Angelius Provita- Katowice
-
WIADOMOŚĆ
-
njut wrote:Luna 1tys to na start, u mnie w rok poszło 8tys nie licząc wizyt immuno.
😱😱😱😱😱Starania od 2014 roku,
od 2018 Provita
1 procedura krótki protokół 2 komórki, transfer 2 dniowca 😟 brak ❄️
2 procedura krótki protokół 6 komórek, 3 blastki, transfer 2BB😟 2❄️❄️, criotransfer 3BB😢 criotransfer 2BC😢 XI/2020 start 3 i ostatnia procedura
Ja: niedoczynność tarczycy, niskie AMH, endometrioza 2 stopnia, Kir bx brak 4 kirow implantacyjnych, rozjechane cytokiny, komórki nk30%, mutacje PAI i MTHFR w homo
Mąż: słabe nasienie ilość i morfologia 2%, HBA 1% -
Luna wrote:W angeliusie też jest jakiś immunolog był ktoś może?moja historia
"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie" -
evkill wrote:Dziś się pytałam dr Biernat i mówiła że to nie jest immunolog tylko ginekolog zajmujący się tym tematem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2019, 15:12
Luna lubi tę wiadomość
36 lata, starania o pierwszą ciążę od 01.2017
1 procedura invitro - krótki protokół -1 transfer świeżych 3 dniowców 8A i 8B😢
2 transfer 3bb - 6 dpt -34; 8dp- 104; 11dpt - 392; 14 dpt -1272; 25 dpt- ♥️ i jest już na swiecie💗💞💝
uregulowana niedoczynność tarczycy (spalona riadoaktywnym jodem - kiedyś nadczynność), niskie AMH - 1.5, endometrioza I stopnia, IO, NK 23%, nietoleracje pokarmowe..., krótkie cykle, KIR BX (większość implementacyjnych)
mąż średnio.
Teraz druga ciąża z zaskoczenia ...i rośnie druga dziewczyna 🥰🤩🤩 -
evkill wrote:Dziś się pytałam dr Biernat i mówiła że to nie jest immunolog tylko ginekolog zajmujący się tym tematem.
Dzięki dziewczynyStarania od 2014 roku,
od 2018 Provita
2 procedura krótki protokół 6 komórek, 3 blastki, transfer 2BB😟 2❄️❄️, criotransfer 3BB😢 criotransfer 2BC😢 XI/2020 start 3 i ostatnia procedura
Ja: niedoczynność tarczycy, niskie AMH, endometrioza 2 stopnia, Kir bx brak 4 kirow implantacyjnych, rozjechane cytokiny, komórki nk30%, mutacje PAI i MTHFR w homo
Luna wrote:Właśnie o t ok chodzi ze narazie nikt mnie nie kieruje, ginekolog chce narazie histeroskopie i tyle, u mnie beta nawet nie drgnie, teraz mialam blastki 2 bb, hormony kiedyś ok teraz niewiem i też nie mam zleconych żeby powtórzyć, nasienie męża ilościowo lepsze widzę po wpisie z in vitro ale niewiem jak morfologia kiedyś miał tylko 3 % prawidłowych, myślałam żeby zrobić jakieś badania immunologicznevale narazie lekarz nie widzi potrzeby i niewiem czy zrobić coś pomimo tego czy narazie nie, jestem załamana tym wszysko, brakiem konkretów, musiałabym znowu sama podjąć decyzję czy w to brne czy nie
Ja jestem z tych wariatek co codziennie mierzą temperaturę - to też ważne jak chce się zaoszczędzić na badaniach. Do tego co najmniej raz w roku warto zrobić profil hormonalny cyklu.
Jeśli w dwóch powyższych będzie ok to w następnej kolejności rezerwa jajnikowa (AMH, FSH, LH, InhibinaB) a potem rozszerzona diagnostyka partnera (FDNA, HBA, MSOME, MAR).
Dalej przeciwciała, mutacje, genetyka... a immunologia dopiero jak wszystko wcześniejsze wyjdzie dobrze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2019, 15:43
STARANIA ZAKOŃCZONE BEZ SKUTKU
3 poronienia naturalnych ciąż: 2011 5+6tc, 2013 7+1tc, 2019 8+2tc i 1CB po CT
2 IVF > 11 zarodków > 2013 8A+8A, 8A+6B, 2015 8B, 2018 3BC, 2019 3BB, 3AB (CB, beta max 17,18), 2020 4AB, 8A... czeka 8A, ❄️
A1298C hetero, PAI-1 4G/5G hetero, APA +, endometrioza II (zatoki), KIR AA, NK 21% > 17% > 15%, aktywność NK 58,9%, MLR 0% > szczepienia mężem > 0% mąż, 0% dawcy > 4 mc > 0% mąż, 33,6% dawcy > szczepienia pulowane > 91,2% mąż, 0% dawcy > 4cs CB, 5cs poronienie 8+2tc > 45,3% mąż, 55,5% dawcy > 7 mc > immunosupresja > cdn
on: FDNA 22%, HLA-C C1
moja historia leczenia -
Luna wrote:No ja mam podobnie po 2 procedurze 3 blastki jedna podana i dwie czekają, mam zrobić tylko histeroskopie i tyle, właśnie wydzwaniam bo z tym też nie ma łatwo wszędzie terminy,
My mamy z mężem chorobę immunologiczna więc tym bardziej musimy się zbadac. Teraz jak te NK mam podwyższone to strach myśleć co dalej wyjdzie źle.
Dr P zlecila mi KIR, HLA-c, IMK, ANA, CBA a mąż HLA-c .
Poza tym blastka była bardzo dobrej jakości dostałam kroplówkę na skurcze byłam obstawiona lekami i beta 1.takze czuje po prostu ze ewidentnie jest większy problem niż tylko słabe nasienie. Daj znać co postanowisz.
Trzeba się liczyć że parę tysięcy będzie trzeba wywalić ale co mi zostaje do stracenia. Ja na twoim miejscu to bym zbadala chociaż te NK i kir bo to często spotykane i przynajmniej coś na to dadzą przd transferemStarania od 2015r.
On: Słaba armia
morfologia 2%,
MAR Test IGG 95%,
HBA po kuracji 64% (wcześniej 24%)
DFI 16%
Ja:
Amh ok:3.8 (2017)Hsg ok.
NK 20%,brak większości kirów implantacyjnych,
nieprawidłowe: PAI-1, MTHFR (homozygota)
04.18rNaturalny cud 7tc[*]
11.18r PICSI krótki protokół
transfer 8A < beta 0.1
(brak mrożaków)
03.19r PICSI długi protokół
transfer 2AB,3BB < beta 0.1
(❄2AB)
09.19r criotransfer <beta 0.1
... -
Duża różnica między ta punkcja a pierwszą. Ostatnio lekarz nie chciał mi powiedzieć ile mam komórek, musiałam pytać pielęgniarek, które przysłaly do mnie lekarza i w końcu wydusił z siebie i uciekł. W ogóle mojego męża nie zawolaly.
A dziś, od razu jak mnie położyły po zabiegu to zawolaly mojego. Jak się wyspałam to P.dr przyszła usiadła i omówiła z nami wiele rzeczy dotyczące samej punkcji, transferu, mrożenia, hodowli. Odpowiedziała na wszystkie nasze pytania i poradziła co robić.moja historia
"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie" -
Milka.89 wrote:Histero miałam w Angeliusie troszkę czekałam tak z 4 miesiące,ale za darmo.
My mamy z mężem chorobę immunologiczna więc tym bardziej musimy się zbadac. Teraz jak te NK mam podwyższone to strach myśleć co dalej wyjdzie źle.
Poza tym blastka była bardzo dobrej jakości dostałam kroplówkę na skurcze byłam obstawiona lekami i beta 1.takze czuje po prostu ze ewidentnie jest większy problem niż tylko słabe nasienie. Daj znać co postanowisz.
Trzeba się liczyć że parę tysięcy będzie trzeba wywalić ale co mi zostaje do stracenia. Ja na twoim miejscu to bym zbadala chociaż te NK i kir bo to często spotykane i przynajmniej coś na to dadzą przd transferem
Mam skierowanie na NFZ ale to jest histero diagnostyczna i takiej na NFZ nie robią, musiałabym płacić 😢 a nk to ilość komórek czy test cyto..? Bo pytała mnie w gincerium jak dzwoniłam ale niewiedzialamStarania od 2014 roku,
od 2018 Provita
njut wrote:Histero z laparo to podstawa przy długoletnich staraniach - taka jestem mądra a sama miałam zrobioną po 9 latach, bo mimo, że prosiłam o to to nikt nie widział wskazań. Wyszła ednomenda i to II stopnia...
Ja jestem z tych wariatek co codziennie mierzą temperaturę - to też ważne jak chce się zaoszczędzić na badaniach. Do tego co najmniej raz w roku warto zrobić profil hormonalny cyklu.
Jeśli w dwóch powyższych będzie ok to w następnej kolejności rezerwa jajnikowa (AMH, FSH, LH, InhibinaB) a potem rozszerzona diagnostyka partnera (FDNA, HBA, MSOME, MAR).
Dalej przeciwciała, mutacje, genetyka... a immunologia dopiero jak wszystko wcześniejsze wyjdzie dobrze.
No ja miałam amh 1,1 więc już kiepsko a to było przed pierwszym podejściem, teraz to aż się boję sprawdzać bo napewno jest jeszcze niższe, te podstawowe genetyczne mam ok ale mąż też nie miał zleconej fragmetacji plemników dowiedziałem się dopiero z forum, matko to jak szukanie igły w stosie siana😟 dlaczego od razu nie miałam zleconych choć połowy tych badań już nie mówiąc ze teraz jak się nie udaje, mam sama te badania robić, jak lekarz nie widzi potrzeby ja pier.... 😢Starania od 2014 roku,
od 2018 Provita
Mam wrażenie że wszystko jest od tyłu robione, najpierw powinna być diagnostyka tak, badania i dalsze kroki co dalej, a mam wrażenie że od razu in vitro bo kiepskie wyniki i będzie ok, bo ja niby zdrowa miałam być ale już w trakcie wyszło że chyba tak nie jest bo niska rezerwa teraz nie udane drugie podejście i dalej nic nie mam zlecone 😢więc dla mnie coś tu jest nie tak, najwyraźniej jak stracę wszystkie zarodki to coś się ruszy, tylko ja nie mogę sobie na to pozwolić bo finansowo nie stać mnie na milion prób, sory dziewczyny ale dzisiaj jestem normalnie wkurzona szlag mnie zaraz trafi o chyba Musialm się wygadac, jeszcze raz przepraszamStarania od 2014 roku,
od 2018 Provita
Luna wrote:Mam skierowanie na NFZ ale to jest histero diagnostyczna i takiej na NFZ nie robią, musiałabym płacić 😢 a nk to ilość komórek czy test cyto..? Bo pytała mnie w gincerium jak dzwoniłam ale niewiedzialamStarania od 2015r.
morfologia 2%,
MAR Test IGG 95%,
DFI 16%
Ja:
transfer 8A < beta 0.1
(brak mrożaków)
(❄2AB)
... -
Luna u którego lekarza się leczysz? Przepraszam, jeśli przeoczyłamStarania od 02.2016
Nk 24->10% HBA 52% morfologia 2%-4%
2xIUI
02.2019 pICSI - 4 zarodki - 1xcb
06.2020 pICSI - 8 zarodków
08.2020 - crio 1x 2BB ;(
11.2020 - crio 2x 3AA ;(
01.2021 - crio 1 x 3AA ;(
Zostały 4❄ -
Luna wrote:No ja miałam amh 1,1 więc już kiepsko a to było przed pierwszym podejściem, teraz to aż się boję sprawdzać bo napewno jest jeszcze niższe, te podstawowe genetyczne mam ok ale mąż też nie miał zleconej fragmetacji plemników dowiedziałem się dopiero z forum, matko to jak szukanie igły w stosie siana😟 dlaczego od razu nie miałam zleconych choć połowy tych badań już nie mówiąc ze teraz jak się nie udaje, mam sama te badania robić, jak lekarz nie widzi potrzeby ja pier.... 😢
Miałaś robione usg w trakcie @?STARANIA ZAKOŃCZONE BEZ SKUTKU
2 IVF > 11 zarodków > 2013 8A+8A, 8A+6B, 2015 8B, 2018 3BC, 2019 3BB, 3AB (CB, beta max 17,18), 2020 4AB, 8A... czeka 8A, ❄️
A1298C hetero, PAI-1 4G/5G hetero, APA +, endometrioza II (zatoki), KIR AA, NK 21% > 17% > 15%, aktywność NK 58,9%, MLR 0% > szczepienia mężem > 0% mąż, 0% dawcy > 4 mc > 0% mąż, 33,6% dawcy > szczepienia pulowane > 91,2% mąż, 0% dawcy > 4cs CB, 5cs poronienie 8+2tc > 45,3% mąż, 55,5% dawcy > 7 mc > immunosupresja > cdn
moja historia leczenia -
njut wrote:Luna ja bym mimo wszystko poszła na razie w kierunku AMH i nasienia. To znacznie tańsze badania a z tego co piszesz to tu szukałabym przede wszystkim.
Miałaś robione usg w trakcie @?
Przed pierwszym podejście miałam robione takie usg, po pierwszej procedurze miałam tylko 3 komórki i potem tylko dwa zarodki i jeden przestał się rozwijać po 3 dobie, zaczęłam brać dhea Eliot koenzyn q10 witam c 1000 i w drugim podejściu miałam 7 komórek i 6 się zaplodniło, w 5 dobie jedna blastka a dzień później jeszcze dwie które na mnie czekają, niewiem naprawdę co mam robić czuję się taka bezsilnaStarania od 2014 roku,
od 2018 Provita
monik123 wrote:Luna u którego lekarza się leczysz? Przepraszam, jeśli przeoczyłam
Pisałam kiedyś wcześniej na forum, zapisałam się też jeszcze do waszej pani doktor ale wizyta listopad więc strasznie długoStarania od 2014 roku,
od 2018 Provita
Luna wrote:Przed pierwszym podejście miałam robione takie usg, po pierwszej procedurze miałam tylko 3 komórki i potem tylko dwa zarodki i jeden przestał się rozwijać po 3 dobie, zaczęłam brać dhea Eliot koenzyn q10 witam c 1000 i w drugim podejściu miałam 7 komórek i 6 się zaplodniło, w 5 dobie jedna blastka a dzień później jeszcze dwie które na mnie czekają, niewiem naprawdę co mam robić czuję się taka bezsilnaSTARANIA ZAKOŃCZONE BEZ SKUTKU
moja historia leczenia -
Milka.89 wrote:Histero miałam w Angeliusie troszkę czekałam tak z 4 miesiące,ale za darmo.
Trzeba się liczyć że parę tysięcy będzie trzeba wywalić ale co mi zostaje do stracenia. Ja na twoim miejscu to bym zbadala chociaż te NK i kir bo to często spotykane i przynajmniej coś na to dadzą przd transferem
Milka dr P zlecila Ci Twoje HLA-C?
Zrobilas juz te badania? Jak wyszly?Starania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
8.03.2017 IVF❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
5.05.2017 ICSI2.06.2017 crio
26.06.2017 crio
28.07.2017 ICSI26.09.2017 crio [*] 8tc
14.02.2018 crio [*] 6tc
20.04.2018 ICSIbrak mrozakow
22.03.2019 IMSI13.07.2019
-
niezapominajka2017 wrote:Milka dr P zlecila Ci Twoje HLA-C?
Zrobilas juz te badania? Jak wyszly?Starania od 2015r.
morfologia 2%,
MAR Test IGG 95%,
DFI 16%
Ja:
transfer 8A < beta 0.1
(brak mrożaków)
(❄2AB)
... -
Dziewczyny a robiłyście może kiedyś usg piersi w Angeliusie?Starania od 02.2016
Nk 24->10% HBA 52% morfologia 2%-4%
2xIUI