X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karen cieszę się że nadal jesteś w trójpaku. Maleństwa proszę siedzieć w brzuszku i mamy nie straszyć ;) to jeden z nich będzie taki mamusi cycuszek bo tak już chce cię widzieć :D

Poziomka25, Erl lubią tę wiadomość

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Bobli Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Człowiek wyjedzie na 2 dni, a tu tyle się dzieje!!!
    Moly- Cudowie! bardzo się cieszę i gratuluję. Dbaj o siebie i rozpieszczaj się ;) oby beta pięknie rosła
    Karen- faktycznie piątek 13-go. Trzymam mocno za Was Troje &&& Co by nie było- musi być dobrze. Moja koleżanka też urodziła dwóch chłopców miesiąc przed terminem i wszystko było ok. Także- odwagi!!!
    Yose- trzymaj się, kochana! Jak jesteś pod stałą opieką, powinno już być tylko lepiej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2018, 21:43

Molyy lubi tę wiadomość

Za stara by czekać, za młoda by odpuścić...
    2017 2x IUI :(
    5.2018 start IMSI
    4.06.18- punkcja
    9.06.18- 1 z 9 :(
  • Bobli Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madwitka wrote:
    Bobli kochana ja miałam teraz ultra długi protokół i efekt na suwaczku, jak bym mogła doradzić to nie opierając się, a wręcz naciskaj doktora żeby go zastosował, przy takim protokole endomenda się wyciszy, jest większa szanse na znalezienie ładnej komórki i że endomenda nie zagrozi implantacji zarodka
    Madwitko, nie widziałam... To pocieszająca wiadomość. Dziękuję Ci :)

5.2018 start IMSI
    4.06.18- punkcja
  • Bobli Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    njut wrote:
    Bobli dziękuję za szczegóły odnośnie zarodków. Muszę się troszkę podszkolić żeby móc rozmawiać z Paniami embriolog.
    U Twojego męża było wysokie FDNA - czy w związku z tym mieliście dodatkowo macs i jony wapnia? Nam dr Marta i androlog sugerowali przy wyniku 22%.
    A pytałaś jakie były zarodki w 3 dobie? Domyślam się tylko, że były super skoro hodowano je dalej...
    Ultradługi protokół daje większe szanse. domiszka i madwitka są dowodem ;)
    Njut u nas był macs, jonów nie miałam. Nikt ci nie powie, jakie zarodki były w 3 dobie, bo oni zaglądają po 24h i potem już dopiero w dniu transferu. Także decyzja o 5 dobie musiała zapaść własnie 24h po punkcji- wtedy 5 rozwijało się ładnie.
    Swoją drogą dziś mam 22 dzień cyklu i wciąż jestem przed owulacją. Na usg było widać, że za kilka dni dopiero. A normalnie miałam max w 15dc. Jak to się długo organizm zbiera do kupy po tym wszystkim...

njut lubi tę wiadomość

5.2018 start IMSI
    4.06.18- punkcja
  • h_anulka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karen jak minęła kolejna noc? Mam nadzieję że chłopaki nie rozrabiały juz za dużo i nadal siedzą w brzuszku Mamusi <3

starania od 05.2015
    niepłodność wtórna idio(pa)tyczna
    zrz6wn15zl9q17rl.png
    f2wlio4pqs48cql0.png
  • Quczi Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karen wstaje rano i myślę o tobie... trzymam kciuki aby jeszcze chłopcy posiedzieli w brzuszku. Daj znać co u was...

bl9ch371t8hhoupo.png
    8lat starań, zmiana lekarza prowadzącego
    Serafin Clinic skierowanie na in vitro
    Provita in vitro pierwsza próba udana, ciąża mnoga - dr Serafin
    Ciaza bliźniacza bez problemów
  • Erl Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też myślę Karen i z tą myślą tu zaglądam. <3

XII 2017 IMSI => 22 I 2018 CRIO z EG 3-dn. Maluchów 8A i 6B => 8dpt II beta 11; 9dpt 23,4; 11dpt 79; 14dpt 357,2; 16dpt 918,1; 23dpt 8646; 25dpt ❤ ur. 17.10.2018
    ❄❄
    1 VI 2014 Aniołek [*]
  • Bobli Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karen &&&

5.2018 start IMSI
    4.06.18- punkcja
  • Śląska_Dziołcha Debiutantka

Wysłany: 15 lipca 2018, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was serdecznie :)

Za miesiąc czeka mnie laparoskopia z histeroskopią. Gdy mówię o tym koleżankom, które miały ten zabieg dziwnie się wzdrygają i krzywią. Czy rzeczywiście jest to bolesny zabieg? Dziękuję z góry za odpowiedzi.

:)
  • marikka Przyjaciółka

Wysłany: 15 lipca 2018, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobli wrote:
    Któraś dziewczyna na forum mądrze mi doradziła- pierwsza krew pierwszy dzień cyklu. Ja miałam taki dylemat po antykach a prze gona. Njut, my dołączyłyśmy do forum w podobnym czasie. Wiem, że naprawdę musiałaś wykazać się sporą cierpliwością. Także cieszę się, że ruszasz- jestem z Tobą!!!!

A ja dziś jadę na wizytę potransferową do Dr M. Ciekawe co mi powie i czy będzie miał pomysł co dalej
    Jesli moge cos doradzic.Moj ginbekolog mowi ze pierwszy dzien cyklu trzeba liczyc od dnia kiedy miesiaczka mocno sie rozkreci, a nie od plamienia czy slabej krwi.

• h_anulka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śląska_Dziołcha wrote:

Za miesiąc czeka mnie laparoskopia z histeroskopią. Gdy mówię o tym koleżankom, które miały ten zabieg dziwnie się wzdrygają i krzywią. Czy rzeczywiście jest to bolesny zabieg? Dziękuję z góry za odpowiedzi.
    Jeżeli laparoskopie z histeroskopią będziesz miała robioną w Angeliusie to nie masz się czego obawiać :-) ja ten sam zabieg miałam dobre dwa tygodnie temu i już po tygodniu wróciłam do pracy.. Blizny bardzo małe, po powrocie do domu nie wzięłam ani jednej tabletki przeciwbólowe, bo nie było takiej potrzeby :-) a kto jest Twoim lekarzem prowadzącym??

starania od 05.2015
    zrz6wn15zl9q17rl.png
    f2wlio4pqs48cql0.png

Wysłany: 15 lipca 2018, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    h_anulka wrote:
    Jeżeli laparoskopie z histeroskopią będziesz miała robioną w Angeliusie to nie masz się czego obawiać :-) ja ten sam zabieg miałam dobre dwa tygodnie temu i już po tygodniu wróciłam do pracy.. Blizny bardzo małe, po powrocie do domu nie wzięłam ani jednej tabletki przeciwbólowe, bo nie było takiej potrzeby :-) a kto jest Twoim lekarzem prowadzącym??

Doktor Mańka :) Tak, w Angeliusie.

• Bobli Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marikka wrote:
    Jesli moge cos doradzic.Moj ginbekolog mowi ze pierwszy dzien cyklu trzeba liczyc od dnia kiedy miesiaczka mocno sie rozkreci, a nie od plamienia czy slabej krwi.
    Zgadza się- chodziło mi o to, że plamienie się nie liczy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2018, 16:51

5.2018 start IMSI
    4.06.18- punkcja
  • Yummymummy Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karen &&&&&&&&& :*

Angelius
    IMSI kwiecień 2012- 3 zarodki
    Maj 2012-I-crio,2x8AA,beta:11dpt-267, córeczka ❤️ I.2013
    Marzec 2018-II-crio,1xblasto,beta:10dpt-261, synuś ❤️ XI.2018

Wysłany: 15 lipca 2018, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    h_anulka wrote:

a wiesz może jak długo trzeba odczekać od laparoskopii do in vitro?

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2018, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śląska_Dziołcha wrote:
    a wiesz może jak długo trzeba odczekać od laparoskopii do in vitro?

Ja miałam laparo i histero w Angeliusie. To było na początku maja, a w połowie czerwca już ruszyłam z procedurą in vitro.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śląska_Dziołcha wrote:

Hej, moim prowadzącym też jest de Mańka, w połowie sierpnia czeka mnie laparoskopia z elektokauteryzacja jajników. Dziewczyny na forum pisały że spokojnie nie ma się czego obawiać

NimuNimu, Frelcia_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2018, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    h_anulka wrote:
    Hanulka to dostałaś zwolnienie lekarskie po laparoskopi?

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2018, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa81 wrote:
    Ja miałam laparo i histero w Angeliusie. To było na początku maja, a w połowie czerwca już ruszyłam z procedurą in vitro.
    Ewa.. Nie było szans po laparo na zajście bez in vitro? Ja czekam obecnie na laparo..

• h_anulka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janka0909 wrote:
    Hanulka to dostałaś zwolnienie lekarskie po laparoskopi?
    Zabieg miałam w czwartek i do następnego piątku dostałam L4, wtedy też byłam na kontroli po laparoskopii i lekarka pytała czy nie potrzebuję przedłużenia zwolnienia :-) ja nie skorzystałam, bo bardzo dobrze sie czułam, rany szybko się zagoiły więc nie widziałam potrzeby :-)

Co do dalszego postępowania wszystko zależy indywidualnie od wyników kazdej pary.. My mamy dwa cykle na luzie naturalnych starań, później ewentualnie dwa ze stymulacją, jak to nic nie da to zbada zbadać immunologię i dopiero wtedy albo IUI albo in-vitro :-)

starania od 05.2015
    zrz6wn15zl9q17rl.png
    f2wlio4pqs48cql0.png
‹‹ 320 321 322 323 324 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ