X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • monik123 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2020, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xagax wrote:
    Dziewczyny ja mam punkcje we wtorek,a transfer w Walentynki😀😍
    Oby te Walentynki były owocne 💕

Cynthia, Pia88, Franiczka, xagax lubią tę wiadomość

Starania od 02.2016
    Nk 24->10% HBA 52% morfologia 2%-4%
    2xIUI :(
    02.2019 pICSI - 4 zarodki - 1xcb
    06.2020 pICSI - 8 zarodków
    08.2020 - crio 1x 2BB ;(
    11.2020 - crio 2x 3AA ;(
    01.2021 - crio 1 x 3AA ;(
    Zostały 4❄
  • Luna Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2020, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xagax wrote:

Ale będziesz miała cudne walentnki, powrót do domu z okruszkiem pięknie 😍😍😍

Cynthia lubi tę wiadomość

Starania od 2014 roku,
    od 2018 Provita
    1 procedura krótki protokół 2 komórki, transfer 2 dniowca 😟 brak ❄️
    2 procedura krótki protokół 6 komórek, 3 blastki, transfer 2BB😟 2❄️❄️, criotransfer 3BB😢 criotransfer 2BC😢 XI/2020 start 3 i ostatnia procedura
    Ja: niedoczynność tarczycy, niskie AMH, endometrioza 2 stopnia, Kir bx brak 4 kirow implantacyjnych, rozjechane cytokiny, komórki nk30%, mutacje PAI i MTHFR w homo
    Mąż: słabe nasienie ilość i morfologia 2%, HBA 1%
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2020, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xagax wrote:

To ja zaraz po Tobie
    Endo 8,9 mm

monik123, Franiczka, xagax, Frelcia_na_tymczasie, Yoselyn82, aurola, Cala, N!eb!esk@, m_d_f, Bella93 lubią tę wiadomość

• Cichaa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2020, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbeć. wrote:
    To ja zaraz po Tobie
    Endo 8,9 mm
    Ładne Endo 😁

Berbeć. lubi tę wiadomość

Starania od 05.2014
    1 procedura - 4 transfery 😔
    2 procedura - 3 ❄️: 1😔
    JA: mięśniaki, skopane cytokiny, kir Bx, AMH 2,92,

....i nie wiem co dalej
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2020, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja pewnie po Was :)

Franiczka, Berbeć., aurola, Cala, m_d_f lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2020, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komuś się uda w tym cyklu na pewno 💪🤰

Ja się dzisiaj coś źle czuje, nie wiem czy to nerwy już, nie mogę się na niczym skupić, jutro mam szkołę (prace), ale niestety brak chęci na szykowanie się do niej. Chciałabym z żeby już było dwa tygodnie do przodu

• xagax Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2020, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbeć. wrote:

Ja się dzisiaj coś źle czuje, nie wiem czy to nerwy już, nie mogę się na niczym skupić, jutro mam szkołę (prace), ale niestety brak chęci na szykowanie się do niej. Chciałabym z żeby już było dwa tygodnie do przodu
    Musi się udać 💪💪💪tyle się dzieje,tyle transferów będzie w tym miesiącu 😍😍😍Ja narazie jakoś bez stresu zobaczymy jak długo 😂😂😂

*od 2016 starania o dziecko
    *Marzec 2017 pierwsza wizyta w klinice niepłodności
    *Grudzień 2017 laparoskopia+ hinteroskopia
    -usunięcie przegrody
    -Endometrioza 1 stopnia
    *Styczeń 2018 Mąż operacja żylaków,zero poprawy morfologia 1-2%
    *Kwiecień 2019 IMSI długi protokół
    -04.04.2019 transfer😢 -8dpt beta 0.5 -10dpt beta 0.1 brak mrożaczków
    *Maj 2019 badanie kariotypów-wynik ok
    *Sierpień 2019 badanie na trombofilię-wszystko ok
    *Sierpień 2019 badanie kirów
    *Styczeń 2020 biopsja endometrium
    *Luty 2020 IMSI
    -14.02.2020 transfer 2-3 dniowców
    #6dpt beta 8,08 #8dpt 27,4 #10dpt 24,5 #11dpt 15,5😢
    -sierpień 2020 histeroskopia -wszystko ok
    -wrzesień biopsja end. z nk :wynik 1600/10
    -12.10 transfer jedynego mrożaka blastka 2bb-beta negatywna
    Listopad 2021 ICSI
    18.11.21 transfer 3 dniowca 7dpt beta28,11dpt beta 261,13dpt beta 780,18dpt 5000,25dpt mamy serduszko ❤❤❤
    Mamy ❄️
    13 08.22 Paulina💗💗2490,48 cm, 40+4,poród sn💖
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2020, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbeć. wrote:

też mi się nie chce że omatkobosko... bardzo

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2020, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia_na_tymczasie wrote:
    też mi się nie chce że omatkobosko... bardzo

Też miałaś ferie? Jesuu ja wracam po dwóch tygodniach, oczywiście guzik co zrobiłam do szkoły i tak o , a plany zacne miałam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2020, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbeć. wrote:
    Też miałaś ferie? Jesuu ja wracam po dwóch tygodniach, oczywiście guzik co zrobiłam do szkoły i tak o , a plany zacne miałam.

Nie no skąd. Nie miałam ferii. Wakacji też nie mam. Tzn. mam-dwa tygodnie tak jak wszyscy.

• evkill Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2020, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie pracy to ja już jestem ostatnio tak wypalona, że sąsiadce drzwi nie otworzyłam, bo z zeznaniem przyszła, a ja tak strasznie nie mam już na to sił. I tak mnie pewnie dorwie npredzej czy później. Przez to IVF w ogóle nie byłam na urlopie dłuższym, tylko weekendowe wypady.

moja historia

"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2020, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia_na_tymczasie wrote:
    Nie no skąd. Nie miałam ferii. Wakacji też nie mam. Tzn. mam-dwa tygodnie tak jak wszyscy.

A przedszkole, no cóż 😜

• Cynthia Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2020, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zawsze kilka razy w roku robimy sobie wakacje żeby nie dać się zwariować. To taka nasza odskocznia od problemów... Od pracy trochę też, bo ja ostatnimi czasy mam serdecznie dosyć swojej. Też się już chyba wypaliłam...🙄 W listopadzie byliśmy na Kubie i było super. Jeśli nie uda nam się teraz to pewnie też gdzieś uciekniemy żeby nie myśleć za dużo.

A propos, narodziło mi się pytanie. Jeśli ten transfer zaraz po stymulacji się nie uda (oczywiście z całego serca chciałabym aby tak nie bylo) to można od razu w kolejnym cyklu próbować znowu? Czy jest jakaś przerwa wymagana?

atdc20mmyu84cdr0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2020, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evkill wrote:
    Odnośnie pracy to ja już jestem ostatnio tak wypalona, że sąsiadce drzwi nie otworzyłam, bo z zeznaniem przyszła, a ja tak strasznie nie mam już na to sił. I tak mnie pewnie dorwie npredzej czy później. Przez to IVF w ogóle nie byłam na urlopie dłuższym, tylko weekendowe wypady.

Ja też czasami sąsiadom nie otwieram, zwłaszcza jak mam drzemkę 🛌
    Nie wiedzą, że w tych czasach to trzeba tydzień wcześniej się umówić? (Żart)
    Wyobrażam sobie, że drzwiami i oknami się do Ciebie teraz zwalają, moja mama też była księgowa

evkill lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2020, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynthia wrote:
    My zawsze kilka razy w roku robimy sobie wakacje żeby nie dać się zwariować. To taka nasza odskocznia od problemów... Od pracy trochę też, bo ja ostatnimi czasy mam serdecznie dosyć swojej. Też się już chyba wypaliłam...🙄 W listopadzie byliśmy na Kubie i było super. Jeśli nie uda nam się teraz to pewnie też gdzieś uciekniemy żeby nie myśleć za dużo.

A propos, narodziło mi się pytanie. Jeśli ten transfer zaraz po stymulacji się nie uda (oczywiście z całego serca chciałabym aby tak nie bylo) to można od razu w kolejnym cyklu próbować znowu? Czy jest jakaś przerwa wymagana?

Można 😊

Cynthia lubi tę wiadomość

• Luna Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2020, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny orientujecie ile wychodzi wizyta po laparoskopii? Boję się że 250 zl, jestem przerażona bo w tym miesiącu jeszcze dr Paśnik i dojazd 😱😱😱😱

Starania od 2014 roku,
    od 2018 Provita
    1 procedura krótki protokół 2 komórki, transfer 2 dniowca 😟 brak ❄️
    2 procedura krótki protokół 6 komórek, 3 blastki, transfer 2BB😟 2❄️❄️, criotransfer 3BB😢 criotransfer 2BC😢 XI/2020 start 3 i ostatnia procedura
    Ja: niedoczynność tarczycy, niskie AMH, endometrioza 2 stopnia, Kir bx brak 4 kirow implantacyjnych, rozjechane cytokiny, komórki nk30%, mutacje PAI i MTHFR w homo
    Mąż: słabe nasienie ilość i morfologia 2%, HBA 1%
  • monik123 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2020, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna wrote:
    Dziewczyny orientujecie ile wychodzi wizyta po laparoskopii? Boję się że 250 zl, jestem przerażona bo w tym miesiącu jeszcze dr Paśnik i dojazd 😱😱😱😱
    Nie sądzę, wydaje mi się, że 120 zł powinno być 😉

Pia88 lubi tę wiadomość

Starania od 02.2016
    Nk 24->10% HBA 52% morfologia 2%-4%
    2xIUI :(
    02.2019 pICSI - 4 zarodki - 1xcb
    06.2020 pICSI - 8 zarodków
    08.2020 - crio 1x 2BB ;(
    11.2020 - crio 2x 3AA ;(
    01.2021 - crio 1 x 3AA ;(
    Zostały 4❄
  • Cynthia Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2020, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna wrote:

Myślę, że zależy u kogo. Mi GM jeszcze nigdy odkąd chodzimy do niego ponad 1,5 roku nie policzył po tej niższej stawce. 🙄😐

atdc20mmyu84cdr0.png
  • Śnieżka90 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2020, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wrażenie że cena to zależy co tam zaznaczy dr. Ja ostatnio byłam to raz nie płaciłam bo musialam za 4 dni znów być. Sądzę, że dr nas rozumie i jak tylko może zaznacza tą mniejszą cenę lub w ogóle.

Śnieżka
    Aniołek- 10 tc [*] 2019
    Aniołek- 7 tc [*]2021
    Aniołek- cb 2022
    Aniołek-cb 2025
    Starania od 08.2016

I dla Nas zaświeci słońce...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2020, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynthia wrote:
    Myślę, że zależy u kogo. Mi GM jeszcze nigdy odkąd chodzimy do niego ponad 1,5 roku nie policzył po tej niższej stawce. 🙄😐

A ja u niego byłam już dwa razy od początku roku i miałam po niższej.

‹‹ 2174 2175 2176 2177 2178 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ