Angelius Provita- Katowice
-
WIADOMOŚĆ
-
xagax wrote:Mam nadzieję,że teraz już będziesz miała spokojną ciąże😘Tak jestem po transferze.3×lutinus 3×Estrofem 1xNeoparin no i Femibion biorę 😀Mam nadzieję,że pan doktor i do mnie będzie miał szczęśliwa rękę i pomysł z tymi 3 dniowcami był dobry😀
Pia88, xagax, Wisienka39* lubią tę wiadomość
KIR AA
HLA-C c2c2 (oboje)
NK 26%
PAI-1 hetero -
nick nieaktualny
-
Cynthia jak masz lekarza jutro to spoko ale ogólnie ty masz dodatnią betę więc ja pewnie bym szukała w okolicy szpitala z IP ginekologicznym...
Cynthia lubi tę wiadomość
Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
Angelius Provita -
nick nieaktualny
-
Meggie cieszę się, że wszystko w porządku ❤ oby teraz już było z górki
Pia88, Meggie1, Wisienka39* lubią tę wiadomość
Starania od 02.2016
Nk 24->10% HBA 52% morfologia 2%-4%
2xIUI
02.2019 pICSI - 4 zarodki - 1xcb
06.2020 pICSI - 8 zarodków
08.2020 - crio 1x 2BB ;(
11.2020 - crio 2x 3AA ;(
01.2021 - crio 1 x 3AA ;(
Zostały 4❄ -
Bu wrote:Tak, Accofil, ale miałam scratching i jeśli w macicy wyjdą wysokie nk to jest niewskazane i transfer będzie przesunięty na kolejny cykl. Teraz się zastanawiam po co ten scratching skoro we krwi mam bardzo wysokie nk i póki co to jedyna przyczyna braku ciąży przez lata i poronienia... No, ale podobno te wyniki bywają całkiem różne, więc jestem bardzo ciekawa wyniku.moja historia
"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie" -
evkill wrote:Hmm, a czy acoffil nie podwyższa NK? Ja ze względu na NK mam odstawiony w tym transferze acoffil, przynajmniej do pozytywnej bety.
- wyjdą niskie nk, wtedy scratching zalecany i nie trzeba Accofilu, transfer będzie w tym cyklu,
- wyjdą wysokie nk, wtedy scratching może zaszkodzić, odwołujemy transfer i w kolejnym cyklu podchodzimy z Accofilem.24.12.2023 II kreski pod choinkę
21.06.2022 Alicja ❤️
16.10.2021 niespodziewane II kreski
3.03.2017 Amelia 10tc [*]
09.2017 pusty pęcherzyk
25.01.2018 START Provita Katowice dr Paliga
22.05.2018 laparoskopia, endometrioza II stopnia
4Q2018 doc Paśnik, nk 22%, KIR genotyp AA
Zalecenia: Accofil, @13.05 - start IVF
3.06.2019 transfer blastocysty 3AB 😞
6.02.2020 scratching, biopsja - OK
7.03.2020 KET blastocysty 2BB 😞
Koniec leczenia…
Mimo wszystko dziś jestem szczęśliwa 💪🏼 -
Cynthia wrote:Ja miałam dokładnie taką sytuację, że przy laparoskopowym wycinaniu potworniaka sprawdzili mi drożność i wszystko było ok. Jeśli podczas laparoskopii nic nie znajdą w tym temacie to faktycznie, będzie na wypisie ze szpitala nawet informacja: niepłodność idiopatyczna.
Ehhh... i wtedy się chyba załamie... bo co dalej... -
evkill wrote:Mi wyszła endometrioza i wypalono mi zrosty. Laparoskopia to obowiązkowy zabieg przy długich staraniach.
Tak też powiedział doktor , że bez tego nie zobaczy co tam jest w środku
A też miałaś zrobiona profilaktycznie i wtedy wyszło? Czy się objawialo wcześniej? -
MegiMal wrote:A badalas immunologie?
Nie badalam
Do doktora trafiliśmy w grudniu po roku starań o drugie dziecko
Mialam praktycznie wszystkie najpotrzebniejsze wyniki i nasienie męża
Bylismy u Niego dwa razy dopiero i od razu powiedział że laparoskopia bo mogło coś w środku sie podziac..tyle
Immunologia to dlamnie czarna magiaMegiMal lubi tę wiadomość
-
Agila wrote:Tak też powiedział doktor , że bez tego nie zobaczy co tam jest w środku
A też miałaś zrobiona profilaktycznie i wtedy wyszło? Czy się objawialo wcześniej?moja historia
"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie" -
Bu wrote:To są właśnie zalecenia doc. Paśnika, tzn. wlew + zastrzyki z Accofilu na wysokie nk we krwi. Dr P. na ostatniej wizycie mówiła, że są dwie opcje po biopsji:
- wyjdą niskie nk, wtedy scratching zalecany i nie trzeba Accofilu, transfer będzie w tym cyklu,
- wyjdą wysokie nk, wtedy scratching może zaszkodzić, odwołujemy transfer i w kolejnym cyklu podchodzimy z Accofilem.moja historia
Agila wrote:Nie badalam
Do doktora trafiliśmy w grudniu po roku starań o drugie dziecko
Mialam praktycznie wszystkie najpotrzebniejsze wyniki i nasienie męża
Bylismy u Niego dwa razy dopiero i od razu powiedział że laparoskopia bo mogło coś w środku sie podziac..tyle
Immunologia to dlamnie czarna magia
Przez przypadek polubiłam. Może jak już masz dziecko to nie zalecają wchodzić w immunologie. Ja tez bardzo długo się diagnozowalam i było pełno problemów i u mnie i u męża i dopiero badanie KIR okazało się kluczowe. W sumie to bardziej genetyka niż immunologia. Wykluczylam tez sporo przeciwciał. To droga zabawa ale wydaje mi się,ze KIR, NK i allo-mlr warto zbadać bo są później konkretne zalecenia do transferu/starań.Agila lubi tę wiadomość
Starania od 09.18
Angelius Provita od 02.19
07.19 pierwsza iui na naturalnym
09.19 2 iui z clo - cb
11.19 3 iui z clo
12.19 naturalna cb+ wykryte bakterie e-coli w nasieniu
KIR AA-brak wszystkich kirów implantacyjnych
02.20 - ❤️naturalny cud, accofil włączony po pozytywnej becie, poród zdrowej dziewczynki👧
2022 - rozpoczęcie kolejnych starań
01.2023 - poronienie zatrzymane 7/12 tydz. 💔
Nieudane 2 iui
Amh 0,6
10.2024 I procedura invi. 2 nieudane transfery -
Frelcia_na_tymczasie wrote:Mój nastrój to jest jakaś sinusoida. Nawet się zastanawiałam czy się odciąć na miesiąc od internetu..ale doszłam do wniosku ze potrzebuje waszego wsparcia.
Wisienka39* lubi tę wiadomość
Starania od 09.18
09.19 2 iui z clo - cb
11.19 3 iui z clo
02.20 - ❤️naturalny cud, accofil włączony po pozytywnej becie, poród zdrowej dziewczynki👧
Nieudane 2 iui
Amh 0,6
A mnie ciągle coś bierze i rozwinąć się nie może. To chyba tchawica. Gorączki nie mam ale czuję się do dupy. Oby po transferze się nie rozwinęło.
Czy jest jakieś inne określenie na transfer? Nie lubię tego słowa.moja historia
evkill wrote:A mnie ciągle coś bierze i rozwinąć się nie może. To chyba tchawica. Gorączki nie mam ale czuję się do dupy. Oby po transferze się nie rozwinęło.
Czy jest jakieś inne określenie na transfer? Nie lubię tego słowa.
Kurde teraz wszyscy chorzy i wszędzie kaszlą i kichająmam nadzieje,ze zwalczysz. Z drugiej strony osłabienie organizmu podobno pomaga w zagnieżdżeniu.
evkill lubi tę wiadomość
Starania od 09.18
09.19 2 iui z clo - cb
11.19 3 iui z clo
Nieudane 2 iui
Amh 0,6
nick nieaktualny
-
Bu wrote:Tak, Accofil, ale miałam scratching i jeśli w macicy wyjdą wysokie nk to jest niewskazane i transfer będzie przesunięty na kolejny cykl. Teraz się zastanawiam po co ten scratching skoro we krwi mam bardzo wysokie nk i póki co to jedyna przyczyna braku ciąży przez lata i poronienia... No, ale podobno te wyniki bywają całkiem różne, więc jestem bardzo ciekawa wyniku.KIR AA
HLA-C c2c2 (oboje)
NK 26%
PAI-1 hetero -
evkill wrote:To ja już nic nie rozumiem. Czyli acoffil obniża NK?. Daj znać jak będziesz miała wyniki NK w macicy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2020, 07:18
KIR AA
HLA-C c2c2 (oboje)
NK 26%
PAI-1 hetero -
Meggie1 wrote:Tak, accofil obniża NK, tego jestem pewna na 100%. Jeśli ktoś ma same NK to Paśnik daje intralipid, a jeśli jest tez KIR AA to daje tylko accofil, bo on właśnie tez zmniejsza komórki NK.moja historia
"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie"