X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • ania609 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa89_89 wrote:
    Ania, chyba najlepiej zapytać po fioletowe stronie
    Po fioletowe stronie?

oar8dqk3h868txgg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2019, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bejzi, dr powiedziała, ze tężyczka to moja głowa więc mogę sobie brać ten magnez, ale jak dostanę z bólu świra to nie będzie na to rady jak tylko cc🙈
    Gbs zrobiłam i jest ok.

Bz mam podobnie z tym porodem, raz bym chciała cc- szybko i po sprawie a za chwile przypomina mi się moja endomenda🥴
    Najgorsze teraz to czekanie kiedy mnie weźmie i czy zdążę dojechać . Dziś znów jechaliśmy ponad godzinę 🤦‍♀️do szpitala.

Aniu co do kosmetyków , to polecam- zreszta Wam wszystkim www.srokao.pl. Kobieta analizuje składy kosmetyków.
    Ja osobiście od początku ciąży używałam balsamów i oliwek z rossmana Mamas babydream ( mają najmniej chemii). W 8 miesiącu popękała mi skóra na biodrach i zainwestowałam w mustele i olejek z nasion dzikiej róży🥳 ( wspomaga gojenie blizn i świeżych rozstępów ). Ale ponoć co ma popękać to i tak pęknie, zwłaszcza ze moja mama ma mnóstwo rozstępów 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2019, 21:20

Bejzi, Honorata02, Pia88 lubią tę wiadomość

• evkill Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bz10 wrote:
    Jak się dowiedziałam ze się udało to mówiłam ze tylko cc, później poszłam na szkole rodzenia i nastawiłam się na siłami natury, teraz jak jestem na dniach mam ochotę błagać lekarza o cc zeby już było po wszystkim 😎😂🤣 ale ja nie mam żadnych zdrowotnych wskazań do cc
    IVF jest wskazaniem do CC. Kiedyś ktoś na forum puścił cytat z ustawy.

moja historia

"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie"
  • evkill Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania609 wrote:
    Dziewczynki kolejny zestaw pytań.. Czego nie wolno jeść /pić w ciąży? Jakie kosmetyki polecacie.. Chodzi mi o rozstępy no i pielęgnację calego ciało, jakie płyny do kąpieli i do higieny intywnej, czy można stosowac kosmetyki do makijażu?
    Ja wiem tylko o serze pleśniowym, sushi i zielonej herbacie. Nie wolno też palić i pić alko 😉

Pia88 lubi tę wiadomość

moja historia

"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie"
  • evkill Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didik34 wrote:
    Bejzi, dr powiedziała, ze tężyczka to moja głowa więc mogę sobie brać ten magnez, ale jak dostanę z bólu świra to nie będzie na to rady jak tylko cc🙈
    Gbs zrobiłam i jest ok.

Bz mam podobnie z tym porodem, raz bym chciała cc- szybko i po sprawie a za chwile przypomina mi się moja endomenda🥴
    Najgorsze teraz to czekanie kiedy mnie weźmie i czy zdążę dojechać . Dziś znów jechaliśmy ponad godzinę 🤦‍♀️do szpitala.

Aniu co do kosmetyków , to polecam- zreszta Wam wszystkim www.srokao.pl. Kobieta analizuje składy kosmetyków.
    Ja osobiście od początku ciąży używałam balsamów i oliwek z rossmana Mamas babydream ( mają najmniej chemii). W 8 miesiącu popękała mi skóra na biodrach i zainwestowałam w mustele i olejek z nasion dzikiej róży🥳 ( wspomaga gojenie blizn i świeżych rozstępów ). Ale ponoć co ma popękać to i tak pęknie, zwłaszcza ze moja mama ma mnóstwo rozstępów 🙈
    Przy endometriozie nie można CC?

Pia88 lubi tę wiadomość

moja historia

• ania609 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didik34 wrote:
    Gbs zrobiłam i jest ok.

Ja już mam bardzo dużo raztepow na plecach, pośladkach i trochę udach, boję się że będę miała jeszcze więcej, albo pujda mi na brzuch.. Właśnie już chcialam zacząć stosować jakiś balsamow żeby chodź trochę ograniczyć powstanie tych rozstępów.. Z tolpy też jest trochę takich kosmetykow, ciekawe czy są dobra..

oar8dqk3h868txgg.png
  • ania609 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evkill wrote:
    Ja wiem tylko o serze pleśniowym, sushi i zielonej herbacie. Nie wolno też palić i pić alko 😉
    Też właśnie to wiem 😊i jeszcze wędzonych też nie można 🤗 tylko co jeszcze..🤔

Pia88 lubi tę wiadomość

oar8dqk3h868txgg.png
  • ania609 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha dziewczynki w ciąży jakie witaminy bierzecie?
    Bo ja biorę : 3x1 magne b6, omega 3 1000, pregna plus, kwas foliowy metylowany, wit. B metyl., wit. D3, co jeszcze powinnam brać żeby dzidziuś dobrze się rozwijał?

Pia88 lubi tę wiadomość

oar8dqk3h868txgg.png
  • Honorata02 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didik34 wrote:
    Gbs zrobiłam i jest ok.

Hehehe ja też tak mam że na początku chciałam cc później po rozmowach z innymi zdecydowałam się na sn, później znowu chciałam cc no ale w końcu dr.janosz mówiła że po co cc jak nic się nie dzieje i szybciej się goi po sn. Więc zostałam przy siłach natury. Ale po wizycie u Pana anestazjologa stwierdziłam że chyba nie będzie tak źle,bo mówi mi że jak będzie trochę bardziej bolało żebym odrazu go wolała i zrobi mi znieczulenie. Takze narazie jestem nastawiona pozytywnie. Chyba każda z nas ma ten sam problem z czekaniemi tą niepewność czy napewno zdążę dojechać na czas.
    Ja się boję że zacznie się w godzinach szczytu i wszędzie będą korki na drogach... normalnie to mnie ciągle prześladuje...myśl o korkach na drodze. Wszystkie damy radę. Najważniejsze to chyba nie panikowac.
    A co do kosmetyków to też używałam tych z Rossmana, A teraz smaruje sobie brzuszek zwykłą oliwka z bambino i nie mam ani jednego rozstepu;)

Pia88 lubi tę wiadomość

dxomdf9hpaauwmby.png

7.10.21 Walka o drugiego maluszka rozpoczęta.
    15.12.21 histeroskopia , wszystko ok.
    31.12.21 USG i zielone światło.
    17.01.22 transfer ostatniego ❄️ .
    22.01 beta 0,1 ;(
    24.01 beta 0,1 ;( 😭😭😭

Koniec starań ;(
    Brak mrozakow ;(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2019, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evkill wrote:
    Przy endometriozie nie można CC?
    Menda przerzuca się w blizny pooperacyjne. I można mieć problem z następna ciąża a już napewno dolegliwości do końca życia 🥴
    Doktor od leczenia endometriozy powiedział mi kiedyś , ze mam robić wszystko żeby urodzić SN

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2019, 21:55

Pia88, evkill lubią tę wiadomość

• ania609 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Honorata02 wrote:
    Hehehe ja też tak mam że na początku chciałam cc później po rozmowach z innymi zdecydowałam się na sn, później znowu chciałam cc no ale w końcu dr.janosz mówiła że po co cc jak nic się nie dzieje i szybciej się goi po sn. Więc zostałam przy siłach natury. Ale po wizycie u Pana anestazjologa stwierdziłam że chyba nie będzie tak źle,bo mówi mi że jak będzie trochę bardziej bolało żebym odrazu go wolała i zrobi mi znieczulenie. Takze narazie jestem nastawiona pozytywnie. Chyba każda z nas ma ten sam problem z czekaniemi tą niepewność czy napewno zdążę dojechać na czas.
    Ja się boję że zacznie się w godzinach szczytu i wszędzie będą korki na drogach... normalnie to mnie ciągle prześladuje...myśl o korkach na drodze. Wszystkie damy radę. Najważniejsze to chyba nie panikowac.
    A co do kosmetyków to też używałam tych z Rossmana, A teraz smaruje sobie brzuszek zwykłą oliwka z bambino i nie mam ani jednego rozstepu;)
    Jak się utknie w korku to dzwoni się na 112, i na sygnale jedzie się do szpitala dwa przeżycia w jeden dzień 😁

Pia88 lubi tę wiadomość

oar8dqk3h868txgg.png
  • bz10 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didik34 wrote:
    Menda przerzuca się w blizny pooperacyjne. I można mieć problem z następna ciąża a już napewno dolegliwości do końca życia 🥴
    Doktor od leczenia endometriozy powiedział mi kiedyś , ze mam robić wszystko żeby urodzić SN
    Mój lekarz to samo powiedział, endomenda uwielbia blizny...

Pia88 lubi tę wiadomość

5 lat starań, niedoczynność tarczycy, hashimoto, wysoka prolaktyna, endometrioza IIst.13.XI transfer 2BB :-(, 04.II crio 2AB :-( , crio 04.04, 5dpt-23,2; 7dpt-70; 9dpt-209; 19dpt- 6194; 26dpt ❤️ :-) l22n4z17e4pubq4y.png
  • Honorata02 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania609 wrote:
    Jak się utknie w korku to dzwoni się na 112, i na sygnale jedzie się do szpitala dwa przeżycia w jeden dzień 😁
    No tak właśnie bym zrobiła nie czekala bym na nic ;p

Pia88 lubi tę wiadomość

dxomdf9hpaauwmby.png

7.10.21 Walka o drugiego maluszka rozpoczęta.
    15.12.21 histeroskopia , wszystko ok.
    31.12.21 USG i zielone światło.
    17.01.22 transfer ostatniego ❄️ .
    22.01 beta 0,1 ;(
    24.01 beta 0,1 ;( 😭😭😭

Koniec starań ;(
    Brak mrozakow ;(
  • ania609 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Honorata02 wrote:
    No tak właśnie bym zrobiła nie czekala bym na nic ;p
    Ja też 😀 pierwszy raz radiowizem na sygnale bym jechała 😂 ciekawe czy mężów też zabierają?
    😁Bo co biedny musiał by się tluc w tym korku.. Zanim by dojechał to dziecko byłoby na świecie
    😋😂

Honorata02 lubi tę wiadomość

oar8dqk3h868txgg.png
  • SusieOne Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania609 wrote:
    Kochana będzie dobrze :* trzymam mocno kciuki żeby maleństwo jeszcze posiedzialo u mamusi.. Musisz cały czas leżeć? Będzie dobrze :*
    Nie muszę leżeć :)

ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
    5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
    przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
    Angelius Provita
  • lipcowka86 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania w ciąży nie powinno się spożywać niepasteryzowanego mleka i surowego mięsa. Cześć serów pleśniowych jest z mleka pasteryzowanego więc poprostu trzeba czytać składy.

Co do rozstępów to na samym początku ciąży byłam u dermatolog i przy okazji zapytałam ją co stosować na rozstępy. Uśmiechnęła się do mnie i odpowiedziała " modlitwę i wodę święconą " po czym wybuchła śmiechem 😂 generalnie powiedziała że jeśli mają się zrobić to się zrobią nie zależnie od stosowania kremów za setki złotych... Poleciła tylko codzienne dbanie o nawilżenie skóry.
    Ja osobiście ostatnio kupiłam kosmetyki z organic life bo w składzie mają same naturalne rzeczy. Cenowo to średnia półka z Rossmanna, skórę mam lekko atopowa więc dodatkowo używam masła do nawilżenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2019, 06:23

qdkk6iye60nsfj4p.png
  • Meggie1 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania609 wrote:
    Ja transfer miałam 18.11 blatocysty. . Też mam inaczej obliczone bo według miesiączki miałam 6 t 5 dni, ale Pani doktor coś odejmowala bo puzno wypadł mi transfer ale nie pamiętam z tego wszystkiego ktory tydzień to był.. Meggi u ciebie za wcześnie żeby było coś widać.. U mnie Pani dr musiała szukać bo maleństwo ma dopiero 2.5 mm i się przytuliło do pęcherzyka.. Ja sama się zastanawiałam czy wogole zobaczę zarodka więc co dopiero ty.. Więc na spokojnie :) o której masz wizytę 23?:)
    O 17:50 tylko ja mam w Tychach :) może to tez zależy od sprzętu. Jejku niech ten czas szybko leci do kolejnej wizyty... 🙏🏻

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2019, 06:30

KIR AA
    HLA-C c2c2 (oboje)
    NK 26%
    PAI-1 hetero
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue kciuki mocne za maluszka! niech posiedzi sobie jeszcze w brzuszku tak dlugo jak to mozliwe :)

czekamynadzidzie super wynik, czekamy na piekne zarodeczki! :) oby bylo ich jak najwiecej! :)

Didik super ze wszystko w porzadku :) juz nie dlugo zobaczysz swojego maluszka! :)

Aniu gratuluje serduszka, cudowne uczucie, prawda? :)

didik34 lubi tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • ania609 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusieOne wrote:
    Nie muszę leżeć :)
    To dobrze.. Będzie dobrze :* dbaj o siebie i dużo odpoczywaj :*

oar8dqk3h868txgg.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bralam prenatal uno, a jak mnie brzuch pobolewal to bralam magnez i nospe/

Jadlam w zasadzie wszystko, czasem pilam zielona herbate ale ta lipton w butelce :) serow plesniowych nie jadlam, ale nie mialam smaka, kromeczke z parykarzem czy z pasztetem tez zjadlam. :)

Odnosnie kosmetykow to nie stosowalam nic , wczesniej duzo uzywalam bo mialam problem ze skora, wiec potem juz nic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2019, 07:02

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
‹‹ 1915 1916 1917 1918 1919 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ