Angelius Provita- Katowice
-
WIADOMOŚĆ
-
KateHawke wrote:Yummmy bardzo ci dziękuję cudowna kobieto :* :* :*
mnie jest trochę łatwiej tym razem, ale miałam z córka takie same dylematy
:*
KateHawke lubi tę wiadomość
Angelius
IMSI kwiecień 2012- 3 zarodki
Maj 2012-I-crio,2x8AA,beta:11dpt-267, córeczka ❤️ I.2013
Marzec 2018-II-crio,1xblasto,beta:10dpt-261, synuś ❤️ XI.2018 -
KarenMillen wrote:Brzuchatki, a kupujecie 50 czy 56?
Karen nie wiem jakie rodzą sie bliźniaki, ale ile znajomym urodziło sie dzieci, to jak kojarze to wszytskie te dzieciaczki od 53 cm nawet do 62 cm mialy przy urodzeniu, moja mała urodzona w 37 tygodniu(wiec jeszcze przez 3 tygodnie w brzuchu miala by szanse podrosnąc) a tez miała 52 cm, wiec 50 mija sie z celem, ja wyprawke kupilam cala na 62 bo tak wlasnie radziły kolezanki, i jak sie urodził taki kurczaczek 52 cm to zanim wyszłam ze szpitala to mąż z moją mamą zdązyli przez te pare dni kupic kilka kompletów na 56 a po miesiacu juz i tak były za małe, wiec i tym razem nie kupuje na 56 tylko 62 a jak znów sie taki mały kurczak urodzi, to sklepy pękają w szwach więc na wyjscie ze szpitala znowu zdąza cos kupic i uprac;)Yummymummy, KateHawke, KarenMillen, Erl lubią tę wiadomość
Provita Katowice, Nasz cudotwórca DR Mańka!
2014 1 IMSI==> 2 zarodki(jeden jedyny transfer) , brak mrozaków==> 06.2015córka
2017 2 IMSI ==> 2zarodki(jeden jedyny transfer) ==>jedno pięknie bijące serduszko==> 09.2018 córeczka:) -
Madwitko,
Jesuuuuu u Was już leci 29tc !!!!!! Matuchnooooo! Kiedy, jak?! Szokostatnia prosta Wam została
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2018, 14:42
madwitka lubi tę wiadomość
Angelius
Poziomka25 wrote:Erl mogę Cie o coś zapytać ? Czy przez to że miałaś poronienie nie zalecano Ci konsultacji z immunologiem ?
Czy miałaś coś stwierdzone z Mężem ??XII 2017 IMSI => 22 I 2018 CRIO z EG 3-dn. Maluchów 8A i 6B => 8dpt II beta 11; 9dpt 23,4; 11dpt 79; 14dpt 357,2; 16dpt 918,1; 23dpt 8646; 25dpt ❤ ur. 17.10.2018
❄❄
1 VI 2014 Aniołek [*] -
Dziś w nocy czulam pierwsze ruchy takie delikaaltne ale na meczu po pierwszej bramce kopnął jeden z dzieci mocno chyba też się zdenerwowały
KarenMillen, Yummymummy, h_anulka, Erl, czar-nula, KateHawke lubią tę wiadomość
8lat starań, zmiana lekarza prowadzącego
Serafin Clinic skierowanie na in vitro
Provita in vitro pierwsza próba udana, ciąża mnoga - dr Serafin
Ciaza bliźniacza bez problemów -
Bo Mańka nie zleca a Paliga zleca. Ja tam wole wiedzieć. U Manki mialabym kolejna procedure ale Zmieniłam klinikę i tam od razu zwrócenie uwagi na immuno. Co prawda tam mi się nie podoba całokształt podejścia do pacjenta dlatego wróciłam do provity tym razem do pani dr.AMH 0,54
10.2014 IMSI 2 zarodkibeta <0,1
05.2015 brak oocytów
03.2016 brak oocytów
08.2016 IMSI 1 zarodek, ciąża pozamaciczna
02.2017 IMSI 2 zarodkibeta <0,1
mlr 0%, I seria szczepień mlr 38%
10.2017 IMSI 3 zarodki 01.2018 crio03.2018 crio
09.2018 crio
12.2018 IMSI 2 zarodki 2-dniowe 4b i 5b w oczekiwaniu na crio...
NK 16,5%
07.2019 crio 4b, 12 dpt - 99,8; 13 dpt - 185,6; 15 dpt - 825,6; 17 dpt - 2509; 21 dpt - 4942ciąża ektopowa
-
Poziomka25 wrote:A jajowody miałaś drożne ?
Kurcze to nie wiem czemu dr Paliga tak od razu poleciała z tym immunologiem ...;(
Wyszły nam dwie rzeczy. Ale kto wie czy by się nie udało bez tej diagnozy ...
Myślę że dr Marta nie chce Cię narażać na koszty ivf bez sprawdzania immunologii... Choć jak widać po moim przykładzie różnie to bywa. I ja to akurat cieszę się, że nie musiałam ogarniać portfelem immunologii... Ale myślę, że trzeba zaufać lekarzowi, który szeroko patrzy na wyniki badań i możliwości.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2018, 09:40
XII 2017 IMSI => 22 I 2018 CRIO z EG 3-dn. Maluchów 8A i 6B => 8dpt II beta 11; 9dpt 23,4; 11dpt 79; 14dpt 357,2; 16dpt 918,1; 23dpt 8646; 25dpt ❤ ur. 17.10.2018
❄❄
1 VI 2014 Aniołek [*] -
My myślimy o IVF w przyszłym roku jeśli się nie uda. Dr P mówiła, że przed procedurą do immunologa nas skieruje.24.12.2023 II kreski pod choinkę
21.06.2022 Alicja ❤️
16.10.2021 niespodziewane II kreski
3.03.2017 Amelia 10tc [*]
09.2017 pusty pęcherzyk
25.01.2018 START Provita Katowice dr Paliga
22.05.2018 laparoskopia, endometrioza II stopnia
4Q2018 doc Paśnik, nk 22%, KIR genotyp AA
Zalecenia: Accofil, @13.05 - start IVF
3.06.2019 transfer blastocysty 3AB 😞
6.02.2020 scratching, biopsja - OK
7.03.2020 KET blastocysty 2BB 😞
Koniec leczenia…
Mimo wszystko dziś jestem szczęśliwa 💪🏼 -
Poziomka25 wrote:A jajowody miałaś drożne ?
Kurcze to nie wiem czemu dr Paliga tak od razu poleciała z tym immunologiem ...;(
Wyszły nam dwie rzeczy. Ale kto wie czy by się nie udało bez tej diagnozy ...
Bez diagnozy jak z diagnozą udac sie może ale czy bez leczenia?Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2018, 11:31
Poziomka25 lubi tę wiadomość
Szs -
Powiem Wam, ze te 6 lat temu, temat immunologii był kompletnie cichy, nikt nawet nie wspomniał o sprawdzeniu tego przed ivf...
teraz widzę lekarze podchodzą rozsądniej, zwłaszcza przed wydaniem miliona monet i nie daj Boże wylaniu niepotrzebnie wiadra łez... Teraz mając te wiedzę i rozum sama na własna rękę bym , to sprawdziła... szczęśliwie mi się udało za pierwszym razem, ale mysle, ze gdyby było niepowodzenie i w efekcie winowajca cichym , byłaby immunologia, na pewno miałabym ogrom żalu i wściekłości i do lekarza i do siebie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2018, 10:35
KarenMillen, Erl, karolcia35 lubią tę wiadomość
Angelius
Tak jak już kiedyś pisałam lekarze dzieła się na tych którzy powód niepowodzenia wypatrują w immunologii oraz tacy którzy totalnie nie wierzą w leczenie immunologiczne. Dr Mańka raczej nie wchodzi w temat immunologii. A dr Marta zawsze gdy widzi cień zagrożenia z tej strony. Jednak koszty badań immuno i ewentualnego leczenia są niższe niż jedna pełna procedura ivf. Jeszcze jak ktoś ma trochę mrozaków to po nieudanych transferach zawsze można spróbować się zdiagnozować immunologiczne i zrobić kolejny transfer. Tragedią jest natomiast gdy zarodek jest jeden i ten transfer się nie uda a potem okazuje się że wystarczyłby accofil czy intralipid. Dla przypomnienia miałam cztery transfery. Trzy nieudane, przed czwartym byłam u Paśnika i wprowadziłam jego zalecenia. Efekt w stopce.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2018, 11:09
Erl, Yummymummy lubią tę wiadomość
-
Hey dziewczyny.. Podczytuje Was tutaj.. I zastanawiam się nad tą całą immunologią.. U mnie jest taki problem że mąż ma zły wynik z FDNA i HBA.. A u mnie endometroza Ist. Poza tym dr Marta stwierdziła że nie ma żadnych innych problemów u mnie.. Jedyna nadzieja w PICSI ze wzg. na problem męski.. Pytałam ją o zdiagnozowanie siebie pod kątem immunologicznym chyba ze trzy razy.. Ale za każdym razem odpowiedziała że nie ma takiej potrzeby.. Mam teraz mieszane uczucia.. Ale wierzę że wie co robi.. Pod koniec tygodnia mam punkcje.. Więc za niedługo się wszystko okaże.. Trzymajcie kciuki koleżanki bo stresuje się bardzo..
njut, Erl lubią tę wiadomość
Molyy -
Molyy wrote:Hey dziewczyny.. Podczytuje Was tutaj.. I zastanawiam się nad tą całą immunologią.. U mnie jest taki problem że mąż ma zły wynik z FDNA i HBA.. A u mnie endometroza Ist. Poza tym dr Marta stwierdziła że nie ma żadnych innych problemów u mnie.. Jedyna nadzieja w PICSI ze wzg. na problem męski.. Pytałam ją o zdiagnozowanie siebie pod kątem immunologicznym chyba ze trzy razy.. Ale za każdym razem odpowiedziała że nie ma takiej potrzeby.. Mam teraz mieszane uczucia.. Ale wierzę że wie co robi.. Pod koniec tygodnia mam punkcje.. Więc za niedługo się wszystko okaże.. Trzymajcie kciuki koleżanki bo stresuje się bardzo..Szs
-
Yummymummy wrote:Madwitko,
Jesuuuuu u Was już leci 29tc !!!!!! Matuchnooooo! Kiedy, jak?! Szokostatnia prosta Wam została
No nie powiem ,zeby czas sie zatrzymał, faktycznie jeszcze jakies 10 tygodni i Garysia będzie z nami:) no, nie wspomne ze Ty tez dopiero co betowałas kochana, a za momencik na połówkowe pójdziecie:)
Molly jak PAni doktor mówi ze nie ma potrzeby to jej zaufaj, bo jesteś w dobrych rękach.
Mnie mój doktor tez nie wpominał 4 lata temu o immunologi, ale w provicie i tak na wyrost dają encorton i heparyne więc częsciowo zapobiegają szwankujące immunologii, no wiadomo ze jak jest grubszy problem to i to nie pomoze, ale wiele klinik nie zaleca encortonu i heparyna, a provita sie jednak "zabezpiecza" w tym temacie;)KarenMillen lubi tę wiadomość
Provita Katowice, Nasz cudotwórca DR Mańka!
2014 1 IMSI==> 2 zarodki(jeden jedyny transfer) , brak mrozaków==> 06.2015córka
2017 2 IMSI ==> 2zarodki(jeden jedyny transfer) ==>jedno pięknie bijące serduszko==> 09.2018 córeczka:) -
KarenMillen wrote:Tak jak już kiedyś pisałam lekarze dzieła się na tych którzy powód niepowodzenia wypatrują w immunologii oraz tacy którzy totalnie nie wierzą w leczenie immunologiczne. Dr Mańka raczej nie wchodzi w temat immunologii. A dr Marta zawsze gdy widzi cień zagrożenia z tej strony. Jednak koszty badań immuno i ewentualnego leczenia są niższe niż jedna pełna procedura ivf. Jeszcze jak ktoś ma trochę mrozaków to po nieudanych transferach zawsze można spróbować się zdiagnozować immunologiczne i zrobić kolejny transfer. Tragedią jest natomiast gdy zarodek jest jeden i ten transfer się nie uda a potem okazuje się że wystarczyłby accofil czy intralipid. Dla przypomnienia miałam cztery transfery. Trzy nieudane, przed czwartym byłam u Paśnika i wprowadziłam jego zalecenia. Efekt w stopce.Angelius
Molyy wrote:Hey dziewczyny.. Podczytuje Was tutaj.. I zastanawiam się nad tą całą immunologią.. U mnie jest taki problem że mąż ma zły wynik z FDNA i HBA.. A u mnie endometroza Ist. Poza tym dr Marta stwierdziła że nie ma żadnych innych problemów u mnie.. Jedyna nadzieja w PICSI ze wzg. na problem męski.. Pytałam ją o zdiagnozowanie siebie pod kątem immunologicznym chyba ze trzy razy.. Ale za każdym razem odpowiedziała że nie ma takiej potrzeby.. Mam teraz mieszane uczucia.. Ale wierzę że wie co robi.. Pod koniec tygodnia mam punkcje.. Więc za niedługo się wszystko okaże.. Trzymajcie kciuki koleżanki bo stresuje się bardzo..
Kciuki zaciskam już na wszelki wypadek:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2018, 13:49
-
KarenMillen wrote:Molly bo u Was ewidentnie są inne przeszkody. U mnie w zasadzie nie było. Wyniki partnera idealne. U mnie co miesiąc piękna owulacja, pękające pęcherzyki, cykle regularne. Tylko hashimoto z nieprawidłowości. I zarodki wszystkie dotrwal do blastek. Miałam ich aż 6 że zwykłego ivf. Prawda jest taka że gdybym się nie broniła tak przed Paśnikiem to może byłabym w ciąży szybciej.
Kciuki zaciskam już na wszelki wypadek:)
Ja w środę mam połówkowe i znów się stresujęjest czym?
4 lata walki, 3 nieudane transfery
leczenie immuno JP i...
crio 7dpt 58,78 9dpt 104,23 12dpt 540,27
2019 naturalsik