X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2019, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gruzja85 wrote:
    A do jakiego doktora przenieśli cię? Jej męża? A na kiedy miałaś wizytę? Ale Ty chyba nie rodzisz w Bytomiu?

Męża? Też pracuje w Angeliusie?

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2019, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To skoro Pani Doktor ogranicza grafik a potem jej nie ma to nie mogę zachodzić w ciążę 😊 wezmę sobie na wstrzymanie póki co .

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Gruzja85 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2019, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    Męża? Też pracuje w Angeliusie?
    Tak pacjentki mają być przepisywanie do męża Pani dr który pracuje w Angeliusie i w Bytomiu.

Honorata02 lubi tę wiadomość

36 lata, starania o pierwszą ciążę od 01.2017
    1 procedura invitro - krótki protokół -1 transfer świeżych 3 dniowców 8A i 8B😢
    2 transfer 3bb - 6 dpt -34; 8dp- 104; 11dpt - 392; 14 dpt -1272; 25 dpt- ♥️ i jest już na swiecie💗💞💝
    uregulowana niedoczynność tarczycy (spalona riadoaktywnym jodem - kiedyś nadczynność), niskie AMH - 1.5, endometrioza I stopnia, IO, NK 23%, nietoleracje pokarmowe..., krótkie cykle, KIR BX (większość implementacyjnych)
    mąż średnio.
    Teraz druga ciąża z zaskoczenia ...i rośnie druga dziewczyna 🥰🤩🤩
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2019, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gruzja85 wrote:
    Tak pacjentki mają być przepisywanie do męża Pani dr który pracuje w Angeliusie i w Bytomiu.

Ooo a jak się nazywa?

Zaskoczyłaś mnie..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2019, 13:47

❤️❤️❤️
  • Gruzja85 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2019, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    Ooo a jak się nazywa?

Zaskoczyłaś mnie..
    Nie chce rzucać nazwiskami na forum więc priv

Yoselyn82 lubi tę wiadomość

2 transfer 3bb - 6 dpt -34; 8dp- 104; 11dpt - 392; 14 dpt -1272; 25 dpt- ♥️ i jest już na swiecie💗💞💝
    uregulowana niedoczynność tarczycy (spalona riadoaktywnym jodem - kiedyś nadczynność), niskie AMH - 1.5, endometrioza I stopnia, IO, NK 23%, nietoleracje pokarmowe..., krótkie cykle, KIR BX (większość implementacyjnych)
    mąż średnio.
  • lipcowka86 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2019, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia88 wrote:
    Ma 2,5 roku. Klasa otwarta, ale tylko dlatego, że jeszcze nie wysłałam dokumentów o dorosły championat
    Sami wystawiamy, ale różnie z tym bywa.
    Mnie to strasznie stresuje.
    Mój mąż wyluzowany, ale nadal nie potrafi dostosować do niego tempa.

A jak u Was?

Nasza ma 16 mc. W październiku skończyliśmy młodzieżowego championa. Od samego początku wystawiamy sami. Jak już dorosła i nabrała masy to tytuł dostała po 3 wystawach, zaczęła w Rybniku na międzynarodowej a skończyła w Zabrzu, w sumie zaliczyliśmy 5 wystaw z czego 2 pierwsze była za mała i za chuda 😉
    Teraz czekamy na przyszły rok bo u Nas halowe wystawy się nie sprawdzają, a poza tym musi dorosnąć i nabrać sierści. W przyszłym roku sezon Męża więc zobaczymy jak mu pójdzie. Ja już pozbyłam się nerwów i ona też lepiej wtedy pracuje :)

Pia88 lubi tę wiadomość

qdkk6iye60nsfj4p.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2019, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gruzja85 wrote:
    Nie chce rzucać nazwiskami na forum więc priv

Wyslalam zaproszenie

❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2019, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny doktoryzuje się w temacie magnezu i wapnia w ciąży . Dawka dzienna wapnia 1500mg, a stosunek dawki wapnia do magnezu ma być 2:1 czyli Mg wychodzi 750 mg.
    W jednej tabletce magne b6 jest 48 mg. Czyli wychodzi na to , ze powinnam brac 15 tabletek dziennie do tej dawki wapnia. A brałam połowę mniej...
    I to są dawki dla kobiet w ciąży . A u mnie dodatkowo przy tężyczce powinnam je podkręcić. Ale nie będę sama decydować.

• Gruzja85 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2019, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    Wyslalam zaproszenie
    Odpisałam.

mąż średnio.
  • Bejzi Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2019, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didik34 wrote:
    Dziewczyny doktoryzuje się w temacie magnezu i wapnia w ciąży . Dawka dzienna wapnia 1500mg, a stosunek dawki wapnia do magnezu ma być 2:1 czyli Mg wychodzi 750 mg.
    W jednej tabletce magne b6 jest 48 mg. Czyli wychodzi na to , ze powinnam brac 15 tabletek dziennie do tej dawki wapnia. A brałam połowę mniej...
    I to są dawki dla kobiet w ciąży . A u mnie dodatkowo przy tężyczce powinnam je podkręcić. Ale nie będę sama decydować.
    Nigdy nie kazano mi badac ani wapnia, ani magnezu 🤪 robie morfo i lekarza interesuje kwestia ew.anemii, ktora niestety w ost.trym.mozna przekazać dziecku. Ja nie sadze didik, zeby branie 15 tabsow magne bylo rozsadne ;) wez pod uwage ze przyswajasz wit.rowniez z pokarmow :) nie da sie tego tak na chlodno wyliczyc. Ja biore wit.prenatalne i doktorro twierdzi, ze ma wystarczyc ;)

Edit. Magnez tez lykam, ma sie rozumiec, ale raptem 3x1 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2019, 14:52

Pia88 lubi tę wiadomość

08.01.2020 r. na Ziemi pojawi(ł) się Cud! 😊
  • m_d_f Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2019, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Didik, no ale chyba coś z tego wapnia i magnezu przyjmujesz poza lekami :)

Starania o drugie dziecko

HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
    Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
    Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)

Hormony w normie
    LH:FSH poniżej 0,6 (?)
    AMH w normie (2,39 ng/ml)
    TSH w normie

Diagnoza:
    Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
    Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019

Leczenie:
    Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
    Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
    Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
    Zamrożony 3AB
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2019, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ja pod kątem tężyczki analizuje zapotrzebowanie. Jak widać po wczorajszych badaniach , zalecane dawki magne b6 guzik dają. Pewnie coś z pożywienia przyswajamy, ale nie dowiemy się ile.
    Wyczytałam na forach , ze dziewczyny które maja skurcze łydek biorą jeszcze większe dawki przepisane przez gina.
    Ech oszaleje. Jak mam się przygotowywać do porodu SN to chciałabym żeby nic mnie nie zaskoczyło .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2019, 15:09

Pia88 lubi tę wiadomość

• Honorata02 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2019, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gruzja85 wrote:
    A do jakiego doktora przenieśli cię? Jej męża? A na kiedy miałaś wizytę? Ale Ty chyba nie rodzisz w Bytomiu?
    No właśnie z tego wszystkiego zapomniałem nazwiska dr. ;( mam wizytę na 4 grudnia na 17:40. A mialam miec w tym samym dniu tylko o 9 rano. Nie nie rodze w Bytomiu.
    A to ja nawet nie wiedziałam że mąż pani doktor też pracuje w angeliusie. 🤔

Pia88 lubi tę wiadomość

dxomdf9hpaauwmby.png

7.10.21 Walka o drugiego maluszka rozpoczęta.
    15.12.21 histeroskopia , wszystko ok.
    31.12.21 USG i zielone światło.
    17.01.22 transfer ostatniego ❄️ .
    22.01 beta 0,1 ;(
    24.01 beta 0,1 ;( 😭😭😭

Koniec starań ;(
    Brak mrozakow ;(
  • Gruzja85 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2019, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Honorata02 wrote:
    No właśnie z tego wszystkiego zapomniałem nazwiska dr. ;( mam wizytę na 4 grudnia na 17:40. A mialam miec w tym samym dniu tylko o 9 rano. Nie nie rodze w Bytomiu.
    A to ja nawet nie wiedziałam że mąż pani doktor też pracuje w angeliusie. 🤔
    Ale do mężczyzny? Pewnie też czeka mnie przenoszenie😢

mąż średnio.
  • Honorata02 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2019, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gruzja85 wrote:
    Ale do mężczyzny? Pewnie też czeka mnie przenoszenie😢
    Tak .

dxomdf9hpaauwmby.png

7.10.21 Walka o drugiego maluszka rozpoczęta.
    15.12.21 histeroskopia , wszystko ok.
    31.12.21 USG i zielone światło.
    17.01.22 transfer ostatniego ❄️ .
    22.01 beta 0,1 ;(
    24.01 beta 0,1 ;( 😭😭😭

Koniec starań ;(
    Brak mrozakow ;(
  • Bejzi Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2019, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didik34 wrote:
    Kochane ja pod kątem tężyczki analizuje zapotrzebowanie. Jak widać po wczorajszych badaniach , zalecane dawki magne b6 guzik dają. Pewnie coś z pożywienia przyswajamy, ale nie dowiemy się ile.
    Wyczytałam na forach , ze dziewczyny które maja skurcze łydek biorą jeszcze większe dawki przepisane przez gina.
    Ech oszaleje. Jak mam się przygotowywać do porodu SN to chciałabym żeby nic mnie nie zaskoczyło .
    A co mowi Twoj lekarz, co radzi? Ja bralam zelazo i lekarz mowil, ze jesli poziom nie spada, to juz jest dobrze, bo dawki, ktore bralam podyrzymywaly wynik, mimo, ze i tak byl troche ponizej normy. Wydaje mi sie, ze podobnie jest z magnezem. W kazdym razie nie martw sie tym! Bo zaskoczy nas jeszcze niejedno ;)

08.01.2020 r. na Ziemi pojawi(ł) się Cud! 😊
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2019, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bejzi wrote:
    A co mowi Twoj lekarz, co radzi? Ja bralam zelazo i lekarz mowil, ze jesli poziom nie spada, to juz jest dobrze, bo dawki, ktore bralam podyrzymywaly wynik, mimo, ze i tak byl troche ponizej normy. Wydaje mi sie, ze podobnie jest z magnezem. W kazdym razie nie martw sie tym! Bo zaskoczy nas jeszcze niejedno ;)
    Moja lekarka powiedziała , ze tężyczka kwalifikuje mnie do cc. Potwierdziła to tez ostatnio położna.
    Dlatego muszę podnieść poziom magnezu i wapnia, wręcz wskazane żeby przewyższyły normy. Ale co do dawek to skonsultuje je przy najbliższej wizycie.
    Powiem Wam, ze niczym się nie stresuje , tylko tą tężyczką. No ale tak jak piszesz, jestem gotowa na wszystko. Będę w dobrych rękach i może bóle porodowe spowodują u mnie jakąś ekstra pozytywną motywację i zapomnę o tężyczce😂

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2019, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipcowka86 wrote:
    Nasza ma 16 mc. W październiku skończyliśmy młodzieżowego championa. Od samego początku wystawiamy sami. Jak już dorosła i nabrała masy to tytuł dostała po 3 wystawach, zaczęła w Rybniku na międzynarodowej a skończyła w Zabrzu, w sumie zaliczyliśmy 5 wystaw z czego 2 pierwsze była za mała i za chuda 😉
    Teraz czekamy na przyszły rok bo u Nas halowe wystawy się nie sprawdzają, a poza tym musi dorosnąć i nabrać sierści. W przyszłym roku sezon Męża więc zobaczymy jak mu pójdzie. Ja już pozbyłam się nerwów i ona też lepiej wtedy pracuje :)

Też jeździmy na Śląsk. W lutym Katowice.
    Byliśmy w Rybniku. To było teraz za jakąś taką stadniną? :D
    My uderzamy też czasem za granicę.

Proszę Cię przypomnij jeszcze raz jakiego macie psa?

• lipcowka86 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2019, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia tak ta wystawa w Zabrzu była na ośrodku Czechowiec w Gliwicach 😉

Mamy Golden i Flat Coated Retriever ale tylko z Flatką jeździmy.

Z zagranicznymi wystawami napewno jeszcze poczekamy, zobaczymy jak jej pojdzie w klasie pośrednie i później dalej ;) na przyszły rok mamy plan na zwycięstwo na którejś międzynarodowej ale to się okaże.
    My jeździmy na wystawy w promieniu 150 km od Wadowic. Czasami do Przemyśla bo tam mamy znajomych:)
    To mam nadzieję że się spotkamy w przyszłym roku 😁

Pia88 lubi tę wiadomość

qdkk6iye60nsfj4p.png
  • evkill Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zachęciłyście mnie i kupiłam sobie ten inozytol. A wczoraj przeczytałam skład moich suplementów B-kompleks i okazało się, że w składzie jest ten inozytol, wiec biorę go już od dawna :)

moja historia

"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie"
‹‹ 1876 1877 1878 1879 1880 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ