Angelius Provita- Katowice
-
WIADOMOŚĆ
-
Njut ja też trzymam za Ciebie kciuki
i za jutrzejsze wizyty również.
Evkill to poszalałaś oby jak najwięcej było dobrychevkill, njut lubią tę wiadomość
Starania od 02.2016
Nk 24->10% HBA 52% morfologia 2%-4%
2xIUI
02.2019 pICSI - 4 zarodki - 1xcb
06.2020 pICSI - 8 zarodków
08.2020 - crio 1x 2BB ;(
11.2020 - crio 2x 3AA ;(
01.2021 - crio 1 x 3AA ;(
Zostały 4❄ -
Luna wrote:Typowanie kir to jest to jakie kiry się ma a jakich brakuje? A nk które bo jest jakieś komórki i jakiś test?Starania od 02.2016
Nk 24->10% HBA 52% morfologia 2%-4%
2xIUI
02.2019 pICSI - 4 zarodki - 1xcb
06.2020 pICSI - 8 zarodków
08.2020 - crio 1x 2BB ;(
11.2020 - crio 2x 3AA ;(
01.2021 - crio 1 x 3AA ;(
Zostały 4❄ -
Luna wrote:Evkill piękny wynik tyle komórek😁
Dziewczyny proszę doradzcie mi bo jestem załamana, te badania imunologiczne to same robiłyście na początku w ślepo czy ktoś wam zlecił? ja dostałam tylko skierowanie na histeroskope i nic więcej się nie dowiedziałam, lekarz narazie uważa że nie widzi sensu iść w imunologie bo to jest tak obszerny temat i nie ma potwierdzenia naukowego że leczenie pomorze 😢 a jak was czytam to jednak pomaga jak coś jest nie tak, mam taki metalik w głowie siedzę i ryczę po niewiem co mam robić, a jak strace tylko kruszynke bo ze mną cos jest nie tak to bezsensu wogole podchodzić, zapisałam się do waszej pani doktor P. Ale wizyta dopiero w listopadzie😭moja historia
"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie" -
srebrzysta wrote:Do dr janosz były zapisy dopiero na czerwiec a wizytę muszę już teraz mieć , ciężkie jest to zdecydowanie się , zależałoby mi zeby ten lekarz był przy porodzie
ja latwo przeszlam od dr Paligi do dr Janosz.Dr Paliga napisala mi dzien wizyty i ktory lekarz i zapisali mnie do niej bez problemu
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Dziewczyny proszę doradzcie mi bo jestem załamana, te badania imunologiczne to same robiłyście na początku w ślepo czy ktoś wam zlecił? ja dostałam tylko skierowanie na histeroskope i nic więcej się nie dowiedziałam, lekarz narazie uważa że nie widzi sensu iść w imunologie bo to jest tak obszerny temat i nie ma potwierdzenia naukowego że leczenie pomorze 😢 a jak was czytam to jednak pomaga jak coś jest nie tak, mam taki metalik w głowie siedzę i ryczę po niewiem co mam robić, a jak strace tylko kruszynke bo ze mną cos jest nie tak to bezsensu wogole podchodzić, zapisałam się do waszej pani doktor P. Ale wizyta dopiero w listopadzie😭Starania od 2015r.
On: Słaba armia
morfologia 2%,
MAR Test IGG 95%,
HBA po kuracji 64% (wcześniej 24%)
DFI 16%
Ja:
Amh ok:3.8 (2017)Hsg ok.
NK 20%,brak większości kirów implantacyjnych,
nieprawidłowe: PAI-1, MTHFR (homozygota)
04.18rNaturalny cud 7tc[*]
11.18r PICSI krótki protokół
transfer 8A < beta 0.1
(brak mrożaków)
03.19r PICSI długi protokół
transfer 2AB,3BB < beta 0.1
(❄2AB)
09.19r criotransfer <beta 0.1
... -
Nadal nie wiem czy będzie transfer, bo w niedzielę przed podaniem ovitrell nie miałam gdzie zrobić badania. Dzień wcześniej był 1,05, P.dr mówiła, że powyżej 1,4 w dniu ovitrell nie robią transferu. Jak to było u Was?moja historia
"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie" -
Milka.89 wrote:Ja powiedziałam dr P że chce się zbadac immunologie i co sądzi. Przed druga procedura powiedziała że to jest późniejszy etap ale po drugiej procedurze sama powiedziała że pasowało by zbadac i czy chcemy to drążyc. Poprosilam dr o jakieś przykładowe badania żeby nie jechać z pustymi rękami do Łodzi i podała mi nazwy badań i teraz czekam na wyniki i konsultacje u dr Pasnika. Mam nadzieję że wyniki pokażą gdzie lezy problem braku implantacji i coś będzie dało się z tym zrobić. A przypomnij proszę ile miałaś transferow? I czy masz mrożaczki?
A jakie badania ci wstępnie zlecił? Ja jestem po drugim in vitro, z pierwszego podejścia nie miałam mrozaczkow, drugie podejście też klapa i mam 2 mrozaczki, chciałam cos porobić i myślałam że na wizycie coś się dowiem a tu d.., jestem rozczarowana, niewiem czy jeszcze raz próbować bez badań i jak się nie uda to wtedy kurcze ale tak się boję 😭 wiem że te badania są drogie pytałam w gincerium w Katowicach to raptem 3 badania to 1000 zł, pytam męża to wzrusza tylko ramionami i niewie najlepiej żebym znowu ja podjęła decyzjęStarania od 2014 roku,
od 2018 Provita
1 procedura krótki protokół 2 komórki, transfer 2 dniowca 😟 brak ❄️
2 procedura krótki protokół 6 komórek, 3 blastki, transfer 2BB😟 2❄️❄️, criotransfer 3BB😢 criotransfer 2BC😢 XI/2020 start 3 i ostatnia procedura
Ja: niedoczynność tarczycy, niskie AMH, endometrioza 2 stopnia, Kir bx brak 4 kirow implantacyjnych, rozjechane cytokiny, komórki nk30%, mutacje PAI i MTHFR w homo
Mąż: słabe nasienie ilość i morfologia 2%, HBA 1% -
W angeliusie też jest jakiś immunolog był ktoś może?Starania od 2014 roku,
od 2018 Provita
2 procedura krótki protokół 6 komórek, 3 blastki, transfer 2BB😟 2❄️❄️, criotransfer 3BB😢 criotransfer 2BC😢 XI/2020 start 3 i ostatnia procedura
Ja: niedoczynność tarczycy, niskie AMH, endometrioza 2 stopnia, Kir bx brak 4 kirow implantacyjnych, rozjechane cytokiny, komórki nk30%, mutacje PAI i MTHFR w homo
Luna wrote:A jakie badania ci wstępnie zlecił? Ja jestem po drugim in vitro, z pierwszego podejścia nie miałam mrozaczkow, drugie podejście też klapa i mam 2 mrozaczki, chciałam cos porobić i myślałam że na wizycie coś się dowiem a tu d.., jestem rozczarowana, niewiem czy jeszcze raz próbować bez badań i jak się nie uda to wtedy kurcze ale tak się boję 😭 wiem że te badania są drogie pytałam w gincerium w Katowicach to raptem 3 badania to 1000 zł, pytam męża to wzrusza tylko ramionami i niewie najlepiej żebym znowu ja podjęła decyzję
Starania od 2015r.
On: Słaba armia
morfologia 2%,
MAR Test IGG 95%,
HBA po kuracji 64% (wcześniej 24%)
DFI 16%
Ja:
Amh ok:3.8 (2017)Hsg ok.
NK 20%,brak większości kirów implantacyjnych,
nieprawidłowe: PAI-1, MTHFR (homozygota)
04.18rNaturalny cud 7tc[*]
11.18r PICSI krótki protokół
transfer 8A < beta 0.1
(brak mrożaków)
03.19r PICSI długi protokół
transfer 2AB,3BB < beta 0.1
(❄2AB)
09.19r criotransfer <beta 0.1
... -
evkill wrote:Nadal nie wiem czy będzie transfer, bo w niedzielę przed podaniem ovitrell nie miałam gdzie zrobić badania. Dzień wcześniej był 1,05, P.dr mówiła, że powyżej 1,4 w dniu ovitrell nie robią transferu. Jak to było u Was?
ponoc do transferu progesteron nie moze byc wiekszy niz 1,5-2ngMój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Milka.89 wrote:Ja też z pierwszej procedury nie miałam mrozakow wszystkie padły po 3 dobie. Po drugiej 3 blastki, dwie podane a jedna na nas czeka. I właśnie zdecydowałam się pobadac coś dodatkowo a może jednak jakiś drobiazg i kropusiowi się spodoba. Nazw nie pamiętam dokładnie mogę coś przekręcić napisze ci jak wroce do domu. Koszt ok 1500. Do kogo chodzisz?
No ja mam podobnie po 2 procedurze 3 blastki jedna podana i dwie czekają, mam zrobić tylko histeroskopie i tyle, właśnie wydzwaniam bo z tym też nie ma łatwo wszędzie terminy,Starania od 2014 roku,
od 2018 Provita
didik34 wrote:Njut za Ciebie wszystkie kciuki świata kochana!!!!❤️
Tobie nie muszę tłumaczyć jak ta sytuacja jest trudna i ile stresu kosztuje i że sam transfer przy przeskoczeniu immunologii wydaje się banalny.
Dziewczyny, przepraszam, że tak mało ostatnio piszę ale boję się nawet myśleć, żeby nie zapeszyć... taka schizadidik34 lubi tę wiadomość
STARANIA ZAKOŃCZONE BEZ SKUTKU
3 poronienia naturalnych ciąż: 2011 5+6tc, 2013 7+1tc, 2019 8+2tc i 1CB po CT
2 IVF > 11 zarodków > 2013 8A+8A, 8A+6B, 2015 8B, 2018 3BC, 2019 3BB, 3AB (CB, beta max 17,18), 2020 4AB, 8A... czeka 8A, ❄️
A1298C hetero, PAI-1 4G/5G hetero, APA +, endometrioza II (zatoki), KIR AA, NK 21% > 17% > 15%, aktywność NK 58,9%, MLR 0% > szczepienia mężem > 0% mąż, 0% dawcy > 4 mc > 0% mąż, 33,6% dawcy > szczepienia pulowane > 91,2% mąż, 0% dawcy > 4cs CB, 5cs poronienie 8+2tc > 45,3% mąż, 55,5% dawcy > 7 mc > immunosupresja > cdn
on: FDNA 22%, HLA-C C1
moja historia leczenia -
monik123 wrote:Napiszę Ci co mi zlecił docent do zbadania na pierwszą wizytę...immunofenotyp miałam zrobiony i od tego się zaczęło, bo wyszły wysokie komórki NK; potem robiłam ANA1, ASA, test CBA, KIRy a mąż HLA-C, do tego pakiet na trombofilię też już miałam zrobiony...jeżeli chcesz iść w immunologię a gin nie do końca chce działać w tym kierunku to najlepiej, żeby zapisać się do immunologa...on najlepiej doradzi co jeszcze można zrobić, tylko niestety musisz mieć na uwadze to, że są to bardzo drogie badania
Dzięki, siedzę, myślę i chyba zaraz zwiarjujeStarania od 2014 roku,
od 2018 Provita
Njut powodzenia, trzymam mocno za ciebie kciuki, ostatnio czytałam twoja stopke i domyślam się ile przeszłas, także ✊✊✊✊✊
njut lubi tę wiadomość
Starania od 2014 roku,
od 2018 Provita
Dziewczyny proszę doradzcie mi bo jestem załamana, te badania imunologiczne to same robiłyście na początku w ślepo czy ktoś wam zlecił? ja dostałam tylko skierowanie na histeroskope i nic więcej się nie dowiedziałam, lekarz narazie uważa że nie widzi sensu iść w imunologie bo to jest tak obszerny temat i nie ma potwierdzenia naukowego że leczenie pomorze 😢 a jak was czytam to jednak pomaga jak coś jest nie tak, mam taki metalik w głowie siedzę i ryczę po niewiem co mam robić, a jak strace tylko kruszynke bo ze mną cos jest nie tak to bezsensu wogole podchodzić, zapisałam się do waszej pani doktor P. Ale wizyta dopiero w listopadzie😭STARANIA ZAKOŃCZONE BEZ SKUTKU
2 IVF > 11 zarodków > 2013 8A+8A, 8A+6B, 2015 8B, 2018 3BC, 2019 3BB, 3AB (CB, beta max 17,18), 2020 4AB, 8A... czeka 8A, ❄️
A1298C hetero, PAI-1 4G/5G hetero, APA +, endometrioza II (zatoki), KIR AA, NK 21% > 17% > 15%, aktywność NK 58,9%, MLR 0% > szczepienia mężem > 0% mąż, 0% dawcy > 4 mc > 0% mąż, 33,6% dawcy > szczepienia pulowane > 91,2% mąż, 0% dawcy > 4cs CB, 5cs poronienie 8+2tc > 45,3% mąż, 55,5% dawcy > 7 mc > immunosupresja > cdn
moja historia leczenia -
Luna wrote:Typowanie kir to jest to jakie kiry się ma a jakich brakuje? A nk które bo jest jakieś komórki i jakiś test?
Test IMK to min NK.
Ważny jest jeszcze CBA i przeciwciała.STARANIA ZAKOŃCZONE BEZ SKUTKU
moja historia leczenia -
Luna wrote:A jakie badania ci wstępnie zlecił? Ja jestem po drugim in vitro, z pierwszego podejścia nie miałam mrozaczkow, drugie podejście też klapa i mam 2 mrozaczki, chciałam cos porobić i myślałam że na wizycie coś się dowiem a tu d.., jestem rozczarowana, niewiem czy jeszcze raz próbować bez badań i jak się nie uda to wtedy kurcze ale tak się boję 😭 wiem że te badania są drogie pytałam w gincerium w Katowicach to raptem 3 badania to 1000 zł, pytam męża to wzrusza tylko ramionami i niewie najlepiej żebym znowu ja podjęła decyzjęSTARANIA ZAKOŃCZONE BEZ SKUTKU
moja historia leczenia -
njut wrote:Luna a kto Cię kieruje na immuno? Wiesz, że wskazaniem są poronienia i/lub brak implantacji dobrych zarodków przy potwierdzeniu, że wszystko inne (budowa, hormony, rezerwa, nasienie) jest ok?
Właśnie o t ok chodzi ze narazie nikt mnie nie kieruje, ginekolog chce narazie histeroskopie i tyle, u mnie beta nawet nie drgnie, teraz mialam blastki 2 bb, hormony kiedyś ok teraz niewiem i też nie mam zleconych żeby powtórzyć, nasienie męża ilościowo lepsze widzę po wpisie z in vitro ale niewiem jak morfologia kiedyś miał tylko 3 % prawidłowych, myślałam żeby zrobić jakieś badania immunologicznevale narazie lekarz nie widzi potrzeby i niewiem czy zrobić coś pomimo tego czy narazie nie, jestem załamana tym wszysko, brakiem konkretów, musiałabym znowu sama podjąć decyzję czy w to brne czy nieStarania od 2014 roku,
od 2018 Provita
njut wrote:Luna a kto Cię kieruje na immuno? Wiesz, że wskazaniem są poronienia i/lub brak implantacji dobrych zarodków przy potwierdzeniu, że wszystko inne (budowa, hormony, rezerwa, nasienie) jest ok?
njut lubi tę wiadomość
36 lata, starania o pierwszą ciążę od 01.2017
1 procedura invitro - krótki protokół -1 transfer świeżych 3 dniowców 8A i 8B😢
2 transfer 3bb - 6 dpt -34; 8dp- 104; 11dpt - 392; 14 dpt -1272; 25 dpt- ♥️ i jest już na swiecie💗💞💝
uregulowana niedoczynność tarczycy (spalona riadoaktywnym jodem - kiedyś nadczynność), niskie AMH - 1.5, endometrioza I stopnia, IO, NK 23%, nietoleracje pokarmowe..., krótkie cykle, KIR BX (większość implementacyjnych)
mąż średnio.
Teraz druga ciąża z zaskoczenia ...i rośnie druga dziewczyna 🥰🤩🤩