Angelius Provita- Katowice
-
WIADOMOŚĆ
-
Frelciaa wrote:Jeszcze nie dziękuję ale jakaś mocna nadzieja się tli. 3dpt.
Frelciaa lubi tę wiadomość
Starania od 02.2016
Nk 24->10% HBA 52% morfologia 2%-4%
2xIUI
02.2019 pICSI - 4 zarodki - 1xcb
06.2020 pICSI - 8 zarodków
08.2020 - crio 1x 2BB ;(
11.2020 - crio 2x 3AA ;(
01.2021 - crio 1 x 3AA ;(
Zostały 4❄ -
Ostatnio też mi bladziochy od 3dpt wychodziły chociaż nie aż takie ale jednak.👩🏻🦰 29l.
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo 🔺PAI-1 4G hetero
💊acard od 1dc i 💉heparyna od transferu
🔺ryzyko celiakii - dieta bg
- 5 transfer poronienie w 8tc.
👨🏽33l.
🔺HBA 58%
🔹reszta parametrów w normie
🤰🏼Zarodeczku nasz malutki rośnij duży, okrąglutki. Pięknie się zagnieżdżaj i na 9 miesięcy w moim brzuszku zamieszkaj”👩❤️👨
16.06- 6 transfer blaski 4BB
22.06.20 6 dpt- beta 43,33 prog.33
24.06.20 8 ddpt- beta 113,9 prog.35
16.07.20 - ❤️ Serduszko nasze bije!
25.07.20- 2 cm Kluseczkatętno 167/min
18.02.21- nasz Chłopczyk już na świecie 😍
Litania do św Józefa 🙏🏻 -
Frelcia widzę, że miałaś transfer
)))))))))))))))))))))))))
I widzę cień cienia!
Trzymam kciuki za powodzenie tej procedury:)Frelciaa lubi tę wiadomość
Wady:
# niedoczynność i Hashi i IO
# MTHFR C677 homozygota
# słabo dodatnie p/c kardiolipinie
# ostatnio kiepskie endo - 6 mm
#1 poronienie w 10 tyg (zarodek XX - zdrowy)
# NK - 25%
# il 10 i il 5 - za nisko
# szczepienia - dr Paśnik
Pozytywy:
* KIR BX (brak tylko 1 implantacyjnego)
* Amh - 2,7
Zalety:
- 1 dziecko
Mąż: armia zacna, morfo od 4-6%, fragmentacja 14% -
A to test 10?
ciekawe jak wysoka jest beta?Wady:
# MTHFR C677 homozygota
# NK - 25%
Pozytywy:
* Amh - 2,7
Zalety:
- 1 dziecko
Borden wrote:Frelcia widzę, że miałaś transfer
)))))))))))))))))))))))))
I widzę cień cienia!
Trzymam kciuki za powodzenie tej procedury:)
Mi się nieśmiało wydaje że nawet nie cień cienia a bladzioszek po prostu. Nie wiem jaka to jest czułość w sumie. Chyba 10.👩🏻🦰 29l.
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
👨🏽33l.
🔺HBA 58%
🤰🏼Zarodeczku nasz malutki rośnij duży, okrąglutki. Pięknie się zagnieżdżaj i na 9 miesięcy w moim brzuszku zamieszkaj”👩❤️👨
Litania do św Józefa 🙏🏻 -
Frelcia gratulacje i trzymam mocno kciuki!
Starania od 01.2018r.
Od 03.2020 AP - MP 🥰
Pcos,cykle bezowulacyjne, kir Bx, cytokiny skopane, komórki nk-23%
Stymulacje: clo+pregnyl (2 nieudane), lametta+pregnyl (2 nieudane).
Laparo+histero+drożność - korekta kształtu macicy.
Maz ok
Szczesliwy cykl-gonadotropiny+acard+intralipid+neoparin
15.12.2020r.-pęcherzyk ciążowy
28.12.2020r.- Nasz Dzidziuś ma ❤️
16.07.2021r.- 35tc SN Synuś ❤️
11.04.2023r.- beta 760 Nasz Drugi Cudzie zostań z nami! 🙏🙏
Czekamy na Dziewczynke 😍
-
AGAA wrote:Te badania które zleca dr Paliga to jest histeroskopia, histerolaparoskopia czy laparoskopia bo pogubiłam się podobne nazwy. I to są zabiegy diagnostyczne? Bo widzę na internecie że sa diagnostyczne i operacyjne.
AGAA po pierwsze dzwon do Angeliusa (jak juz ktoś radził wczesniej), co jakis czas czy sie cos nie zwolniło u Pani Doktor, możesz tez poprosić Panie w recepcji zeby do Ciebie zadzwoniły gdyby ktoś zrezygnował z wizyty, u mnie było tak, dzwoniłam w styczniu, termin miałam na koniec czerwca, a ostatecznie udało mi sie isc na wizyte w połowie marca, wiec wiesz. Pani Doktor podchodzi indywidualnie do każdego przypadku, ważne żebyś zabrała cała dotychczasowa dokumentacje medyczna Twoja i Partnera, do pierwszej wizyty ja akurat robiłam u Męża hba+dna bo to warto zrobic (rozszerzone badanie nasienia, posiew + konsultacje urologa-androloga mieliśmy z października i nie było problemu z tym), dodatkowo jak nigdy nie miałaś to Pani Doktor pobierze wymaz od Ciebie na badanie chlamydii i ureaplasmy, w Angeliusie robią metoda pcr. Widziałam, ze masz hsg zrobione, to zabierz z niego zdjecia rtg lub usg jak było to sono. U mnie na pierwszej wizycie Pani Doktor zleciła szereg badań, do tego juz powiedziała, ze bedzie chciała zrobic laparoskopię z histeroskopia i jeszcze raz drożnością jajowodów, w ramach nfz w szpitalu w Angeliusie, bo i po co masz płacić jak możesz sobie zostawić na dalsze leczenie. Jestes w dobrych rękach, na pewno Pani Doktor potraktuje Was powaznie, przypomnij ile Wy sie staracie? Ja do Pani Doktor trafiłam po 2 latach starań w tym juz miałam troche za soba. Niby 2 lata nie dużo, ale działamy z Panią Doktor teraz na 200% 😉Starania od 01.2018r.
Od 03.2020 AP - MP 🥰
Maz ok
Czekamy na Dziewczynke 😍
-
No staramy się 2 lata i nic nie wiemy nie mieliśmy szczęścia do lekarzy każdy nas bagatelizuje na odwal się proponują in vitro wiadomo po poronieniu było klasyczne że to się zdarza . Głupia i naiwna byłam myśląc że jak trafię do kliniki niepłodności to oni się zajmia i poprowadzą nas. Dlatego teraz tak chce wszystko przyspieszyć ale niestety nie da się
-
AGAA to niestety musisz uzbroić sie w cierpliwość... a na jakiej podstawie in vitro było Wam proponowane? Maz/Partner ma bardzo zle parametry nasienia? Ty nie masz swoich owulacji, jajowodów? Niedrożne jajowody? Tak mnie zastanawia ze chętnie odrazu in vitro... a skoro raz zaszłaś, to przecież jest jakies światełko w tunelu, u mnie nigdy beta nie drgnęła, nawet na cyklach stymulowanych ... nie martw sie, Pani Doktor Was poprowadzi, tylko badan będziecie pewnie miec sporo a to tez czasu wymaga zeby wszystko zrobic i dostać wyniki.
Te o których pisałam warto miec juz na pierwsza wizyte bo na hba+dna triche jednak sie czeka, a moze juz Pani Doktor czynnik męski wykluczy (chyba ze juz jest potwierdzony albo wykluczony), rozpisze Ci/Wam tez suplementy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2020, 10:54
Starania od 01.2018r.
Od 03.2020 AP - MP 🥰
Maz ok
Czekamy na Dziewczynke 😍
-
AGAA wrote:A te hba +dna co to za badanie? Mój partner ma zrobione jedynie test fragmentacji dna nasienia scaStarania od 01.2018r.
Od 03.2020 AP - MP 🥰
Maz ok
Czekamy na Dziewczynke 😍
-
No chyba jest ok bo ta lekarka nie omówiła z nami żadnego badania a potem jak ją zmieniliśmy to skupiliśmy się z nową lekarka na mnie i teraz tak walczymy z brakiem owulacji. To hba to jest dla partnera badanie które jeszcze powinno być? Mój partner kilka msc temu mial 1% prawidłowych plemnikow a potem po mniej więcej 4 miesiącach zrobiliśmy ten test dna i chyba ok jest
-
AGAA wrote:No chyba jest ok bo ta lekarka nie omówiła z nami żadnego badania a potem jak ją zmieniliśmy to skupiliśmy się z nową lekarka na mnie i teraz tak walczymy z brakiem owulacji. To hba to jest dla partnera badanie które jeszcze powinno być? Mój partner kilka msc temu mial 1% prawidłowych plemnikow a potem po mniej więcej 4 miesiącach zrobiliśmy ten test dna i chyba ok jest36 lata, starania o pierwszą ciążę od 01.2017
1 procedura invitro - krótki protokół -1 transfer świeżych 3 dniowców 8A i 8B😢
2 transfer 3bb - 6 dpt -34; 8dp- 104; 11dpt - 392; 14 dpt -1272; 25 dpt- ♥️ i jest już na swiecie💗💞💝
uregulowana niedoczynność tarczycy (spalona riadoaktywnym jodem - kiedyś nadczynność), niskie AMH - 1.5, endometrioza I stopnia, IO, NK 23%, nietoleracje pokarmowe..., krótkie cykle, KIR BX (większość implementacyjnych)
mąż średnio.
Teraz druga ciąża z zaskoczenia ...i rośnie druga dziewczyna 🥰🤩🤩 -
Wynik jest z października
Niezdefragmentowane 227 - 85%
Zdefragmentowane 37-14%
Norma : Zdefragmentowane <25%
Klasyfikacja podstawowa
Brak halo 33- 12%
Małe halo 4-1,52%
Średnie halo 36-13%
Duże halo 191-72%
Zdegradowane 0-0%
Czy taki wynik może być bo jakbym miała iść w październiku do pani dr to będzie to badanie nasienia sprzed roku, czy lepiej aktualne? -
AGAA wrote:No straszna próba cierpliwości dla mnie, teraz wszędzie są dzieci dwa miesiące temu mojemu bratu się urodziło i za 3 miesiące kolejny będzie miał dzidziusia
Jeśli zdecydujesz się na dr Martę to ona Was poprowadzi, odkąd jesteśmy u niej już nie szukam sama w Internecie różnych rozwiązań czy badań, po prostu jej ufam i wiem, że robi wszystko, żeby nam pomóc. Natomiast w poprzedniej klinice GC czułam się pozostawiona sama sobie, tutaj jest zupełnie inaczej, dlatego nawet do października warto poczekać na odpowiedniego lekarza, czekałam tyle samo na pierwszą wizytę
dzwoń co jakiś czas do Angeliusa, zadbaj o dietę i suplementy, nie rób na własną rękę badań (jedynie mąż faktycznie może zrobić to HBA, bo jest to bardzo istotne badanie), a najlepiej zajmij czymś innym głowę, choć wiem, że to nie jest takie proste, ale nie jest też nierealne 😊 Powodzenia!
Starania od 02.2016
Nk 24->10% HBA 52% morfologia 2%-4%
2xIUI
02.2019 pICSI - 4 zarodki - 1xcb
06.2020 pICSI - 8 zarodków
08.2020 - crio 1x 2BB ;(
11.2020 - crio 2x 3AA ;(
01.2021 - crio 1 x 3AA ;(
Zostały 4❄ -
Frelcia a to przypadkiem nie pozostałości po pregnylu? Ja taki test miałam wczoraj 10 dnia po pregnylu i nie wierzę, że to ma coś wspólnego z pozytywem. Czułość 10
Wady:
# MTHFR C677 homozygota
# NK - 25%
Pozytywy:
* Amh - 2,7
Zalety:
- 1 dziecko
Borden wrote:Frelcia a to przypadkiem nie pozostałości po pregnylu? Ja taki test miałam wczoraj 10 dnia po pregnylu i nie wierzę, że to ma coś wspólnego z pozytywem. Czułość 10
Ja już 8 dni po ovitrelle nic nie miałam na teście. Zawsze tak było. U mnie na szczęście szybko ovi się traci. I ten test jednak ma czułość 25 bo zerknęłam na opakowanie. Ovitrelle się wypłukuje do 10 dni.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2020, 12:11
👩🏻🦰 29l.
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
👨🏽33l.
🔺HBA 58%
Litania do św Józefa 🙏🏻