Angelius Provita- Katowice
-
WIADOMOŚĆ
-
Gruzja85 wrote:A do jakiego doktora przenieśli cię? Jej męża? A na kiedy miałaś wizytę? Ale Ty chyba nie rodzisz w Bytomiu?
Męża? Też pracuje w Angeliusie?Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
To skoro Pani Doktor ogranicza grafik a potem jej nie ma to nie mogę zachodzić w ciążę 😊 wezmę sobie na wstrzymanie póki co .Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Yoselyn82 wrote:Męża? Też pracuje w Angeliusie?
Honorata02 lubi tę wiadomość
36 lata, starania o pierwszą ciążę od 01.2017
1 procedura invitro - krótki protokół -1 transfer świeżych 3 dniowców 8A i 8B😢
2 transfer 3bb - 6 dpt -34; 8dp- 104; 11dpt - 392; 14 dpt -1272; 25 dpt- ♥️ i jest już na swiecie💗💞💝
uregulowana niedoczynność tarczycy (spalona riadoaktywnym jodem - kiedyś nadczynność), niskie AMH - 1.5, endometrioza I stopnia, IO, NK 23%, nietoleracje pokarmowe..., krótkie cykle, KIR BX (większość implementacyjnych)
mąż średnio.
Teraz druga ciąża z zaskoczenia ...i rośnie druga dziewczyna 🥰🤩🤩 -
Gruzja85 wrote:Tak pacjentki mają być przepisywanie do męża Pani dr który pracuje w Angeliusie i w Bytomiu.
Ooo a jak się nazywa?
Zaskoczyłaś mnie..Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2019, 13:47
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
❤️❤️❤️ -
Yoselyn82 wrote:Ooo a jak się nazywa?
Zaskoczyłaś mnie..Yoselyn82 lubi tę wiadomość
36 lata, starania o pierwszą ciążę od 01.2017
2 transfer 3bb - 6 dpt -34; 8dp- 104; 11dpt - 392; 14 dpt -1272; 25 dpt- ♥️ i jest już na swiecie💗💞💝
uregulowana niedoczynność tarczycy (spalona riadoaktywnym jodem - kiedyś nadczynność), niskie AMH - 1.5, endometrioza I stopnia, IO, NK 23%, nietoleracje pokarmowe..., krótkie cykle, KIR BX (większość implementacyjnych)
mąż średnio.
Pia88 wrote:Ma 2,5 roku. Klasa otwarta, ale tylko dlatego, że jeszcze nie wysłałam dokumentów o dorosły championat
Sami wystawiamy, ale różnie z tym bywa.
Mnie to strasznie stresuje.
Mój mąż wyluzowany, ale nadal nie potrafi dostosować do niego tempa.
A jak u Was?
Nasza ma 16 mc. W październiku skończyliśmy młodzieżowego championa. Od samego początku wystawiamy sami. Jak już dorosła i nabrała masy to tytuł dostała po 3 wystawach, zaczęła w Rybniku na międzynarodowej a skończyła w Zabrzu, w sumie zaliczyliśmy 5 wystaw z czego 2 pierwsze była za mała i za chuda 😉
Teraz czekamy na przyszły rok bo u Nas halowe wystawy się nie sprawdzają, a poza tym musi dorosnąć i nabrać sierści. W przyszłym roku sezon Męża więc zobaczymy jak mu pójdzie. Ja już pozbyłam się nerwów i ona też lepiej wtedy pracujePia88 lubi tę wiadomość
-
Gruzja85 wrote:Nie chce rzucać nazwiskami na forum więc priv
Wyslalam zaproszenieMój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
❤️❤️❤️ -
nick nieaktualnyDziewczyny doktoryzuje się w temacie magnezu i wapnia w ciąży . Dawka dzienna wapnia 1500mg, a stosunek dawki wapnia do magnezu ma być 2:1 czyli Mg wychodzi 750 mg.
W jednej tabletce magne b6 jest 48 mg. Czyli wychodzi na to , ze powinnam brac 15 tabletek dziennie do tej dawki wapnia. A brałam połowę mniej...
I to są dawki dla kobiet w ciąży . A u mnie dodatkowo przy tężyczce powinnam je podkręcić. Ale nie będę sama decydować. -
Yoselyn82 wrote:Wyslalam zaproszenie36 lata, starania o pierwszą ciążę od 01.2017
mąż średnio.
didik34 wrote:Dziewczyny doktoryzuje się w temacie magnezu i wapnia w ciąży . Dawka dzienna wapnia 1500mg, a stosunek dawki wapnia do magnezu ma być 2:1 czyli Mg wychodzi 750 mg.
W jednej tabletce magne b6 jest 48 mg. Czyli wychodzi na to , ze powinnam brac 15 tabletek dziennie do tej dawki wapnia. A brałam połowę mniej...
I to są dawki dla kobiet w ciąży . A u mnie dodatkowo przy tężyczce powinnam je podkręcić. Ale nie będę sama decydować.
Edit. Magnez tez lykam, ma sie rozumiec, ale raptem 3x1Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2019, 14:52
Pia88 lubi tę wiadomość
08.01.2020 r. na Ziemi pojawi(ł) się Cud! 😊 -
Didik, no ale chyba coś z tego wapnia i magnezu przyjmujesz poza lekamiStarania o drugie dziecko
HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
LH:FSH poniżej 0,6 (?)
AMH w normie (2,39 ng/ml)
TSH w normie
Diagnoza:
Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
Zamrożony 3AB -
nick nieaktualnyKochane ja pod kątem tężyczki analizuje zapotrzebowanie. Jak widać po wczorajszych badaniach , zalecane dawki magne b6 guzik dają. Pewnie coś z pożywienia przyswajamy, ale nie dowiemy się ile.
Wyczytałam na forach , ze dziewczyny które maja skurcze łydek biorą jeszcze większe dawki przepisane przez gina.
Ech oszaleje. Jak mam się przygotowywać do porodu SN to chciałabym żeby nic mnie nie zaskoczyło .Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2019, 15:09
Pia88 lubi tę wiadomość
-
Gruzja85 wrote:A do jakiego doktora przenieśli cię? Jej męża? A na kiedy miałaś wizytę? Ale Ty chyba nie rodzisz w Bytomiu?
A to ja nawet nie wiedziałam że mąż pani doktor też pracuje w angeliusie. 🤔Pia88 lubi tę wiadomość
7.10.21 Walka o drugiego maluszka rozpoczęta.
15.12.21 histeroskopia , wszystko ok.
31.12.21 USG i zielone światło.
17.01.22 transfer ostatniego ❄️ .
22.01 beta 0,1 ;(
24.01 beta 0,1 ;( 😭😭😭
Koniec starań ;(
Brak mrozakow ;( -
Honorata02 wrote:No właśnie z tego wszystkiego zapomniałem nazwiska dr. ;( mam wizytę na 4 grudnia na 17:40. A mialam miec w tym samym dniu tylko o 9 rano. Nie nie rodze w Bytomiu.
A to ja nawet nie wiedziałam że mąż pani doktor też pracuje w angeliusie. 🤔36 lata, starania o pierwszą ciążę od 01.2017
mąż średnio.
Gruzja85 wrote:Ale do mężczyzny? Pewnie też czeka mnie przenoszenie😢
7.10.21 Walka o drugiego maluszka rozpoczęta.
15.12.21 histeroskopia , wszystko ok.
31.12.21 USG i zielone światło.
17.01.22 transfer ostatniego ❄️ .
22.01 beta 0,1 ;(
24.01 beta 0,1 ;( 😭😭😭
Koniec starań ;(
Brak mrozakow ;( -
didik34 wrote:Kochane ja pod kątem tężyczki analizuje zapotrzebowanie. Jak widać po wczorajszych badaniach , zalecane dawki magne b6 guzik dają. Pewnie coś z pożywienia przyswajamy, ale nie dowiemy się ile.
Wyczytałam na forach , ze dziewczyny które maja skurcze łydek biorą jeszcze większe dawki przepisane przez gina.
Ech oszaleje. Jak mam się przygotowywać do porodu SN to chciałabym żeby nic mnie nie zaskoczyło .08.01.2020 r. na Ziemi pojawi(ł) się Cud! 😊 -
nick nieaktualnyBejzi wrote:A co mowi Twoj lekarz, co radzi? Ja bralam zelazo i lekarz mowil, ze jesli poziom nie spada, to juz jest dobrze, bo dawki, ktore bralam podyrzymywaly wynik, mimo, ze i tak byl troche ponizej normy. Wydaje mi sie, ze podobnie jest z magnezem. W kazdym razie nie martw sie tym! Bo zaskoczy nas jeszcze niejedno
Dlatego muszę podnieść poziom magnezu i wapnia, wręcz wskazane żeby przewyższyły normy. Ale co do dawek to skonsultuje je przy najbliższej wizycie.
Powiem Wam, ze niczym się nie stresuje , tylko tą tężyczką. No ale tak jak piszesz, jestem gotowa na wszystko. Będę w dobrych rękach i może bóle porodowe spowodują u mnie jakąś ekstra pozytywną motywację i zapomnę o tężyczce😂 -
nick nieaktualnylipcowka86 wrote:Nasza ma 16 mc. W październiku skończyliśmy młodzieżowego championa. Od samego początku wystawiamy sami. Jak już dorosła i nabrała masy to tytuł dostała po 3 wystawach, zaczęła w Rybniku na międzynarodowej a skończyła w Zabrzu, w sumie zaliczyliśmy 5 wystaw z czego 2 pierwsze była za mała i za chuda 😉
Teraz czekamy na przyszły rok bo u Nas halowe wystawy się nie sprawdzają, a poza tym musi dorosnąć i nabrać sierści. W przyszłym roku sezon Męża więc zobaczymy jak mu pójdzie. Ja już pozbyłam się nerwów i ona też lepiej wtedy pracuje
Też jeździmy na Śląsk. W lutym Katowice.
Byliśmy w Rybniku. To było teraz za jakąś taką stadniną?
My uderzamy też czasem za granicę.
Proszę Cię przypomnij jeszcze raz jakiego macie psa?
-
Pia tak ta wystawa w Zabrzu była na ośrodku Czechowiec w Gliwicach 😉
Mamy Golden i Flat Coated Retriever ale tylko z Flatką jeździmy.
Z zagranicznymi wystawami napewno jeszcze poczekamy, zobaczymy jak jej pojdzie w klasie pośrednie i później dalej na przyszły rok mamy plan na zwycięstwo na którejś międzynarodowej ale to się okaże.
My jeździmy na wystawy w promieniu 150 km od Wadowic. Czasami do Przemyśla bo tam mamy znajomych:)
To mam nadzieję że się spotkamy w przyszłym roku 😁Pia88 lubi tę wiadomość
-
Zachęciłyście mnie i kupiłam sobie ten inozytol. A wczoraj przeczytałam skład moich suplementów B-kompleks i okazało się, że w składzie jest ten inozytol, wiec biorę go już od dawnamoja historia
"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie"