Angelius Provita- Katowice
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Pia, ja badałam białko c i s, bo mam zespól antyfosfolipidowy (podejrzenie) i wyszly i w normie, ale w dolnej granicy. I lekarz stwierdził, że juz blizej dolnej granicy jest swiadectwem nadkrzepliwosci. Ale nie wiem, czy nie przesadzał...
A badałaś anty TPO, ANA?Pia88 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLena235 wrote:Pia, ja badałam białko c i s, bo mam zespól antyfosfolipidowy (podejrzenie) i wyszly i w normie, ale w dolnej granicy. I lekarz stwierdził, że juz blizej dolnej granicy jest swiadectwem nadkrzepliwosci. Ale nie wiem, czy nie przesadzał...
A badałaś anty TPO, ANA?
Dzięki za odpowiedź Lena. Ale badałaś to wolne białko s czy aktywne?
U jakiego lekarza byłaś? -
nick nieaktualny
-
Pia88 wrote:Dzięki za odpowiedź Lena. Ale badałaś to wolne białko s czy aktywne?
U jakiego lekarza byłaś?
Bialko s badałam wolne. Znajdę jutro po pracy wyniki i napiszę dokladnie, ile mi wyszło. Chodziłam wtedy do lekarza P. Borowego w Krakowie na ul. Kopernika. To on też jako pierwszy wysłal mnie na badanie homocysteiny, ANA i przrciwcial tarczycowych.Pia88 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLena235 wrote:Bialko s badałam wolne. Znajdę jutro po pracy wyniki i napiszę dokladnie, ile mi wyszło. Chodziłam wtedy do lekarza P. Borowego w Krakowie na ul. Kopernika. To on też jako pierwszy wysłal mnie na badanie homocysteiny, ANA i przrciwcial tarczycowych.
Kojarzę doktora Borowego, koleżanka mi go polecała.
Też jestem w Krakowa
-
kamisia wrote:Nie, po prostu szybko przetwarzasz proga, ja w dniu transferu miałam 22, a w dniu pozytywnej bety 6.
Bardzo dziękuję za słowa otuchy
Choć przy tej ilości proga jaką biorę, to póki co zero objawów - wiem, jest za wcześnie, ale i tak wiadomo, że głowa świruje.
Pani dr kazała zrobić progesteron jutro. Moje pytanko czy mam badać z rana przed wzięciem tabsów czy mogę brać wszystko normalnie i zbadać poziom po południu?
Dziewczyny gratuluje dzieciaczków, teraz macie kupę roboty, ale trzymajcie też za nas kciuki plissspoczątek starań 2015
październik 2016 - wyśniony aniołekw sercu na zawsze
maj 2019 - hbIMSI - Angelius - badania kliniczne
ona: niedoczynność tarczycy, lekka io,
AlloMLR - 0%
KIR bx, brak większości kirów implantacyjnych
on: test MAR 100%, HBA 68% -
nick nieaktualny
-
Pia88 wrote:Czy któraś z Was badała białko wolne S i wyszło Wam za niskie?
Ja mam lekko poniżej normy.Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
nick nieaktualny
-
Pia88 wrote:Mogę na priv prosić?
Jasne 😊Hashimoto + GB.
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
nick nieaktualnyLena235 wrote:Pia88 wrote:Kojarzę doktora Borowego, koleżanka mi go polecała.
Też jestem w Krakowa[/QUOTE
O,.ja z Nowej Huty pochodzę😊teraz na Ruczaju mieszkam😊
A gdzie badalas te Kiry? Bo mysle cos takiego sobid zrobic. Długo sie czeka na wyniki?
Ja mieszkam w Nowej Hucie, niedaleko zalewu
KIR i HLA C badaliśmy w Artvimedzie za 810 zł
Jak nie zależy Ci na czasie to w Prokocimiu jest taniej -
Pia88 wrote:Ja mieszkam w Nowej Hucie, niedaleko zalewu
KIR i HLA C badaliśmy w Artvimedzie za 810 zł
Jak nie zależy Ci na czasie to w Prokocimiu jest taniej
Dzięki😊Wybieram się 12 lipca do Przybycienia. On immunologią się też zajmuje. Może tu u mnie być problem skoro z krzepliwością też nie jest kolorowo. Ważne, żeby wiedziec i zacząc konkretnie dzialać😊 -
Sansa gratuluję serdecznie! Czytałam, że też męczyłaś dwa porody. Najważniejsze, że Milenka na świecie cała i zdrowa. Piękna dziewczyna i jak spokojnie śpi, widać, że jej dobrze na tym świecie.
Całuj ja w nosek od cioteczki Ewy. Daj znać jak się czujesz jak troszkę dojdziesz do siebie.Pia88, Gosia895, Aga___ lubią tę wiadomość
18.03.2025 8 FET 4AB🙏 walcz 🙏 codzienne krwawienia od 14 dpt, 24 dpt krwotok, 7tc crl 9mm, 7+6 crl 13mm❤️
12.2024 IV IMSI 18 komórek, 10 MII, 9 zapłodnień, 8a,10a, 3AA, 4AB
08.2024 FET 8a❌
06.2024 FET 8a❌
04.2024 FET 4BA ❌
12.2023 FET 3BB ❌
12.2022 FET 4AB 💔 10 tc [*] ♂️ 😔
01.2022 III IMSI InviMed Wro, długi: 29 kom./19 MII/12 zapłodnień/2x8a, 3bb,4ab,4ba.
25.07.2020 FET 8b: 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, krwotoki (krwiaki), niewydolność szyjki 23tc, pessar, hipotrofia - - >ciężki start ale jest na świecie! ♀️💜
12.19 II IMSI AP Kato, długi protokół: 17 komórek/ 8MII/ 4 zapłodnienia/1x8b
06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 MII/5 zapłodnień/ 1 zarodek 2BB ETcb 😥 💔
IUI 03.04.19
Ja: AMH ok 3; mix G-B/Hashi, łuszczyca, RZS, zrosty, PAI homo, KIR AA, przegroda macicy usunięta, Endometrioza II st. (laparo), 3x histero, po cholecystektomii (10.2023). Cd138✔️ NK 6/1
Mąż: MSOME 0%
Walka od 2016 -
Ewcia, martwię się o Ciebie! Czy ty załatwiłas tego endo?Hashimoto + GB.
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Księgowa wrote:Ewcia, martwię się o Ciebie! Czy ty załatwiłas tego endo?
Dziękuję kochana, żyje i nie ma tragedii.
Endo dalej w dupie ale załatwiam to prywatne ubezpieczenie. Niestety będzie aktywne dopiero od sierpnia więc i tak muszę czekać. Wtedy myślę, że skonsultuje się u dwóch lekarzy. Raz u tego swojego i drugi raz i u jakiegoś nowego z tego pakietu.
W piątek pójdę powtórzyc wyniki to zobaczę jak sytuacja. Jutro chce też zadzwonić do pediatry i skonsultować Ize, chciałabym jej też zrobić badania skoro wciąż karmie. No i jak się uda dodzwonić do mojego lekarza poz to chce zmienić lek na ten thyrosan, niby na metizolu można karmić ale ponoć thyrosan trochę bezpieczniejszy więc wolę jego.
A Ty jak się czujesz? Jaka dawkę teraz bierzesz leku i jaki jest plan leczenia?18.03.2025 8 FET 4AB🙏 walcz 🙏 codzienne krwawienia od 14 dpt, 24 dpt krwotok, 7tc crl 9mm, 7+6 crl 13mm❤️
12.2024 IV IMSI 18 komórek, 10 MII, 9 zapłodnień, 8a,10a, 3AA, 4AB
08.2024 FET 8a❌
06.2024 FET 8a❌
04.2024 FET 4BA ❌
12.2023 FET 3BB ❌
12.2022 FET 4AB 💔 10 tc [*] ♂️ 😔
01.2022 III IMSI InviMed Wro, długi: 29 kom./19 MII/12 zapłodnień/2x8a, 3bb,4ab,4ba.
25.07.2020 FET 8b: 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, krwotoki (krwiaki), niewydolność szyjki 23tc, pessar, hipotrofia - - >ciężki start ale jest na świecie! ♀️💜
12.19 II IMSI AP Kato, długi protokół: 17 komórek/ 8MII/ 4 zapłodnienia/1x8b
06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 MII/5 zapłodnień/ 1 zarodek 2BB ETcb 😥 💔
IUI 03.04.19
Ja: AMH ok 3; mix G-B/Hashi, łuszczyca, RZS, zrosty, PAI homo, KIR AA, przegroda macicy usunięta, Endometrioza II st. (laparo), 3x histero, po cholecystektomii (10.2023). Cd138✔️ NK 6/1
Mąż: MSOME 0%
Walka od 2016 -
Morska jutro sprawdzę jak brałam omnitrope i dam Ci znać 🙂
Morska lubi tę wiadomość
Starania od grudnia 2016 roku
Marzec 2018 - podejrzenie zapalenia wyrostka- diagnoza endometrioza IV stopnia
Lipiec 2018 - laparoskopia - usunięcie zrostów, torbieli jajnika, resekcja części jelita
Wrzesień 2019 - laparoskopia - usunięcie 9 cm torbieli
Listopad 2019 pierwsza procedura- Invicta Wrocław - żaden zarodek nie dotrwał do 5 doby
Sierpień 2020 - druga procedura - Angelius Provita Katowice. Protokół ultra dlugi z hw
Pobrano 6 komórek
5 było dojrzałych
5 się zaplodnilo
5 dotrwalo do 3 doby
29.08.20 transfer zarodka 8a
7.04.21 transfer ❄ 8a
Brak mrożaków
Wrzesień 2021 - trzecia procedura - Angelius Provita Katowice. Protokół dlugi
27.09.21 Pobrano 7 komórek
2 były dojrzałe
2 się zaplodnily 🙏
❄
Mutacja mthfr homo, pai homo, vr2 hetero -
Ewa89_89 wrote:Dziękuję kochana, żyje i nie ma tragedii.
Endo dalej w dupie ale załatwiam to prywatne ubezpieczenie. Niestety będzie aktywne dopiero od sierpnia więc i tak muszę czekać. Wtedy myślę, że skonsultuje się u dwóch lekarzy. Raz u tego swojego i drugi raz i u jakiegoś nowego z tego pakietu.
W piątek pójdę powtórzyc wyniki to zobaczę jak sytuacja. Jutro chce też zadzwonić do pediatry i skonsultować Ize, chciałabym jej też zrobić badania skoro wciąż karmie. No i jak się uda dodzwonić do mojego lekarza poz to chce zmienić lek na ten thyrosan, niby na metizolu można karmić ale ponoć thyrosan trochę bezpieczniejszy więc wolę jego.
A Ty jak się czujesz? Jaka dawkę teraz bierzesz leku i jaki jest plan leczenia?
No to mnie uspokoiłaś. Mam nadzieję, że szybko uda się potem załatwić te wizyty - no i że wyniki będą lepsze!
Daj znać, co lekarz powiedział względem KP Izuni 😊
Jutro idę wlasnie powtórzyć badania, wizytę mam w czwartek. Aktualnie (od 01.07) jestem na 1/2 tabletki z 50mg. Ogólnie dopoki bralam 50mg czułam się dobrze, ale odkąd biorę połowę to mam wrażenie, że znów mam problemy ze snem, koncentracja. Nie wiem, czy to leki, pogoda, czy przypadek?
Cieszyłam się, że dostalam Thyrosan, bo nie miałam absolutnie żadnych skutków ubocznych 😊
Trzymaj kciuki za jutro, co by nie było gorzej 🙈 może się wyjaśni, co jest przyczyną tego zmęczenia i braku snu jednocześnie.Hashimoto + GB.
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1)