X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2019, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gruzja85 wrote:
    A do jakiego doktora przenieśli cię? Jej męża? A na kiedy miałaś wizytę? Ale Ty chyba nie rodzisz w Bytomiu?

Męża? Też pracuje w Angeliusie?

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2019, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To skoro Pani Doktor ogranicza grafik a potem jej nie ma to nie mogę zachodzić w ciążę 😊 wezmę sobie na wstrzymanie póki co .

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Gruzja85 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2019, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    Męża? Też pracuje w Angeliusie?
    Tak pacjentki mają być przepisywanie do męża Pani dr który pracuje w Angeliusie i w Bytomiu.

Honorata02 lubi tę wiadomość

36 lata, starania o pierwszą ciążę od 01.2017
    1 procedura invitro - krótki protokół -1 transfer świeżych 3 dniowców 8A i 8B😢
    2 transfer 3bb - 6 dpt -34; 8dp- 104; 11dpt - 392; 14 dpt -1272; 25 dpt- ♥️ i jest już na swiecie💗💞💝
    uregulowana niedoczynność tarczycy (spalona riadoaktywnym jodem - kiedyś nadczynność), niskie AMH - 1.5, endometrioza I stopnia, IO, NK 23%, nietoleracje pokarmowe..., krótkie cykle, KIR BX (większość implementacyjnych)
    mąż średnio.
    Teraz druga ciąża z zaskoczenia ...i rośnie druga dziewczyna 🥰🤩🤩
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2019, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gruzja85 wrote:
    Tak pacjentki mają być przepisywanie do męża Pani dr który pracuje w Angeliusie i w Bytomiu.

Ooo a jak się nazywa?

Zaskoczyłaś mnie..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2019, 13:47

❤️❤️❤️
  • Gruzja85 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2019, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    Ooo a jak się nazywa?

Zaskoczyłaś mnie..
    Nie chce rzucać nazwiskami na forum więc priv

Yoselyn82 lubi tę wiadomość

2 transfer 3bb - 6 dpt -34; 8dp- 104; 11dpt - 392; 14 dpt -1272; 25 dpt- ♥️ i jest już na swiecie💗💞💝
    uregulowana niedoczynność tarczycy (spalona riadoaktywnym jodem - kiedyś nadczynność), niskie AMH - 1.5, endometrioza I stopnia, IO, NK 23%, nietoleracje pokarmowe..., krótkie cykle, KIR BX (większość implementacyjnych)
    mąż średnio.
  • lipcowka86 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2019, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia88 wrote:
    Ma 2,5 roku. Klasa otwarta, ale tylko dlatego, że jeszcze nie wysłałam dokumentów o dorosły championat
    Sami wystawiamy, ale różnie z tym bywa.
    Mnie to strasznie stresuje.
    Mój mąż wyluzowany, ale nadal nie potrafi dostosować do niego tempa.

A jak u Was?

Nasza ma 16 mc. W październiku skończyliśmy młodzieżowego championa. Od samego początku wystawiamy sami. Jak już dorosła i nabrała masy to tytuł dostała po 3 wystawach, zaczęła w Rybniku na międzynarodowej a skończyła w Zabrzu, w sumie zaliczyliśmy 5 wystaw z czego 2 pierwsze była za mała i za chuda 😉
    Teraz czekamy na przyszły rok bo u Nas halowe wystawy się nie sprawdzają, a poza tym musi dorosnąć i nabrać sierści. W przyszłym roku sezon Męża więc zobaczymy jak mu pójdzie. Ja już pozbyłam się nerwów i ona też lepiej wtedy pracuje :)

Pia88 lubi tę wiadomość

qdkk6iye60nsfj4p.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2019, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gruzja85 wrote:
    Nie chce rzucać nazwiskami na forum więc priv

Wyslalam zaproszenie

❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2019, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny doktoryzuje się w temacie magnezu i wapnia w ciąży . Dawka dzienna wapnia 1500mg, a stosunek dawki wapnia do magnezu ma być 2:1 czyli Mg wychodzi 750 mg.
    W jednej tabletce magne b6 jest 48 mg. Czyli wychodzi na to , ze powinnam brac 15 tabletek dziennie do tej dawki wapnia. A brałam połowę mniej...
    I to są dawki dla kobiet w ciąży . A u mnie dodatkowo przy tężyczce powinnam je podkręcić. Ale nie będę sama decydować.

• Gruzja85 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2019, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    Wyslalam zaproszenie
    Odpisałam.

mąż średnio.
  • Bejzi Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2019, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didik34 wrote:
    Dziewczyny doktoryzuje się w temacie magnezu i wapnia w ciąży . Dawka dzienna wapnia 1500mg, a stosunek dawki wapnia do magnezu ma być 2:1 czyli Mg wychodzi 750 mg.
    W jednej tabletce magne b6 jest 48 mg. Czyli wychodzi na to , ze powinnam brac 15 tabletek dziennie do tej dawki wapnia. A brałam połowę mniej...
    I to są dawki dla kobiet w ciąży . A u mnie dodatkowo przy tężyczce powinnam je podkręcić. Ale nie będę sama decydować.
    Nigdy nie kazano mi badac ani wapnia, ani magnezu 🤪 robie morfo i lekarza interesuje kwestia ew.anemii, ktora niestety w ost.trym.mozna przekazać dziecku. Ja nie sadze didik, zeby branie 15 tabsow magne bylo rozsadne ;) wez pod uwage ze przyswajasz wit.rowniez z pokarmow :) nie da sie tego tak na chlodno wyliczyc. Ja biore wit.prenatalne i doktorro twierdzi, ze ma wystarczyc ;)

Edit. Magnez tez lykam, ma sie rozumiec, ale raptem 3x1 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2019, 14:52

Pia88 lubi tę wiadomość

08.01.2020 r. na Ziemi pojawi(ł) się Cud! 😊
  • m_d_f Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2019, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Didik, no ale chyba coś z tego wapnia i magnezu przyjmujesz poza lekami :)

Starania o drugie dziecko

HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
    Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
    Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)

Hormony w normie
    LH:FSH poniżej 0,6 (?)
    AMH w normie (2,39 ng/ml)
    TSH w normie

Diagnoza:
    Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
    Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019

Leczenie:
    Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
    Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
    Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
    Zamrożony 3AB
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2019, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ja pod kątem tężyczki analizuje zapotrzebowanie. Jak widać po wczorajszych badaniach , zalecane dawki magne b6 guzik dają. Pewnie coś z pożywienia przyswajamy, ale nie dowiemy się ile.
    Wyczytałam na forach , ze dziewczyny które maja skurcze łydek biorą jeszcze większe dawki przepisane przez gina.
    Ech oszaleje. Jak mam się przygotowywać do porodu SN to chciałabym żeby nic mnie nie zaskoczyło .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2019, 15:09

Pia88 lubi tę wiadomość

• Honorata02 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2019, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gruzja85 wrote:
    A do jakiego doktora przenieśli cię? Jej męża? A na kiedy miałaś wizytę? Ale Ty chyba nie rodzisz w Bytomiu?
    No właśnie z tego wszystkiego zapomniałem nazwiska dr. ;( mam wizytę na 4 grudnia na 17:40. A mialam miec w tym samym dniu tylko o 9 rano. Nie nie rodze w Bytomiu.
    A to ja nawet nie wiedziałam że mąż pani doktor też pracuje w angeliusie. 🤔

Pia88 lubi tę wiadomość

dxomdf9hpaauwmby.png

7.10.21 Walka o drugiego maluszka rozpoczęta.
    15.12.21 histeroskopia , wszystko ok.
    31.12.21 USG i zielone światło.
    17.01.22 transfer ostatniego ❄️ .
    22.01 beta 0,1 ;(
    24.01 beta 0,1 ;( 😭😭😭

Koniec starań ;(
    Brak mrozakow ;(
  • Gruzja85 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2019, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Honorata02 wrote:
    No właśnie z tego wszystkiego zapomniałem nazwiska dr. ;( mam wizytę na 4 grudnia na 17:40. A mialam miec w tym samym dniu tylko o 9 rano. Nie nie rodze w Bytomiu.
    A to ja nawet nie wiedziałam że mąż pani doktor też pracuje w angeliusie. 🤔
    Ale do mężczyzny? Pewnie też czeka mnie przenoszenie😢

mąż średnio.
  • Honorata02 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2019, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gruzja85 wrote:
    Ale do mężczyzny? Pewnie też czeka mnie przenoszenie😢
    Tak .

dxomdf9hpaauwmby.png

7.10.21 Walka o drugiego maluszka rozpoczęta.
    15.12.21 histeroskopia , wszystko ok.
    31.12.21 USG i zielone światło.
    17.01.22 transfer ostatniego ❄️ .
    22.01 beta 0,1 ;(
    24.01 beta 0,1 ;( 😭😭😭

Koniec starań ;(
    Brak mrozakow ;(
  • Bejzi Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2019, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didik34 wrote:
    Kochane ja pod kątem tężyczki analizuje zapotrzebowanie. Jak widać po wczorajszych badaniach , zalecane dawki magne b6 guzik dają. Pewnie coś z pożywienia przyswajamy, ale nie dowiemy się ile.
    Wyczytałam na forach , ze dziewczyny które maja skurcze łydek biorą jeszcze większe dawki przepisane przez gina.
    Ech oszaleje. Jak mam się przygotowywać do porodu SN to chciałabym żeby nic mnie nie zaskoczyło .
    A co mowi Twoj lekarz, co radzi? Ja bralam zelazo i lekarz mowil, ze jesli poziom nie spada, to juz jest dobrze, bo dawki, ktore bralam podyrzymywaly wynik, mimo, ze i tak byl troche ponizej normy. Wydaje mi sie, ze podobnie jest z magnezem. W kazdym razie nie martw sie tym! Bo zaskoczy nas jeszcze niejedno ;)

08.01.2020 r. na Ziemi pojawi(ł) się Cud! 😊
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2019, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bejzi wrote:
    A co mowi Twoj lekarz, co radzi? Ja bralam zelazo i lekarz mowil, ze jesli poziom nie spada, to juz jest dobrze, bo dawki, ktore bralam podyrzymywaly wynik, mimo, ze i tak byl troche ponizej normy. Wydaje mi sie, ze podobnie jest z magnezem. W kazdym razie nie martw sie tym! Bo zaskoczy nas jeszcze niejedno ;)
    Moja lekarka powiedziała , ze tężyczka kwalifikuje mnie do cc. Potwierdziła to tez ostatnio położna.
    Dlatego muszę podnieść poziom magnezu i wapnia, wręcz wskazane żeby przewyższyły normy. Ale co do dawek to skonsultuje je przy najbliższej wizycie.
    Powiem Wam, ze niczym się nie stresuje , tylko tą tężyczką. No ale tak jak piszesz, jestem gotowa na wszystko. Będę w dobrych rękach i może bóle porodowe spowodują u mnie jakąś ekstra pozytywną motywację i zapomnę o tężyczce😂

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2019, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipcowka86 wrote:
    Nasza ma 16 mc. W październiku skończyliśmy młodzieżowego championa. Od samego początku wystawiamy sami. Jak już dorosła i nabrała masy to tytuł dostała po 3 wystawach, zaczęła w Rybniku na międzynarodowej a skończyła w Zabrzu, w sumie zaliczyliśmy 5 wystaw z czego 2 pierwsze była za mała i za chuda 😉
    Teraz czekamy na przyszły rok bo u Nas halowe wystawy się nie sprawdzają, a poza tym musi dorosnąć i nabrać sierści. W przyszłym roku sezon Męża więc zobaczymy jak mu pójdzie. Ja już pozbyłam się nerwów i ona też lepiej wtedy pracuje :)

Też jeździmy na Śląsk. W lutym Katowice.
    Byliśmy w Rybniku. To było teraz za jakąś taką stadniną? :D
    My uderzamy też czasem za granicę.

Proszę Cię przypomnij jeszcze raz jakiego macie psa?

• lipcowka86 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2019, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia tak ta wystawa w Zabrzu była na ośrodku Czechowiec w Gliwicach 😉

Mamy Golden i Flat Coated Retriever ale tylko z Flatką jeździmy.

Z zagranicznymi wystawami napewno jeszcze poczekamy, zobaczymy jak jej pojdzie w klasie pośrednie i później dalej ;) na przyszły rok mamy plan na zwycięstwo na którejś międzynarodowej ale to się okaże.
    My jeździmy na wystawy w promieniu 150 km od Wadowic. Czasami do Przemyśla bo tam mamy znajomych:)
    To mam nadzieję że się spotkamy w przyszłym roku 😁

Pia88 lubi tę wiadomość

qdkk6iye60nsfj4p.png
  • evkill Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zachęciłyście mnie i kupiłam sobie ten inozytol. A wczoraj przeczytałam skład moich suplementów B-kompleks i okazało się, że w składzie jest ten inozytol, wiec biorę go już od dawna :)

moja historia

"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie"
‹‹ 1876 1877 1878 1879 1880 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ