X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2019, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monik123 wrote:
    Od 1dc brałam estrofem, od około 16dc heparyna, acard, encorton i luteina i transfer był w 22dc. A lekarz kazał Ci przyjechać w tym dniu ? Niestety nie wiem czy cykl sztuczny trzeba koniecznie zacząć od pierwszego dc czy można trochę później , może jeszcze dziewczyny się wypowiedzą[/QUOTE

Kurde to nie dobrze no jak na złość @ przyszła w sobote a wieczorem rozkręciła się na dobre. Kazali w 1 dc przyjść ale jak dzwoniłam w sobotę to była dopiero faza plamienia wiec pomyślałam że mam czas i na spokojnie w poniedziałek dam radę zresztą dziewczyna w rejestracji nic nie mówiła że mogę w sobotę wpaść chociaż wspominałam ze miałam przyjść w 1dc no nic już nie zrobię jutro się wszystko okaże ale mam stresa juz😯😕

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2019, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2020, 17:54

Bella93 lubi tę wiadomość

• Malinka2401 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka25 wrote:
    Hej Dziewczyny ;) dawno mnie tu nie było, nie nadrobię wszystkiego- zaczęłam czytać ale nie dam rady. W każdym razie gratuluje wsyzstkim którym się udało i wzywam do dalszej walki wszystkie którym się nie powiodło !

Siedzę teraz na watku immunologicznym, bo jestem po kolejnym poronieniu ( to już drugie poronienie które zatrzymało się w sumie na tym samym etapie)

Transfer miałam 21.03- w pierwszy dzień wiosny, z którym wiązałam dużo nadziei ale niestety wyszło tak że serduszko zatrzymało się na 6+4 (co najmniej), bo wtedy jeszcze biło a potem będąc na kolejnej wizycie po 1.5 tygodnia okazało się że nie ma czynności serca a zarodek prawie był niewidoczny.
    To była blastka 6 dniowa 2bb, został nam jeszcze jeden zarodek 3 dniowy. Jeszcze czekam na wyniki KIRów i HLAC, ale nieważne czy będą w porządku czy nie to my zdecydujemy się i tak na szczepienia. Będę powtarzać badanie allo mlr ale w tamtym roku, 6 miesięcy po poronieniu było 0%, więc najprawdopodobniej teraz będzie podobnie.
    Dodam że przed ostatnim crio miałam immunosupresje, żelazny zestaw intralipid heparyne, acard i encorton. Ale nie dało to rady. Ewidentnie to allo mlr nam bruzdzi i dodatkowo może jeszcze okazać się że te Kiry. W czwartek oddaliśmy krew a ja siedzę jak na szpilkach. ;)

Może któraś w skrócie mi powie ile mamy nowych ciąż na forum i ktora w najbliższym czasie jakie ma plany- crio... Czy ktoś jeszcze od nas bawi się w immunologię ?

Bella gratulacje i życzę wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia !! Zebyscie byli szczęśliwi!!!

Jeśli chodzi.o transfery to ja na sztucznym miałam w 15 dc a na naturalnym w 24. Ogólnie mam późno owulację więc to przez to .

W skrócie zaciążone jesteśmy ja, didik, Honorata, Srebrzysta i bz. Mam nadzieję, że nikogo nie pominęłam.

24l
    06.18 azoospermia - hipogonadyzm pierwotny
    03.19 Angelius Provita dr MP
    03.19 drożność ok, hormony ok
    26.04.19r. IUI AID udało się podwójnie, mamy parkę 👨‍👩‍👧‍👦
  • minia61 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wisienka39* wrote:
    Dziewczyny czy ktoś tu jest po crio na sztucznym cyklu ? W którym dniu cyklu zaczynałyście brać leki i jakie to były leki i jaki mniej więcej byl ich koszt i w jakim dniu cyklu był transfer.?
    Pytam bo jutro wizyta a ja będę w 3 dc i nie wiem czy nie za późno czy przy sztucznym nie ma to znaczenia ?
    Ja jestem w trakcie. Cykl sztuczny przed crio. W zeszłym miesiącu lek na blokadę owulacji cetrotide i przez to mogłam być na wizycie do 7dc. Byłam w 5dc. żeby połączyć wizytę z intralipidem . Od 5dc estrofem 1x1, Neoparin 1x1, Acard 2x1. W kolejnych dniach dokładany estrofen do 2x1 i na koniec 3x1 . Na 4 dni przed crio mam zacząć brać luteinę 3x2. Planowany transfer na 21dc.
    Wcześniejszy plan był troszkę inny bez cetrotide w cyklu poprzedzającym i wtedy miałam być w 1 lub 2 dc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2019, 19:18

Minia61
  • minia61 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wy brałyście do pierwszego transferu zapobiegawczo Tractocile przeciwko skurczom? Zapytałam panią Doktor czy coś ze wspomagaczy mam brać. To wspomniała jedynie, że zależy to ode mnie, bo nie mam wskazań na ten moment. Cena niemała bo 900 zł.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2019, 19:58

Minia61
  • minia61 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monik123 wrote:
    Od 1dc brałam estrofem, od około 16dc heparyna, acard, encorton i luteina i transfer był w 22dc. A lekarz kazał Ci przyjechać w tym dniu ? Niestety nie wiem czy cykl sztuczny trzeba koniecznie zacząć od pierwszego dc czy można trochę później , może jeszcze dziewczyny się wypowiedzą
    Monik ciekawe skąd róznica w heparynie u nas. Ja miałam brać już od 1 wizyty w 5 dc.

Minia61
  • monik123 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka25 wrote:
    Hej Dziewczyny ;) dawno mnie tu nie było, nie nadrobię wszystkiego- zaczęłam czytać ale nie dam rady. W każdym razie gratuluje wsyzstkim którym się udało i wzywam do dalszej walki wszystkie którym się nie powiodło !

Siedzę teraz na watku immunologicznym, bo jestem po kolejnym poronieniu ( to już drugie poronienie które zatrzymało się w sumie na tym samym etapie)

Transfer miałam 21.03- w pierwszy dzień wiosny, z którym wiązałam dużo nadziei ale niestety wyszło tak że serduszko zatrzymało się na 6+4 (co najmniej), bo wtedy jeszcze biło a potem będąc na kolejnej wizycie po 1.5 tygodnia okazało się że nie ma czynności serca a zarodek prawie był niewidoczny.
    To była blastka 6 dniowa 2bb, został nam jeszcze jeden zarodek 3 dniowy. Jeszcze czekam na wyniki KIRów i HLAC, ale nieważne czy będą w porządku czy nie to my zdecydujemy się i tak na szczepienia. Będę powtarzać badanie allo mlr ale w tamtym roku, 6 miesięcy po poronieniu było 0%, więc najprawdopodobniej teraz będzie podobnie.
    Dodam że przed ostatnim crio miałam immunosupresje, żelazny zestaw intralipid heparyne, acard i encorton. Ale nie dało to rady. Ewidentnie to allo mlr nam bruzdzi i dodatkowo może jeszcze okazać się że te Kiry. W czwartek oddaliśmy krew a ja siedzę jak na szpilkach. ;)

Może któraś w skrócie mi powie ile mamy nowych ciąż na forum i ktora w najbliższym czasie jakie ma plany- crio... Czy ktoś jeszcze od nas bawi się w immunologię ?

Bella gratulacje i życzę wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia !! Zebyscie byli szczęśliwi!!!

Jeśli chodzi.o transfery to ja na sztucznym miałam w 15 dc a na naturalnym w 24. Ogólnie mam późno owulację więc to przez to .
    Poziomko bardzo mi przykro, że musisz przez to znowu przechodzić :( ale widzę, że się nie poddajesz tylko walczysz dalej i będę trzymać kciuki, żeby wszystko się ułożyło.
    Ja tylko troszkę bawię się w immunologię, bo wyszły mi jedynie wysokie NK na co dostałam intralipid plus standardowo podczas transferu miałam heparyne, acard i encorton...teraz po cb docent zlecił zrobienie testu LCT, tyle że ja na razie szczepień nie biorę pod uwagę

Poziomka25 lubi tę wiadomość

Starania od 02.2016
    Nk 24->10% HBA 52% morfologia 2%-4%
    2xIUI :(
    02.2019 pICSI - 4 zarodki - 1xcb
    06.2020 pICSI - 8 zarodków
    08.2020 - crio 1x 2BB ;(
    11.2020 - crio 2x 3AA ;(
    01.2021 - crio 1 x 3AA ;(
    Zostały 4❄
  • monik123 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    minia61 wrote:
    Monik ciekawe skąd róznica w heparynie u nas. Ja miałam brać już od 1 wizyty w 5 dc.
    Hmmm...nie mam pojęcia, ale lekarze na pewno wiedzą co robią :) może masz konkretne wskazania do niej? Bo u mnie to raczej została włączona tak na wszelki wypadek ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2019, 19:29

Starania od 02.2016
    08.2020 - crio 1x 2BB ;(
    11.2020 - crio 2x 3AA ;(
    Zostały 4❄
  • monik123 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    minia61 wrote:
    Dziewczyny czy Wy brałyście do pierwszego transferu zapobiegawczo Tractocile przeciwko skurczom? Zapytałam panią Doktor czy coś ze wspomagaczy mam brać. To wspomniała jedynie, że zależy to ode mnie, bo nie mam wskazań na ten moment. Cena nie mała bo 900 zł.
    Ja brałam Tractocile i widziałam różnice pomiędzy transferem bez i z kroplówką - nie miałam żadnych skurczy po transferze i wtedy na chwilkę się udało, więc kolejnym razem też na pewno wezmę, bo nie wiemy dzięki czemu zaskoczyło

Starania od 02.2016
    08.2020 - crio 1x 2BB ;(
    11.2020 - crio 2x 3AA ;(
    Zostały 4❄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2019, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    minia61 wrote:
    Dziewczyny czy Wy brałyście do pierwszego transferu zapobiegawczo Tractocile przeciwko skurczom? Zapytałam panią Doktor czy coś ze wspomagaczy mam brać. To wspomniała jedynie, że zależy to ode mnie, bo nie mam wskazań na ten moment. Cena nie mała bo 900 zł.

Mi wspomniała jeszcze o embrioglu. Co do tractocile mówiła ze jeżeli przy wcześniejszym transferze nie miałam skurczy to to nie ma sensu. Tylko jak obstawić jak będzie teraz ? No nie mała to kwota glu kosztuje 300 wiec juz robi się ładna suma. Z drugiej strony zrobisz wszystko aby wspomóc ten proces. Tylko dlaczego to wszytko takie drogie😕😐😮😩

minia61 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2019, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2019, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    minia61 wrote:
    Nigdy nie brałam tych wspomagaczy, udawało się zawsze bez. Trudno doradzić , wiadomo, ze człowiek chciałby zrobić wszystko aby się udało 😉
    Jak nie masz wskazań, to nie brałabym chyba.

• bz10 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka a właśnie myślałam dzisiaj o Tobie, bardzo mi przykro z powodu Twojej straty 🙁

Poziomka25 lubi tę wiadomość

5 lat starań, niedoczynność tarczycy, hashimoto, wysoka prolaktyna, endometrioza IIst.13.XI transfer 2BB :-(, 04.II crio 2AB :-( , crio 04.04, 5dpt-23,2; 7dpt-70; 9dpt-209; 19dpt- 6194; 26dpt ❤️ :-) l22n4z17e4pubq4y.png
  • monik123 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka25 wrote:
    Monik, a jakie masz te NK? Badałas allo mlr i kiry??
    Co do poddawania się to mam różne fazy. Raz mówię że mam dość i chce to rzucić w cholerę a innym razem wszystko próbuje zorganizować żeby przyspieszyć i jednak podejść jak najszybciej do szczepień. Co jak co ale i tak musimy odczekać coś po tym poronieniu więc będziemy chcieli wykorzystać ten czas na szczepienia.
    24% i teraz będę sprawdzać czy coś spadło po tym intralipidzie. Kir mam Bx, a allo mlr nie badałam, bo jak byliśmy u docenta to wtedy nigdy nie byłam w ciąży, a cb wystąpiła po ostatnim transferze...no i docent zlecił tylko to LCT i powtórkę NK.

A tak na marginesie to mam kuzynkę, której wyszły komórki NK 26% - starali się ponad dwa lata o dziecko, wzięła pierwszy raz intralipid, acard i encorton i zaszła w ciążę naturalnie....myślicie, że to przypadek? Innej przyczyny niepłodności nie znaleźli

Starania od 02.2016
    08.2020 - crio 1x 2BB ;(
    11.2020 - crio 2x 3AA ;(
    Zostały 4❄
  • minia61 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ważne dla mnie, że wpominałyście dziewczyny, że róznica odczuwalna. Ja mam zawsze skurcze już tydzień przed @ więc może pomóć. Z drugiej strony tak strasznie mnie dobijają te ceny :((( ale pewnie wszystkie to znamy :(

Poziomko ja jestem po szczepieniach ze względu na allo 0%. Jestem w sumie po 4 szczepieniach.

Minia61
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2019, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

bz10 lubi tę wiadomość

• monik123 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka25 wrote:
    BZ :* gratulacje jeszcze raz !!

Monika, ja mam wrażenie że nieraz to wystarczy, że los jest trochę dla kogoś łaskawszy i mimo tego że medycyna mówi że to niemożliwe to jednak się udaje. Tak jest w wielu przypadkach a w niektórych choćby nie wiem co się robiło to ciężko i jest pod górkę cały czas. Dochodzę do wniosku że trochę jest to loteria z tym wszystkim .
    Zgadzam się to jedna wielka loteria...pozostaje nam wierzyć, że w końcu się uda i robić wszystko, żeby to się stało

Poziomka25, didik34 lubią tę wiadomość

Starania od 02.2016
    08.2020 - crio 1x 2BB ;(
    11.2020 - crio 2x 3AA ;(
    Zostały 4❄
  • Honorata02 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    Pezeklejam z wątku IVF:
    No dobra dziewczyny, czas się pożegnać.
    Kilka lat tutaj mi wystarczy. Bez dziecka też jestem szczęśliwa i nie chcę już poświęcać czasu na to forum.
    Dziękuję Wam za wsparcie, nadal szczerze Wam kibicuję && może za jakiś czas zajrzę i mam nadzieję, że będziecie już w ciąży :)

Na wiadomości prytawne będę odpisywać, bo powiadomienia przychodzą mi na maila bez specjalnego zagladania na ovu.

Buziaki :* :*

Szczęśliwych rozwiązań dla tych w ciąży :)

Powodzenia w życiu;* dziękujemy za wszystko.

dxomdf9hpaauwmby.png

7.10.21 Walka o drugiego maluszka rozpoczęta.
    15.12.21 histeroskopia , wszystko ok.
    31.12.21 USG i zielone światło.
    17.01.22 transfer ostatniego ❄️ .
    22.01 beta 0,1 ;(
    24.01 beta 0,1 ;( 😭😭😭

Koniec starań ;(
    Brak mrozakow ;(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2019, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella, ja to mam nadzieje, ze Ty wrócisz tutaj, ale pochwalić się swoim brzuszkiem😍
    Wszystkiego dobrego dla Ciebie i męża ❤️

• Luna Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella powodzenia i wszystkiego dobrego😙

Poziomka ja narazie jestem zielona z immunologi ale myślę że nie długo zacznę badania, nawet po in vitro nie umie zaciążyć więc raczej coś jest nie tak, mam nadzieję że lekarz mi coś zleci wstępnie a jak nie to w ślepo chyba będę robić nk Kiry i to allo, nigdy nic wcześniej nie robiłam, więc się okaże. Jak czytam że miałyście dodatko jakieś wspomagacze przeciw skurczom, to nacięcie otoczki itd. To jachetniej też wszystko bym wzięła tylko właśnie cena tego wszystkiego przerażająca 😢 najgorsze jest to że chciałabym jak najszybciej podejść do crio ale strasznie się boję że stracę kropka, więc narazie muszę jakoś wytrzymać póki nie posprawdzam parę rzeczy, a czas leci nieubłaganie

Starania od 2014 roku,
    od 2018 Provita
    1 procedura krótki protokół 2 komórki, transfer 2 dniowca 😟 brak ❄️
    2 procedura krótki protokół 6 komórek, 3 blastki, transfer 2BB😟 2❄️❄️, criotransfer 3BB😢 criotransfer 2BC😢 XI/2020 start 3 i ostatnia procedura
    Ja: niedoczynność tarczycy, niskie AMH, endometrioza 2 stopnia, Kir bx brak 4 kirow implantacyjnych, rozjechane cytokiny, komórki nk30%, mutacje PAI i MTHFR w homo
    Mąż: słabe nasienie ilość i morfologia 2%, HBA 1%
‹‹ 1276 1277 1278 1279 1280 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ