X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2020, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna wrote:
    Wizyta plus zastrzyk za 300 zł na wywoalnie menopauzy, , za miesiąc potworka, a za tydzień jadę do paśnika, aż się boję, narazie popytam może ktoś z rodziny coś pożyczy, nie mogę wziąść żadnych kart debetowych bo za jakieś 2 miesiące czeka nas wzięcie kredytu na 20 lat, już tak się martwię żebym odmowy nie dostała, poprostu wszystko naraz, przepraszam że tak marudzę
    i tu Cię zaskoczę - mając kartę kredytową Twoja zdolność kredytowa się zwiększa. Bo masz juz jakąś historię i bank moze sobei zobaczyć czy spłacasz takie rzeczy czy nie. Tak samo jak cos kiedyś kupiłaś na raty to też sie wpisuje w historię ;)

Berbeć. lubi tę wiadomość

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2020, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekamynadzidzie wrote:
    i tu Cię zaskoczę - mając kartę kredytową Twoja zdolność kredytowa się zwiększa. Bo masz juz jakąś historię i bank moze sobei zobaczyć czy spłacasz takie rzeczy czy nie. Tak samo jak cos kiedyś kupiłaś na raty to też sie wpisuje w historię ;)

Ale biorąc kredyt hipoteczny lepiej jest mieć wszystko spłacone. Inaczej liczy Ci się do wydatków a to zmniejsza kwotę kredytu. Co do historii to zgadzam się 👍 lepiej nawet brać wcześniej niż nie bo jest się bardziej wiarygodnym.

• evkill Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2020, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odwołuje polecenie express oriental w libero. Strasznie się popsuło jedzenie. Połowę wyrzuciłam, bo było tak nie smaczne. Mogłam iść na maca, ale przed transferem staram się ograniczać gluten.

moja historia

"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2020, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za pozytywnego kopa

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2020, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze jutro muszę biocenozę zrobić bleee. Jak ja tego nie lubię :/

• evkill Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2020, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia_na_tymczasie wrote:
    Jeszcze jutro muszę biocenozę zrobić bleee. Jak ja tego nie lubię :/
    Ja mam dziś. Cieszę się że nie będę miała wlewu z acoffilu. To chyba najgorsze jak dla mnie.

moja historia

"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2020, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evkill wrote:
    Ja mam dziś. Cieszę się że nie będę miała wlewu z acoffilu. To chyba najgorsze jak dla mnie.

Czemu?

• evkill Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2020, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czemu?
    Czemu nie będę miała? Czy czemu to najgorsze?
    Nie będę miała ze względu na NK w macicy, a najgorsze, bo boli jak mi się przebija przez szyjkę. Choć nasz doktorek robi wszystko żeby mnie to jak najmniej bolało, to i tak boli. Najgorsza jest dla mnie cisza, więc próbuje go zagadywać o pierdoły ale on się tak skupia na moim kroczu że nie podejmuje dyskusji😀

Cichaa lubi tę wiadomość

moja historia

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2020, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evkill wrote:
    Czemu nie będę miała? Czy czemu to najgorsze?
    Nie będę miała ze względu na NK w macicy, a najgorsze, bo boli jak mi się przebija przez szyjkę. Choć nasz doktorek robi wszystko żeby mnie to jak najmniej bolało, to i tak boli. Najgorsza jest dla mnie cisza, więc próbuje go zagadywać o pierdoły ale on się tak skupia na moim kroczu że nie podejmuje dyskusji😀

Ahahahahahaha. Ale jak to przebija? Kurde jak to się podaje? Bo ja będę miała ten domaciczny i myślałam że to wygląda jak transfer.

• evkill Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2020, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahahahahahaha. Ale jak to przebija? Kurde jak to się podaje? Bo ja będę miała ten domaciczny i myślałam że to wygląda jak transfer.
    Teoretycznie tak, tylko ja mam skrzywiona szyjkę. Przed podaniem mówiłam doktorowi, że mnie ostatnio bolał wlew, ale on mówił że nie możliwe. Jednak jak zaczął gmerać, to powiedział - rzeczywiście trudny jest dostęp. Bardzo dużo różnych przyrządów użył i bolało mnie tylko przez 3 sekundy. Hehe wez jeszcze pod uwagę to że jestem histeryczką.

moja historia

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2020, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evkill wrote:
    Teoretycznie tak, tylko ja mam skrzywiona szyjkę. Przed podaniem mówiłam doktorowi, że mnie ostatnio bolał wlew, ale on mówił że nie możliwe. Jednak jak zaczął gmerać, to powiedział - rzeczywiście trudny jest dostęp. Bardzo dużo różnych przyrządów użył i bolało mnie tylko przez 3 sekundy. Hehe wez jeszcze pod uwagę to że jestem histeryczką.

E to to ja też. Jestem hipochondryczką i histeryczką jeśli chodzi o lekarzy i ich "sprzęty". :D A transfer też Cię boli?

• evkill Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2020, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E to to ja też. Jestem hipochondryczką i histeryczką jeśli chodzi o lekarzy i ich "sprzęty". :D A transfer też Cię boli?
    Trochę, jak robił dr S to bolało, jak dr M to już nie. Ale dość długo gmera i wydaje mi się jakby wieczność to trwało. Teraz, mam nadzieję, będę na relanium.

moja historia

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2020, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evkill wrote:
    Trochę, jak robił dr S to bolało, jak dr M to już nie. Ale dość długo gmera i wydaje mi się jakby wieczność to trwało. Teraz, mam nadzieję, będę na relanium.

Dobrze że mi przypomniałaś. Muszę zapytać o relanium..

Pia88 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2020, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A macwrapie też tak dużo glutenu? Taki naleśniczek tylko

• evkill Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2020, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbeć. wrote:
    A macwrapie też tak dużo glutenu? Taki naleśniczek tylko
    Nalesniczek z mąki więc raczej tak. Więcej glutenu jest w białej mące niż w razowej.

Pia88 lubi tę wiadomość

moja historia

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2020, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie róbcie smaka.... plisssss.

Pia88 lubi tę wiadomość

• N!eb!esk@ Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2020, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja relanium dostałam po... Na kilka dni...
    Ale nie ukrywam, że strasznie mnie przystępowało i słabo mi się robiło i w głowie kręciło przez jakiś czas po nim...
    Ale od dzisiaj już bez...
    Chcoć przy stresie w pracy może byłoby lepiej by trwało...i mogłabym bardziej tematy odpuszczać...a tak to mnie drażnią...

N!eb!esk@
  • N!eb!esk@ Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2020, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A o co chodzi z tym glutenem?
    Akceptuję i w ogóle jak ktoś odrzuca... Ale fenomenu nie kumam...

N!eb!esk@
  • evkill Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2020, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    N!eb!esk@ wrote:
    A o co chodzi z tym glutenem?
    Akceptuję i w ogóle jak ktoś odrzuca... Ale fenomenu nie kumam...
    Lekarz powiedział, że go nie trawie i powinnam odstawić. Słyszałam też kilka przypadków gdzie po odstawieniu glutenu, dziewczyny zachodziły.

moja historia

• Śnieżka90 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2020, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evkill wrote:
    Lekarz powiedział, że go nie trawie i powinnam odstawić. Słyszałam też kilka przypadków gdzie po odstawieniu glutenu, dziewczyny zachodziły.
    Podobno tak jest, że nietolerancja wpływa na stany zapalne w jelitach- i evkill ma rację bo też mi to dietetyk mówił. Ale żeby odstawić należy zrobić testy itp

Pia88 lubi tę wiadomość

Śnieżka
    Aniołek- 10 tc [*] 2019
    Aniołek- 7 tc [*]2021
    Aniołek- cb 2022
    Aniołek-cb 2025
    Starania od 08.2016

I dla Nas zaświeci słońce...
‹‹ 2187 2188 2189 2190 2191 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ