Angelius Provita- Katowice
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak tak ja sobie już ustawiłam alarmy 6:30 lutinus i estrofem, 7:30 heparyna i Encorton, 14:30 lutinus i estrofem, przy kolacji wit D3 i femibion, 22:30 lutinus i estrofem. Jeszcze dojdzie accofil, myślę że taka 19:00 będzie optymalna. Wszystko spoko, ale przychodzi weekend a tu trzeba wstać o 6:30 na leki
Yoselyn82, SusieOne lubią tę wiadomość
KIR AA
HLA-C c2c2 (oboje)
NK 26%
PAI-1 hetero -
Meggie1 wrote:Tak tak ja sobie już ustawiłam alarmy 6:30 lutinus i estrofem, 7:30 heparyna i Encorton, 14:30 lutinus i estrofem, przy kolacji wit D3 i femibion, 22:30 lutinus i estrofem. Jeszcze dojdzie accofil, myślę że taka 19:00 będzie optymalna. Wszystko spoko, ale przychodzi weekend a tu trzeba wstać o 6:30 na leki
Meggie1 lubi tę wiadomość
moja historia
"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie" -
Evkill, jeszcze nic nie jest przesądzone. Wiem, że się powtarzam, ale mi wychodziły pozytywne sikańce, a beta była negatywna, więc naprawdę nie warto ich robić, gdy się podchodzi do in vitro. I tak musisz zrobić badanie z krwi, więc po co wydawać kasę i jeszcze dodatkowo się stresować niepewnym wynikiem, niepewnym zarówno w jedną, jak i drugą stronę.
Meggie, gratulację, świetny wynik, oby wszystkie się dobrze rozwijały
Sansa, biedna, wracaj szybko do zdrowia!
A ja się wkurzyłąm na Ageliusa. Bo dzwonią, że zmiana terminu wizyty i że jutro już, szybko mam przyjeżdżać. Jeszcze mi kobieta mówi, że jestem na liście rezerwowej. Wtf?! CZekam ponad 2 miesiące na wizytę na liście rezerwowej - no po prostu super... Jeszcze się pytam, czy jednak pierwotny termin nie może być, to ie bo jeszcze nie mają grafiku. Cudownie. To czemu mnie zapisują na dzień, który nie jest uwzględniony w grafiku? W ogóle zadzwoniła ta niemiła kobieta, grr, więc już totalnie mi się ciśnienie podniosło
Starania o drugie dziecko
HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
LH:FSH poniżej 0,6 (?)
AMH w normie (2,39 ng/ml)
TSH w normie
Diagnoza:
Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
Zamrożony 3AB -
M_d_f, ja wczoraj dzwonię bo dziś miałam mieć wizytę a ta do mnie ze jednak środa, ale nikt mi nie raczył powiedzieć... Także coś zamieszanie się tak robi trochę.
Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
Angelius Provita -
nick nieaktualny
-
Meggi encorton się bierze rano ze śniadaniem żeby zminimalizować skutki uboczne.
Evkill na forum są dziewczyny, które mają zdrowe dzieci z gorszych zarodków niż Twój. Ja bym się zdała na dr GM i na to co on zaleci 😉Pia88, evkill, Meggie1 lubią tę wiadomość
-
SusieOne wrote:M_d_f, ja wczoraj dzwonię bo dziś miałam mieć wizytę a ta do mnie ze jednak środa, ale nikt mi nie raczył powiedzieć... Także coś zamieszanie się tak robi trochę.36 lata, starania o pierwszą ciążę od 01.2017
1 procedura invitro - krótki protokół -1 transfer świeżych 3 dniowców 8A i 8B😢
2 transfer 3bb - 6 dpt -34; 8dp- 104; 11dpt - 392; 14 dpt -1272; 25 dpt- ♥️ i jest już na swiecie💗💞💝
uregulowana niedoczynność tarczycy (spalona riadoaktywnym jodem - kiedyś nadczynność), niskie AMH - 1.5, endometrioza I stopnia, IO, NK 23%, nietoleracje pokarmowe..., krótkie cykle, KIR BX (większość implementacyjnych)
mąż średnio.
Teraz druga ciąża z zaskoczenia ...i rośnie druga dziewczyna 🥰🤩🤩 -
Dam radę na szczęście. No trafię do dr Paligi, mam nadzieję, bo to do niej się zapisywałam, i do niej czekałam tyle czasu na wizytę To już by po prostu apogeum wkurzenia było, jakby się okazało, że jej nie będzie.Starania o drugie dziecko
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
TSH w normie
Diagnoza:
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Zamrożony 3AB -
nick nieaktualnym_d_f wrote:Dam radę na szczęście. No trafię do dr Paligi, mam nadzieję, bo to do niej się zapisywałam, i do niej czekałam tyle czasu na wizytę To już by po prostu apogeum wkurzenia było, jakby się okazało, że jej nie będzie.
Będzie. Ona miała dziś zdać egzamin i jutro wrócić.
Skoro pierwsza wizyta to trzymam kciukiBejzi lubi tę wiadomość
-
Właśnie w tym problem, że to nie pierwsza. Dr Paliga jest moim lekarzem prowadzącym, a to jest wizyta kontrola po transferze, który miałam we wrześniu...Starania o drugie dziecko
Hormony w normie
TSH w normie
Diagnoza:
Leczenie:
Zamrożony 3AB -
SusieOne wrote:M_d_f, ja wczoraj dzwonię bo dziś miałam mieć wizytę a ta do mnie ze jednak środa, ale nikt mi nie raczył powiedzieć... Także coś zamieszanie się tak robi trochę.
Podejrzewam że pewnie ma to związek czy Pani doktor będzie i o której. Pewnie lada moment pójdzie na L4Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Yoselyn82 wrote:Podejrzewam że pewnie ma to związek czy Pani doktor będzie i o której. Pewnie lada moment pójdzie na L4
przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
Angelius Provita -
SusieOne wrote:Mówiła o końcu grudnia początku stycznia, także na pewno nie o to chodzi a o to jak po prostu da radę przyjąć, do tego nie mam pretensji tylko do tego, że panie do mnie nie zadzwoniły... A ja jednak jestem uzależniona od męża sama nie mogę jechać itd a on pracuje, jedynie to jest problem
Też miałam dwa razy taka sytuację Ze nie zadzwoniły do mnie panie, musiałam sama dzwonić o której wizyta itp.
A wiadomo że zawsze Moze się to pozmieniać jak się Pani doktor źle poczuje itp to pójdzie wcześniej na L4.Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Yoselyn82 wrote:Też miałam dwa razy taka sytuację Ze nie zadzwoniły do mnie panie, musiałam sama dzwonić o której wizyta itp.
A wiadomo że zawsze Moze się to pozmieniać jak się Pani doktor źle poczuje itp to pójdzie wcześniej na L4.
A co z panią doktor że ma iść na L4???
7.10.21 Walka o drugiego maluszka rozpoczęta.
15.12.21 histeroskopia , wszystko ok.
31.12.21 USG i zielone światło.
17.01.22 transfer ostatniego ❄️ .
22.01 beta 0,1 ;(
24.01 beta 0,1 ;( 😭😭😭
Koniec starań ;(
Brak mrozakow ;( -
m_d_f wrote:Evkill, jeszcze nic nie jest przesądzone. Wiem, że się powtarzam, ale mi wychodziły pozytywne sikańce, a beta była negatywna, więc naprawdę nie warto ich robić, gdy się podchodzi do in vitro. I tak musisz zrobić badanie z krwi, więc po co wydawać kasę i jeszcze dodatkowo się stresować niepewnym wynikiem, niepewnym zarówno w jedną, jak i drugą stronę.
Meggie, gratulację, świetny wynik, oby wszystkie się dobrze rozwijały
Sansa, biedna, wracaj szybko do zdrowia!
A ja się wkurzyłąm na Ageliusa. Bo dzwonią, że zmiana terminu wizyty i że jutro już, szybko mam przyjeżdżać. Jeszcze mi kobieta mówi, że jestem na liście rezerwowej. Wtf?! CZekam ponad 2 miesiące na wizytę na liście rezerwowej - no po prostu super... Jeszcze się pytam, czy jednak pierwotny termin nie może być, to ie bo jeszcze nie mają grafiku. Cudownie. To czemu mnie zapisują na dzień, który nie jest uwzględniony w grafiku? W ogóle zadzwoniła ta niemiła kobieta, grr, więc już totalnie mi się ciśnienie podniosłomoja historia
"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie" -
Honorata02 wrote:A co z panią doktor że ma iść na L4???
Yos, tak, ale pewnie wtedy da zastępstwo, także się nie martwie
Angelius Provita -
SusieOne wrote:W ciąży jest
Yos, tak, ale pewnie wtedy da zastępstwo, także się nie martwiemoja historia
evkill wrote:Dr Paliga jest w ciąży?
To po co ja czekam pół roku na wizytę jak za chwilę tak pójdę do innego lekarza, nawet nie zdążę nic zrobić, chyba się zaraz poplacze 😢😢Starania od 2014 roku,
od 2018 Provita
1 procedura krótki protokół 2 komórki, transfer 2 dniowca 😟 brak ❄️
2 procedura krótki protokół 6 komórek, 3 blastki, transfer 2BB😟 2❄️❄️, criotransfer 3BB😢 criotransfer 2BC😢 XI/2020 start 3 i ostatnia procedura
Ja: niedoczynność tarczycy, niskie AMH, endometrioza 2 stopnia, Kir bx brak 4 kirow implantacyjnych, rozjechane cytokiny, komórki nk30%, mutacje PAI i MTHFR w homo
Mąż: słabe nasienie ilość i morfologia 2%, HBA 1% -
ALe to chyba inna pani doktor. Bo dr Paliga nie prowadzi ciąż.Starania o drugie dziecko
Hormony w normie
TSH w normie
Diagnoza:
Leczenie:
Zamrożony 3AB -
Luna wrote:To po co ja czekam pół roku na wizytę jak za chwilę tak pójdę do innego lekarza, nawet nie zdążę nic zrobić, chyba się zaraz poplacze 😢😢
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2019, 18:05
36 lata, starania o pierwszą ciążę od 01.2017
1 procedura invitro - krótki protokół -1 transfer świeżych 3 dniowców 8A i 8B😢
2 transfer 3bb - 6 dpt -34; 8dp- 104; 11dpt - 392; 14 dpt -1272; 25 dpt- ♥️ i jest już na swiecie💗💞💝
uregulowana niedoczynność tarczycy (spalona riadoaktywnym jodem - kiedyś nadczynność), niskie AMH - 1.5, endometrioza I stopnia, IO, NK 23%, nietoleracje pokarmowe..., krótkie cykle, KIR BX (większość implementacyjnych)
mąż średnio.
Teraz druga ciąża z zaskoczenia ...i rośnie druga dziewczyna 🥰🤩🤩