Angelius Provita- Katowice
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyBejzi, dr powiedziała, ze tężyczka to moja głowa więc mogę sobie brać ten magnez, ale jak dostanę z bólu świra to nie będzie na to rady jak tylko cc🙈
Gbs zrobiłam i jest ok.
Bz mam podobnie z tym porodem, raz bym chciała cc- szybko i po sprawie a za chwile przypomina mi się moja endomenda🥴
Najgorsze teraz to czekanie kiedy mnie weźmie i czy zdążę dojechać . Dziś znów jechaliśmy ponad godzinę 🤦♀️do szpitala.
Aniu co do kosmetyków , to polecam- zreszta Wam wszystkim www.srokao.pl. Kobieta analizuje składy kosmetyków.
Ja osobiście od początku ciąży używałam balsamów i oliwek z rossmana Mamas babydream ( mają najmniej chemii). W 8 miesiącu popękała mi skóra na biodrach i zainwestowałam w mustele i olejek z nasion dzikiej róży🥳 ( wspomaga gojenie blizn i świeżych rozstępów ). Ale ponoć co ma popękać to i tak pęknie, zwłaszcza ze moja mama ma mnóstwo rozstępów 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2019, 21:20
Bejzi, Honorata02, Pia88 lubią tę wiadomość
-
bz10 wrote:Jak się dowiedziałam ze się udało to mówiłam ze tylko cc, później poszłam na szkole rodzenia i nastawiłam się na siłami natury, teraz jak jestem na dniach mam ochotę błagać lekarza o cc zeby już było po wszystkim 😎😂🤣 ale ja nie mam żadnych zdrowotnych wskazań do ccmoja historia
"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie" -
ania609 wrote:Dziewczynki kolejny zestaw pytań.. Czego nie wolno jeść /pić w ciąży? Jakie kosmetyki polecacie.. Chodzi mi o rozstępy no i pielęgnację calego ciało, jakie płyny do kąpieli i do higieny intywnej, czy można stosowac kosmetyki do makijażu?
Pia88 lubi tę wiadomość
moja historia
"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie" -
didik34 wrote:Bejzi, dr powiedziała, ze tężyczka to moja głowa więc mogę sobie brać ten magnez, ale jak dostanę z bólu świra to nie będzie na to rady jak tylko cc🙈
Gbs zrobiłam i jest ok.
Bz mam podobnie z tym porodem, raz bym chciała cc- szybko i po sprawie a za chwile przypomina mi się moja endomenda🥴
Najgorsze teraz to czekanie kiedy mnie weźmie i czy zdążę dojechać . Dziś znów jechaliśmy ponad godzinę 🤦♀️do szpitala.
Aniu co do kosmetyków , to polecam- zreszta Wam wszystkim www.srokao.pl. Kobieta analizuje składy kosmetyków.
Ja osobiście od początku ciąży używałam balsamów i oliwek z rossmana Mamas babydream ( mają najmniej chemii). W 8 miesiącu popękała mi skóra na biodrach i zainwestowałam w mustele i olejek z nasion dzikiej róży🥳 ( wspomaga gojenie blizn i świeżych rozstępów ). Ale ponoć co ma popękać to i tak pęknie, zwłaszcza ze moja mama ma mnóstwo rozstępów 🙈Pia88 lubi tę wiadomość
moja historia
didik34 wrote:Bejzi, dr powiedziała, ze tężyczka to moja głowa więc mogę sobie brać ten magnez, ale jak dostanę z bólu świra to nie będzie na to rady jak tylko cc🙈
Gbs zrobiłam i jest ok.
Ja osobiście od początku ciąży używałam balsamów i oliwek z rossmana Mamas babydream ( mają najmniej chemii). W 8 miesiącu popękała mi skóra na biodrach i zainwestowałam w mustele i olejek z nasion dzikiej róży🥳 ( wspomaga gojenie blizn i świeżych rozstępów ). Ale ponoć co ma popękać to i tak pęknie, zwłaszcza ze moja mama ma mnóstwo rozstępów 🙈 -
Gbs zrobiłam i jest ok.
Ja osobiście od początku ciąży używałam balsamów i oliwek z rossmana Mamas babydream ( mają najmniej chemii). W 8 miesiącu popękała mi skóra na biodrach i zainwestowałam w mustele i olejek z nasion dzikiej róży🥳 ( wspomaga gojenie blizn i świeżych rozstępów ). Ale ponoć co ma popękać to i tak pęknie, zwłaszcza ze moja mama ma mnóstwo rozstępów 🙈
Ja się boję że zacznie się w godzinach szczytu i wszędzie będą korki na drogach... normalnie to mnie ciągle prześladuje...myśl o korkach na drodze. Wszystkie damy radę. Najważniejsze to chyba nie panikowac.
A co do kosmetyków to też używałam tych z Rossmana, A teraz smaruje sobie brzuszek zwykłą oliwka z bambino i nie mam ani jednego rozstepu;)
Pia88 lubi tę wiadomość
7.10.21 Walka o drugiego maluszka rozpoczęta.
15.12.21 histeroskopia , wszystko ok.
31.12.21 USG i zielone światło.
17.01.22 transfer ostatniego ❄️ .
22.01 beta 0,1 ;(
24.01 beta 0,1 ;( 😭😭😭
Koniec starań ;(
Brak mrozakow ;( -
nick nieaktualnyevkill wrote:Przy endometriozie nie można CC?
Doktor od leczenia endometriozy powiedział mi kiedyś , ze mam robić wszystko żeby urodzić SNWiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2019, 21:55
Pia88, evkill lubią tę wiadomość
-
Honorata02 wrote:Hehehe ja też tak mam że na początku chciałam cc później po rozmowach z innymi zdecydowałam się na sn, później znowu chciałam cc no ale w końcu dr.janosz mówiła że po co cc jak nic się nie dzieje i szybciej się goi po sn. Więc zostałam przy siłach natury. Ale po wizycie u Pana anestazjologa stwierdziłam że chyba nie będzie tak źle,bo mówi mi że jak będzie trochę bardziej bolało żebym odrazu go wolała i zrobi mi znieczulenie. Takze narazie jestem nastawiona pozytywnie. Chyba każda z nas ma ten sam problem z czekaniemi tą niepewność czy napewno zdążę dojechać na czas.
Ja się boję że zacznie się w godzinach szczytu i wszędzie będą korki na drogach... normalnie to mnie ciągle prześladuje...myśl o korkach na drodze. Wszystkie damy radę. Najważniejsze to chyba nie panikowac.
A co do kosmetyków to też używałam tych z Rossmana, A teraz smaruje sobie brzuszek zwykłą oliwka z bambino i nie mam ani jednego rozstepu;)Pia88 lubi tę wiadomość
-
didik34 wrote:Menda przerzuca się w blizny pooperacyjne. I można mieć problem z następna ciąża a już napewno dolegliwości do końca życia 🥴
Doktor od leczenia endometriozy powiedział mi kiedyś , ze mam robić wszystko żeby urodzić SNPia88 lubi tę wiadomość
5 lat starań, niedoczynność tarczycy, hashimoto, wysoka prolaktyna, endometrioza IIst.13.XI transfer 2BB , 04.II crio 2AB , crio 04.04, 5dpt-23,2; 7dpt-70; 9dpt-209; 19dpt- 6194; 26dpt ❤️ -
ania609 wrote:Jak się utknie w korku to dzwoni się na 112, i na sygnale jedzie się do szpitala dwa przeżycia w jeden dzień 😁
Pia88 lubi tę wiadomość
7.10.21 Walka o drugiego maluszka rozpoczęta.
15.12.21 histeroskopia , wszystko ok.
31.12.21 USG i zielone światło.
17.01.22 transfer ostatniego ❄️ .
22.01 beta 0,1 ;(
24.01 beta 0,1 ;( 😭😭😭
Koniec starań ;(
Brak mrozakow ;( -
Honorata02 wrote:No tak właśnie bym zrobiła nie czekala bym na nic ;p
😁Bo co biedny musiał by się tluc w tym korku.. Zanim by dojechał to dziecko byłoby na świecie
😋😂Honorata02 lubi tę wiadomość
-
ania609 wrote:Kochana będzie dobrze :* trzymam mocno kciuki żeby maleństwo jeszcze posiedzialo u mamusi.. Musisz cały czas leżeć? Będzie dobrze :*
Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
Angelius Provita -
Ania w ciąży nie powinno się spożywać niepasteryzowanego mleka i surowego mięsa. Cześć serów pleśniowych jest z mleka pasteryzowanego więc poprostu trzeba czytać składy.
Co do rozstępów to na samym początku ciąży byłam u dermatolog i przy okazji zapytałam ją co stosować na rozstępy. Uśmiechnęła się do mnie i odpowiedziała " modlitwę i wodę święconą " po czym wybuchła śmiechem 😂 generalnie powiedziała że jeśli mają się zrobić to się zrobią nie zależnie od stosowania kremów za setki złotych... Poleciła tylko codzienne dbanie o nawilżenie skóry.
Ja osobiście ostatnio kupiłam kosmetyki z organic life bo w składzie mają same naturalne rzeczy. Cenowo to średnia półka z Rossmanna, skórę mam lekko atopowa więc dodatkowo używam masła do nawilżenia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2019, 06:23
-
ania609 wrote:Ja transfer miałam 18.11 blatocysty. . Też mam inaczej obliczone bo według miesiączki miałam 6 t 5 dni, ale Pani doktor coś odejmowala bo puzno wypadł mi transfer ale nie pamiętam z tego wszystkiego ktory tydzień to był.. Meggi u ciebie za wcześnie żeby było coś widać.. U mnie Pani dr musiała szukać bo maleństwo ma dopiero 2.5 mm i się przytuliło do pęcherzyka.. Ja sama się zastanawiałam czy wogole zobaczę zarodka więc co dopiero ty.. Więc na spokojnie o której masz wizytę 23?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2019, 06:30
KIR AA
HLA-C c2c2 (oboje)
NK 26%
PAI-1 hetero -
Sue kciuki mocne za maluszka! niech posiedzi sobie jeszcze w brzuszku tak dlugo jak to mozliwe
czekamynadzidzie super wynik, czekamy na piekne zarodeczki! oby bylo ich jak najwiecej!
Didik super ze wszystko w porzadku juz nie dlugo zobaczysz swojego maluszka!
Aniu gratuluje serduszka, cudowne uczucie, prawda?
didik34 lubi tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Ja bralam prenatal uno, a jak mnie brzuch pobolewal to bralam magnez i nospe/
Jadlam w zasadzie wszystko, czasem pilam zielona herbate ale ta lipton w butelce serow plesniowych nie jadlam, ale nie mialam smaka, kromeczke z parykarzem czy z pasztetem tez zjadlam.
Odnosnie kosmetykow to nie stosowalam nic , wczesniej duzo uzywalam bo mialam problem ze skora, wiec potem juz nic.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2019, 07:02
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️