X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samosiowa, cieszę się, że idziecie do przodu! Jak z mężem i tatą się sprawy poukładały? mam nadzieję, że już jest chociaż w miarę dobrze. Strasznie mi było przykro, że dziewczyny tak naskoczyły na Ciebie wtedy, myślałam, że skasowałaś konto całkiem.

Powiem CI, że czasem jest tak, że jeszcze dorabiają jakieś badania (no i do samego in vitro potrzeba też aktualnych badań, na wymazy np czeka się ok 2-3 tyg). A miałaś laparo z histero? Bo już nie pamietam jak to u Ciebie tam było. Bo widzę, że Provita lubi sprawdzać najpierw co jest w środku, a potem dopiero robić in vitro. Co wydaje mi się, że jest dobre, że nie robi tak w ciemno.

Pia88 lubi tę wiadomość

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱
  • monik123 Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekamynadzidzie wrote:
    Mam 30 lat, mąż 31. Staramy się od lipca 2017 o pierwszego maluszka. U meża wszystko ok, plemniki nie jakieś rewelacyjne, ale źle tez nei jest. Balansujemy z wynikamy na granicy normy ;) hba mamy troche obnizone, bo norma do 80%, a my mamy 70%, ale fragmentacja ok. Reszta ok. Pani dr mowi, ze spoko. Nie czepiamy się :D

u mnie tsh skaczące, jak podskoczy powyżej 2 to robia mi sie torbiele (pecherzyki przestaja pękać), wiec musze tego bardzo pilnowac, jestem na Letroxie. Reszta hormonów w normie, Amh wysokie (4,5). Mialam ureaplasme i jakies drobne infekcje, wyleczylismy z meżem. Jest ok. Jestem po laparoskopii i histeroskopii jakies 5 miesięcy temu, jajowody drożne, mam endometriozę 2 stopnia w zatoce Douglasa tylko, na jajnikach nic, w macicy czysto. Żadnych torbieli, zrostów, polipów, blizn. NIC. Generalnie póki co rozpoznanie "niepłodność idiopatyczna", bo ponoc endometrioza mojego stopnia nie powinna przeszkadzać w niczym. Nie badałam wrogości śluzu - nie moglismy sie zgrac z mężem i kliniką i po wielu podejściach po prostu odpuściliśmy - zobaczymy podczas IUI czy to był problem. Jestem po pierwszych 5 zastrzykach póki co, na razie z wczoraj są dwa większe pecherzyki, maja 11 mm, ale to jeszcze za mało ;)
    W takim razie informuj nas na bieżąco jak sytuacja wygląda 🤗 i oby na tej IUI skończyła się przygoda z kliniką, przynajmniej na razie ;)

czekamynadzidzie, Pia88 lubią tę wiadomość

Starania od 02.2016
    Nk 24->10% HBA 52% morfologia 2%-4%
    2xIUI :(
    02.2019 pICSI - 4 zarodki - 1xcb
    06.2020 pICSI - 8 zarodków
    08.2020 - crio 1x 2BB ;(
    11.2020 - crio 2x 3AA ;(
    01.2021 - crio 1 x 3AA ;(
    Zostały 4❄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2019, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie samosiowa, tak jak nowa koleżanka pisze, jeśli to będzie Twoja pierwsza wizyta to najpierw wywiad i badania, a dopiero potem stymulacja. Nie ma co działać w ciemno. Od mojej pierwszej wizyty do ivf minęło kilka miesięcy . Ale daliśmy sobie po laparoskopii dwa cykle na naturalne starania.

Witaj czekamynadzidzie🤗
    Trzymam kciuki za jajeczka . Myśle , ze nie ma co szaleć . Trzy wystarczą🤪 Choć i tak nawet przy dwóch będą emocje 🙈

czekamynadzidzie, Pia88 lubią tę wiadomość

• Meggie1 Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samosiowa88 wrote:
    To niestety chyba bede miec dlugi a ile moze trwqc taki dlugi??
    Ja teraz będę mieć długi. U mnie będzie trwał 40 dni ponoć. Za tydzień się dowiem wszystkiego.

czekamynadzidzie, didik34, Megii_81 lubią tę wiadomość

KIR AA
    HLA-C c2c2 (oboje)
    NK 26%
    PAI-1 hetero
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2019, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wisienka39* wrote:
    Dokumenty podpisujecie przed podejściem do 1 stymulacji. Musicie być oby dwoje podczas podpisywania. Można także zabrać dokumenty do domu spokojnie wypełnić przeczytać a podpisać w klinice.

Hmm..ja do tej pory nic nie podpisywałam, a zjawiam się już w 9 dniu zastrzyków Gonapeptyl po antykach.
    Czy to będzie za późno?
    Po konsultacji tej decydującej we wrześniu nic nie dostałam do pospisania.

Teraz jak czytam te Wasze wpisy o tych długich i krótkich protokołach to uświadamiam sobie, że te zastrzyki Gonapeptyl to jeszcze nie stymulacja?
    Nic już nie wiem :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2019, 20:44

• Cichaa Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martinka wrote:
    Mam mieć szczepienia, ale dopiero jak wywalczę zarodki. W drugiej procedurze miałam słabiutką blastocystę, więc bezsensu się było szczepić
    Mogę priv?

Starania od 05.2014
    1 procedura - 4 transfery 😔
    2 procedura - 3 ❄️: 1😔
    JA: mięśniaki, skopane cytokiny, kir Bx, AMH 2,92,

....i nie wiem co dalej
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2019, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samosiowa88 wrote:
    To niestety chyba bede miec dlugi a ile moze trwqc taki dlugi??

O tym decyduje lekarz patrząc na Twoją historię choroby :)

Wysłany: 6 października 2019, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za ciepłe przyjęcie! <3

Mnie to już tak zależy, żeby sie udało, że wiem, że dam radę i z bliźniakami w razie czego! Nawet będę w 7 niebie :D u mnie podgląd we wtorek i zobaczymy jak te pęcherzyki. No i czy jeszcze jakiś się nie pojawił :P bo podchodzę na Puregonie tylko dużo mniejszych dawkach niż do in vitro.

didik ponoć po laparoskopii ten czas zaraz po daje największe szanse ;) u mnie niestety nie zdziałał magicznego cudu, ale walczymy dalej ;)

Pia88 lubi tę wiadomość

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️

Wysłany: 6 października 2019, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia do inseminacji też podpisujesz umowę. I ja jestem np w trakcie stymulacji, a umowę dopiero dostałam wczoraj, już po pierwszych zastrzykach, więc moze im chodzi, zeby to podpisać przed samą docelową procedurą jaką jest punkcja (w Twoim przypadku)? I nam np. babeczka kazala nie podpisywac nic, tylko sie zapoznać z umową i że podpiszemy dopiero wtedy jak przyjdziemy na ostateczny dzień IUI.

Pia88 lubi tę wiadomość

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
  • Martinka Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cichaa wrote:
    Mogę priv?
    Pewnie😉

0901d7c722.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2019, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekamynadzidzie wrote:

Mnie to już tak zależy, żeby sie udało, że wiem, że dam radę i z bliźniakami w razie czego! Nawet będę w 7 niebie :D u mnie podgląd we wtorek i zobaczymy jak te pęcherzyki. No i czy jeszcze jakiś się nie pojawił :P bo podchodzę na Puregonie tylko dużo mniejszych dawkach niż do in vitro.

didik ponoć po laparoskopii ten czas zaraz po daje największe szanse ;) u mnie niestety nie zdziałał magicznego cudu, ale walczymy dalej ;)

Tak, do IUI podchodzi się z dwoma max.
    Trzymam kciuki za inseminację.

Dzięki także za odpowiedź dotyczącą umowy.
    Zobaczymy przy następnej wizycie, ale pewnie jeszcze zadzwonię się dowiedzieć, bo ja w gorącej wodzie kąpana jestem hihi

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2019, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekamynadzidzie wrote:

U mnie tez nie 🙈

Wysłany: 6 października 2019, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didik34 wrote:
    U mnie tez nie 🙈
    ale ważne, że już jesteś u celu ;)

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2019, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekamynadzidzie wrote:
    ale ważne, że już jesteś u celu ;)
    Droga była długa, kręta i wyboista , ale tak , najważniejsze , ze mały gość siedzi już w brzuchu .
    Życzę Ci , żebyś miała jak najkrótszą tą drogę 😍

Pia88, SusieOne, monik123, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2019, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samosiowa88 wrote:
    Dziewwczyny jaki jest czas od pierwszej wizyty do zabiegu in vitro orientujecie sie moze?

Przy krótkim protokole stymulacja trwa ok 2 tyg. Jeżeli nie masz hiperki i podchodzisz do transferu ze świeżymi zarodkami a zarodki ładnie sie dzielą po punkcji to trzy dni do sześciu w zależności z ktorej doby zabiersz zarodek to cała akcja zamyka się w ok 3 tygodnie .

Samosiowa88, Pia88 lubią tę wiadomość

• Megii_81 Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggie1 wrote:
    Ja teraz będę mieć długi. U mnie będzie trwał 40 dni ponoć. Za tydzień się dowiem wszystkiego.

ja miałam taki długi protokół, zastrzyki trwały w nieskończoność hehe, ale szybko zleciało w sumie. Wyszły z niego 2 zarodki, ale nie chciały ze mną zostać niestety :(

👶
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2019, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za wszelkie informacje
    Czekamy wszystko w porzadku u mnie :)

czekamynadzidzie lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2019, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy ta stymulacja jest też analizowana na bieżąco czy od razu wiadomo ile zastrzyków?

• Cichaa Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia88 wrote:
    A czy ta stymulacja jest też analizowana na bieżąco czy od razu wiadomo ile zastrzyków?
    Przy stymulacji Co 2 lub 3 dni masz wizytę i wszystko jest pod kontrolą lekarza.

Pia88 lubi tę wiadomość

Starania od 05.2014
    1 procedura - 4 transfery 😔
    2 procedura - 3 ❄️: 1😔
    JA: mięśniaki, skopane cytokiny, kir Bx, AMH 2,92,

....i nie wiem co dalej
  • monik123 Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia88 wrote:
    Wszystko na bieżąco, zależy od tego czy pęcherzyki będą chciały współpracować ;) ja miałam punkcje w 12dc

Pia88 lubi tę wiadomość

Starania od 02.2016
    Nk 24->10% HBA 52% morfologia 2%-4%
    2xIUI :(
    02.2019 pICSI - 4 zarodki - 1xcb
    06.2020 pICSI - 8 zarodków
    08.2020 - crio 1x 2BB ;(
    11.2020 - crio 2x 3AA ;(
    01.2021 - crio 1 x 3AA ;(
    Zostały 4❄
‹‹ 1682 1683 1684 1685 1686 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ