Angelius Provita- Katowice
-
WIADOMOŚĆ
-
Samosiowa, cieszę się, że idziecie do przodu! Jak z mężem i tatą się sprawy poukładały? mam nadzieję, że już jest chociaż w miarę dobrze. Strasznie mi było przykro, że dziewczyny tak naskoczyły na Ciebie wtedy, myślałam, że skasowałaś konto całkiem.
Powiem CI, że czasem jest tak, że jeszcze dorabiają jakieś badania (no i do samego in vitro potrzeba też aktualnych badań, na wymazy np czeka się ok 2-3 tyg). A miałaś laparo z histero? Bo już nie pamietam jak to u Ciebie tam było. Bo widzę, że Provita lubi sprawdzać najpierw co jest w środku, a potem dopiero robić in vitro. Co wydaje mi się, że jest dobre, że nie robi tak w ciemno.Pia88 lubi tę wiadomość
Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
czekamynadzidzie wrote:Mam 30 lat, mąż 31. Staramy się od lipca 2017 o pierwszego maluszka. U meża wszystko ok, plemniki nie jakieś rewelacyjne, ale źle tez nei jest. Balansujemy z wynikamy na granicy normy hba mamy troche obnizone, bo norma do 80%, a my mamy 70%, ale fragmentacja ok. Reszta ok. Pani dr mowi, ze spoko. Nie czepiamy się
u mnie tsh skaczące, jak podskoczy powyżej 2 to robia mi sie torbiele (pecherzyki przestaja pękać), wiec musze tego bardzo pilnowac, jestem na Letroxie. Reszta hormonów w normie, Amh wysokie (4,5). Mialam ureaplasme i jakies drobne infekcje, wyleczylismy z meżem. Jest ok. Jestem po laparoskopii i histeroskopii jakies 5 miesięcy temu, jajowody drożne, mam endometriozę 2 stopnia w zatoce Douglasa tylko, na jajnikach nic, w macicy czysto. Żadnych torbieli, zrostów, polipów, blizn. NIC. Generalnie póki co rozpoznanie "niepłodność idiopatyczna", bo ponoc endometrioza mojego stopnia nie powinna przeszkadzać w niczym. Nie badałam wrogości śluzu - nie moglismy sie zgrac z mężem i kliniką i po wielu podejściach po prostu odpuściliśmy - zobaczymy podczas IUI czy to był problem. Jestem po pierwszych 5 zastrzykach póki co, na razie z wczoraj są dwa większe pecherzyki, maja 11 mm, ale to jeszcze za małoczekamynadzidzie, Pia88 lubią tę wiadomość
Starania od 02.2016
Nk 24->10% HBA 52% morfologia 2%-4%
2xIUI
02.2019 pICSI - 4 zarodki - 1xcb
06.2020 pICSI - 8 zarodków
08.2020 - crio 1x 2BB ;(
11.2020 - crio 2x 3AA ;(
01.2021 - crio 1 x 3AA ;(
Zostały 4❄ -
nick nieaktualnyNo właśnie samosiowa, tak jak nowa koleżanka pisze, jeśli to będzie Twoja pierwsza wizyta to najpierw wywiad i badania, a dopiero potem stymulacja. Nie ma co działać w ciemno. Od mojej pierwszej wizyty do ivf minęło kilka miesięcy . Ale daliśmy sobie po laparoskopii dwa cykle na naturalne starania.
Witaj czekamynadzidzie🤗
Trzymam kciuki za jajeczka . Myśle , ze nie ma co szaleć . Trzy wystarczą🤪 Choć i tak nawet przy dwóch będą emocje 🙈czekamynadzidzie, Pia88 lubią tę wiadomość
-
Samosiowa88 wrote:To niestety chyba bede miec dlugi a ile moze trwqc taki dlugi??
czekamynadzidzie, didik34, Megii_81 lubią tę wiadomość
KIR AA
HLA-C c2c2 (oboje)
NK 26%
PAI-1 hetero -
nick nieaktualnyWisienka39* wrote:Dokumenty podpisujecie przed podejściem do 1 stymulacji. Musicie być oby dwoje podczas podpisywania. Można także zabrać dokumenty do domu spokojnie wypełnić przeczytać a podpisać w klinice.
Hmm..ja do tej pory nic nie podpisywałam, a zjawiam się już w 9 dniu zastrzyków Gonapeptyl po antykach.
Czy to będzie za późno?
Po konsultacji tej decydującej we wrześniu nic nie dostałam do pospisania.
Teraz jak czytam te Wasze wpisy o tych długich i krótkich protokołach to uświadamiam sobie, że te zastrzyki Gonapeptyl to jeszcze nie stymulacja?
Nic już nie wiem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2019, 20:44
-
Martinka wrote:Mam mieć szczepienia, ale dopiero jak wywalczę zarodki. W drugiej procedurze miałam słabiutką blastocystę, więc bezsensu się było szczepićStarania od 05.2014
1 procedura - 4 transfery 😔
2 procedura - 3 ❄️: 1😔
JA: mięśniaki, skopane cytokiny, kir Bx, AMH 2,92,
....i nie wiem co dalej -
nick nieaktualny
-
Dzięki dziewczyny za ciepłe przyjęcie!
Mnie to już tak zależy, żeby sie udało, że wiem, że dam radę i z bliźniakami w razie czego! Nawet będę w 7 niebie u mnie podgląd we wtorek i zobaczymy jak te pęcherzyki. No i czy jeszcze jakiś się nie pojawił bo podchodzę na Puregonie tylko dużo mniejszych dawkach niż do in vitro.
didik ponoć po laparoskopii ten czas zaraz po daje największe szanse u mnie niestety nie zdziałał magicznego cudu, ale walczymy dalejPia88 lubi tę wiadomość
Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Pia do inseminacji też podpisujesz umowę. I ja jestem np w trakcie stymulacji, a umowę dopiero dostałam wczoraj, już po pierwszych zastrzykach, więc moze im chodzi, zeby to podpisać przed samą docelową procedurą jaką jest punkcja (w Twoim przypadku)? I nam np. babeczka kazala nie podpisywac nic, tylko sie zapoznać z umową i że podpiszemy dopiero wtedy jak przyjdziemy na ostateczny dzień IUI.
Pia88 lubi tę wiadomość
Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
nick nieaktualnyczekamynadzidzie wrote:Dzięki dziewczyny za ciepłe przyjęcie!
Mnie to już tak zależy, żeby sie udało, że wiem, że dam radę i z bliźniakami w razie czego! Nawet będę w 7 niebie u mnie podgląd we wtorek i zobaczymy jak te pęcherzyki. No i czy jeszcze jakiś się nie pojawił bo podchodzę na Puregonie tylko dużo mniejszych dawkach niż do in vitro.
didik ponoć po laparoskopii ten czas zaraz po daje największe szanse u mnie niestety nie zdziałał magicznego cudu, ale walczymy dalej
Tak, do IUI podchodzi się z dwoma max.
Trzymam kciuki za inseminację.
Dzięki także za odpowiedź dotyczącą umowy.
Zobaczymy przy następnej wizycie, ale pewnie jeszcze zadzwonię się dowiedzieć, bo ja w gorącej wodzie kąpana jestem hihi -
nick nieaktualnyczekamynadzidzie wrote:Dzięki dziewczyny za ciepłe przyjęcie!
didik ponoć po laparoskopii ten czas zaraz po daje największe szanse u mnie niestety nie zdziałał magicznego cudu, ale walczymy dalej -
didik34 wrote:U mnie tez nie 🙈Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
nick nieaktualnyczekamynadzidzie wrote:ale ważne, że już jesteś u celu
Życzę Ci , żebyś miała jak najkrótszą tą drogę 😍Pia88, SusieOne, monik123, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySamosiowa88 wrote:Dziewwczyny jaki jest czas od pierwszej wizyty do zabiegu in vitro orientujecie sie moze?
Przy krótkim protokole stymulacja trwa ok 2 tyg. Jeżeli nie masz hiperki i podchodzisz do transferu ze świeżymi zarodkami a zarodki ładnie sie dzielą po punkcji to trzy dni do sześciu w zależności z ktorej doby zabiersz zarodek to cała akcja zamyka się w ok 3 tygodnie .Samosiowa88, Pia88 lubią tę wiadomość
-
Meggie1 wrote:Ja teraz będę mieć długi. U mnie będzie trwał 40 dni ponoć. Za tydzień się dowiem wszystkiego.
ja miałam taki długi protokół, zastrzyki trwały w nieskończoność hehe, ale szybko zleciało w sumie. Wyszły z niego 2 zarodki, ale nie chciały ze mną zostać niestety👶 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Pia88 wrote:A czy ta stymulacja jest też analizowana na bieżąco czy od razu wiadomo ile zastrzyków?
Pia88 lubi tę wiadomość
Starania od 05.2014
1 procedura - 4 transfery 😔
2 procedura - 3 ❄️: 1😔
JA: mięśniaki, skopane cytokiny, kir Bx, AMH 2,92,
....i nie wiem co dalej -
Pia88 wrote:A czy ta stymulacja jest też analizowana na bieżąco czy od razu wiadomo ile zastrzyków?
Pia88 lubi tę wiadomość
Starania od 02.2016
Nk 24->10% HBA 52% morfologia 2%-4%
2xIUI
02.2019 pICSI - 4 zarodki - 1xcb
06.2020 pICSI - 8 zarodków
08.2020 - crio 1x 2BB ;(
11.2020 - crio 2x 3AA ;(
01.2021 - crio 1 x 3AA ;(
Zostały 4❄