Angelius Provita- Katowice
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyaurola wrote:Co do wodniaka powiem tak. Zależy jaki masz. Jak duży będzie widać nawet w usg. Ja mialam mały a do tego samoopróżniający się i ta franca jest ciężka do wykrycia. Mialam Sono hsg w AP i drożność wyszła mi idealnie a wodniak i tak byl. Dopiero laparoskopia go wykazała i przy okazji go usuneli. Także wodniak wodniakowi nie równy.
-
Cynthia wrote:Jestem po wizycie. Na usg widać już pęcherzyk ciążowy 0,55cm, ale odniosłam wrażenie, że doktor jakoś tak sceptycznie do tego podszedł. W sensie, nie powiedział wprost, że fajnie, że się udało, tylko, że trzeba być dobrej myśli, trzymać kciuki itp. Nie wiem, co o tym myśleć. Jajniki dalej powiększone i kolejne dwa tygodnie L4...
Cynthia, h_anulka lubią tę wiadomość
-
m_d_f wrote:Chyba nikt nie odpowiedział na moje pytanie: czy podczas plamienia można robić biocenozę?
Ja miałam kiedyś podobną sytuację i o ile mnie pamięć nie myli przy biocenozie nie miało to aż takiego znaczenia, tzn. mogła być jakaś pozostałość po okresie w postaci pamienia, ale przy cytologii już powinno być "czysto".
To było dawno temu, mam nadzieję, że dobrze kojarzę, bo nie chciałabym Cię wprowadzić w błąd.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2020, 15:11
-
m_d_f wrote:Chyba nikt nie odpowiedział na moje pytanie: czy podczas plamienia można robić biocenozę?
-
xagax wrote:Gratulacje😀a lekarzem się nie przejmuj😀tu się ciesz to cudowna wiadomość 😀kiedy nast wizyta?
Kolejna wizyta dokładnie za 2 tygodnie w sobotę o wtedy powinno być już widać serduszko i po tej wizycie koniec z Neoparinem i Lutinusem. Trzymajcie kciuki żeby tak było! 🙃Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2020, 15:08
xagax, m_d_f, Wisienka39*, Yoselyn82, Cala lubią tę wiadomość
-
Frelcia_na_tymczasie wrote:Właśnie nie jestem pewna czy to rzeczywiście pozytyw. Wczoraj wieczorem zrobiłam ten test który Ty polecałaś i nie było nic.
Wisienka39* lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny
Dawno mnie tu nie było bo od 5 lutego 🙈
Postanowiłam ze zrobię sobie przerwę z forum i innymi mediami 😉
Wiec tego 5 byłam na usg przed transferem na naturalnym cyklu i było to ostatnie przed pęcherzyk pękł była owulka endometrium super 11
Usg było u dr Mańki bo mój w środy nie przyjmuje spoko gość relanium nie przepisał bo twierdzi ze to placebo myśle No cóż 🤷♀️
Transfer 10 lutego w ostatniej chwili jak już czekałam w środku na lekarza zrobili zamiankę wchodzi pielęgniarka i mówi ze mój lekarz ma pilny zabieg i transfer zrobi dr Paliga myśle super poznam anioła moze to dóbr znak ☺️
Super babka nawet jak była zachwycona moim endometrium a ja jej powiedziałam że jak na mój rocznik to chyba super to powiedziała ze jest z tego samego rocznika i ze nie jestem za stara żeby walczyć 😊przepisała sama relanium Acard i resztę już miałam rozpiskę od mojego lekarza
I to by było na tyle pozytywów
7 dpt beta 10.2
10 dpt beta 32
14 dpt beta 71
18 dpt wczoraj beta 32
Tak wiec jestem już wczoraj po przeryczanym dniu bo naprawdę czułam od pierwszego dnia ze coś się dzieje
Dziewczyny kiedy teraz dostanę tą pierdoloną miesiączkę ??😢 -
Frelcia_na_tymczasie wrote:Właśnie nie jestem pewna czy to rzeczywiście pozytyw. Wczoraj wieczorem zrobiłam ten test który Ty polecałaś i nie było nic.*od 2016 starania o dziecko
*Marzec 2017 pierwsza wizyta w klinice niepłodności
*Grudzień 2017 laparoskopia+ hinteroskopia
-usunięcie przegrody
-Endometrioza 1 stopnia
*Styczeń 2018 Mąż operacja żylaków,zero poprawy morfologia 1-2%
*Kwiecień 2019 IMSI długi protokół
-04.04.2019 transfer😢 -8dpt beta 0.5 -10dpt beta 0.1 brak mrożaczków
*Maj 2019 badanie kariotypów-wynik ok
*Sierpień 2019 badanie na trombofilię-wszystko ok
*Sierpień 2019 badanie kirów
*Styczeń 2020 biopsja endometrium
*Luty 2020 IMSI
-14.02.2020 transfer 2-3 dniowców
#6dpt beta 8,08 #8dpt 27,4 #10dpt 24,5 #11dpt 15,5😢
-sierpień 2020 histeroskopia -wszystko ok
-wrzesień biopsja end. z nk :wynik 1600/10
-12.10 transfer jedynego mrożaka blastka 2bb-beta negatywna
Listopad 2021 ICSI
18.11.21 transfer 3 dniowca 7dpt beta28,11dpt beta 261,13dpt beta 780,18dpt 5000,25dpt mamy serduszko ❤❤❤
Mamy ❄️
13 08.22 Paulina💗💗2490,48 cm, 40+4,poród sn💖 -
Baba1 wrote:Cześć dziewczyny
Wiec tego 5 byłam na usg przed transferem na naturalnym cyklu i było to ostatnie przed pęcherzyk pękł była owulka endometrium super 11
Usg było u dr Mańki bo mój w środy nie przyjmuje spoko gość relanium nie przepisał bo twierdzi ze to placebo myśle No cóż 🤷♀️
Transfer 10 lutego w ostatniej chwili jak już czekałam w środku na lekarza zrobili zamiankę wchodzi pielęgniarka i mówi ze mój lekarz ma pilny zabieg i transfer zrobi dr Paliga myśle super poznam anioła moze to dóbr znak ☺️
Super babka nawet jak była zachwycona moim endometrium a ja jej powiedziałam że jak na mój rocznik to chyba super to powiedziała ze jest z tego samego rocznika i ze nie jestem za stara żeby walczyć 😊przepisała sama relanium Acard i resztę już miałam rozpiskę od mojego lekarza
7 dpt beta 10.2
10 dpt beta 32
14 dpt beta 71
18 dpt wczoraj beta 32
Tak wiec jestem już wczoraj po przeryczanym dniu bo naprawdę czułam od pierwszego dnia ze coś się dzieje
Dziewczyny kiedy teraz dostanę tą pierdoloną miesiączkę ??😢
Baba1 przykro mi.Miałyśmy transfer tego samego dnia, ja Ty i Niebieska. Miałam nadzieję, że to będzie szczęśliwa data dla nas wszystkich. 😔☹️
Niebieska zniknęła z forum i też nie wiadomo co u niej. Ktoś wie? -
nick nieaktualnyFrelcia_na_tymczasie wrote:Właśnie nie jestem pewna czy to rzeczywiście pozytyw. Wczoraj wieczorem zrobiłam ten test który Ty polecałaś i nie było nic.
Frelcia ja Cię wogóle podziwiam że robisz testy przed betą. Ty masz stalowe nerwy.
Też widzę drugą kreskę. Trzymam kciuki że rozpoczniesz pozytywne informacje na tej stronie i zaraz za Tobą ruszy lawina ciężarówek łącznie ze mną 😉 -
Cynthia wrote:Jestem po wizycie. Na usg widać już pęcherzyk ciążowy 0,55cm, ale odniosłam wrażenie, że doktor jakoś tak sceptycznie do tego podszedł. W sensie, nie powiedział wprost, że fajnie, że się udało, tylko, że trzeba być dobrej myśli, trzymać kciuki itp. Nie wiem, co o tym myśleć. Jajniki dalej powiększone i kolejne dwa tygodnie L4...
Cynthia lubi tę wiadomość
KIR AA
HLA-C c2c2 (oboje)
NK 26%
PAI-1 hetero -
Cynthia wrote:Baba1 przykro mi.
Miałyśmy transfer tego samego dnia, ja Ty i Niebieska. Miałam nadzieję, że to będzie szczęśliwa data dla nas wszystkich. 😔☹️
Niebieska zniknęła z forum i też nie wiadomo co u niej. Ktoś wie? -
Baba1 wrote:Cześć dziewczyny
7 dpt beta 10.2
10 dpt beta 32
14 dpt beta 71
18 dpt wczoraj beta 32
Dziewczyny kiedy teraz dostanę tą pierdoloną miesiączkę ??😢*od 2016 starania o dziecko
*Marzec 2017 pierwsza wizyta w klinice niepłodności
*Grudzień 2017 laparoskopia+ hinteroskopia
-usunięcie przegrody
-Endometrioza 1 stopnia
*Styczeń 2018 Mąż operacja żylaków,zero poprawy morfologia 1-2%
*Kwiecień 2019 IMSI długi protokół
-04.04.2019 transfer😢 -8dpt beta 0.5 -10dpt beta 0.1 brak mrożaczków
*Maj 2019 badanie kariotypów-wynik ok
*Sierpień 2019 badanie na trombofilię-wszystko ok
*Sierpień 2019 badanie kirów
*Styczeń 2020 biopsja endometrium
*Luty 2020 IMSI
-14.02.2020 transfer 2-3 dniowców
#6dpt beta 8,08 #8dpt 27,4 #10dpt 24,5 #11dpt 15,5😢
-sierpień 2020 histeroskopia -wszystko ok
-wrzesień biopsja end. z nk :wynik 1600/10
-12.10 transfer jedynego mrożaka blastka 2bb-beta negatywna
Listopad 2021 ICSI
18.11.21 transfer 3 dniowca 7dpt beta28,11dpt beta 261,13dpt beta 780,18dpt 5000,25dpt mamy serduszko ❤❤❤
Mamy ❄️
13 08.22 Paulina💗💗2490,48 cm, 40+4,poród sn💖 -
Baba1 z zapartym tchem czytałam twojego posta z nadzieją na dobrą wiadomość na końcu a tu 😢przykro mi strasznie, co do okresu po nie pomogę bo nigdy nie miałam bety
Baba1 lubi tę wiadomość
Starania od 2014 roku,
od 2018 Provita
1 procedura krótki protokół 2 komórki, transfer 2 dniowca 😟 brak ❄️
2 procedura krótki protokół 6 komórek, 3 blastki, transfer 2BB😟 2❄️❄️, criotransfer 3BB😢 criotransfer 2BC😢 XI/2020 start 3 i ostatnia procedura
Ja: niedoczynność tarczycy, niskie AMH, endometrioza 2 stopnia, Kir bx brak 4 kirow implantacyjnych, rozjechane cytokiny, komórki nk30%, mutacje PAI i MTHFR w homo
Mąż: słabe nasienie ilość i morfologia 2%, HBA 1% -
xagax wrote:Tylko słowa ja pier.... cisną mi się na usta😏Nie wiem czy nadrobiłaś forum,ale jesteś tu chyba z 7,która w tym miesiącu miała transfer i pozytywną betę,która potem spadła.Jakieś fatum nad nami wisi czy co?Przykro mi😏Ja też jestem zła,już od wtorku jestem wnerwiona 😢A okres dostałam 2 dni po odstawieniu leków.
Z jednej strony fajnie ze coś ruszyło pierwszy raz w życiu
A z drugiej jak miesiąc temu miałam pierwszy transfer i beta 0.5 to tak nie bolało
Już przeszłam rozmowę z mężem bo bałam się ze się nie zgodzi na jeszcze jedna procedurę ale powiedział ze to ode mnie tylko zależy bo to ja na tym cierpię to myśle ze się zdecyduje
-
Baba, wielka szkoda, jakieś fatum wisi nad angeliusowymi staraczkami w tym miesiącu ;( Trzymaj się, kochana.
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi co do biocenozy. Doktorka chciała, żebym zrobiła 10 dc, jak przyjadę na pierwsze UGS, czyli tuż przed owulacją, ale wydawało mi się to trochę późno. Co jak by wyszło, że jest jakiś problem? No to zmieniła to na 5/6 dc, a ja wtedy mam jeszcze plamienie. Może przesunę to ewentualnie o jeden dzień później.Starania o drugie dziecko
HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
LH:FSH poniżej 0,6 (?)
AMH w normie (2,39 ng/ml)
TSH w normie
Diagnoza:
Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
Zamrożony 3AB