Angelius Provita- Katowice
-
WIADOMOŚĆ
-
Frelciaa wrote:Ja akurat jestem na tym punkcie przewrażliwiona. Pamietam jak na jednym zebraniu podałam swój numer telefonu to przez rok nie miałam życia. Rodzice bardzo często pisali po godzinach z różnymi dziwnymi sprawami- oczywiście dla nich najważniejszymi.moja historia
"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie" -
evkill wrote:Popieram, szanujmy wolny czas innych. Ja od kiedy pracuję zdalnie dostałam tel służbowy i klienci nawet w niedzielę pisali. To jest mega wkurzające, kazdy potrzebuje odpoczynku od pracy. Dr Mańka zawsze odpowiada, ale kontaktuje się z rejestracją lub pielęgniarkami. Ostatnio jak ta beta mi tak podskoczyła to poprosiłam, żeby mnie połączyły z nim, ale Pani sama się połączyła a ja czekałam na linii. No ale to była już podbramkową sytuacja.
Ja pamietam jak zaplamilam w ciąży i w niedziele dzwoniłam do pani dyrektor z Angeliusa. Ta bardzo okazała pomoc i po pół godziny miałam odpowiedz od doktora Mańki co robić i ze następnego dnia przyjmie mnie jako pierwsza. Także spoko👩🏻🦰 29l.
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo 🔺PAI-1 4G hetero
💊acard od 1dc i 💉heparyna od transferu
🔺ryzyko celiakii - dieta bg
- 5 transfer poronienie w 8tc.
👨🏽33l.
🔺HBA 58%
🔹reszta parametrów w normie
🤰🏼Zarodeczku nasz malutki rośnij duży, okrąglutki. Pięknie się zagnieżdżaj i na 9 miesięcy w moim brzuszku zamieszkaj”👩❤️👨
16.06- 6 transfer blaski 4BB
22.06.20 6 dpt- beta 43,33 prog.33
24.06.20 8 ddpt- beta 113,9 prog.35
16.07.20 - ❤️ Serduszko nasze bije!
25.07.20- 2 cm Kluseczkatętno 167/min
18.02.21- nasz Chłopczyk już na świecie 😍
Litania do św Józefa 🙏🏻 -
Frelciaa wrote:Ja pamietam jak zaplamilam w ciąży i w niedziele dzwoniłam do pani dyrektor z Angeliusa. Ta bardzo okazała pomoc i po pół godziny miałam odpowiedz od doktora Mańki co robić i ze następnego dnia przyjmie mnie jako pierwsza. Także spokoAP od 8/2019
POF - procedura z KD
1/2020 - ❄ - bez reakcji 😑
2/2020 - ❄ - cb 😢
4/2020 - ❄ - 😢😢😢
8/2020 ♥️🤰BOY
04/2021 Witamy na świecie 👨👩👦
❄ Oddany do adopcji -
curly wrote:Hmm leczę się u niego 1,5 roku. Podchodziłam teraz w kwietniu do drugiej procedury i zarodek się przyjął. Mamy potwierdzona ciążę ale jest to dopiero 6 tydzień. Moje AMH w tamtym roku wynosiło 0.7 teraz nie wiem ile. Jeśli chodzi o samego lekarza to może jest mało wylewny ale procedure dobrze przeprowadził. Martwi mnie jednak to, że nie mam jak się z nim skontaktować gdyby coś się działo. Znajome opowiadają, że SMS piszą do swoich lekarzy gdy mają jakieś pytania, watpliwosci itd.
A jakie Ty masz zdanie na jego temat? Dlaczego chcesz go zmienić?
U mnie jako jedyny "wyczail" endometrioza. Też mam mieszane uczucia ale pożyjemy zobaczymyPokrótce:
Ona: niedoczynność tarczycy, endometrioza II stopnia, trombofilia wrodzona, brak KIR z DS allo po szczepieniach 23% co 2 mc doszczepienie
On: MSOME- 1% klasa II, 30mln plemników, Morfologia 1,61% RP 11%
I Procedura
II Transfer
9w1d 💔 CRL 24,1 Aniołku Kochamy Cię
II Procedura
Zaczynamy
❄️❄️❄️❄️❄️ 4x4AA/4BA
2 przebadane i zdrowe
Czas start III Procedura 06.2024
❄️❄️❄️❄️❄️ 3x4AA/2x4BA
22.07 beta 59,70 prog 69,91 (6dpt)
24.07 beta 163,80 prog 68,30 (8dpt)
26.07 beta 359,60 prog 59.55 (10dpt)
29.07 beta 1415,40 (13 dpt)
30.07 pęcherzyk ciążowy 0,43cm
31.07 beta 3050,40 (15 dpt)
09.08 CRL 0,51 cmok 151/min (24dpt)
[/url]
-
Frelcia patrzyłaś kiedyś na dietę przy endometriozie? Widzę, że gluten jest zabroniony przy tej chorobie.moja historia
"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie" -
Dziewczyny w ciąży musisz mieć telefon do prowadzącego tym bardziej w obecnych czasach i on musi odpowiadać bo tutaj trzeba szybko odpowiadać. Mimo ze wizyty co dwa tygodnie. Nasze ciaze nie sa standardowtmi ttlko podwyzszonego ryzyka. Ja też tego nie naduzywalam. Ale dr Jan.. I dr B to sami zachęcali do k wyników badań w tej formie np mms i podpisywali a dr B prosił żeby dzwonić do niego ok 21 bo wtedy przestaje przyjmowac a zdarzało się że podcza wizyty odbierał bo pacjentka zaczynała rodzić.
Po drugie w trakcie stymulacji może dojść do sytuacji która Was zaskoczy i co zrobicie? Musi być kontakt z prowadzącym. Widziałam jak moja przyjaciolka męczyla się u dr M do którego nie miala telefonu ani emaia jak wyjdzie źle badanie a ma rozpocząć stymulacje. Trzeba wtedy stawać na głowie bo on zajęty. Takie info bylo od pielęgniarek a ona nie wiedziała czy ma zacząć protokół...nie rozczulajmy się tak nad tymi lekarzami ale w cholerę kasy od nas ciągną zarabiają bardzo dobrze to przynajmniej niech minimum będą w kontakcie. Nie porownywajmy Naszych sytuacji gdzie pewnie nieporównywalnie mniejsze każda z nas zarabia kase niz lekarze. Cos za cos ps jak mam pracownika które mu płacę 20 tyś czy 30 tys miesięcznie z tym co zarabia 3 tyś. Nie można od tego drugiego tyle samo wymagać w zakresie jego dyspozycyjności co od tego pierwszego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2020, 08:06
RudaKita, Poziomka25, Anuśla, monik123, Yoselyn82, sAnsa_28, Pia88, MałaMi90 lubią tę wiadomość
36 lata, starania o pierwszą ciążę od 01.2017
1 procedura invitro - krótki protokół -1 transfer świeżych 3 dniowców 8A i 8B😢
2 transfer 3bb - 6 dpt -34; 8dp- 104; 11dpt - 392; 14 dpt -1272; 25 dpt- ♥️ i jest już na swiecie💗💞💝
uregulowana niedoczynność tarczycy (spalona riadoaktywnym jodem - kiedyś nadczynność), niskie AMH - 1.5, endometrioza I stopnia, IO, NK 23%, nietoleracje pokarmowe..., krótkie cykle, KIR BX (większość implementacyjnych)
mąż średnio.
Teraz druga ciąża z zaskoczenia ...i rośnie druga dziewczyna 🥰🤩🤩 -
nick nieaktualnyGruzja85 wrote:Dziewczyny w ciąży musisz mieć telefon do prowadzącego tym bardziej w obecnych czasach i on musi odpowiadać bo tutaj trzeba szybko odpowiadać. Mimo ze wizyty co dwa tygodnie. Nasze ciaze nie sa standardowtmi ttlko podwyzszonego ryzyka. Ja też tego nie naduzywalam. Ale dr Jan.. I dr B to sami zachęcali do k wyników badań w tej formie np mms i podpisywali a dr B prosił żeby dzwonić do niego ok 21 bo wtedy przestaje przyjmowac a zdarzało się że podcza wizyty odbierał bo pacjentka zaczynała rodzić.
Po drugie w trakcie stymulacji może dojść do sytuacji która Was zaskoczy i co zrobicie? Musi być kontakt z prowadzącym. Widziałam jak moja przyjaciolka męczyla się u dr M do którego nie miala telefonu ani emaia jak wyjdzie źle badanie a ma rozpocząć stymulacje. Trzeba wtedy stawać na głowie bo on zajęty. Takie info bylo od pielęgniarek a ona nie wiedziała czy ma zacząć protokół...nie rozczulajmy się tak nad tymi lekarzami ale w cholerę kasy od nas ciągną zarabiają bardzo dobrze to przynajmniej niech minimum będą w kontakcie. Nie porownywajmy Naszych sytuacji gdzie pewnie nieporównywalnie mniejsze każda z nas zarabia kase niz lekarze. Cos za cos ps jak mam pracownika które mu płacę 20 tyś czy 30 tys miesięcznie z tym co zarabia 3 tyś. Nie można od tego drugiego tyle samo wymagać w zakresie jego dyspozycyjności co od tego pierwszego.
Kochana tu podwójne standardy są. Wystarczy przeczytać wcześniejsze wypowiedzi. -
w styczniu czyli w 9 miesiącu ciąży tsh skończyło mi ponad 8 to od razu SMS do endokrynologa i modyfikacją dawki smsem plus wizyta na następny dzień. I co zrobilabym bez telefony? Każdy lekarz dał mi numer i to sam z własnej inicjatywy więc dobry lekarz z empatia to daje numer telefonu lub emaila i jest z nim kontakt. A bufonow którzy ciągną kasę omijam szerokim łukiem którzy nic od siebie nie dają tylko kasa kasa kasa i zero zastanowienia się nad przypadkiem. Idziemy schematem. Dzięki Ci Panie za Internet fora znany lekarz
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2020, 08:47
36 lata, starania o pierwszą ciążę od 01.2017
1 procedura invitro - krótki protokół -1 transfer świeżych 3 dniowców 8A i 8B😢
2 transfer 3bb - 6 dpt -34; 8dp- 104; 11dpt - 392; 14 dpt -1272; 25 dpt- ♥️ i jest już na swiecie💗💞💝
uregulowana niedoczynność tarczycy (spalona riadoaktywnym jodem - kiedyś nadczynność), niskie AMH - 1.5, endometrioza I stopnia, IO, NK 23%, nietoleracje pokarmowe..., krótkie cykle, KIR BX (większość implementacyjnych)
mąż średnio.
Teraz druga ciąża z zaskoczenia ...i rośnie druga dziewczyna 🥰🤩🤩 -
Dziewczyny powiedzcie mi jak wygląda 1 wizyta w klinice u dr Paligi 😊11.18 Histeroskopia ,2xIUI
06.19 In Vitro- 5 zarodków, po badaniu 3 zdrowe
07.19 Transfer, 12.19 Transfer
05.20 Transfer
Zmiana kliniki -2 i 3 procedura in vitro- beta 0 lub biochemiczne
Zmiana kliniki - 4 procedura
22.11 transfer 4bb i 3ba
7dpt 165🍀
9dpt 372🍀
11dpt 601🍀
14 dpt 1081🍀
21 dpt wizyta są 2 zarodki 👊🍀
34 dpt Mamy jedno ❤
-
nick nieaktualnycurly wrote:Hmm leczę się u niego 1,5 roku. Podchodziłam teraz w kwietniu do drugiej procedury i zarodek się przyjął. Mamy potwierdzona ciążę ale jest to dopiero 6 tydzień. Moje AMH w tamtym roku wynosiło 0.7 teraz nie wiem ile. Jeśli chodzi o samego lekarza to może jest mało wylewny ale procedure dobrze przeprowadził. Martwi mnie jednak to, że nie mam jak się z nim skontaktować gdyby coś się działo. Znajome opowiadają, że SMS piszą do swoich lekarzy gdy mają jakieś pytania, watpliwosci itd.
A jakie Ty masz zdanie na jego temat? Dlaczego chcesz go zmienić? -
Gruzja85 wrote:w styczniu czyli w 9 miesiącu ciąży tsh skończyło mi ponad 8 to od razu SMS do endokrynologa i modyfikacją dawki smsem plus wizyta na następny dzień. I co zrobilabym bez telefony? Każdy lekarz dał mi numer i to sam z własnej inicjatywy więc dobry lekarz z empatia to daje numer telefonu lub emaila i jest z nim kontakt. A bufonow którzy ciągną kasę omijam szerokim łukiem którzy nic od siebie nie dają tylko kasa kasa kasa i zero zastanowienia się nad przypadkiem. Idziemy schematem. Dzięki Ci Panie za Internet fora znany lekarz
monik123 lubi tę wiadomość
*od 2016 starania o dziecko
*Marzec 2017 pierwsza wizyta w klinice niepłodności
*Grudzień 2017 laparoskopia+ hinteroskopia
-usunięcie przegrody
-Endometrioza 1 stopnia
*Styczeń 2018 Mąż operacja żylaków,zero poprawy morfologia 1-2%
*Kwiecień 2019 IMSI długi protokół
-04.04.2019 transfer😢 -8dpt beta 0.5 -10dpt beta 0.1 brak mrożaczków
*Maj 2019 badanie kariotypów-wynik ok
*Sierpień 2019 badanie na trombofilię-wszystko ok
*Sierpień 2019 badanie kirów
*Styczeń 2020 biopsja endometrium
*Luty 2020 IMSI
-14.02.2020 transfer 2-3 dniowców
#6dpt beta 8,08 #8dpt 27,4 #10dpt 24,5 #11dpt 15,5😢
-sierpień 2020 histeroskopia -wszystko ok
-wrzesień biopsja end. z nk :wynik 1600/10
-12.10 transfer jedynego mrożaka blastka 2bb-beta negatywna
Listopad 2021 ICSI
18.11.21 transfer 3 dniowca 7dpt beta28,11dpt beta 261,13dpt beta 780,18dpt 5000,25dpt mamy serduszko ❤❤❤
Mamy ❄️
13 08.22 Paulina💗💗2490,48 cm, 40+4,poród sn💖 -
Izaz123 wrote:Chodzę do niego od stycznia i trochę zaniepikoilo mnie to że nie zleca za bardzo badań.
U nas wyglądało to tak, że dostawałam na każdej wizycie jakieś inne wytyczne. Miałam już wcześniej podstawowe badania hormonalne i wiedział, że są okej. Kazał zrobić szczegółowe badanie nasienia a ja miałam skierowanie na laparoskopię i histeroskopie. Potem gdy wszystko było okej to kazał mi zrobić AMH i właściwie od tego się zaczęło. Okazało się, że mam niska rezerwę. Właściwie szybko podeszliśmy do in vitro bo nie było na co czekać. A po pierwszej nieudanej procedurze mielismy zrobić kariotypy.
Myślę, że on zleca tylko te badania które uważa za istotne w danym przypadku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2020, 09:45
-
evkill wrote:Frelcia patrzyłaś kiedyś na dietę przy endometriozie? Widzę, że gluten jest zabroniony przy tej chorobie.
Przy endometriozie gluten zabroniony? No coś Tymam dietę na endo od dietetyka klinicznego i tam normalnie było pieczywo ale żytnie albo razowe.
Pamietam jak kiedyś od jednej ginekolog napisałam SMS z pytaniem to odpisała ze za porady przez SMS jej nie płaca
A Mańki w życiu nie nazwałabym bufonem bo nie dał mi nr telefonu. Uważam ze lekarz ceni swoją prywatność i czas po pracy i tak powinno być. Obojętnie czy zarabia milion za godzinę czy 12 zł. To jest czas dla rodziny i dla siebie. Ma bardzo stresujący i odpowiedzialny zawód. Zasługuje na to.Cynthia lubi tę wiadomość
👩🏻🦰 29l.
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
👨🏽33l.
🔺HBA 58%
🤰🏼Zarodeczku nasz malutki rośnij duży, okrąglutki. Pięknie się zagnieżdżaj i na 9 miesięcy w moim brzuszku zamieszkaj”👩❤️👨
Dziewczyny a jak radzicie sobie w podbramkowych sytuacjach nie majac numeru telefonu do lekarza? Ja wczoraj mialam ból brzucha i plamienie, napisalam do mojego gina i od razu pokierowal mnie na która IP mam jechać. Nie wierze, że któraś z was w takiej sytuacji bedzie myśleć o tym, żeby nie zaklocic spokoju doktora. Czy ten dyrektor Angeliusa odbiera również np. w niedziele i kontaktuje się z lekarzem? Pytam z czystej ciekawości.
3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
4 x IUI
Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
"Nie bój się, tylko wierz."
.........
05.2024 - transfer ostatniego już zarodka. Klapa
12.2024 - naturals -
Aguś93 wrote:Dziewczyny powiedzcie mi jak wygląda 1 wizyta w klinice u dr Paligi 😊
na własną rękę nie rób żadnych badań, bo Pani dr podchodzi indywidualnie do każdego pacjenta i sama zleci to, co uzna za stosowne. Najpierw wywiad, a potem badanie usg. My na pierwszej wizycie spędziliśmy godzinę w gabinecie, bo dr przeglądała dokładnie każde nasze badanie. Jesteś w dobrych rękach
Aguś93, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość
Starania od 02.2016
Nk 24->10% HBA 52% morfologia 2%-4%
2xIUI
02.2019 pICSI - 4 zarodki - 1xcb
06.2020 pICSI - 8 zarodków
08.2020 - crio 1x 2BB ;(
11.2020 - crio 2x 3AA ;(
01.2021 - crio 1 x 3AA ;(
Zostały 4❄ -
Ja też nie wyobrażam sobie, żeby nie mieć kontaktu do lekarza, w poprzedniej klinice tak było i to było straszne. Lekarze z kliniki to nie są zwykli ginekolodzy, do których chodzi się raz na rok na cytologie lub usg. W czasie procedury może się zdarzyć wiele nieprzewidzianych zdarzeń, a my nie mamy wiedzy i możliwości, żeby decydować samemu o różnych kwestiach. Fajnie jak się uda dodzwonić do Pań pielęgniarek, które są kochane i zawsze służą pomocą, ale co jeśli pojawi się problem np po godzinie 19 ? Klinika w obecnej sytuacji jest już nieczynna o tej porze.
Na pewno są pacjentki, które będą nadużywaly tego przywileju, ale wiele z nas kontaktuje się tylko w podbramkowych sytuacjach, a to przynajmniej mnie daje ogromne poczucie bezpieczeństwa i zaopiekowanie ze strony lekarza.sAnsa_28, Yoselyn82, Pia88, Durkapa lubią tę wiadomość
Starania od 02.2016
Nk 24->10% HBA 52% morfologia 2%-4%
2xIUI
02.2019 pICSI - 4 zarodki - 1xcb
06.2020 pICSI - 8 zarodków
08.2020 - crio 1x 2BB ;(
11.2020 - crio 2x 3AA ;(
01.2021 - crio 1 x 3AA ;(
Zostały 4❄ -
Anuśla wrote:Dziewczyny a jak radzicie sobie w podbramkowych sytuacjach nie majac numeru telefonu do lekarza? Ja wczoraj mialam ból brzucha i plamienie, napisalam do mojego gina i od razu pokierowal mnie na która IP mam jechać. Nie wierze, że któraś z was w takiej sytuacji bedzie myśleć o tym, żeby nie zaklocic spokoju doktora. Czy ten dyrektor Angeliusa odbiera również np. w niedziele i kontaktuje się z lekarzem? Pytam z czystej ciekawości.
Owszem przecież napisałam ze w niedziele miałam taka sytuacje i to było ok 20. Jak jest podbramkowa sytuacja to się jedzie na IP również. Jak jest lekarz w domu to i tak nie stwierdzi bez badania co się dzieje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2020, 10:16
👩🏻🦰 29l.
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
👨🏽33l.
🔺HBA 58%
nick nieaktualnyFrelciaa wrote:Owszem. Jak jest podbramkowa sytuacja to się jedzie na IP również. Jak jest lekarz w domu to i tak nie stwierdzi bez badania co się dzieje.
Chyba nikt tu, poza Tobą, nie wydzwania do dyrektora kliniki. No chyba, że się mylę?Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2020, 10:16
-
Hehe do konsensusu nie dojdziemy
mnie jest żal lekarza który ma X pacjentek często w różnych placówkach i każdego dnia jakaś może mieć problem. Kiedy ma się ten biedny człowiek zregenerować? Nie myśleć o pracy o telefonie czy sprawdzeniu maila? Współczuje im z całego serca bo za swoją dobroć z pozoru płaca swoim prywatnym czasem. Nawet jeśli się wydaje ze taki lekarz wychodzi z pracy i powinien wręcz wyłączyć telefon żeby się odciąć to tego nie robi. Nawet gdybym miała możliwość uzyskania telefonu to bym tego telefonu nie wzięła bo mi jest ich najzwyczajniej żal. Cały czas z tylu głowy gdzieś jest ten telefon i gotowość do reakcji.
czekamynadzidzie lubi tę wiadomość
👩🏻🦰 29l.
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
👨🏽33l.
🔺HBA 58%
RudaKita wrote:Chyba nikt tu, poza Tobą, nie wydzwania do dyrektora kliniki. No chyba, że się mylę?
Nie wydzwaniam a zadzwoniłam raz podczas trzech lat leczenia się w klinice.👩🏻🦰 29l.
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
👨🏽33l.
🔺HBA 58%
Litania do św Józefa 🙏🏻