X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • ania609 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa89_89 wrote:
    Ania, chyba najlepiej zapytać po fioletowe stronie
    Po fioletowe stronie?

oar8dqk3h868txgg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2019, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bejzi, dr powiedziała, ze tężyczka to moja głowa więc mogę sobie brać ten magnez, ale jak dostanę z bólu świra to nie będzie na to rady jak tylko cc🙈
    Gbs zrobiłam i jest ok.

Bz mam podobnie z tym porodem, raz bym chciała cc- szybko i po sprawie a za chwile przypomina mi się moja endomenda🥴
    Najgorsze teraz to czekanie kiedy mnie weźmie i czy zdążę dojechać . Dziś znów jechaliśmy ponad godzinę 🤦‍♀️do szpitala.

Aniu co do kosmetyków , to polecam- zreszta Wam wszystkim www.srokao.pl. Kobieta analizuje składy kosmetyków.
    Ja osobiście od początku ciąży używałam balsamów i oliwek z rossmana Mamas babydream ( mają najmniej chemii). W 8 miesiącu popękała mi skóra na biodrach i zainwestowałam w mustele i olejek z nasion dzikiej róży🥳 ( wspomaga gojenie blizn i świeżych rozstępów ). Ale ponoć co ma popękać to i tak pęknie, zwłaszcza ze moja mama ma mnóstwo rozstępów 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2019, 21:20

Bejzi, Honorata02, Pia88 lubią tę wiadomość

• evkill Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bz10 wrote:
    Jak się dowiedziałam ze się udało to mówiłam ze tylko cc, później poszłam na szkole rodzenia i nastawiłam się na siłami natury, teraz jak jestem na dniach mam ochotę błagać lekarza o cc zeby już było po wszystkim 😎😂🤣 ale ja nie mam żadnych zdrowotnych wskazań do cc
    IVF jest wskazaniem do CC. Kiedyś ktoś na forum puścił cytat z ustawy.

moja historia

"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie"
  • evkill Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania609 wrote:
    Dziewczynki kolejny zestaw pytań.. Czego nie wolno jeść /pić w ciąży? Jakie kosmetyki polecacie.. Chodzi mi o rozstępy no i pielęgnację calego ciało, jakie płyny do kąpieli i do higieny intywnej, czy można stosowac kosmetyki do makijażu?
    Ja wiem tylko o serze pleśniowym, sushi i zielonej herbacie. Nie wolno też palić i pić alko 😉

Pia88 lubi tę wiadomość

moja historia

"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie"
  • evkill Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didik34 wrote:
    Bejzi, dr powiedziała, ze tężyczka to moja głowa więc mogę sobie brać ten magnez, ale jak dostanę z bólu świra to nie będzie na to rady jak tylko cc🙈
    Gbs zrobiłam i jest ok.

Bz mam podobnie z tym porodem, raz bym chciała cc- szybko i po sprawie a za chwile przypomina mi się moja endomenda🥴
    Najgorsze teraz to czekanie kiedy mnie weźmie i czy zdążę dojechać . Dziś znów jechaliśmy ponad godzinę 🤦‍♀️do szpitala.

Aniu co do kosmetyków , to polecam- zreszta Wam wszystkim www.srokao.pl. Kobieta analizuje składy kosmetyków.
    Ja osobiście od początku ciąży używałam balsamów i oliwek z rossmana Mamas babydream ( mają najmniej chemii). W 8 miesiącu popękała mi skóra na biodrach i zainwestowałam w mustele i olejek z nasion dzikiej róży🥳 ( wspomaga gojenie blizn i świeżych rozstępów ). Ale ponoć co ma popękać to i tak pęknie, zwłaszcza ze moja mama ma mnóstwo rozstępów 🙈
    Przy endometriozie nie można CC?

Pia88 lubi tę wiadomość

moja historia

• ania609 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didik34 wrote:
    Gbs zrobiłam i jest ok.

Ja już mam bardzo dużo raztepow na plecach, pośladkach i trochę udach, boję się że będę miała jeszcze więcej, albo pujda mi na brzuch.. Właśnie już chcialam zacząć stosować jakiś balsamow żeby chodź trochę ograniczyć powstanie tych rozstępów.. Z tolpy też jest trochę takich kosmetykow, ciekawe czy są dobra..

oar8dqk3h868txgg.png
  • ania609 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evkill wrote:
    Ja wiem tylko o serze pleśniowym, sushi i zielonej herbacie. Nie wolno też palić i pić alko 😉
    Też właśnie to wiem 😊i jeszcze wędzonych też nie można 🤗 tylko co jeszcze..🤔

Pia88 lubi tę wiadomość

oar8dqk3h868txgg.png
  • ania609 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha dziewczynki w ciąży jakie witaminy bierzecie?
    Bo ja biorę : 3x1 magne b6, omega 3 1000, pregna plus, kwas foliowy metylowany, wit. B metyl., wit. D3, co jeszcze powinnam brać żeby dzidziuś dobrze się rozwijał?

Pia88 lubi tę wiadomość

oar8dqk3h868txgg.png
  • Honorata02 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didik34 wrote:
    Gbs zrobiłam i jest ok.

Hehehe ja też tak mam że na początku chciałam cc później po rozmowach z innymi zdecydowałam się na sn, później znowu chciałam cc no ale w końcu dr.janosz mówiła że po co cc jak nic się nie dzieje i szybciej się goi po sn. Więc zostałam przy siłach natury. Ale po wizycie u Pana anestazjologa stwierdziłam że chyba nie będzie tak źle,bo mówi mi że jak będzie trochę bardziej bolało żebym odrazu go wolała i zrobi mi znieczulenie. Takze narazie jestem nastawiona pozytywnie. Chyba każda z nas ma ten sam problem z czekaniemi tą niepewność czy napewno zdążę dojechać na czas.
    Ja się boję że zacznie się w godzinach szczytu i wszędzie będą korki na drogach... normalnie to mnie ciągle prześladuje...myśl o korkach na drodze. Wszystkie damy radę. Najważniejsze to chyba nie panikowac.
    A co do kosmetyków to też używałam tych z Rossmana, A teraz smaruje sobie brzuszek zwykłą oliwka z bambino i nie mam ani jednego rozstepu;)

Pia88 lubi tę wiadomość

dxomdf9hpaauwmby.png

7.10.21 Walka o drugiego maluszka rozpoczęta.
    15.12.21 histeroskopia , wszystko ok.
    31.12.21 USG i zielone światło.
    17.01.22 transfer ostatniego ❄️ .
    22.01 beta 0,1 ;(
    24.01 beta 0,1 ;( 😭😭😭

Koniec starań ;(
    Brak mrozakow ;(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2019, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evkill wrote:
    Przy endometriozie nie można CC?
    Menda przerzuca się w blizny pooperacyjne. I można mieć problem z następna ciąża a już napewno dolegliwości do końca życia 🥴
    Doktor od leczenia endometriozy powiedział mi kiedyś , ze mam robić wszystko żeby urodzić SN

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2019, 21:55

Pia88, evkill lubią tę wiadomość

• ania609 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Honorata02 wrote:
    Hehehe ja też tak mam że na początku chciałam cc później po rozmowach z innymi zdecydowałam się na sn, później znowu chciałam cc no ale w końcu dr.janosz mówiła że po co cc jak nic się nie dzieje i szybciej się goi po sn. Więc zostałam przy siłach natury. Ale po wizycie u Pana anestazjologa stwierdziłam że chyba nie będzie tak źle,bo mówi mi że jak będzie trochę bardziej bolało żebym odrazu go wolała i zrobi mi znieczulenie. Takze narazie jestem nastawiona pozytywnie. Chyba każda z nas ma ten sam problem z czekaniemi tą niepewność czy napewno zdążę dojechać na czas.
    Ja się boję że zacznie się w godzinach szczytu i wszędzie będą korki na drogach... normalnie to mnie ciągle prześladuje...myśl o korkach na drodze. Wszystkie damy radę. Najważniejsze to chyba nie panikowac.
    A co do kosmetyków to też używałam tych z Rossmana, A teraz smaruje sobie brzuszek zwykłą oliwka z bambino i nie mam ani jednego rozstepu;)
    Jak się utknie w korku to dzwoni się na 112, i na sygnale jedzie się do szpitala dwa przeżycia w jeden dzień 😁

Pia88 lubi tę wiadomość

oar8dqk3h868txgg.png
  • bz10 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didik34 wrote:
    Menda przerzuca się w blizny pooperacyjne. I można mieć problem z następna ciąża a już napewno dolegliwości do końca życia 🥴
    Doktor od leczenia endometriozy powiedział mi kiedyś , ze mam robić wszystko żeby urodzić SN
    Mój lekarz to samo powiedział, endomenda uwielbia blizny...

Pia88 lubi tę wiadomość

5 lat starań, niedoczynność tarczycy, hashimoto, wysoka prolaktyna, endometrioza IIst.13.XI transfer 2BB :-(, 04.II crio 2AB :-( , crio 04.04, 5dpt-23,2; 7dpt-70; 9dpt-209; 19dpt- 6194; 26dpt ❤️ :-) l22n4z17e4pubq4y.png
  • Honorata02 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania609 wrote:
    Jak się utknie w korku to dzwoni się na 112, i na sygnale jedzie się do szpitala dwa przeżycia w jeden dzień 😁
    No tak właśnie bym zrobiła nie czekala bym na nic ;p

Pia88 lubi tę wiadomość

dxomdf9hpaauwmby.png

7.10.21 Walka o drugiego maluszka rozpoczęta.
    15.12.21 histeroskopia , wszystko ok.
    31.12.21 USG i zielone światło.
    17.01.22 transfer ostatniego ❄️ .
    22.01 beta 0,1 ;(
    24.01 beta 0,1 ;( 😭😭😭

Koniec starań ;(
    Brak mrozakow ;(
  • ania609 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Honorata02 wrote:
    No tak właśnie bym zrobiła nie czekala bym na nic ;p
    Ja też 😀 pierwszy raz radiowizem na sygnale bym jechała 😂 ciekawe czy mężów też zabierają?
    😁Bo co biedny musiał by się tluc w tym korku.. Zanim by dojechał to dziecko byłoby na świecie
    😋😂

Honorata02 lubi tę wiadomość

oar8dqk3h868txgg.png
  • SusieOne Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania609 wrote:
    Kochana będzie dobrze :* trzymam mocno kciuki żeby maleństwo jeszcze posiedzialo u mamusi.. Musisz cały czas leżeć? Będzie dobrze :*
    Nie muszę leżeć :)

ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
    5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
    przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
    Angelius Provita
  • lipcowka86 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania w ciąży nie powinno się spożywać niepasteryzowanego mleka i surowego mięsa. Cześć serów pleśniowych jest z mleka pasteryzowanego więc poprostu trzeba czytać składy.

Co do rozstępów to na samym początku ciąży byłam u dermatolog i przy okazji zapytałam ją co stosować na rozstępy. Uśmiechnęła się do mnie i odpowiedziała " modlitwę i wodę święconą " po czym wybuchła śmiechem 😂 generalnie powiedziała że jeśli mają się zrobić to się zrobią nie zależnie od stosowania kremów za setki złotych... Poleciła tylko codzienne dbanie o nawilżenie skóry.
    Ja osobiście ostatnio kupiłam kosmetyki z organic life bo w składzie mają same naturalne rzeczy. Cenowo to średnia półka z Rossmanna, skórę mam lekko atopowa więc dodatkowo używam masła do nawilżenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2019, 06:23

qdkk6iye60nsfj4p.png
  • Meggie1 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania609 wrote:
    Ja transfer miałam 18.11 blatocysty. . Też mam inaczej obliczone bo według miesiączki miałam 6 t 5 dni, ale Pani doktor coś odejmowala bo puzno wypadł mi transfer ale nie pamiętam z tego wszystkiego ktory tydzień to był.. Meggi u ciebie za wcześnie żeby było coś widać.. U mnie Pani dr musiała szukać bo maleństwo ma dopiero 2.5 mm i się przytuliło do pęcherzyka.. Ja sama się zastanawiałam czy wogole zobaczę zarodka więc co dopiero ty.. Więc na spokojnie :) o której masz wizytę 23?:)
    O 17:50 tylko ja mam w Tychach :) może to tez zależy od sprzętu. Jejku niech ten czas szybko leci do kolejnej wizyty... 🙏🏻

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2019, 06:30

KIR AA
    HLA-C c2c2 (oboje)
    NK 26%
    PAI-1 hetero
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue kciuki mocne za maluszka! niech posiedzi sobie jeszcze w brzuszku tak dlugo jak to mozliwe :)

czekamynadzidzie super wynik, czekamy na piekne zarodeczki! :) oby bylo ich jak najwiecej! :)

Didik super ze wszystko w porzadku :) juz nie dlugo zobaczysz swojego maluszka! :)

Aniu gratuluje serduszka, cudowne uczucie, prawda? :)

didik34 lubi tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • ania609 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusieOne wrote:
    Nie muszę leżeć :)
    To dobrze.. Będzie dobrze :* dbaj o siebie i dużo odpoczywaj :*

oar8dqk3h868txgg.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bralam prenatal uno, a jak mnie brzuch pobolewal to bralam magnez i nospe/

Jadlam w zasadzie wszystko, czasem pilam zielona herbate ale ta lipton w butelce :) serow plesniowych nie jadlam, ale nie mialam smaka, kromeczke z parykarzem czy z pasztetem tez zjadlam. :)

Odnosnie kosmetykow to nie stosowalam nic , wczesniej duzo uzywalam bo mialam problem ze skora, wiec potem juz nic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2019, 07:02

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
‹‹ 1915 1916 1917 1918 1919 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ