Angelius Provita- Katowice
-
WIADOMOŚĆ
-
lipcowka86 wrote:Ania w ciąży nie powinno się spożywać niepasteryzowanego mleka i surowego mięsa. Cześć serów pleśniowych jest z mleka pasteryzowanego więc poprostu trzeba czytać składy.
Co do rozstępów to na samym początku ciąży byłam u dermatolog i przy okazji zapytałam ją co stosować na rozstępy. Uśmiechnęła się do mnie i odpowiedziała " modlitwę i wodę święconą " po czym wybuchła śmiechem 😂 generalnie powiedziała że jeśli mają się zrobić to się zrobią nie zależnie od stosowania kremów za setki złotych... Poleciła tylko codzienne dbanie o nawilżenie skóry.
Ja osobiście ostatnio kupiłam kosmetyki z organic life bo w składzie mają same naturalne rzeczy. Cenowo to średnia półka z Rossmanna, skórę mam lekko atopowa więc dodatkowo używam masła do nawilżenia. -
Yoselyn82 wrote:Sue kciuki mocne za maluszka! niech posiedzi sobie jeszcze w brzuszku tak dlugo jak to mozliwe
czekamynadzidzie super wynik, czekamy na piekne zarodeczki! oby bylo ich jak najwiecej!
Didik super ze wszystko w porzadku juz nie dlugo zobaczysz swojego maluszka!
Aniu gratuluje serduszka, cudowne uczucie, prawda? -
ania609 wrote:To dobrze.. Będzie dobrze :* dbaj o siebie i dużo odpoczywaj :*
Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
Angelius Provita -
Co do rozstępów to ja się jak głupia smarowalam i droższe i tańsze i zużylam dużo bo po 4x nawet, a rozstępy jak mi wyszły to masakra... Geny, predyspozycje itd.
przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
Angelius Provita -
Susie, kciuki!😊
SusieOne lubi tę wiadomość
-
ania609 wrote:Dziewczynki kolejny zestaw pytań.. Czego nie wolno jeść /pić w ciąży? Jakie kosmetyki polecacie.. Chodzi mi o rozstępy no i pielęgnację calego ciało, jakie płyny do kąpieli i do higieny intywnej, czy można stosowac kosmetyki do makijażu?
SusieOne, Ewa89_89 lubią tę wiadomość
KIR AA
HLA-C c2c2 (oboje)
NK 26%
PAI-1 hetero -
Meggie1 wrote:Zielonej herbacie? Ja codziennie ją pije.
Meggie1 lubi tę wiadomość
moja historia
"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie" -
evkill wrote:Moja siostra też piła, dopiero pod koniec ciąży przyczytala że nie można.
ja tez pilam ale ta butelkowanaMój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Yoselyn82 wrote:ja tez pilam ale ta butelkowana
Angelius Provita -
Susie trzymam kciuki, żeby mała została jak najdłużej w brzuszku 😘Starania od 02.2016
Nk 24->10% HBA 52% morfologia 2%-4%
2xIUI
02.2019 pICSI - 4 zarodki - 1xcb
06.2020 pICSI - 8 zarodków
08.2020 - crio 1x 2BB ;(
11.2020 - crio 2x 3AA ;(
01.2021 - crio 1 x 3AA ;(
Zostały 4❄ -
SusieOne wrote:Ekstrakt z herbaty 0.000001 % 😂😂😂
wazne ze dobraSusieOne lubi tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
SusieOne wrote:Tu się nie da za bardzo w szpitalu, chociaż staram się jeść dużo żeby mała nabierala jeszcze mąż wozi wałówke... Inaczej by dziecko nawet nie pojadlo tu 😂 dziś mają mi ustalać coś... A coś znaczy termin cc trzymajcie kciuki aby to było za tydzień minimum wtedy 36 tc :*
-
ania609 wrote:Ja też 😀 pierwszy raz radiowizem na sygnale bym jechała 😂 ciekawe czy mężów też zabierają?
😁Bo co biedny musiał by się tluc w tym korku.. Zanim by dojechał to dziecko byłoby na świecie
😋😂
Ja też.😊 ja czuje ze do niedzieli napewno nie urodze więc będę musiała jechac na wizytę w poniedziałek to może wtedy już zostanę.
7.10.21 Walka o drugiego maluszka rozpoczęta.
15.12.21 histeroskopia , wszystko ok.
31.12.21 USG i zielone światło.
17.01.22 transfer ostatniego ❄️ .
22.01 beta 0,1 ;(
24.01 beta 0,1 ;( 😭😭😭
Koniec starań ;(
Brak mrozakow ;( -
ania609 wrote:Trzymam mocno kciuki aby tak było :* co taka masakra jest z tym jedzeniem? Biedne dziecko, dobrze że tatuś przywozi takie pyszności 😀 dla kobiet w ciąży powinny być dobre obiady.. Bo tu się je za dwoje
Angelius Provita -
SusieOne wrote:No ogólnie w naszych szpitalach to są żarty nie jedzenie
Więźniowie mają lepsze jedzenie niż chorzy w szpitalu. No ale to nasze polskie realia.SusieOne, Trasti lubią tę wiadomość
7.10.21 Walka o drugiego maluszka rozpoczęta.
15.12.21 histeroskopia , wszystko ok.
31.12.21 USG i zielone światło.
17.01.22 transfer ostatniego ❄️ .
22.01 beta 0,1 ;(
24.01 beta 0,1 ;( 😭😭😭
Koniec starań ;(
Brak mrozakow ;( -
didik34 wrote:Bejzi, dr powiedziała, ze tężyczka to moja głowa więc mogę sobie brać ten magnez, ale jak dostanę z bólu świra to nie będzie na to rady jak tylko cc🙈
Gbs zrobiłam i jest ok.
Bz mam podobnie z tym porodem, raz bym chciała cc- szybko i po sprawie a za chwile przypomina mi się moja endomenda🥴
Najgorsze teraz to czekanie kiedy mnie weźmie i czy zdążę dojechać . Dziś znów jechaliśmy ponad godzinę 🤦♀️do szpitala.
Aniu co do kosmetyków , to polecam- zreszta Wam wszystkim www.srokao.pl. Kobieta analizuje składy kosmetyków.
Ja osobiście od początku ciąży używałam balsamów i oliwek z rossmana Mamas babydream ( mają najmniej chemii). W 8 miesiącu popękała mi skóra na biodrach i zainwestowałam w mustele i olejek z nasion dzikiej róży🥳 ( wspomaga gojenie blizn i świeżych rozstępów ). Ale ponoć co ma popękać to i tak pęknie, zwłaszcza ze moja mama ma mnóstwo rozstępów 🙈SusieOne, didik34, Franiczka, m_d_f lubią tę wiadomość
-
evkill wrote:Ja wiem tylko o serze pleśniowym, sushi i zielonej herbacie. Nie wolno też palić i pić alko 😉
Wędzonego łososia też można jeść.bz10, sAnsa_28 lubią tę wiadomość
-
aurola wrote:Cc niestety nie jest szybko i po sprawie. Nie wiem czemu wszystjim tak się wydaje. Ból po jest okropny. Ja bym w życiu świadomie nie wybrała cc a na pewno za to bym nie płaciła. Ciężko zająć się dzieckiem, wstać z łóżka itp. Laseczki nie da się urodzić bez bólu. Wiem, ze Was teraz nie pociesze ale musicie być gotowe, że to boli czy SN cz CC. Nie zależnie jak urodzucie pamiętajcie, żeby to było jak najlepsze wyjście dls dziecka. Słuchajcie lekarzy i ich zaleceń, każda widzę będzie rodzic w dobrych placówkach, także nie upierajcie się przy swoim. Jak masz okruszka przy sobie nic się liczy. Matka nawet bardzo panikujaca da radę, tylko jeszcze o tym nie wiecie 🤭😉głową do góry i będzie dobrze
ja dochodzilam do pelni sprawnosci miesiac.. Mialam cc . Dla mnie bol po byl masakra!! nie moglam sie ruszac, chodzilam na wspol zgieta, w domu przewracanie sie z boku na bok albo wstanie czy polozenie sie do lozka byla masakra!aurola lubi tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
❤️❤️❤️