote:On miał bardzo dużo martwych plemników,dużo z uszkodzoną główką, i bardzo słabe były... więc brał praktycznie większość tych witamin co pisały dziewczyny i do tego jeszcze pił sok pomidorowy codziennie. I chyba to trochę pomogło.
31l
starania od 3 lat
3 xIUI
endometrioza IIst.
niedoczynność tarczycy Letrox 75
IVF długi protokół - start V 2019
transfer 8A
beta 284, beta 683
Mamy ❤ -
nick nieaktualny
-
Franiczka wrote:Dziewczyny a przy tak słabych wynikach nasienia, nie obawiacie się chorób i wad u dzieci? Bo mnie to nie daje spokoju...
nam Pani dr kazała zrobić kariotypy, w zależności od wyniku decyzja co do dalszych starań, jeśli źle wyjdą zaleca PGS, ale to trzeba min 4 blastki do badania,
obawiacie i w zależności co wybadają trzeba bedzie coś zdecydować, trzeba wiedzieć kiedy powiedzieć dość ;(👶 -
Luna wrote:Narazie postaram się nie nakręcać, za kilka dni pierwsza próba bety, boję się strasznie, jeszcze czuję się jakbym miała okresu dostać😞
Luna, Ty sie nie stresuj, czekaj na dobre wyniki i będziesz nam tu rozsiewać z resztą przyszłych mam pozytywne fluidy👶 -
Franiczka wrote:Dziewczyny a przy tak słabych wynikach nasienia, nie obawiacie się chorób i wad u dzieci? Bo mnie to nie daje spokoju...
Ja też nie raz o tym myślę😕 i się martwię, jeszcze poczytałam o tej fragmentacj i masz rację nie czytaj, ja wiem jedno jak nic z tego nie będzie to to badanie będzie pierwsze jakie zrobię, kurcze jak to jest możliwe przy tych wszystkich warunkach jakieś muszą być żeby było dziecko że niektórzy raz się bzykna i już dziecko, nie umie tego pojąć, dla mnie to jakiś kosmos, wszyscy tacy zdrowi są czy co🤨Starania od 2014 roku,
od 2018 Provita
Megii_81 wrote:Luna, Ty sie nie stresuj, czekaj na dobre wyniki i będziesz nam tu rozsiewać z resztą przyszłych mam pozytywne fluidy
Oj chciałabym bardzoStarania od 2014 roku,
od 2018 Provita
Mąż: słabe nasienie ilość i morfologia 2%, HBA 1%