Angelius Provita- Katowice
-
WIADOMOŚĆ
-
@Lays & @Linusia - dziewczyny warto powtórzyć badanie mimo wszystko, chociaż pierwszy wynik mocno podkopuje morale

Oby kolejne podejście skończyło się pozytywnie 🍀
@Falka, oby ten maluch rósł ładnie w macicy, czekamy razem z Tobą na USG i trzymamy kciuki 🤞🍀
Joanah lubi tę wiadomość
👩🏼34🧔🏻♂️36
AMH 2,6 (11.25)
❌ V R2 - hetero / MTHFR-hetero / PAI-1 homo, kryptozoo-
✅ kariotyp, genotyp Bx -2DS2, -2DS3 | histero + CD138 (0/10)
I IVF
→ 09.23 p.krótki → 8🥚→ 7xMII→ PICSI →2❄️
→I FET 2BC → CB ❌
→II FET 2BC ❌
II IVF
→06.25. p.długi → 6🥚→ 3xMII→ PICSI
→III ET 2-dn. 5A+4B ❌
III IVF
→12.25 p.PPOS GonalF, Menopur, Provera→ 20🥚→ 10xMII → PICSI → 4❄️
→15.01.26 - IV FET 4BA, CS, prog. 15,2 (Accofil, Prograf→ Encorton)
β: 5dpt 32,4 | 6dpt 45,90 | 8dpt 56,2 | 9dpt 91,7 | 11dpt 219,0 | 14 dpt 360,2 | 16 dpt 763,0 | 20 dpt 2719,5
27 dpt CRL 3,9 mm i 💗🥹
12+4 - I prenatalne niskie ryzyka ♥️
20+4 - II prenatalne 362 g Okruszka 🩵

-
Monika001 wrote:Oby 🍀🤞
GM nic nie mówił, że to będzie ostatnia wizyta u niego ale domyślam się że tak może być.
Właśnie sprawdziłam i ja też miałam trzy wizyty po transferze (21dpt, 27dpt i 42dpt). Oczywiście 2 i 3 płatne 😵💫
Ale rozglądaj się już powoli za lekarzem prowadzącym 🍀
Monika001 lubi tę wiadomość
👩🏼34🧔🏻♂️36
AMH 2,6 (11.25)
I IVF
→I FET 2BC → CB ❌
→II FET 2BC ❌
II IVF
→III ET 2-dn. 5A+4B ❌
III IVF
β: 5dpt 32,4 | 6dpt 45,90 | 8dpt 56,2 | 9dpt 91,7 | 11dpt 219,0 | 14 dpt 360,2 | 16 dpt 763,0 | 20 dpt 2719,5
27 dpt CRL 3,9 mm i 💗🥹

-
Yahu wrote:Właśnie sprawdziłam i ja też miałam trzy wizyty po transferze (21dpt, 27dpt i 42dpt). Oczywiście 2 i 3 płatne 😵💫
Ale rozglądaj się już powoli za lekarzem prowadzącym 🍀
Wczoraj razem z lekami zostawiłam 700 zł 😵💫
Ja już chyba wybrałam lekarza, ostatnio przyjął mnie z plamieniem bez problemu chociaż miał full grafik. Bardzo ogarnięty i przyjemny ginekolog. Kiedyś u niego też byłam z początków starań to po pierwszej wizycie od razu mi ogarnął szpital i drożność jajowodów, potem szczerze powiedział że nie będzie mi w stanie pomóc ale zaprasza w przyszłości do prowadzenia ciąży.
Mocno mi te słowa utkwiły w pamięci i mam nadzieję, że staną się faktem 🥹
Chociaż ja baaaardzo boję się zapeszać i wybiegać naprzód. Ja się nawet boję ściągnąć apke ciążowa 😔 chociaż chciałabym wiedzieć co się teraz dzieje w moim organizmieWiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca, 10:45
krakersik, Joanah lubią tę wiadomość
Starania od 10.2019
2023 - AP Katowice dr GM
03.2024 - histerolaparoskopia, drożność (wycięcie przegrody macicy)
Kariotypy ✔️ KIR Bx ✔️
1️⃣ procedura - 10.2024, protokół krótki - ❌
2️⃣ procedura - 11-12.2024, protokół długi - ❄️❄️
1 FET 09.01.2025 4AA, CS, AH - β 6 i 11 dpt <2,30💔
2 FET 07.02.2025 4CB, CN, AH - β 7dpt 9,0 | 10dpt 11,8 | 11dpt 12,00 | 13dpt 8,4 💔
3️⃣ procedura - 04-05.2025, protokół długi - ❄️po PGT-a
3 FET 15.07.2025 2BB, CN, AH - β 6 i 9dpt <2,30 💔😭
29.08.2025 - Endobiome (antybiotyk)
27.10.2025 - histerolaparoskopia (usunięcie ognisk endometriozy)
Endometrioza I stopnia
Adenomioza
4️⃣ procedura - 12.2025-01.2026 - protokół długi - ❄️zdrowy ❄️(niska mozaika) po PGT-a
03-05.2026 Diphereline
4 FET 09.05.2026 2AA, CS, AH 🥹🍀🤞 6dpt 32 | 7dpt 88 | 9dpt 270 | 11dpt 391 | 13dpt 713
7w2d CRL 9,6mm i ❤️
zostań ze mną, proszę 🙏🥹🍀🤞 -
Cześć. Muszę Was o coś zapytać. Otóż niedawno byłam na pierwszej wizycie u dr MP, na wizyte czekałam bardzo długo bo dr nie przyjmuje już prawie nowych pacjentek. Staramy się od 2 lat, mam za sobą tylko 1 poronienie 7tc i biochem w 5tc. Bardzo źle psychicznie znoszę te starania od pewnego czasu a w szczególności poronienia. Do rzeczy, wizyta trwała może z 15 min razem z badaniem ginekologicznym i całym wywiadem, mieliśmy wykonane już z 80% badań z czego po niektórych od razu widać, że są nieprawidłowe, inne, że w pełni prawidłowe. Dr zleciła nam dodatkowe badania ale to dosłownie kropla w morzu (np. musieliśmy dorobić cross match i ja cd 138 i cd 56) a mamy juz odkrytą trombofilię i aps, za wysoką prolaktynę itd. Z wizyty wyszliśmy w zasadzie z żadnymi zaleceniami, z żadną diagnozą itd. Na moją sugestię czy nie warto zbadać mnie pod kątem endometriozy (mam całe spektrum objawów) odpowiedziała tylko, że mam za wysokie amh (30 lat, 3,0) żebym mogła mieć endometriozę i to pewnie IBS (przez wiele lat byłam nieskutecznie leczona na IBS). Zgłosiłam się do Pani dr jako ostatniej deski ratunku, zachęcona pozytywnymi opiniami. Czy naprawdę tak wygląda pierwsza wizyta w klinice? Czy później jest jakoś lepiej i pani dr się jakoś bardziej angażuje, czy przez nadmiar pacjentek podchodzi już do wszystkiego taśmowo i nie chce jej się? Nie wiem czy od razu szukać innego lekarza, czekać kolejne tygodnie na wizytę i przechodzić przez to samo. Stresuję się ogromnie, równie dobrze mogę być dziś w kolejnej ciąży a nie mam nawet głupiej recepty na clexane, czy coś na zbicie prolaktyny, o których to lekach Pani dr na wizycie wspominała mimochodem, że będziemy je pewnie włączać? Kiedy? Jak poronię następną ciążę czy jak? Wybaczcie, ale moje rozżalenie siega zenitu, to miała być moja ostatnia szansa u najlepszej specjalistki w regionie a wydaje mi się, że jest klapa.
-
Xena89 wrote:Cześć. Muszę Was o coś zapytać. Otóż niedawno byłam na pierwszej wizycie u dr MP, na wizyte czekałam bardzo długo bo dr nie przyjmuje już prawie nowych pacjentek. Staramy się od 2 lat, mam za sobą tylko 1 poronienie 7tc i biochem w 5tc. Bardzo źle psychicznie znoszę te starania od pewnego czasu a w szczególności poronienia. Do rzeczy, wizyta trwała może z 15 min razem z badaniem ginekologicznym i całym wywiadem, mieliśmy wykonane już z 80% badań z czego po niektórych od razu widać, że są nieprawidłowe, inne, że w pełni prawidłowe. Dr zleciła nam dodatkowe badania ale to dosłownie kropla w morzu (np. musieliśmy dorobić cross match i ja cd 138 i cd 56) a mamy juz odkrytą trombofilię i aps, za wysoką prolaktynę itd. Z wizyty wyszliśmy w zasadzie z żadnymi zaleceniami, z żadną diagnozą itd. Na moją sugestię czy nie warto zbadać mnie pod kątem endometriozy (mam całe spektrum objawów) odpowiedziała tylko, że mam za wysokie amh (30 lat, 3,0) żebym mogła mieć endometriozę i to pewnie IBS (przez wiele lat byłam nieskutecznie leczona na IBS). Zgłosiłam się do Pani dr jako ostatniej deski ratunku, zachęcona pozytywnymi opiniami. Czy naprawdę tak wygląda pierwsza wizyta w klinice? Czy później jest jakoś lepiej i pani dr się jakoś bardziej angażuje, czy przez nadmiar pacjentek podchodzi już do wszystkiego taśmowo i nie chce jej się? Nie wiem czy od razu szukać innego lekarza, czekać kolejne tygodnie na wizytę i przechodzić przez to samo. Stresuję się ogromnie, równie dobrze mogę być dziś w kolejnej ciąży a nie mam nawet głupiej recepty na clexane, czy coś na zbicie prolaktyny, o których to lekach Pani dr na wizycie wspominała mimochodem, że będziemy je pewnie włączać? Kiedy? Jak poronię następną ciążę czy jak? Wybaczcie, ale moje rozżalenie siega zenitu, to miała być moja ostatnia szansa u najlepszej specjalistki w regionie a wydaje mi się, że jest klapa.
Hej przykro mi że Ciebie to spotkało. 😥 Ja byłam w tamtym kwietniu 2025 na pierwszej wizycie u Pani Doktor Paligi. Dostałam się wcześniej bo inna dziewczyna zrezygnowała i pani doktor zgodziła się mnie przyjąć. Termin na wizytę miałam 13 czerwca też 2025 roku.
Ja nie mogę złego słowa powiedzieć, wizyta moja trwała godzinę, wypytałam o co chciałam i miałam plan działania co robimy dalej. Histeroskopia, potem komórki leczenie stanu zapalnego endometrium ewentualnie i następnie transfer.
Leczenie stanu zapalnego endometrium trwało długo 5 miesięcy i i bardzo dużo antybiotykow. Do tego Pani Doktor Paliga sama od siebie zaproponowała leki immunologiczne bo wcześniej miałam konsultacje z dr Sydorem.
Transfer odbył się w styczniu 2026 i dziś jestem w ciąży. Tak więc ja jestem zadowolona z wizyt u Pani Doktor.
Wiem że teraz Pani Doktor MP skróciła godziny przyjmowania.Starania od 01/23
AP-K- 03/2024
09/23 -IUI -❌
01/24 - FET (AZ)-❌
09/24 - FET (AZ)- ❌
10/24 - FET (AZ) - ❌
03/25 - FET (AZ) - ❌
01/26 - ET - (KD) ❤️🍀
6 komórek - 3.1.1❄️ 2.1.2❄️ mrozaczek 🤗
Ona: IO, endo, KIR Bx, amh - 0,52
cross match - 22,4%
allo mlr - 26,7%
Mikrobiom macicy - ✅
On: nasienie ✅ kariotyp ✅
Prenatalne 21.03.26 - ryzyka niskie prawdopodobnie 💙
Połówkowe 💙 - 480 gram

-
Xena89 wrote:Cześć. Muszę Was o coś zapytać. Otóż niedawno byłam na pierwszej wizycie u dr MP, na wizyte czekałam bardzo długo bo dr nie przyjmuje już prawie nowych pacjentek. Staramy się od 2 lat, mam za sobą tylko 1 poronienie 7tc i biochem w 5tc. Bardzo źle psychicznie znoszę te starania od pewnego czasu a w szczególności poronienia. Do rzeczy, wizyta trwała może z 15 min razem z badaniem ginekologicznym i całym wywiadem, mieliśmy wykonane już z 80% badań z czego po niektórych od razu widać, że są nieprawidłowe, inne, że w pełni prawidłowe. Dr zleciła nam dodatkowe badania ale to dosłownie kropla w morzu (np. musieliśmy dorobić cross match i ja cd 138 i cd 56) a mamy juz odkrytą trombofilię i aps, za wysoką prolaktynę itd. Z wizyty wyszliśmy w zasadzie z żadnymi zaleceniami, z żadną diagnozą itd. Na moją sugestię czy nie warto zbadać mnie pod kątem endometriozy (mam całe spektrum objawów) odpowiedziała tylko, że mam za wysokie amh (30 lat, 3,0) żebym mogła mieć endometriozę i to pewnie IBS (przez wiele lat byłam nieskutecznie leczona na IBS). Zgłosiłam się do Pani dr jako ostatniej deski ratunku, zachęcona pozytywnymi opiniami. Czy naprawdę tak wygląda pierwsza wizyta w klinice? Czy później jest jakoś lepiej i pani dr się jakoś bardziej angażuje, czy przez nadmiar pacjentek podchodzi już do wszystkiego taśmowo i nie chce jej się? Nie wiem czy od razu szukać innego lekarza, czekać kolejne tygodnie na wizytę i przechodzić przez to samo. Stresuję się ogromnie, równie dobrze mogę być dziś w kolejnej ciąży a nie mam nawet głupiej recepty na clexane, czy coś na zbicie prolaktyny, o których to lekach Pani dr na wizycie wspominała mimochodem, że będziemy je pewnie włączać? Kiedy? Jak poronię następną ciążę czy jak? Wybaczcie, ale moje rozżalenie siega zenitu, to miała być moja ostatnia szansa u najlepszej specjalistki w regionie a wydaje mi się, że jest klapa.
Hmm, ciężko mi powiedzieć dlaczego Twoja pierwsza wizyta tak wyglądała. Z reguły pierwsza wizyta u pani dr trwa ok. godzinę, często ponad.
Z mojego doświadczenia mogę powiedzieć, że po pierwszej wizycie też nie wyszłam z gotowym przepisem „co zrobić żeby kolejnym razem się udało”.
Miałam zaleconych kilka badań do powtórzenia, delikatną modyfikację supli, wdrożony lek Primolut Nor, umówioną dodatkową wizytę w celu kontroli potencjalnego wodniaka i skierowanie na histeroskopię z CD138 i badania immuno. Na kolejnej wizycie dostałam dodatkowo skierowanie na badanie HSG w kierunku potwierdzenia/wykluczenia wodniaka.
Nie zniechęcaj się po pierwszym wrażeniu. Pani dr naprawdę jest dobrym specjalistą (nie cudotwórcą),ale trzeba dać trochę czasu żeby dr zobaczyła pełniejszy obraz Waszej sytuacji.
Widocznie na obecną chwilę nie widziała potrzeby żeby wdrażac u Was konkretne działania.
Jak u Was wygląda sytuacja? Główny problem z płodnością leży po Twojej stronie? Jak nasienie męża?
Nie piszesz nic, czy wcześniejsze ciąże były naturalne czy jesteście już po iui/ivf?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca, 14:06
👩🏼34🧔🏻♂️36
AMH 2,6 (11.25)
I IVF
→I FET 2BC → CB ❌
→II FET 2BC ❌
II IVF
→III ET 2-dn. 5A+4B ❌
III IVF
27 dpt CRL 3,9 mm i 💗🥹

-
No tak, masz rację Pani dr faktycznie zmodyfikowała lekko suplementację, ale w zasadzie tylko odjęła nam supli bo powiedziała że nie ma potrzeby.
Badania męża wszystkie w porządku, seminogram, fragmentacja, hba, ros, mar książkowe, tak samo hormony, nie ma się do czego przyczepić.
Moje badania hormonalne, usg (grubość endometrium) tak samo, owulacje praktycznie co miesiąc potwierdzane monitoringiem, w terminie itd. Mamy prawidłowe kariotypy, kiry, immunofenotyp, cytokiny.
Te ciąże były naturalne, wydaje mi się, że jest jakiś problem z implantacją, bo bardzo późno pierwsze testy/bety wychodziły dodatnie(nawet 15-16 dzień po owulacji) później jakieś wzrosty bety, za pierwszym razem dobiliśmy do 1000, a za drugim ledwie do 50. Pytałam Panią dr o histeroskopię i drożność, to powiedziała że na ten moment nie widzi potrzeby. Faktycznie zleciła mi biopsję endometrium i czekamy jeszcze na wyniki. Cross match jeszcze nie możemy zrobić bo mąż brał antybiotyk i mamy odczekać. Z wynikami immunologicznymi mam się zgłosić do dr Sydora (jestem zapisana na październik...) one tak na pierwszy rzut oka wygladają w miare ok, komorki nk we w krwi 13,5% , Kir Bx co prawda brakuje niektórych Kir implantacyjnych, ale nie jest nagorzej, mąż hla C2,C1 ja C1,C1. Te trombofilie też raczej w łagodnym wariancie ale jednak pai w homozygocie, vr2 i mthfr w heterozygocie i dodatnie przeciwciała kardiolipnowe IGg 30 przy normie do 20, oraz antykoagulant tocznia 1,45 przy normie do 1,20. Prolaktyna od lat na poziomie 32-35 przy normie lab 25. Te przyczyny u nas się na ten moment wydają takie nieuchwytne, niby coś jest nie tak, ale samodzielnie nie powinno aż tak wpływać na płodność, Pani dr była jakby nieprzekonana, wyglądała bardziej, jakbyśmy byli łatwym przypadkiem, któremu nie trzeba poświęcać uwagi, nie wiem, może miała gorszy dzień, wszystko było takie trochę pośpieszne, myliła się co do naszej historii leczenia czy wyników.
No właśnie ja też się naczytała opinii o długich wizytach, o wnikliwej analizie przypadku itd. Nie wiem, może Pani dr na kolejnej wizycie ze wszystkimi wynikami wyda nam jakieś bardziej konkretne zalecenia, bo teraz w zasadzie powiedziała tylko, że kwalifikujemy się formalnie do IVF rządowego ale nie zaleca tego bez diagnostyki bo nie ma żadnej gwarancji, że się skończy inaczej niż naturalne zapłodnienie. Pocieszyłaś mnie trochę Yahu, muszę dać temu kolejną szansę, bo i tak nie mam wyjścia.
Joanah lubi tę wiadomość
-
Xena89 widze, że bardzo dużo badań macie już zrobionych.
Jeśli chodzi o te mutacje PAI i MTHFR to mam takie same, ale nawet sr Sydor powiedział, że to nic ważnego, dopóki Leiden jest OK.
Jeszcze podpowiem, że jakbyś chciała szybszy termin wizyty u dr Sydora to możesz polować albo tutaj na forum na wątku dr Sydora, albo jest grupa na fb, gdzie często się terminy zwalniają. Tylko trzeba pamiętać, że musi się zwolnić termin na pierwszą wizytę, a nie dla stałej pacjentki, bo inaczej na to patrzą w grafiku u dr. Mi trzy razy udało się przyspieszyć wizytę o kilka tygodni, a poprzednim razem wskoczyłam z dnia na dzień.
Prolaktyna czasem też mi lekko skakała i obyło się bez lekow, wystarczył na to naturalny suplement Castagnus 45 mg.
Poczekaj cieprliwie na wyniki biopsji i zobaczycie co dalej. Trzymam kciuki za powodzenie 🤞🍀
Joanah lubi tę wiadomość
👩🏼34🧔🏻♂️36
AMH 2,6 (11.25)
I IVF
→I FET 2BC → CB ❌
→II FET 2BC ❌
II IVF
→III ET 2-dn. 5A+4B ❌
III IVF
27 dpt CRL 3,9 mm i 💗🥹

-
Moja pierwsza wizyta trwala 1.5 godz a bylam umowiona na 18.00Xena89 wrote:Cześć. Muszę Was o coś zapytać. Otóż niedawno byłam na pierwszej wizycie u dr MP, na wizyte czekałam bardzo długo bo dr nie przyjmuje już prawie nowych pacjentek. Staramy się od 2 lat, mam za sobą tylko 1 poronienie 7tc i biochem w 5tc. Bardzo źle psychicznie znoszę te starania od pewnego czasu a w szczególności poronienia. Do rzeczy, wizyta trwała może z 15 min razem z badaniem ginekologicznym i całym wywiadem, mieliśmy wykonane już z 80% badań z czego po niektórych od razu widać, że są nieprawidłowe, inne, że w pełni prawidłowe. Dr zleciła nam dodatkowe badania ale to dosłownie kropla w morzu (np. musieliśmy dorobić cross match i ja cd 138 i cd 56) a mamy juz odkrytą trombofilię i aps, za wysoką prolaktynę itd. Z wizyty wyszliśmy w zasadzie z żadnymi zaleceniami, z żadną diagnozą itd. Na moją sugestię czy nie warto zbadać mnie pod kątem endometriozy (mam całe spektrum objawów) odpowiedziała tylko, że mam za wysokie amh (30 lat, 3,0) żebym mogła mieć endometriozę i to pewnie IBS (przez wiele lat byłam nieskutecznie leczona na IBS). Zgłosiłam się do Pani dr jako ostatniej deski ratunku, zachęcona pozytywnymi opiniami. Czy naprawdę tak wygląda pierwsza wizyta w klinice? Czy później jest jakoś lepiej i pani dr się jakoś bardziej angażuje, czy przez nadmiar pacjentek podchodzi już do wszystkiego taśmowo i nie chce jej się? Nie wiem czy od razu szukać innego lekarza, czekać kolejne tygodnie na wizytę i przechodzić przez to samo. Stresuję się ogromnie, równie dobrze mogę być dziś w kolejnej ciąży a nie mam nawet głupiej recepty na clexane, czy coś na zbicie prolaktyny, o których to lekach Pani dr na wizycie wspominała mimochodem, że będziemy je pewnie włączać? Kiedy? Jak poronię następną ciążę czy jak? Wybaczcie, ale moje rozżalenie siega zenitu, to miała być moja ostatnia szansa u najlepszej specjalistki w regionie a wydaje mi się, że jest klapa.
Na wszystkie wątpliwości odpowiadala bez pośpiechu..nie wiem dlaczego to Cię spotkało ale powtórzę to co przeczytałam po nieudanym transferze..daj Jej szansę 👍
Joanah lubi tę wiadomość
Angelius PJ od 2023
Genotyp AA,nieprawidłowy PAI I
1KIR implantacyjny, IO,nadciśnienie
02.04.2024 1️⃣ ❄️ transfer KD 4AA
12dpt 0
06.08.2024 2️⃣❄️ transfer KD 4AA
11dpt 0,33
13dpt 0
10.10.2024 3️⃣❄️ transfer KD 3BC
8dpt 5,22
11dpt 0
17.04.2025 4️⃣ transfer świeży KD 4AA Accofil,Encorton,Accard,Glucophage,Prolutex,Estrofem,Clexane
6dpt 23,17
8dpt 33,91
11dpt 15,33
13dpt 15,58
13.06.2025 5️⃣❄️ KD 4AA
7dpt 21,14
10dpt 14,59
12dpt 3,33
16.08.2025 6️⃣❄️
8dpt 15.51
10dpt 15.53
7️⃣ Transfer GYN centrum K-ce dr G.
19.01 transfer KD świeży 5AA(zero badan odrazu transfer)
8dpt bhcg 0
2026 Angelius dr MP💞💞+dr Sydor🙏😍🙏
02.26 histeroskopia
02.26-05.26 Diphereline,puregon,omnitrope
04.05.26 USG cykl sztuczny
18.05.26 USG ✔️
25.05.26 8️⃣❄️ transfer AZ 3BB
Besins Utrogestan Estrofem Prograf Accofil(mg,scopolan,spasmolina,relanium) Metformax 1500
Bhcg
7dpt 0
9dpt 0
24.06.26 9️⃣❄️ AZ 4BB -
Masz już sporo badan za sobą, więc przyszłaś do pani dr z workiem informacji. Choć rozumiem Twoje rozczarowanie, że dr nie poświęciła Ci tyle czasu, ile oczekiwałaś, spróbuj może podejść do tego w ten sposób: na ten monet dr wie wszystko, czego potrzebowała, a ciąg dalszy zależy od wyników biopsji. Nie wierzę, że dr zmieniła standardy i podchodzi do pacjentek taśmowo. Widać, od Ciebie na starcie dowiedziała się bardzo wiele na podstawie wyników/historii, z którymi przyszłaś. Po kolei - najpierw biopsja, potem może konsultacje z immunologiem? Moja pierwsza wizyta u dr trwała ok. godzinę, ale ja zarzuciłam dr wypisami ze szpitala po wielu zabiegach/operacjach, jakie miałam na koncie, więc dr miała, co analizować.Xena89 wrote:Cześć. Muszę Was o coś zapytać. Otóż niedawno byłam na pierwszej wizycie u dr MP, na wizyte czekałam bardzo długo bo dr nie przyjmuje już prawie nowych pacjentek. Staramy się od 2 lat, mam za sobą tylko 1 poronienie 7tc i biochem w 5tc. Bardzo źle psychicznie znoszę te starania od pewnego czasu a w szczególności poronienia. Do rzeczy, wizyta trwała może z 15 min razem z badaniem ginekologicznym i całym wywiadem, mieliśmy wykonane już z 80% badań z czego po niektórych od razu widać, że są nieprawidłowe, inne, że w pełni prawidłowe. Dr zleciła nam dodatkowe badania ale to dosłownie kropla w morzu (np. musieliśmy dorobić cross match i ja cd 138 i cd 56) a mamy juz odkrytą trombofilię i aps, za wysoką prolaktynę itd. Z wizyty wyszliśmy w zasadzie z żadnymi zaleceniami, z żadną diagnozą itd. Na moją sugestię czy nie warto zbadać mnie pod kątem endometriozy (mam całe spektrum objawów) odpowiedziała tylko, że mam za wysokie amh (30 lat, 3,0) żebym mogła mieć endometriozę i to pewnie IBS (przez wiele lat byłam nieskutecznie leczona na IBS). Zgłosiłam się do Pani dr jako ostatniej deski ratunku, zachęcona pozytywnymi opiniami. Czy naprawdę tak wygląda pierwsza wizyta w klinice? Czy później jest jakoś lepiej i pani dr się jakoś bardziej angażuje, czy przez nadmiar pacjentek podchodzi już do wszystkiego taśmowo i nie chce jej się? Nie wiem czy od razu szukać innego lekarza, czekać kolejne tygodnie na wizytę i przechodzić przez to samo. Stresuję się ogromnie, równie dobrze mogę być dziś w kolejnej ciąży a nie mam nawet głupiej recepty na clexane, czy coś na zbicie prolaktyny, o których to lekach Pani dr na wizycie wspominała mimochodem, że będziemy je pewnie włączać? Kiedy? Jak poronię następną ciążę czy jak? Wybaczcie, ale moje rozżalenie siega zenitu, to miała być moja ostatnia szansa u najlepszej specjalistki w regionie a wydaje mi się, że jest klapa.
Nie nastawiaj się w żaden sposób, a już na pewno nie negatywnie. Zaufaj pani dr, bo jesteś w najlepszych rękach! Cierpliwości. IVF to nie wyścigi i na wszystko potrzebny jest ten cholerny czas, który tak nieubłagalnie upływa...
Joanah, Amelka06 lubią tę wiadomość
I
01.07.2024 - punkcja (pICSI) -> 3🥚-> 2xMII->1x ❄️3AA
06.07.2024 -1️⃣ET 3AA (Accofil) β: 0
II
27.08.2024 - punkcja (pICSI, Fertile Chip) -> 10🥚 -> 7xMII-> 3x❄️ 4AA, 4BA, 4BA
28.09.2024 -2️⃣FET 4AA (EG,AH, Accofil)
β: 6dpt 2,5|9dpt 27|11dpt 58,6|13dpt 164|16dpt 714|20dpt 2601|26dpt CRL 4,2mm ❤️ 8+1💔
27.01.2025 -3️⃣FET 4BA (EG,AH,Accofil), β: 0
29.03.2025 -4️⃣FET 4BA (EG,AH,Accofil) β: 9dpt 16,2
III
24.05.2025 - punkcja (pICSI,Fertile Chip) -> 10🥚 -> 5xMII-> 0x❄️
IV
Diphereline 3m-ce
20.09.2025 - punkcja (pICSI,Fertile Chip) -> 12🥚 -> 8xMII-> 4x❄️4BB ->PGTA 1✅
17.12.2025 -5️⃣FET 4BB (EG, AH, Accofil, Atosiban, ivig)
β:5dpt 21,8|6dpt 39,3|12dpt 407|14dpt 1040|27dpt 6+4 CRL 6,3mm🩵

-
Ja nie jestem pacjentką MP ale słyszałam na jej temat bardzo dobre opinie. Mam nadzieję, że zrobi wszystko żeby Wam pomóc i Wasze marzenie się spełni🥰Xena89 wrote:Cześć. Muszę Was o coś zapytać. Otóż niedawno byłam na pierwszej wizycie u dr MP, na wizyte czekałam bardzo długo bo dr nie przyjmuje już prawie nowych pacjentek. Staramy się od 2 lat, mam za sobą tylko 1 poronienie 7tc i biochem w 5tc. Bardzo źle psychicznie znoszę te starania od pewnego czasu a w szczególności poronienia. Do rzeczy, wizyta trwała może z 15 min razem z badaniem ginekologicznym i całym wywiadem, mieliśmy wykonane już z 80% badań z czego po niektórych od razu widać, że są nieprawidłowe, inne, że w pełni prawidłowe. Dr zleciła nam dodatkowe badania ale to dosłownie kropla w morzu (np. musieliśmy dorobić cross match i ja cd 138 i cd 56) a mamy juz odkrytą trombofilię i aps, za wysoką prolaktynę itd. Z wizyty wyszliśmy w zasadzie z żadnymi zaleceniami, z żadną diagnozą itd. Na moją sugestię czy nie warto zbadać mnie pod kątem endometriozy (mam całe spektrum objawów) odpowiedziała tylko, że mam za wysokie amh (30 lat, 3,0) żebym mogła mieć endometriozę i to pewnie IBS (przez wiele lat byłam nieskutecznie leczona na IBS). Zgłosiłam się do Pani dr jako ostatniej deski ratunku, zachęcona pozytywnymi opiniami. Czy naprawdę tak wygląda pierwsza wizyta w klinice? Czy później jest jakoś lepiej i pani dr się jakoś bardziej angażuje, czy przez nadmiar pacjentek podchodzi już do wszystkiego taśmowo i nie chce jej się? Nie wiem czy od razu szukać innego lekarza, czekać kolejne tygodnie na wizytę i przechodzić przez to samo. Stresuję się ogromnie, równie dobrze mogę być dziś w kolejnej ciąży a nie mam nawet głupiej recepty na clexane, czy coś na zbicie prolaktyny, o których to lekach Pani dr na wizycie wspominała mimochodem, że będziemy je pewnie włączać? Kiedy? Jak poronię następną ciążę czy jak? Wybaczcie, ale moje rozżalenie siega zenitu, to miała być moja ostatnia szansa u najlepszej specjalistki w regionie a wydaje mi się, że jest klapa.
Co do AMH to hmmm trochę mnie to dziwi bo ja przed laparoskopia u GM miałam AMH ponad 7 i okazało się że mam endometriozie i ogniska były usunięte. Po operacji AMH spadło do 3,8 więc nie wiem dlaczego MP stwierdziła że to niemożliwe przy tak wysokim AMH skoro jestem tego przykładem 🤷🏼♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca, 17:42
👱🏼♀️30
👱🏻♂️38
Endometrioza
Adenomioza
Insulinooporność
Niedoczynność tarczycy
AMH 3,8
Starania 2020r
02.2023 Angelius dr GM
06.2023 histeroskopia, laparoskopia - usunięcie ognisk endo
3x IUI 2023r ❌
Procedura I protokół długi
07.2024 AB❌
09.2024❄️2BB ❌
Kariotypy 👍🏻
Immunologia dr WS zalecenia accofil, prograf, encorton
Procedura II protokół krótki
2AB❄️3BB❄️
12.2024 dipherline
02.2025 ❄️3BB tylko bądź, proszę...❤️ 🍀🍟
7dpt 47,5 🥹
9dpt 103,1 😍
11dpt 268 😍
14dpt 1165 🥹
26dpt pulsujące serduszko ❤️
NIFTY mamy zdrową dziewczynkę🥹❤️
31.10.25 Marysia 😍❤️❤️3180g szczęścia 🥹
Czeka na nas ❄️2AB 🫶🏻 -
Dziewczyny, ja chyba zwariuję czekając do przyszłej środy 😵💫
Dzisiejszy dzień dłuży mi się niemożliwie i cały czas myślę o tym czy serduszko się pojawiło 🤔
🍀🤞
Joanah lubi tę wiadomość
Starania od 10.2019
2023 - AP Katowice dr GM
Kariotypy ✔️ KIR Bx ✔️
2 FET 07.02.2025 4CB, CN, AH - β 7dpt 9,0 | 10dpt 11,8 | 11dpt 12,00 | 13dpt 8,4 💔
Endometrioza I stopnia
Adenomioza
4️⃣ procedura - 12.2025-01.2026 - protokół długi - ❄️zdrowy ❄️(niska mozaika) po PGT-a
03-05.2026 Diphereline
4 FET 09.05.2026 2AA, CS, AH 🥹🍀🤞 6dpt 32 | 7dpt 88 | 9dpt 270 | 11dpt 391 | 13dpt 713
7w2d CRL 9,6mm i ❤️
Monika001 wrote:Dziewczyny, ja chyba zwariuję czekając do przyszłej środy 😵💫
Dzisiejszy dzień dłuży mi się niemożliwie i cały czas myślę o tym czy serduszko się pojawiło 🤔
🍀🤞
Zawsze możesz poszukać jakiegoś wolnego terminu na USG w pierwszym lepszym prywatnym gabinecie, na wizycie normalnie powiesz, że chciałaś potwierdzić prawidłową lokalizację i tyle
Ja tak zrobiłam, bo nie było terminu do mojego docelowego lekarza, więc żeby się uspokoić poszłam po prostu na USG.
Ten spokój kosztował nas 300zl, ale było warto
Joanah lubi tę wiadomość
🙎🏻♀️32 🙎🏻♂️38
AMH 10.2023 1,6 -> 06.2024 0,9 -> 07.2025 0,5 😭
Adenomioza
❌ 10.2024 - ciąża pozamaciczna
🔴 01.2025 I stymulacja (3 dojrzałe)
💉02.2025 punkcja - ❄️ 2BB, ❄️ 3BB
❌ 02.2025 -> 3BB -> bHCG 0,2
❌ 04.2025 -> ❄2BB -> bHCG 14 -> 0
badanie kariotypów -> 🙎🏻♀️✅ 🙎🏻♂️✅
badanie mutacji MTHFR: ✅
c.665C>T Hererozygota
c.1298A>C Brak
⚠️ histeroskopia -> 25.07
Usunięte zrosty
CD138 -> 10/10
7.2025: 2 stymulacja (8 dojrzałych)
8.2025 punkcja: ❄️❄️
9.2025 leczenie stanu zapalnego endometrium (14dni metronidazol + doksycyklina)
9.2025 Naturals 🍀
USG: 6t+0, jest ❤️
Nifty pro: zdrowy chłopiec 🩵
26t: 1000g, niewydolność szyjki (Celeston, MgSO4)
40+2 👶🍀 -
Ja dzisiaj zostałam przyjęta na oddział patologii ciąży, znowu od rana nie czułam prawie wcale ruchów, więc przyjechaliśmy sprawdzić.
Na szczęście na KTG jest wszystko dobrze, ruchów dużo, ale prawie wcale ich nie czułam, więc zostałam.
Wg USG termin mam na dzisiaj 🙈, jak do piątku się nie urodzi sam, to w piątek indukcja. Nie mniej jednak mam nadzieję, że się ogarnie, zaczął mi pomału obchodzić chyba czop we fragmentach, mdłości, coraz mocniejsze bóle brzucha, więc to dobre znaki
Także forumowe ciotki trzymajcie kciuki za młodego, niech się wykluwa sam raz dwa 🙈
Na szczęście do piątku już tylko dwa dni😂
ibobo, Agulek24, Falka, taterniczka, Yahu, Lusiaa22, Przytulasek, Joanah, Jagoda222 lubią tę wiadomość
🙎🏻♀️32 🙎🏻♂️38
AMH 10.2023 1,6 -> 06.2024 0,9 -> 07.2025 0,5 😭
Adenomioza
❌ 10.2024 - ciąża pozamaciczna
🔴 01.2025 I stymulacja (3 dojrzałe)
💉02.2025 punkcja - ❄️ 2BB, ❄️ 3BB
❌ 02.2025 -> 3BB -> bHCG 0,2
❌ 04.2025 -> ❄2BB -> bHCG 14 -> 0
badanie kariotypów -> 🙎🏻♀️✅ 🙎🏻♂️✅
badanie mutacji MTHFR: ✅
c.665C>T Hererozygota
c.1298A>C Brak
⚠️ histeroskopia -> 25.07
Usunięte zrosty
CD138 -> 10/10
7.2025: 2 stymulacja (8 dojrzałych)
8.2025 punkcja: ❄️❄️
9.2025 leczenie stanu zapalnego endometrium (14dni metronidazol + doksycyklina)
9.2025 Naturals 🍀
USG: 6t+0, jest ❤️
Nifty pro: zdrowy chłopiec 🩵
26t: 1000g, niewydolność szyjki (Celeston, MgSO4)
40+2 👶🍀 -
krakersik wrote:Ja dzisiaj zostałam przyjęta na oddział patologii ciąży, znowu od rana nie czułam prawie wcale ruchów, więc przyjechaliśmy sprawdzić.
Na szczęście na KTG jest wszystko dobrze, ruchów dużo, ale prawie wcale ich nie czułam, więc zostałam.
Wg USG termin mam na dzisiaj 🙈, jak do piątku się nie urodzi sam, to w piątek indukcja. Nie mniej jednak mam nadzieję, że się ogarnie, zaczął mi pomału obchodzić chyba czop we fragmentach, mdłości, coraz mocniejsze bóle brzucha, więc to dobre znaki
Także forumowe ciotki trzymajcie kciuki za młodego, niech się wykluwa sam raz dwa 🙈
Trzymam kciuki, żeby maluszek zechciał już wyjść na świat ❤️ i żeby było sprawnie, szybko i bezboleśnie 🫶
krakersik lubi tę wiadomość
Starania od 10.2019
2023 - AP Katowice dr GM
Kariotypy ✔️ KIR Bx ✔️
Endometrioza I stopnia
Adenomioza
03-05.2026 Diphereline
7w2d CRL 9,6mm i ❤️
krakersik wrote:Ja dzisiaj zostałam przyjęta na oddział patologii ciąży, znowu od rana nie czułam prawie wcale ruchów, więc przyjechaliśmy sprawdzić.
😍 trzymam kciuki 😍 czekamy na wieści jak malutki się pojawi na świecie. Bądź dzielna i dobrego i szybkiego porodu 😘
krakersik lubi tę wiadomość
⏳ Starania od 2017r.
🏥 Angelus od 2025r., dr G.M.
❌ 1. IVF (12.2025):
🥚 pobrane 2 komórki ➡️ brak blastocysty
🛑 Transfer odwołany
👶 2. IVF (13.04.2026r.):
🥚 pobrano 6 komórek ➡️ 💎 4AA, 3AB, 3BB
🍀 18.04.2026r. Transfer 1x4AA
📈 Beta HCG:
• 25.04: 21,30
• 27.04: 40,40
• 29.04: 86,90
• 04.05: 671,40
💓 Jest serduszko! ❤️
💙 22.06: Będzie syn! 👦🍼 -
krakersik wrote:Zawsze możesz poszukać jakiegoś wolnego terminu na USG w pierwszym lepszym prywatnym gabinecie, na wizycie normalnie powiesz, że chciałaś potwierdzić prawidłową lokalizację i tyle

Ja tak zrobiłam, bo nie było terminu do mojego docelowego lekarza, więc żeby się uspokoić poszłam po prostu na USG.
Ten spokój kosztował nas 300zl, ale było warto
Też o tym myślałam 🤔 chociaż mój mąż raczej nie poprze tego pomysłu 🤣
No i miałam już przez te plamienia robione trzy razy USG, niby nie szkodzi ale chyba jednak nie warto przesadzać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca, 21:03
Starania od 10.2019
2023 - AP Katowice dr GM
Kariotypy ✔️ KIR Bx ✔️
Endometrioza I stopnia
Adenomioza
03-05.2026 Diphereline
7w2d CRL 9,6mm i ❤️
Monika001 wrote:Dziewczyny, ja chyba zwariuję czekając do przyszłej środy 😵💫
🍀🤞
Hej
, ja miałam parę tygodni przed Tobą też taką sytuację, że czekaliśmy na serduszko i dopiero na tej ostatniej 3 wizycie dostaliśmy informację, że serce bije i możemy się cieszyć. Nie wiem czy to Cię pocieszy czy nie ale nadal czekam od USG do USG i zastanawiam się czy ciągle bije. To chyba już tak później zostaje 🫣🤭.
krakersik, Monika001, Joanah lubią tę wiadomość
⏳ Starania od 2017r.
🏥 Angelus od 2025r., dr G.M.
❌ 1. IVF (12.2025):
🥚 pobrane 2 komórki ➡️ brak blastocysty
🛑 Transfer odwołany
👶 2. IVF (13.04.2026r.):
🥚 pobrano 6 komórek ➡️ 💎 4AA, 3AB, 3BB
🍀 18.04.2026r. Transfer 1x4AA
📈 Beta HCG:
• 25.04: 21,30
• 27.04: 40,40
• 29.04: 86,90
• 04.05: 671,40
💓 Jest serduszko! ❤️
💙 22.06: Będzie syn! 👦🍼 -
Hej dziewczyny, u mnie wszystko powolutku do przodu, ale mam za sobą trudne tygodnie, plamienia się powtarzały, ale na szczęście aktualnie się wyciszyły, natomiast do tego doszły okropne mdłości i wymioty. Monia witaj w klubie, ja już też -5kg od transferu 🙈 dostałam leki przeciwwymiotne, bo inaczej nie dałabym rady funkcjonować. Generalnie całymi dniami śpię albo leżę, tak słaba jestem, poza tym progesteron plus leki na wymioty zmiatają mnie z planszy, marzę by już z nich zejść 😩 jutro kolejna wizyta, mam nadzieję że wszystko w porządku, trzymajcie kciuki ☺️
Yahu, Joanah lubią tę wiadomość
🤵🏽♀️35
ahm <0,1 / KIR BX, kilka nieobecnych / Allo mlr 0%
🤵🏻♂️35 ⭐
2019 - Angelius GM - amh 0,1;
bakteria, po wyleczeniu -> Cud 👶💗
2022 - Angelius MP - amh leci
✨ 11.2023 DuoStim -> 2 komórki
-> jedyny ❄ 5BB -> nieudany FET ❌
✨ 9.2024 Stymulacja -> punkcja -> lipa
✨ 11.2024 Stymulacja przerwana, jajniki nie reagują
✨ 2.2025 Stymulacja -> punkcja -> lipa