X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2020, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aurola wrote:
    Co do wodniaka powiem tak. Zależy jaki masz. Jak duży będzie widać nawet w usg. Ja mialam mały a do tego samoopróżniający się i ta franca jest ciężka do wykrycia. Mialam Sono hsg w AP i drożność wyszła mi idealnie a wodniak i tak byl. Dopiero laparoskopia go wykazała i przy okazji go usuneli. Także wodniak wodniakowi nie równy.
    Jasne zgadzam się co przypadek to inne podejście. W każdym razie warto to cholerstwo usunąć🙂

• aurola Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2020, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynthia wrote:
    Jestem po wizycie. Na usg widać już pęcherzyk ciążowy 0,55cm, ale odniosłam wrażenie, że doktor jakoś tak sceptycznie do tego podszedł. W sensie, nie powiedział wprost, że fajnie, że się udało, tylko, że trzeba być dobrej myśli, trzymać kciuki itp. Nie wiem, co o tym myśleć. Jajniki dalej powiększone i kolejne dwa tygodnie L4...
    Lekarze ciąże stwuerdzaha5hak słychać akcje serca. Jak widać pęcherzyk to jedynie potwierdzają ciąże a czy jest dobrze to tylko ❤️ Ci prawdę powie. Także bądź dobrej myśli. Beta ładnie przyrasta więc będzie ok.

Cynthia, h_anulka lubią tę wiadomość

hchyvfxmo1eygfw1.png
  • Cynthia Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2020, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m_d_f wrote:
    Chyba nikt nie odpowiedział na moje pytanie: czy podczas plamienia można robić biocenozę?

Ja miałam kiedyś podobną sytuację i o ile mnie pamięć nie myli przy biocenozie nie miało to aż takiego znaczenia, tzn. mogła być jakaś pozostałość po okresie w postaci pamienia, ale przy cytologii już powinno być "czysto".

To było dawno temu, mam nadzieję, że dobrze kojarzę, bo nie chciałabym Cię wprowadzić w błąd.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2020, 15:11

atdc20mmyu84cdr0.png
  • Cynthia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia_na_tymczasie wrote:
    Dzisiaj
    https://naforum.zapodaj.net/fdf12c100bce.jpg.html

Mam wrażenie, że na każdym kolejnym teście coraz bardziej wyraźna. 🙂 To by miało sens. 😉

atdc20mmyu84cdr0.png
  • aurola Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m_d_f wrote:
    Chyba nikt nie odpowiedział na moje pytanie: czy podczas plamienia można robić biocenozę?
    Kurcze wiem że cytologi nie na pewno. Ale bioceboza to posiew na obecność patogenów to może nie ma przeciwskazań. Chyba musiałabyś zadzwonić do pielęgniarek.

hchyvfxmo1eygfw1.png
  • Cynthia Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2020, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xagax wrote:
    Gratulacje😀a lekarzem się nie przejmuj😀tu się ciesz to cudowna wiadomość 😀kiedy nast wizyta?

Kolejna wizyta dokładnie za 2 tygodnie w sobotę o wtedy powinno być już widać serduszko i po tej wizycie koniec z Neoparinem i Lutinusem. Trzymajcie kciuki żeby tak było! 🙃

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2020, 15:08

xagax, m_d_f, Wisienka39*, Yoselyn82, Cala lubią tę wiadomość

atdc20mmyu84cdr0.png
  • aurola Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2020, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie nie jestem pewna czy to rzeczywiście pozytyw. Wczoraj wieczorem zrobiłam ten test który Ty polecałaś i nie było nic.
    Ja cie podziwiam. Naprawdę. Ja sikańca nie zrobiłam dopiero bete. Szacun za stalowe nerwy 💪

Wisienka39* lubi tę wiadomość

hchyvfxmo1eygfw1.png
  • lipcowka86 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2020, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evkill wrote:
    Lipcówka, pytałam o koenzym, jaki brałaś?

Brałam 100 mg tego tańszego ze Swansona.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2020, 15:13

evkill lubi tę wiadomość

qdkk6iye60nsfj4p.png
  • Baba1 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2020, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny
    Dawno mnie tu nie było bo od 5 lutego 🙈
    Postanowiłam ze zrobię sobie przerwę z forum i innymi mediami 😉
    Wiec tego 5 byłam na usg przed transferem na naturalnym cyklu i było to ostatnie przed pęcherzyk pękł była owulka endometrium super 11
    Usg było u dr Mańki bo mój w środy nie przyjmuje spoko gość relanium nie przepisał bo twierdzi ze to placebo myśle No cóż 🤷‍♀️
    Transfer 10 lutego w ostatniej chwili jak już czekałam w środku na lekarza zrobili zamiankę wchodzi pielęgniarka i mówi ze mój lekarz ma pilny zabieg i transfer zrobi dr Paliga myśle super poznam anioła moze to dóbr znak ☺️
    Super babka nawet jak była zachwycona moim endometrium a ja jej powiedziałam że jak na mój rocznik to chyba super to powiedziała ze jest z tego samego rocznika i ze nie jestem za stara żeby walczyć 😊przepisała sama relanium Acard i resztę już miałam rozpiskę od mojego lekarza
    I to by było na tyle pozytywów
    7 dpt beta 10.2
    10 dpt beta 32
    14 dpt beta 71
    18 dpt wczoraj beta 32
    Tak wiec jestem już wczoraj po przeryczanym dniu bo naprawdę czułam od pierwszego dnia ze coś się dzieje
    Dziewczyny kiedy teraz dostanę tą pierdoloną miesiączkę ??😢

• aurola Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2020, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m_d_f wrote:

A jak długo się czeka na wynik biocenozy?
    Wydaje mi się ze 5 dni czekałam. Bo jak nic nie wychoduja to 3 dni to czysto jest. A jak coś jest to 7 dni czekają

hchyvfxmo1eygfw1.png
  • xagax Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2020, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie nie jestem pewna czy to rzeczywiście pozytyw. Wczoraj wieczorem zrobiłam ten test który Ty polecałaś i nie było nic.
    O kurde jak to😏u mnie się sprawdził. A na tych twoich ewidentnie jest krecha.Jeden może się pomylić,ale już jak dobrze liczę zrobiłaś 3 to musi być prawda.

*od 2016 starania o dziecko
    *Marzec 2017 pierwsza wizyta w klinice niepłodności
    *Grudzień 2017 laparoskopia+ hinteroskopia
    -usunięcie przegrody
    -Endometrioza 1 stopnia
    *Styczeń 2018 Mąż operacja żylaków,zero poprawy morfologia 1-2%
    *Kwiecień 2019 IMSI długi protokół
    -04.04.2019 transfer😢 -8dpt beta 0.5 -10dpt beta 0.1 brak mrożaczków
    *Maj 2019 badanie kariotypów-wynik ok
    *Sierpień 2019 badanie na trombofilię-wszystko ok
    *Sierpień 2019 badanie kirów
    *Styczeń 2020 biopsja endometrium
    *Luty 2020 IMSI
    -14.02.2020 transfer 2-3 dniowców
    #6dpt beta 8,08 #8dpt 27,4 #10dpt 24,5 #11dpt 15,5😢
    -sierpień 2020 histeroskopia -wszystko ok
    -wrzesień biopsja end. z nk :wynik 1600/10
    -12.10 transfer jedynego mrożaka blastka 2bb-beta negatywna
    Listopad 2021 ICSI
    18.11.21 transfer 3 dniowca 7dpt beta28,11dpt beta 261,13dpt beta 780,18dpt 5000,25dpt mamy serduszko ❤❤❤
    Mamy ❄️
    13 08.22 Paulina💗💗2490,48 cm, 40+4,poród sn💖
  • Meggie1 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2020, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj
    https://naforum.zapodaj.net/fdf12c100bce.jpg.html
    No pięknie kreseczka ciemnieje! :) jejku tak się cieszę!

KIR AA
    HLA-C c2c2 (oboje)
    NK 26%
    PAI-1 hetero
  • Cynthia Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2020, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baba1 wrote:
    Cześć dziewczyny
    Wiec tego 5 byłam na usg przed transferem na naturalnym cyklu i było to ostatnie przed pęcherzyk pękł była owulka endometrium super 11
    Usg było u dr Mańki bo mój w środy nie przyjmuje spoko gość relanium nie przepisał bo twierdzi ze to placebo myśle No cóż 🤷‍♀️
    Transfer 10 lutego w ostatniej chwili jak już czekałam w środku na lekarza zrobili zamiankę wchodzi pielęgniarka i mówi ze mój lekarz ma pilny zabieg i transfer zrobi dr Paliga myśle super poznam anioła moze to dóbr znak ☺️
    Super babka nawet jak była zachwycona moim endometrium a ja jej powiedziałam że jak na mój rocznik to chyba super to powiedziała ze jest z tego samego rocznika i ze nie jestem za stara żeby walczyć 😊przepisała sama relanium Acard i resztę już miałam rozpiskę od mojego lekarza
    7 dpt beta 10.2
    10 dpt beta 32
    14 dpt beta 71
    18 dpt wczoraj beta 32
    Tak wiec jestem już wczoraj po przeryczanym dniu bo naprawdę czułam od pierwszego dnia ze coś się dzieje

Baba1 przykro mi. :( Miałyśmy transfer tego samego dnia, ja Ty i Niebieska. Miałam nadzieję, że to będzie szczęśliwa data dla nas wszystkich. 😔☹️

Niebieska zniknęła z forum i też nie wiadomo co u niej. Ktoś wie?

atdc20mmyu84cdr0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2020, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś

Frelcia ja Cię wogóle podziwiam że robisz testy przed betą. Ty masz stalowe nerwy.
    Też widzę drugą kreskę. Trzymam kciuki że rozpoczniesz pozytywne informacje na tej stronie i zaraz za Tobą ruszy lawina ciężarówek łącznie ze mną 😉

• Meggie1 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2020, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynthia wrote:
    Jestem po wizycie. Na usg widać już pęcherzyk ciążowy 0,55cm, ale odniosłam wrażenie, że doktor jakoś tak sceptycznie do tego podszedł. W sensie, nie powiedział wprost, że fajnie, że się udało, tylko, że trzeba być dobrej myśli, trzymać kciuki itp. Nie wiem, co o tym myśleć. Jajniki dalej powiększone i kolejne dwa tygodnie L4...
    U mnie było to samo. Dopiero teraz (w 16tc) lekarz powiedział, ze wyszlismy na prostą. A pierwsze dwie wizyty to tez brak entuzjazmu... mysle, ze oni już dużo widzieli i nie chcą nas pozytywnie nastawiać. Dbaj o siebie :*

Cynthia lubi tę wiadomość

KIR AA
    HLA-C c2c2 (oboje)
    NK 26%
    PAI-1 hetero
  • Baba1 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2020, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynthia wrote:
    Baba1 przykro mi. :( Miałyśmy transfer tego samego dnia, ja Ty i Niebieska. Miałam nadzieję, że to będzie szczęśliwa data dla nas wszystkich. 😔☹️

Niebieska zniknęła z forum i też nie wiadomo co u niej. Ktoś wie?
    Tez miałam taką nadzieje chociaż beta od początku nie była za ciekawa ale do końca miałam nadzieje 😢

• xagax Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2020, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baba1 wrote:
    Cześć dziewczyny
    7 dpt beta 10.2
    10 dpt beta 32
    14 dpt beta 71
    18 dpt wczoraj beta 32
    Tylko słowa ja pier.... cisną mi się na usta😏Nie wiem czy nadrobiłaś forum,ale jesteś tu chyba z 7,która w tym miesiącu miała transfer i pozytywną betę,która potem spadła.Jakieś fatum nad nami wisi czy co?Przykro mi😏Ja też jestem zła,już od wtorku jestem wnerwiona 😢A okres dostałam 2 dni po odstawieniu leków.

*od 2016 starania o dziecko
    *Marzec 2017 pierwsza wizyta w klinice niepłodności
    *Grudzień 2017 laparoskopia+ hinteroskopia
    -usunięcie przegrody
    -Endometrioza 1 stopnia
    *Styczeń 2018 Mąż operacja żylaków,zero poprawy morfologia 1-2%
    *Kwiecień 2019 IMSI długi protokół
    -04.04.2019 transfer😢 -8dpt beta 0.5 -10dpt beta 0.1 brak mrożaczków
    *Maj 2019 badanie kariotypów-wynik ok
    *Sierpień 2019 badanie na trombofilię-wszystko ok
    *Sierpień 2019 badanie kirów
    *Styczeń 2020 biopsja endometrium
    *Luty 2020 IMSI
    -14.02.2020 transfer 2-3 dniowców
    #6dpt beta 8,08 #8dpt 27,4 #10dpt 24,5 #11dpt 15,5😢
    -sierpień 2020 histeroskopia -wszystko ok
    -wrzesień biopsja end. z nk :wynik 1600/10
    -12.10 transfer jedynego mrożaka blastka 2bb-beta negatywna
    Listopad 2021 ICSI
    18.11.21 transfer 3 dniowca 7dpt beta28,11dpt beta 261,13dpt beta 780,18dpt 5000,25dpt mamy serduszko ❤❤❤
    Mamy ❄️
    13 08.22 Paulina💗💗2490,48 cm, 40+4,poród sn💖
  • Luna Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2020, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baba1 z zapartym tchem czytałam twojego posta z nadzieją na dobrą wiadomość na końcu a tu 😢przykro mi strasznie, co do okresu po nie pomogę bo nigdy nie miałam bety

Baba1 lubi tę wiadomość

Starania od 2014 roku,
    od 2018 Provita
    1 procedura krótki protokół 2 komórki, transfer 2 dniowca 😟 brak ❄️
    2 procedura krótki protokół 6 komórek, 3 blastki, transfer 2BB😟 2❄️❄️, criotransfer 3BB😢 criotransfer 2BC😢 XI/2020 start 3 i ostatnia procedura
    Ja: niedoczynność tarczycy, niskie AMH, endometrioza 2 stopnia, Kir bx brak 4 kirow implantacyjnych, rozjechane cytokiny, komórki nk30%, mutacje PAI i MTHFR w homo
    Mąż: słabe nasienie ilość i morfologia 2%, HBA 1%
  • Baba1 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2020, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xagax wrote:
    Tylko słowa ja pier.... cisną mi się na usta😏Nie wiem czy nadrobiłaś forum,ale jesteś tu chyba z 7,która w tym miesiącu miała transfer i pozytywną betę,która potem spadła.Jakieś fatum nad nami wisi czy co?Przykro mi😏Ja też jestem zła,już od wtorku jestem wnerwiona 😢A okres dostałam 2 dni po odstawieniu leków.
    Mam nadzieje ze jutro przyjdzie i szybko pojadę po ostatniego kropka
    Z jednej strony fajnie ze coś ruszyło pierwszy raz w życiu
    A z drugiej jak miesiąc temu miałam pierwszy transfer i beta 0.5 to tak nie bolało
    Już przeszłam rozmowę z mężem bo bałam się ze się nie zgodzi na jeszcze jedna procedurę ale powiedział ze to ode mnie tylko zależy bo to ja na tym cierpię to myśle ze się zdecyduje

• m_d_f Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2020, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baba, wielka szkoda, jakieś fatum wisi nad angeliusowymi staraczkami w tym miesiącu ;( Trzymaj się, kochana.

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi co do biocenozy. Doktorka chciała, żebym zrobiła 10 dc, jak przyjadę na pierwsze UGS, czyli tuż przed owulacją, ale wydawało mi się to trochę późno. Co jak by wyszło, że jest jakiś problem? No to zmieniła to na 5/6 dc, a ja wtedy mam jeszcze plamienie. Może przesunę to ewentualnie o jeden dzień później.

Starania o drugie dziecko

HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
    Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
    Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)

Hormony w normie
    LH:FSH poniżej 0,6 (?)
    AMH w normie (2,39 ng/ml)
    TSH w normie

Diagnoza:
    Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
    Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019

Leczenie:
    Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
    Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
    Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
    Zamrożony 3AB
‹‹ 2285 2286 2287 2288 2289 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ