Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • aurola Autorytet
    Postów: 738 858

    Wysłany: 9 października 2019, 13:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martinka wrote:
    powinnam się zabrać za dietę z niskim ig, bo przez ten rok to nawet nie mówię ile mam kg więcej. To hormony, odstawienie metforminy,wakacje, bunt i rezygnacja i teraz mam za swoje!
    Jak bym czytała o sobie 😂

    hchyvfxmo1eygfw1.png
  • aurola Autorytet
    Postów: 738 858

    Wysłany: 9 października 2019, 13:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam za wszystkie kciuki. Ja narazie o zarodkach i procedurach mogę pomarzyć.

    hchyvfxmo1eygfw1.png
  • Wisienka39* Autorytet
    Postów: 366 695

    Wysłany: 9 października 2019, 13:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna wrote:
    A mozna wiedzieć jaka masz wagę i wzrost że musisz schudnąć 5 kg? Pytam bo ja też do szczupłych nie naleze, ćwiczeń też nie lubię zmuszam się na siłę ale to trwa Góra miesiąc i potem już mi się nie chce zwłaszcza jak jakiś dół dopada to zaś myśli że bezsennnsu to wszystko i tak w kolko

    Luna moja waga 87 kg przy wzroście 160. Jestem typem jabłka. Nóżki jak patyki, dupy brak😜 mój mąż mówi na to płaskodupie😂 biodra wąskie, za to brzuszek za duży. Mogła by mi się ta tusza z brzucha na dupę przesunąć byłabym wniebowzieta.😍.

    minia61, Ewa89_89, aurola lubią tę wiadomość

    7 lat starań, niedoczynność tarczycy, hashimoto, PCOS, lewy jajowód niedrożny, problemy immunologiczne: MTHFR_677C-T układ homozygotyczny, PAI-1 4G układ heterozygotyczny,
    ANA 1:160 plamiste, ASA-ujemne,NK 16%,
    IFN - 880 (2046,6-4738)
    TNF Alfa- 5270 (1208,3-4156,1)
    IL 5 - 6 (20-59)
    IL 2 - 559 (20-62,5)
    TNF/IL4 - 250,9 (19,7-149,5)
    IFN/IL10 - 0,4 (1,2-3)
    CD3+/CD4+ - 54 (30-51)
    CD3+/CD8+ - 18 (19-39)
    CD4/CD8 - 3 (0,8-2,5)
    AMH 6,63 (2017r)
    Wskazania do accofilu.
    Pierwsza procedura dwa zarodki podawane pojedynczo -beta ujemna.
    Kolejna procedura. Mamy 3 mrozaczki.
    Poronienie 5tc*
  • Meggie1 Autorytet
    Postów: 2344 2276

    Wysłany: 9 października 2019, 13:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samosiowa88 wrote:
    Jak czytam o Tych Waszych pudelkach to az mi glupio bo ja jakis czas temu tez majatki tracilam na suplementy od jakiegos czasu nic nie biore zrobilam sobie od nich odpoczynek albonjak mi sie przypomni czasami tez zasada ze czuje sie zmeczona to wezme magnez na tej zasadzie chyba przajadlam sie juz tymi lekami wszystkimi i orzestalam wierzyc w suplementy chyba u mnie to nie w tym problem.
    Mój mąż nie bierze nic, ja tylko prenatal uno i wit. D. Dieta jako tako, ale uwielbiam chipsy i kawę i z nich nie rezygnuje :) 2,5 roku wycięte z życia, wiec teraz postanowiłam tak drastycznie to tego nie podchodzić. Nawet L4 po transferze nie będę brać tym razem (praca biurowa). Okazało się, ze suple które brałam mogły wpływać na zwiększenie się komórek NK... także odstawiłam 3/4 supli. Ja Wazę 56kg przy wzroście 170.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2019, 13:16

    KIR AA
    HLA-C c2c2 (oboje)
    NK 26%
    PAI-1 hetero
  • minia61 Autorytet
    Postów: 253 212

    Wysłany: 9 października 2019, 13:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggie1 wrote:
    Mój mąż nie bierze nic, ja tylko prenatal uno i wit. D. Dieta jako tako, ale uwielbiam chipsy i kawę i z nich nie rezygnuje :) 2,5 roku wycięte z życia, wiec teraz postanowiłam tak drastycznie to tego nie podchodzić. Nawet L4 po transferze nie będę brać tym razem (praca biurowa). Okazało się, ze suple które brałam mogły wpływać na zwiększenie się komórek NK... także odstawiłam 3/4 supli. Ja Wazę 56kg przy wzroście 170.
    Meggie o jakie suple dokładnie chodzi? Wiem, ze koenzym ale czy coś jeszcze?

    Minia61
  • Luna Autorytet
    Postów: 937 486

    Wysłany: 9 października 2019, 13:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wisienka39* wrote:
    Luna moja waga 87 kg przy wzroście 160. Jestem typem jabłka. Nóżki jak patyki, dupy brak😜 mój mąż mówi na to płaskodupie😂 biodra wąskie, za to brzuszek za duży. Mogła by mi się ta tusza z brzucha na dupę przesunąć byłabym wniebowzieta.😍.

    Ja to bardziej chyba klepsydra czyli uda i tylek oraz moje przeklęte ramiona😡 nic trzeba się wziąść za siebie i tyle 🤪

    Starania od 2014 roku,
    od 2018 Provita
    1 procedura krótki protokół 2 komórki, transfer 2 dniowca 😟 brak ❄️
    2 procedura krótki protokół 6 komórek, 3 blastki, transfer 2BB😟 2❄️❄️, criotransfer 3BB😢 criotransfer 2BC😢 XI/2020 start 3 i ostatnia procedura
    Ja: niedoczynność tarczycy, niskie AMH, endometrioza 2 stopnia, Kir bx brak 4 kirow implantacyjnych, rozjechane cytokiny, komórki nk30%, mutacje PAI i MTHFR w homo
    Mąż: słabe nasienie ilość i morfologia 2%, HBA 1%
  • Luna Autorytet
    Postów: 937 486

    Wysłany: 9 października 2019, 13:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggie1 wrote:
    Mój mąż nie bierze nic, ja tylko prenatal uno i wit. D. Dieta jako tako, ale uwielbiam chipsy i kawę i z nich nie rezygnuje :) 2,5 roku wycięte z życia, wiec teraz postanowiłam tak drastycznie to tego nie podchodzić. Nawet L4 po transferze nie będę brać tym razem (praca biurowa). Okazało się, ze suple które brałam mogły wpływać na zwiększenie się komórek NK... także odstawiłam 3/4 supli. Ja Wazę 56kg przy wzroście 170.

    Waga i wzrost moje Marzenie 😄 ale nóg mikt mi nie wydłuży 🤪 właśnie tyle tego się bierze, zastanawiałam się ostatnio czy aby nie było że zamiast człowiek sobie tym pomóc to jeszcze zaszkodzi

    Starania od 2014 roku,
    od 2018 Provita
    1 procedura krótki protokół 2 komórki, transfer 2 dniowca 😟 brak ❄️
    2 procedura krótki protokół 6 komórek, 3 blastki, transfer 2BB😟 2❄️❄️, criotransfer 3BB😢 criotransfer 2BC😢 XI/2020 start 3 i ostatnia procedura
    Ja: niedoczynność tarczycy, niskie AMH, endometrioza 2 stopnia, Kir bx brak 4 kirow implantacyjnych, rozjechane cytokiny, komórki nk30%, mutacje PAI i MTHFR w homo
    Mąż: słabe nasienie ilość i morfologia 2%, HBA 1%
  • Luna Autorytet
    Postów: 937 486

    Wysłany: 9 października 2019, 13:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    aurola wrote:
    Trzymam za wszystkie kciuki. Ja narazie o zarodkach i procedurach mogę pomarzyć.

    Witaj w klubie, moze kiedyś razem będziemy startować

    Starania od 2014 roku,
    od 2018 Provita
    1 procedura krótki protokół 2 komórki, transfer 2 dniowca 😟 brak ❄️
    2 procedura krótki protokół 6 komórek, 3 blastki, transfer 2BB😟 2❄️❄️, criotransfer 3BB😢 criotransfer 2BC😢 XI/2020 start 3 i ostatnia procedura
    Ja: niedoczynność tarczycy, niskie AMH, endometrioza 2 stopnia, Kir bx brak 4 kirow implantacyjnych, rozjechane cytokiny, komórki nk30%, mutacje PAI i MTHFR w homo
    Mąż: słabe nasienie ilość i morfologia 2%, HBA 1%
  • Yoselyn82 Autorytet
    Postów: 11183 12320

    Wysłany: 9 października 2019, 14:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale pięknie się dzieje ;-) oby tak dalej. Trzymam kciuki mocno

    Mój kochany Michałek ❤️❤️❤️

    Starania o drugiego maluszka 💕🥰

    Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • czekamynadzidzie Autorytet
    Postów: 4246 2747

    Wysłany: 9 października 2019, 15:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggie1 napisałam Ci na priv :)

    3,5 roku starań...
    32 lata, endometrioza II st., niepłodność idiopatyczna
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół)
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół)
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️

    szczepienia moją ostatnią nadzieją...


    "Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
  • Ewa89_89 Autorytet
    Postów: 4863 3909

    Wysłany: 9 października 2019, 16:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wisienka ja tez cierpię na plaskodupie...

    Meggi ty chudzinko! Ja tez chipsożerca! To chyba moje największe uzależnienie. Fajki rzuciłam a tego nie potrafię. 2 tyg detoksu to chyba mój rekord :-)

    Luna, Aurola a jak się u Was sprawy maja? Ile pauzy Was czeka?

    Ja mam wagę odpowiednia ale na brzuchu urosła mi opona i jakoś zamiast się jej pobyc to się przyzwyczaiłam. A pózniej opona zamieniła się w piłkę tzw brzuch tarczycowy. Jak przeczytałam gdzieś, że tego się już raczej nie da niczym pozbyć to odpuściłam i mam wywalone. Wyglądam jak w ciąży spożywczej :-)

    Wisienka39*, Meggie1 lubią tę wiadomość

    21.12.2020-04.01.2021 szpital, zatrzymanie porodu przedwczesnego, pessar.
    04.12.2020 połówkowe♀️
    25.07.2020 FET 8b 🙏 9dpt bhcg 12, 11dpt bhcg 36, 13dpt bhcg 84 plamienia, 16 dpt bhcg 396, 29dpt krwotok (krwiaki), 31 dpt 💜
    06.20 histero usunięto uwypuklenie w macicy
    05.20 histero +hegarowanie nieudane (zbyt wąska szyjka)
    12.19 II IMSI długi protokół: 17 komórek/ 8 dojrzałych/ 4 zaplodnione/1❄️8b
    09.2019 laparohistero=usunięcie przegrody, endometrioza 2 st.
    06.2019 IMSI krótki 12 komórek/7 dojrzałych/5 zapłodnionych/ 1 zarodek 2BB ET :-( cb, zero mrozaków :(
    1 IUI 03.04.19 :( Invicta Wrocław
    4 x stymulacja clo :(

    Ja: HSG ok, AMH ok 3; Choroba Gravesa Basedowa, Hashimoto, Łuszczyca, Endometrioza II, zrosty, MTHFR hetero, PAI homo, KIR AA, cukrzyca ciążowa.

    Mąż: mała ilość, słabe upłynnienie i ruchliwość, morfologia 4%, FDNA 18%; HBA 86%, 96% uszkodzeń główki, wszystkie parametry poniżej normy

    Starania od 01.2016
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 9 października 2019, 16:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie niczwgo nie odmawiam teraz. Pije kawe parzona po rozpuszczalnwj zle sie czulam i mnie najprawdopodobniej uczula tak samo jak wiekszosc warzyw ktore sa ladowane pestycydami.
    Co do supli to fiola dostalam jakis czas temu i myslalam ze pomoga mi zajsc w ciaze ze napewno to moja wina ze nie zachodze bo nie suplementuje tego tamtego itp. Naszczescie jakos sie opamietalam testy tez przestalam kupowac.

  • aurola Autorytet
    Postów: 738 858

    Wysłany: 9 października 2019, 17:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa89_89 wrote:
    Wisienka ja tez cierpię na plaskodupie...

    Meggi ty chudzinko! Ja tez chipsożerca! To chyba moje największe uzależnienie. Fajki rzuciłam a tego nie potrafię. 2 tyg detoksu to chyba mój rekord :-)

    Luna, Aurola a jak się u Was sprawy maja? Ile pauzy Was czeka?

    Ja mam wagę odpowiednia ale na brzuchu urosła mi opona i jakoś zamiast się jej pobyc to się przyzwyczaiłam. A pózniej opona zamieniła się w piłkę tzw brzuch tarczycowy. Jak przeczytałam gdzieś, że tego się już raczej nie da niczym pozbyć to odpuściłam i mam wywalone. Wyglądam jak w ciąży spożywczej :-)
    No u mnie puki zrosty nie odpuszcza. Także bliżej nieokreślony termin. Czekam na histero

    hchyvfxmo1eygfw1.png
  • Luna Autorytet
    Postów: 937 486

    Wysłany: 9 października 2019, 18:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa89_89 wrote:
    Wisienka ja tez cierpię na plaskodupie...

    Meggi ty chudzinko! Ja tez chipsożerca! To chyba moje największe uzależnienie. Fajki rzuciłam a tego nie potrafię. 2 tyg detoksu to chyba mój rekord :-)

    Luna, Aurola a jak się u Was sprawy maja? Ile pauzy Was czeka?

    Ja mam wagę odpowiednia ale na brzuchu urosła mi opona i jakoś zamiast się jej pobyc to się przyzwyczaiłam. A pózniej opona zamieniła się w piłkę tzw brzuch tarczycowy. Jak przeczytałam gdzieś, że tego się już raczej nie da niczym pozbyć to odpuściłam i mam wywalone. Wyglądam jak w ciąży spożywczej :-)

    Ja gdybym mogła to już bym Dalej działała, poelcialabym jutro na jakieś badania żeby dowiedzieć się co jest nie tak ze się nie udaje, ale blokuje mnie poprostu kasa i narazie dupa,człowiek by chciał a ma związane ręce, nie wiem jak wytrzymam tak nic nie robić, strasznie mnie to dobija, codziennie o tym myślę i chyba zaraz zwiarjuje, kusi mnie żeby pożyczyć kasę od siostry i coś porobić ale z drugiej strony zaś może lepiej poczekać na wizytę u dr M. P i zobaczyc co powie i wtedy myśleć co dalej, ale wizyta dopiero końcem listopada także porażka, kolejny rok prawie zleciał

    Starania od 2014 roku,
    od 2018 Provita
    1 procedura krótki protokół 2 komórki, transfer 2 dniowca 😟 brak ❄️
    2 procedura krótki protokół 6 komórek, 3 blastki, transfer 2BB😟 2❄️❄️, criotransfer 3BB😢 criotransfer 2BC😢 XI/2020 start 3 i ostatnia procedura
    Ja: niedoczynność tarczycy, niskie AMH, endometrioza 2 stopnia, Kir bx brak 4 kirow implantacyjnych, rozjechane cytokiny, komórki nk30%, mutacje PAI i MTHFR w homo
    Mąż: słabe nasienie ilość i morfologia 2%, HBA 1%
  • Heidi Di Autorytet
    Postów: 599 498

    Wysłany: 9 października 2019, 19:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aurola, a kiedy histero? Masz teraz wdrożone leczenie?

    I IVF:
    ET 1.2020 :(
    Krio 4.2020 SYNECZEK <3

    Zostało ❄️❄️

    Ja: Endometrioza II st., wycięta przegroda macicy, wyleczony rozrost endometrium, wysoka homocysteina (14) i kwas (21).
    M: Morfologia 4%, HBA 92%, fDNA 9%.
  • MeHe Ekspertka
    Postów: 227 74

    Wysłany: 9 października 2019, 19:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girls, jak wygląda cykl sztuczny, jak endo jest już gotowe? Ile dni się czeka na transfer i ile się bierze proga do transferu i po nim?

  • Meggie1 Autorytet
    Postów: 2344 2276

    Wysłany: 9 października 2019, 19:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    minia61 wrote:
    Meggie o jakie suple dokładnie chodzi? Wiem, ze koenzym ale czy coś jeszcze?
    Mleczko pszczele i omega.

    KIR AA
    HLA-C c2c2 (oboje)
    NK 26%
    PAI-1 hetero
  • Meggie1 Autorytet
    Postów: 2344 2276

    Wysłany: 9 października 2019, 19:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwaga hit!!! W piątek idę na wesele a w sobotę rano mam histeroskopie 😂 na żywca!!! Jakiś tylko głupi Jaś czy coś.

    aurola, minia61 lubią tę wiadomość

    KIR AA
    HLA-C c2c2 (oboje)
    NK 26%
    PAI-1 hetero
  • MeHe Ekspertka
    Postów: 227 74

    Wysłany: 9 października 2019, 19:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggie1 wrote:
    Uwaga hit!!! W piątek idę na wesele a w sobotę rano mam histeroskopie 😂 na żywca!!! Jakiś tylko głupi Jaś czy coś.
    Też miałam. Da się to znieść.

    Meggie1 lubi tę wiadomość

  • Martinka Autorytet
    Postów: 1930 1850

    Wysłany: 9 października 2019, 19:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggie1 wrote:
    Uwaga hit!!! W piątek idę na wesele a w sobotę rano mam histeroskopie 😂 na żywca!!! Jakiś tylko głupi Jaś czy coś.
    Szalona😉 Zaszalej do rana to może lepiej Ci się będzie spało na zabiegu

    2IUI, 08.2018 IMSI☹️11.2018 2 transfer☹️06.2019, 3transfer😔 06.2020 3procedura-3❄️, szczepienia czas start💪 10.2020 4 transfer😞1.2021 5etc😩
‹‹ 1688 1689 1690 1691 1692 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego