Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia przykro mi bardzo a już przed się martwiłaś co zrobisz z resztą zarodków. Ivf uczy pokory. Teraz w brzuszku masz najładniejszy i w nim nadzieja.

Osoby które nie miały styczność z in-vitro myślą że to pyk-pyk i dziecko, nie wspominając propagandę ambonalną o zabijaniu nadprogramowych zarodków. Prawda jest taka, że walczymy jak lwice o każdy zarodek, płaczemy o każdy stracony zarodek.
    Piękny jest cytat " kocham od pierwszej komórki ".

Yummymummy, KateHawke, Cala, karolcia35, innamorata88 lubią tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • KarenMillen Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn - wcześniejsze usg nie wykazywały wad. Płody były podobnej wielkości a teraz jeden jest o tydzień mniejszy.

YummyMummy - również przeszłaś swoje. W Twoim przypadku też nie narażałabym dziecka na amnio. Niestety obrzęk to obrzęk, z niczego nie powstał:(.

Będę się konsultować jeszcze z Cnotą - lepszego specjalisty od ciąż patologicznych i bliźniaczych na śląsku nie znajdę.

Frelcia, trzymam kciuki, pozostałe zarodki i tak chciałaś oddać, więc wierzymy że te w brzuszku zostaną a pozostałe już nie będą potrzebne.

Flowwer - święte słowa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2018, 14:25

Yummymummy, innamorata88, domiszka lubią tę wiadomość

3cxdo4w.png
    <3 <3
  • Yummymummy Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karen,

Polecam jeszcze dr Agatę Włoch , po wynikach mojego I prenatalnego skierował mnie do niej dr GM.
    Gdybym jakkolwiek mogła Ci pomoc, pisz priv śmiało... bardzo mi przykro... wiem co czujesz, to był najgorszy czas w moim życiu ... na domiar złego z Nat , test pappa wyszedł tragicznie :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2018, 14:55

Angelius
    IMSI kwiecień 2012- 3 zarodki
    Maj 2012-I-crio,2x8AA,beta:11dpt-267, córeczka ❤️ I.2013
    Marzec 2018-II-crio,1xblasto,beta:10dpt-261, synuś ❤️ XI.2018
  • Erl Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarenMillen wrote:
    Yoselyn - wcześniejsze usg nie wykazywały wad. Płody były podobnej wielkości a teraz jeden jest o tydzień mniejszy.

YummyMummy - również przeszłaś swoje. W Twoim przypadku też nie narażałabym dziecka na amnio. Niestety obrzęk to obrzęk, z niczego nie powstał:(.

Będę się konsultować jeszcze z Cnotą - lepszego specjalisty od ciąż patologicznych i bliźniaczych na śląsku nie znajdę.

Frelcia, trzymam kciuki, pozostałe zarodki i tak chciałaś oddać, więc wierzymy że te w brzuszku zostaną a pozostałe już nie będą potrzebne.

Flowwer - święte słowa.
    Karen, myślę o Was od kiedy przeczytałam Twoją wiadomość. Dobrze, że jest plan na następne kroki, konsultacja z dobrym specjalistą powinna pomóc w podjęciu decyzji. A nifty zamiast amniopunkcji bierzecie pod uwagę? Wiem, że badanie dużo droższe, z drugiej strony nie niesie jednak ryzyka dla żadnego z dzieci. Mocno wspieram z całego serca. Przed swoimi prenatalnymi czytałam że tylko 30% wyników wskazujących na wady genetyczne się potwierdza w kolejnych badaniach, mam nadzieję że tak jak w przypadku Yummy i u Ciebie oba Maluchy są zdrowe. Jestem z Wami <3

Szapiro, Yummymummy, Bejzi lubią tę wiadomość

XII 2017 IMSI => 22 I 2018 CRIO z EG 3-dn. Maluchów 8A i 6B => 8dpt II beta 11; 9dpt 23,4; 11dpt 79; 14dpt 357,2; 16dpt 918,1; 23dpt 8646; 25dpt ❤ ur. 17.10.2018
    ❄❄
    1 VI 2014 Aniołek [*]
  • Erl Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrote:
    Karen ja też mocno zaciskam kciuki żeby wszystko się ułożyło!❤

Chyba dojrzalam do tego żeby się z Wami podzielić informacja że w dniu mrożenia naszych cudnych 5ciu zarodków okazało się że już się nie rozwijaly. W czwartek byla informacja ze w piatek w 6 dobie mrozimy a w piatek Dostałam telefon że mamy trzymać mocno kciuki za tego Malucha którego mam w brzuchu. Takze....wczoraj byl placzliwy wieczór i strach o naszego Szkraba w brzuchu.. wierzymy w Niego z całych sił. Wiem z historii Kate że cuda są możliwe.
    Przykro mi Frelcia, że Maluchy przestały się rozwijać. u mnie było podobnie, ale mimo to jestem w ciąży. Jeszcze mocniej trzymam teraz kciuki aby Maluszek który jest teraz z Tobą został aż do grudnia. <3

XII 2017 IMSI => 22 I 2018 CRIO z EG 3-dn. Maluchów 8A i 6B => 8dpt II beta 11; 9dpt 23,4; 11dpt 79; 14dpt 357,2; 16dpt 918,1; 23dpt 8646; 25dpt ❤ ur. 17.10.2018
    ❄❄
    1 VI 2014 Aniołek [*]
  • KarenMillen Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yummy, Erl, dziękuję. Tak, Dr Agatę Włoch brałam pod uwagę razem z dr Cnota. Udało mi się pilnie zapisać do Cnoty więc przy nim zostaniemy póki co. Odnośnie nifty, pieniądze tu nie mają znaczenia, bralabym od razu gdyby to nie była ciąża bliźniacza. Podobnie jak pappa badanie nie wykaże miarodajnego wyniku.

Yummymummy lubi tę wiadomość

3cxdo4w.png
    <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flower o adopcje pytałam tylko ze względów religijnych mojego męża. Żeby wiedział jak rozmawiać z księdzem.

Dziękuję dziewczyny za dobre słowa. To nie jest tak że jestem bezgraniczna optymistką i jestem pewna powodzenia. Nie. Po prostu wiara w Niego pozwala mi się uśmiechać do tego że w ogóle mamy szansę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2018, 17:44

Erl lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate a jeszcze mam takie pytanie..bo Ty chyba nie miałaś praktycznie żadnych objawów po transferze prawda?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2018, 17:45

• njut Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karen i Frelcia, bardzo mi przykro ale wierzę, że w obu przypadkach jest jeszcze szansa na piękny finał. Tyle było tutaj radości przed świętami a teraz nagle zrobiło się tak smutno :(

Bejzi lubi tę wiadomość

STARANIA ZAKOŃCZONE BEZ SKUTKU
    3 poronienia naturalnych ciąż: 2011 5+6tc, 2013 7+1tc, 2019 8+2tc i 1CB po CT
    2 IVF > 11 zarodków > 2013 8A+8A, 8A+6B, 2015 8B, 2018 3BC, 2019 3BB, 3AB (CB, beta max 17,18), 2020 4AB, 8A... czeka 8A, ❄️
    A1298C hetero, PAI-1 4G/5G hetero, APA +, endometrioza II (zatoki), KIR AA, NK 21% > 17% > 15%, aktywność NK 58,9%, MLR 0% > szczepienia mężem > 0% mąż, 0% dawcy > 4 mc > 0% mąż, 33,6% dawcy > szczepienia pulowane > 91,2% mąż, 0% dawcy > 4cs CB, 5cs poronienie 8+2tc > 45,3% mąż, 55,5% dawcy > 7 mc > immunosupresja > cdn
    on: FDNA 22%, HLA-C C1
    moja historia leczenia
  • energiczna Koleżanka

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia kiedy testujesz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    energiczna wrote:
    Frelcia kiedy testujesz?

10 kwietnia

• energiczna Koleżanka

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrote:
    10 kwietnia
    Dopiero? Wytrzymasz tyle? Ja tez miałam transfer 29 i dr pozwolił zrobić bete w 9dpt

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    energiczna wrote:
    Dopiero? Wytrzymasz tyle? Ja tez miałam transfer 29 i dr pozwolił zrobić bete w 9dpt

Wcześniej pewnie sikne na coś:) ale się boje.

• energiczna Koleżanka

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez się boje, jak nigdy chyba a moj 5 transfer

• KateHawke Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrote:
    Kate a jeszcze mam takie pytanie..bo Ty chyba nie miałaś praktycznie żadnych objawów po transferze prawda?
    Frelcia żadnych nie miałam. Jedynie w ten dzień w którym nasikałam na patyk to rano mnie od kawy odrzuciło. Ale tylko w ten jeden dzień.

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Bobli Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zamieszanie przedświąteczne odciągnęło mnie od forum... a tyle się wydarzyło... Frelcia i KarenMillen- ściskam Was i myślami jestem z Wami! Nie mam pojęcia, co każda z Was musi przeżywać ale niech ten czas będzie czasem nadziei. Wszystkim życzę tego czego i sobie- szczęśliwego finału.

Bejzi lubi tę wiadomość

Za stara by czekać, za młoda by odpuścić...
    2017 2x IUI :(
    5.2018 start IMSI
    4.06.18- punkcja
    9.06.18- 1 z 9 :(
  • Bobli Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrote:
    10 kwietnia

No to odliczma razem z Tobą:)

minia61 lubi tę wiadomość

5.2018 start IMSI
    4.06.18- punkcja
  • Bobli Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    njut wrote:
    Bobli nie wiem skąd jesteście, pewnie macie za sobą wizyty u androloga ale jeśli chcielibyście jeszcze spróbować to polecam prof Jakiela. Konsultujemy się u niego ponieważ ma indywidualne podejście i dużą skuteczność w trudnych przypadkach. Jest andrologiem.
    My czekamy jeszcze na wynik fragmentacji. Badania wychodzą dobrze. Jedynie MSOME 46% prawidłowej morfologii - nie wiem czy to nie za mało.
    Mam 0% hamowania (MLR) i stąd szczepienia. Mam też wysokie NK 21%. Ale najgorsza z tego jest genetyka, KIR AA. Dwóch immunologów dało takie same zalecenia więc będę się szczepić i wlewać co nakażą i gdzie nakażą ;)
    Szczepienia niby nie mają skutków ubocznych jeśli chodzi o komórki ale i immunolodzy i dr Marta zalecają najpierw zabezpieczenie zarodków. Biorąc pod uwagę mój wiek jest to tym bardziej sensowne.
    Przy laparo w czerwcu liczę na punkcję na koniec lipca :)
    Dziękuje za info. Choć pewnie M nie będzie chciał... po ostatniej wizycie i otrzymanych tabletkach testosteron poszedł w górę ale wszystko inne (dosłownie i w przenośni) w dół...ech... bądź tu mądry;) Cuda z tymi szczepieniami- będę trzymać kciuki. Jak byłam na laparoskopii to spotkałam jedną dziewczynę, która była po 4 poronieniach i też robiła te kroplówki.

5.2018 start IMSI
    4.06.18- punkcja
  • domiszka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karren - niesamowicie mi przykro ze takie stresy absolutnie zbedne Cie dopadly. Na pocieszenie dodam ze znam 3 dziewczyny z ciaz blizniaczych ktore mialy wykonywane amnio. Kazda bez komplikacjini kazde dziecko zdrowe a usg i pappa wychodzily mizernie :)

Flower ja nie mialam ZADNYCH objawow po transferze az don8-9dpt kiedy zaczely mnie meczyc poranne biegunki natomiast ja zwalalam to na stres....

Aaa dziewczyny za 52 dni mam cc i witam sie z moim malym ksieciem <3

Yummymummy, Frelcia, njut, innamorata88, Erl, Flowwer, Bella93 lubią tę wiadomość

👩🏼 PCO❌ IO ❌ Endometrioza ❌
    🧔🏻‍♂️ teratozoospermia ❌morfo 2% hormony ✅ posiew ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅

Angelius Provita dr P ❤️
    1 IUI :(
    1 IMSI :( krótki protokół
    2 pICSI <3 długi protokół

24.05.2018 o 2:50 na ziemi pojawil się cud ! ❤️

03.01.2024 - zaczynamy kolejne podejście Angelius
    02.2024 - histeroskopia, CD138 ❌ , farmakoterapia, 6 msc leczenia.

Start I pICSI 09.2024, gonapeptyl/gonal/menopur
    - pobrano 11 🥚
    - dojrzale i zaplodnione 9
    - blastocysty : 🅾️. 😭, transfer odwołany
    Start II pICSI 10.2024
    Rekovelle/orgalutran
    - punkcja 16.10 ???
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domiszka tak szybko? :O

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
‹‹ 166 167 168 169 170 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ