X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • njut Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka później to wynika z tego jak się będziemy stymulowały. Tu będzie decydowała dr Marta.

Ja w pierwszej klinice idąc krótkim protokołem zaczęłam stymulację w 4dc, na tydzień wróciłam do domu i dalej się stymulowałam. Do kliniki wróciłam na wieczór, dzień przed i 10,11,12dc miałam badania i monitoringi. Punkcja 14dc (tu musiał dojechać mąż) i transfer w 17dc. Czyli 8 dni musiałam być na miejscu.

Tu zapowiada się podobnie tylko jest przesunięcie przez antyki i Gonapeptyl.
    Wydaje mi się, że 9 dzień Gonapeptylu odpowiada @ a 12 rozpoczęciu stymulacji - ale nie sugeruj się, bo to tylko mój wniosek ;)

STARANIA ZAKOŃCZONE BEZ SKUTKU
    3 poronienia naturalnych ciąż: 2011 5+6tc, 2013 7+1tc, 2019 8+2tc i 1CB po CT
    2 IVF > 11 zarodków > 2013 8A+8A, 8A+6B, 2015 8B, 2018 3BC, 2019 3BB, 3AB (CB, beta max 17,18), 2020 4AB, 8A... czeka 8A, ❄️
    A1298C hetero, PAI-1 4G/5G hetero, APA +, endometrioza II (zatoki), KIR AA, NK 21% > 17% > 15%, aktywność NK 58,9%, MLR 0% > szczepienia mężem > 0% mąż, 0% dawcy > 4 mc > 0% mąż, 33,6% dawcy > szczepienia pulowane > 91,2% mąż, 0% dawcy > 4cs CB, 5cs poronienie 8+2tc > 45,3% mąż, 55,5% dawcy > 7 mc > immunosupresja > cdn
    on: FDNA 22%, HLA-C C1
    moja historia leczenia
  • Erl Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka25 wrote:
    Wyszło wg @ która mam niereguralnie. Nie sądziłam że tyle wcześniej trzeba rezerwować jak się jest już pacjentem. Chore to jest.
    A po tym gonapeptylu ( 9 dni będę brać ) to potem jak często wizyty są żebym mogła sobie zarezerwować terminy?

Edit teraz czytam co napisaliście. Czyli po tych 9 dniach mogę dodać +3, 7,10 i 12 dzien w rezerwacji ?
    Poziomka, te dni kontrolne to są ustalane z wizyty na wizytę, zależnie od tego jak rosną pęcherzyki. Czasami to są tylko 3 wizyty, a czasami więcej niż 4.
    Z tymi wizytami, często byłam wpisywana na listy rezerwowe i dopiero dzień przed wizytą dowiadywałam się o godzinie. Niestety w takich sytuacjach nie ma możliwości wyboru.. może więc dobrym pomysłem jest umawianie się z większym wyprzedzeniem, choć z drugiej strony nie jesteś w stanie wszystkiego zaplanować jak w zegarku gdy chodzi o te wizyty kontrolne... Ech. Rozumiem Twój problem, bo z BB jest kawałek, a jak w pracy nie ma możliwości uelastycznienia godzin to robi się kłopot. Jedynie chyba indywidualnie możesz z panią dr się umawiać, bo w rejestracji może być kłopot z takim dopasowywaniem terminów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2018, 19:49

XII 2017 IMSI => 22 I 2018 CRIO z EG 3-dn. Maluchów 8A i 6B => 8dpt II beta 11; 9dpt 23,4; 11dpt 79; 14dpt 357,2; 16dpt 918,1; 23dpt 8646; 25dpt ❤ ur. 17.10.2018
    ❄❄
    1 VI 2014 Aniołek [*]
  • njut Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erl wrote:
    Jedynie chyba indywidualnie możesz z panią dr się umawiać, bo w rejestracji może być kłopot z takim dopasowywaniem terminów.
    Erl mądrze radzi :D

STARANIA ZAKOŃCZONE BEZ SKUTKU
    3 poronienia naturalnych ciąż: 2011 5+6tc, 2013 7+1tc, 2019 8+2tc i 1CB po CT
    2 IVF > 11 zarodków > 2013 8A+8A, 8A+6B, 2015 8B, 2018 3BC, 2019 3BB, 3AB (CB, beta max 17,18), 2020 4AB, 8A... czeka 8A, ❄️
    A1298C hetero, PAI-1 4G/5G hetero, APA +, endometrioza II (zatoki), KIR AA, NK 21% > 17% > 15%, aktywność NK 58,9%, MLR 0% > szczepienia mężem > 0% mąż, 0% dawcy > 4 mc > 0% mąż, 33,6% dawcy > szczepienia pulowane > 91,2% mąż, 0% dawcy > 4cs CB, 5cs poronienie 8+2tc > 45,3% mąż, 55,5% dawcy > 7 mc > immunosupresja > cdn
    on: FDNA 22%, HLA-C C1
    moja historia leczenia
  • Rabarbar27 Debiutantka

Wysłany: 26 lipca 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie jakieś zdanie na temat dr Kniażewskiego do prowadzenia ciąży w Angeliusie? Dzisiaj byłam na wizycie prywatnej u dr bo plamiłam i powiedział, że nie wie skąd... jakoś dziwne mam odczucia po tej wizycie. Generalnie Maleństwo ok i tętno ok. Beta z wtorku 84227 a z czwartku 98385, dr nie skomentował tego w ogóle.

• Erl Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rabarbar27 wrote:
    Dziewczyny macie jakieś zdanie na temat dr Kniażewskiego do prowadzenia ciąży w Angeliusie? Dzisiaj byłam na wizycie prywatnej u dr bo plamiłam i powiedział, że nie wie skąd... jakoś dziwne mam odczucia po tej wizycie. Generalnie Maleństwo ok i tętno ok. Beta z wtorku 84227 a z czwartku 98385, dr nie skomentował tego w ogóle.
    To normalne że dr nie komentuje przyrostów bety, bo na tym etapie ważne jest tylko USG. Przyczynę plamień w ciąży często trudno uchwycić - może pęknąć jakieś naczynko np po współżyciu. Istotne że nie widać w USG kłopotu z łożyskiem ani krwiaka. Ja parokrotnie plamiłam w ciąży i tak się złożyło że u 3 różnych lekarzy (w tym u dr Mańki) na różnych etapach to konsultowałam i żaden nie potrafił wskazać konkretnej przyczyny. Istotne że nie widać POWAŻNEJ przyczyny, a plamienia mogą się zdarzać. Także informacje które przekazałaś nie świadczą o braku kompetencji lekarza. Z drugiej strony ważne abyś miała poczucie bezpieczeństwa pod opieką lekarza prowadzącego, jeśli czujesz się niepewnie, to dobry moment aby jeszcze zmienić lekarza.
    Cudnie że Maluszek zdrowy :) to najważniejsze :) niech dalej zdrowo się rozwija <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2018, 20:24

Rabarbar27 lubi tę wiadomość

XII 2017 IMSI => 22 I 2018 CRIO z EG 3-dn. Maluchów 8A i 6B => 8dpt II beta 11; 9dpt 23,4; 11dpt 79; 14dpt 357,2; 16dpt 918,1; 23dpt 8646; 25dpt ❤ ur. 17.10.2018
    ❄❄
    1 VI 2014 Aniołek [*]
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie sugerujcie się ilością dni na Gonapeptylu. Spójrzcie na mnie - ja musiałam brać Gonapeptyl 17 dni zanim zaczęłam brać właściwe stymulanty. Bo nie chciały mi zejść progesteron i estradiol do minimum. A jak zejdzie wam 3 dni wcześniej to tam zostanie więc nie ma się co przejmować :) dopiero stymulacja ruszy te hormony z kopyta ewentualnie ;) a przynajmniej estradiol, nie wiem jak z progiem ale raczej musi zostać niski.

njut lubi tę wiadomość

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rabarbar27 wrote:
    Nie rób już bety bo ona zaraz zwalniać zacznie i będziesz zeschizowana niepotrzebnie że coś jest nie tak a to jest normalne przy takich wartościach :) Erl dobrze ci napisała co do plamień - zdarzają się mikropęknięcia żyłek itp.

Rabarbar27 lubi tę wiadomość

f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
  • Poziomka25 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2020, 17:17

3xPICSI
    5xcrio :(
    2xcb :(
    2x6tydz [*]
    Immunosupresja, szczepienia...

Udało się.
    10.2021 urodziłam swój wyczekany pierwszy Skarb ❤️

Ciaza naturalna.
    09.2023 urodziłam swój drugi Skarb ❤️
  • Bejzi Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami po dłuuugiej przerwie i aż nie wiem, co napisać, bo tyle się tu wydarzyło przez ten czas. W pn rozpoczęłam 3-ci cykl po laparo i pierwszy po antykach. W zasadzie nie wiem, kiedy ten czas minął i tak szczerze mówiąc (i pisząc ;) ) nieco obawiam się powrotu do "tego wszystkiego"... ten cykl na luzie (yhm...), bo w jego trakcie dr Paliga jest na urlopie i podgląd w okolicach owu będę robić u swojego gina.

A teraz kilka słów ode mnie :D

domiszka, Karen kciuki za Waszych chłopców!
    Flower, tak bardzo się cieszę i tak bardzo nie mogę uwierzyć, że to JUŻ :) pamiętam, jak betowałaś ;)
    Yummy, Ty już na półmetku, też niesamowite i wiesz, chyba znam ten wzrok, o którym pisałaś. Sama niejednokrotnie tak patrzę kiedy widzę brzuszek...w marcu przed swoją wizytą była dziewczyna. Zapamiętałam ją, bo miała charakterystyczne okularki. Ok m-c później była z partnerem i oglądali dzidzię, bo wychodzili z wydrukiem usg i łzami w oczach. Byłam szczęśliwa razem z nimi (tu nie ma miejsca na złą zazdrość), ale i rozżalona, że to nie ja...
    Erl, Kate, madwitka, Cala, stare wyjadaczki :D, Wam dziękuję za to, że nie zostawiacie tu nas i zawsze, ale to zawsze służycie dobrą radą i doświadczeniem, całuję Was!
    njut Trzymam za Ciebie kciuki kochana, jesteś dzielna jak mało kto ;)
    Molly &&& za Twoją Fasolkę :)

Trzymam kciuki za wszystkie jeszcze nie doświadczone jeszcze tym Cudem, Poziomkę, Bobli, didik, Bu, h_anulkę, Heidi, Polankę, karolcię i Siebie ;)

Czy wiecie może co z Frelcią? Miała mieć laparo w lipcu o ile dobrze pamiętam. Albo mi się wydaje, albo słuch o niej zaginął.

Yummymummy, KateHawke, njut, madwitka, h_anulka, Erl, Heidi Di, karolcia35, Cala, didik34, _Polanka_ lubią tę wiadomość

08.01.2020 r. na Ziemi pojawi(ł) się Cud! 😊
  • Śląska_Dziołcha Debiutantka

Wysłany: 26 lipca 2018, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.

Jak powinnam być ubrana na laparoskopię? Zwykła piżama koszulowa?

:)
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bejzi bardzo mi miło <3 a zawsze to lepiej jak się widzi że jednak te IUI i IVF pomagają, że jest szansa mimo tak wielu przeszkód które mamy po drodze.
    A ty teraz na prawdę korzystaj z wakacji staraniach bo później już będzie rach-ciach i ciąża ;) i ani się nie napijesz winka, ani na wakacje nie pojedziesz (ja nie jadę bo się boję że akurat na wakacjach coś się spieprzy i nie będę miała swojego lekarza).
    Co do Frelci to ja też za nią tęsknię. Miała wrócić do starań w lipcu ale ani widu ani słychu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2018, 21:10

Bejzi, Erl lubią tę wiadomość

f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śląska_Dziołcha wrote:
    Witam.

Jak powinnam być ubrana na laparoskopię? Zwykła piżama koszulowa?
    Papciuszki i zwykła koszula nocna :)

f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
  • Martinka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    njut wrote:
    Poziomka później to wynika z tego jak się będziemy stymulowały. Tu będzie decydowała dr Marta.

Ja w pierwszej klinice idąc krótkim protokołem zaczęłam stymulację w 4dc, na tydzień wróciłam do domu i dalej się stymulowałam. Do kliniki wróciłam na wieczór, dzień przed i 10,11,12dc miałam badania i monitoringi. Punkcja 14dc (tu musiał dojechać mąż) i transfer w 17dc. Czyli 8 dni musiałam być na miejscu.

Tu zapowiada się podobnie tylko jest przesunięcie przez antyki i Gonapeptyl.
    Wydaje mi się, że 9 dzień Gonapeptylu odpowiada @ a 12 rozpoczęciu stymulacji - ale nie sugeruj się, bo to tylko mój wniosek ;)
    Njut, kiedy zaczynasz stymulację? Ja czekam 1 cykl na powrót Pani Dr i w połowie sierpnia zaczynam. Już nie mogę się doczekać

0901d7c722.png
  • Rabarbar27 Debiutantka

Wysłany: 26 lipca 2018, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erl, KateHawke - dziękuję za odpowiedzi ☺️
    A co radzicie na bakterie w moczu? Wynik odebrałam niestety już po lekarzu. Były liczne poprzednio teraz są niby nieliczne, pH 8.. narazie jakieś domowe sposoby np żurawina? Wizyta następna za dwa tygodnie i pewno znowu będę schizować.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2018, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej przywolalyscie mnie myślami :) żyje żyje.. zaczęłam niedawno nowa prace, od października idę na studia i nie chciałam myśleć za bardzo o forum dopóki nie będę mogła wrócić do gry. Za 4 tygodnie laparoskopia z histero. Potem jak najszybciej in vitro. Nie wiem jaki musi być odstęp ale mam nadzieje ze nie więcej niż miesiąc i w październiku ruszę . Czuje u siebie endometriozę intuicyjnie. Dwa tygodnie temu byłam na pogotowiu taki okres miałam. Jak zażynana świnia. Generalnie boje się jak pogodzę nowa prace z drugim podejściem ale.... fajne jest to ze Manka przyjmuje wieczorami i nie ma większego problemu z wizytami u niego. A potem od punkcji L4 a potem.... ciążowe oczywiście być musi! Póki co nie wracam na forum. Jest mi ciężko psychicznie. Teraz jeszcze jestem na antykach i mam emocjonalna huśtawkę. Zaglądam czasem w prywatne wiadomości. Trzymajcie się ciepło!! <3

Yummymummy, njut, Erl, karolcia35, Bejzi lubią tę wiadomość

• KateHawke Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rabarbar27 wrote:
    Erl, KateHawke - dziękuję za odpowiedzi ☺️
    A co radzicie na bakterie w moczu? Wynik odebrałam niestety już po lekarzu. Były liczne poprzednio teraz są niby nieliczne, pH 8.. narazie jakieś domowe sposoby np żurawina? Wizyta następna za dwa tygodnie i pewno znowu będę schizować.
    Jeśli nie chcesz iść już do lekarza to najlepiej żurawina, dużo pić żeby wypłukiwać to z moczem i powtórzyć badanie przed wizytą. Aaale! Jeśli to było zwykłe badanie moczu to rady na przyszłość: pojemnika nie otwierać do czasu siusiania. Przed siusianiem koniecznie się podmyć porządnie bo bakterie właśnie wtedy lubią wychodzić. Bakterie i te leukocyty. I musi to być środkowy strumień moczu bo z pierwszego strumienia też lubią wychodzić resztki bakterii.

Rabarbar27, Erl lubią tę wiadomość

f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freeelcia!!! <3 <3 <3 bardzo się cieszę że chociaż napisałaś co u ciebie. Założyłaś żłobek czy to inna praca? Fajnie że idziesz na studia, to zawsze się przydaje.
    Na spokojnie podejdź do powrotu, my tu będziemy i kciuki masz nasze cały czas! &&& To teraz podejście zadaniowe: najpierw laparo z histero i zobaczysz co ci tam wyjdzie. Daj znać choć jednym postem jak pójdzie. A jak co to pytaj co z czym się je to odpowiemy :)

f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
  • Poziomka25 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2020, 17:17

3xPICSI
    5xcrio :(
    2xcb :(
    2x6tydz [*]
    Immunosupresja, szczepienia...

Udało się.
    10.2021 urodziłam swój wyczekany pierwszy Skarb ❤️

Ciaza naturalna.
    09.2023 urodziłam swój drugi Skarb ❤️
  • Szapiro Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrote:
    Ojej przywolalyscie mnie myślami :) żyje żyje.. zaczęłam niedawno nowa prace, od października idę na studia i nie chciałam myśleć za bardzo o forum dopóki nie będę mogła wrócić do gry. Za 4 tygodnie laparoskopia z histero. Potem jak najszybciej in vitro. Nie wiem jaki musi być odstęp ale mam nadzieje ze nie więcej niż miesiąc i w październiku ruszę . Czuje u siebie endometriozę intuicyjnie. Dwa tygodnie temu byłam na pogotowiu taki okres miałam. Jak zażynana świnia. Generalnie boje się jak pogodzę nowa prace z drugim podejściem ale.... fajne jest to ze Manka przyjmuje wieczorami i nie ma większego problemu z wizytami u niego. A potem od punkcji L4 a potem.... ciążowe oczywiście być musi! Póki co nie wracam na forum. Jest mi ciężko psychicznie. Teraz jeszcze jestem na antykach i mam emocjonalna huśtawkę. Zaglądam czasem w prywatne wiadomości. Trzymajcie się ciepło!! <3
    Oj ja raz do dr manki musiałam się zapisać bo mojej dr marty nie było i rejstracja dopiero po interwencji pani dr zapisała bo też nie bylo popołudniowej pory.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2018, 22:17

Szs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2018, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Kate :) staram się Was śledzić codziennie wieczorem mimo ze się nie odzywam. Muszę zrobić badania do laparo bo póki co mam tylko grupę krwi :D denerwuje się cały czas podświadomie jak pogodzę ivf z nowa praca ale zacisnę zęby i jakoś dam radę. Pogadam z Mańką zeby mi tak wizyty na stymulacji układał zeby były wieczorami. Żłobek mi nie wyszedł w związku z problemami z budynkiem które ostatecznie mnie pokonały. Dwa tygodnie po nieudanym ivf i @ znalazłam prace w przedszkolu :) jest.... różnie ale poznałam trzy świetne dziewczyny które wiedza o ivf i okazują mi mnóstwo serca.

‹‹ 344 345 346 347 348 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ