X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • Szapiro Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2019, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia__ wrote:
    Dziewczyny? Po udanych transferach? Suple? i z jakich firm :D
    Ja mam uraz do tych wszystkich witamin, biorę swanson tylko lub kupuje mi koleżanka w Stanach

Pia88 lubi tę wiadomość

Szs
  • Szapiro Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2019, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Honorata02 wrote:
    Ja dzisiaj się czuje całkiem dobrze. Ja caly czas jestem w domu dopiero jak do jutra nie urodze w poniedzialek mam jechac na wizyte do szpitala. byłam na zakupach jak pisałem wcześniej, przygotowalam obiad i nawet wymienilam pościel i posprzatalam cały dom wraz z myciem podłóg.
    Ja dzień przed cc ledwo nogą umiałam ruszyć a sapalam jak lokomotywa 50m nie umiałam przejsc
    Podziwiam Cie i trzymam kciuki

Pia88 lubi tę wiadomość

Szs
  • Szapiro Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2019, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania609 wrote:
    Zrobił mi się krwiak, ale z malenstwem jest wszystko dobrze.. Ulżyło mi.. Bardzo się cieszę :)
    Trzymaj się i leżysz w Bytomiu?

Szs
  • Szapiro Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2019, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Was też tak przeraża sytuacja w Polsce.. Ja kurde nie rozumiem jak może być taka ignorancja w spr klimatu, jak węgiel jest wazniejszy od życia i zdrowia własnych dzieci..

Szs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2019, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiek2620 wrote:
    Cześć dziewczyny.
    Jestem nowa na tym wątku.Niektóre nicki są mi znajome z innego tematu Moje leczenie opisane w stopce.
    Obecnie jestem w Antrum i zastanawiam się nad przniesieniem do innej kliniki. Padło na Angeliusa. Zastanawiam się nad lekarzem prowadzącym.Zdecydowałam się na dr Paligę . Dzwonilam dziś do kliniki i niestety termin najwcześniej na czerwic al jeszcze nie zapisują. Wstępnie zapisałam się na kwiecień do dr Mańki ale nie jestem przekonana. Poradzicie coś?A może któraś ma termin z ktorego nie będzie korzystać do dr Paligi?

Hej. Ja jestem pacjentką dr Mańki i bardzo Go polecam. Ale jeśli nie jesteś przekonana, to czekaj na termin do dr Paligi. Lekarzowi trzeba ufać, inaczej to nie ma sensu 😉

evkill, Bejzi, Pia88 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2019, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aurola wrote:
    Ja to dziewczyny chyba znów cykl będę w plecy 😐 mam nadzieję ze te objawy owulacji to właśnie bol z jej braku
    Trzymam kciuki za resztę.

Ale dlaczego? Ból jajników o niczym nie przesądza. Mnie paradoksalnie najbardziej bolały w cyklu, jak się potem okazało, bezowulacyjnym. Uszy do góry i czekamy na wizytę 😊

aurola, Pia88 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2019, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szapiro wrote:
    Czy Was też tak przeraża sytuacja w Polsce.. Ja kurde nie rozumiem jak może być taka ignorancja w spr klimatu, jak węgiel jest wazniejszy od życia i zdrowia własnych dzieci..

Szapiro mnie powoli wszystko w tym kraju zaczyna przerażać 😥

czekamynadzidzie, Pia88 lubią tę wiadomość

• ania609 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2019, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia__ wrote:
    Dziewczyny? Po udanych transferach? Suple? i z jakich firm :D
    Ja biorę kwas metylowany (swanson) magne b6, omega 3 1000,wit. D3, no i pregne plus

Pia88 lubi tę wiadomość

oar8dqk3h868txgg.png
  • ania609 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2019, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekamynadzidzie wrote:
    Kate85 cuda się zdarzają! Trzeba mocno wierzyć!

Słuchajcie u mnie sie okazało, że te 2 niepewne komórki się zapłodniły!!! mamy 5 zarodków!!!! Jeden już ze mną na pokładzie! :) 8b chyba (ale z przejęcia, że mamy 5 już dalej do mnie nie docierało!!!!).

No i frytasy w maczku wzięłam największe jakie były hahaha.gif
    testować można w sobotę! Trzymacie kciuki cały czas? :D nie puszczajcie! :)
    Super :) trzymam mocno kciuki za pozytywną betę :*

oar8dqk3h868txgg.png
  • ania609 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2019, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekamynadzidzie wrote:
    to sa najgorsze hasła jakie można usłyszeć :( nie dość, że zmagamy się z niepłodnością, to jeszcze trzeba zmagać się ze społeczeństwem, które sorry ale jest po prostu głupie :/
    Niestety tacy są ludzi..kto nie przeszedł tego to nigdy nie zrozumie. Bardzo bym chciała aby każda kobieta która pragnie dziecka mogła tego szczęścia doświadczyć..

oar8dqk3h868txgg.png
  • monik123 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2019, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiek2620 wrote:
    Cześć dziewczyny.
    Jestem nowa na tym wątku.Niektóre nicki są mi znajome z innego tematu Moje leczenie opisane w stopce.
    Obecnie jestem w Antrum i zastanawiam się nad przniesieniem do innej kliniki. Padło na Angeliusa. Zastanawiam się nad lekarzem prowadzącym.Zdecydowałam się na dr Paligę . Dzwonilam dziś do kliniki i niestety termin najwcześniej na czerwic al jeszcze nie zapisują. Wstępnie zapisałam się na kwiecień do dr Mańki ale nie jestem przekonana. Poradzicie coś?A może któraś ma termin z ktorego nie będzie korzystać do dr Paligi?
    Witaj :) zarówno dr Paliga i Mańka to dobrzy specjaliści, warto poczekać ;) niestety terminy są tak odległe, ale czas mija bardzo szybko. To czekanie na pierwszą wizytę to chyba taki przedsmak dla nas :) bo później w czasie leczenia też cały czas na coś czekamy

Starania od 02.2016
    Nk 24->10% HBA 52% morfologia 2%-4%
    2xIUI :(
    02.2019 pICSI - 4 zarodki - 1xcb
    06.2020 pICSI - 8 zarodków
    08.2020 - crio 1x 2BB ;(
    11.2020 - crio 2x 3AA ;(
    01.2021 - crio 1 x 3AA ;(
    Zostały 4❄
  • monik123 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2019, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evkill wrote:
    Wszystko przez to, że stanęłam, żeby przepuścić babcie na przejściu, wtedy z podporządkowanej wjechał przede mną ciągnik i wleklam się 20km/h, udało mi się go wyprzedzić o nacisnęłam za bardzo na gaz i za zakrętem stali😀
    😂 kiedyś musiał być ten pierwszy raz 😁

Pia88 lubi tę wiadomość

Starania od 02.2016
    Nk 24->10% HBA 52% morfologia 2%-4%
    2xIUI :(
    02.2019 pICSI - 4 zarodki - 1xcb
    06.2020 pICSI - 8 zarodków
    08.2020 - crio 1x 2BB ;(
    11.2020 - crio 2x 3AA ;(
    01.2021 - crio 1 x 3AA ;(
    Zostały 4❄
  • ania609 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2019, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szapiro wrote:
    Trzymaj się i leżysz w Bytomiu?
    Dzięki :) nie.. Leżę w Pyskowicach

oar8dqk3h868txgg.png
  • ania609 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2019, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stiffi wrote:
    Za ile można sprzedać Utrogestan 200mg dopochwowy i prolutex ? gdzie można wystawić ogloszenie bo olx skasował ofertę ?
    Po ile sprzedajesz utrogestan 200mg?ole masz opakowań?

oar8dqk3h868txgg.png
  • ania609 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2019, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi, będziesz chciała ten accofil? Mam 5 zastrzyków oryginalnie zapakowanych.

oar8dqk3h868txgg.png
  • ania609 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2019, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Didik jak nazywa się twoj lekarz bo nie mogę znaleźć :p.. Ten lekarz co był u mnie w czoraj na wizycie i mnie badał mówił że bardzo poleca szital w Bytomiu niż w Zabrzu..

SusieOne lubi tę wiadomość

oar8dqk3h868txgg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2019, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szapiro wrote:
    Ja polecam dr MP
    Nie boi się nowych rozwiązań, non stop coś nowego przynosi czyta próbuje..mnie powiedział dr Mańka że mam do wyboru komórke dawczyni albo adopcję zarodka.. Dr MP powiedziała "będzie trudno nic nie obiecuję ale wierzę w intuicję Pacjentek" , Nigdy jej nie zamienie.. Tzn w ciąży musiałam. Byłam na kilku wizytach w Antrum u dr Bilskiej Janosik w ciąży bo ona i dr MP to przyjaciółki.
    Napisz maila do dr MP, moze przyspieszy wizytę
    Wydaje mi sie ze nie przyspieszy wizyty tez liczylam na to ze moze jakos szybciej bedzie jednak nie. Albo zapisac sie do dwoch lekarzy bliski termin fo innego a drugi do niej ja czekalam na wizyte

• Quczi Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2019, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania ja miałam cc w Pyskowicach i byłam bardzo zadowolona z opieki :) tam byli wtedy ludzie bardzo mili i naprawdę byłam w szoku że tak moze byc w szpitalu :)
    Trzymaj się i niech krwiak znika

Pia88 lubi tę wiadomość

bl9ch371t8hhoupo.png
    8lat starań, zmiana lekarza prowadzącego
    Serafin Clinic skierowanie na in vitro
    Provita in vitro pierwsza próba udana, ciąża mnoga - dr Serafin
    Ciaza bliźniacza bez problemów
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2019, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również polecam z całego serca doktora. Jest to najlepszy lekarz w klinice - według przełożonych. Ma złote ręce. Jest bardzo spokojny, fachowy. Tak jak zawsze mówiłam sobie że nigdy nie rozbiorę się przed ginekologiem tak teraz wiem, że mężczyźni w tym zawodzie są zdecydowanie bardziej hmmm delikatni. U nas co prawda jeszcze ciąża się nie pojawiła. Najwidoczniej nie trafiłam jeszcze na TEN zarodek. Istnieje też możliwość, że może nie być mi dane zostać matką w sposób biologiczny - nie mam w sobie chyba tyle woli walki żeby dotrwać do 7 czy 10 udanego transferu- tak jak niektóre kobiety.

Co do suple, chyba zrobię tak jak Bejzi- j........ebnę tym. Zostanę tylko przy magne b6, wit C i femibionie. Dzięki.

Bejzi, czekamynadzidzie, Pia88 lubią tę wiadomość

• Szapiro Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2019, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia__ wrote:
    Ja również polecam z całego serca doktora. Jest to najlepszy lekarz w klinice - według przełożonych. Ma złote ręce. Jest bardzo spokojny, fachowy. Tak jak zawsze mówiłam sobie że nigdy nie rozbiorę się przed ginekologiem tak teraz wiem, że mężczyźni w tym zawodzie są zdecydowanie bardziej hmmm delikatni. U nas co prawda jeszcze ciąża się nie pojawiła. Najwidoczniej nie trafiłam jeszcze na TEN zarodek. Istnieje też możliwość, że może nie być mi dane zostać matką w sposób biologiczny - nie mam w sobie chyba tyle woli walki żeby dotrwać do 7 czy 10 udanego transferu- tak jak niektóre kobiety.

Co do suple, chyba zrobię tak jak Bejzi- j........ebnę tym. Zostanę tylko przy magne b6, wit C i femibionie. Dzięki.
    A mnie przez kierownictwo kliniki skierowano do MP jako najlepszego lekarza więc chyba to niezupełnie tak jak piszesz.. Myślę że kierujac się tym co wiedzą o nas proponują najlepszego lekarza dla nas..
    Byłam u dr Mercika w GC, Dr Paligi, Dr Mańki, Cholewy Orlinskiego,chyba u wszystkich z kliniki Dr Bilskiej i z 10 lek podczas pobytu w szpitalu mnie badało i miom zdaniem kobiety są delikatniejsze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2019, 09:44

Pia88 lubi tę wiadomość

Szs
‹‹ 1928 1929 1930 1931 1932 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ