X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • Borden Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2019, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cala wrote:
    Chyba wszystko zależy od osoby. Nie można generalizowac że po cc nie dochodzi się szybko do formy albo na odwrót. Jednym z nas łatwiej i szybciej to przyjdzie a innym trochę trudniej. Ja nigdy nie chciałabym rodzic inaczej niż cc, miałam cc na życzenie i gdyby nie chcieli mi zrobić to bym za nie zapłaciła jeśli miałoby to poskutkowac. Także myślę że wszystko jest w naszych głowach 😀 ja na następny dzień po cc rano zostałam spionizowana - oczywiście ból był, ale do zniesienia. Pani fizjo przeprowadziła mnie do sali poporodowej a Pani położna przywiozła mi Małą i już nie odstąpilam jej na krok, przez kolejne dni w szpitalu była cały czas przy mnie. Próbowałam ją przystawiac a jak to nam nie szło to ściągalam mleko laktatorem co 2-3 godziny na zmianę z próbami dostawiania. Więc praktycznie nie spalam. Wszystko da sie zrobić, a przecież my tutaj mamy mega motywację po tylu latach walki o Maluchy 😉 nie ma się co bać cc, ja miałam z komplikacjami, musieli mi podać pełna narkoze bo znieczulenie w kręgosłup nie zadziałało, więc w sumie miałam dwa znieczulenia a doszłam do siebie bardzo szybko. Po dwóch dniach brałam już tylko apap, także naprawdę nieźle. Myślę że jak nasze głowy zajęte są czym innym to o bólu trochę zapominają 😉

W pełni się zgadzam co do cc. Ja musiałam mieć od razu (zero bóli porodowych) bo dziecku spadało tetno. Miałam na zimno, lat 38 - niewysportowana:) Wstałam po cc po 5h, zrobiłam rundkę wokół łózka. Na drugi dzień przeszłyśmy do innej sali i pod prysznic - dziecko ze mną, jako jedyna nie bralam nawet na drugi dzien środka przeciwbólowego. Uwaga: po 7 dniach od cc byłam w lidlu na zakupach :) CC wspominam baaaardzo dobrze. Owszem rana ciągnęła ale taki ból jest zupelnie inny od tego wewnętrznego - skurczowego. Jednym słowem zniosłam cesarkę super choć jej zupełnie nie planowałam.
    Wszystko zależy od......szczęścia - nie wiecie jak wasz organizm zareaguje na jedno czy drugie:)
    A szwy po naturalnym też moga dać do wiwatu. Znam takie co przez miesiąc usiąść porządie nie mogły.

bz10, Cala, Pia88 lubią tę wiadomość

Wady:
    # niedoczynność i Hashi i IO
    # MTHFR C677 homozygota
    # słabo dodatnie p/c kardiolipinie
    # ostatnio kiepskie endo - 6 mm
    #1 poronienie w 10 tyg (zarodek XX - zdrowy)

# NK - 25%
    # il 10 i il 5 - za nisko
    # szczepienia - dr Paśnik

Pozytywy:
    * KIR BX (brak tylko 1 implantacyjnego)
    * Amh - 2,7

Zalety:
    - 1 dziecko

Mąż: armia zacna, morfo od 4-6%, fragmentacja 14%
  • Meggie1 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2019, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania609 wrote:
    Meggi, będziesz chciała ten accofil? Mam 5 zastrzyków oryginalnie zapakowanych.
    Priv

KIR AA
    HLA-C c2c2 (oboje)
    NK 26%
    PAI-1 hetero
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2019, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia__ wrote:
    Ciekawe czy kiedyś spotkałyśmy się pod gabinetem. :D

A kto wie! Ja zawsze jak jestem w AP i czekam na wizytę, to zastanawiam się czy nie czeka razem ze mną jakąś dziewczyna z forum 😀 Kiedyś miałam okazję z jedną dziewczyna czekać, wchodziła po mnie, niestety dopiero potem się okazało, że "my to my" 🤗

Pia88 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2019, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franiczka wrote:
    A kto wie! Ja zawsze jak jestem w AP i czekam na wizytę, to zastanawiam się czy nie czeka razem ze mną jakąś dziewczyna z forum 😀 Kiedyś miałam okazję z jedną dziewczyna czekać, wchodziła po mnie, niestety dopiero potem się okazało, że "my to my" 🤗

Ja tak zawsze sobie marzyłam, że jak wszystkie zaciążymy to zrobimy sobie zlot "staraczek" i się poznamy.

monik123, Franiczka, aurola, Meggie1, Baba1, Wisienka39*, Samosiowa88, czekamynadzidzie, Pia88 lubią tę wiadomość

• Gruzja85 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2019, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szapiro wrote:
    I dlatego kierownictwo mówi że MP to spec od trudnych przypadków :) Pani dr nie taka młoda zaczynali dokładnie tak samo tylko Pani dr z Prof Horakiem a dr Mańka od razu w Angeliusie więc co do doświadczenia to chyba nie ujmując nikomu o jest takie samo:)
    Pani dr nie bada bez namysłu tylko ma nosa co zbadać a nie po każdej nieudanej stymulacji kolejne 1 badanie niestarczylo by mi jajek na takie dzialania
    Mam też drugą koleżankę która jest zachwycona u dr GM. Myślę że tym dziewczynom którym uda się u danego lekarza to będą go wychwalać. Jeśli zaś nie uda się u danego lekarza lub w danej klinice, a uda się potem gdzie indziej, to przeważnie widzimy same minusy danego lekarza i kliniki...

Pia88 lubi tę wiadomość

36 lata, starania o pierwszą ciążę od 01.2017
    1 procedura invitro - krótki protokół -1 transfer świeżych 3 dniowców 8A i 8B😢
    2 transfer 3bb - 6 dpt -34; 8dp- 104; 11dpt - 392; 14 dpt -1272; 25 dpt- ♥️ i jest już na swiecie💗💞💝
    uregulowana niedoczynność tarczycy (spalona riadoaktywnym jodem - kiedyś nadczynność), niskie AMH - 1.5, endometrioza I stopnia, IO, NK 23%, nietoleracje pokarmowe..., krótkie cykle, KIR BX (większość implementacyjnych)
    mąż średnio.
    Teraz druga ciąża z zaskoczenia ...i rośnie druga dziewczyna 🥰🤩🤩
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2019, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gruzja i tak i nie. Jak widzisz po mojej stopce mnie się ciągle nie udało a zdania nie zamierzam zmienić. Problem widzę w sobie..nie w lekarzu.

• aurola Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2019, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzis wszelkie objawy owulacji ustalmy, łączenie ze sluzem plodnym także sadze, że w tym roku crio juz nie będzie. Wiem że wizyta tuż tuż i będę wszystko wiedzieć ale mój org nigdy mnie jeszcze nie oszukał. Oczywiście nadzieja umiera ostatnia i może będzie ten pierwszy raz

hchyvfxmo1eygfw1.png
  • Stiffi Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2019, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania609 wrote:
    Po ile sprzedajesz utrogestan 200mg?ole masz opakowań?

Ania napisz na priv prosze

f2w3dqk3max66qq4.png

allo mrl 0%
    KIR BX
    PAI 1 hetero
    MTHFR homo
    7trf 2 ❄❄05.08.19 3BB i 4BB (10dpt 402,000 ;12dpt 1073,000;16dpt 7081,000;18dpt 17835,000)
  • ania609 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2019, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggie1 wrote:
    Priv
    Przyjęłam :)

oar8dqk3h868txgg.png
  • Szapiro Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2019, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franiczka wrote:
    No nie ma sensu. To wiadomo od dawna 🤗 Na tym wątku co kilka miesięcy jest taka przepychanka "kto jest lepszy". Ale po co i dlaczego? Przecież grunt to być zadowolonym ze swojego, a nie z cudzych wyborów 🤷 Ja z "zarzutami" odnośnie dr GM również się nie zgadzam, ale już dawno przestałam na nie reagować.
    Oczywiście ale pisanie o lekarzu o którym się nie ma zielonego pojęcia że zleca wszystko bez namysłu i to nie sztuka itd to chyba za daleko.. Jak nie był ktoś pacjentem danego lek to niech ocenia. Bo jakie masz ku temu podstawy
    To że komuś się" coś wydaje" i przyjmuje to za,pewnik i głosi takie sądy publicznie powinien dwa xprzeczutac i przemyśleć co napisal

Szs
  • ania609 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2019, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quczi wrote:
    Widzisz ja nie miałam lekarza ze szpitala - dr Serafin. Od razu wiedzieli ze in vitro I przez to traktowali mnie dodatkowo jak księżniczkę 🤣🤣🤣nikt nic nie mial do tego ze in vitro. Pokoje super wyremontowane 2 osobowe z lazienka i bylam sama do pełni księżyca potem porod za porodem i dodali mi kolezanke. Lekarze z poczuciem humoru i dodatkowo super pielęgniarki. Traktowali mnie naprawdę rewelacyjnie i stwierdzili na koniec ze jeszcze jedno in vitro i poprosza 2 chłopców 😀😀😀
    Super że mieli takie podejście, może też dlatego że przyszlas już na porud a u mnie od początku bylo źle... Nie wiem z kat takie podejście.. Zawsze chciałam rodzic w Pyskowicach bo mam blisko ale od tamtego czasu czuje taki niesmak i boję się..

oar8dqk3h868txgg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2019, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szapiro wrote:
    Oczywiście ale pisanie o lekarzu o którym się nie ma zielonego pojęcia że zleca wszystko bez namysłu i to nie sztuka itd to chyba za daleko.. Jak nie był ktoś pacjentem danego lek to niech ocenia. Bo jakie masz ku temu podstawy
    To że komuś się" coś wydaje" i przyjmuje to za,pewnik i głosi takie sądy publicznie powinien dwa xprzeczutac i przemyśleć co napisal

To chyba nie do mnie miało być, bo ja nikogo tu nie oceniam i w Wasze dyskusje się nie wydaję. Proszę mnie więc nie atakować.

• Baba1 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2019, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia__ wrote:
    Ja tak zawsze sobie marzyłam, że jak wszystkie zaciążymy to zrobimy sobie zlot "staraczek" i się poznamy.
    Tez dziś tak sobie pomyślałam ☺️

Pia88 lubi tę wiadomość

• Szapiro Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2019, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franiczka wrote:
    To chyba nie do mnie miało być, bo ja nikogo tu nie oceniam i w Wasze dyskusje się nie wydaję. Proszę mnie więc nie atakować.
    Oczywiście tak mi sie kliknelo

Szs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2019, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigdzie nie napisałam że pani doktor szuka bez namysłu i zleca wszystko po kolei! Proszę mi tego nie wmawiać. Napisałam jedynie że nie sztuką jest zlecać miliony badań bez namysłu i nie odniosłam tego personalnie ani do doktora ani do pani doktor! Chciałam przez to dać do zrozumienia, że nie ilość badań świadczy o lekarzu a jego wyczucie. Tak jak GM ma wiedzę tak z tego co czytam MP ma dobrą intuicję. Gdyby ich razem złączyć to stworzyliby dream team. I kończę ten temat bo pani Szapiro wybitnie lubi być dla mnie nieprzyjemna.

• monik123 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2019, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie ten temat wraca co chwilę jak bumerang. Zarówno MP jak i GM to wspaniali specjaliści i nie ma sensu się przeciągać na drugą stronę. Jeden jak i drugi lekarz robi ogromną robotę i niech zostanie tak dalej, a że mają inne toki prowadzenia pacjentek czy diagnozowania to chwała im za to, dzięki temu my możemy wybrać lekarza, który nam bardziej odpowiada 😊

Franiczka, Frelcia__, Szapiro, evkill, Honorata02, aurola, czekamynadzidzie, Pia88 lubią tę wiadomość

Starania od 02.2016
    Nk 24->10% HBA 52% morfologia 2%-4%
    2xIUI :(
    02.2019 pICSI - 4 zarodki - 1xcb
    06.2020 pICSI - 8 zarodków
    08.2020 - crio 1x 2BB ;(
    11.2020 - crio 2x 3AA ;(
    01.2021 - crio 1 x 3AA ;(
    Zostały 4❄
  • Baba1 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2019, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jedna z dziewczyn z recepcji poleciła mojego lekarza i jestem u niego jestem mega zadowolona i nie jest to ani ten lekarz ani ta lekarka o której tylko tu się pisze😉a ma swoje sukcesy nawet tu u dziewczyn z tego forum
    Jest ostoją spokoju kiedy mozna pożartuje jest solidny i poukładany 😉

Franiczka, Szapiro, bz10, monik123, Pia88 lubią tę wiadomość

• Szapiro Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2019, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy macie jakieś sklepy z bio eko itd żywnością w Kato?

Szs
  • SusieOne Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2019, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szapiro wrote:
    Czy macie jakieś sklepy z bio eko itd żywnością w Kato?
    Strefa diet w supersam :)

ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
    5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
    przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
    Angelius Provita
  • Honorata02 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2019, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baba1 wrote:
    Mi jedna z dziewczyn z recepcji poleciła mojego lekarza i jestem u niego jestem mega zadowolona i nie jest to ani ten lekarz ani ta lekarka o której tylko tu się pisze😉a ma swoje sukcesy nawet tu u dziewczyn z tego forum
    Jest ostoją spokoju kiedy mozna pożartuje jest solidny i poukładany 😉

Jestem tego samego zdania,,każdy lekarz ma swój tok prowadzenia pacjentek. Każdej z nas pasuje coś innego,nie ma się co przypisywać że tak napiszę.

Pia88 lubi tę wiadomość

dxomdf9hpaauwmby.png

7.10.21 Walka o drugiego maluszka rozpoczęta.
    15.12.21 histeroskopia , wszystko ok.
    31.12.21 USG i zielone światło.
    17.01.22 transfer ostatniego ❄️ .
    22.01 beta 0,1 ;(
    24.01 beta 0,1 ;( 😭😭😭

Koniec starań ;(
    Brak mrozakow ;(
‹‹ 1930 1931 1932 1933 1934 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ