Angelius Provita- Katowice
-
WIADOMOŚĆ
-
evkill wrote:Ostatnio wolno się rozwijały i zatrzymały się w 6 dobie. Nie jestem pewna, czy to taki dobry wynik. Z 14 komórek tylko 6 zarodków. Do tego jeszcze słabe nasienie mojego, które da o sobie znać po 3 dobie.
kiedy teraz masz dzwonić?
Starania od 02.2016
Nk 24->10% HBA 52% morfologia 2%-4%
2xIUI
02.2019 pICSI - 4 zarodki - 1xcb
06.2020 pICSI - 8 zarodków
08.2020 - crio 1x 2BB ;(
11.2020 - crio 2x 3AA ;(
01.2021 - crio 1 x 3AA ;(
Zostały 4❄ -
Didik super wieści kochana, cóż to musi być za piękne uczucie 😍
Evkill spokojnie, u mnie mąż też ma słabe nasienie też miałam 6 zaplodnionych, potem 5 dni stresu bo wszystkie czekały do 5 doby i byłam pewna że nic mi nie zostanie, ale 3 dotrwały, także trzymam kciuki ✊✊evkill, didik34 lubią tę wiadomość
Starania od 2014 roku,
od 2018 Provita
1 procedura krótki protokół 2 komórki, transfer 2 dniowca 😟 brak ❄️
2 procedura krótki protokół 6 komórek, 3 blastki, transfer 2BB😟 2❄️❄️, criotransfer 3BB😢 criotransfer 2BC😢 XI/2020 start 3 i ostatnia procedura
Ja: niedoczynność tarczycy, niskie AMH, endometrioza 2 stopnia, Kir bx brak 4 kirow implantacyjnych, rozjechane cytokiny, komórki nk30%, mutacje PAI i MTHFR w homo
Mąż: słabe nasienie ilość i morfologia 2%, HBA 1% -
monik123 wrote:Spokojnie trzeba wierzyć w maluchy i cieszyć się z każdej komórki, a potem uzyskanego zarodka. Wiadomo, że każdy by chciał jak najwięcej, ale ilość nie równa się jakość. Bądź dobrej myśli, a przynajmniej postaraj się
kiedy teraz masz dzwonić?
moja historia
"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie" -
nick nieaktualnyLuna uczucie przedziwne, niby jestem w ciąży ale to taki kosmos dla mnie🙈 . Powiem Wam, ze bardzo bałam sie tej wizyty. Płakałam jak bóbr , jak p dr powiedziała , ze serduszko bije i ze dzidzi i pecherzyk prawidłowych wymiarów.
A teraz hit! Termin porodu na sylwestra🤣🙈
Wszystkim Wam życzę wytrwałości w walce, nie poddawajcie się ani na chwile❤️
Nika15, sAnsa_28, minia61, njut, Misia7, Bejzi, Wisienka39*, KateHawke, aurola, Megii_81, bbeczka91, srebrzysta, Heidi Di, Cala lubią tę wiadomość
-
evkill wrote:Dopiero we wtorek mi kazali dzwonić ;(Starania od 02.2016
2xIUI
08.2020 - crio 1x 2BB ;(
11.2020 - crio 2x 3AA ;(
Zostały 4❄ -
didik34 wrote:Luna uczucie przedziwne, niby jestem w ciąży ale to taki kosmos dla mnie🙈 . Powiem Wam, ze bardzo bałam sie tej wizyty. Płakałam jak bóbr , jak p dr powiedziała , ze serduszko bije i ze dzidzi i pecherzyk prawidłowych wymiarów.
Wszystkim Wam życzę wytrwałości w walce, nie poddawajcie się ani na chwile❤️Starania od 02.2016
2xIUI
08.2020 - crio 1x 2BB ;(
11.2020 - crio 2x 3AA ;(
Zostały 4❄ -
didik34 wrote:Luna uczucie przedziwne, niby jestem w ciąży ale to taki kosmos dla mnie🙈 . Powiem Wam, ze bardzo bałam sie tej wizyty. Płakałam jak bóbr , jak p dr powiedziała , ze serduszko bije i ze dzidzi i pecherzyk prawidłowych wymiarów.
No napewno, ja narazie nie umiem sobie wyobrazić że mogłabym być w ciąży, parę lat wstecz to było dla mnie czymś normalnym że człowiek weźmie ślub i dziecko a teraz.... 😢także domyślam się że dziwne uczucie ale jakie piękne, radość i jednocześnie strach, tak bym chciała sama się przekonać jak to jest, także życzę tobie wystrzalowego sylwestra na porodówce😁a mi i każdej starającej się abyśmy nie długo poszły w twoje śladyStarania od 2014 roku,
od 2018 Provita
2 procedura krótki protokół 6 komórek, 3 blastki, transfer 2BB😟 2❄️❄️, criotransfer 3BB😢 criotransfer 2BC😢 XI/2020 start 3 i ostatnia procedura
Ja: niedoczynność tarczycy, niskie AMH, endometrioza 2 stopnia, Kir bx brak 4 kirow implantacyjnych, rozjechane cytokiny, komórki nk30%, mutacje PAI i MTHFR w homo
nick nieaktualnyLuna kilka miesięcy temu tez miałam różne myśli ...😔 Wiem jak to jest, co się czuje wtedy. U mnie trwało to 4 długie lata. Zamiast cieszyć się małżeństwem biegaliśmy od lekarza do lekarza.
Także głowa do góry , wszystko jest możliwe !Misia7 lubi tę wiadomość
-
monik123 wrote:No tak, bo będą wtedy po 6 dobie....ehh to czekanie jest najgorsze, a jak się czujesz po punkcji?moja historia
"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie" -
evkill wrote:Dzięki, że pytasz. B.dobrze, choć wczoraj się chyba trochę przeforsowała, bo po punkcji chodziliśmy 2 godziny po galerii, potem 2,5 godziny wracaliśmy do domu, a że czułam się dobrze to ja prowadziłam, potem zakupy, gotowanie, sprzątanie, jak się położyłam to zaczęło mnie boleć, wiec dalej sprzątałam, bo jak się ruszałam to mniej bolało. Dziś mnie czasem jajniki zakluja i trochę mnie wydelo. Co dziwne schudłam w trakcie stymulacji kilogram.
evkill lubi tę wiadomość
Starania od 02.2016
2xIUI
08.2020 - crio 1x 2BB ;(
11.2020 - crio 2x 3AA ;(
Zostały 4❄ -
didik34 wrote:Luna kilka miesięcy temu tez miałam różne myśli ...😔 Wiem jak to jest, co się czuje wtedy. U mnie trwało to 4 długie lata. Zamiast cieszyć się małżeństwem biegaliśmy od lekarza do lekarza.
Także głowa do góry , wszystko jest możliwe !
U mnie podobnie, żałuję tylko że tak późno zdecydowałam się na in vitro, ciągle się łudzilam że uda się naturalnie, mąż bral hormony i liczyłam na cud a zmarnowałam tyle czasu, teraz wychodzi ze nawet in vitro to nie jest tak hop siup, zwłaszcza że ja też nie jestem całkiem zdrowa a nawet w połowie nie jestem tak zdiagnozowana jak dziewczyny tutaj, chyba czuję dużą presję czasuStarania od 2014 roku,
od 2018 Provita
monik123 wrote:Rety to faktycznie dobrze się czułaś skoro tyle rzeczy byłaś w stanie zrobić...ja nie robiłam nic, bo nie miałam siły, wszystko mnie bolało. Twarda babka jesteśmoja historia
evkill wrote:Ostatnio wolno się rozwijały i zatrzymały się w 6 dobie. Nie jestem pewna, czy to taki dobry wynik. Z 14 komórek tylko 6 zarodków. Do tego jeszcze słabe nasienie mojego, które da o sobie znać po 3 dobie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2019, 17:43
evkill lubi tę wiadomość
STARANIA ZAKOŃCZONE BEZ SKUTKU
3 poronienia naturalnych ciąż: 2011 5+6tc, 2013 7+1tc, 2019 8+2tc i 1CB po CT
2 IVF > 11 zarodków > 2013 8A+8A, 8A+6B, 2015 8B, 2018 3BC, 2019 3BB, 3AB (CB, beta max 17,18), 2020 4AB, 8A... czeka 8A, ❄️
A1298C hetero, PAI-1 4G/5G hetero, APA +, endometrioza II (zatoki), KIR AA, NK 21% > 17% > 15%, aktywność NK 58,9%, MLR 0% > szczepienia mężem > 0% mąż, 0% dawcy > 4 mc > 0% mąż, 33,6% dawcy > szczepienia pulowane > 91,2% mąż, 0% dawcy > 4cs CB, 5cs poronienie 8+2tc > 45,3% mąż, 55,5% dawcy > 7 mc > immunosupresja > cdn
on: FDNA 22%, HLA-C C1
moja historia leczenia -
Wszystkim Wam życzę wytrwałości w walce, nie poddawajcie się ani na chwile❤️didik34 lubi tę wiadomość
STARANIA ZAKOŃCZONE BEZ SKUTKU
3 poronienia naturalnych ciąż: 2011 5+6tc, 2013 7+1tc, 2019 8+2tc i 1CB po CT
2 IVF > 11 zarodków > 2013 8A+8A, 8A+6B, 2015 8B, 2018 3BC, 2019 3BB, 3AB (CB, beta max 17,18), 2020 4AB, 8A... czeka 8A, ❄️
A1298C hetero, PAI-1 4G/5G hetero, APA +, endometrioza II (zatoki), KIR AA, NK 21% > 17% > 15%, aktywność NK 58,9%, MLR 0% > szczepienia mężem > 0% mąż, 0% dawcy > 4 mc > 0% mąż, 33,6% dawcy > szczepienia pulowane > 91,2% mąż, 0% dawcy > 4cs CB, 5cs poronienie 8+2tc > 45,3% mąż, 55,5% dawcy > 7 mc > immunosupresja > cdn
on: FDNA 22%, HLA-C C1
moja historia leczenia -
nick nieaktualnydidik34 wrote:Kochane ja już po wizycie, jest wszystko dobrze! Jeszcze to do mnie nie dociera🙈 Serduszko bije, bąbel ma 12 mm (!!), pęcherzyk rośnie jak trzeba !
Normalnie bym się dziś upiła na tę okoliczność 🙈
No cudowne wieści tak się cieszę że kruszynka się dobrze rozwija i jest ❤ no to teraz choć tyciuteńkę odsapnij 😄a my dalej będziemy trzymać kciuki.didik34 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyevkill wrote:Ostatnio wolno się rozwijały i zatrzymały się w 6 dobie. Nie jestem pewna, czy to taki dobry wynik. Z 14 komórek tylko 6 zarodków. Do tego jeszcze słabe nasienie mojego, które da o sobie znać po 3 dobie.
Evkill spokojnie może będzie dobrze ale w pełni Cię rozumiem. Ja na 17 pobranych 9 miałam zdolnych do zapłodnienia zapłodniło się 5 ale ostatecznie przetrwały 2 . Jeden zamrożony w 5 a drugi w 6 dobie. Trzymam kciuki za Twoje zarodki.evkill lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnydidik34 wrote:Luna uczucie przedziwne, niby jestem w ciąży ale to taki kosmos dla mnie🙈 . Powiem Wam, ze bardzo bałam sie tej wizyty. Płakałam jak bóbr , jak p dr powiedziała , ze serduszko bije i ze dzidzi i pecherzyk prawidłowych wymiarów.
To ja Ci życzę szampanskiej nocy juz😊didik34 lubi tę wiadomość
-
Didik i tak sie urodzi z tydzień wcześniej w Boże Narodzenie haha pod choinkę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2019, 19:41
KateHawke, didik34, srebrzysta lubią tę wiadomość
8lat starań, zmiana lekarza prowadzącego
Serafin Clinic skierowanie na in vitro
Provita in vitro pierwsza próba udana, ciąża mnoga - dr Serafin
Ciaza bliźniacza bez problemów