Angelius Provita- Katowice
-
WIADOMOŚĆ
-
Pia88 wrote:Poszło gładko. Zanim się zaczęłam drzeć to było już po wszystkim.
Wypiłam Nimesil i czekam kiedy zacznie napieprzać..
Jestem w pracy
Jak poszło gładko, to nie powinno być źle z bólemPia88 lubi tę wiadomość
Starania o drugie dziecko
HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
LH:FSH poniżej 0,6 (?)
AMH w normie (2,39 ng/ml)
TSH w normie
Diagnoza:
Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
Zamrożony 3AB -
nick nieaktualny
-
m_d_f wrote:A w jaki dzień? Ja w czwartek, albo w piątek - jeszcze nie wiem dokładnie, bo muszę tak wymierzyć, żebym już nie plamiła.Starania od 2014 roku,
od 2018 Provita
1 procedura krótki protokół 2 komórki, transfer 2 dniowca 😟 brak ❄️
2 procedura krótki protokół 6 komórek, 3 blastki, transfer 2BB😟 2❄️❄️, criotransfer 3BB😢 criotransfer 2BC😢 XI/2020 start 3 i ostatnia procedura
Ja: niedoczynność tarczycy, niskie AMH, endometrioza 2 stopnia, Kir bx brak 4 kirow implantacyjnych, rozjechane cytokiny, komórki nk30%, mutacje PAI i MTHFR w homo
Mąż: słabe nasienie ilość i morfologia 2%, HBA 1% -
Luna wrote:Jadę w czwartek ale niewiem na którą bo mam być gdzieś na końcu przyjęta i mają do mnie dzwonić
Mam nadzieję, że jak zadzwonię w poniedziałek to nie będzie problemu z zaklepaniem wizyty...Może dzisiaj jednak zadzwonię.
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
TSH w normie
Diagnoza:
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Zamrożony 3AB -
Pia88 wrote:Poszło gładko. Zanim się zaczęłam drzeć to było już po wszystkim.
Wypiłam Nimesil i czekam kiedy zacznie napieprzać..
Jestem w pracy
Zuch dziewczynka 😀 szacun . Mam nadzieję że będzie boleć jak najmniejPia88 lubi tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Ojej, to niefajnie
Obyś szybko doszła do siebie.
Hormony w normie
TSH w normie
Diagnoza:
Leczenie:
Zamrożony 3AB -
Frelcia_na_tymczasie wrote:Kochana bolały Cię jajniki albo jajnik na początku w okolicy miesiączki? Weź napisz ze tak bo na głowę dostanę. Już w klinice byłam i z pielęgniarka rozmawiałam i dalej nic nie wiem.
Frelcia miałam dokładnie to samo, zresztą żeby było śmiesznie dalej mam bole jajników i bóle okresowe, a w dniach spodziewanej miesiaczki co chwilę latałam do kibelka bo miałam wrażenie, że to jednak okres takie miałam bóle i klocia jajników. 🙂 -
Frelcia_na_tymczasie wrote:Kochana bolały Cię jajniki albo jajnik na początku w okolicy miesiączki? Weź napisz ze tak bo na głowę dostanę. Już w klinice byłam i z pielęgniarka rozmawiałam i dalej nic nie wiem.KIR AA
HLA-C c2c2 (oboje)
NK 26%
PAI-1 hetero -
nick nieaktualny
-
Agila wrote:Ciekawe od czego to zalezyŚnieżka
Aniołek- 10 tc [*] 2019
Aniołek- 7 tc [*]2021
Aniołek- cb 2022
Aniołek-cb 2025
Starania od 08.2016
I dla Nas zaświeci słońce... -
nick nieaktualnyAgila wrote:Ja juz po, trzeslam się na stole jak nie wiem, nerwy okrope
Jeszcze nic nie wiem, ale zastanawia mnie to czemu mam dziurę w pepku i druga po lewej stronie a trzeciej nie ..
Czuje się nawet spoko tylkobrzuch troche boli i pępek piecze
Dobrze że mam toz a sobą
Dziękuję za kciuki -
Dostałam telefon, że jutro na 8 mam być w AP i 9:50 transfer. Zaczęłam się denerwować i nie mogę skupić się na pracy... cieszę się i bardzo boję jednocześnie!
Yoselyn82, Bella93, Baba1, Luna, Berbeć., Pia88, m_d_f, evkill, Meggie1, aurola, I_ga, ania8306, SusieOne, Śnieżka90, Martinka, h_anulka, Cala, Cichaa, xagax lubią tę wiadomość
24.12.2023 II kreski pod choinkę
21.06.2022 Alicja ❤️
16.10.2021 niespodziewane II kreski
3.03.2017 Amelia 10tc [*]
09.2017 pusty pęcherzyk
25.01.2018 START Provita Katowice dr Paliga
22.05.2018 laparoskopia, endometrioza II stopnia
4Q2018 doc Paśnik, nk 22%, KIR genotyp AA
Zalecenia: Accofil, @13.05 - start IVF
3.06.2019 transfer blastocysty 3AB 😞
6.02.2020 scratching, biopsja - OK
7.03.2020 KET blastocysty 2BB 😞
Koniec leczenia…
Mimo wszystko dziś jestem szczęśliwa 💪🏼 -
Ja blizn po laparo mam 6. 2 po prawiej sa prawie nie widoczne obok siebie, po lewej sa najwieksze, jedna pod drugą , ale tam zawsze byly najwieksze naciecia, bo najwiecej do roboty. W pepku mam taka dziwna pozioma z mikro dziurka po szwie a druga jest tak gleboko i tak ladnie zszyta, ze jej nie widac (choc po tej laparoskopii, ryczalam ze pan dr zrobil mi "taka dupe" w pepku i to obrzydliwe i w ogole, ale ta gula zeszla po zdjeciu szwow 🙈).
Aa i tak mysle ze nie mam co narzekać, bo to nie jest blizna po laparotomii czy pionowym cc. -
Bu wrote:Dostałam telefon, że jutro na 8 mam być w AP i 9:50 transfer. Zaczęłam się denerwować i nie mogę skupić się na pracy... cieszę się i bardzo boję jednocześnie!Starania od 2014 roku,
od 2018 Provita
1 procedura krótki protokół 2 komórki, transfer 2 dniowca 😟 brak ❄️
2 procedura krótki protokół 6 komórek, 3 blastki, transfer 2BB😟 2❄️❄️, criotransfer 3BB😢 criotransfer 2BC😢 XI/2020 start 3 i ostatnia procedura
Ja: niedoczynność tarczycy, niskie AMH, endometrioza 2 stopnia, Kir bx brak 4 kirow implantacyjnych, rozjechane cytokiny, komórki nk30%, mutacje PAI i MTHFR w homo
Mąż: słabe nasienie ilość i morfologia 2%, HBA 1%