X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2019, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate85 wrote:
    Nasienie mamy super, jak u nastolatka, choć mąż już po 40 (Ja mam 34 lata). Mimo to dr GM zalecił chip do selekcji plemników. AMH ostatnie 1.2

Tylko jedną komórka. Mam nadzieję, że jest super silna. Dziewczyna przede mną miała 16 komórek. Cholernie to wszystko dziwne.

Macie jakieś sposoby na zwiększenie liczby komórek i poprawę ich jakości?
    może koenzym q spróbuj?

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱
  • czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2019, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania609 wrote:
    Co do przejść z przed ciąży też natknelam się niestety na brak empatii i zrozumienia.. Nie raz płakałam.. Nie raz słyszałam żebyśmy już darowali sobie, że nie każdy musi mieć dziecko, a ci co nie wiedzieli to wypytywali kiedy w końcu będziecie mieli dziecko to już najwyższy czas, nie jesteś pierwszej młodości itp.. Jest to bardzo przykre i trudne.. Jeśli ktoś tego nie przeszedł nigdy nie zrozumie... Także dziewczyny jestem całym sercem z wami, rozumiem i wspiera was no wam jakie to wszystko jest trudne.. Sama mam za sobą wiele lat starań o swoją ciążę i boję się każdego dni czy będzie tym razem wszystko dobrze...
    to sa najgorsze hasła jakie można usłyszeć :( nie dość, że zmagamy się z niepłodnością, to jeszcze trzeba zmagać się ze społeczeństwem, które sorry ale jest po prostu głupie :/

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱
  • monik123 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2019, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekamynadzidzie wrote:
    Kate85 cuda się zdarzają! Trzeba mocno wierzyć!

Słuchajcie u mnie sie okazało, że te 2 niepewne komórki się zapłodniły!!! mamy 5 zarodków!!!! Jeden już ze mną na pokładzie! :) 8b chyba (ale z przejęcia, że mamy 5 już dalej do mnie nie docierało!!!!).

No i frytasy w maczku wzięłam największe jakie były hahaha.gif
    testować można w sobotę! Trzymacie kciuki cały czas? :D nie puszczajcie! :)
    Trzymamy cały czas! Wspaniałe wiadomości i obyś miała w tym roku najpiękniejszy prezent na święta ❤

Bejzi, didik34, czekamynadzidzie, Pia88 lubią tę wiadomość

Starania od 02.2016
    Nk 24->10% HBA 52% morfologia 2%-4%
    2xIUI :(
    02.2019 pICSI - 4 zarodki - 1xcb
    06.2020 pICSI - 8 zarodków
    08.2020 - crio 1x 2BB ;(
    11.2020 - crio 2x 3AA ;(
    01.2021 - crio 1 x 3AA ;(
    Zostały 4❄
  • Bejzi Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2019, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia__ wrote:
    Dziewczyny? Po udanych transferach? Suple? i z jakich firm :D
    Ja nic, dopiero jak pizdlam wszystkim w kosz, to sie udalo 😉

karolcia35, didik34, monik123, Frelcia__, czekamynadzidzie, Pia88 lubią tę wiadomość

08.01.2020 r. na Ziemi pojawi(ł) się Cud! 😊
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2019, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bejzi wrote:
    Ja nic, dopiero jak pizdlam wszystkim w kosz, to sie udalo 😉
    To tak jak ja🤣👍

Baba1, monik123, Bejzi, czekamynadzidzie, Pia88 lubią tę wiadomość

• Baba1 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2019, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak na zakończenie dnia usłyszałam dziś od koleżanki nie martw się Weronika Marczuk ma 48 lat i jest w ciazy wiec masz szanse cóż ...nic dodać nic ująć 😔

• karolcia35 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2019, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baba1 wrote:
    A tak na zakończenie dnia usłyszałam dziś od koleżanki nie martw się Weronika Marczuk ma 48 lat i jest w ciazy wiec masz szanse cóż ...nic dodać nic ująć 😔
    Ja swego czasu usłyszałam: nie martw się Kożuchowska urodziła w wieku 43 to masz jeszcze kilka lat! Teraz mam już gdzieś te dobre rady 🤣

Baba1, Bejzi, Pia88 lubią tę wiadomość

AMH 0,54
    10.2014 IMSI 2 zarodki :( beta <0,1
    05.2015 brak oocytów
    03.2016 brak oocytów
    08.2016 IMSI 1 zarodek, ciąża pozamaciczna :(
    02.2017 IMSI 2 zarodki :( beta <0,1
    mlr 0%, I seria szczepień mlr 38% :)
    10.2017 IMSI 3 zarodki 01.2018 crio :( 03.2018 crio :( 09.2018 crio :(
    12.2018 IMSI 2 zarodki 2-dniowe 4b i 5b w oczekiwaniu na crio...
    NK 16,5%
    07.2019 crio 4b, 12 dpt - 99,8; 13 dpt - 185,6; 15 dpt - 825,6; 17 dpt - 2509; 21 dpt - 4942 :( ciąża ektopowa
  • kasiek2620 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2019, 00:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Jestem nowa na tym wątku.Niektóre nicki są mi znajome z innego tematu Moje leczenie opisane w stopce.
    Obecnie jestem w Antrum i zastanawiam się nad przniesieniem do innej kliniki. Padło na Angeliusa. Zastanawiam się nad lekarzem prowadzącym.Zdecydowałam się na dr Paligę . Dzwonilam dziś do kliniki i niestety termin najwcześniej na czerwic al jeszcze nie zapisują. Wstępnie zapisałam się na kwiecień do dr Mańki ale nie jestem przekonana. Poradzicie coś?A może któraś ma termin z ktorego nie będzie korzystać do dr Paligi?

06.2004-ciąża naturalna(corka) 25.03.2018-naturalna-8tc[*]
    2IUI
    Marzec 2019 I procedura
    4.05.2019(2)17.08.2019 19.10.2019
    08.20AK
    27.01 tr AK 6dpt
    26.02tr 2zarodków(AK+AZ) :-(
    30.04.21 tr AZ
    5dpt beta 13.3,7dpt beta 54 10dpt beta 104 11dpt beta 124 13dpt beta 109,15dpt beta 38.
    7.07.21 7tr. 0
    brak kilku kirow impl.wysokienk(38%)
    10.09.21 8tr. 5dpt 8,4 7dpt 30,1 11dpt 33..
    Szczepienia limfocytami
    24.03.22 9tr-0
    27.05.22 10 tr. 6dpt 23 8dpt 58 10dpt beta 117 12dpt beta 251 14dpt beta 593 17dpt beta 2094mlU 19dpt 3773
    20dpt pęcherzyk 25dpt❤i krwiak
    12+4 69mm dziewczynki
    15+4 158 gram szczęścia FHR 154
    18+4 262 g
    19+3 332g
    21+4 462
    24+4 868
    26+4 1220
    28+3 1486
    30+4 1728
    32+4 2400
    34+4 2680
    36+4 3952
    age.png
  • aurola Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2019, 02:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to dziewczyny chyba znów cykl będę w plecy 😐 mam nadzieję ze te objawy owulacji to właśnie bol z jej braku
    Trzymam kciuki za resztę.

Pia88 lubi tę wiadomość

hchyvfxmo1eygfw1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2019, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiek2620 wrote:
    Cześć dziewczyny.
    Jestem nowa na tym wątku.Niektóre nicki są mi znajome z innego tematu Moje leczenie opisane w stopce.
    Obecnie jestem w Antrum i zastanawiam się nad przniesieniem do innej kliniki. Padło na Angeliusa. Zastanawiam się nad lekarzem prowadzącym.Zdecydowałam się na dr Paligę . Dzwonilam dziś do kliniki i niestety termin najwcześniej na czerwic al jeszcze nie zapisują. Wstępnie zapisałam się na kwiecień do dr Mańki ale nie jestem przekonana. Poradzicie coś?A może któraś ma termin z ktorego nie będzie korzystać do dr Paligi?
    Z tymi terminami tak jest wlasnie ja rowniez cxekalam pół roku a nwwet mi troche przesuneli ale Pani doktor jest swietna wie co robi w koncu mam wrazenie że trafilam na kompetentnego lekarza. Ja sie tak nie udzielam od czasu do czasu coś napisze. Wczoraj dowiedzialam sie o kolejnej ciąży wśrod moich znajomych no coz my dalej czekamy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2019, 06:22

czekamynadzidzie, Pia88 lubią tę wiadomość

• lipcowka86 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2019, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiek2620 wrote:
    Cześć dziewczyny.

Hej, ja w zeszłym roku miałam taki sam plan jak Ty, też chciałam do dr MP ale ostatecznie stanęło na GM. Szczerze polecam, dr jest bardzo skrupulatny, rzeczowy i miły. Udzielił mi się jego spokój a to dość istotne. Najważniejsze żebyś zaufała lekarzowi i zdała się całkowicie na niego i jego zdanie a nie szukała jeszcze w koło co mieli inni i co innym pomogło. Dr bardzo oszczędnie przepisuje leki i tylko te które uważa za niezbędne.
    Dla Nas procedura była tą szczęśliwą więc jak najbardziej polecamy 😊

Bejzi, Stiffi, Pia88 lubią tę wiadomość

qdkk6iye60nsfj4p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2019, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekamynadzidzie wrote:
    Kate85 cuda się zdarzają! Trzeba mocno wierzyć!

Słuchajcie u mnie sie okazało, że te 2 niepewne komórki się zapłodniły!!! mamy 5 zarodków!!!! Jeden już ze mną na pokładzie! :) 8b chyba (ale z przejęcia, że mamy 5 już dalej do mnie nie docierało!!!!).

No i frytasy w maczku wzięłam największe jakie były hahaha.gif
    testować można w sobotę! Trzymacie kciuki cały czas? :D nie puszczajcie! :)
    Cudowna wiadomość ciwkawe ztymi frytkami haha ;)

czekamynadzidzie, Pia88 lubią tę wiadomość

• Meggie1 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2019, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia__ wrote:
    Dziewczyny? Po udanych transferach? Suple? i z jakich firm :D
    Femibion ten dla starających się, wit D3 (z różnych firm) i koenzym Q10 (chyba swanson) ten z Angeliusa. Magnez Mag-B6 tez z Angeliusa (jego brałam od transferu).

Pia88 lubi tę wiadomość

KIR AA
    HLA-C c2c2 (oboje)
    NK 26%
    PAI-1 hetero
  • evkill Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2019, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiek2620 wrote:
    Cześć dziewczyny.
    Doktor Manka to świetny lekarz. Jak sobie przejrzysz kilka stron pierwszych stron tego wątku to często piszą dziewczyny ,ze jest to najlepszy lekarz w tej klinice. Zreszta, bez urazy dziewczyny , ale uważam że mężczyźni są jednak mądrzejsi od kobiet, a na pewno nie mają tak zajętej głowy milionami myśli. Dlatego jak mam wybór to chodzę do lekarzy a nie lekarek.

Wczoraj na sali leżałam z bardzo sympatyczna dziewczyna i mówiła, że w życiu nie zmieniła by na innego lekarza. Tylko Mańka.

Ps. Pozdrawiam dziewczynę z Częstochowy, która wczoraj miała biopsję.

Pia88 lubi tę wiadomość

moja historia

"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie"
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2019, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evkill wrote:
    jechałam 77km w zabudowanym.

Przypomniał mi się film speed 😄😂

evkill, SusieOne, Pia88 lubią tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • evkill Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2019, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipcowka86 wrote:
    Hej, ja w zeszłym roku miałam taki sam plan jak Ty, też chciałam do dr MP ale ostatecznie stanęło na GM. Szczerze polecam, dr jest bardzo skrupulatny, rzeczowy i miły. Udzielił mi się jego spokój a to dość istotne. Najważniejsze żebyś zaufała lekarzowi i zdała się całkowicie na niego i jego zdanie a nie szukała jeszcze w koło co mieli inni i co innym pomogło. Dr bardzo oszczędnie przepisuje leki i tylko te które uważa za niezbędne.
    Dla Nas procedura była tą szczęśliwą więc jak najbardziej polecamy 😊
    Tak, potwierdzam, dr jest spokojny i dzięki niemu odzyskałam nadzieję. Cieszę się, że szuka ciągle przyczyny a nie transferuje zarodki jeden za drugim.

Pia88 lubi tę wiadomość

moja historia

"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie"
  • evkill Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2019, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aurola wrote:
    Ja to dziewczyny chyba znów cykl będę w plecy 😐 mam nadzieję ze te objawy owulacji to właśnie bol z jej braku
    Trzymam kciuki za resztę.
    Poczekaj na USG, nie martw się na zapas. 😀

aurola, Pia88 lubią tę wiadomość

moja historia

• evkill Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2019, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    Przypomniał mi się film speed 😄😂
    Wszystko przez to, że stanęłam, żeby przepuścić babcie na przejściu, wtedy z podporządkowanej wjechał przede mną ciągnik i wleklam się 20km/h, udało mi się go wyprzedzić o nacisnęłam za bardzo na gaz i za zakrętem stali😀

Pia88 lubi tę wiadomość

moja historia

• Szapiro Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2019, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evkill wrote:
    Doktor Manka to świetny lekarz. Jak sobie przejrzysz kilka stron pierwszych stron tego wątku to często piszą dziewczyny ,ze jest to najlepszy lekarz w tej klinice. Zreszta, bez urazy dziewczyny , ale uważam że mężczyźni są jednak mądrzejsi od kobiet, a na pewno nie mają tak zajętej głowy milionami myśli. Dlatego jak mam wybór to chodzę do lekarzy a nie lekarek.

Wczoraj na sali leżałam z bardzo sympatyczna dziewczyna i mówiła, że w życiu nie zmieniła by na innego lekarza. Tylko Mańka.

Ps. Pozdrawiam dziewczynę z Częstochowy, która wczoraj miała biopsję.
    No ja się nie zgadzam.. Co do mądrości kobiet.. I nie tylko... chyba nawet trudno o jakiś komentarz.. Co ma mądrość do zajetosci głowy..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2019, 08:38

SusieOne, czekamynadzidzie, Pia88 lubią tę wiadomość

Szs
  • Szapiro Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2019, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiek2620 wrote:
    Cześć dziewczyny.
    Ja polecam dr MP
    Nie boi się nowych rozwiązań, non stop coś nowego przynosi czyta próbuje..mnie powiedział dr Mańka że mam do wyboru komórke dawczyni albo adopcję zarodka.. Dr MP powiedziała "będzie trudno nic nie obiecuję ale wierzę w intuicję Pacjentek" , Nigdy jej nie zamienie.. Tzn w ciąży musiałam. Byłam na kilku wizytach w Antrum u dr Bilskiej Janosik w ciąży bo ona i dr MP to przyjaciółki.
    Napisz maila do dr MP, moze przyspieszy wizytę

Pia88 lubi tę wiadomość

Szs
‹‹ 1927 1928 1929 1930 1931 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ