Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • sAnsa_28 Autorytet
    Postów: 3630 2926

    Wysłany: 16 czerwca, 07:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaplątana wrote:
    Dziewczyny, przede mną pierwsze in vitro. Chodzę do dr Mańki, ale ostatnio tu wyczytałam, że dr Paliga od 1.08 idzie na urlop. Czy wie któraś z Was, czy dr M. również wybiera się w tym czasie na wolne?
    Kolejne pytanie: czy jeśli zacznę krótki protokół (bo ten będę miała), to będzie mnie prowadził cały czas dr Mańka, czyli on będzie robił punkcję oraz transfer, czy to różnie bywa?
    Zastanawiamy się z mężem, czy nie przesunąć wszystkiego o miesiąc, żeby od początku do końca prowadził nas jeden lekarz.
    Na pewno, bo to jej mąż.
    Jak lekarz jest dostępny to prowadzi podglądy, punkcję i transfer. Jeśli nie jest, to rozpisuje stymulację komuś innemu, na podstawie wytycznych Twojego lekarza prowadzącego, wizyty są u innych doktorów. Tak samo później punkcja i transfer.
    U mnie tak było w pierwszej procedurze. Stymulacje rozpisała dr Marta, ale wizyty miałam u różnych.
    Dla mnie to był duży stres.

    zpbn9vvj2h4w9epl.png
    Aniołek 8/11tc [*] - 06.07.2017
    Angelius Provita, dr M. Paliga - od 13.04.2018
    L + H 05.09.2018
    On :DFI 50%, po 4 msc. 35 % , hla-c c2c2
    Ja: adenomioza, endometrioza I
    Kir AA, NK 17%
    MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G - układy hetero
    25.02.2019 IMSI+macs 3BB🙁
    13.06.2019 IMSI+macs 8A🙁🙁❄️❄️❄️
    02.10.2019 ket 4AB🙁 cb 6dpt 84,6 8dpt 194,4 9dpt 352,3 13dpt 375,9 16dpt 33,5
    8.11.2019 ket 3BB 🙁
    01/2020 03/2020 CB 🙁🙁
    Szczepienia limfocytami
    11/2020 22dc 41,5 23dc 77,6 25dc 210 28dc 928,9 35 dc 10976 39dc ❤️
    5.07.2021 r Milena 2790g 51 cm
  • czekamynadzidzie Autorytet
    Postów: 4467 3099

    Wysłany: 16 czerwca, 07:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    eska29044 wrote:

    dzidzia przykro mi że został tylko jeden zarodek😟. Co na to mówi nasza pani doktor?

    Nie mam pojecia. Wizyta dopiero 5 lipca. Obstawiam ze wiele nie wymyśli. To juz 3ci raz taka historia 😞

    Ja tez sie szczepilam. Juz dwoma dawkami. Ponoc wiele kobiet ciezko przechodzi covida w ciąży. Tak slyszalam.

    Miśka88 lubi tę wiadomość

    4 lata starań...
    32 lata, endometrioza II st., niepłodność idiopatyczna
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞

    IO, hiperinsulinemia
    nk 20%, asa (+), ana (+), apa (+), allo mlr 13%, cytokiny 😑 <<szczepienia>>

    "Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 16 czerwca, 08:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie badania powinien zrobić partner na wizytę u Paśnika, u nas czynnik męski. Czy CBA się zmienia ? Czy trzeba powtarzać Kariotypy? Co warto zrobić?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca, 09:06

  • sAnsa_28 Autorytet
    Postów: 3630 2926

    Wysłany: 16 czerwca, 09:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alina89 wrote:
    Dziewczyny jakie badania powinien zrobić partner na wizytę u Paśnika, u nas czynnik męski. Czy CBA się zmienia ? Czy trzeba powtarzać Kariotypy? Co warto zrobić?
    Jeśli czynnik męski to właściwie docent nie pomoże. Bardziej androlog.
    Badanie immuno, które robimy najczęściej u partnera to hla c. No i właściwie na tym koniec.
    Później są jeszcze dwa badania które wykonujemy w parze, cross match i allo mlr

    Alina89 lubi tę wiadomość

    zpbn9vvj2h4w9epl.png
    Aniołek 8/11tc [*] - 06.07.2017
    Angelius Provita, dr M. Paliga - od 13.04.2018
    L + H 05.09.2018
    On :DFI 50%, po 4 msc. 35 % , hla-c c2c2
    Ja: adenomioza, endometrioza I
    Kir AA, NK 17%
    MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G - układy hetero
    25.02.2019 IMSI+macs 3BB🙁
    13.06.2019 IMSI+macs 8A🙁🙁❄️❄️❄️
    02.10.2019 ket 4AB🙁 cb 6dpt 84,6 8dpt 194,4 9dpt 352,3 13dpt 375,9 16dpt 33,5
    8.11.2019 ket 3BB 🙁
    01/2020 03/2020 CB 🙁🙁
    Szczepienia limfocytami
    11/2020 22dc 41,5 23dc 77,6 25dc 210 28dc 928,9 35 dc 10976 39dc ❤️
    5.07.2021 r Milena 2790g 51 cm
  • Martinka Autorytet
    Postów: 2151 2122

    Wysłany: 16 czerwca, 09:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alina89 wrote:
    Dziewczyny jakie badania powinien zrobić partner na wizytę u Paśnika, u nas czynnik męski. Czy CBA się zmienia ? Czy trzeba powtarzać Kariotypy? Co warto zrobić?
    Kariotypów się nie powtarza. A Ty już robiłaś badania immuno? Pytam, bo napisałaś, że problemem u Was jest czynnik męski a wgłębiając się w immunologię może się okazać, że problem też jest u Ciebie. Tak jak Sansa napisała u faceta bada się hlac, ale wtedy najlepiej w parze z Twoimi Kir-ami

    2IUI, 08.2018 IMSI☹️11.2018 2 transfer☹️06.2019, 3transfer😔 06.2020 3procedura-3❄️, szczepienia czas start💪 10.2020 4 transfer😞1.2021 5etc😩2.2021 6KET🥺
  • Ewa89_89 Autorytet
    Postów: 5887 5168

    Wysłany: 16 czerwca, 09:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magi oby tym razem scenariusz był z happy endem ✊✊

    Magi32 lubi tę wiadomość

    25.07.2020 FET 8b 🙏 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, plamienia, krwotok (krwiaki), zatrzymanie porodu przedwczesnego, pessar, zaniki tętna i 14.04. 2021 jest na świecie! ♀️💜

    06.20 histero usunięto uwypuklenie w macicy
    05.20 histero +hegarowanie nieudane (zbyt wąska szyjka)
    12.19 II IMSI długi protokół: 17 komórek/ 8 dojrzałych/ 4 zaplodnione/1❄️8b
    09.2019 laparohistero=przegroda, endometrioza 2 st.
    06.2019 IMSI krótki 12 komórek/7 dojrzałych/5 zapłodnionych/ 1 zarodek 2BB ET :-( cb, zero mrozaków :(
    1 IUI 03.04.19 :( Invicta Wrocław
    4 x stymulacja clo :(

    Ja: HSG ok, AMH ok 3; Choroba Gravesa Basedowa, Hashimoto, Łuszczyca, Endometrioza II, zrosty, MTHFR hetero, PAI homo, KIR AA, cukrzyca ciążowa.

    Mąż: mała ilość, słabe upłynnienie i ruchliwość, morfologia 4%, FDNA 18%; HBA 86%, 96% uszkodzeń główki, wszystkie parametry poniżej normy

    Starania od 01.2016
  • Martinka Autorytet
    Postów: 2151 2122

    Wysłany: 16 czerwca, 09:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa89_89 wrote:
    Magi oby tym razem scenariusz był z happy endem ✊✊
    Ewa, co u Was?

    2IUI, 08.2018 IMSI☹️11.2018 2 transfer☹️06.2019, 3transfer😔 06.2020 3procedura-3❄️, szczepienia czas start💪 10.2020 4 transfer😞1.2021 5etc😩2.2021 6KET🥺
  • Mika1916 Autorytet
    Postów: 365 650

    Wysłany: 16 czerwca, 11:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magi trzymam kciuki! Będzie dobrze✊✊

    Magi32 lubi tę wiadomość

    O2.2019 stymulacja Mensinorm- ciazy brak😔
    08.2019 stymulacja mensinorm
    10.08.2019 IUI
    27.08.2019 Beta pozytywna 😍
    2.09.2019 USG 4 pecherzyki❤
    10.2019 badanie prenatalne- mamy syna i 3 corki 🥰
    2.12.2019 szpital, skracajaca sie szyjka
    Zalozenie szwu ratunkowego
    31.12.2019 II badania prenatalne
    2.01.2020 plamienia
    7.01.2020 akcja porodowa, cesarskoe ciecie
    7.01-9.01 stracilismy wszystkie malenstwa 💔
    23.12.2020 Rozpoczynamy kolejne starania, 1 wizyta w Angelius
    24.02- histeroskopia
    16.03- stymulacja, 2.04- punkcja jajników -4 blastki (3x 3BB, 1x 2AA)
    5.05- transfer 3BB

    Mąz: zdrowy

    Ja: niedoczynnosc tarczycy, nieplodnosc idiopatyczna, hipogonadyzm, pierwotny brak miesiaczki
    f2w3flw177vmg5d3.png
  • Miśka88 Ekspertka
    Postów: 154 77

    Wysłany: 16 czerwca, 12:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księgowa wrote:
    Miska - ja się szczepilam. Mimo tego, że w moim ciele toczył się i nadal toczy stan zapalny (choroby autoimmunologiczne). Wszyscy lekarze, których pytalam zalecali, weryfikujac wszystkie badania.

    EDIT: jedynym zakazem u mnie była Astra ze wzgledu na choroby układu krzepnięcia.

    Mnie pani doktor mówiła żeby jedynie pfizer właśnie brać pod uwagę.

    zem3upjygfa8odps.png

    Lat 32
    Starania od 2015
    2016- 1 wizyta Angelius dr Paliga
    2017- 3 inseminacje, beta w każdej 0
    2018 - wizyta docent Paśnik, wysoka odporność , Kir AA
    Immunosupresja- ciąży dalej brak
    Luty 2019- badania kliniczne invitro
    Pobrano 9 komórek, 7 zdolnych do zapłodnienia, zaplodnilo się 6, 1 zamrożona w trzeciej dobie reszta trzymana do piątej
    Mamy 8A, 4AA, 3AA, 3AB
    07.03.2019 świeży transfer 4aa, beta 0
    08.05.2019 criotransfer ❄️ 3aa, z accofilem, kroplówką i klejem,
    9 dpt beta 110😍
    27 dpt jest ❤️ ale i krwiak
    8 tydzień sytuacja opanowana, brak krwiaka na USG
    20 tydzień 2 USG prenatalne,jest dziewczynka
    34 tydzień, szpital, skracająca się szyjka plus rozwarcie na 1 palec, leżymy aż do rozwiązania
    38+1- poród sn, Zosia 54cm, 3,270kg😍
    Dwa ❄️ czekają.
  • Miśka88 Ekspertka
    Postów: 154 77

    Wysłany: 16 czerwca, 12:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekamynadzidzie wrote:
    Nie mam pojecia. Wizyta dopiero 5 lipca. Obstawiam ze wiele nie wymyśli. To juz 3ci raz taka historia 😞

    Ja tez sie szczepilam. Juz dwoma dawkami. Ponoc wiele kobiet ciezko przechodzi covida w ciąży. Tak slyszalam.

    Przepraszam nie chciałam polubić tylko zacytować 🤦
    Doktor Janosz wspomniała ostatnio na wizycie że miała właśnie dwie swoje pacjentki które przeszły dosyć ciężko covida. Z tego co mówiła to wie że sporo ciężarny wylądowalo pod respiratorem a jedna skończyła nawet przeszczep płuc😮 Także coś w tym musi być.

    zem3upjygfa8odps.png

    Lat 32
    Starania od 2015
    2016- 1 wizyta Angelius dr Paliga
    2017- 3 inseminacje, beta w każdej 0
    2018 - wizyta docent Paśnik, wysoka odporność , Kir AA
    Immunosupresja- ciąży dalej brak
    Luty 2019- badania kliniczne invitro
    Pobrano 9 komórek, 7 zdolnych do zapłodnienia, zaplodnilo się 6, 1 zamrożona w trzeciej dobie reszta trzymana do piątej
    Mamy 8A, 4AA, 3AA, 3AB
    07.03.2019 świeży transfer 4aa, beta 0
    08.05.2019 criotransfer ❄️ 3aa, z accofilem, kroplówką i klejem,
    9 dpt beta 110😍
    27 dpt jest ❤️ ale i krwiak
    8 tydzień sytuacja opanowana, brak krwiaka na USG
    20 tydzień 2 USG prenatalne,jest dziewczynka
    34 tydzień, szpital, skracająca się szyjka plus rozwarcie na 1 palec, leżymy aż do rozwiązania
    38+1- poród sn, Zosia 54cm, 3,270kg😍
    Dwa ❄️ czekają.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 16 czerwca, 14:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwonilam dzisiaj do labo i potwierdziło się ze nie mamy zarodka do mrożenia 😓 dzisiaj 2dpt a u mnie rozdraznienie i mega wkurw nie wiem czemu. Może to być wina estrofemu / progesteronu ?

  • sAnsa_28 Autorytet
    Postów: 3630 2926

    Wysłany: 16 czerwca, 14:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izaz123 wrote:
    Dzwonilam dzisiaj do labo i potwierdziło się ze nie mamy zarodka do mrożenia 😓 dzisiaj 2dpt a u mnie rozdraznienie i mega wkurw nie wiem czemu. Może to być wina estrofemu / progesteronu ?
    Bardzo mi przykro :( kciuki za maluszka, który jest z Tobą 🥰✊🏻✊🏻

    zpbn9vvj2h4w9epl.png
    Aniołek 8/11tc [*] - 06.07.2017
    Angelius Provita, dr M. Paliga - od 13.04.2018
    L + H 05.09.2018
    On :DFI 50%, po 4 msc. 35 % , hla-c c2c2
    Ja: adenomioza, endometrioza I
    Kir AA, NK 17%
    MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G - układy hetero
    25.02.2019 IMSI+macs 3BB🙁
    13.06.2019 IMSI+macs 8A🙁🙁❄️❄️❄️
    02.10.2019 ket 4AB🙁 cb 6dpt 84,6 8dpt 194,4 9dpt 352,3 13dpt 375,9 16dpt 33,5
    8.11.2019 ket 3BB 🙁
    01/2020 03/2020 CB 🙁🙁
    Szczepienia limfocytami
    11/2020 22dc 41,5 23dc 77,6 25dc 210 28dc 928,9 35 dc 10976 39dc ❤️
    5.07.2021 r Milena 2790g 51 cm
  • Mika1916 Autorytet
    Postów: 365 650

    Wysłany: 16 czerwca, 14:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izaz123 wrote:
    Dzwonilam dzisiaj do labo i potwierdziło się ze nie mamy zarodka do mrożenia 😓 dzisiaj 2dpt a u mnie rozdraznienie i mega wkurw nie wiem czemu. Może to być wina estrofemu / progesteronu ?

    Przykro mi😞 wierze ze maluszek się w Ciebie porządnie wgryza ✊✊❤

    O2.2019 stymulacja Mensinorm- ciazy brak😔
    08.2019 stymulacja mensinorm
    10.08.2019 IUI
    27.08.2019 Beta pozytywna 😍
    2.09.2019 USG 4 pecherzyki❤
    10.2019 badanie prenatalne- mamy syna i 3 corki 🥰
    2.12.2019 szpital, skracajaca sie szyjka
    Zalozenie szwu ratunkowego
    31.12.2019 II badania prenatalne
    2.01.2020 plamienia
    7.01.2020 akcja porodowa, cesarskoe ciecie
    7.01-9.01 stracilismy wszystkie malenstwa 💔
    23.12.2020 Rozpoczynamy kolejne starania, 1 wizyta w Angelius
    24.02- histeroskopia
    16.03- stymulacja, 2.04- punkcja jajników -4 blastki (3x 3BB, 1x 2AA)
    5.05- transfer 3BB

    Mąz: zdrowy

    Ja: niedoczynnosc tarczycy, nieplodnosc idiopatyczna, hipogonadyzm, pierwotny brak miesiaczki
    f2w3flw177vmg5d3.png
  • Księgowa Autorytet
    Postów: 3161 4570

    Wysłany: 16 czerwca, 17:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daska, a jak Twoja decyzja o szczepieniu? Podjęłas jakąś?

    25 cs - udało się 💕
    Hashimoto + GB.
    Trombofilia.
    _______________________________________________
    PAI-1 4G homo.
    Czynnik II (protrombiny) hetero.
    TSH - 0.02 (0,35-4,94) -> 0,32
    FT3 - 3.73 (1,71-3,71) -> 3,29
    FT4 - 1.22 (0,7-1,48) -> 0,97
    TRAb - 7.46 (<1.22) -> 5,16
    _______________________________________________
    Zaczynamy leczenie:
    Acard 150.
    Thyrosan 50*0,5.
    Neoparin 0,4.
    _______________________________________________
    10dpo - beta 43,9
    12dpo - beta 144,8
    6+5 -> mamy ❤️
    8+4 - > 2,16cm, FHR 178
    12+5 - > 6,23cm, FHR 166

    h44e3e3ks2dpr3ad.png
  • Magi32 Przyjaciółka
    Postów: 114 110

    Wysłany: 16 czerwca, 18:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam dziewczyny za wsparcie ❤️❤️

    Jolka4025 lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 16 czerwca, 19:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    sAnsa_28 wrote:
    Jeśli czynnik męski to właściwie docent nie pomoże. Bardziej androlog.
    Badanie immuno, które robimy najczęściej u partnera to hla c. No i właściwie na tym koniec.
    Później są jeszcze dwa badania które wykonujemy w parze, cross match i allo mlr
    O właśnie o to hla c mi chodziło. Dziękuję

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 16 czerwca, 19:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martinka wrote:
    Kariotypów się nie powtarza. A Ty już robiłaś badania immuno? Pytam, bo napisałaś, że problemem u Was jest czynnik męski a wgłębiając się w immunologię może się okazać, że problem też jest u Ciebie. Tak jak Sansa napisała u faceta bada się hlac, ale wtedy najlepiej w parze z Twoimi Kir-ami
    Miałam badania immuno przed szczęśliwym transferem ale wyniki rozpatrywał lekarz ginekolog i on zlecał leki miałam wtedy intralipid i neupogen. To nie był Angelius ale wtedy miałam lekko rozjechane cytokiny a partnera nie badali pod tym kontem. Nigdy u immunologa nie byłam , teraz będę pierwszy raz . Mam w domu przedszkolaka z drugiego transferu pierwszej procedury. Z tego co pamiętam robiłam przeciwciała, mutacje , CBA, imk, antykoagulant tocznia inne cuda. Kirów w tym zestawie nie było. Ówczesny ginekolog zlecił badania immuno po poronieniu, i potem był ten zestaw leków, ten intralipid do 20 tyg a ten Neupogen to był wlew 3 dni przed krio i potem w dniu transferu zastrzyk w brzuch.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca, 19:11

  • Ola_la Autorytet
    Postów: 357 576

    Wysłany: 16 czerwca, 19:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izaz123 wrote:
    Dzwonilam dzisiaj do labo i potwierdziło się ze nie mamy zarodka do mrożenia 😓 dzisiaj 2dpt a u mnie rozdraznienie i mega wkurw nie wiem czemu. Może to być wina estrofemu / progesteronu ?
    Ja jak miałam dużo progesteronu na początku to chodziłam taka nabuzowana,że mój wkurw sięgał zenitu,także Iza może to dobry znak !! 😘
    Ściskam kciuki,żeby się udało!👊❤

    Starania od 2017
    2lata starań stracone w innej klinice
    Od 07.20 dr Paliga


    🕺30l.
    Wszystkie badania w normie
    💃26l.
    Insulinooporność/
    Hiperinsulinemia
    Niedoczynność tarczycy
    Kir AA
    05.20 HSG:wszystko ok
    03.21 Laparo+histero skopia+ sprawdzenie drożności: wszystko ok
    03.21 stymulacja: Puregon,Ovitrelle,Encorton,Accofil,Duphaston,Inozytol 4000mg, Mama DHA Premium plus, Wit. D 4000mg, Metformax 2000mg,później zmiana na Glukophage 2000mg, letrox 75mg
    15.04.21beta 281,48🥰
    17.04.21 beta 618🥰
    22.04.21 wizyta USG, nadzieja😍😍😍
    Dwa bąbelki👶👶
    06.05.21 wizyta serduszkowa,mamy dwa ❤❤😍

    f2w3kw7i9hx2stpl.png
  • Daśka Autorytet
    Postów: 823 1478

    Wysłany: 16 czerwca, 19:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księgowa wrote:
    Daska, a jak Twoja decyzja o szczepieniu? Podjęłas jakąś?
    Narazie przełożyłam szczepienie na 24, ale ciągle się zastanawiam 🤷‍♀️

    Starania od luty 2016/Czerwiec 2019 laparoskopia (usunięcie polip z endometrium) Endometroza 1 stopień, AMH 3,55 ng/ml
    ❌PAI-1 4G hetero(nieprawidłowy)
    On: wszytko ok👌Poza morfologia 3%
    07.20 DFI 11,96%; HDS 4,66%👌
    01.21 DFI 5,5%; HDS 0,7%👌
    ☆2019/2020 3 nieudane inseminacje😔
    ☆07.08.2020 start💉 długi protokół/18.08punkcja(6 zarodków zapłodnionych)/21.08transfer 3 dniowego zarodka(brak❄)/12dpt beta 2😔
    01.21 biopsja endometrium NK-ok
    ☆02.02.2021 start💉 krótki protokół/12.02 punkcja+fertile chip+jony wapnia(9zapłodnionych,brak❄)/17.02 transfer blastki 3.A.A+tractocile+embryoglue
    6dpt beta 22,7;8dpt beta 50,3;10dpt beta 140;12dpt beta 430,8 ;14dpt beta 1533;16dpt beta 3348;26.03 jest serduszko❤; 26.04 prenatalne, dzieciątko bardzo chore (holoprosencefalia) 💔😥 13tc👼
  • Aga___ Ekspertka
    Postów: 176 317

    Wysłany: 17 czerwca, 09:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja po punkcji. Jest 9 komórek w sumie ani mało ani duzo. Jutro mam dzwonić, transfer sobota albo wtorek prawdopodobnie.

    Miśka88, Yoselyn82, Mika1916, eszanka, Ola_la, Jolka4025, Daśka, Gosia895 lubią tę wiadomość

    w4sqskjo6z2d88qo.png
‹‹ 3624 3625 3626 3627 3628 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego