Angelius Provita- Katowice
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny. Wpadłam się przywitać i pogratulować szczęściarom, a także myślami przytulić te, które poniosły porażkę.
Ja odpoczywam od tematu. Daje sobie czas na wymyślenie co dalej.
Pia mam pytanko do Ciebie. Z tego co pamiętam to miałaś antyki przed histero. Brałas bez przerwy na krwawienie? Też mam zamiar wskoczyć na tabletki żeby już nie przesuwać terminu ale nie dopytałam o te tabletki mojej Pani doktor. Natomiast rozumiem, że powinnam je brać ciągiem?Pia88 lubi tę wiadomość
03-05.2025 8 FET 4AB 💔 9+2/10 tc [*] ♂️ 😔 (krwiaki)
12.2024 IV IMSI 18 komórek, 10 MII, 9 zapłodnień, 8a,10a, 3AA, 4AB
08.2024 FET 8a❌
06.2024 FET 8a❌
04.2024 FET 4BA ❌
12.2023 FET 3BB ❌
12.22- 01.23 FET 4AB 💔 9/10 tc [*] ♂️ 😔 (krwiaki)
01.2022 III IMSI InviMed Wro, długi: 29 kom./19 MII/12 zapłodnień/2x8a, 3bb,4ab,4ba.
25.07.2020 FET 8b: 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, krwotoki (krwiaki), niewydolność szyjki 23tc, pessar, hipotrofia - - >ciężki start ale jest na świecie! ♀️💜
12.19 II IMSI AP Kato, długi prot.: 17 komórek/ 8MII/ 4 zapłodnienia/1x8b
06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 MII/5 zapłodnień/ 1 zarodek 2BB ETcb 😥 💔
IUI 03.04.19
Ja: AMH ok 3; mix G-B/Hashi, łuszczyca, RZS, zrosty i zwapnienia macicy, PAI homo, KIR AA, przegroda macicy usunięta, Endo i adenomioza, po cholecystektomii (10.2023). Cd138✔️ NK 6/1 , cross 54%
Mąż: MSOME 0%
Walka od 2016 -
Pia88 wrote:Dzięki za odzew dziewczyny! Jutro mija tydzień od zabiegu, w czwartek wizyta kontrolna u doktor i decyzja.
Teraz jest tendencja spadkowa, ale jeszcze w weekend to była rzeźnia. Do tego miałam okropne skurcze.
Pisałam do Pani Doktor i powiedziała, że może tak być.
Jutro idę jeszcze dla świętego spokoju na USG piersi. Mimo, że schudłam 13kg to cycki ani drgnęły😡 Nadal mam rozmiar G. Mam nadzieję, że moje i tak duże torbiele nie powiększyły się po pierwszej procedurze.
Pia co robiłaś że schudłaś 13 kg? Powodzenia na wizycie
Dziewczyny orientujecie się ile kosztuje wlew z accofilu w AP? Chciałabym finansowo się przygotować a nie mam zielonego pojęcia ile mogą liczyćPia88 lubi tę wiadomość
Starania od 2014 roku,
od 2018 Provita
1 procedura krótki protokół 2 komórki, transfer 2 dniowca 😟 brak ❄️
2 procedura krótki protokół 6 komórek, 3 blastki, transfer 2BB😟 2❄️❄️, criotransfer 3BB😢 criotransfer 2BC😢 XI/2020 start 3 i ostatnia procedura
Ja: niedoczynność tarczycy, niskie AMH, endometrioza 2 stopnia, Kir bx brak 4 kirow implantacyjnych, rozjechane cytokiny, komórki nk30%, mutacje PAI i MTHFR w homo
Mąż: słabe nasienie ilość i morfologia 2%, HBA 1% -
Luna wrote:Pia co robiłaś że schudłaś 13 kg? Powodzenia na wizycie
Dziewczyny orientujecie się ile kosztuje wlew z accofilu w AP? Chciałabym finansowo się przygotować a nie mam zielonego pojęcia ile mogą liczyćmoja historia
"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie" -
Pia88 wrote:Dzięki za odzew dziewczyny! Jutro mija tydzień od zabiegu, w czwartek wizyta kontrolna u doktor i decyzja.
Teraz jest tendencja spadkowa, ale jeszcze w weekend to była rzeźnia. Do tego miałam okropne skurcze.
Jutro idę jeszcze dla świętego spokoju na USG piersi. Mimo, że schudłam 13kg to cycki ani drgnęły😡 Nadal mam rozmiar G. Mam nadzieję, że moje i tak duże torbiele nie powiększyły się po pierwszej procedurze.Pia88 lubi tę wiadomość
moja historia
"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie" -
evkill wrote:Wlew jest w ramach wizyty. A sam acofil chyba coś koło 40 zł.Starania od 2014 roku,
od 2018 Provita
1 procedura krótki protokół 2 komórki, transfer 2 dniowca 😟 brak ❄️
2 procedura krótki protokół 6 komórek, 3 blastki, transfer 2BB😟 2❄️❄️, criotransfer 3BB😢 criotransfer 2BC😢 XI/2020 start 3 i ostatnia procedura
Ja: niedoczynność tarczycy, niskie AMH, endometrioza 2 stopnia, Kir bx brak 4 kirow implantacyjnych, rozjechane cytokiny, komórki nk30%, mutacje PAI i MTHFR w homo
Mąż: słabe nasienie ilość i morfologia 2%, HBA 1% -
Frelcia_na_tymczasie wrote:W 26 dc
Przy transferze blastki, od daty transferu odejmujesz 6 dni i to jest umowny dzień owulacji. Od terminu owulacji odejmujesz 14 dni i wychodzi Ci data 1dc. Wyliczyłam że jesteś w 3tc6d a za datę OM powinno się przyjąć 5.02.2020
Mogłam się oczywiście pomylić 😉 jeśli tak to mnie poprawcie 🙂
Możesz też skorzystać z kalkulatora od Meggi.Frelcia_na_tymczasie lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnylipcowka86 wrote:Przy transferze blastki, od daty transferu odejmujesz 6 dni i to jest umowny dzień owulacji. Od terminu owulacji odejmujesz 14 dni i wychodzi Ci data 1dc. Wyliczyłam że jesteś w 3tc6d a za datę OM powinno się przyjąć 5.02.2020
Mogłam się oczywiście pomylić 😉 jeśli tak to mnie poprawcie 🙂
Możesz też skorzystać z kalkulatora od Meggi.lipcowka86 lubi tę wiadomość
-
Jutro idę jeszcze dla świętego spokoju na USG piersi. Mimo, że schudłam 13kg to cycki ani drgnęły😡 Nadal mam rozmiar G. Mam nadzieję, że moje i tak duże torbiele nie powiększyły się po pierwszej procedurze.
Ja ja schudłam przy metformaxie 12 kg to wszystko poszło w dół a cycki zostały takie jakie były. 😀
Kciuki mocne za USG i za wizytę u ginekolog! 💪💪Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
nick nieaktualnyPozwólcie, że odpiszę zbiorowo:
1. Ewcia, dobrze że się odezwałaś, bo się już zastanawiałam jak się czujesz i co u Ciebie.
Co do tabletek to tak, biorę Rigevidon bez przerwy od połowy grudnia.
2. Luna, jesteśmy na diecie z mężem przepisanej przez dietetyczkę. Nie miałam takiego szczęścia jak Yoselyn, że tylko przy braniu metforminy schudłam.
3. Baba, Yoselyn - dzięki za wsparcie.
Jeśli jeszcze mam pytanko: zaczął mi się wyżynać ząb mądrości (kurde!).
Czy myślicie, że mogę go teraz usunąć czy lepiej odpuścić? Ma to jakiś wpływ?
Na dniach zacznę pewnie Gonapeptyl
Baba1, Luna lubią tę wiadomość
-
Dzięki Pia 🙂
Jak się czuje? Średnio... Nie wiem co robić dalej... Nie jestem zdecydowana na immunilogie. Nie mam na to ani kasy ani zdrowia ani chęci. Ale martwią mnie te zjebane kiry. Może sama się nakręcam, a może internet mnie nakręca. Dlatego robię odwyk. To też zalecenie psychologa żeby znaleźć czas na życie bez niepłodności. No i staram się znaleźć ten moment w ciągu dnia kiedy o tym nie myślę. Nie jest łatwo ale staram się 🙂
Zęby mądrości mam wyrwane wszystkie. Miałam usuwane chirurgicznie. Jednego w styczniu a w lutym planowałam crio, z racji usuwania chirurgicznego miałam szwy. Nie miałam żadnych powikłań. Jeśli Twój już się wyrzyna to usunięcie go powinno być też łatwiejsze bez cięcia kości.
Z 4 zębów które usuwałam 2 były bezproblemowe. Jeden długo ropial, innym razem bardzo spuchłam na tydzień.
Myślę, że powinnaś go usunąć minimum na 3 tyg przed punkcja żeby dziaslo się ładnie wygoiło.
Natomiast jeśli Cię nie boli bardzo, nie ciągnie całe dziąsło, nie dretwieje ci pół twarzy i nie masz większych dolegliwości to możesz też poczekać. Zęby mądrości czasem latami się próbują wydostać 🙂 możesz plukać dziaslo dentoseptem na ból i przeciwzapalnie.Pia88 lubi tę wiadomość
03-05.2025 8 FET 4AB 💔 9+2/10 tc [*] ♂️ 😔 (krwiaki)
12.2024 IV IMSI 18 komórek, 10 MII, 9 zapłodnień, 8a,10a, 3AA, 4AB
08.2024 FET 8a❌
06.2024 FET 8a❌
04.2024 FET 4BA ❌
12.2023 FET 3BB ❌
12.22- 01.23 FET 4AB 💔 9/10 tc [*] ♂️ 😔 (krwiaki)
01.2022 III IMSI InviMed Wro, długi: 29 kom./19 MII/12 zapłodnień/2x8a, 3bb,4ab,4ba.
25.07.2020 FET 8b: 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, krwotoki (krwiaki), niewydolność szyjki 23tc, pessar, hipotrofia - - >ciężki start ale jest na świecie! ♀️💜
12.19 II IMSI AP Kato, długi prot.: 17 komórek/ 8MII/ 4 zapłodnienia/1x8b
06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 MII/5 zapłodnień/ 1 zarodek 2BB ETcb 😥 💔
IUI 03.04.19
Ja: AMH ok 3; mix G-B/Hashi, łuszczyca, RZS, zrosty i zwapnienia macicy, PAI homo, KIR AA, przegroda macicy usunięta, Endo i adenomioza, po cholecystektomii (10.2023). Cd138✔️ NK 6/1 , cross 54%
Mąż: MSOME 0%
Walka od 2016 -
Pia88 wrote:Pozwólcie, że odpiszę zbiorowo:
1. Ewcia, dobrze że się odezwałaś, bo się już zastanawiałam jak się czujesz i co u Ciebie.
2. Luna, jesteśmy na diecie z mężem przepisanej przez dietetyczkę. Nie miałam takiego szczęścia jak Yoselyn, że tylko przy braniu metforminy schudłam.
Na dniach zacznę pewnie GonapeptylPia88 lubi tę wiadomość
-
Pia88 wrote:Pozwólcie, że odpiszę zbiorowo:
Na dniach zacznę pewnie Gonapeptyl
-
Pią u mnie skutkiem ubocznym było latanie do WC w dzień w dzień, spędziłam tam więcej czasu niż w pokoju. Czyściło mnie i to strasznie. Potem już nie co dziennie a co 2-3 dni a potem już co raz rzadziejMój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Ewa89_89 wrote:Dzięki Pia 🙂
Jak się czuje? Średnio... Nie wiem co robić dalej... Nie jestem zdecydowana na immunilogie. Nie mam na to ani kasy ani zdrowia ani chęci. Ale martwią mnie te zjebane kiry. Może sama się nakręcam, a może internet mnie nakręca. Dlatego robię odwyk. To też zalecenie psychologa żeby znaleźć czas na życie bez niepłodności. No i staram się znaleźć ten moment w ciągu dnia kiedy o tym nie myślę. Nie jest łatwo ale staram się 🙂
Zęby mądrości mam wyrwane wszystkie. Miałam usuwane chirurgicznie. Jednego w styczniu a w lutym planowałam crio, z racji usuwania chirurgicznego miałam szwy. Nie miałam żadnych powikłań. Jeśli Twój już się wyrzyna to usunięcie go powinno być też łatwiejsze bez cięcia kości.
Z 4 zębów które usuwałam 2 były bezproblemowe. Jeden długo ropial, innym razem bardzo spuchłam na tydzień.
Myślę, że powinnaś go usunąć minimum na 3 tyg przed punkcja żeby dziaslo się ładnie wygoiło.
Natomiast jeśli Cię nie boli bardzo, nie ciągnie całe dziąsło, nie dretwieje ci pół twarzy i nie masz większych dolegliwości to możesz też poczekać. Zęby mądrości czasem latami się próbują wydostać 🙂 możesz plukać dziaslo dentoseptem na ból i przeciwzapalnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2020, 11:51
AP od 8/2019
POF - procedura z KD
1/2020 - ❄ - bez reakcji 😑
2/2020 - ❄ - cb 😢
4/2020 - ❄ - 😢😢😢
8/2020 ♥️🤰BOY
04/2021 Witamy na świecie 👨👩👦
❄ Oddany do adopcji -
nick nieaktualnyJesteście Kochane, dzięki.
Zapytam jeszcze Panią Doktor w czwartek co ona o tym sądzi.
W piątek mam wizytę u dentysty.
Nie mam tam ani żadnego stanu zapalnego ani nic, po prostu on co chwilę wyłazi (połowę już wyszło) i zastanawiam się nad negatywnymi skutkami takiego wyżynania się..
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPia88 wrote:Ewcia, ja żeby jakoś oderwać się od tematu zajęłam się sprzedażą Thermomixów i prowadzeniem bloga.
Ale jak widać im bliżej procedury tym bardziej zaczynam panikować..
Oooo jak już będzie tak daleko to jestem chętna na Thermomixamasz klientkę!
-
I_ga wrote:I ja się doktoryzuje w immuno i ciągle daleka jestem od decyzji. Głównie dlatego, że i tak na zbyt wiele w tym zakresie bym się nie zgodziła. Ciekawe czy dr w ogóle będzie wskazywał ten kierunek...
Koszty badań nie są tak wielkie jak się wydaje, mysle ze w 2000-2500 idzie się zamknąć.
Ja absolutnie nikogo nie namawiam, jedynie podaje swój przykład.Cala lubi tę wiadomość
KIR AA
HLA-C c2c2 (oboje)
NK 26%
PAI-1 hetero -
Pia88 wrote:Ewcia, ja żeby jakoś oderwać się od tematu zajęłam się sprzedażą Thermomixów i prowadzeniem bloga.
Ale jak widać im bliżej procedury tym bardziej zaczynam panikować..KIR AA
HLA-C c2c2 (oboje)
NK 26%
PAI-1 hetero