X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • Ewa89_89 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2020, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Wpadłam się przywitać i pogratulować szczęściarom, a także myślami przytulić te, które poniosły porażkę.

Ja odpoczywam od tematu. Daje sobie czas na wymyślenie co dalej.

Pia mam pytanko do Ciebie. Z tego co pamiętam to miałaś antyki przed histero. Brałas bez przerwy na krwawienie? Też mam zamiar wskoczyć na tabletki żeby już nie przesuwać terminu ale nie dopytałam o te tabletki mojej Pani doktor. Natomiast rozumiem, że powinnam je brać ciągiem?

Pia88 lubi tę wiadomość

03-05.2025 8 FET 4AB 💔 9+2/10 tc [*] ♂️ 😔 (krwiaki)
    12.2024 IV IMSI 18 komórek, 10 MII, 9 zapłodnień, 8a,10a, 3AA, 4AB

08.2024 FET 8a❌
    06.2024 FET 8a❌
    04.2024 FET 4BA ❌
    12.2023 FET 3BB ❌
    12.22- 01.23 FET 4AB 💔 9/10 tc [*] ♂️ 😔 (krwiaki)

01.2022 III IMSI InviMed Wro, długi: 29 kom./19 MII/12 zapłodnień/2x8a, 3bb,4ab,4ba.

25.07.2020 FET 8b: 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, krwotoki (krwiaki), niewydolność szyjki 23tc, pessar, hipotrofia - - >ciężki start ale jest na świecie! ♀️💜

12.19 II IMSI AP Kato, długi prot.: 17 komórek/ 8MII/ 4 zapłodnienia/1x8b
    06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 MII/5 zapłodnień/ 1 zarodek 2BB ET :-( cb 😥 💔
    IUI 03.04.19 :(

Ja: AMH ok 3; mix G-B/Hashi, łuszczyca, RZS, zrosty i zwapnienia macicy, PAI homo, KIR AA, przegroda macicy usunięta, Endo i adenomioza, po cholecystektomii (10.2023). Cd138✔️ NK 6/1 , cross 54%

Mąż: MSOME 0%

Walka od 2016
  • Luna Autorytet

Wysłany: 3 marca 2020, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia88 wrote:
    Dzięki za odzew dziewczyny! Jutro mija tydzień od zabiegu, w czwartek wizyta kontrolna u doktor i decyzja.
    Teraz jest tendencja spadkowa, ale jeszcze w weekend to była rzeźnia. Do tego miałam okropne skurcze.
    Pisałam do Pani Doktor i powiedziała, że może tak być.

Jutro idę jeszcze dla świętego spokoju na USG piersi. Mimo, że schudłam 13kg to cycki ani drgnęły😡 Nadal mam rozmiar G. Mam nadzieję, że moje i tak duże torbiele nie powiększyły się po pierwszej procedurze.

Pia co robiłaś że schudłaś 13 kg? Powodzenia na wizycie

Dziewczyny orientujecie się ile kosztuje wlew z accofilu w AP? Chciałabym finansowo się przygotować a nie mam zielonego pojęcia ile mogą liczyć

Pia88 lubi tę wiadomość

Starania od 2014 roku,
    od 2018 Provita
    1 procedura krótki protokół 2 komórki, transfer 2 dniowca 😟 brak ❄️
    2 procedura krótki protokół 6 komórek, 3 blastki, transfer 2BB😟 2❄️❄️, criotransfer 3BB😢 criotransfer 2BC😢 XI/2020 start 3 i ostatnia procedura
    Ja: niedoczynność tarczycy, niskie AMH, endometrioza 2 stopnia, Kir bx brak 4 kirow implantacyjnych, rozjechane cytokiny, komórki nk30%, mutacje PAI i MTHFR w homo
    Mąż: słabe nasienie ilość i morfologia 2%, HBA 1%
  • evkill Autorytet

Wysłany: 3 marca 2020, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna wrote:
    Pia co robiłaś że schudłaś 13 kg? Powodzenia na wizycie

Dziewczyny orientujecie się ile kosztuje wlew z accofilu w AP? Chciałabym finansowo się przygotować a nie mam zielonego pojęcia ile mogą liczyć
    Wlew jest w ramach wizyty. A sam acofil chyba coś koło 40 zł.

moja historia

"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie"
  • evkill Autorytet

Wysłany: 3 marca 2020, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia88 wrote:
    Dzięki za odzew dziewczyny! Jutro mija tydzień od zabiegu, w czwartek wizyta kontrolna u doktor i decyzja.
    Teraz jest tendencja spadkowa, ale jeszcze w weekend to była rzeźnia. Do tego miałam okropne skurcze.

Jutro idę jeszcze dla świętego spokoju na USG piersi. Mimo, że schudłam 13kg to cycki ani drgnęły😡 Nadal mam rozmiar G. Mam nadzieję, że moje i tak duże torbiele nie powiększyły się po pierwszej procedurze.
    Nic tylko się cieszyć seksowna figurą. 😚

Pia88 lubi tę wiadomość

moja historia

"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie"
  • Luna Autorytet

Wysłany: 3 marca 2020, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evkill wrote:
    Wlew jest w ramach wizyty. A sam acofil chyba coś koło 40 zł.
    Dzięki już myslalm że będę musiała z 400 zł liczyć 🤪

Starania od 2014 roku,
    od 2018 Provita
    1 procedura krótki protokół 2 komórki, transfer 2 dniowca 😟 brak ❄️
    2 procedura krótki protokół 6 komórek, 3 blastki, transfer 2BB😟 2❄️❄️, criotransfer 3BB😢 criotransfer 2BC😢 XI/2020 start 3 i ostatnia procedura
    Ja: niedoczynność tarczycy, niskie AMH, endometrioza 2 stopnia, Kir bx brak 4 kirow implantacyjnych, rozjechane cytokiny, komórki nk30%, mutacje PAI i MTHFR w homo
    Mąż: słabe nasienie ilość i morfologia 2%, HBA 1%
  • lipcowka86 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2020, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia_na_tymczasie wrote:
    W 26 dc

Przy transferze blastki, od daty transferu odejmujesz 6 dni i to jest umowny dzień owulacji. Od terminu owulacji odejmujesz 14 dni i wychodzi Ci data 1dc. Wyliczyłam że jesteś w 3tc6d a za datę OM powinno się przyjąć 5.02.2020
    Mogłam się oczywiście pomylić 😉 jeśli tak to mnie poprawcie 🙂
    Możesz też skorzystać z kalkulatora od Meggi.

Frelcia_na_tymczasie lubi tę wiadomość

qdkk6iye60nsfj4p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2020, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipcowka86 wrote:
    Przy transferze blastki, od daty transferu odejmujesz 6 dni i to jest umowny dzień owulacji. Od terminu owulacji odejmujesz 14 dni i wychodzi Ci data 1dc. Wyliczyłam że jesteś w 3tc6d a za datę OM powinno się przyjąć 5.02.2020
    Mogłam się oczywiście pomylić 😉 jeśli tak to mnie poprawcie 🙂
    Możesz też skorzystać z kalkulatora od Meggi.
    Dzięki tak właśnie wyszło 😊 czyli jutro 4tc0d

lipcowka86 lubi tę wiadomość

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2020, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia88 wrote:

Ja ja schudłam przy metformaxie 12 kg to wszystko poszło w dół a cycki zostały takie jakie były. 😀

Kciuki mocne za USG i za wizytę u ginekolog! 💪💪

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2020, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozwólcie, że odpiszę zbiorowo:

1. Ewcia, dobrze że się odezwałaś, bo się już zastanawiałam jak się czujesz i co u Ciebie.
    Co do tabletek to tak, biorę Rigevidon bez przerwy od połowy grudnia.

2. Luna, jesteśmy na diecie z mężem przepisanej przez dietetyczkę. Nie miałam takiego szczęścia jak Yoselyn, że tylko przy braniu metforminy schudłam.

3. Baba, Yoselyn - dzięki za wsparcie.

Jeśli jeszcze mam pytanko: zaczął mi się wyżynać ząb mądrości (kurde!).
    Czy myślicie, że mogę go teraz usunąć czy lepiej odpuścić? Ma to jakiś wpływ?
    Na dniach zacznę pewnie Gonapeptyl

Baba1, Luna lubią tę wiadomość

• Ewa89_89 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2020, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Pia 🙂
    Jak się czuje? Średnio... Nie wiem co robić dalej... Nie jestem zdecydowana na immunilogie. Nie mam na to ani kasy ani zdrowia ani chęci. Ale martwią mnie te zjebane kiry. Może sama się nakręcam, a może internet mnie nakręca. Dlatego robię odwyk. To też zalecenie psychologa żeby znaleźć czas na życie bez niepłodności. No i staram się znaleźć ten moment w ciągu dnia kiedy o tym nie myślę. Nie jest łatwo ale staram się 🙂

Zęby mądrości mam wyrwane wszystkie. Miałam usuwane chirurgicznie. Jednego w styczniu a w lutym planowałam crio, z racji usuwania chirurgicznego miałam szwy. Nie miałam żadnych powikłań. Jeśli Twój już się wyrzyna to usunięcie go powinno być też łatwiejsze bez cięcia kości.

Z 4 zębów które usuwałam 2 były bezproblemowe. Jeden długo ropial, innym razem bardzo spuchłam na tydzień.

Myślę, że powinnaś go usunąć minimum na 3 tyg przed punkcja żeby dziaslo się ładnie wygoiło.
    Natomiast jeśli Cię nie boli bardzo, nie ciągnie całe dziąsło, nie dretwieje ci pół twarzy i nie masz większych dolegliwości to możesz też poczekać. Zęby mądrości czasem latami się próbują wydostać 🙂 możesz plukać dziaslo dentoseptem na ból i przeciwzapalnie.

Pia88 lubi tę wiadomość

03-05.2025 8 FET 4AB 💔 9+2/10 tc [*] ♂️ 😔 (krwiaki)
    12.2024 IV IMSI 18 komórek, 10 MII, 9 zapłodnień, 8a,10a, 3AA, 4AB

08.2024 FET 8a❌
    06.2024 FET 8a❌
    04.2024 FET 4BA ❌
    12.2023 FET 3BB ❌
    12.22- 01.23 FET 4AB 💔 9/10 tc [*] ♂️ 😔 (krwiaki)

01.2022 III IMSI InviMed Wro, długi: 29 kom./19 MII/12 zapłodnień/2x8a, 3bb,4ab,4ba.

25.07.2020 FET 8b: 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, krwotoki (krwiaki), niewydolność szyjki 23tc, pessar, hipotrofia - - >ciężki start ale jest na świecie! ♀️💜

12.19 II IMSI AP Kato, długi prot.: 17 komórek/ 8MII/ 4 zapłodnienia/1x8b
    06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 MII/5 zapłodnień/ 1 zarodek 2BB ET :-( cb 😥 💔
    IUI 03.04.19 :(

Ja: AMH ok 3; mix G-B/Hashi, łuszczyca, RZS, zrosty i zwapnienia macicy, PAI homo, KIR AA, przegroda macicy usunięta, Endo i adenomioza, po cholecystektomii (10.2023). Cd138✔️ NK 6/1 , cross 54%

Mąż: MSOME 0%

Walka od 2016
  • Martinka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2020, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia88 wrote:

1. Ewcia, dobrze że się odezwałaś, bo się już zastanawiałam jak się czujesz i co u Ciebie.

2. Luna, jesteśmy na diecie z mężem przepisanej przez dietetyczkę. Nie miałam takiego szczęścia jak Yoselyn, że tylko przy braniu metforminy schudłam.

Pia, piękny wynik z wagą. Tak trzymać💪 A przeszkadza Ci bardzo ten ząb? Może poczekaj z wyrwaniem żeby się nie zrobił jakiś niepotrzebny stan zapalny🤔

Pia88 lubi tę wiadomość

0901d7c722.png
  • Baba1 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2020, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia88 wrote:

Pia myśle ze usuń teraz ząbka 😏Moja siostra stomatolog tez tak mówi 😉różnie z nimi jest 😏

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2020, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pią u mnie skutkiem ubocznym było latanie do WC w dzień w dzień, spędziłam tam więcej czasu niż w pokoju. Czyściło mnie i to strasznie. Potem już nie co dziennie a co 2-3 dni a potem już co raz rzadziej

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • I_ga Autorytet

Wysłany: 3 marca 2020, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa89_89 wrote:
    Dzięki Pia 🙂
    Jak się czuje? Średnio... Nie wiem co robić dalej... Nie jestem zdecydowana na immunilogie. Nie mam na to ani kasy ani zdrowia ani chęci. Ale martwią mnie te zjebane kiry. Może sama się nakręcam, a może internet mnie nakręca. Dlatego robię odwyk. To też zalecenie psychologa żeby znaleźć czas na życie bez niepłodności. No i staram się znaleźć ten moment w ciągu dnia kiedy o tym nie myślę. Nie jest łatwo ale staram się 🙂

Zęby mądrości mam wyrwane wszystkie. Miałam usuwane chirurgicznie. Jednego w styczniu a w lutym planowałam crio, z racji usuwania chirurgicznego miałam szwy. Nie miałam żadnych powikłań. Jeśli Twój już się wyrzyna to usunięcie go powinno być też łatwiejsze bez cięcia kości.

Z 4 zębów które usuwałam 2 były bezproblemowe. Jeden długo ropial, innym razem bardzo spuchłam na tydzień.

Myślę, że powinnaś go usunąć minimum na 3 tyg przed punkcja żeby dziaslo się ładnie wygoiło.
    Natomiast jeśli Cię nie boli bardzo, nie ciągnie całe dziąsło, nie dretwieje ci pół twarzy i nie masz większych dolegliwości to możesz też poczekać. Zęby mądrości czasem latami się próbują wydostać 🙂 możesz plukać dziaslo dentoseptem na ból i przeciwzapalnie.
    I ja się doktoryzuje w immuno i ciągle daleka jestem od decyzji. Głównie dlatego, że i tak na zbyt wiele w tym zakresie bym się nie zgodziła. Ciekawe czy dr w ogóle będzie wskazywał ten kierunek...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2020, 11:51

AP od 8/2019
    POF - procedura z KD
    1/2020 - ❄ - bez reakcji 😑
    2/2020 - ❄ - cb 😢
    4/2020 - ❄ - 😢😢😢
    8/2020 ♥️🤰BOY
    04/2021 Witamy na świecie 👨‍👩‍👦
    ❄ Oddany do adopcji
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2020, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteście Kochane, dzięki.
    Zapytam jeszcze Panią Doktor w czwartek co ona o tym sądzi.
    W piątek mam wizytę u dentysty.
    Nie mam tam ani żadnego stanu zapalnego ani nic, po prostu on co chwilę wyłazi (połowę już wyszło) i zastanawiam się nad negatywnymi skutkami takiego wyżynania się..

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2020, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia, ja żeby jakoś oderwać się od tematu zajęłam się sprzedażą Thermomixów i prowadzeniem bloga.
    Ale jak widać im bliżej procedury tym bardziej zaczynam panikować..

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2020, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia88 wrote:
    Ewcia, ja żeby jakoś oderwać się od tematu zajęłam się sprzedażą Thermomixów i prowadzeniem bloga.

Oooo jak już będzie tak daleko to jestem chętna na Thermomixa :) masz klientkę!

• Meggie1 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2020, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I_ga wrote:
    I ja się doktoryzuje w immuno i ciągle daleka jestem od decyzji. Głównie dlatego, że i tak na zbyt wiele w tym zakresie bym się nie zgodziła. Ciekawe czy dr w ogóle będzie wskazywał ten kierunek...
    Ja nigdy nie zapomnę jak koleżanka, która już jeździła do Łodzi się leczyć, mówiła żebym badała immunologie. Oczywiście wyobrażenie kupy kasy, dojazdy i myśl „mnie to pewnie nie dotyczy” zakłonily mnie do zlania tematu. Zrobiłam IUI, kolejne IUI, in vitro (zarodek 3AB), dopiero wtedy wróciłam do tematu. Immunologia zajęła mi 1,5 miesiąca, 2 wizyty w Lodzi, a jestem dość ciężkim przypadkiem (trombofilia, KIR AA, hla-c męża c2c2 i moje c2c2, NK 26%) także masakra... a udało się za pierwszym razem z lekami na immunologie.
    Koszty badań nie są tak wielkie jak się wydaje, mysle ze w 2000-2500 idzie się zamknąć.
    Ja absolutnie nikogo nie namawiam, jedynie podaje swój przykład.

Cala lubi tę wiadomość

KIR AA
    HLA-C c2c2 (oboje)
    NK 26%
    PAI-1 hetero
  • Meggie1 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2020, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia88 wrote:
    Mam thermomix, super sprawa polecam kupować u Pia 😁 średnio 3-4 razy w tygodniu z niego korzystam. Jaki blog prowadzisz?

KIR AA
    HLA-C c2c2 (oboje)
    NK 26%
    PAI-1 hetero
  • Śnieżka90 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2020, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia, pochwal się blogiem 😁

Śnieżka
    Aniołek- 10 tc [*] 2019
    Aniołek- 7 tc [*]2021
    Aniołek- cb 2022
    Aniołek-cb 2025
    Starania od 08.2016

I dla Nas zaświeci słońce...
‹‹ 2309 2310 2311 2312 2313 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ