Angelius Provita- Katowice
-
WIADOMOŚĆ
-
Borden wrote:2DS1 i 3DS1 współpracują z NK i jak masz wysokie NK to wówczas one nie szkodzą. Tak więc wszystkie laski, które mają NK warto przyglądnąć się, czy macie te ds-y
Allo 22% nie jest złe:)
Śnieżka
Aniołek- 10 tc [*] 2019
Aniołek- 7 tc [*]2021
Aniołek- cb 2022
Aniołek-cb 2025
Starania od 08.2016
I dla Nas zaświeci słońce... -
Mam jutro wizytę o 18 u doktora. Proszę Was o mega kciuki za zielone światło na transfer ❤️
edit Rozmawiałam z koleżanką i powiedziała że mam jak najdłużej ciągnąć L4 potem jeśli będę w ciąży dać wypowiedzenie i na okres wypowiedzenia wybrać urlop i po urlopie normalnie wziąć znowu L4 na nip starego miejsca pracy i wysłać odpowiednie druczki do ZUS i do pracodawcy i wtedy mam normalnie zabezpieczenie finansowe.
Evkill a Ty podjęłaś decyzję co dalej?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2020, 13:15
evkill, MegiMal, kamisia, m_d_f lubią tę wiadomość
👩🏻🦰 29l.
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo 🔺PAI-1 4G hetero
💊acard od 1dc i 💉heparyna od transferu
🔺ryzyko celiakii - dieta bg
- 5 transfer poronienie w 8tc.
👨🏽33l.
🔺HBA 58%
🔹reszta parametrów w normie
🤰🏼Zarodeczku nasz malutki rośnij duży, okrąglutki. Pięknie się zagnieżdżaj i na 9 miesięcy w moim brzuszku zamieszkaj”👩❤️👨
16.06- 6 transfer blaski 4BB
22.06.20 6 dpt- beta 43,33 prog.33
24.06.20 8 ddpt- beta 113,9 prog.35
16.07.20 - ❤️ Serduszko nasze bije!
25.07.20- 2 cm Kluseczkatętno 167/min
18.02.21- nasz Chłopczyk już na świecie 😍
Litania do św Józefa 🙏🏻 -
Frelciaa wrote:Mam jutro wizytę o 18 u doktora. Proszę Was o mega kciuki za zielone światło na transfer ❤️
Trzymam mocno 😍Frelciaa lubi tę wiadomość
Starania od 09.18
Angelius Provita od 02.19
07.19 pierwsza iui na naturalnym
09.19 2 iui z clo - cb
11.19 3 iui z clo
12.19 naturalna cb+ wykryte bakterie e-coli w nasieniu
KIR AA-brak wszystkich kirów implantacyjnych
02.20 - ❤️naturalny cud, accofil włączony po pozytywnej becie, poród zdrowej dziewczynki👧
2022 - rozpoczęcie kolejnych starań
01.2023 - poronienie zatrzymane 7/12 tydz. 💔
Nieudane 2 iui
Amh 0,6
10.2024 I procedura invi. 2 nieudane transfery. -
Frelciaa wrote:Mam jutro wizytę o 18 u doktora. Proszę Was o mega kciuki za zielone światło na transfer ❤️
edit Rozmawiałam z koleżanką i powiedziała że mam jak najdłużej ciągnąć L4 potem jeśli będę w ciąży dać wypowiedzenie i na okres wypowiedzenia wybrać urlop i po urlopie normalnie wziąć znowu L4 na nip starego miejsca pracy i wysłać odpowiednie druczki do ZUS i do pracodawcy i wtedy mam normalnie zabezpieczenie finansowe.
Evkill a Ty podjęłaś decyzję co dalej?
Jaką decyzję miałam podjąć? Czekam na poronienie. Na razie cały czas plamie. Potem muszę cykl odczekać i zaczynam z antykami. Lekarz mówił, że możemy się starać, ale zastanawiam się czy jest sens bo jak znów siadzie i poronienie to będę znów 2 cykle do tyłu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2020, 14:37
moja historia
"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie" -
evkill wrote:A do kiedy masz umowę?
Jaką decyzję miałam podjąć? Czekam na poronienie. Na razie cały czas plamie. Potem muszę cykl odczekać i zaczynam z antykami. Lekarz mówił, że możemy się starać, ale zastanawiam się czy jest sens bo jak znów siadzie i poronienie to będę znów 2 cykle do tyłu.
Do końca lipca. Decyzje odnośnie swojego L4. Czy będziesz ciągnąć👩🏻🦰 29l.
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
👨🏽33l.
🔺HBA 58%
🤰🏼Zarodeczku nasz malutki rośnij duży, okrąglutki. Pięknie się zagnieżdżaj i na 9 miesięcy w moim brzuszku zamieszkaj”👩❤️👨
No właśnie jak to jest dziewczyny?
Mamy tu jakieś kadrowe/księgowe, które znają temat lub mogą podpytać u koleżanek?
Jak zakończy się stosunek pracy to można jeszcze wziąć zwolnienie na nip starego pracodawcy i chorować 180 dni? Czytałam, że trzeba zachorować w ciągu 14 dni od daty rozwiązania umowy. To ma się normalnie 80% wynagrodzenia?
Bo ja mam umowę na zastępstwo. Już dostałam info że dziewczyna, która zastępuje wraca, a dla mnie miejsca nie ma. Byłam na "pracach interwencyjnych" z PUP więc nawet zasiłek mi się nie należy.
Nie chce zostać z niczym z dnia na dzień.
Myślę o zwolnieniu od psychiatry albo coś... Sama nie wiem. To nie jest dobry czas na znalezienie jakiejkolwiek roboty.
18.03.2025 8 FET 4AB 💔 9 tc [*]
12.2024 IV IMSI 18 komórek, 10 MII, 9 zapłodnień, 8a,10a, 3AA, 4AB
08.2024 FET 8a❌
06.2024 FET 8a❌
04.2024 FET 4BA ❌
12.2023 FET 3BB ❌
12.2022 FET 4AB 💔 10 tc [*] ♂️ 😔
01.2022 III IMSI InviMed Wro, długi: 29 kom./19 MII/12 zapłodnień/2x8a, 3bb,4ab,4ba.
25.07.2020 FET 8b: 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, krwotoki (krwiaki), niewydolność szyjki 23tc, pessar, hipotrofia - - >ciężki start ale jest na świecie! ♀️💜
12.19 II IMSI AP Kato, długi protokół: 17 komórek/ 8MII/ 4 zapłodnienia/1x8b
06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 MII/5 zapłodnień/ 1 zarodek 2BB ETcb 😥 💔
IUI 03.04.19
Ja: AMH ok 3; mix G-B/Hashi, łuszczyca, RZS, zrosty, PAI homo, KIR AA, przegroda macicy usunięta, Endometrioza II st. (laparo), 3x histero, po cholecystektomii (10.2023). Cd138✔️ NK 6/1
Mąż: MSOME 0%
Walka od 2016 -
Śnieżka90 wrote:Czyli nie muszę się martwić bo ich nie mam ?
Odwrotnie: nie masz tych ds-ów a masz wysokie NK to sytuacja jest gorsza (ale nie do ujarzmienia:))
sAnsa_28 lubi tę wiadomość
Wady:
# niedoczynność i Hashi i IO
# MTHFR C677 homozygota
# słabo dodatnie p/c kardiolipinie
# ostatnio kiepskie endo - 6 mm
#1 poronienie w 10 tyg (zarodek XX - zdrowy)
# NK - 25%
# il 10 i il 5 - za nisko
# szczepienia - dr Paśnik
Pozytywy:
* KIR BX (brak tylko 1 implantacyjnego)
* Amh - 2,7
Zalety:
- 1 dziecko
Mąż: armia zacna, morfo od 4-6%, fragmentacja 14% -
Ewa89_89 wrote:No właśnie jak to jest dziewczyny?
Mamy tu jakieś kadrowe/księgowe, które znają temat lub mogą podpytać u koleżanek?
Jak zakończy się stosunek pracy to można jeszcze wziąć zwolnienie na nip starego pracodawcy i chorować 180 dni? Czytałam, że trzeba zachorować w ciągu 14 dni od daty rozwiązania umowy. To ma się normalnie 80% wynagrodzenia?
Bo ja mam umowę na zastępstwo. Już dostałam info że dziewczyna, która zastępuje wraca, a dla mnie miejsca nie ma. Byłam na "pracach interwencyjnych" z PUP więc nawet zasiłek mi się nie należy.
Nie chce zostać z niczym z dnia na dzień.
Myślę o zwolnieniu od psychiatry albo coś... Sama nie wiem. To nie jest dobry czas na znalezienie jakiejkolwiek roboty.
Jeśli złożysz wypowiedzenie lub pracodawca wypowie Ci umowę, lub umowa kończy się samoistnie, gdyż jest na czas określony i wówczas złożysz L4 to termin rozwiązania umowy pozostaje bez zmian i wynagrodzenie chorobowe / zasiłek chorobowy dostaniesz tylko do terminu zakończenia stosunku pracy. Przy ciąży jest trochę inaczej. -
Cynthia wrote:Jeśli złożysz wypowiedzenie lub pracodawca wypowie Ci umowę, lub umowa kończy się samoistnie, gdyż jest na czas określony i wówczas złożysz L4 to termin rozwiązania umowy pozostaje bez zmian i wynagrodzenie chorobowe / zasiłek chorobowy dostaniesz tylko do terminu zakończenia stosunku pracy. Przy ciąży jest trochę inaczej.
No właśnie nie. Są druczki nr 3 i 10 bodajże z zusu i jeśli pójdziesz na L4 podczas okresu wypowiedzenia to normalnie potem ZUS płaci na NIP pracodawcy. A jak jest w ciąży?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2020, 17:32
👩🏻🦰 29l.
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
👨🏽33l.
🔺HBA 58%
Frelciaa wrote:Do końca lipca. Decyzje odnośnie swojego L4. Czy będziesz ciągnąćmoja historia
"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie" -
Eee chyba ZUS płaci po ustaniu zatrudnienia chorobowe. I tak jak Ewka mówi jest 14 dni. Ewcia najlepiej zadzwoń sobie na infolinię ZUS tylko przygotuj się na 2 godziny oczekiwania i Ci powiedzą dokładnie ile możesz chorować.moja historia
evkill wrote:Tak będę. Czytałam dziś o jednostkach chorobowych i jest taka jednostka jak niepłodność kobieca. Zastanawiam się tylko czy na to można dostać zwolnienie, kiedy np stres w pracy uniemożliwia mi zajście. W pracy już sobie wszystko załatwiłam. Zwerbowalam koleżankę na swoje miejsce i pracuje już od piątku. Od Szefa dostałam zielone światło na chorowanie.
Jak ja Ci zazdroszczę tego szefa..:evkill lubi tę wiadomość
👩🏻🦰 29l.
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
👨🏽33l.
🔺HBA 58%
Borden wrote:Odwrotnie: nie masz tych ds-ów a masz wysokie NK to sytuacja jest gorsza (ale nie do ujarzmienia:))
NK mam niecałe 10 jak o tym samym mówimy...
W środę mam wizytę u dr Sacha, zobaczymy.Śnieżka
Aniołek- 10 tc [*] 2019
Aniołek- 7 tc [*]2021
Aniołek- cb 2022
Aniołek-cb 2025
Starania od 08.2016
I dla Nas zaświeci słońce... -
Śnieżka90 wrote:Jednak jestem zielona z tego.... 😪
NK mam niecałe 10 jak o tym samym mówimy...
W środę mam wizytę u dr Sacha, zobaczymy.
Jeśli NK masz 10 to Nk w normie.
W takim wypadku patrzy się tylko na sam KIR i historię pacjentki.
Będzie dobrze))))
Wady:
# MTHFR C677 homozygota
# NK - 25%
Pozytywy:
* Amh - 2,7
Zalety:
- 1 dziecko
miało być "do ujarzamienia" cymbał ze mnieWady:
# MTHFR C677 homozygota
# NK - 25%
Pozytywy:
* Amh - 2,7
Zalety:
- 1 dziecko
Frelciaa wrote:No właśnie nie. Są druczki nr 3 i 10 bodajże z zusu i jeśli pójdziesz na L4 podczas okresu wypowiedzenia to normalnie potem ZUS płaci na NIP pracodawcy. A jak jest w ciąży?
W sumie może i tak być. Nigdy mnie to nie interesowało, bo stosunek pracy się kończył i to było dla mnie kluczowe, a że ZUS dalej placi to jestem zaskoczona, bo w sumie na logikę, człowiek traci ubezpieczenie społeczne. 🤔 Ale widocznie tak jest skoro sprawdziłaś. W każdym razie myślę, że na każdym L4 podczas okresu wypowiedzenia można na pewniaka spodziewać się kontroli. Przynajmniej ja każde takie zwolnienie zawsze bezwzględnie zgłaszałam do kontroli do ZUSu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2020, 19:10
-
Dziewczyny kojarzycie lek? https://www.poronienie.pl/medycyna/starania-i-ciaza-po-stracie/leki-wspomagajace/👩🏻🦰 29l.
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
👨🏽33l.
🔺HBA 58%
Frelciaa wrote:Dziewczyny kojarzycie lek? https://www.poronienie.pl/medycyna/starania-i-ciaza-po-stracie/leki-wspomagajace/
Nie znam środka ale popieram ziołolecznictwo i homeopatię. Ja nie używam w domu praktycznie żadnych lekarstw z apteki (a już tym bardziej wobec mojego dziecka) i u nas "medycyna ludowa" tak bardzo wyśmiewana działa znakomicie:))))
Myslę, że warto się wspomócFrelciaa lubi tę wiadomość
Wady:
# MTHFR C677 homozygota
# NK - 25%
Pozytywy:
* Amh - 2,7
Zalety:
- 1 dziecko
Mąż: armia zacna, morfo od 4-6%, fragmentacja 14%