X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • Meggie1 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2020, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xagax wrote:
    Mam nadzieję,że teraz już będziesz miała spokojną ciąże😘Tak jestem po transferze.3×lutinus 3×Estrofem 1xNeoparin no i Femibion biorę 😀Mam nadzieję,że pan doktor i do mnie będzie miał szczęśliwa rękę i pomysł z tymi 3 dniowcami był dobry😀
    To ja miałam dokładnie taki sam zestaw jak Ty! 😁 plus accofil i sterydy. Musi się udać!!!

Pia88, xagax, Wisienka39* lubią tę wiadomość

KIR AA
    HLA-C c2c2 (oboje)
    NK 26%
    PAI-1 hetero
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2020, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbeć ?

• SusieOne Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2020, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynthia jak masz lekarza jutro to spoko ale ogólnie ty masz dodatnią betę więc ja pewnie bym szukała w okolicy szpitala z IP ginekologicznym...

Cynthia lubi tę wiadomość

ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
    5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
    przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
    Angelius Provita
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2020, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój nastrój to jest jakaś sinusoida. Nawet się zastanawiałam czy się odciąć na miesiąc od internetu..ale doszłam do wniosku ze potrzebuje waszego wsparcia.

MegiMal, Cynthia, Wisienka39* lubią tę wiadomość

• monik123 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2020, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggie cieszę się, że wszystko w porządku ❤ oby teraz już było z górki

Pia88, Meggie1, Wisienka39* lubią tę wiadomość

Starania od 02.2016
    Nk 24->10% HBA 52% morfologia 2%-4%
    2xIUI :(
    02.2019 pICSI - 4 zarodki - 1xcb
    06.2020 pICSI - 8 zarodków
    08.2020 - crio 1x 2BB ;(
    11.2020 - crio 2x 3AA ;(
    01.2021 - crio 1 x 3AA ;(
    Zostały 4❄
  • evkill Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2020, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bu wrote:
    Tak, Accofil, ale miałam scratching i jeśli w macicy wyjdą wysokie nk to jest niewskazane i transfer będzie przesunięty na kolejny cykl. Teraz się zastanawiam po co ten scratching skoro we krwi mam bardzo wysokie nk i póki co to jedyna przyczyna braku ciąży przez lata i poronienia... No, ale podobno te wyniki bywają całkiem różne, więc jestem bardzo ciekawa wyniku.
    Hmm, a czy acoffil nie podwyższa NK? Ja ze względu na NK mam odstawiony w tym transferze acoffil, przynajmniej do pozytywnej bety.

moja historia

"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie"
  • Bu Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2020, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evkill wrote:
    Hmm, a czy acoffil nie podwyższa NK? Ja ze względu na NK mam odstawiony w tym transferze acoffil, przynajmniej do pozytywnej bety.
    To są właśnie zalecenia doc. Paśnika, tzn. wlew + zastrzyki z Accofilu na wysokie nk we krwi. Dr P. na ostatniej wizycie mówiła, że są dwie opcje po biopsji:
    - wyjdą niskie nk, wtedy scratching zalecany i nie trzeba Accofilu, transfer będzie w tym cyklu,
    - wyjdą wysokie nk, wtedy scratching może zaszkodzić, odwołujemy transfer i w kolejnym cyklu podchodzimy z Accofilem.

24.12.2023 II kreski pod choinkę
    21.06.2022 Alicja ❤️
    16.10.2021 niespodziewane II kreski
    3.03.2017 Amelia 10tc [*]
    09.2017 pusty pęcherzyk
    25.01.2018 START Provita Katowice dr Paliga
    22.05.2018 laparoskopia, endometrioza II stopnia
    4Q2018 doc Paśnik, nk 22%, KIR genotyp AA
    Zalecenia: Accofil, @13.05 - start IVF
    3.06.2019 transfer blastocysty 3AB 😞
    6.02.2020 scratching, biopsja - OK
    7.03.2020 KET blastocysty 2BB 😞
    Koniec leczenia…
    Mimo wszystko dziś jestem szczęśliwa 💪🏼
  • Agila Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2020, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynthia wrote:
    Ja miałam dokładnie taką sytuację, że przy laparoskopowym wycinaniu potworniaka sprawdzili mi drożność i wszystko było ok. Jeśli podczas laparoskopii nic nie znajdą w tym temacie to faktycznie, będzie na wypisie ze szpitala nawet informacja: niepłodność idiopatyczna.

Ehhh... i wtedy się chyba załamie... bo co dalej...

• Agila Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2020, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evkill wrote:
    Mi wyszła endometrioza i wypalono mi zrosty. Laparoskopia to obowiązkowy zabieg przy długich staraniach.

Tak też powiedział doktor , że bez tego nie zobaczy co tam jest w środku
    A też miałaś zrobiona profilaktycznie i wtedy wyszło? Czy się objawialo wcześniej?

• Agila Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2020, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MegiMal wrote:
    A badalas immunologie?

Nie badalam
    Do doktora trafiliśmy w grudniu po roku starań o drugie dziecko
    Mialam praktycznie wszystkie najpotrzebniejsze wyniki i nasienie męża
    Bylismy u Niego dwa razy dopiero i od razu powiedział że laparoskopia bo mogło coś w środku sie podziac..tyle
    Immunologia to dlamnie czarna magia

MegiMal lubi tę wiadomość

• evkill Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2020, 06:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agila wrote:
    Tak też powiedział doktor , że bez tego nie zobaczy co tam jest w środku
    A też miałaś zrobiona profilaktycznie i wtedy wyszło? Czy się objawialo wcześniej?
    Nie miałam objawów, mało tego, miałam już wcześniej laparo, ale w szpitalu miejskim i wtedy nie stwierdzili endom. Dr, stwierdził, że zrobi jeszcze raz bo nie podoba mu się mój jajnik przyrośnięty do macicy.

moja historia

"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie"
  • evkill Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2020, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bu wrote:
    To są właśnie zalecenia doc. Paśnika, tzn. wlew + zastrzyki z Accofilu na wysokie nk we krwi. Dr P. na ostatniej wizycie mówiła, że są dwie opcje po biopsji:
    - wyjdą niskie nk, wtedy scratching zalecany i nie trzeba Accofilu, transfer będzie w tym cyklu,
    - wyjdą wysokie nk, wtedy scratching może zaszkodzić, odwołujemy transfer i w kolejnym cyklu podchodzimy z Accofilem.
    To ja już nic nie rozumiem. Czyli acoffil obniża NK?. Daj znać jak będziesz miała wyniki NK w macicy.

moja historia

• MegiMal Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2020, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agila wrote:
    Nie badalam
    Do doktora trafiliśmy w grudniu po roku starań o drugie dziecko
    Mialam praktycznie wszystkie najpotrzebniejsze wyniki i nasienie męża
    Bylismy u Niego dwa razy dopiero i od razu powiedział że laparoskopia bo mogło coś w środku sie podziac..tyle
    Immunologia to dlamnie czarna magia

Przez przypadek polubiłam. Może jak już masz dziecko to nie zalecają wchodzić w immunologie. Ja tez bardzo długo się diagnozowalam i było pełno problemów i u mnie i u męża i dopiero badanie KIR okazało się kluczowe. W sumie to bardziej genetyka niż immunologia. Wykluczylam tez sporo przeciwciał. To droga zabawa ale wydaje mi się,ze KIR, NK i allo-mlr warto zbadać bo są później konkretne zalecenia do transferu/starań.

Agila lubi tę wiadomość

Starania od 09.18
    Angelius Provita od 02.19
    07.19 pierwsza iui na naturalnym :(
    09.19 2 iui z clo - cb :(
    11.19 3 iui z clo :(
    12.19 naturalna cb :( + wykryte bakterie e-coli w nasieniu
    KIR AA-brak wszystkich kirów implantacyjnych
    02.20 - ❤️naturalny cud, accofil włączony po pozytywnej becie, poród zdrowej dziewczynki👧
    2022 - rozpoczęcie kolejnych starań
    01.2023 - poronienie zatrzymane 7/12 tydz. 💔
    Nieudane 2 iui
    Amh 0,6
    10.2024 I procedura invi. 2 nieudane transfery
  • MegiMal Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2020, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia_na_tymczasie wrote:
    Mój nastrój to jest jakaś sinusoida. Nawet się zastanawiałam czy się odciąć na miesiąc od internetu..ale doszłam do wniosku ze potrzebuje waszego wsparcia.
    Frelcia zostań! Już za niedługo będziesz miała na pokładzie 2 kropki 😍Ja na forum znalazłam pocieszenie i dużo dobrych rad :)

Wisienka39* lubi tę wiadomość

Starania od 09.18
    02.20 - ❤️naturalny cud, accofil włączony po pozytywnej becie, poród zdrowej dziewczynki👧
    Nieudane 2 iui
    Amh 0,6
  • evkill Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2020, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie ciągle coś bierze i rozwinąć się nie może. To chyba tchawica. Gorączki nie mam ale czuję się do dupy. Oby po transferze się nie rozwinęło.

Czy jest jakieś inne określenie na transfer? Nie lubię tego słowa.

moja historia

• MegiMal Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2020, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evkill wrote:
    A mnie ciągle coś bierze i rozwinąć się nie może. To chyba tchawica. Gorączki nie mam ale czuję się do dupy. Oby po transferze się nie rozwinęło.

Czy jest jakieś inne określenie na transfer? Nie lubię tego słowa.

Kurde teraz wszyscy chorzy i wszędzie kaszlą i kichają :( mam nadzieje,ze zwalczysz. Z drugiej strony osłabienie organizmu podobno pomaga w zagnieżdżeniu.

evkill lubi tę wiadomość

Starania od 09.18
    Nieudane 2 iui
    Amh 0,6
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2020, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się chce spać. Zaraz wezmę duphaston i wstaje. Mam nadzieje ze dobrze zareaguje. Dobrze ze będę w domu po crio. Przespie tez czas.

• Meggie1 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2020, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bu wrote:
    Tak, Accofil, ale miałam scratching i jeśli w macicy wyjdą wysokie nk to jest niewskazane i transfer będzie przesunięty na kolejny cykl. Teraz się zastanawiam po co ten scratching skoro we krwi mam bardzo wysokie nk i póki co to jedyna przyczyna braku ciąży przez lata i poronienia... No, ale podobno te wyniki bywają całkiem różne, więc jestem bardzo ciekawa wyniku.
    Moje NK wynosiły 26% 😉 tez robiłam scratching, ale chyba bez komórek NK. Oby wyszło pozytywnie i żeby transfer się odbył! ✊

KIR AA
    HLA-C c2c2 (oboje)
    NK 26%
    PAI-1 hetero
  • Meggie1 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2020, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evkill wrote:
    To ja już nic nie rozumiem. Czyli acoffil obniża NK?. Daj znać jak będziesz miała wyniki NK w macicy.
    Tak, accofil obniża NK, tego jestem pewna na 100%. Jeśli ktoś ma same NK to Paśnik daje intralipid, a jeśli jest tez KIR AA to daje tylko accofil, bo on właśnie tez zmniejsza komórki NK.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2020, 07:18

KIR AA
    HLA-C c2c2 (oboje)
    NK 26%
    PAI-1 hetero
  • evkill Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2020, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggie1 wrote:
    Tak, accofil obniża NK, tego jestem pewna na 100%. Jeśli ktoś ma same NK to Paśnik daje intralipid, a jeśli jest tez KIR AA to daje tylko accofil, bo on właśnie tez zmniejsza komórki NK.
    Czyli nie będę mieć acoffilu, żeby nie obniżać NK w macicy?

moja historia

‹‹ 2223 2224 2225 2226 2227 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ