SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • Meggie1 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2019, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evkill wrote:
    A którzy są najbardziej płodni? Nie żebym planowała zmienić 😋
    evkill z moich obserwacji - żule i pijoki, które nic nie robią, nie pracują, mają wieczny chill i mają wszystko w dupie.

Yoselyn82, evkill, Bejzi, Franiczka, bz10, didik34, njut, Honorata02, Pia88, sAnsa_28, aurola, m_d_f, Baba1, lipcowka86, Luna lubią tę wiadomość

KIR AA
    HLA-C c2c2 (oboje)
    NK 26%
    PAI-1 hetero
  • evkill Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2019, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggie1 wrote:
    evkill z moich obserwacji - żule i pijoki, które nic nie robią, nie pracują, mają wieczny chill i mają wszystko w dupie.
    Kurde trochę nie mój typ.

Franiczka, Meggie1, didik34, Pia88, njut, SusieOne, sylwia80, m_d_f, Baba1, lipcowka86, Luna, Yoselyn82 lubią tę wiadomość

moja historia

"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie"
  • Bejzi Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2019, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggie1 wrote:
    Dokładnie! Grupy zawodowe swoja droga, ale naszą populacje kończy powoli stres.
    "Dorobie kolejne, bede mial kolejne pincet i ch.j" 🕺

08.01.2020 r. na Ziemi pojawi(ł) się Cud! 😊
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2019, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brat mojej szwagierki - ćpunek i alkoholik po dwóch miesiącach bycia z dziewczyną zaciążyli. Będą mieli bliźniaki. To jest dla mnie kompletna abstrakcja.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2019, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To się teraz uśmiałam 🤣🤣🤣 Ale taka prawda . Ile razy płakałam z mężem jak widziałam w osiedlowym sklepiku najeb....ną matkę z Czwórką brudnych dzieci... Kupującą oczywiście browary😨

Pia88 lubi tę wiadomość

• evkill Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2019, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli trzeba zostać żulem a nie pakować kasę w IVF. A to myślicie, że to od razu zadziała, czy trzeba być tym żulem od zawsze?

Pia88, didik34, SusieOne, Trasti, m_d_f, Baba1, lipcowka86, Luna, Yoselyn82 lubią tę wiadomość

moja historia

"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie"
  • evkill Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2019, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didik34 wrote:
    To się teraz uśmiałam 🤣🤣🤣 Ale taka prawda . Ile razy płakałam z mężem jak widziałam w osiedlowym sklepiku najeb....ną matkę z Czwórką brudnych dzieci... Kupującą oczywiście browary😨
    Ostatnio stałam w kolejce do kasy za rodzinka 2+1. Kupowali browary, papierosy i sok dla pociechy. Zabrakło im kasy- odłożyli sok.

Pia88 lubi tę wiadomość

moja historia

• Honorata02 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2019, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dramat poprostu... Ale taka prawda tacy z marginesu to mają dzieci na potęgę że tak napiszę!!! I jeszcze idą do OPSu i dostają jakieś świadczenia pieniężne że biedne rodziny, ile znam takich co by się mogli pracy chwycić A nie żyją za nasze podatki i wiecznie chleja A dzieci głodne i brudne chodzą;(

Mój mąż pracuje jako kierowca od 5 lat a wcześniej pracował fizycznie na budowach w Niemczech i też ma duże problemy z nasieniem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2019, 12:11

dxomdf9hpaauwmby.png

7.10.21 Walka o drugiego maluszka rozpoczęta.
    15.12.21 histeroskopia , wszystko ok.
    31.12.21 USG i zielone światło.
    17.01.22 transfer ostatniego ❄️ .
    22.01 beta 0,1 ;(
    24.01 beta 0,1 ;( 😭😭😭

Koniec starań ;(
    Brak mrozakow ;(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2019, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Honorata02 wrote:
    Właśnie nie bliźniak ja się urodziłam 2 stycznia A mój brat 31 grudnia 😅🙂🙂 i nasze córeczki też będą z jednego roku, jego córcia urodziła się w święta wielkanocne A moja pewnie tuż przed Bożym narodzeniem. Także takie szczęście 🙂🙂

No to też masz fajnie z rodzeństwem.

U mojego męża jeszcze większy hardcore. One z 03.02. a brat z sylwestra..

Honorata02 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2019, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evkill wrote:
    Ostatnio stałam w kolejce do kasy za rodzinka 2+1. Kupowali browary, papierosy i sok dla pociechy. Zabrakło im kasy- odłożyli sok.

Polubiłam przez przypadek. Ja zawsze się wydaje z takimi w awantury

• evkill Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2019, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia88 wrote:
    Polubiłam przez przypadek. Ja zawsze się wydaje z takimi w awantury
    Daje to coś?

Pia88 lubi tę wiadomość

moja historia

• Martinka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2019, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggie1 wrote:
    Mam takiego w rodzinie- w każdą sobotę wypija 24 piwa, ma kochanego synka, którym się wcale nie zajmuje i śmieje się pod nosem, że nie pijemy alko i jemy warzywka😡 aaaa i do tego pali 1,5 paczki fajek i wypija 4 kawy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2019, 12:30

0901d7c722.png
  • SusieOne Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2019, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evkill wrote:
    Daje to coś?
    Szkoda nerwów.
    Jak pracowałam w pewnym miejscu obsługującym petentow to była pani i pan narkomani cali pokluci dziewczyna w siniakach brzuszek oczywiście był............ Nie mogłam się w pracy poplakac,ale blisko było.

ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
    5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
    przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
    Angelius Provita
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2019, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj brałam ovitrelle, jutro punkcja, a ja tak czuję jajniki że aż się martwię.

• SusieOne Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2019, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia__ wrote:
    Wczoraj brałam ovitrelle, jutro punkcja, a ja tak czuję jajniki że aż się martwię.
    A ile tych pęcherzyków tam wyhodowalo? Raczej nie popekaja, nie martw się :)

Pia88 lubi tę wiadomość

ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
    5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
    przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
    Angelius Provita
  • evkill Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2019, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusieOne wrote:
    Szkoda nerwów.
    Jak pracowałam w pewnym miejscu obsługującym petentow to była pani i pan narkomani cali pokluci dziewczyna w siniakach brzuszek oczywiście był............ Nie mogłam się w pracy poplakac,ale blisko było.
    Aż ręką swędzi

SusieOne, Pia88 lubią tę wiadomość

moja historia

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2019, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusieOne wrote:
    A ile tych pęcherzyków tam wyhodowalo? Raczej nie popekaja, nie martw się :)

Wiem, że dużo ale nie wiem ile. Nie pamiętam :/ .. ze stresu.

SusieOne lubi tę wiadomość

• Bella93 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2019, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evkill wrote:
    A którzy są najbardziej płodni? Nie żebym planowała zmienić 😋
    Tacy, ktorzy w pracy moga sie ruszac, a nie tylko siedza.
    I nawet jesli ktos pracuje w tym samym zawodzie np. lekarz to od specyfiki pracy bedzie zalezalo czy sie rusza, bo ginekolog poloznik równie dobrze moze siedziec tylko i robic usg przez caly dzien, a taki pracujacy w szpitalu moze przez dluzszy stac przy operacjach 💁‍♀️
    Może komornik? Trochę siedzi ale często mu też dupa zmarznie 😅

A ja mam wrazenie ze duza ilosc dzieci w rodzinach ludzi uzależnionych od używek bierze sie z ich luzu. Poza tym alkohol i narkotyki czesto wiaza sie z podwyzszonym libido, a u kobiet z wieksza rozwiazloscia, wiec oni po prostu czesto uprawiaja sex.

evkill, Pia88 lubią tę wiadomość

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷 11.08.2022
    Zoya 🤎 Vincent 🩶 25.08.2025
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2019, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    Może komornik? Trochę siedzi ale często mu też dupa zmarznie 😅

A jak ktoś go pogoni to i trochę sportu ma 😜😅

Bejzi, SusieOne, Pia88 lubią tę wiadomość

• Bella93 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2019, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franiczka wrote:
    A jak ktoś go pogoni to i trochę sportu ma 😜😅
    No właśnie 😂
    Mój mąż pracował kiedyś przy oleju napędowym, praktycznie cały dzień siedział w oparach. Jakie miał wtedy wyniki - niewiadomo. Ale po 20latach i pracy trochę siedzącej i trochę chodzącej, z nawykiem ściągania majtek jak jest w domu, nasienie ma spoko.

Franiczka, SusieOne, Pia88 lubią tę wiadomość

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷 11.08.2022
    Zoya 🤎 Vincent 🩶 25.08.2025
‹‹ 1854 1855 1856 1857 1858 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ