Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • eszanka Autorytet
    Postów: 766 703

    Wysłany: 14 czerwca, 09:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kciuki za transfery, wizyty, badania w tym tygodniu 💪

    Aga___ lubi tę wiadomość

    starania od 08.2019
    👼 11.2019

    08.2020 Angelius Provita, dr MP
    01.2021 usunięcie prawego jajnika i jajowodu


    04.2021 Puregon, Ovitrelle, Encorton, Neoparin, Accard, Luteina, Euthoryx 25
    04.05 beta 812,6 mlU/ml
    11.05 mamy zarodek 🍀
    25.05 ❤️

    "You never know how strong you are until being strong is the only choice you have"

    Nasz cud ❤️ Zostań z nami już 🙏
    f2w39jcgji0xv80s.png
  • Weronik Znajoma
    Postów: 23 9

    Wysłany: 14 czerwca, 09:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magi32 wrote:
    Mam pytanie do bardziej doświadczonych. Biorę Clexane 0,6. Za każdym razem wychodzą mi siniaki. Nie wiem co robię źle, ponieważ robię też zastrzyki z Accofilu (przelewanego do insulinówek) i nic nie mam ma skórze.
    Clexane wbijam tak samo- chwytam w palce fałd skóry, wbijam powoli pod kątem prostym igłę i powoli wpuszczam preparat. Trochę zawsze mnie to szczypie. Wpuszczam wszystko, razem z pęcherzem powietrza. Po wszystkim odczekuję ok 2-3 sekundy, wyjmuję igłę, puszczam fałd skóry i przykładam gazik, lekko rozmasowuję miejsce (bez nadmiernego dociskania). Rzadko się uda bez siniaka :( a te miejsca są później podskórnie pogrubiałe. Niedlugo braknie wolnej przestrzeni przez te siniaki. Coś robię nie tak :(

    Miałam zaleconą heparynę przy dwóch cyklach i nie wspominam jej dobrze... Już przy ukłuciu czułam jak będzie siniak🤪 jakbym nie robiła zastrzyków czy mąż robiły mi się paskudne ślady... (no ale czym jest moje 40 zastrzyków przy waszych).

    Z jednej strony jestem przerażona wizją kłucia się przez całą ciążę, bo jestem straszną panikarą i nie lubię igieł, ale z drugiej strony nie wiem skąd wzięłam siłę na to żeby zrobić sama zastrzyk kiedy nie było nikogo w domu...
    Wydaję mi się, że jesteśmy silniejsze niż same o sobie myślimy 🙂

    Magi32, Yoselyn82 lubią tę wiadomość

  • Miśka88 Ekspertka
    Postów: 154 77

    Wysłany: 14 czerwca, 10:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, gdzieś się chyba przewijał temat złego wyniku cytologii. Ostatnią robiłam w grudniu, dziś powtarzałam bo wyszedł mi wynik asc-us nieprawidłowe komórki nabłonka płaskiego. Niby doktor mówi żeby się narazie nie martwić bo ten stan mogę mieć po porodzie,ale jednak jakieś ziarenko niepokoju jest.

    zem3upjygfa8odps.png

    Lat 32
    Starania od 2015
    2016- 1 wizyta Angelius dr Paliga
    2017- 3 inseminacje, beta w każdej 0
    2018 - wizyta docent Paśnik, wysoka odporność , Kir AA
    Immunosupresja- ciąży dalej brak
    Luty 2019- badania kliniczne invitro
    Pobrano 9 komórek, 7 zdolnych do zapłodnienia, zaplodnilo się 6, 1 zamrożona w trzeciej dobie reszta trzymana do piątej
    Mamy 8A, 4AA, 3AA, 3AB
    07.03.2019 świeży transfer 4aa, beta 0
    08.05.2019 criotransfer ❄️ 3aa, z accofilem, kroplówką i klejem,
    9 dpt beta 110😍
    27 dpt jest ❤️ ale i krwiak
    8 tydzień sytuacja opanowana, brak krwiaka na USG
    20 tydzień 2 USG prenatalne,jest dziewczynka
    34 tydzień, szpital, skracająca się szyjka plus rozwarcie na 1 palec, leżymy aż do rozwiązania
    38+1- poród sn, Zosia 54cm, 3,270kg😍
    Dwa ❄️ czekają.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 14 czerwca, 10:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po :) blasta podana, druga słabo sie rozwija i pani embriolog powiedziała że nikłe szanse ze będzie do mrożenia niesety.
    Prawie sie rozplakalam jak zobaczyłam ze transfer będzie robił dr O.

    kamisia, Mika1916, Yoselyn82, Jolka4025, sAnsa_28, Księgowa, Daśka, Ola_la, eszanka, Baba1, amak89 lubią tę wiadomość

  • Makino Autorytet
    Postów: 1620 2227

    Wysłany: 14 czerwca, 10:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Provitamina wrote:
    Witajcie. Leczę się od marca w Angeliusie, w sumie id grudnia, choć początkowo naturalnie, bez żadnego wspomagania. Jestem pod opieką dr O. Za mną 2 IUI bez powodzenia. Kolejna przede mną. Czy ktoś również leczy się u tego doktora? Jakie macie doświadczenia? U mnie plan na przyszłość to laparoskopia lub in vitro, lecz na moje pytania czy mam zrobić jakieś badania, coś zmienić lub poprawić słyszę odpowiedź, że nic. Mam sobie dać czas bo w ciążę nie zachodzi się ot tak, na życzenie.

    Ja jestem w klinice od lutego u dr P. Na pierwszej wizycie zleciła mi dodatkowe badania tj. Kariotypy, Kiry, wit D, 17-oh progesteron, amh. Plus mąż hba, fragmentację i hla-c. Dużo wyjaśniły. Podoba mi się że lekarka zleciła badania a nie waliła na ślepo lekami. Miałam miec teraz laparo, ale niestety ze względów zdrowotnych musiałam przesunąć.
    Z jakiego powodu macie IUI? Bo ją się głównie przy złych wynik męża lub wrogim śluzie robi?

    Starania od 01.2015
    * 11.2016 8t (puste jajo płodowe)
    * 06.2017 cb
    * córka 2018 - nasz mały cud

    Walczymy o drugie dziecko od 03/2019
    Od 02.2021 - Angelius, dr P.
    🌼MAJ 2021 - 1 cykl stym.:Puregon -> Acard, Clexane, Encorton, Duphaston, Accofil
    🌼LIPIEC - 2 cykl stym.: Puregon -> Acard, Clexane, Encorton, Duphaston, Accofil , Estrofem
    🌼Histerolaparoskopia 08.2021, diagnoza: oba jajowody niedrożne -"pamiątka po CC" :(.

    🍍in vitro - start procedury 13.09.2021, punkcja 25.09🍍

    🙋‍♀️ - AMH - 1,99, insulinooporność, nadwaga, podwyższone TSH, mutacje MTHFR i PAI (hetero), kiepskie endometrium, brak najważniejszych KIR odpowiedzialnych za zagnieżdżenie zarodka, oba jajowody niedrożne :(
    🙋‍♂️- ilość plemników 570 mln, koncentracja 180 mln/ml, dobra ruchliwość i żywotność, ale morfologia 1%, zwiększona lepkość i aglutynacja, hba 78%, DFI 14%, hla-C (C1C1)
  • Mika1916 Autorytet
    Postów: 365 650

    Wysłany: 14 czerwca, 10:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izaz123 wrote:
    My już po :) blasta podana, druga słabo sie rozwija i pani embriolog powiedziała że nikłe szanse ze będzie do mrożenia niesety.
    Prawie sie rozplakalam jak zobaczyłam ze transfer będzie robił dr O.

    Trzymam kciuki, niech maluszek juz z Toba zostanie ✊✊💪

    O2.2019 stymulacja Mensinorm- ciazy brak😔
    08.2019 stymulacja mensinorm
    10.08.2019 IUI
    27.08.2019 Beta pozytywna 😍
    2.09.2019 USG 4 pecherzyki❤
    10.2019 badanie prenatalne- mamy syna i 3 corki 🥰
    2.12.2019 szpital, skracajaca sie szyjka
    Zalozenie szwu ratunkowego
    31.12.2019 II badania prenatalne
    2.01.2020 plamienia
    7.01.2020 akcja porodowa, cesarskoe ciecie
    7.01-9.01 stracilismy wszystkie malenstwa 💔
    23.12.2020 Rozpoczynamy kolejne starania, 1 wizyta w Angelius
    24.02- histeroskopia
    16.03- stymulacja, 2.04- punkcja jajników -4 blastki (3x 3BB, 1x 2AA)
    5.05- transfer 3BB

    Mąz: zdrowy

    Ja: niedoczynnosc tarczycy, nieplodnosc idiopatyczna, hipogonadyzm, pierwotny brak miesiaczki
    f2w3flw177vmg5d3.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 14 czerwca, 11:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izaz123 wrote:
    My już po :) blasta podana, druga słabo sie rozwija i pani embriolog powiedziała że nikłe szanse ze będzie do mrożenia niesety.
    Prawie sie rozplakalam jak zobaczyłam ze transfer będzie robił dr O.

    Iza bardzo mocno trzymam kciuki za powodzenie tego transferu!

  • Yoselyn82 Autorytet
    Postów: 14345 17882

    Wysłany: 14 czerwca, 11:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izaz123 wrote:
    My już po :) blasta podana, druga słabo sie rozwija i pani embriolog powiedziała że nikłe szanse ze będzie do mrożenia niesety.
    Prawie sie rozplakalam jak zobaczyłam ze transfer będzie robił dr O.

    Mooocne kciuki za maluszka 👍😘 niech się wgryza w mamusie

    preg.png


    Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

    Mój drugi cud - Czekamy na ciebie 💕🥰

    Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Provitamina Ekspertka
    Postów: 222 415

    Wysłany: 14 czerwca, 11:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makino wrote:
    Z jakiego powodu macie IUI? Bo ją się głównie przy złych wynik męża lub wrogim śluzie robi?
    Dużo badań robiłam za nim trafiłam do kliniki. Oprócz badań wymaganych do IUI, lekarz nic nie zalecił. Teraz jedynie mamy, robić fragmentację. Pierwsze 3 cykle mieliśmy się starać naturalnie. Potem padła propozycja IUI. Mąż nie ma złych wyników. Raczej że średniej półki, ja nie sprawdzałam czy mam przeciwciała plemnikowe (miałam tylko test pct w innej klinice). Także myślę że lekarz sprawdza każda metodę.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca, 11:10

    Starania od kwietnia 2020 roku

    👫 OBOJE 35+

    Prolaktyna: 23,34 ng/ml ✅
    AMH: 1,48 (norma 35 l.- 39 l. : 0,147 - 7,49 ng/ml)
    Testosteron wolny: 3,08 (0,10 - 6,30 pg/ml✅
    Androstendion: 3,29 (0,30 - 3,30 ng/ml✅
    Estradiol: 223,10 (21 - 312 pg/ml) ✅
    TSH: 0,708 (0,350 - 4,940)✅
    FT3: 4,15 pmol/l (2,63 - 5,70)
    FT4: 1,02 ng/dl (0,70 - 1,48)
    Anty TPO < 3,00 IU/ml (0,00 - 5,61)✅
    DHEA-SO4: 281,60 ✅
    FSH: 6,70 mIU/ml (3,03 - 8,08)
    LH: 4,65 mIU/ml (1,80 - 11,78)
    Drożność jajowodów ✅

    3 x IUI [IV, V, VI 2021r] - brak ciąży

    Histeroskopia - sierpień 2021r.
    Sierpień 2021r. IN VITRO
    09.09.2021r. transfer 8aa

    Starania o pierwsze dziecko.
  • Miśka88 Ekspertka
    Postów: 154 77

    Wysłany: 14 czerwca, 11:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza 👍za maluszka, też byłam dziś w angeliusie.

    zem3upjygfa8odps.png

    Lat 32
    Starania od 2015
    2016- 1 wizyta Angelius dr Paliga
    2017- 3 inseminacje, beta w każdej 0
    2018 - wizyta docent Paśnik, wysoka odporność , Kir AA
    Immunosupresja- ciąży dalej brak
    Luty 2019- badania kliniczne invitro
    Pobrano 9 komórek, 7 zdolnych do zapłodnienia, zaplodnilo się 6, 1 zamrożona w trzeciej dobie reszta trzymana do piątej
    Mamy 8A, 4AA, 3AA, 3AB
    07.03.2019 świeży transfer 4aa, beta 0
    08.05.2019 criotransfer ❄️ 3aa, z accofilem, kroplówką i klejem,
    9 dpt beta 110😍
    27 dpt jest ❤️ ale i krwiak
    8 tydzień sytuacja opanowana, brak krwiaka na USG
    20 tydzień 2 USG prenatalne,jest dziewczynka
    34 tydzień, szpital, skracająca się szyjka plus rozwarcie na 1 palec, leżymy aż do rozwiązania
    38+1- poród sn, Zosia 54cm, 3,270kg😍
    Dwa ❄️ czekają.
  • Jolka4025 Autorytet
    Postów: 870 1047

    Wysłany: 14 czerwca, 11:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izaz trzymam mocno kciuki!

    Dziewczyny jak sie zapowiada ten tydzien?
    Wizyty, transfery itd ?

    31 lat Ja
    33 lata Mąż
    Starania od Maj 2016 ❤
    Niedoczynność tarczycy
    Hashimoto
    Laparoskopia 13.11.2019
    AMH 2,6 2020r
    Endometrioza I/II st
    Mąż - wyniki super 😎
    Ja -wszystko ok 😀
    IUI luty, czerwiec 2020🍷
    Z: 4AA, 4AA, 3AA, 3AB, 2AB
    1. 28.11.2020 8tc 💔
    2. 07.04.2021 ❄🤞
    oar89jcgkwjc8i0n.png
  • sAnsa_28 Autorytet
    Postów: 3630 2926

    Wysłany: 14 czerwca, 11:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśka88 wrote:
    Dziewczyny, gdzieś się chyba przewijał temat złego wyniku cytologii. Ostatnią robiłam w grudniu, dziś powtarzałam bo wyszedł mi wynik asc-us nieprawidłowe komórki nabłonka płaskiego. Niby doktor mówi żeby się narazie nie martwić bo ten stan mogę mieć po porodzie,ale jednak jakieś ziarenko niepokoju jest.
    Tak, ja mam nieprawidłowa. LSIL.
    Miałam wskazanie do wykonania testu w kierunku hpv i badania p16 ki 67. Oba wyniki dodatnie, wiec miałam wskazanie do kolposkopii.

    zpbn9vvj2h4w9epl.png
    Aniołek 8/11tc [*] - 06.07.2017
    Angelius Provita, dr M. Paliga - od 13.04.2018
    L + H 05.09.2018
    On :DFI 50%, po 4 msc. 35 % , hla-c c2c2
    Ja: adenomioza, endometrioza I
    Kir AA, NK 17%
    MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G - układy hetero
    25.02.2019 IMSI+macs 3BB🙁
    13.06.2019 IMSI+macs 8A🙁🙁❄️❄️❄️
    02.10.2019 ket 4AB🙁 cb 6dpt 84,6 8dpt 194,4 9dpt 352,3 13dpt 375,9 16dpt 33,5
    8.11.2019 ket 3BB 🙁
    01/2020 03/2020 CB 🙁🙁
    Szczepienia limfocytami
    11/2020 22dc 41,5 23dc 77,6 25dc 210 28dc 928,9 35 dc 10976 39dc ❤️
    5.07.2021 r Milena 2790g 51 cm
  • Martinka Autorytet
    Postów: 2151 2122

    Wysłany: 14 czerwca, 12:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza, to będzie Siłacz💪💪💪 Zobaczysz!

    Jolka4025 lubi tę wiadomość

    2IUI, 08.2018 IMSI☹️11.2018 2 transfer☹️06.2019, 3transfer😔 06.2020 3procedura-3❄️, szczepienia czas start💪 10.2020 4 transfer😞1.2021 5etc😩2.2021 6KET🥺
  • Miśka88 Ekspertka
    Postów: 154 77

    Wysłany: 14 czerwca, 12:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    sAnsa_28 wrote:
    Tak, ja mam nieprawidłowa. LSIL.
    Miałam wskazanie do wykonania testu w kierunku hpv i badania p16 ki 67. Oba wyniki dodatnie, wiec miałam wskazanie do kolposkopii.

    Ja narazie mam zaczekać na wynik tej powtórzonej cytologii, jeśli dalej wyjdzie to co poprzednio to mam mieć też właśnie poszerzaną diagnostykę 😬

    zem3upjygfa8odps.png

    Lat 32
    Starania od 2015
    2016- 1 wizyta Angelius dr Paliga
    2017- 3 inseminacje, beta w każdej 0
    2018 - wizyta docent Paśnik, wysoka odporność , Kir AA
    Immunosupresja- ciąży dalej brak
    Luty 2019- badania kliniczne invitro
    Pobrano 9 komórek, 7 zdolnych do zapłodnienia, zaplodnilo się 6, 1 zamrożona w trzeciej dobie reszta trzymana do piątej
    Mamy 8A, 4AA, 3AA, 3AB
    07.03.2019 świeży transfer 4aa, beta 0
    08.05.2019 criotransfer ❄️ 3aa, z accofilem, kroplówką i klejem,
    9 dpt beta 110😍
    27 dpt jest ❤️ ale i krwiak
    8 tydzień sytuacja opanowana, brak krwiaka na USG
    20 tydzień 2 USG prenatalne,jest dziewczynka
    34 tydzień, szpital, skracająca się szyjka plus rozwarcie na 1 palec, leżymy aż do rozwiązania
    38+1- poród sn, Zosia 54cm, 3,270kg😍
    Dwa ❄️ czekają.
  • czekamynadzidzie Autorytet
    Postów: 4467 3099

    Wysłany: 14 czerwca, 13:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie kiepsko. Z 8 zarodkow mam tylko jedna blastke 1bb 😟

    4 lata starań...
    32 lata, endometrioza II st., niepłodność idiopatyczna
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞

    IO, hiperinsulinemia
    nk 20%, asa (+), ana (+), apa (+), allo mlr 13%, cytokiny 😑 <<szczepienia>>

    "Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 14 czerwca, 13:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekamynadzidzie wrote:
    Dziewczyny u mnie kiepsko. Z 8 zarodkow mam tylko jedna blastke 1bb 😟

    Strasznie mi się smutno zrobiło, ściskam Cię mocno.
    Nie poddajemy się Dzidzia! Wierzymy mocno, że to TEN!

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 14 czerwca, 13:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekamynadzidzie wrote:
    Dziewczyny u mnie kiepsko. Z 8 zarodkow mam tylko jedna blastke 1bb 😟
    Czekamynadzidzie przykro mi. Tez mam z tej procedury tylko1 zarodek. Musimy wierzyc, że tym razem to sa te zarodki, które dadzą nam ciaze :)

    Ola_la, Daśka lubią tę wiadomość

  • Ola_la Autorytet
    Postów: 357 576

    Wysłany: 14 czerwca, 13:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izaz123 wrote:
    My już po :) blasta podana, druga słabo sie rozwija i pani embriolog powiedziała że nikłe szanse ze będzie do mrożenia niesety.
    Prawie sie rozplakalam jak zobaczyłam ze transfer będzie robił dr O.
    Trzymam mocno kciuki !!! 😘👊👊👊

    Starania od 2017
    2lata starań stracone w innej klinice
    Od 07.20 dr Paliga


    🕺30l.
    Wszystkie badania w normie
    💃26l.
    Insulinooporność/
    Hiperinsulinemia
    Niedoczynność tarczycy
    Kir AA
    05.20 HSG:wszystko ok
    03.21 Laparo+histero skopia+ sprawdzenie drożności: wszystko ok
    03.21 stymulacja: Puregon,Ovitrelle,Encorton,Accofil,Duphaston,Inozytol 4000mg, Mama DHA Premium plus, Wit. D 4000mg, Metformax 2000mg,później zmiana na Glukophage 2000mg, letrox 75mg
    15.04.21beta 281,48🥰
    17.04.21 beta 618🥰
    22.04.21 wizyta USG, nadzieja😍😍😍
    Dwa bąbelki👶👶
    06.05.21 wizyta serduszkowa,mamy dwa ❤❤😍

    f2w3kw7i9hx2stpl.png
  • Ola_la Autorytet
    Postów: 357 576

    Wysłany: 14 czerwca, 13:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekamynadzidzie wrote:
    Dziewczyny u mnie kiepsko. Z 8 zarodkow mam tylko jedna blastke 1bb 😟
    Mocne kciuki!! 😘👊👊👊

    Starania od 2017
    2lata starań stracone w innej klinice
    Od 07.20 dr Paliga


    🕺30l.
    Wszystkie badania w normie
    💃26l.
    Insulinooporność/
    Hiperinsulinemia
    Niedoczynność tarczycy
    Kir AA
    05.20 HSG:wszystko ok
    03.21 Laparo+histero skopia+ sprawdzenie drożności: wszystko ok
    03.21 stymulacja: Puregon,Ovitrelle,Encorton,Accofil,Duphaston,Inozytol 4000mg, Mama DHA Premium plus, Wit. D 4000mg, Metformax 2000mg,później zmiana na Glukophage 2000mg, letrox 75mg
    15.04.21beta 281,48🥰
    17.04.21 beta 618🥰
    22.04.21 wizyta USG, nadzieja😍😍😍
    Dwa bąbelki👶👶
    06.05.21 wizyta serduszkowa,mamy dwa ❤❤😍

    f2w3kw7i9hx2stpl.png
  • Mika1916 Autorytet
    Postów: 365 650

    Wysłany: 14 czerwca, 13:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekamynadzidzie wrote:
    Dziewczyny u mnie kiepsko. Z 8 zarodkow mam tylko jedna blastke 1bb 😟

    A moze wlasnie to ta jedna jedyna, trzymam kciuki ✊✊✊

    O2.2019 stymulacja Mensinorm- ciazy brak😔
    08.2019 stymulacja mensinorm
    10.08.2019 IUI
    27.08.2019 Beta pozytywna 😍
    2.09.2019 USG 4 pecherzyki❤
    10.2019 badanie prenatalne- mamy syna i 3 corki 🥰
    2.12.2019 szpital, skracajaca sie szyjka
    Zalozenie szwu ratunkowego
    31.12.2019 II badania prenatalne
    2.01.2020 plamienia
    7.01.2020 akcja porodowa, cesarskoe ciecie
    7.01-9.01 stracilismy wszystkie malenstwa 💔
    23.12.2020 Rozpoczynamy kolejne starania, 1 wizyta w Angelius
    24.02- histeroskopia
    16.03- stymulacja, 2.04- punkcja jajników -4 blastki (3x 3BB, 1x 2AA)
    5.05- transfer 3BB

    Mąz: zdrowy

    Ja: niedoczynnosc tarczycy, nieplodnosc idiopatyczna, hipogonadyzm, pierwotny brak miesiaczki
    f2w3flw177vmg5d3.png
‹‹ 3620 3621 3622 3623 3624 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciążooporna - historia kobiety, która pragnie zostać Mamą ♡

Emilia mówi o sobie, że jest ciążooporna. Jej walka o bycie Mamą trwa już kilka lat, więc sama zaczęła nazywać siebie dinozaurem ciążooporności. Przeczytaj prawdziwą historię kobiety starającej się o dziecko. Kobiety, która pomimo wielu trudnych doświadczeń nie poddaje się i nie traci nadziei. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego