Angelius Provita- Katowice
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Karen trzymaj się. Mój mąż ma brata z zespołem Downa i muszę stwierdzić że są chyba gorsze choroby. Mam nadzieję że będziesz w tych % które sprawią że się wszystko wyjaśni i będziesz mogła spokojnie czekać do rozwiązania ciąży
Powodzenia
A ja w przyszły wtorek pierwsze prenatarlneKarenMillen lubi tę wiadomość
8lat starań, zmiana lekarza prowadzącego
Serafin Clinic skierowanie na in vitro
Provita in vitro pierwsza próba udana, ciąża mnoga - dr Serafin
Ciaza bliźniacza bez problemów -
KarenMillen wrote:Dziękuję za pamięć. Obrzęku już nie ma. Przezierność jest wciąż powiększona. Dziecko ma nieprawidłowy spływ z chłonki. Niestety ta konsultacja tylko namieszała mi w głowie. Docent zaprzeczył kilku tezom stawianym przez dr J.
Mimo, że obraz jest dużo lepszy to fakt, że mógł występować obrzęk świadczy najprawdopodobniej o chorobie genetycznej. Mamy 25% szans na zdrowe dziecko. Zrobiłam test serenity z krwi (jednak okazuje się, że można). I teraz modle się żeby nic nie wyszło. Jeśli wyjdzie to kompletnie nie będę wiedziała co robić dalej. Amniopunkcja ryzykowna, terminacja (jak się okazuje jednak możliwa) cholernie ryzykowna dla drugiego dziecka, wychowywania dziecka z np Downem? Obawiam się, że nie jestem wystarczająco silna psychicznie.
Ps. u mnie pobrano 10 ocytów. Zapłodniono 8.
Karen wierze wciąż, ze będzie dwójka zdrowych maluchów ❤️ Niezmiennie &&&&
Angelius
IMSI kwiecień 2012- 3 zarodki
Maj 2012-I-crio,2x8AA,beta:11dpt-267, córeczka ❤️ I.2013
Marzec 2018-II-crio,1xblasto,beta:10dpt-261, synuś ❤️ XI.2018 -
Karen trzymam mocno kciuki zeby bylo wszystko dobrze!!
KarenMillen lubi tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny... będziecie krzyczeć żem świr ale nie mogłam wytrzymać... poszłam na wizytę do medicover dziś... moja kropka ma 3mm, dół od luteiny taki, ze lekarz za łeb się chwycił dał duphaston 3x1 ale do wizyty u Mańki nic nie zmieniam... boje się ... widok tego bąbelka niesamowity... ❤️ Jest mi lżej, ze jest gdzie powinien... beta 14dpt 1464
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2018, 14:14
STORK, Yoselyn82, Erl, KateHawke, Kaśka28, h_anulka, Flowwer, karolcia35, sylvuś lubią tę wiadomość
Angelius
IMSI kwiecień 2012- 3 zarodki
Maj 2012-I-crio,2x8AA,beta:11dpt-267, córeczka ❤️ I.2013
Marzec 2018-II-crio,1xblasto,beta:10dpt-261, synuś ❤️ XI.2018 -
Yummymummy wrote:Dziewczyny... będziecie krzyczeć żem świr ale nie mogłam wytrzymać... poszłam na wizytę do medicover dziś... moja kropka ma 3mm, dół od luteiny taki, ze lekarz za łeb się chwycił dał duphaston 3x1 ale do wizyty u Mańki nic nie zmieniam... boje się ... widok tego bąbelka niesamowity... ❤️ Jest mi lżej, ze jest gdzie powinien... beta 14dpt 1464
Yummymummy lubi tę wiadomość
XII 2017 IMSI => 22 I 2018 CRIO z EG 3-dn. Maluchów 8A i 6B => 8dpt II beta 11; 9dpt 23,4; 11dpt 79; 14dpt 357,2; 16dpt 918,1; 23dpt 8646; 25dpt ❤ ur. 17.10.2018
❄❄
1 VI 2014 Aniołek [*] -
Yummymummy wrote:Dziewczyny... będziecie krzyczeć żem świr ale nie mogłam wytrzymać... poszłam na wizytę do medicover dziś... moja kropka ma 3mm, dół od luteiny taki, ze lekarz za łeb się chwycił dał duphaston 3x1 ale do wizyty u Mańki nic nie zmieniam... boje się ... widok tego bąbelka niesamowity... ❤️ Jest mi lżej, ze jest gdzie powinien... beta 14dpt 1464
Yummymummy lubi tę wiadomość
-
Yuuumyy dzwon do provity zeby Cie natychmiast umówiły do dokotra, powiedz im o pozytywnych betach i najwazniejsze o tym ze od luteiny dostałas infekcji , że swedzi Cie i piecze i nie ze nie wytrzymasz juz tego dłuzej, musza Cie umówic "na już"
domiszka, Yummymummy lubią tę wiadomość
Provita Katowice, Nasz cudotwórca DR Mańka!
2014 1 IMSI==> 2 zarodki(jeden jedyny transfer) , brak mrozaków==> 06.2015córka
2017 2 IMSI ==> 2zarodki(jeden jedyny transfer) ==>jedno pięknie bijące serduszko==> 09.2018 córeczka:) -
Cześć dziewczyny. zerkniecie na wyniki mojego męża i ocenicie jak to wygląda? Muszę je wysłać mailem dr P. ale zrobię to najwcześniej w niedzielę.. Mam nadzieję że nie przesunie mi laparoskopii w czasie..
A wyniki są następujące:
DFI - 20,18%, zakres - bardzo dobry potencjał do zapłodnienia < 15%, dobry do średniego 15-30%, bardzo niski >30%
HDS - 8,04%, zakres prawidłowy odsetek plemników z niedojrzałą chromatyną <15%
Szacowana ilość plemników 70mln
HBA test 77%. Zakres >= 80% plemników związanych do płytki - prawidłową dojrzałość i funkcja fizjologiczna plemników, <80% obnizona dojrzałość -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2020, 17:03
madwitka lubi tę wiadomość
3xPICSI
5xcrio
2xcb
2x6tydz [*]
Immunosupresja, szczepienia...
Udało się.
10.2021 urodziłam swój wyczekany pierwszy Skarb ❤️
Ciaza naturalna.
09.2023 urodziłam swój drugi Skarb ❤️ -
h_anulka wrote:Cześć dziewczyny. zerkniecie na wyniki mojego męża i ocenicie jak to wygląda? Muszę je wysłać mailem dr P. ale zrobię to najwcześniej w niedzielę.. Mam nadzieję że nie przesunie mi laparoskopii w czasie..
A wyniki są następujące:
DFI - 20,18%, zakres - bardzo dobry potencjał do zapłodnienia < 15%, dobry do średniego 15-30%, bardzo niski >30%
HDS - 8,04%, zakres prawidłowy odsetek plemników z niedojrzałą chromatyną <15%
Szacowana ilość plemników 70mln
HBA test 77%. Zakres >= 80% plemników związanych do płytki - prawidłową dojrzałość i funkcja fizjologiczna plemników, <80% obnizona dojrzałość
Ta sa calkiem ok wyniki, 80% hba chce klinika, wg producentavplytek do testu minimum to 56%
👩🏼 PCO❌ IO ❌ Endometrioza ❌
🧔🏻♂️ teratozoospermia ❌morfo 2% hormony ✅ posiew ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅
Angelius Provita dr P ❤️
1 IUI
1 IMSI krótki protokół
2 pICSI długi protokół
24.05.2018 o 2:50 na ziemi pojawil się cud ! ❤️
03.01.2024 - zaczynamy kolejne podejście Angelius
02.2024 - histeroskopia, CD138 ❌ , farmakoterapia, 6 msc leczenia.
Start I pICSI 09.2024, gonapeptyl/gonal/menopur
- pobrano 11 🥚
- dojrzale i zaplodnione 9
- blastocysty : 🅾️. 😭, transfer odwołany
Start II pICSI 10.2024
Rekovelle/orgalutran
- punkcja 16.10 ??? -
domiszka wrote:Ta sa calkiem ok wyniki, 80% hba chce klinika, wg producentavplytek do testu minimum to 56%
-
Domiszka, nie rozumiem dlaczego klinika niby chce >80% ? Jak czytalam o tych zakresach to raczej podają takie jak mówi producent.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2018, 10:00
3xPICSI
5xcrio
2xcb
2x6tydz [*]
Immunosupresja, szczepienia...
Udało się.
10.2021 urodziłam swój wyczekany pierwszy Skarb ❤️
Ciaza naturalna.
09.2023 urodziłam swój drugi Skarb ❤️